Άρθρο 06: Λειτουργία τις Κυριακές

1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 00:49 | Μαριάννα

    Είναι εξώφθαλμα απάνθρωπο να τεθεί η ημέρα της παραδοσιακής αργίας, η οποία για εμάς τους Χριστιανούς σημαίνει και πίστην στον Λόγο του Τριαδικού θεού,ως εργάσιμη! Μόνο σατανικά μυαλά σαν κι αυτά που κυβερνάνε τον τόπο χωρίς να έχουν δουλέψει μια μέρα στην ζωή τους μπορούν να θέλουν να επιβάλουν κάτι τέτοιο. Εμετική αντίχριστη συγκυβέρνηση!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 00:49 | Νίκος Κόμπλας,, Δικηγόρος

    Α)Η παράγραφος 1 αναμφσβήτητα δεν αναιρεί την αρχή της υποχρεωτικής παύσης εμπορικής δραστηριότητας άπαξ ανα εβδομάδα. Αναφέρεται σε Κυριακές πόυ προηγούνται περιόδου εορταστικών διακοπών, που είναι περίοδοι αιχμής της αγοραστικής κίνησης, στα πλαίσιαν προετοιμασίας για τις γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, και του Πάσχα.

    Β)Αντιθέτως, η ευρεία απεύθυνση στο σύνολο των εμπορικών καταστημάτων, (πλην των αλυσίδων, που έτσι κι αλλιώς είναι εκείνες πο έχουν έκταση άνω των 250 τ.μ) επιτρέποντας τη συνεχή λειτουργία τους όλες τις Κυριακές του χρόνου, αποτελεί μία αυθαίρετη ανατροπή μιας οικουμενικής παράδοσης παύσης συνολικά των δραστηριοτήτων καταπόνησης και συναλλαγής μία φορά την εβδομάδα (παράδοση που υπάρχει στην πλειοψηφία όλων των κοινωνιών του πλανήτη τόσο ιστορικά, όσο και σήμερα)

    Η βίαια και αυθαίρετη αυτή απόπειρα ανατροπής,εντάσσεται σε μία αντίληψη αέναης γραμμικότητας του χρόνου όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα πρέπει να είναι ασταμάτητη μέχρι την εξάντληση και το θάνατο.

    Αντιθέτως, τόσο στη φύση, όσο και στους βιολογικούς ρυθμούς του ανθρώπου, ο χρόνος είναι κυκλικός,. Στη μεγάλη πλειοψηφία των ζώντων οργανισμών, ιδίως τον οργανισμών που χαρακτηρίζονται από μακροβιότητα, η τακτικά επναλαμβανόμενη ανάπαυση (όχι μόνο της νύχτας, αλλά και του μεσιμεριού και μίας ημέρας την εβδομάδα) είναι προύπόθεση υγιούς διαβίωσης.

    Τους κύκλους του φεγγαριού ακολουθούν οι εμμηνόρειες ρήσεις των γυναικών (κύκλος των 28 ημερών) εκ των οποίων οι μισές ημέρες χαρακτηρίζονται από γονιμότητα δύναμη και δραστηριότητα, και οι μισές από αγονία, και ανάγκη αναπαύσεως.

    Η ιουδαιοχρηστιανική παράδοση κατέληξε να μοιράσει τους κύκλους του φεγγαριού στα τέσσερα (εβδομάδες)και τους κύκλους επανάληψης των εποχών (έτη) στα 12 συμπληρώνοντας τους μήνες των φεγγαριών με τις περισευούμενες ημέρες, για να υπάρχει με ακρίβεια και η ετήσια επανάληψη.

    Οι κυκλικές επαναλήψεις, επιβάλλουν την ξεκούραση, ευνοόντας την κοινωνικότητα και το «εκλησίασμα» (τόσο στη δημοκρατική λειτουργγία παλλαΪκής συμμετοχής, όσο και στη λατρεία) τις ημέρες της ανάπαυσης.

    Δυστυχώς, εκτός από την κυκλικότητα στην ανθρώπινη φύση, όπως περιγράφηκε, ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση, η καταστροφική τάση για απληστία, που δεν σέβεται τις ανάγκες για κοινωνικότητα, ανάπαυση, εσωτερίκευση, καιέκφραση της αγάπης προς το πλησίον, που απαιτεί το υποκείμενο έκφρασής του να είναι αμέριμνος και ξεκούραστος.

    Η δεύτερη παράγραφος του σχολιασθέντος άρθρου, μόνο την καταστροφική αυτή τάση για απληστία ικονοποιεί. Η εφαρμογή του θα καταλήξει σε φαινόμενα διεύρυνσης της κοινωνικής διάλυσης, των νευρώσεων σε ατομικό επίπεδο, και την μετάβαση από κοινωνία του δικαίου, στο νόμο επικράτησης των ανήθικων απλήστων.

    Πιστεύω ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της πλειοψηφίας του ίδου του εμπορικού κόσμου των μικρών καταστημάτων, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, να αποσυρθεί το προταθέν άρθρο. Η επιμονή στην εφαρμογή του θα είναι σπορά ενός ανέμου που θα καταλήξει στο θερισμό ανεξέλεγχτων κοινωνικών θυελλών….

