Άρθρο 31:Εφαρμοστέο Δίκαιο-Διαιτησία

Ο Ανάδοχος του Έργου και η Αναθέτουσα Αρχή θα προσπαθούν να ρυθμίζουν φιλικά κάθε διαφορά που τυχόν θα προκύψει στις μεταξύ τους σχέσεις κατά την διάρκεια της ισχύος σύμβασης.
Επί διαφωνίας, κάθε διαφορά θα λύεται από τα ελληνικά δικαστήρια και συγκεκριμένα τα δικαστήρια της Άμφισσας, εφαρμοστέο δε Δίκαιο είναι πάντοτε το Ελληνικό.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, για ορισμένες περιπτώσεις εφόσον συμφωνούν και τα δυο μέρη, να προβλεφθεί στη σύμβαση προσφυγή των συμβαλλομένων, αντί των δικαστηρίων, σε διαιτησία σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία και με όσα μεταξύ τους συμφωνήσουν. Αν δεν επέλθει τέτοια συμφωνία, η αρμοδιότητα για την επίλυση της διαφοράς ανήκει στα ελληνικά δικαστήρια κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

  • 20 Μαΐου 2012, 15:15 | Γιαννάτος Σωτήρης (Πρ.Τοπ.Συμβ.Σπάτων-Λούτσας)

    Σπάτων-Λούτσας

  • 20 Μαΐου 2012, 15:35 | Γιαννάτος Σωτήρης (Πρ.Τοπ.Συμβ.Σπάτων-Λούτσς)

    ΄Εχω την πεποίθηση, όπως και όλοι, ότι η σωτηρία της χώρας μας, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, εξαρτάται από την δημιουργία αναπτυξιακών έργων. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των έργων πρέπει να αφορά τον Τουρισμό της χώρας μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό του Τουρισμού της χώρας μας, πρέπει να αφορά τον Θαλάσσιο Τουρισμό, μια και η χώρα μας διαθέτει 15.000 χιλιόμετρα ακτών και 6.000 μικρά και μεγαλύτερα νησιά. Είμαστε ανέκαθεν ναυτικό κράτος, με πολιτισμό και ιστορία και είναι κρίμα να μην αξιοποιούμε αυτές τις δυνατότητές μας.΄Αλλα κράτη στη Μεσόγειο, Τουρκία, Μαυροβούνιο κ.ά. διαθέτουν πληθώρα τουριστικών λιμένων και προσελκύουν τουρίστες υψιλής οικονομικής δυνατότητος, αφίνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα και τα σκάφη τους, τον χειμώνα, για φύλαξη και συντήρηση, δημιουργώντας, με αυτόν τον τρόπο, χιλιάδες θέσεις εργασίας για πολλές ειδικότητες εργαζομένων, φύλακες, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μπογιατζήδες, κ.λ.π. Πρέπει λοιπόν το κράτος προς την κατεύθυνση αυτή, να απλοποιήσει τους νόμους και την γραφειοκρατία, που είναι εμπόδια για την προσέλευση επενδυτών και επειδή η ιδιοκτησία όλων των ακτών ανήκει στην ΚΕΔ ( Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ),πού πιστεύω ότι κανέναν υπάλληλο της εν λόγω εταιρείας, ενδιαφέρει η τοπική ανάπτυξη μιας περιοχής, να δοθεί, κατά ένα συμβολικό ποσοστό, η διαχείρηση και εκμετάλευση των κατάλληλων, προς δημιουργία Τουριστικών Λιμένων (μαρίνων) ακτών, στους Τοπικούς Δήμους, οι οποίοι εκ πραγματικότητος και εξ αντικειμένου, είναι οι πιό αρμόδιοι για την τοπική ανάπτυξη. Αυτά δε, τώρα σύντομα, σήμερα, γιατί οι «ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ» !!!! Θουκυδίδης.