Άρθρο 9 Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Οργανωτικές Διατάξεις. Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του π.δ. 85/2005 (Α΄ 122), όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 88 του ν.3842/2010 (Α΄ 58)

Η παράγραφος 3 του άρθρου 27 του π.δ. 85/2005 (Α΄ 122) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται, μετατίθενται ή αποσπώνται στις Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε., εκτός από τους Προϊσταμένους όλων των οργανικών μονάδων, προέρχονται από τους κλάδους Εφοριακών και Τελωνειακών, που έχουν πραγματική υπηρεσία στους κλάδους των οργανικών θέσεων που καλύπτουν μέχρι δεκαεπτά (17) έτη.

Εφόσον πρόκειται για νεοδιόριστους Εφοριακούς και Τελωνειακούς, αμέσως μετά την τοποθέτησή τους παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα κύρια αντικείμενα του Σ.Δ.Ο.Ε., διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) μηνών, το οίο διοργανώνεται από την Κ.Υ. του Σ.Δ.Ο.Ε.. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατόν να υπηρετούν και υπάλληλοι με περισσότερο από δεκαεπτά (17) έτη χρόνου υπηρεσίας, όχι όμως πάνω από είκοσι πέντε (25) έτη συνολικού χρόνου υπηρεσίας. Για τους υπαλλήλους της περίπτωσης αυτής εκτιμώνται ιδίως τα παρακάτω προσόντα, όπως αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου και του πειθαρχικού τους φακέλου:

(i) Το ήθος και η προσήλωση στο υπηρεσιακό τους καθήκον.

(ii) Η επαγγελματική επάρκεια και η υπηρεσιακή κατάρτιση στα αντικείμενα αρμοδιότητας του Σ.Δ.Ο.Ε.

(iii) Η ικανότητα συνεργασίας και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

(iv) Η δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και ο επαγγελματικός ζήλος.»

  • 1 Φεβρουαρίου 2011, 23:12 | Γιάννης

    Αγαπητοί κύριοι,
    μάλλον θα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένο και απαιτητκό το σύστημα, βάσει του οποίου θα επιλέγονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, και λοιποί ελεγκτές…Έχετα ακούσεις ποτέ για (σχετικά)τέστ αξιολόγησης, πτυχία, προυπηρεσία, εξειδικευμένη γνώση, κλπ..’Ελεος πια με την «καλή διαγωγή», χρόνια υπηρεσίας, κλπ… Χρεωκόπησε η χώρα…Βάλτε τους υπαλλήλους του Δ.Ν.Τ να γράψουν το νομοσχέδιο, και δικαιολογηθείτε στους ¨πελάτες σας», ότι μας ανάγκασαν οι «κακοί του Δ.Ν.Τ» να μη βάλουμε αυτούς που θέλετε, και κάναμε ελεγκτές «κάποιους άλλους»(δηλαδή, αντικειμενικά τοποθετημένους, και χωρίς «υποχρεώσεις» ελεγκτές).

  • 1 Φεβρουαρίου 2011, 08:03 | Γιαννης

    Οπιοα μετρα και εαν παρετε τιποτα σωστο δεν προκειται να γινει σε μια χωρα που βασιλευει το ρουσφετι,η αναξιοκρατια και το βολεμα των δικων μας ανικανων παιδιων.Την αξιοκρατια τη ν ειχατε κανει συνθημα πριν τις εκλογες αλλα αμεσως μολις πειρατε την εξουσια ξεκινησατε με βολεμα των δικων σας παιδιων (βλεπε βουλη) και παγωμα του πιο αξιοκρατικου γραπτου διαγωνισμου ΑΣΕΠ 1Γ/2008.Συνεχισατε με μεταταξεις αεροσυνοδων απο την Ολυμπιακη και συνεχιση του παγωματος προσληψης για 545 Πανεπιστημιακης εκπαιδευσης υπαλληλων που το μονο «προσον» που δεν ειχαν ηταν το βυσμα.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 20:52 | νικος τσατος

    ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ;;;;;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 20:07 | νικος τσατος

    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ;;;;;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 20:38 | Γερογιάννης