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 00:36 | Νικόλαος Γερμανίδης

    Η αργία της Κυριακής είναι ιερή και δεν διαπραγματεύεται! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 00:33 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΘΩΜΑΙΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:11 | Ευαγγελία Π.

    Η αργία της Κυριακής θεσπίστηκε από το Μέγα και Άγιο Κωνσταντίνο. Εσείς είστε πιο αρχαίοι από αυτόν και θέλετε να το παίξετε και προοδευτικοί! Είναι να σας κλαίει κανείς! Να δούμε πότε θα γιορτάσουμε την πολιτική κηδεία σας, γιατί την ανθρώπινη…

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:27 | Αντώνης

    «Όλα τα ‘χε η Μαριορή…» Σα δε ντρέπεστε υποκριτές που τώρα τάχα σας καίει η εργασιακή τακτοποίηση ανέργων… Αν πραγματικά τους συμπαθούσατε θα είχατε κατακλέψει τον τόπο οδηγώντας άλλους σε μετανάστευση, άλλους σε αυτοκτονία και τους πιο πολλούς σε ψυχολογική κατάπτωση;; Θέλετε καλό για τον τόπο; Πάρτε τα κλεμμένα από όσους τα κατέχουν και από τους εαυτούς σας και η Κυριακή ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΓΙΑ. Εάν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας προσγειωθείτε προτού χωθείτε στο χώμα….

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:45 | Αναστασία Τσακιροπούλου

    Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή δεν έχει καμιά βάση στην οικονομία αλλά στην ιδεολογία, και μάλιστα την αντιχριστιανική. Γιατί να μπορούν να κλείσου τα καταστήματά τους οι άνθρωποι όποια άλλη μερα θέλουν εκτός από Κυριακή; Δε θα δημιουργηθεί σύγχιση όταν οι πελάτες πάν στα μαγαζιά και τα βρισκουν κλειστά σε άσχετες μέρες και ώρες, επειδή ανοίγουν την Κυριακή; Τώρα όλοι ξέρουν το καθεστώς της Κυριακής και κανονίζουν τα ψώνια τους από την προηγουμένη. Στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν οι καταστηματάρχες να είναι ανοιχτοί κάθε μέρα για να μη χάσουν τους πελάτες τους. Αυτό είναι άδικο και ακατανόμαστο.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:04 | Αλίκη

    Κυριακή,γιορτή και σχόλη…θα’ναι η βδομάδα όλη…

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:49 | Στάθης

    Από τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπως τις διασώζει ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος:

    Επήγεν ο Κύριος εις την κόλασιν και έβγαλε τον Αδάμ, την Εύαν και το γένος του. Ανέστη την τρίτην ημέραν. Εφάνη δώδεκα φοράς εις τους Αποστόλους του. Έγινε χαρά εις τον ουρανόν, χαρά εις την γην και εις όλον τον κόσμον. Φαρμάκι και σπαθί δίστομον εις την καρδίαν του διαβόλου. Πρέπει και ημείς, αδελφοί μου, να χαιρώμεθα πάντοτε, μα περισσότερον την Κυριακήν, οπού είναι η Ανάστασις του Χριστού μας. Διότι Κυριακή ημέραν έγινεν ο Ευαγγελισμός της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Κυριακήν ημέραν μέλλει ο Κύριος να αναστήσει όλον τον κόσμον. Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας δια ταύτα τα μάταια, γήινα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας οπού είναι τιμιωτέρα από όλον τον κόσμον, και όχι να πολυτρώγωμεν, να πολυπίνωμεν και να κάμνωμεν αμαρτίας, ούτε να εργαζώμεθα και να πραγματευώμεθα την Κυριακήν. Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν. Και ή σε θανατώνει ο Κύριος παράκαιρα, ή την γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ή το ζώον σου ψοφά, ή άλλον κακόν σου κάμνει. Όθεν, αδελφοί μου, δια να μη πάθετε κανένα κακό, μήτε ψυχικόν μήτε σωματικόν, εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν. Εδώ πώς πηγαίνετε, χριστιανοί μου ; Την φυλάγετε την Κυριακήν ; Αν είσθε χριστιανοί, να την φυλάγετε. Έχετε εδώ πρόβατα ; Το γάλα της Κυριακής τί το κάμνετε ; Άκουσε, παιδί μου, να το σμίγεις όλο και να το κάμνεις επτά μερίδια. Και τα έξ μερίδια κράτησέ τα δια τον εαυτό σου, και το άλλον μερίδιον της Κυριακής, αν θέλεις δώσε το ελεημοσύνην εις τους πτωχούς, ή εις την εκκλησίαν δια να ευλογήσει ο Θεός τα πράγματά σου. Και να τύχει ανάγκη και θέλεις να πωλήσεις πράγματα φαγώσιμα την Κυριακήν, εκείνο το κέρδος μη το σμίγεις εις την σακκούλα σου, διότι την μαγαρίζει. Αλλά δώσε το ελεημοσύνην, δια να σας φυλάγει ο Θεός.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:37 | Ηλίας Κ

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, διότι αφενός μιλάμε για άλλο ένα χτύπημα στο ορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων και αφετέρου θα έχουμε επιστροφή στο εργασιακό μεσαίωνα, η οποία όπως αποδεικνύεται μεθοδεύεται εδώ και χρόνια.

