Άρθρο 22:Ανακήρυξη υποψηφίου Αναδόχου (Στάδιο πριν την Κατακύρωση)

1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών ο υποψήφιος, ο οποίος προσφέρει την πλέον συμφέρουσα προσφορά και στον οποίο πρόκειται να γίνει η κατακύρωση (υποψήφιος Ανάδοχος), οφείλει να υποβάλει σε σφραγισμένο φάκελο, τα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην παράγραφο 11 της παρούσας, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής έγγραφης ειδοποίησης από την Αναθέτουσα Αρχή σε αυτόν.
2. Η Επιτροπή θα ορίσει την ημερομηνία και ώρα κατά την οποία θα γίνει η αποσφράγιση του φακέλου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται κατά τα παραπάνω από τον υποψήφιο Ανάδοχο. Στη διαδικασία αποσφράγισης δικαιούνται να παρίστανται όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δεν αποκλείστηκαν σε προηγούμενο στάδιο αυτού, οι οποίοι καλούνται προς τούτο και λαμβάνουν γνώση των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν.
3. Η Επιτροπή σε κλειστή συνεδρίαση προβαίνει σε έλεγχο των Δικαιολογητικών Κατακύρωσης και διαβιβάζει το Πρακτικό της στο αρμόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής, το οποίο αποφαίνεται σχετικά, και με μέριμνα του οποίου γνωστοποιείται στους συμμετέχοντες το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού.
4. Ακολούθως η Αναθέτουσα Αρχή καλεί εγγράφως τον Ανάδοχο στον οποίο έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός να υποβάλλει τα απαραίτητα Δικαιολογητικά και Νομιμοποιητικά έγγραφα για την υπογραφή της Σύμβασης.
5. Όταν ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν προσκομίζει ένα ή περισσότερα από τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην παράγραφο 10 της παρούσας, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτό, καλείται ο υποψήφιος που προσφέρει την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Σε περίπτωση που και αυτός δεν προσκομίζει ένα ή περισσότερα από τα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται κατά τα ανωτέρω, καλείται ο υποψήφιος με την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά και ούτω καθεξής. Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν προσκομίζει, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ανωτέρω διατάξεων, ένα ή περισσότερα από τα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται από αυτές, ο διαγωνισμός ματαιώνεται.
6. Στις παραπάνω περιπτώσεις, όταν ο συμμετέχων υποβάλλει ψευδείς ή ανακριβείς υπεύθυνες δηλώσεις των παραγράφων 8, 9, 10 και 11 της παρούσας ή ο υπόχρεος προς τούτο υποψήφιος δεν προσκομίσει εγκαίρως και προσηκόντως κατά το στάδιο της κατακύρωσης ένα ή περισσότερα από τα έγγραφα και δικαιολογητικά της παραγράφου 9, καταπίπτει υπέρ της Αναθέτουσας Αρχής η εγγύηση συμμετοχής του.