Άρθρο 6. Ορισμός συνδίκου -Προστασία κύριας κατοικίας

1. Ο σύνδικος ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 63 Πτωχευτικού Κώδικα για τις περιπτώσεις που υπάρχει ρευστοποιήσιμη περιουσία, η εκποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση των πιστωτών, ή το κρίνει σκόπιμο το δικαστήριο για την παρακολούθηση, εκτέλεση και τήρηση των όρων και υποχρεώσεων που τίθενται σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο για απαλλαγή του οφειλέτη από χρέη ή την εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών. Ως σύνδικος μπορεί να ορίζεται και πρόσωπο από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του άρθρου 371 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

2. Πιστωτές των οποίων η απαίτηση διασφαλίζεται με εμπράγματη ασφάλεια, ικανοποιούνται προνομιακά από την πώληση του πράγματος.

3. Ο οφειλέτης μπορεί με το σχέδιο εκκαθάρισης να ζητήσει την εξαίρεση της ρευστοποίησης ή εκπλειστηριασμού ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του εφόσον δεν υπερβαίνει σε έκταση το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξανόμενο κατά είκοσι επί τοις εκατό. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο ρυθμίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών, πέραν αυτών που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του προηγούμενου άρθρου, μέχρι συνολικό ποσόν που ανέρχεται στο ογδόντα πέντε επί τοις εκατό της εμπορικής αξίας του ακίνητου, όπως αυτή αποτιμάται κατά την κρίση του δικαστηρίου. Η ρύθμιση μπορεί να προβλέπει περίοδο χάριτος για όσο διαρκεί η αποπληρωμή του υπολοίπου των οφειλών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του προηγούμενου άρθρου. Η εξυπηρέτηση της οφειλής γίνεται με επιτόκιο που δεν υπερβαίνει αυτό της ενήμερης οφειλής ή το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο που ίσχυε σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υφίσταται μέτρηση, αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για τον προσδιορισμό της περιόδου τοκοχρεολυτικής εξόφλησης της κατά τα παραπάνω οριζόμενης συνολικής οφειλής συνυπολογίζεται η διάρκεια των συμβάσεων δυνάμει των οποίων χορηγήθηκε η πίστωση, σε κάθε δε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι έτη. Οι απαιτήσεις εντάσσονται στην παραπάνω ρύθμιση και ικανοποιούνται κατά τη τάξη εξασφάλισης. Μη τήρηση των υποχρεώσεων της παρούσας παραγράφου επιτρέπει στον πιστωτή την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 00:22 | Παναγιώτης

    Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν έχει νόημα να επιδοτούμε τα νοικοκυριά να την αποκτήσουν και από την άλλη να την χαρίζουμε σε τράπεζες.
    Ας μη ξεχνάμε ότι η οικονομία μας (και κάποιοι επιτήδιοι εργολάβοι) οφελήθηκε ήδη από αυτήν την μαζική τάση απόκτησης 1ης κατοικίας μέσω στεγαστικών δανείων. Εκτός από τα οφέλη για την ανεργία αυτή η τάση βοήθησε και για την συγκράτηση των ενοικίων σε χαμηλά επίπεδα δίνοντας ανάσα σε πολλούς χαμηλόμισθους έτσι ώστε να μην πιαστούν στην δαγκάνα των τραπεζών και να χρειάζονται τώρα σωτηρία. Ας μην ξεχνάμε ότι σε κάποιες περιοχές κάποια εποχή η δόση του δανείου ισοδυναμούσε με το ενοίκιο που πλήρωνε κανείς για τη στέγαση της οικογένειας.

    Το κλείσιμο αυτής της στρόφιγγας επέφερε την κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα που πήρε μαζί του πολλούς από αυτούς που τώρα προσπαθούμε να σώσουμε.

    Από την πρώτη κατοικία συνεπώς οφελήθηκαν πολλοί ας μην την πληρώσουν τώρα οι λίγοι που παρασύρθηκαν ή δεν τα κατάφεραν λόγω συγκυριών.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 23:55 | Aγγελος

    Παράταση αναστολής πλειστηριασμών εώς και το τέλος του 2011 για χρέη έως 200.000 ευρώ, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 22:57 | KANOS PETROS

    Η εξαίρεση από πλειστηριασμό ή κατάσχεση της πρώτης κατοικίας είναι ίσως το σημαντικότερο απ’ όλα τα θέματα που έχουν διατυπωθεί σ’ αυτή την διαβούλευση. Πρέπει να προστατευθεί με οποιδήποτε κόστος και να γίνει σημαία αυτής της ρύθμισης και χωρίς εξαίρεση για στεγαστικά ή καταναλωτικά. Άλλωστε οι περισσότερες υποθήκες έχουν να κάνουν με στεγαστικά για αγορά, ανέγερση, επισκευή, ανακαίνιση. Δεν θα χάσουν το σπίτι τους μόνο ο οφειλέτης ή η/ο σύζυγος ή ο εγγυητής ή οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόμενος. Θα το χάσουν και τα παιδιά που εκτός από την απώλεια των αγαπημένων τους χώρων, θα χάσουν κι άλλα πολύτιμα πράγματα. Θα χάσουν το χαμόγελό τους, την ελπίδα τους, την ασφάλεια τους, αλλά ίσως και την εμπιστοσύνη στους γονιούς τους. Και τα πράγματα θα είναι πολύ πιο τραγικά απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς …
    Και επί της διαδικασίας, νομίζω πρέπει να απλουστευθεί όπως αναφέρουν κι άλλοι παραπάνω. Μια Κρατική τράπεζα να αναλάβει την διαδικασία με μια απλή αίτηση συν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υπάρχουν τα συστήματα για να ζητηθούν όλες αυτές οι καταστάσεις από άλλα Πιστωτικά Ιδρύματα και να μην μπλέξει ο πολίτης σε διαδικασίες που θα τον φέρουν αντιμέτωπο με υπαλλήλους(που δικαίως ή αδίκως ή κατ’ εντολήν) δεν θα είναι και τόσο πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 22:55 | ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΕΩΣ 200000 ΕΥΡΩ.ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟ.Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 21:43 | Φραγκίσκος Ελευθερίου

    Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης των νομοσχεδίων είναι εξαιρετικά χρήσιμη και νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την εισαγωγή του συγκεκριμένου θεσμού. Επίσης θα ήταν χρήσιμο κάθε νομοσχέδιο να συνοδεύεται και από ένα υπόμνημα το οποίο να συγκρίνει τις προβλέψεις του με άλλες αντίστοιχες που ισχύουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

    Επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ενώ φαινομενικά προσπαθεί να προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα που για αντικειμενικούς λόγους δε δύνανται να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινώσει τις συνθήκες και τους όρους με τους οποίους οι πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες δανείζονται σήμερα

    Ειδικότερα, το άρθρο για την προστασία της κύριας κατοικίας ενδέχεται να έχει τις ακόλουθες αρνητικές συνέπειες:
    1. Καθώς αυξάνεται ο πιστωτικός κίνδυνος για τους πιστωτές, ενδέχεται οι όροι με τους οποίους οι δανειολήπτες θα δανείζονται μελλοντικά για αγορά πρώτης κατοικίας να γίνουν δυσχερέστεροι, τόσο όσο αφορά στο επιτόκιο όσο και στο ποσοστό χρηματοδότησης ως προς την αξία του ακινήτου
    2. Οι πιθανώς δυσχερέστεροι όροι δανεισμού ενδέχεται να επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην αγορά κατοικίας και στον κατασκευαστικό κλάδο. Σε περίοδο μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, στόχος της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, σημαντικό μοχλό της οποίας αποτελεί ο κατευσκευαστικός κλάδος για τη χώρα μας και όχι η εισαγωγή πιθανών εμποδίων
    3. Κάποιο μέρος του πληθυσμού το οποίο θεωρείται από τις τράπεζες ως αυξημένου κινδύνου λόγω του νομοσχεδίου γενικότερα, αλλά και του συγκεκριμένου άρθρου ειδικότερα, ενδέχεται να οδηγηθούν εκτός του τραπεζικού συστήματος, στα χέρια τοκογλύφων. Παρόλα τα αρνητικά που καταλογίζονται στις Τράπεζες, τις περισσότερες φορές διακαιολογημένα, πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος τα τελευταία χρόνια περιόρισε στο ελάχιστο την άλλοτε ανθούσα τοκογλυφία.
    4. Το συγκεκριμένο άρθρο για την πρώτη κατοικία μπορεί να ερμηνευτεί απο τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης αρνητικά για την ισχύ των ελληνικών τραπεζών με κίνδυνο να οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης, με αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την οικονομία

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 21:24 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνει στον πλειστηριασμό η μόνιμη κατοικία διαμονης του δανειολήπτη.Εχουν βγεί οικογένειες στον δρόμο,εχουν αυτοκτονήσει δανειολήπτες,εχουν γίνει πάμπλουτοι «κοράκια» που ειχαν αυτήν την εργασία (δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-εισπρακτικές-τρπεζουπάλληλοι-μεσίτες),να παίρνουν το σπίτι και τον μόχθο του καθενός σε εξευτελιστική τιμή και να το μεταπωλουν αργότερα.

    Πρέπει εφόσον κριθεί απο το δικαστήριο,οτι είναι αδύνατη η εξώφληση του δανείου – πιστωτικής κάρτας να δεσμεύεται το ποσοστό κυριότητας ή αν είναι πληρης κύριος της κατοικίας ολου του ποσοστού,ωστε σε περίπτωση πώλησης να πληρώνονται πρώτα οι δεσμευμένες οφειλές και το υπόλοιπο αν απομένει να παίρνει ο δανειολήπτης.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 21:21 | ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΣ

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ , ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Η’ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ( ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ).
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΓΓΑΜΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ-ΑΙΤΟΥΝΤΑ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 21:56 | ΠΙΕΡΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝΝΟΣ

    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ.Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 20:58 | ΑΝΝΑ

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΗΤΙΔΕΙΟΥΣ

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 20:20 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΕΥΘΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.ΟΡΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΦΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 20:59 | Παναγιώτης

    Θα πρέπει η κύρια κατοικία να προστατεύεται.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 19:09 | ΣΙΑΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΟΣ

    Να προστατέυεται η κύρια κατοικία και του εγγυητή αλλιώς δέν έχει νόημα διότι οι περισότεροι οφειλέτες δεν έχουν ακίνητο και έχουν ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ συγγενείς να μπούνε εγγυητές.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 19:13 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΖΙΚΑΣ

    ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 19:09 | Γ.Κ.

    ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

    -Το σχέδιο νόμου αναγράφει πολλά ποπυ επιδέχονται πολλών ερμηνειών και διευκρινίσεων.Γιαυτό λοιπόν να ορίζεται ξεκάθαρα ότι …μετά την υποβολή αίτηση εξαίρεσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη,ο πιστωτής απαγορεύεται καθοιονδήποτε τρόπο για την οφειλή του.Βασική προϋπόθεση θα είναι η αποληρωμή σε 20 χρόνια του υπολοίπου στεγαστικού δανείου μειούμενου κατά 50 % του χορηγηθέντος κεφαλαίου και με υποχρεωτική περίοδο χάριτος άνευ τόκων 18 μηνών.Καθαρά και ξάστερα.
    -Όταν ΄΄ο νομοθέτης ΄΄ δέχεται όριο αποπληρωμής το 10 % για χρέη σε κάρτες,καταναλωτικά κλπ γιατί να μην δεχθεί το 50 % του κεφαλαίου στο ιερό και όσιο του υπόδουλου ραγιά των τραπεζών, που είναι το σπίτι του ένα όνειρο δεκαετιών και ελπίδα της ζωής του που με αίμα και ιδρώτα αγόρασε;

  • Απλοποιείστε το κι’΄άλλο. Αλλιώς ο πολίτης θα συνθλιβεί από την γραφειοκρατεία των δικαστηρίων και τη μανία των τραπεζών.Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να λειτουργήσει και στην πράξη. Αν πετύχει θα αφήσει εποχή.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 17:35 | Dreamdaylost

    Άρθρο 6 παρ. 1: «Ο οφειλέτης μπορεί με το σχέδιο εκκαθάρισης να ζητήσει την εξαίρεση της ρευστοποίησης ή εκπλειστηριασμού ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του εφόσον δεν υπερβαίνει σε έκταση»

    Ο υπόλοιπος κοσμάκης που ζει στο ενοίκιο δηλαδή τι είναι? κορόιδο μήπως?

    Άπαξ και έχεις περιουσία αν είσαι αξιοπρεπής θα έπρεπε να την πουλήσεις από μόνος σου, να πληρώσεις τους δανειστές σου και να πας να ξαναρχίσεις τη ζωή σου αξιοπρεπώς μένοντας σε ενοίκιο! Αλλά η αξιοπρέπεια δεν είναι κάτι που μπαίνει στους νόμους γιαυτό να είναι επιβεβλημένη η ρευστοποίηση της περιουσίας είναι ή δεν είναι πρώτη κατοικία. Γιαυτό υπάρχουν και τα ενοικιαζόμενα. Απλώνεις το χέρι σου μέχρι εκεί που φτάνεις λένε κάποιοι.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 16:47 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2008 ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 8-5-2008 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ;;

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 16:25 | ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

    1. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ,ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΧΡΙ 200.000 €.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.

    2. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ 100% ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ (ΑΝΕΡΓΟΙ – ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ)

    4. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 16:56 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

    1.Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    2.ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΩΣ 150.000Ε ΕΙΤΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.

    3.ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΩΣ 31-12-2009 ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 20 ΕΤΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ 85% ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΥΦΩΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ;ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ;

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 15:15 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΕΚΝΟ 16 ΕΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 100000 ΣΠΑΣΤΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10.000 Ε ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ;;ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ.ΕΓΩ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 15:50 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ.ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 100000 ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ 60.000 ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ 10.000 Ε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΑ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥς ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑ ΕΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΗΡΘΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 85.000 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΓΙΝΑΝ 99.000Ε ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ 20 ΕΤΗ 400Ε ΜΗΝΙΑΙΑΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ 36 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ 2500Ε ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ΄΄΄΄ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΜΕ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΝΑ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΖΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 20000 Ε ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 400 Η 500 ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ 30000 ΜΟΝΟ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 2500 ΜΗΝΙΑΙΩΣ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 14:51 | Μάκης Παπαθανασίου

    Παρακολουθώ τη διαβούλευση. Χαμός. Αρθρα, παραθυράκια,παράγραφοι. Σωστά όλα αυτά αλλά ακαταλαβίστηκα για το πολίτη. Αυτά βρέστε τα εσύ η κυβέρνηση με τις τράπεζες. Και αφού αποφασίσετε πείτε τα λαικά στο φτωχό κοσμάκη. Μη τον τρέχετε με δικηγόρους μωρέ. Είναι κρίμα. ΟΦΕΙΛΕΤΕ να του πείτε να κάνει ΜΟΝΟΝ μία(1) αίτηση με δικαιολογητικα φυσικά. Κυρία υπουργέ αφού ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κι όχι οι τραπεζες ή οι δικηγόροι κάντε το. ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΑΙΤΗΣΗ. Βλέπετε από τα σχόλια πως ήδη άρχισαν να μη σσς εμπιστεύονται για τις προθέσεις σας ις καλές. και τους δίνω δίκιο. κι εγώ θα χασω την εμπιστοσύνη μου

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 13:21 | ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η πρώτη κατοικία (σ΄αυτά τα πλαίσια αφορολόγητου ποσού που ορίζει ο νόμος) αποτελεί δικαίωμα των πολιτών από τη στιγμή που το κράτος δεν εξασφαλίζει κατοικία για όλους.
    Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες κατοικίες (άρα και οι πρώτες) αγοράστηκαν με στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες με εγγραφή υποθήκης ή προσημείωσης από αυτές.
    Με βάση τη ρύθμιση που προτείνεται οι οφειλέτες που έχουν και στεγαστικό δάνειο θα ξαναπληρώσουν για την αγορά κατοικίας;

    Προτείνεται η εξαίρεση της Α κατοικίας από οποιαδήποτε υπολογισμό περουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

    Μοναδικό κριτήριο: δόση της ρύθμισης έως το 40% του εισοδήματος, ολική απαλλαγή για όσους το εισόδημα είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους οφειλέτες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 12:17 | Σταυρος θεσ/νικη

    Γεια σας.