    Με τις πολιτικές σας που αγγίζουν ή μάλλον ξεπερνούν τα όρια της εσχάτης προδοσίας έχετε φτωχοποιήσει το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού Λαού με συνέπεια να μην μπορεί να αγοράσει βασικά προϊόντα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μένουν καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές εκτός και αν θελήσετε τελικά να κλείσουν όλες τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες. Αφού ο κόσμος δεν έχει αγοραστική δυνατότητα ποιος είναι τόσο ασύνετος και άμυαλος ώστε να νομίζει ότι θα λυθεί το πρόβλημα προσθέτοντας άλλη μια ημέρα;

    Δείχνετε με τέτοιους νόμους πόσο θέλετε να ωφελήσετε τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος της μικρομεσαίας τάξης ή έστω ότι έχει μείνει από αυτή. Διότι οι οικογενειακές, μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν και δε θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές. Τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες θα είναι οι μόνες που θα παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

    Αφού το σύνολο του Εμπορικού Κόσμου διαφωνεί…εσείς γιατί επιμένετε; Ποιους εξυπηρετείτε; Δεν είστε εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού;

    Ότι κάνετε είναι προσχηματικό και λειτουργείτε αυτονομημένοι από την Κοινωνία.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:26 | Αγγελος

    Η Κυριακή είναι μέρα αφιερωμένη στο Θεό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Κυριακή έχει πάρει άλλη μορφή ως μέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης κ.α. Η μη συμμετοχή μας στη Θεία Λατρεία, έφερε την χαλάρωση και των ηθικών αξιών με συνέπεια τον γενικό ξεπεσμό της χώρας μας.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:46 | Θανάσης

    Απλά δεν θέλω να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές. Αν κάποιος έχει χρήματα για να αγοράσει κάτι, θα το αγοράσει κάποια άλλη ημέρα.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:34 | Αντώνιος Κ.

    Πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι με το παρόν νομοθέτημα δεν θα ανοίξει ο δρόμος για την λειτουργία όλων των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων -ήτοι αλυσίδες- με μια επόμενη τροπολογία; Αυτό θα είναι τεράστιο όφελος των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η καταστροφή των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών οι οποίοι δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους ανωτέρω.
    Επιπλέον, το Κράτος και οι νομοθέτες του εν λόγω σχεδίου νόμου, πότε πιστεύει-ουν ότι θα πρέπει να αργεί από την εργασία του ο επιχειρηματίας ή ο υπάλληλος του με διασφαλισμένα τα δικαιώματά του;
    ‘H το εν λόγω σχέδιο νόμου προϋποθέτει -εκ των πραγμάτων- πρόσληψη ενός επιπλέον υπαλλήλου για την μικρομεσαία επιχείρηση που θα την οδηγήσει κατ΄ευθείαν στο κλείσιμο;
    Εκτός αυτού, σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράστηκε αρνητικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Δεδομένου ότι το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκλησίας ξεπερνάει το 98% και στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαβούλευσης δεν θα έπρεπε ο κ. Υπουργός να λάβει υπόψη του όλες τις ενστάσεις τόσο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, της Εκκλησίας κλπ και αφού συζητηθούν και ενσωματωθούν όλες αυτές οι ενστάσεις να κατατεθεί στη Βουλή;
    Επιπλέον, ως προς τι ο κύριος σκοπός και στόχευση του σχεδίου νόμου; Αναζωογονεί οικονομικά την αγορά; ;όχι! Παρέχει κάποιο είδος ρευστότητας στην αγορά; όχι! Μειώνει την ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ιστορικά καταγεγραμμένης ανεργίας σε χώρα της Ευρώπης και γενικότερα των δυτικών οικονομιών; Όχι! Επομένως, λύθηκαν όλα τα άλλα βασικά θέματα της ελληνικής οικονομίας που έχει ισοπεδωθεί από τα τρία μνημόνια και ο κ. Υπουργός Χατζηδάκης θα μάς προχωρήσει μπροστά αφού ο ίδιος σε δήλωση του είπε: »Ἡ Κυβέρνηση … δέν θά ἀφήσει ἐκείνους πού ἁπλά καί μόνο φοβοῦνται τό καινούργιο πολλές φορές χωρίς κανένα λόγο νά κρατήσουν τή χώρα στό παρελθόν. Ἡ Ἑλλάδα πρέπει νά προχωρήσει μπροστά…»;
    Φρονώ ότι οι Έλληνες πολίτες ως οικονομικά ενεργούντες αλλά και ως Ορθόδοξοι χριστιανοί θα απορρίψουν στην πράξη όλη την παρούσα νομοθετική προσπάθεια.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:59 | ΜΑΡΙΑ

