Άρθρο 2 Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος

Θεσπίζεται ο θεσμός του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο οποίος είναι ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός και έχει κατά προτεραιότητα αρμοδιότητα σε ολόκληρη τη Χώρα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις, καθώς και να εποπτεύει να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείων κλπ.). Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα συντονίζει και θα κατευθύνει τα στάδια της προδικασίας, δηλαδή της ουσιαστικής έρευνας των οικονομικών εγκλημάτων από όλες τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές, έτσι ώστε οι φάκελοι της δικογραφίας που παραλαμβάνουν οι «Οικονομικοί Εισαγγελείς» των κατά τόπους Εισαγγελιών να είναι πλήρεις.

  • 1 Φεβρουαρίου 2011, 09:01 | δημητρης

    οι ανώτεροι δικαστικοί που θα συντονίζουν το δικαστικό έργο και θα το ελέγχουν θα πρέπει να εκλέγονται ανα πενταετία μαζί με τις προεδρικές εκλογές απευθείας απο το λαο. Θα πρέπει να έχουν πλήρη ποινική ευθύνη για τυχόν παρατυπίες, και το δικαίωμα να απολύουν δικαστές με ύποπτες αποφάσεις οι αποφάσεις που ζημειώνουν το δημόσιο. Αν το έργο τους παρακωλύετε θα πρέπει να παραιτούνται ενημερώνοντας για τους λόγους της παραίτησής τους.Τα πράγματα είναι απλά, η βούληση και το θάρρος λείπουν.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 12:09 | Γιώργος

    Να μου επιτρέψετε να επικροτήσω το μέτρο!
    Χρειάζονται και επιβάλλονται νέοι θεσμοί σε μία χώρα που έχει κάνει τη φοροδιαφυγή εθνικό σπορ!
    Ο εισαγγελέας όμως να έχει επαφή με τις υπό εξέταση υποθέσεις του και όχι με το κινητό ή οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνό του (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; ).
    Να είστε καλά!

  • Μεγάλη πληγή (ορατή από όλους) είναι το παραεμπόριο που ανθεί σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από έγχρωμους (κυρίως) νεαρούς μικροπωλητές διάφορων καταναλωτικών αγαθών (τσάντες, ρολόγια, πάσης φύσεως αξεσουάρ κλπ). Πρόκειται για περιστατικό που δεν χρήζει ιδιαίτερης τεκμηρίωσης, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να το εξακριβώσει εύκολα σε έναν καθημερινό περίπατο π.χ. στις οδούς Ερμού ή Πανεπιστημίου ή Σταδίου στην Αθήνα ή στις οδού Τσιμισκή και Εγνατία στη Θεσσαλονίκη.
    Ο τζίρος προφανώς είναι ικανοποιητικός. Και αυτό δεν χρειάζεται τεκμηρίωση, διότι –δια της εις άτοπον απαγωγής- αν δεν είχε αντικείμενο δεν θα επιχειρούνταν σε καθημερινή βάση αυτό το παραεμπόριο, που στερεί από το Δημόσιο σημαντικά έσοδα από ΦΠΑ και όχι μόνο.
    Το παραεμπόριο αυτό, μάλιστα, γίνεται μπροστά σε μεγάλα και γνωστά εμπορικά καταστήματα και λειτουργεί ευθέως και αθεμίτως ανταγωνιστικά. Και αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεκμηρίωση, αφού είναι αυτονόητο.