    Σ.Ν. άρθρα 9 και 25

    Οι υπάλληλοι πού τοποθετούνται, μετατίθενται ή αποσπώνται στο Σ.Δ.Ο.Ε. ( άρθρο 9 Σ.Ν.) και οι Φορολογικοί Διαιτητές (άρθρο 25), εκτός των όσων άλλων αναφέρονται στο Σ.Ν. , πρέπει ως προϋπόθεση επιλογής τους και επί ποινή απαραδέκτου της καθ οιονδήποτε τρόπο τοποθέτησής τους στα σώματα αυτά, να υποβάλλουν:
    1.- Δήλωση του «πόθεν έσχες»,
    2.-Υπεύθυνη Δήλωση του ότι δεν μετέχουν αυτοί και τα μέλη της οικογενείας τους σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες, ή σε ποιες μετέχουν, και
    3.- Υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς κάθε ανακριτικό υπάλληλο πού στο μέλλον τυχόν θα εξετάσει υπόθεση για κατηγορία εναντίον του σχετική με την άσκηση των καθηκόντων του, να μπορεί να ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτού και των συγγενικών του προσώπων (μέχρις ενός βαθμού πού θα καθορισθεί) σε οποιαδήποτε τράπεζα και οποιαδήποτε χώρα είναι αυτοί, ως και τα πάσης φύσεως οικονομικά στοιχεία των ανωτέρω προσώπων, και ίδία αυτά τα οποία διαχειρίζονται τυχόν από offshore εταιρείες στις οποίες μετέχουν, χωρίς προηγούμενη άδεια ή συγκατάθεση τους.
    Γερογιάννης 31-01-2011

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 11:49 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Οι νευραλγικές θέσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να πληρούνται από άτομα που στερούνται τυπικών και ουσιαστικών επαγγελματικών προσόντων. Με βάση το παραπάνω, πρέπει να είναι σαφές στον νόμο πώς θα γίνεται η αξιολόγηση (ίσως με καταμέτρηση μορίων) των υποψήφιων να στελεχώσουν το ΣΔΟΕ. Θεωρώ απαράδεκτη τη τακτική του παρελθόντος να αναφέρεται έτσι αόριστα ποιος θα μπαίνει σε ένα τόσο σημαντικό για τα έσοδα του Κράτους Σώμα και ποιος θα απορρίπτεται. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Γ/2008, μέσω του οποίου διακρίθηκαν 545 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για να στελεχώσουν το Υπουργείο Οικονομικών και χωρίς λόγο / αφορμή / αιτία / δικαιολογία / αιτιολογία (δεν έχει σημασία πώς θα το χαρακτηρίσει κάποιος) τους αφήνετε να περιμένουν ώστε να βολευτούν πρώτα άλλοι που είτε πληρούν είτε όχι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!
    Διορισμός τώρα και αξιοποίηση των επιτυχόντων ΠΕ της 1Γ/2008 και χρήση της σειράς κατάταξης του ίδιου γραπτού διαγωνισμού για την αποκλειστική στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών! Είναι άνθρωποι με ΑΞΙΕΣ, ΣΤΟΧΟΥΣ, ΕΠΙΜΟΝΗ και πρωτίστως με ΗΘΟΣ!

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 23:31 | Gogo Ban

    Ηθος,ακεραιότητα χαρακτήρα, βαθειά γνώση του αντικειμένου, πείσμα για επιτυχία, πείσμα για διορισμό, υπομονή, επιμονή και λύση σε κάθε αντιξοοότητα που βρήκαν μπροστά τους είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά 545 επιτυχόντων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του αδιαβλητου γραπτού διαγωνισμού του Ασεπ 1Γ/2008. Πων είναι δυνατόν άτομα τέτοιου επιπέδου να παραμένουν εκτός εργασίας υπ΄ευθύνη των αρμοδίων ενώ άτομα χαμηλότερης μορφωτικής στάθμης προερχόμενων από μετατάξεις να στελεχώνουν τον νευραλγικό τομέα της οικομίας; Η λύση είναι μία. Τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις. Μόνο έτσι επέρχεται το επιθυμητό αποτελέσμα. Διορισμός στους 545 άριστους επιτυχόντες άμεσα προκειμένου να επιβοηθηθεί το σημαντικότατο έργο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 23:14 | Σπύρος