    Ειχα την αισθηση οταν ψηφισα στις τελευταιες εκλογες οτι προεκλογικα πιστεψα οτι κατι θα γινει με το νομοσχεδιο που θα ψηφιστει για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια,για μια περιπτωση οτι θα γλιτωσω τη κατοικια που μενω με την οικογενεια μου 3 μελη με 1 παιδι που ειναι πρωτοετης φοιτητης εκτος θεσ/νικης με χρεη που βασει φορολογικης δηλωσεις αδυνατω να πληρωσω νιωθω οτι το μονο που θα κερδισω ετσι που ειναι το νομοσχεδιο να χασω το σπιτι που μενω σε μια αξια 85% της εμπορικης αξιας εχοντας και την βουλα απο το κρατος.
    Δυστυχως πιστεψα σε προεκλογικα λογια τα οποια αντιστρεφονται υπερ των τραπεζων μετεκλογικα,πιστεψα οτι ο παπανδρεου θα βοηθησει στο να μη χασω το σπιτι μου,[πρωτη κατοικια] θελω να επισημανω οτι ειμαι ελληνας πολιτης,υπηρετισα τον ελληνικο στρατο σαν δοκιμος αξιωματικος το 1982,με αγαπη προς τη πατριδα μου,νομιζω εχω καποια δυνατοτητα να δινω καποιο ποσο στις τραπεζες αλλα οχι το πραγματικα οφειλωμενα και αν δω οτι αυτο το μονο που θα ειναι να χασω το σπιτι μου μετα απο καποια χρονια με το νομο του κρατους,τοτε για ποιο λογο να ζησω σε αυτο το τοπο και να πιστεψω σε ανθρωπους και νομους που το μονο που θελουν ειναι να με οδηγησουν εμενα και την οικογενεια μου στα ορια της πεινας και του εξευτελισμου και να με οδηγησουν σε πραγματα και σκεψεις που θα τερματισουν τη ζωη μας.
    Ευχομαι οτι εγραψα απο τα παραπανω να διαψευστουν,αν και ειναι δυσκολο πολυ, πιστευω να αλλαχτει το σημειο της κατασχεσεις της 1 κατοικιας για χρεη.
    Ευχαριστω.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 12:42 | eleni georgiou

    καταρχην πως θα οριζεται η εμπορικη αξια του ακινητου??απο μηχανικο η μεσιτη?γιατι οι μεσιτες τα φουσκωνουν απιστευτα.
    δευτερον γιατι να μην μπορουμε να παρουμε αυτο το ατυπο στεγαστικο δανειο μεχρι τα 75???
    δηλ εγω που ειμαι 37 χρονων γιατι να μην μπορω να αποπληρωνω μεχρι τα 75 και θελει μονο 20 ετη.γιατι δεν θελω να χασω το μοναδικο μου σπιτι αλλα δεν θελω να μπω και σε ενα φαυλο κυκλο να ξαναδανειστω για να αποπληρωνω το δανειο.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 10:05 | Xaris Glezos

    Είναι μια σκεψη που κινειται προς τη σωστη κατευθηνση.Θα πρέπει να η κύρια κατοικια να προστατευεται.Δεν μπορεί καποιος που έχει παρει δάνειο πολυετούς εξόφλησης σε καποια περίοδο που δεν μπορει να πληρώσει το ποσο που χρειάζεται για να το εξοφλήσει να μεγαλώνει, με τις απαραδεκτες πρακτικές των τραπεζών, να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και να μείνει άστεγος.Αν εχει άλλα περιουσιακα στοιχεια ας ρευστοποιηθούν αυτα.Ακόμη τα δάνεια να μην ξεπερνούν ενα ποσο σε αναλογία με το αρχικο ποσο, να μην ξεφεύγουν τα ποσα.Και θα πρέπει ο νόμος να είναι ξεκάθαρος, σαφής χώρις παραθυράκια και χωρις ο οφειλέτης να συνδιαλέγεται μόνος του με τις τράπεζες αλλα με τη βοήθεια του κράτους.Και να μην ξεχνάμε πως η κύρια κατοικια στην Ελλαδα θεωρείται σημαντική και παντα προστατευόταν.Και για το τέλος θα πρέπει να μπει ενα τέλος στην ασυδοσία των τραπεζών που καταληστεύουν τους πολίτες.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 09:44 | ΣΑΜΑΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 07:00 | Γιώργος Ψίμαρνος

    Ως προς την Πρώτη κατοικία:

    1. Να αφαιρείτε η κυριότητα του οφειλέτη,εφόσον υπάρχει αδυναμία εξόφλησης του χρέους, υπέρ του πιστωτή
    2. Να μην είναι δυνατή ή έξωση, από την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.
    3. Να ορίζεται απο το ειρηνοδικείο, η καταβολή ενοικίου, υπέρ του πιστωτή

