Πρόταση 10: Ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ταυτότητας των ομογενών μέσα από τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων αμοιβαίας ανταλλαγής όπου παιδιά θα επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και παιδιά από την Ελλάδα θα επισκέπτονται τις χώρες του εξωτερικού.

 • 18 Φεβρουαρίου 2011, 17:32 | Σάκκης Μπολάς
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  6

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ «ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ. Ο ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΣ (MEGA, ANT1, NET, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΑΠΕΙΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ, ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 10 ΑΡΓΥΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ). ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΤΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙ Η ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΣ.
  ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ Η ΚΟΠΕΛΑ,ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ…..

  Ο ΝΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ,

  Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΤΕΛΟΣ..

 • 1 Φεβρουαρίου 2011, 18:03 | Χρήστος Γιαννούλης
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 4  1

  Μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρονταιστα πλαίσια του LLP και ιδιαίτερα από τα προγράμματα κινητικότητας τουλάχιστον για την Ευρώπη το κάθε σχολείο και ο κάθε εκπαιδευόμενος, μαθητής, φοιτητής ή ακόμα εργαζόμενος έχει την δυνατότητατων εκπαιδευτικών επισκέψεων.
  Αυτό που λείπει είναι η πληροφόρηση των Φορέων του απόδημου ελληνισμού, των σχολείων και των εχόντων την ανάγκη να εκπαιδευτούν και η δομή των φορέων των μεταναστών, που θα επέτρεπε την άντληση τέτοιων πληροφοριών και την διάχυση στα μέλη τους.
  Σημειώνω ότι όλα τα πιο πάνω χρηματοδοτούνται με πόρους της ΕΕ και όχι εθνικούς.
  Κάθε σχολείο μπορεί να απευθύνεται στην Εθνική Μονάδα της χώρας στην οποία βρίσκεται και να υποβάλλει προτάσεις κινητικότητας.
  ΠΡΟΤΑΣΗ
  Αντι για συνεδρια/πανηγύρια ας επιλέξουμε ένα πανευρωπαικό συνέδριο με θέμα: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, Δυνατότητες χρηματοδότησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων κινητικότητας LLP, για οργανώσεις, μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους μετανάστες.
  Το Συνέδριο μπορεί να περιλαμβάνει και εργαστήρια για την εκπαίδευση στην σύνταξη προτάσεων.
  Συντάκτης του σχολίου αναλαμβάνει (εννοείται αμισθί)την παρουσίαση και την εκπαίδευση των πατριωτών όποτε του ζητηθεί.
  Χρήστος Γιαννούλης – Κύπρος

 • 30 Ιανουαρίου 2011, 22:29 | Αθανασία Ζαραμπούκα
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 7  0

  Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συμμετοχής των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό , στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Cοmenius .

 • 30 Ιανουαρίου 2011, 10:47 | Θάλεια
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 4  0

  Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την επαφή των ομογενών με τη χώρα προέλευσης,η οποία πρέπει κατά τη γνώμη μου να έπεται ενός έργου προπαρασκευής (κατά τα πρότυπα ενός έργου Comenius ή etwinning), μέσα από το οποίο θα αναπτυχθούν σχέσεις φιλίας και ανταλλαγής σκέψεων και πληροφοριών.

 • 29 Ιανουαρίου 2011, 22:14 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 7  1

  Μπορούν να οργανωθούν εκπαιδευτικά τριήμερα για σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού. Ο στόχος θα είναι η γνωριμία με ιστορικούς χώρους αλλά και πολιτιστικά μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Προσκεκλημένοι της χώρας μας θα είναι και τα σχολεία του εξωτερικού.Τέτοιες εκδρομές μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των σχολείων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 • 27 Ιανουαρίου 2011, 23:20 | Ποσταντσίδης Θεόδωρος
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 5  4

  Πάλι εδώ θα μιλήσω για κακό προγραμματισμό. Δίνονται κάθε καλοκαίρι θέσεις για κατασκηνώσεις σε περιόδους που το Ολλανδικό σχολείο λειτουργεί. Αυτό τα λέει όλα.