    Η Κυριακη ειναι ημερα αφιερωμενη στον Κυριο.Η Ελλαδα ειναι ενα βαθια ορθοδοξο κρατος το οποιο πληττεται οικονομικα απο αυτους που πληττονταν παντα,τους δηθεν αρωγους της.Η ελληνικη κυβερνηση τι προσπαθει να κανει καταργωντας την αργια της Κυριακης; Να ενισχυσει τον μικρομεσαιο επαγγελματια;Αλλους τροπους δεν μπορει να βρει;Ή προσπαθει να επαληθευσει τον Κισινγκερ;Αν μας γυρισει την πλατη ο Θεος χαθηκαμε…

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:43 | Ηλίας Σέρβος

    Απαράδεκτο μέτρο.
    Θα καταστρατηγηθούν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύουν είτε ανασφάλιστοι, είτε με ωράριο μεγαλύτερο των 40 ωρών. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν υποχρεώνονται να εργάζονται κα τις Κυριακές. Όσον αφορά τους μικρούς επαγγελματίες, δε θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και θα κλείσουν.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:12 | aristotelis

    1.Δεν διασφαλίζεται με κανένα τρόπο ότι αργότερα δεν θα αρθεί με νομοθετική ή δικαστική πράξη, η δυνατότητα να ανοίγουν και μεγάλα καταστήματα.Ως αποτέλεσμα θα έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ,με προφανή τα αρνητικά αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.Εκτός εαν οι εμπνευστές του νομοσχεδίου πιστεύουν ότι το μαγαζί της γειτονιάς μπορεί να συναγωνιστεί το CARREFOUR…..
    2.Θα δεχτώ το άρθρο 06,εάν έστω και ένας από τους συγγραφείς του έχει
    αποδεδειγμένα κολλήσει έστω και ένα ένσημο σε εμπορική επιχείρηση,δηλαδή γνωρίζει τι σημαίνει υπάλληλος σε κατάστημα και τι χρειάζεται πραγματικά ο καταναλωτής….(συνολικά έχω 19 χρόνια στην αγορά,τα περισσότερα σε πολυεθνικές).
    3.Το πιο πιθανό είναι να με υποχρεώσει ο εργοδότης να δουλεύω την Κυριακή, χωρίς τις προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα με προστατέψουν;(γέλια)
    4.Μπορώ να επικαλεστώ το σύνταγμα;Είμαι χριστιανός ορθόδοξος,ως εκ τούτου την Κυριακή ημέρα την έχω αφιερωμένη(ολόκληρη τη μέρα) στον Θεό.
    Εαν το επικαλεστώ,ο εργοδότης θα μπορεί να με απολλύσει χωρίς συνέπειες;Που θα βρώ το δίκιο μου;Θα μου το δώσει ο «συνήγορος του πολίτη»;

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:09 | ΠΟΧΑΣ

    το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά και η κακή διάθεση των καταναλωτών.οι 6 μέρες είναι επαρκείς για να λειτουργήσει η αγορά.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:52 | θεοφανης

    θεωρω οτι η Κυριακη ειναι ημερα αργιας .
    ειμαι αντιθετος στην οποιαδηποτε καταργηση της.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:44 | Elli

    Απαράδεκτο, η Κυριακή είναι ημέρα Κυρίου και οποιαδήποτε εργασία την ημέρα εκείνη θα αποβεί εις βάρος όσων εργάζονται, ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ;

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:04 | Panos

    ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΄ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
    ΤΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΌΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, Ή ΣΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:51 | ΦΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Θεωρούμε ως απαράδεκτη την πρόταση νόμου που αφορά στην λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές.

    1ον). Διότι έχουμε ανάγκη να βρισκόμαστε ως οικογένεια όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα . Και θέλουμε αυτό να γίνεται τις Κυριακές.

    2ον). Διότι με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων διογκώνονται ακόμα περισσότερο τα ήδη αβάσταχτα λειτουργικά τους έξοδα ,και θα οδεύσουν έτσι μια ώρα αρχύτερα στον οριστικό τους αφανισμό .

    3ον). Διότι η αγορά δεν έχει ανάγκη από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.Η αγορά έχει ανάγκη από λεφτά.

    4ον). Διότι επιθυμούμε να έχουμε την Κυριακή μας ελεύθερη για την επιτέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Και

    5ον). Διότι την Κυριακάτικη αργία την σεβάστηκαν επί 400 ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς ακόμα και οι Τούρκοι, και θα την καταργήσουμε τώρα εμείς από μόνοι μας ;

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:49 | Νικόλαος Γεωργαντώνης

    Ο άνθρωπος χρειάζεται μια μέρα για να ξεκουραστεί. Σημαντικό είναι να μπορεί κάποιος να πάει εκκλησία για να προσευχηθεί και μετά να ξεκουραστεί. Αν αναγκαστεί να δουλέψει, θα χάσει αυτά τα 2 πράγματα που χρειάζεται. Ως Ορθόδοξοι, πρέπει να έχουμε την Κυριακή αφιερωμένη στον Θεό και να μην εργαζόμαστε. Δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα, δυσκολεύονται οι σχέσεις μεταξύ των συζύγων, οικογενειών και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Ας μείνει ελεύθερη η Κυριακή και αφιερωμένη στον Θεό όπως πρέπει.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:28 | ΣΟΦΙΑ

    Θέλουν να αφανίσουν την ορθόδοξη πίστη μας!!! εκεί αποσκοπούν αυτό τους καίει!!!!, λες και όλα τα προβλήματα τα έχουν λύσει και είναι οι Κυριακές το θέμα το μεγάλο, δουλειές δεν υπάρχουν!!!!, λεφτά δεν υπάρχουν!!!!, τις Κυριακές όμως θα δουλεύουμε!!!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!! Έτσι θα γραφτούν στην ιστορία σαν τους μεγαλύτερους προδότες της χώρας!!!!

