Άρθρο 23:Αποτελέσματα-Κατακύρωση

Η κατακύρωση γίνεται με απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής. Η ανακοίνωση της κατακύρωσης στον Ανάδοχο θα γίνει εγγράφως από την Αναθέτουσα Αρχή.
Ο Ανάδοχος στον οποίο κατακυρώθηκε το Έργο υποχρεούται να προσέλθει σε δέκα (10) μέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της ανακοίνωσης για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης προσκομίζοντας εγγύηση καλής εκτέλεσης αυτής. Η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, πρέπει να είναι ποσού ίσου με το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας των υπηρεσιών χωρίς ΦΠΑ και να ισχύει επ’ αόριστον ή μέχρι την επιστροφή της. Η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης επιστρέφεται με εντολή της Αναθέτουσας Αρχής προς το ίδρυμα που την εξέδωσε, μετά την οριστική παραλαβή των υπηρεσιών και εφόσον εκκαθαριστούν τυχόν υποχρεώσεις του Αναδόχου έναντι της Αναθέτουσας Αρχής.
Σε περίπτωση που ο Ανάδοχος δεν προσέλθει να υπογράψει την σύμβαση μέσα στην προκαθορισμένη περίοδο, καταπίπτει η εγγυητική συμμετοχής του.
Η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα μη κατακύρωσης του διαγωνισμού, εφόσον συντρέχει ένας τουλάχιστον από τους ακόλουθους λόγους:
• Εάν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κριθεί αιτιολογημένα μη ικανοποιητικό.
• Εάν ο ανταγωνισμός υπήρξε ανεπαρκής ή εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έγινε συνεννόηση των διαγωνιζομένων προς αποφυγή πραγματικού ανταγωνισμού.
• Εάν λήξει η ισχύς των προσφορών και δεν δοθούν από τους διαγωνιζομένους οι απαιτούμενες παρατάσεις.
• Εάν υπήρξε αλλαγή των αναγκών σε σχέση με το δημοπρατούμενο Έργο.

Οι ενδιαφερόμενοι με την υποβολή της Προσφοράς τους τεκμαίρεται ότι παραιτούνται τους δικαιώματος να διεκδικήσουν αποζημίωση στην περίπτωση, που ο Διαγωνισμός ακυρωθεί ή / και ματαιωθεί για οποιονδήποτε λόγο.