    Έγινα πολλές φορές δέκτης χλευαστικών σχολίων περαστικών πολιτών σε βάρος των περιπολούντων οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας ή της τοπικής Δημοτικής Αστυνομίας , είτε διότι δεν συλλαμβάνουν τους παραβάτες (έστω και τους φυσικούς αυτουργούς) προβαίνοντας και σε κατάσχεση των «προϊόντων» τους, είτε πιθανώς διότι δεν έχουν λάβει τις σχετικές εντολές από τους ανωτέρους τους. Ένας άγνωστος μεσήλικα κύριος, μάλιστα, με τον οποίον άνοιξα συζήτηση μία φορά, κάνοντας τον ανήξερο και ρωτώντας την άποψή του, μου είπε επιχειρηματολογώντας ότι αν τολμήσει ο οποιοσδήποτε, αστυνομικός κατώτερος ή ανώτερος, πολιτικός κλπ. να θίξει τα «συμφέροντα» αυτά (διότι –όπως είναι αυτονόητο- πίσω από τους έγχρωμους πλανόδιους πωλητές κρύβονται πολύ μεγαλύτερα ψάρια του παραεμπορίου κλπ.) θα βρεθεί με καμένο αυτοκίνητο, με απειλές για τη ζωή της δική του ή/και των μελών της οικογενειάς του ή θα του συμβεί «κάποιο κακό». «Δεν βλέπεις, κύριέ, μου», συνέχισε ο άγνωστος μεσίληκας «ότι κανένας δεν τους ενοχλεί ;;; Τους κυνηγάνε «για τα μάτια», συλλαμβάνουν μερικούς από αυτούς, αλλά δεν ξεριζώνουν το κακό από τη ρίζα», που είπε και εξαφανίστηκε στο βάθος του δρόμου.

    Ενόψει των ανωτέρω, προτείνω και εγώ με τη σειρά μου : Το προπεριγραφόμενο παράδειγμα οικονομικού εγλήματος (φοροδιαφυγή) είναι απλώς ένα παράδειγμα. Το άρθρο 2 του σχεδιού Νόμου θα πρέπει να εμπλουτιστεί. Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για αρμοδιότητες του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε αυτός όχι μόνο να περιορίζεται στη διενέργεια προανακριτικών πράξεων, καθώς και να εποπτεύει, να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείων κλπ.). Θα πρέπει να τους ανατεθεί, στα πλαίσια των καθηκόντων του, η υποχρέωση να συντονίζει τη δράση της Αστυνομίας (κρατικής τουλάχι-στον, αλλά και Δημοτικής), των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ κλπ. ώστε να εκλείψουν φαινόμενα οικονομικών εγκλημάτων όπως το ανωτέρω, με απώλειες όχι μόνο για το Δημόσιο, αλλά και για τους εμπόρους. Οι ποινές θα πρέπει να είναι απαγορευτικές για τους επιχειρούντες τις σχετικές πράξεις (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) : Βαριά πρόστιμα, κατάσχεση προϊοντων αν κατέχονται μη νόμιμα και εξονυχιστικός έλεγχος των κινητών τηλεφώνων των μικροπωλητών για εντοπισμό των αθέατων «αφεντικών» τους, με τους οποίους επικοινωνούν συνεχώς.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 18:12 | ARGYRIS

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ. Σ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΛΙΓΩΡΟΥΝ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 15:01 | ΕΦΗ

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 01:59 | ΤΟΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Επειδή τυγχάνει να έχω Νονά στις ΗΠΑ η οποία έχει δύο εστιατόρια(ρέστοραντ)εκεί ισχύει το εξής:
    1)Δεν υπάρχει μεταχρονολογιμένη επιταγή δηλαδή η επιταγή είναι πληρωτέα επι τη εμφανήσει και πάντα μα πάντα υπαρχει κάλυμα δεν ειναι ακάλυπτη.
    2)Οι φορολογικές ταμειακές μηχανες τους ειναι τέτοιες ώστε καταχωρουνται όλα τα οικονομικά στοιχεια της επιχείρησης και τα εξοδα και τα εσοδα και αυτα φαινονται καθημερινα στο Ζ και κατατίθενται σε λογαριασμο επ ονοματι του φορολογουμενου στην τραπεζα και απο εκει αυτόματα πληρώνονται ολοι(φόροι,προμηθευτες,εργαζομενοι,υπαλληλοι και διαφορα εξοδα τις επιχείρησης)οπότε ο έλεγχος ειναι αυτόματος και λεπτομερής αφου τοσο η Φ.Τ.Μ. της επιχειρησης οσο και ο λογαριασμός του φορολογουμένου στην τραπεζα είναι ON LINE συνδεμένος με το Υπουργείο Οικονομικων και ετσι το κρατος ξερει ανα παν λεπτο τι εχει εισπραξει και τι πρεπει να δωσει