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 01:00 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνυπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες οι οποίες θα προκύψουν όταν δεν προστατεύσει με κάθε μέσον και τρόπο την κύρια κατοικία των καταναλωτών και τους αφήσουν ανύμπορους βορά στους άπλιστους τραπεζίτες, όταν οι ίδιοι με τις απεχθείς πολιτικές τους, τους έχουν οδηγήσει στο να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
    Ο δανειολήπτης ο οποίος έπαυσε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρώσεις του προς τον ή τους δανειστές του, όχι από δική του ευθύνη, απάθεια ή αδιαφορία αλλά από το γεγονός, ότι η μία κατηγορία εργαζομένων παρέσυρε την άλλη έχει τουλάχιστον το δικαίωμα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του.
    Που έχουν οδηγηθεί αξιοπρεπείς άνθρωποι εξ αιτίας των πλειστηριασμών; Σε αυτοκτονίες, σε νευρολογικά ιδρύματα, σε παγκάκια. Γιατί;
    Είμαι της άποψης ότι η κάθε περίπτωση δανειολήπτη χρειάζεται να εξετάζεται μεμονωμένα και να τυγχάνει της καλύτερης αντιμετωπίσεως όταν διαπιστωθεί ότι πράγματι η ανικανότητα ανταποκρίσεως στις υποχρεώσεις του δεν οφείλεται σε κακή εκτίμηση ή αδιαφορία του αλλά σε παράγοντες τους οποίους αδυνατεί να αντιμετωπίσει.
    Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να ενεργοποιηθούμε και εμείς οι πολίτες.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 01:45 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑΝΟΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ(ΙΔΩΜΕΝ).ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕΝ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΡΙΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 10% ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΒΟΗΘΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΓΩ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΝ ΔΕ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ?ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝΙΤΘΕΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ 10%).ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΔΥΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΥΠΟΡΟΣ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?’Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΒΕ 500 ΚΑΙ 1000 ΕΥΡΩ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΡΟΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ?ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ:
    1)ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ 100% ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ
    2)ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
    3)ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20000
    4)ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 00:09 | Μπρεχτ

    Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της?

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 00:30 | ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Θεωρώ καταρχάς θετικό ότι αντιμετωπίζεται ενα σημαντικό θέμα, το οποίο πλήττει την κοινωνική συνοχή ως διογκούμενο φαινόμενο,όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε όλη τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου η κοινωνική αντίληψη και όχι μόνο η οικονομική, δικαστική και τραπεζική αντίληψη απο τις οποίες φαίνεται να κυριαρχούνται οι διατάξεις του και ειδικότερα:
    Ευθεία διάταξη ότι σε καμμία περίπτωση δεν ρευστοποιείται ούτε δεσμευεται η κύρια κατοικία, τη στιγμή μάλιστα που σε άστεγους πολίτες είναι υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει στέγη ή να ενισχύει τα νοικοκυριά να επαναλειτουργήσουν άμεσα όταν παθαίνουν φυσικές καταστροφές.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 23:07 | χρυσοστομος

    οι τραπεζες τα τελευταια οκτω χρονια εχουν ρουφηξη στην κυριολεξια το αιμα του κοσμακη.ειναι οι μονες επιχειρησεις που εχουν υπερκερδη και ολα αυτα εις βαρος του Ελληνικου λαου.δεν λογαριαζουν κρατος,νομους και ηθικες αξιες.δινουν τα προσωπικα δεδομενα σε τριτους,εισπρακτικες εταιριες.οι οποιες ασκουν ψυχολογικο πολεμο κατα των ωφειλετων ,τηλεφωνοντας οποιαδηποτε ωρα και ημερα της εβδομαδας.οι [κυριοι,ες]αυτοι καθονται στις αναπαυτικες πολυθρονες τους εχοντας μια κατασταση μπροστα τους χωρις να γνωριζουν το πραγματικο προβλημα του ωφειλετη και ασκουν την αναλογη ψυχοπιεση.τα αποτελεσματα τραγικα. 1.προβληματα υγειας 2.κακη διαθεση και αυτοσυγκεντροση στην εργασια. 3.προβληματα στην οικογενεια κ.α. ηρθε νομιζω η ωρα το κρατος να βαλει μια ταξει ,αν και κατα ποσο θα εφαρμοστουν ολα αυτα θα τα διξει ο χρονος.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 23:23 | ΦΙΤΣΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Τ (ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    Α) ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    Β)ΣΩΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ )ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ «ΠΕΣΕΙ» ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΑΣΙΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.

    Γ)ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ 6ΜΗΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Η ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 3ΜΗΝΙΑΙΟ EURIBOR PLUS SPREED ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ (ΠΧ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ 5 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΟΛΟ 35Χ ΕΥΡΩ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ) .

    Δ)ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ(ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ , ΤΕΜΠΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ) ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    Ε) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΙ (ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ-ΣΥΝΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΧ ΤΟ 20-25% .

    ΣΤ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ Ο «ΒΡΑΧΝΑΣ» ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΩΝ .

    Ζ)ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΧΡΕΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ , ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ )ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΜΠΙΝΑ).

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 22:22 | I.Λ.

    Οι Τράπεζες είναι υπεύθυνες πού χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες βρίσκονται υπερχρεωμένες με την ανεξέλεγκτη πολιτική τους στο θέμα των επιτοκίων πού είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη.Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να βάλει τέλος στην συμπεριφορά των τραπεζών που έχουν βάλει την θηλειά στο λαιμό στόν Ελληνικό λαό.Ας καταλάβουν κάποτε ότι δεν μπορούν να κερδιζουν 1800 τοις εκατό από τίς διάφορες μορφές δανεισμού (πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια).θετικό είναι ότι με τό νομοσχέδιο αποτρέπεται ο εκπληστηριασμός της α’ κατοικίας αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα να λαμβάνεται σε μιά τέτοια περίπτωση καί η εμπορική αξία τού ακινήτου.
    Άλλωστε οι τράπεζες με χρόνια τώρα με τίς διάφορες χαριστικές πράξεις εκ μέρους της πολιτείας όπως πρόσφατα με τα 28δις ,με τα δυσθεώρητα επιτόκια χορηγήσεων και τα πενιχρά αντιθέτως των καταθέσεων έχουν τεράστια κέρδη.Καί επειδή οι τράπεζες δέν αφουγκράζονται την αγωνία καί τον αγώνα τών μεροκαματιάρηδων να επιβιώσουν καί να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειες τους, η Κυβέρνηση ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ με νομοθετική ρύθμιση να βάλει τέλος σε αυτή την πολιτική τους.Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε τίς πολιτικές χάρες στούς έχοντες καί κατέχοντες καί στηρίζει τίς ελπίδες του γιά ένα καλύτερο αύριο στην κατάργηση των αντιλαϊκών μεθόδων των τραπεζών πού έχουν θησαυρίσει εκμεταλευόμενες τόν μόχθο καί την αδυναμία εκατομμυρίων Ελλήνων.Αρκετά έχουν κερδίσει μέχρι τώρα.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 22:18 | Ηλιας Αραπιδης