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:00 | Νεκτάριος

    Αλήθεια, θυμάστε όταν είσασταν μικρά παιδιά, και τις Κυριακές, κάποιες τουλάχιστον, ξυπνούσατε νωρίς και πηγαίνατε στην εκκλησία; Θυμάστε πώς νιώθατε; Θυμάστε την θαλπωρή και την ευγένεια της ψυχής σας; Αυτό σας πείραξε; Θέλετε να εξοντώσετε την σύνδεση του Έλληνα με την εκκλησία, μετατρέποντας την Κυριακή σε οποιαδήποτε μέρα; Θέλετε να εξοντώσετε τους μικρομαγαζάτορες με καθημερινό, αβάσταχτο ωράριο; Θέλετε να κάνετε τους Έλληνες μικρομεσαίους εμπόρους δούλους μεγάλων αλυσίδων; Θέλετε να μπείτε στον κατάλογο με τους μεγάλους εχθρούς του Ελληνισμού; Ζηλέψατε τη δόξα του Γιωργάκη και της παρέας του; Μη σας νοιάζει. Αν εξακολουθήσετε αυτό το δρόμο, σύντομα θα τον ξεπεράσετε. Και βέβαια, ο λαός θα σας ανταμείψει ανάλογα.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:17 | μαρια

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Κ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, ΟΣΟ Κ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ.Ο,ΤΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ!

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:13 | ΚΩΣΤΑΣ

    Η Κυριακή είναι ημέρα λατρείας προς τον Θεό, καθώς και ημέρα ανάπαυσης ειναι θεμα τησ θρησκειας μας βρε αθεοι!!!!!.
    Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε άθεη χώρα επειδή έτσι θέλει μια μειοψηφία πολιτών της…
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!!!!!!!!!!!

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:25 | γιάννης

    Αφήστε επιτέλους και μία ημέρα ελέυθερη στον κόσμο. Είναι αδιανόητο να καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Καλά δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο;

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:38 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Δεν συμφωνώ καθόλου με την κατάργηση της αργίας. Μόνο δυσκολίες θα φέρει στις οικογένειες και στην συνείδηση των χριστιανών.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:35 | Θανασης

    To μέτρο είναι σπασμωδικό και ατυχές.Διαλύει τον οικογενειακό ιστό που ακουμπά στην κυριακάτικη αργία για να αναζωογονηθεί,να καλλιεργηθεί,εντέλει να διατηρηθεί.Βάζει τη θηλιά στο λαιμό της μιοκρομεσαίας επιχείρησης,αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας με άκρως αμφίβολα αποτελέσματα.Εμβολίζει τη θρησκευτικότητα των Ελλήνων που επικεντρώνεται στην κυριακάτικη λειτουργία ως άσκηση του θρησκευτικού καθήκοντος.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:45 | Δημήτρης Σ