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 23:16 | Θεοδωρος

    Να καθορισθει χρονος περατος καθε δραστηριοτητας ωστε να υπαρχει τελεσιδικη αποφαση σε ενα εξαμηνο το πολυ η ενα χρονο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:25 | ΑΔ

    ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:40 | prekas

    Το μετρο του οικονομικου εισαγγελεα ειναι πολυ σωστο. αλλα να εχει και εξουσιες. Οπως για παραδειγμα να εχει δικαιωδωσια στο να ελεγχει και υπουργους, ή συμβασεις, ή ακομα και δημοσιους φορεις, οπως οι δημοι, ο στρατος, τη βουλη κτλ…. Οχι μονο το κακομοιρο πολιτη.
    Αλλα με τι ρυθμο θα εποιβαλοντε οι ποινες? Με τον συνηθη Ελληνικο???
    Ελπιζω να μην γινει παλι μια τρυπα στο νερο…. και να αφορα και τους δημοσιους λειτουργους….
    ΕΙΔΟΜΕΝ…..

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:32 | ‘Εφη Στάρφα

    Να γίνει η φοροδιαφυγή πάνω από κάποιο ποσό Διαρκές Αδίκημα και όχι παραγραφόμενο.
    Η φοροδιαφυγή είναι κλοπή του Κράτους. Τι σημασία έχει πόσος καιρός έχει περάσει, αν κάποιος έκλεψε πρέπει να τιμωρηθεί.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:24 | SPIROS

    Αυτό πού δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν τον ΦΠΑ σε τρεις δόσεις. Τα χρήματα πού μαζεύουν από τους πολίτες για τον ΦΠΑ πρέπει να αποδίδετε αμέσως στο Κράτος, δεν είναι μέρος των κερδών τους και δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν για να πληρώνουν τα έξοδά τους.Αν δεν μπορείς να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου από τα κέρδη σου, τότε κλεισε την επιχείρηση γιατί δεν είναι κερδοφόρα,

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:24 | ΜΗΝΑΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

    Σχετικά με τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, εκτιμώ ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ο θεσμός, και θα ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών, άσχετα άν σε κάποιες μεγάλες πόλεις υπάρχουν αρμόδιοι εισαγγελείς, που εποπτεύουν ταυτόχρονα με τις άλλες εργασίες τους και τα οικονομικά εγκλήματα.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 10:36 | Παντελής Πρέζας

    Δεν είμαι νομικός για να γνωρίζω ποια νομικά και δικαστικά μέτρα χρειάζονται να παρθούν, για να τιμωρείται ΑΜΜΕΣΑ ο κλέφτης του δημοσίου χρήματος. Το να θωρακιστεί το νομικό πλαίσιο και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βρεθεί τόπος να εφαρμόζονται οι νόμοι, αυτό είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και των ακριβοπληρωμένων συμβούλων της.
    Εκείνο που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ να ανεχθούμε την ατιμωρησία και το πλιάτσικο του δημόσιου χρήματος από αυτούς που κλέβουν χρόνια τώρα.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. ΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    για τα όρια . Αν εγώ μπω και κλέψω μια φρατζόλα ψωμί, θα πάω αυτόφωρο και φυλακή;
    Γιατί ο φοροφυγάς και αυτός που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ να κινδυνεύει να πάει φυλακή αν κλέψει πάνω από 70000 € ; (110.000 φρατζόλες)
    Στην πρώτη περίπτωση κλέβω για να επιβιώσω, στη δεύτερη περίπτωση εισπράττω ΦΠΑ από το φτωχό και αγοράζω καινούριο αυτοκίνητο, πάω στα μπουζούκια ή …
    Φτάνει η καραμέλα πως δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
    προσωπικά για να έχω να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου, αν και επιστήμονας (εκπαιδευτικός) δεν έχω πάει ποτέ στα μπουζούκια να τα σπάσω. Ούτε οδηγώ Porce και Mercedes cabrio που χρωστάω. Για την ακρίβεια σκέφτομαι να βγω βόλτα έξω και να πιω καφέ σε καφετέρια ακόμα.
    Προτείνω να κατασχεθούν πρώτα όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κλεφτών και ΑΝ μείνουν στον άσσο , τότε το κράτος με τους θεσμούς του να τον επιμορφώσει για νέο επάγγελμα και να τον ζήσει στο μεταξύ με επίδομα ανεργίας.
    Αν παρ΄όλα αυτά κριθεί πως πρέπει να δειχθεί επιείκεια γι΄αυτούς τους ανθρώπους, τότε τα χρήματα που θα λείψουν από τον προϋπολογισμό να τα βάλουν οι της κυβέρνησης και οι βουλευτές. Να μην τα ζητήσουν από εμάς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
    Όποιος θέλει να είναι καλός, να κάνει το καλό με τα δικά του χρήματα και όχι με ξένα χρήματα, δηλ. με τα χρήματα των ασθενέστερων.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 09:18 | Στρατής Παπαδημητρίου