    να αναλαβει το κρατος ολες τις οφειλες. Καποτε,πριν γεννηθω,ο Παπαδοπουλος της δικτατοριας διεγραψε κ χαρισε χιλιαδες δανεια. Και ηταν ακροδεξιος. Εσεις που ειστε Σοσιαλιστες κ υποτιθεται κανετε το καλυτερο για τον πολιτη,δεν μπορειτε να επαναλαβετε αυτο το ευεργετημα? ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ,ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΑΝΑΣΑ Κ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 22:19 | Theodore

    Δηλαδη λετε μερικοι,να περασει σφουγγαρι για ολους και για ολα;
    Και ποσα λεφτα ειναι αυτα,τα εχετε λογαριασει;Ποιος θα τα πληρωσει λοιπον;Οι Τραπεζες;
    Μα αμα ειναι παρα πολλα,θα βαρεσουν κανονι κι αυτες.Αυτο ειναι το ζητουμενο;
    Και τοτε,απο ποιον θα πηγαινετε να παιρνετε;Απο τους τοκογλυφους της Ομονοιας;
    Μη μου πειτε,οτι σας επιασε κανεις απ τ’ αυτι,για να πατε να δανειστειτε.
    Εγω πιστευω,οτι ο Ελλην,κλασσικος ειδικος στη λαμογιά,θα το «χτυπησει» το συστημα,και θα σβυσει τα χρεη του,εις βαρος αλλων, αφου το να δειξει οτι δεν εχει περιουσια,δεν ειναι και τοσο δυσκολο γι αυτον.Ποσοι φαινονται εξ αλλου στην εφορια σημερα;

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 22:44 | PETROS

    THATHELA NA SAS GNORISO POSO LISTES EINAI OI TRAPEZES, EKANA RYTHMISI SE DANEIO MOU KAI SE TREIS KARTES MOU STIN ALPHA SYNOLO 15700 GIATI DEN MPOROUSA NA KATAVALO, KAI GIA TA TRIA AFTA PROIONTA TO POSO TOU MINA SYNOLIKA PERIPOU 600 EURO. METIN RYTHMISI AFTI TO POSO PEFTI STA 220 EURO TON MINA ALLA TO KLEPSIMO TO MEGALO EINAI OTI GIA 180 MINES POU MOU EDOSE GIA APOPLIROMI THA KATAVALO 221 EPI 180= 39000 TA 15700 GINONTE 39000 PERIPOU TO TRIPLASIO TOU OFILOMENOU POSOU ELEOS 14.5 TIS EKATO EPITOKOIO EAN HTAN MIKROTERO THA MPOROUSA NA VALO LIGOTERO XRONO APOPLIROMIS. VOITHISTEMAS KANAME APO ANANGI TO ANOIGMA ALLA ANEVIKAN KAI TA EPITOKIA KAI TORA POU TO EVROPAIKO EPITOKIO EINAI 1 TIS EKATO DEN AKOLOUTHOUN TIN MEIOSEI, DEN PEIRAME KAMIA AFKSISI STON MISTHOMAS ,DEN MPOROUME NA ZISOUME, TI NA KANOUME NA ATOKTONISOUME GIA NA MIN YPARXOUME. THA EIMASTE KONTA SAS ARKEI NA TOUS DOSETE NA KATALAVOUN OTI YPARXEI KRATOS POU PROSTATEVEI TOUS POLITES TOU. EXO DE PROXTHESINO PARADIGMA POU STIN ETHNIKI HTAN NA KATAVALO 170 EURO STIS 10/10 KAI TA KATEVALA STIS 16/10 MOU TILEFONISAN KAI GIA TIS 5 HMERES POU KATHISTERISA MOU ZITISAN NA KATAVALO TIN MISI DOSI TOU EPOMENOU MINA AFTO EINAI SKETI APATI KAI EKVIASMOS PERA TOU OTI GIA TIS 5 HMERES VAZOUN TOKO YPERIMERIAS AFTA KANOUN KAI O KOSMOS YPOFEREI EXO KAI TO ONOMA TOU KYRIOU, KAI THLEFONO ,POU MOU THLEFONISE GIA OPOINDIPOTE ENDIAFERTHI STI ETHNIKI TRAPEZA.
    SAS EFXARISTO
    ENAS POLITIS POU SE OLES TOU TIS YPOXREOSIS PROS TO KRATOS KAI TIN PATRIDA TOU ENAI PANTOTE ENTAKSI KAI PARON APALAKSETE TON KOSMO APO TA SARKOVORA PIRANHA.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 21:14 | γρηγορης παπαδοπουλος

    Θα αρχίσω με ένα παράδειγμα.
    Η σύζυγος- οικοκυρά προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση από την τράπεζα η μικρομεσαία επιχείρηση του άντρα της αναγκάζεται να βάλει το σπίτι της-πρώτη κατοικία σε υποθήκη. Η επιχείρηση πτωχεύει.
    Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις εγγυητών σε δάνεια επιχειρήσεων.Οι εγγυη
    τές συνήθως δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι υπογράφουν αφού κατά κύριο λόγο παραιτούνται όλων των ενστάσεων και ευθύνονται ως πρωτοφειλέτες με την επιχείρηση.

