Άρθρο 17: Εγγυήσεις Συμμετοχής

Κάθε προσφορά στο διαγωνισμό συνοδεύεται υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού από εγγυητική επιστολή ύψους 5% του συνολικού προϋπολογισμού των Εργων και Μελετών της παρούσας Διακήρυξης, μη-συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.
Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής εκδίδεται από αναγνωρισμένο τραπεζικό ή πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:
• H ημερομηνία έκδοσης.
• Ο εκδότης.
• Το ποσό που καλύπτει η εγγύηση.
• Η πλήρης επωνυμία και η διεύθυνση του Διαγωνιζομένου υπέρ του οποίου εκδίδεται η εγγύηση.
• Ο τίτλος του Έργου, για το οποίο δίδεται η εγγύηση.
• Ο αριθμός της Διακήρυξης

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :
1. Η υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται : Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας,
2. Ο αριθμός της εγγύησης.
3. Ότι η εγγύηση έχει χρονική ισχύ τρεις (3) τουλάχιστον μήνες μετά τον χρόνο λήξης ισχύος της προσφοράς, ή είναι αόριστης διάρκειας
4. Ότι η εγγύηση παρέχεται ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα, ο δε εκδότης παραιτείται του δικαιώματος της διαιρέσεως και διζήσεως.
5. Ότι το ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεση της υπηρεσίας που διενεργεί το διαγωνισμό και ότι θα καταβληθεί ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους του εκδότη αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησης, εντός τριών (3) ημερών από την απλή έγγραφη ειδοποίηση.
6. Ότι σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσόν της κατάπτωσης υπόκειται σε πάγιο τέλος χαρτοσήμου.
Η εγγύηση συμμετοχής του διαγωνιζομένου που θα επιλεγεί ως ανάδοχος επιστρέφεται μετά την κατάθεση της προβλεπόμενης εγγύησης καλής εκτέλεσης και εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής των υπολοίπων διαγωνιζομένων επιστρέφονται σε αυτούς εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Έργου.
Σε περίπτωση που ο ανάδοχος στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός αρνηθεί να υπογράψει εμπροθέσμως τη σύμβαση ή να καταθέσει Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης κατά την υπογραφή της σύμβασης ή να εκπληρώσει εμπρόθεσμα οποιαδήποτε άλλη υποχρέωσή του που απορρέει από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, κηρύσσεται έκπτωτος, οπότε η Εγγύηση Συμμετοχής καταπίπτει αυτοδικαίως υπέρ της Αναθέτουσας Αρχής.
Στην περίπτωση Ένωσης/ Κοινοπραξίας η Εγγύηση Συμμετοχής περιλαμβάνει και όρο ότι αυτή καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των Μελών της Ένωσης/ Κοινοπραξίας.