Άρθρο 04:Συνολική Διάρκεια, Περίοδοι της Παραχώρησης και Δικαίωμα Προαίρεσης

Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε εικοσιπέντε (25) έτη από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, συμπεριλαμβάνονται δε σε αυτά οι χρονικές περίοδοι: α. αδειοδότησης, ωρίμανσης και κατασκευής των έργων της χερσαίας ζώνης του Τ.Λ. Ιτέας και, β. εκμετάλλευσης, λειτουργίας και συντήρησης του τουριστικού λιμένα.
Η περίοδος αδειοδότησης, ωρίμανσης και κατασκευής των Εργων της χερσαίας ζώνης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει το πολύ μέχρι ένα χρόνο, διάστημα το οποίο ο υποψήφιος θα υπολογίσει και θα προτείνει στην προσφορά του.
Η Αναθέτουσα Αρχή κατά την υλοποίηση της Σύμβασης θα μπορεί μετά από αιτιολογημένο αίτημα του Αναδόχου να δώσει παράταση της περιόδου αδειοδότησης ωρίμανσης και κατασκευής πέραν του χρόνου που ο ίδιος έχει προτείνει, χωρίς όμως να παραταθεί η συνολική περίοδος εκμετάλλευσης, λειτουργίας και συντήρησης του τουριστικού λιμένα.
Η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να προβεί σε συνολική παράταση της περιόδου αδειοδότησης, ωρίμανσης και κατασκευής των έργων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα ή/και του συμβατικού χρόνου παραχώρησης, εάν υπάρχει αποκλειστική υπαιτιότητα καθυστερήσεων που οφείλονται στην ίδια ή/και στη Διευθύνουσα Υπηρεσία.
Η Αναθέτουσα Αρχή, πριν τη λήξη της αρχικής σύμβασης, διατηρεί το δικαίωμα της προαίρεσης, σύμφωνα με την παρ. 4β του άρθρου 25 του ΠΔ 60/2007, για την παράταση της συμβατικής κατά τα ανωτέρω οριζόμενα περιόδου παραχώρησης.
Η περίοδος παραχώρησης δύναται να παραταθεί πέραν των εικοσιπέντε ετών μετά από πρωτοβουλία και διαπραγμάτευση των συμβαλλομένων μέχρι το πολύ άλλα δέκα (10) έτη. Η διαπραγμάτευση για την παράταση της παραχώρησης δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από την παρέλευση του εικοστού (20ου) έτους της αρχικής σύμβασης παραχώρησης.
Ο χρόνος έγκρισης των μελετών και παραλαβής από την Αναθέτουσα Αρχή, των Έργων, της περιόδου αδειοδότησης, ωρίμανσης και κατασκευής συμπεριλαμβάνεται στη συμβατική χρονική διάρκεια της παραχώρησης των 25 ετών. Οι σχετικοί χρόνοι αναφέρονται στο Παράρτημα 1 (ΕΣΥ) της παρούσας. Κατ’εξαίρεση επίσης, δεν περιλαμβάνονται στη διάρκεια παραχώρησης τυχόν καθυστερήσεις της Αναθέτουσας Αρχής, της Διευθύνουσας Υπηρεσίας ή/και άλλων Υπηρεσιών λόγω εξωγενών παραγόντων..

  • 14 Μαΐου 2012, 17:35 | Πολίτης

    Θα πρέπει να προβλέπεται με ΣΑΦΗΝΕΙΑ τι θα ακολουθήσει μετά το πέρας της διάρκειας του χρόνου παραχώρησης, ώστε να μη πάει χαμένο το έργο, όπως έγινε με τα περισσότερα ολυμπιακά έργα!