    Το πρόβλημα που ενδεχομένως να δημιουργηθεί εδώ είναι ότι ενώ η προστασια του παρόντος άρθρου δείχνει να συμπεριλαμβάνει και τις εν λόγω περιπτώσεις, τα άτομα που έχουν εγγυηθεί δεν έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου τους ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι , νοικοκυρές κτλ.
    Πρόταση α) Να αποφασίζει το δικαστήριο αφού εκτιμήσει την ιδαίτερη περίπτωση του καθενός και την οικονομική του δυνατότητα να αποπληρωθεί μικρότερο ποσοστό της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
    β) Να μπορούν και άλλα μέλη της οικογένειας να συμβάλλουν στην εν λόγω αποπληρωμη προκειμένου να μην βγει στο σφυρί η οικογενειακή τους εστία.
    γ) Να ακολουθηθεί η λύση που επέβαλλε το Γερμανικό Ακυρωτικό Δικαστήριο όπου έκρινε καταχρηστικό και αντίθετο με την οδηγία για την προστασία του καταναλωτή τις περιπτώσεις όπου για να πάρει δάνειο επιχείρηση, εξαναγκάζεται να μπαίνει σε υποθήκη το ακίνητο της συζύγου -οικοκυρας που δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία του συζύγου της.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 21:31 | roula

    exo ena diamerisma 75 tetragonikon kai 25 stremata xorafia ta opoia eiani ex diaretou.o sizigos perni 1000 euro sintaxi.ego eiami tria xronia anergi o gios mou me 67% anapiria .tha prepi na ekpoioiso ta xorafia se autous tous diskolous kairous gia nampo stin rithmisi?auto den boithai katholou tous daniolhptes

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 21:12 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Προσωπικά έχω ήδη πάει σε δύο τράπεζες για ρύθμιση, από όπου έχω πάρει από την κάθε μια δάνειο.Η πρώτη μου έδωσε περίοδο χάριτος 3 μήνες και η δεύτερη δεν δίνει περίοδο χάρητος, θέλουν και προκαταβολή για να προχωρήσει η ρύθμιση.
    Αποδεδειγμένα απο δικαστήριο ότι αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα λόγω της εργασίας μου κατάλαβα πως η απευθείας ρύθμιση με την τράπεζα δεν βοηθάει καθόλου.πλέον περιμένω να ψηφιστεί το νομοσχέδιο ώστε να το χρησιμοποιήσω

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 21:41 | gregory

    na mporei na gini i rithmisi ton xreon kai na dinetai ena xroniko diastima outososte na mporei na ekpoieisei ta periousiaka stoixeia giati logo tis krishs den pouliountai

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 21:55 | ΓΙΑΝΝΗΣ Β.

    δηλαδη αν καποιος κατεχει ενα σπιτι εμπορικης αξιας 500.000,με το 85 τοις 100 που υποχρεουται να εξοφλησει,θα πρεπει να δωσει περιπου 450.000!!!!!συν την τριετη ρυθμιση!!!ελπιζω να μην εχω καταλαβει καλα…???
    επισης αυτη η 20ετης δυνατοτητα αποπληρωμης τι γινεται σε ηλικιες 70 κ 80 ετων???

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 20:12 | Γ.Κ.

    Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γιατί το νομοσχέδιο δίνει ελπίδα πνοής,ζωής και συνέχειας.
    Είμαστε νομίζω όλοι καχύποπτοι για τις Τράπεζες-καλά κάνουμε-γιατί αυτές τόσα χρόνια καλλιέργησαν με επιμονή αυτό το ανάλγητο πρόσωπό τους.
    -Δεν τις εμπιστευόμαστε ότι ακόμα και τώρα θα παλέψουν με νύια και με δόντια να περάσει το δικό τους.
    -Προτείνω λοιπόν,όπως το έγραψε και κάποιος άλλος-να γίνει διαπραγμάτευση ΜΟΝΟ με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ,αντί να τρέχουμε να στέλνουμε σε όλες τις τράπεζες ξανά και ξανά έγγραφα κλπ.Έτσι θα μειώσουμε και γραφειοκρατεία και περιττά έξοδα.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 20:55 | ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΡΙΑ

    Το άρθρο αυτό μου προκάλεσε ψυχρολουσία. Ο δανειολήπτης προσβλέπει σε αυτό το νομοσχέδιο για να σώσει την περιουσία του. Αν ήθελε να την πουλήσει, να την εκποιήσει, δεν είχε ανάγκη να περιμένει τη σοσιαλιστική του Κυβάρνηση να τον στείλει στο Δικαστήριο για να ρυθμίσει πως θα φέρει την ίδια την κεφαλή του «επί πίνακι»!! Κάπως διαφορετικά πρέπει να γίνει. Θετικό βέβαια είναι ότι τουλάχιστον η κύρια κατοικία διασώζεται.