    Και ποιός σας είπε οτι οι 545 επιτυχόντες και διοριστέοι του 1Γ/2008 διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έχουν πρόβλημα να υποβληθούν σε 2μηνη εκπαίδευση!!!
    Οι άνθρωποι αυτοί για να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα διάβασαν και έμαθαν 1000άδες πράγματα!!!
    Αποδείχτηκε πως είναι οι καλύτεροι των καλύτερων και θα κολήσουν στη 2μηνη εκπαίδευση;;;
    Αν θέλουμε κύριοι να μιλήσουμε για διαφάνεια και αξιοκρατεία, κάντε αυτό που πρεπει να κάνετε και που έχετε υποχρέωση να κάνετε!
    Διορίστε τους επιτυχόντες της 1Γ/2008!
    Εσείς τους κρίνατε και εσείς πρέπει να τους αποκαταστήσετε!

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 22:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    η κρίση που περνάμε είναι πρωτίστως πολιτισμική και δευτερευόντως οικονομική, όπω σωστά εχει ειπωθεί από πολλούς. Για ποιά συναίνεση, κοινωνική συνοχή, φιλοπατρία και κοινωνική, ελληνοκεντρική συνείδηση μπορεί να γίνεται επίκληση, όταν κύρια αποψη σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας είναι ότι εξακολουθεί και βασιλεύει η αναξιοκρατία, η φαυλοκρατία, το «μέσον», το «βύσμα»?…

    Οχι σε αυτές τις μετατάξεις που χαρακτηρίζονται από έωλα επιχειρήματα και αδιαφανείς διαδικασίες!

    Ναι στην άμεση πρόσληψη των 545 ΠΕ του 1Γ/2008!

    Για
    – Αξιοκρατία
    – Κοινωνική δικαιοσύνη
    – Αύξηση εσόδων του κράτους
    – Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς

    Ευχαριστώ
    Κώστας Κοτσάμπασης

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 19:02 | ΕΛΕΝΗ

    Δεν υπάρχει ούτε ένα από τα παραπάνω προσόντα που να μην το έχει καθένας από τους επιτυχόντες της 1Γ/2008, που μας έχετε αφήσει στην απέξω να ζητιανεύουμε να μας διορίσετε. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να διακρίνονται από ήθος και προσήλωση στο υπηρεσιακό τους καθήκον οι υπάλληλοι σας, δεν έχετε παρά να προσλάβετε ανθρώπους που έκατσαν και διάβασαν για να αποδείξουν την αξία τους και δεν μπήκαν από το παράθυρο με ρουσφέτι. Αλλά απ’ότι φαίνεται μόνο οι παραθυράκηδες έχουν κατά μείζονα λόγο την περίφημη ικανότητα «συνεργασίας» και επιδεικνύουν «ομαδικό πνεύμα»…

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 12:22 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΙΜΑ, ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ).
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ( ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ) ΣΕ 5000 ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ACCOUNT OFFICER (ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΒΛΕΠΕ π.χ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΕΑΝ Ο ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΑΚΤΩΣ, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ACCOUNT OFFICER TOY ΣΔΟΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ 200 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
    Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 18:37 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ

    έχετε την εντύπωση οτι οι εφοριακοί θέλουν να πάνε στα ΣΔΟΕ????

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 11:13 | ΕΛΕΝΑ

    Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και υπηρεσιακή κατάρτιση στα αντικείμενα αρμοδιότητας του ΣΔΟΕ μάλλον δεν κολλάει.
    Η περιγραφή των προσόντων που πρέπει να έχουν αυτοί που θα δουλέψουν στο σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος νομίζω ότι είναι έτσι γραμμένη γιατί ξέρετε ήδη ποιοί θα το στελεχώσουν και που φαντάζομαι ότι είναι οι έμπειροι αυτοί εφοριακοί και τελωνειακοί που μας λένε πώς να φοροδιαφεύγουμε και τα παραθυράκια των νόμων. Καλύτερα να μην υπάρχει αυτό αλλά θα συσταθεί σώμα που να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και όχι να κλείσουν. Αν το κάνετε αυτό ας είναι εθελοντική εργασία για να δούμε ποιοί θα θέλουν να εργαστούν εθελοντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:24 | ΑΔ

    ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ…

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 21:18 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΟΣΑΔΑΣ

    300 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΗΣ 1Γ/ 2008 ( ΑΣΕΠ). ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 300 ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΠΟΩΣ ΕΙΠΑΤΕ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ? ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΕΔΩ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑ ΕΛΛΗΝΑΣ…