    Είναι ντροπή σας κύριοι και κυρίες να θέλετε να καταργήσετε την Αργία της Κυριακής. Είναι ντροπή σας για πολλούς λόγους.
    1) Γιατί παρόλο που εσείς δεν πιστεύετε στον Κύριο Ιησού Χριστό, που αναστήθηκε την Κυριακή, το 99% των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιβάλλεται να τιμάμε την ημέρα της Ανάστασης του Κυρίου, από όπου και το όνομα -Κυριακή-.
    2) Με τις πολιτικές σας που αγγίζουν ή μάλλον ξεπερνούν τα όρια της εσχάτης προδοσίας έχετε φτωχοποιήσει το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού Λαού με συνέπεια να μην μπορεί να αγοράσει βασικά προϊόντα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μένουν καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές εκτός και αν θελήσετε τελικά να κλείσουν όλες τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες. Αφού ο κόσμος δεν έχει αγοραστική δυνατότητα ποιος είναι τόσο ασύνετος και άμυαλος ώστε να νομίζει ότι θα λυθεί το πρόβλημα προσθέτοντας άλλη μια ημέρα;
    3) Ακόμη και στη χώρα των 2 Παγκοσμίων πολέμων οι άνθρωποι εκεί εκτός από νόμο περί κτηνοβασίας έχουν ορίσει και σέβονται την Κυριακή ως Προτεστάντες. Λοιπόν εσείς δεν είστε ούτε τόσο ευσεβείς όσο οι κτηνοβάτες γκαουλάιτέρ σας;
    4) Ακόμη δείχνετε με τέτοιους νόμους πόσο θέλετε να ωφελήσετε τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος της μικρομεσαίας τάξης ή έστω ότι έχει μείνει από αυτή. Διότι οι οικογενειακές, μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν και δε θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές. Όμως παρόλο που αρχικά, για τα μάτια των ανόητων που ακόμη σας πιστεύουν, δεν θα μπουν στο κόλπο οι σπόνσορές σας, εντέλει τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες θα είναι οι μόνες που θα παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.
    5) Αφού το σύνολο του Εμπορικού Κόσμου διαφωνεί…εσείς γιατί επιμένετε; Ποιους εξυπηρετείτε; Δεν είστε εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού; Το ξέρουμε αλλά μη μας το δείχνετε τόσο έντονα…μη ξεχνάτε ότι υπάρχει Δικαιοσύνη και άλλοι τρόποι και οι δολοφόνοι των Ελλήνων και της Ελληνικής Οικογένειας θα πληρώσουν…
    6)…Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς..αλλά γιατί; Αφού ότι κάνετε είναι προσχηματικό και λειτουργείτε αυτονομημένοι από την Κοινωνία;
    Γι’αυτό όπως έστειλε ο Ελληνικός Λαός το 70% των Πασόκων στην ανεργία έτσι θα στείλει στην ανεργία το 80% των ΝΔουλων και θα χαθεί μια για
    πάντα το σάπιο πολιτικό σύστημα. Τελικά δεν θα υπάρχει κανένας από εσάς στην Ελλάδα και οι Έλληνες θα ξαναχτίσουν την Ελλάδα από τα συντρίμια που δημιουργείτε εσείς.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:51 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Κατά τον Μέγα Βασίλειο η δημιουργική ημέρα μοιάζει με αιώνα. Η Κυριακή είναι η ημέρα ξεκούρασης, περισυλλογής και εκκλησιασμού.
    Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά τις Κυριακές σε όλες τις περιόδους της οικονομικής ευμάρειας του λαού μας, επίπλαστης κατά την άποψή μου.
    Σήμερα με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουμε, τα λουκέτα στα καταστήματα είναι αμέτρητα, διότι δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό (πελάτες). Άρα σε τι θα εξυπηρετήσει την κοινωνία ή την οικονομία η λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές;;; Μήπως στην απασχόληση αποκλειστικά και μόνο ανέργων; Μα δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:03 | ΤΑΣΟΣ

    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΩΣ Η΄ ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:30 | μπελλος θεοδωρος

    Διαφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακ’η. Δεν πιστεύω ότι θα ευνοήσει τις ΜΜΕ αλλά μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες. Επίσης το γεγονός αυτό είναι αντίθετο και με την θρησκεία μας.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:53 | Κώστας

    Το μέτρο θα πετύχει 100%. Όπως τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης που με το τουφέκι βρίσκεις μαγαζί ανοιχτό- καμιά αλυσίδα πολυκαταστήματος που και που με είλωτες των 400€ χαίρετε που αισθάνεται ότι «κερδίζει» μερίδιο αγοράς. Μόδα θα είναι στην αρχή και θα περάσει.
    Εγω προτείνω να ειναι και τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
    ΚΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΥΣ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ»

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:41 | ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ.Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ,ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:17 | KORNELAKIS ZAXARIAS

    ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250ΤΕΤΡΑΓ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:09 | ΜΑΡΙΑ

    Πιο καθαρή επίθεση κατά της λατρείας του έθνους μας δεν υπάρχει απο το να βάζεις ενα μεγάλο τμήμα του εργατικού της δυναμικού να δουλεύει την κυριότερη λατρευτική μέρα της εβδομάδας μας.
    Μόνο μωροι νόες δεν θα καταλάβαιναν τι υποκρύπτεται κάτω απο τέτοια μέτρα.
    Τι πιο ξεκαθαρη επίθεση κατά της Ορθόδοξης πίστης μας περιμένετε απο τους κυβερνώντες μας!

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:04 | Δημήτρης

    Είναι προφανές πως η «αγορά» με την τρέχουσα ένοια έχει επιβληθεί ως η προμετωπίδα της κάθε κοινωνικής έκφανσης. Αυτό και μόνο είναι όχι μόνο ανόητο, αλλά και αδιέξοδο. Η αγορά γράφει – εξ ορισμού – τα πάντα στα παλιά της, εκτός από το κέρδος…

    Αφού ταϊζετε το θηρίο, άντε μετά να βρείτε αλυσίδες να το δέσετε… θα φάει κι εσάς που σκεφτήκατε όλη αυτό περί «συμβολής στην ανάπτυξη»…. να μη μπορεί ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ…ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ…

    Καλή τύχη μικρόνοες συντάκτες του ξερατογραφήματος…

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:54 | Σεραφείμ Ζώτης

    Απαράδεκτη η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Η μόνη αποδεκτή λειτουργία είναι αυτή της Εκκλησίας μας. Αφήστε τους νέους εργαζομένους που δουλεύουν σαν τους είλωτες στις πολυεθνικές να χαρούν μια μέρα ανάπαυσης και προαιρετικής συμμετοχής στο τραπέζι του Θεού, που στρώνεται στους Ναούς κατά τη Θεία Λειτουργία.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:49 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΡΟΥΚΑΛΗΣ

    Αρχικά η λειτουργία των καταστημάτων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ήταν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εργαζομένων, και αυτό αφορούσε μία Κυριακή.
    Έκτοτε και λόγω του επαρχιωτικού εκμοντερνισμού, αντιγραφής της Εσπερίας και κυρίως λόγω αποϊεροποιήσεως της ζωής μας, το άν θα είναι τα μαγαζιά ανοικτά ή όχι την Κυριακή, αναγορεύθηκε σε μείζον θέμα.
    Η Κυριακή είναι αφιερωμένη, ή πρέπει να είναι, στον Κύριο και Θεό μας.
    Για τους λόγους αυτούς διαφωνώ με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:15 | Γιώργος

    Η πρόταση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εθνοκτόνων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται μέσω των «μνημονίων» με το πρόσχημα της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.
    Αποσκοπούν στην περαιτέρω εξασθένιση των αντανακλαστικών του λαού στην σχεδιαζόμενη στέρηση των πολιτικών του ελευθεριών μέσω της υπερ-εργασίας.
    Πρόκειται για μέτρο -υποτίθεται- τόνωσης της καταναλωτικής ζήτησης την οποία όμως φρόντισαν προηγουμένως οι κυβερνώντες να εκμηδενίσουν μέσω της υπερ-φορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, την «ποινικοποίηση» της ιδιοκτησίας, την φορο-τιμωρία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την επακόλουθη εκρηκτική αύξηση της ανεργίας.
    Η λογική αντίφαση των εφαρμοζόμενων οικονομικών πολιτικών είναι προφανής.
    Το πρόσχημα της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης σε τουριστικές περιοχές δεν υφίσταται αφού ήδη τα καταστήματα είναι ανοιχτά -σχεδόν όλη τη μέρα, κάθε μέρα- στις περιοχές αυτές καλύπτοντας μια ανάγκη υπαρκτή. Δεν μπορώ να φανταστώ π.χ. κατάστημα με τουριστικά είδη στη Μύκονο να είναι ανοιχτό τις Κυριακές του Φεβρουαρίου…
    Οι μόνοι, ίσως, ωφελημένοι από την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα είναι τα μεγάλα καταστήματα, ελληνικά και ξένα, τα οποία εφαρμόζουν πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή όμως τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα και το μέτρο θα είναι συμφέρον μόνο στην περίπτωση που τα έσοδα από την λειτουργία των καταστημάτων θα είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, θα είναι δηλ. κερδοφόρα.
    Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο όταν διανύουμε τον 5ο χρόνο ύφεσης.
    Άρα, όφελος θα έχουν να αποκομίσουν μόνο οι μεγάλες πολυθενικές οι οποίες σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στις Ε.Ο.Ζ. με τις γνωστές άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς ασφάλιση, με πενιχρούς μισθούς, μηδενική αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, εξοντωτικά ωράρια, ανύπαρκτη υγιεινή. Έτσι εξηγούνται και οι επαφές του πρωθυπουργού με εκπροσώπους διαφόρων πολυεθνικών.
    Επομένως, λέω ΟΧΙ στην εργασία την Κυριακή.
    Ευχαριστώ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:47 | ΝΙΚΟΣ

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΗ Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 22:15 | Γιαμόλας Νίκος

    Κάθε εργαζόμενος άνθρωπος δικαιουται τουλάχιστον μία ημέρα ξεκούρασης.
    Ας μην την καταργήσουμε και αυτή.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 21:55 | Τακας Δημητρης

    Οταν θα έχουμε χρήματα μια που η οικονομική κατάσταση της χώρας θα το επιτρέπει, να ανοίγουν τα καταστήματα όποτε θέλουν, αλλά μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής ,μια που πρέπει να σεβαστούμε και το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού μας.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 21:51 | Μανώλης

    Η Κυριακή έχει δοθεί ως ημέρα ανάπαυσης των ανθρώπων από την εργασία τους. Είναι δυνατόν στο όνομα του κέρδους να τα πατάτε όλα? Το πρόβλημα θα το λύσει το να είναι εργάσιμη η Κυριακή, ή ήπως το να σταματήσει η οικονομική «αφαίμαξη» του λαού μας.

    Το κέρδος της Κυριακής δεν είναι ευλογημένο

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 21:24 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

    Χαίρετε,
    ΕΝΤΟΛΗ 4η εκ των ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ:
    Eξ ημέρας έργα και ποιήσεις πάντα τα έργα σου. Τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου.

    Σας παραθέτω και τις απόψεις δύο Μητροπολιτών.

    ΟΧΙ του Μητροπολίτη Πατρών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας: «Θα αντιδράσει ο ίδιος ο Λαός»

    Με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προωθούμενη ρύθμιση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάτρα.
    Ένα ηχηρό «όχι» στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μετά τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Λεύκα Πατρών.
    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ι.Μ.Πατρών ο κ.Χρυσόστομος υπενθύμισε τα λόγια του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού πως τα χρήματα που κερδίζονται την Κυριακή είναι καταραμένα, υποστήριξε πως αυτά τα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια » αποϊεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας» και κάλεσε τους πιστούς να δώσουν τη δική τους απάντηση γεμίζοντας τους Ναούς και αρνούμενοι να ψωνίσουν ή να εργαστούν την Κυριακή. «Γεμίστε τις Εκκλησίες την Κυριακή.
    Μη μένετε κανείς στο σπίτι σας. Αφήστε στην άκρη οποιαδήποτε εργασία», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών.