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 20:08 | ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Τόσα χρόνια οι Τράπεζες και το Χρηματιστήριο κάνανε αφαίμαξη του Ελληνικού λαού και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα υπερκέρδη που εδώ και πολλά χρόνια έχουν βγάλει τα έχουν επενδύσει σε κράτη των Βαλκανίων και όχι μόνο. Η σημερινή κατάσταση είναι κατασκεύασμα των ιδίων και έτσι κατά συνέπεια αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν των Έλληνα Δανειολήπτη, και κατ’ επέκταση Μικρομεσαίο Επαγγελματία Έμπορο και Βιοτέχνη αλλά φυσικά και το Νοικοκυριό, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Δώσαμε πάλι εμείς ο λαός προ καιρού 28 Δις ΕΥΡΩ προς αυτές για να τις σώσουμε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ……

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 20:54 | Α.Ξ

    H εξαίρεση της ρευστοποίησης ή o εκπλειστηριασμός του ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του εφόσον πρέπει να ισχύει για εκείνες τις κατοικίες που δεν υπερβαίνει σε έκταση το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξανόμενο κατά τουλάχιστον ογδόντα επί τοις εκατό.Ο λόγος είναι οτι η εμπορική αξία των ακινήτων παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση και με την αντικειμενική αξία αλλά και σε σχέση με το αφορολόγητο όριο της αξίας των ακινήτων, ενώ ο δανεισμός των νοικοκυριών έγινε με όρους άκρατου δανεισμού χωρίς όρους που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τους καταναλωτές. Το προηγούμενο συμβαίνει μόνο λόγω απόλυτης υπαιτιότητας των πιστωτών και ουχί των καταναλωτών οι οποίοι ήταν αδύνατο να γνωρίζουν τις εξελίξεις των επιτοκίων. Σε κάθε περίπτωση η πραγματική προστασία των πολιτών θα επέλθει όταν καταστεί εξαιρετικά δύσκολος ο εκπλειστηριασμός των ακινήτων που έχουν θέση πρώτης κατοικίας.

    Επίσης πρέπει ο νόμος να προβλέπει οτι τα δικαστήρια είναι υποχρωμένα να λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο την αντικειμένική αξία των ακινήτων αλλά και την εμπορική αξία. Αυτό θα εξασφαλίση οτι ο οφειλέτης αν αναγκαστεί να οδηγηθεί σε εκπλειστηριασμό του ακινήτου του τότε θα λάβει την εμπορική αξία του ακινήτου και όχι τιμές ¨κάτω του κόστους¨ από τις οποίες θα ωφεληθούν πάλι οι λίγοι!

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 20:39 | Γ.Κ.

    Το σχέδιο νόμου είναι πολύ καλό γιατί δίνει ελπίδα στον κόσμο.Οι άπληστες Τράπεζες εννοείται ότι τα υποτιθέμενα΄΄χαμένα΄΄ τα έχουν πάρει πολλαλάσια.Άρα επί της ουσίας δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη,αλλά φυσικά και θα δώσουν σκληρή μάχη εντός και εκτός των δικαστηρίων ώστε να κερδίσουν περισσότερα.
    Λυπάμαι και πάλι το θύμα τον καημένο υπερχρεωμένο το τι έχει να πάθει.
    -Είμαι επίσης σχεδόν σίγουρος δεν γνωρίζεται πλήρως πόσα εκατομμύρια κόσμο αφορά.Ίσως αγγίζει το 1/5 του πληθυσμού !!! Δεν ξέρετε τιποτα.
    -Αλλωστε οι τράπεζες είναι οι κύριες υπαίτιες αυτής της κατάστασης που υπερχρέωσαν τα νοικοκυριά χωρίς εξασφαλίσεις και τώρα θέλουν να τους βάλουν χωρίς οίκτο την θηλιά στον λαιμό.
    Επειδή λοιπόν οι τράπεζες έφεραν σε αυτήν την άθλια κατάσταση τον καημένο κοσμάκη αυτές πρέπει να πληρώσουν και μόνο αυτές.
    -Γιαυτό προτείνω ακόμα πιο ρεαλιστικό το σχέδιο νόμου.ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.Δηλαδή με απλή διαδικασία από το Ειρηνοδικείο ΟΡΙΣΤΙΚΗ απαλλαγή των χρεών όλων που σύμφωνα με το οικογενειακό τους εισόδημα και την καάσταστασή τους αδυνατούν να πληρώσουν.
    -Επαναλαμβάνω ότι τα χρήματα αυτά οι τράπεζες τα έχουν λάβει με τα δυσθεόρατα επιτόκιά τους τόσες δεκάδες χρόνια,τα πενιχρά επιτόκια καταθέσων,τις κρατικές εγγυήσεις, τις χαριστικές ασφαλιστικές τους ρυθμίσεις και τα αφορολόγητά τους.

    -ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
    -Γιατί οι τράπεζες έστω και τώρα δεν κάνουν έγγραφη ρεαλιστική προσφορά στους οφειλέτες τους-πελάτες τους που έχουν δυσκολίες στην εξόφληση των χρεών;
    -Γιατί δεν διευκολύνουν τους υπερχρεωμένους πελάτες τους με χαμηλότερα επιτόκια και μακροχρόνια αποπληρωμή και πάγωμα κάποιων δόσεων;

    ΓΙΑΥΤΟ-ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 19:19 | Σωτήριος Μ.

    «μέχρι συνολικού ποσού» αντί του αναγραφόμενου «μέχρι συνολικό ποσόν» που είναι ασύντακτο. Η ορθή γλωσσική διατύπωση βοηθά την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων…

  • 27 Οκτωβρίου 2009, 19:38 | ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

    Παρα πολυ θετικο το μετρο για την προστασια της α κατοικιας,γιατι ο Ελληνας ειναι περισσοτερο δεμενος απο τους υπολοιπους λαους με αυτο που λεγεται ιδιοκτησια