Άρθρο 06:Τεύχη του Διαγωνισμού και Συμβατικά Τεύχη – Γνώση των Συνθηκών του Εργου

6.1. Τα τεύχη και σχέδια του Διαγωνισμού για τη συμμετοχή σε αυτόν και τη σύνταξη τεχνικών και οικονομικών προσφορών είναι τα εξής:
α. Η παρούσα Διακήρυξη
β1. Η Σύμβαση Παραχώρησης της Χρήσης του Τ.Λ. (χερσαία και θαλάσσια ζώνη) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2160/93 (άρθρο 31 παρ. 7) σύμφωνα με την απόφαση χωροθέτησής του
β2. Το Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης της Εκμετάλλευσης του Τ.Λ. με την Αναθέτουσα Αρχή, καθώς και οι αναγκαίες παραχωρήσεις που κατά νόμο οφείλει να ενεργήσει η Γ.Γ. Τουρισμού.
γ. Τα Προεδρικά Διατάγματα, Νόμοι και σχέδια που χωροθετούν και οριοθετούν τον τουριστικό λιμένα
δ. Η Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων (ΕΣΥ)

6.2. Τα συμβατικά τεύχη θα είναι κατά σειρά ισχύος τους τα παρακάτω:
α. Η Σύμβαση
β. Η Προσφορά του Αναδόχου
γ Η Διακήρυξη του Διαγωνισμού
δ. Η Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων
ε. Η Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων
στ. Το Αναλυτικό Χρονοδιάγραμμα Κατασκευής του έργου, όπως θα εγκριθεί από την Υπηρεσία και θα αποτελέσει συμβατικό στοιχείο μετά την έγκρισή του
ζ. Η Μελέτη Εφαρμογής του Αναδόχου, όπως θα έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία και θα αποτελέσει συμβατικό στοιχείο μετά την ανάδειξή του ως Φορέα διαχείρισης, μέσω της παρούσας.

6.3. Οι περιλαμβανόμενες στα Τεύχη Δημοπράτησης πληροφορίες των συνθηκών εκτέλεσης του Έργου είναι ενδεικτικές και παρέχονται μόνο προς διευκόλυνση του υποψηφίου στη σύνταξη της προσφοράς του, δεν είναι δυνατή δε από αυτά τα στοιχεία η δημιουργία οποιασδήποτε αξίωσης του υποψηφίου κατά της Αναθέτουσας Αρχής. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη και πλήρη γνώση της υφιστάμενης κατάστασης των υποδομών, των συνθηκών εκτέλεσης του έργου και να τα λάβουν υπόψη τους κατά τη σύνταξη των προσφορών τους. Ενδεικτικά, οι διαγωνιζόμενοι θεωρείται ότι έχουν ιδίαν αντίληψη των νομικών όρων κατασκευής και λειτουργίας, ως και της αρμοδιότητας των αρχών ελέγχου των πέριξ του τουριστικού λιμένα χώρων και των εμπορικών συνθηκών της περιοχής του τουριστικού λιμένα.

  • 14 Μαΐου 2012, 17:59 | Πολίτης

    Στις προδιαγραφές του έργου θα πρέπει να προβλέπεται με απόλυτη σαφήνεια η ΑΠΟΦΥΓΗ ρύπανσης του χερσαίου και ΚΥΡΙΩΣ του θαλάσσιου χώρου, με εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις για τις περιπτώσεις ρύπανσης.