    Να γίνει οικονομικό δικαστήριο. Ο εισαγγελέας ό,τι και να κάνει, αν η υπόθεση μπει στο κανονικό δικαστήριο, τρέχα γύρευε.
    Να υπάρχει δικαστήριο αποκλειστικά για φορολογικές υποθέσεις

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 08:55 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ? ΚΛΕΦΤΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ . ΓΙΑΤΙ ?

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:07 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΟΥ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ,ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ, ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ.
    ΠΡΩΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ;
    ΤΕΛΟΣ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 22:18 | ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Θ. ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ

    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης, εάν αυτός ο οικονομικός εισαγγελέας θα ασχοληθεί καθόλου με σκάναδαλα, τις υπεξερέσεις χρημάτος απο πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά διορισμένους ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους, εαν θα ασχοληθεί με τις δεκάδες off-shore εταιρείες όπου οι εντός βουλής κατέχουν, με την κινητή και ακίνητη περιουσία όπου επιμελλώς αποκρύπτουν και τέλος με τα οικονονικά βιβλία και τις (παρα)οικονομικές δραστηριότητες των κομμάτων.
    Το να κυνηγήσει ο εισαγγελέας το μπακάλικο της κυρα-κούλας στα σεπόλια όπου φυτοζωεί και εκ των πραγμάτων δέν μπορεί όχι δεν θέλει να αντεπεξέλθει στα νέα φοροεισπραχτικά μέτρα είναι ανούσιο και υποκρύπτει ένα είδους φαρισαϊσμού απέναντι σε όλους μας.

    Όσα νομοσχέδια και να ψηφισθούν δέν παύει να υπάρχει ανομία και παρανομία απο
    μέρους σας κύριοι, είστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στον τόπο μας, και όσο και να προσπαθείτε δεν θα μας πείσετε το ότι νόμιμο και ηθικό ούτε και για το αντίστροφο!

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:04 | Δημήτρης Σέρβης

    Κύριοι

    το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με επιπλέον νόμους και εισαγγελείς. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πολυνομία. Κάπου διάβαζα ότι η ελληνική φορολογική νομοθεσία αριθμεί χιλιάδες σελίδες ενώ των προηγμένων χωρών μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες.

    Οι νόμοι πρέπει να είναι απλοί και το κράτος να έχει τα μέσα να τους εφαρμόσει. Οι πολύπλοκοι νόμοι δημιουργούν παραθυράκια τα οποία φέρνοιν και άλλους πολύπλοκους νόμους που ανοίγουν άλλα παραθυράκια. Οι επιτήδειοι τα εκμεταλλεύονται και ο απλός κόσμος υποφέρει και οδηγείται στην παρανομία «για να κάνει τη δουλειά του».

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 17:36 | Κώστας Χαραμής

    Πρέπει επιτέλους να περιορισθεί δραστικά η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή στη χώρα μας. Μπορεί να είναι ένα σύνηθες και διαρκές έγκλημα που διαπράττεται – δυστυχώς – απο πολλούς, αλλά έχει ως θύματα ΟΛΟΥΣ μας, ανεξαιρέτως. Η σκληρή και παραδειγματική τιμωρία είναι η μοναδική λύση.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 15:56 | JACOB

    ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ(ΤΟΥΣ) ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΤΥΧΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ, ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ. ΑΝ Η ΑΙΤΙΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Η ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ & ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΑΠΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ? ΓΙΑ ΠΟΣΟ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΦΟΡΑΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