Πρόταση της Εταιρείας Intracom – ΙΤ


Κείμενο Πρότασης

  • 13 Μαρτίου 2010, 08:42 | Ν. Χατζηπέτρου

    Για πείτε μου, το λογισμικό ΙΚΑ που αναφέρετε μήπως σας ανατέθηκε το 1998 με τον όρο να παραδοθεί το 2004, αλλά φτάσαμε 2010 και ακόμα τίποτα; Μήπως επίσης έχετε κάτι να απαντήσετε στην κυρία Ζωή Αθανασίου, που στις 16/12/2009 ως η υπεύθυνη της ομάδας παρακολούθησης του συστήματος μισθοδοσίας του ΙΚΑ καταγγέλλει στην προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ Ευαγγελία Ναούμ ότι το λογισμικό που δημιούργησε η Ιντρακόμ παρελήφθη από το ΙΚΑ χωρίς καν να έχει ελεγχθεί και δηλώνει επί λέξει ότι «επιφυλασσόμαστε για την επάρκεια και την ομαλή λειτουργία του νέου συστήματος», τονίζοντας ότι το «εγχειρίδιο χρήσης» που έστειλε η Intracom «παραβιάζει κάθε κανόνα τεχνικής και επιστημονικής πρακτικής», δηλαδή πρόκειται για μια πρόχειρη εργασία.

    Όταν κάνατε τόσα χρόνια για να παραδώσετε ένα έργο στο ΙΚΑ που τελικά ήταν φτιαγμένο στο πόδι γιατί να σας εμπιστυετώ ως ενεργός πολίτης για ένα νέο έργο του ΙΚΑ; Για να ξανακάνετε τα ίδια; Λογικά θα έπρεπε να υπάρχει point system για εργολάβους του δημοσίου με παρελθόν. Όταν το παρελθόν αυτό είναι καταστροφικό, ο υποψήφιος εργολάβος να αποκλείεται αμέσως.

    Επίσης θεωρώ ότι η πρότασή σας είναι γραμμένη πολύ πρόχειρα.

  • 11 Μαρτίου 2010, 18:30 | Τόκας Γιώργος

    Προς τοκ κ. Τασιά Δημήτριο,
    ΟΝΤΩΣ έχετε δίκιο.
    Συγνώμη που ΔΕΝ έγινε κατανοητό από την αρχή.
    Μερικές διαφωνίες που έχω σχετικά με τον ανοιχτό κώδικα όταν εμπλέκεται με την ασφάλεια διακίνησης και αποθήκευσης δεδομένων τέτοιας σημασίας θα τις διατυπώσω όταν θα έρθει η ώρα. Επι του παρόντος θα ήθελα να αναφέρω ότι οι τεχνολογίες SSL PKI κλπ έπαψαν να είναι ασφαλείς εδώ και αρκετό καιρό.
    Οσον αφορά τα Data Centers του ΟΤΕ και πάλι υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις οι οποίες επίσης θα διατυπωθούν αργότερα.

    Γιώργος Τόκας.