Άρθρο 25:Κατάρτιση, Υπογραφή Σύμβασης, Εγγυήσεις

25.1 Μεταξύ της Αναθέτουσας Αρχής και του Αναδόχου θα υπογραφεί σύμβαση, κατά την έννοια και με το περιεχομενο που μνημονεύεται στην παράγραφο 14.2.4. Τυχόν υποβολή σχεδίων σύμβασης από τους υποψήφιους μαζί με τις προσφορές τους, δε δημιουργεί καμία δέσμευση για την Αναθέτουσα Αρχή
Η σύμβαση του Αναδόχου με την Αναθέτουσα Αρχή θα καταρτιστεί στην ελληνική γλώσσα με βάση τους όρους που περιλαμβάνονται στη διακήρυξη και την προσφορά του Αναδόχου, θα διέπεται από το ελληνικό Δίκαιο και δεν μπορεί να περιέχει όρους αντίθετους προς το περιεχόμενο της παρούσας. Το κείμενο της σύμβασης αυτής θα κατισχύει των παραρτημάτων της εκτός προφανών ή πασίδηλων παραδρομών. Για θέματα, που δεν θα ρυθμίζονται ρητώς από τη σύμβαση και τα παραρτήματα αυτής ή σε περίπτωση που ανακύψουν αντικρουόμενοι – αντιφατικοί όροι και διατάξεις αυτής, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά η προσφορά του αναδόχου και η παρούσα διακήρυξη, εφαρμοζόμενων επίσης συμπληρωματικώς των οικείων διατάξεων του Αστικού Κώδικα.
Οι εγγυήσεις που προβλέπονται είναι οι ακόλουθες:

25.2. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΚΕΕ)
Η εν λόγω εγγυητική επιστολή θα πρέπει να έχει εκδοθεί υπέρ του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, από Τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ή από Τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα σε χώρα – μέλος της Ε.Ε ή του Ε.Ο.Χ. συνοδευμένη από επίσημη μετάφραση της στην Ελληνική. Το ελληνικό κείμενο των ως άνω εγγυητικών επιστολών υπερισχύει του ξενόγλωσσου. Η εγγυητική αυτή επιστολή θα είναι εισπρακτέα και πληρωτέα στην Ελλάδα, θα διέπεται από την ελληνική νομοθεσία και θα υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων της Αθήνας σε περίπτωση που ανακύψουν οποιεσδήποτε διαφωνίες κατά την εκτέλεση της Σύμβασης.
Η Εγγυητική αυτή Επιστολή πρέπει υποχρεωτικά να εκδοθεί σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Ε.Κ.Ε.Ε (Παράρτημα Π.5).
Το ποσό της εγγύησης που θα κατατεθεί, πρέπει να είναι ισόποσο με το 5% του προϋπολογισμού των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων του Πίνακα 1 της παρούσας και θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ως προς την ισχύ της. Η Ε.Κ.Ε.Ε. θα επιστραφεί εντός δώδεκα (12) μηνών μετά την έκδοση της άδειας λειτουργίας του Τουρισιτκού Λιμένα από τη Γ.Γ. Τουρισμού.
Η Ε.Κ.Ε.Ε. θα καλύπτει κάθε απαίτηση της Αναθέτουσας Αρχής κατά του Αναδόχου-Φορέα Διαχείρισης για μη έγκαιρη και προσήκουσα έναρξη της εκτέλεσης των αναπτυξιακών και συμπληρωματικών έργων και υπηρεσιών, προμήθεια και εγκατάσταση κινητού εξοπλισμού και για απαιτήσεις από την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Αναδόχου κατά τη συμβατική περίοδο ως προς την καλή εκτέελση και ολοκλήρωση της κατασκευής των αναπτυξιακών και συμπληρωματικών έργων. Η εγγύηση αυτή δεν εξαντλεί την ευθύνη του Αναδόχου-Φορέα Διαχείρισης για αποζημίωσή της Α.Α. σε περίπτωση ζημιάς της μεγαλύτερης του ποσού της εγγύησης.
Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και στην περίπτωση της εγγύησης συμμετοχής.

25.3 ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (Ε.Κ.Ε.Σ.):
Η εν λόγω Εγγυητική Επιστολή θα πρέπει να έχει εκδοθεί υπέρ του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, από Τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ή από Τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα σε χώρα – μέλος της Ε.Ε ή του Ε.Ο.Χ. συνοδευμένη από επίσημη μετάφραση της στην Ελληνική. Το ελληνικό κείμενο των ως άνω εγγυητικών επιστολών υπερισχύει του ξενόγλωσσου. Η εγγυητική αυτή επιστολή θα είναι εισπρακτέα και πληρωτέα στην Ελλάδα, θα διέπεται από την ελληνική νομοθεσία και θα υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων της Αθήνας σε περίπτωση που ανακύψουν οποιεσδήποτε διαφωνίες ή παράβαση ουσιωδών όρων της Σύμβασης ή/και υποχρεώσεων του Αναδόχου κατά την εκτέλεση της Σύμβασης.
Η Εγγυητική αυτή Επιστολή πρέπει υποχρεωτικά να εκδοθεί σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Ε.Κ.Ε.Σ. (Παράρτημα Π.6).
Το ποσό της εγγύησης που θα κατατεθεί, πρέπει να είναι ισόποσο με το 150% του ετησίου ανταλλάγματος του πρώτου συμβατικού έτους, και η εγγυητική επιστολή θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ως προς την ισχύ της. Η ως άνω Ε.Κ.Ε.Σ. θα αντικαθίσταται υποχρεωτικά σε κάθε αναπροσαρμογή του ετήσιου ανταλλάγματος, έτσι ώστε να είναι πάντοτε ισόποση με το 150% του εκάστοτε καταβαλλόμενου ετήσιου ανταλλάγματος. Η μη-αντικατάσταση της Ε.ΚΕ..Σ. εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την αναπροσαρμογή του ετησίου ανταλλάγματος, καθιστά τον Ανάδοχο αυτόματα έκπτωτο από τη Σύμβαση Παραχώρησης, χωρίς το δικαίωμα οποιωνδήποτε απαιτήσεων.
Η αποδέσμευση του εγγυητή από την υπόψη εγγύηση θα γίνεται μετά την πάροδο δώδεκα (12) μηνών από τη λήξη της διάρκειας παραχώρησης.
Η εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης θα καλύπτει κάθε απαίτηση της Αναθέτουσας Αρχής, κατά του Αναδόχου-Φορέα Διαχείρισης είτε για παράβαση οιουδήποτε όρου της Σύμβασης, είτε για τη μη έγκαιρη ή προσήκουσα εκτέλεσή τους, είτε τέλος για απαίτηση από την επιβολή κυρώσεων. Η εγγύηση αυτή δεν εξαντλεί την ευθύνη του Αναδόχου-Φορέα Διαχείρισης για αποζημίωσή της Α.Α. σε περίπτωση ζημιάς μεγαλύτερης του ποσού της εγγύησης.
Η παρακολούθηση της κατασκευής των Εργων και η παραλαβή τους θα γίνει από τη Διευθύνουσα Υπηγεςσία με βάση τα αναφερόμενα στη Διακήρυξη Αποφαινόμενα Οργανα και την Οργάνωση των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.