Άρθρο 37 Καταργούμενες διατάξεις

1. Διατάξεις που προβλέπουν την συμμετοχή μελών του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε συμβούλια ή επιτροπές που συγκροτούνται ή σε έργα που ανατίθενται με δήλωση βούλησης ιδιώτη, εν ζωή ή αιτία θανάτου, καταργούνται.

2. Η περ. α της παρ 2 του άρθρου 9 του Ν. 2643/1998: «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών κλπ» αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Εναν ανώτερο διοικητικό υπάλληλο, με τον αναπληρωτή του, ως Πρόεδρο.»

3. α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. 13 του άρθρου 5 Ν. 1943/1991 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.2 του άρθρου 2 Ν.2960/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

«13. Συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Ειδική Επιτροπή Εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων, για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων, αποτελούμενη από συμβούλους ή παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.»

β) Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 13 του άρθρου 5 Ν. 1943/1991 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.2 του άρθρου 2 Ν2960/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

«Συνιστάται στην έδρα κάθε Περιφέρειας Ειδική Επιτροπή εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων, για θέματα υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει κάθε φορά, που λειτουργούν στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, αποτελούμενη από συμβούλους ή παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή εφέτες διοικητικών δικαστηρίων και υπαλλήλους της Περιφέρειας αυτής.»

4. Το πρώτο εδάφιο της παρ 2 του άρθρου 3 του Ν. 2734/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται από τον οικείο δήμαρχο ή πρόεδρο κοινότητας, ύστερα από σύμφωνη γνώμη επιτροπής, η οποία συγκροτείται με απόφαση του νομάρχη και αποτελείται από δικηγόρο του οικείου Πρωτοδικείου του τόπου όπου βρίσκεται το ακίνητο με πενταετή τουλάχιστον δικηγορική υπηρεσία, ως πρόεδρο, το διευθυντή της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ως εισηγητή, το διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Ασφάλειας ή τους νόμιμους αναπληρωτές τους, καθώς επίσης και από ένα νομαρχιακό και ένα δημοτικό ή κοινοτικό, κατά περίπτωση, σύμβουλο, που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από το αντίστοιχο νομαρχιακό, δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο.»

5. Από τη θέση σε ισχύ του παρόντος καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που είναι αντίθετη ή που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα που ρυθμίζονται με το νόμο αυτόν.

  • Άρθρο 37:

    Στο αναρτημένο Σχέδιο Νόμου παρ’ όλο που περικλείεται κεφάλαιο ΣΤ΄ οι διατάξεις του δεν τίθενται σε διαβούλευση.

    Δοθείσης όμως της ευκαιρίας θα θέλαμε στο παρόν άρθρο να καταθέσουμε πάγιο αίτημα της Ε.Σ.ΑμεΑ., που αφορά στις διατάξεις του ΣΤ΄ Κεφαλαίου και συγκεκριμένα στα θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

    Προτείνουμε τη συμπερίληψη διάταξης σύμφωνα με την οποία θα προβλεφθεί η συμμετοχή της Ο.Κ.Ε. στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Επισημαίνουμε ότι το δίκαιο του πάγιου αυτού αιτήματος της Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει αναγνωριστεί από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 15:46 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

    ΄Εχει ήδη δημοσιευθεί στις εφημερίδες η καθιέρωση νέας [περαίωσης] για τους ιδιοκτήτες περιουσίας αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
    Σχετική διάταξη δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο.
    Πρόκειται να υπαχθούν οι ανωτέρω σε νέα «περαίωση»; ή έστω να ανεβει το ποσόν των 400.000 ευρώ σε υψηλότερο όριο;
    θεωρείτε ότι η διάκριση με τους πολίτες που έχουν ήδη υπαχθεί στην περαίωση με τους κατά τα ανωτέρω αποκλειομένους είναι ηθική και δημοκρατική; Δεν αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας των πολιτών;