    Επιστολή Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού προς τον Υπουργόν Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας

    Προς Τον αξιότιμον κ. Κων/νον Χατζιδάκην
    Υπουργόν Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Χαίρετε και υγιαίνετε δια να δύνασθε να φέρετε εις αίσιον πέρας το δύσκολο έργο σας σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.

    Κύριε Υπουργέ,
    Όλοι σήμερα ομολογούν ότι η οικονομική κρίσις είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως. Επομένως μόνον η θεραπεία της ηθικής κρίσεως μπορεί να θεραπεύση την οικονομική κρίσι. Ένεκα τούτων πιστεύω ότι η προσπάθειά σας να καταργηθή η Κυριακή αργία των Εμπορικών Καταστημάτων εναντίον της εντολής του Θεού, που ορίζει «εξ ημέρας» εργασίας την εβδομάδα, την δε εβδόμην να την αφιερώνουν οι άνθρωποι προς δοξολογίαν του Θεού και ψυχικήν και σωματικήν ανάπαυσι, επεκτείνει την ηθικήν κρίσιν και κατά συνέπεια και την οικονομική.

    Με τιμή
    Δημήτριος Κόκκινος

    Σ.Σ.1:Ο εξωχότατος κ.πρωθυπουργός έχει πει »με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» άρα δεν συνάδει ούτως ή αλλώς με το γενικότερο πλαίσιο που χάραξε ο πρώτος τη τάξει άνδρας της χώρας.

    Σ.Σ.2:Άλλωστε και στην Ευρώπη βλ.Αγγλία κλειστά είναι τις Κυριακές.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 21:07 | ΕΛΕΝΗ,ΜΑΡΙΑ ,ΓΕΩΡΓΙΑ Κ.Τ.Λ. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

    Επτά ημέρες μας χάρισε ο Θεός, τις έξι να εργαζόμαστε καιτην έβδομη να τον λατρεύουμε και να ξεκουραζόμαστε. Είναι μεγάλη ασέβεια και αχαριστία η κατάργηση έστω και προαιρετικά της αργίας της Κυριακής και μάλιστα για έναν λαό Ορθόδοξο.Το Σύνταγμα μας προστατεύει στο άρθρο 3 την ορθόδοξη Πίστη ως επικρατούσα Θρησκεία.Συγκεκριμένα ορίζει: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.» Οι ιεροί αποστολικοί και Συνοδικοί κανόνες που προστατεύονται από το παραράνω άρθρο και πρέπει σύμφωνα με αυτό να τηρούνται απαρασάλευτα ορίζουν την Κυριακή ως ημέρα αργίας αφιερωμένη στον Θεό.Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δίδασκε ότι είναι καταραμένο τα χρήματα από εργασία την ημέρα της Κυριακής. Τέτοια χρήματα ή στον γιατρό θα δωθούν ή θα κλαπούν ή θα δοθούν σε φθορές υλικών στοιχείων όπως π.χ.βλάβη αυτοκινήτου κ.τ.λ. Δεν υπάρχει ευλογία.Απευθυνόμενοι στους αρμόδιους υπεύθυνους του Υπουργείου διαμαρτυρόμαστε έντονα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και απαιτούμε τον σεβασμό και την διατήρηση της αργίας της Κυριακής όλο τον χρόνο. Μην συμβάλλετε και εσείς στην προδοσία της Πίστης μας και της Πατρίδας μας ΄καταργώντας βασικές αρχές και παραδόσεις αιώνων που αποτελούν φραγμούς και εμπόδια για μια ολοκληρωτική ηθική και πνευματική σήψη.

  • 17 Δεκεμβρίου 2012, 21:59 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Διαφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Αντίθετο με τα δικαιώματα και πάνω απ’όλα τα Πιστεύω του Ελληνικού Ορθόδοξου λαού!

  • 1. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε έστω την ευκαιρία να εκφραστούμε, αυτό είναι πραγματικά Δημοκρατία.
    2. Ως προς το θέμα : Δεν πρέπει να ισχύσει γιατί πολύ απλά…η ύφεση και η οικονομική κρίση δεν έχουν δουλειά τα μαγαζία και οι επιχειρήσεις τις άλλες ημέρες..θα βρεθούν δια της Κυριακής;
    3. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι…η Κυριακή είναι ημέρα αργίας..αλλά για να δοξολογούμε το Θεό! Ο ίδιος ο Θεός αναπαύτηκε την 7η ημέρα της δημιουργίας, εμείς οι άνθρωποι οι πεπερασμένοι αντέχουμε περισσότερο από το Θεό;
    4. Ο ίδιος ο Διαφωτισμός κατήργησε την Κυριακή…και μετά από λίγα χρόνια το επανέφερε γιατί είδε ότι στη πράξη δεν απέδιδε..αντίστοιχα..ήταν αντιπαραγωγικό για τον ίδιο τον άνθρωπο.
    5. Η Κυριακή είναι ημέρα που όλοι η οικογένεια..βρίσκεται…να χαθεί και αυτή η τελευταία ευκαιρία;
    6. Ας υποθέσουμε ότι όλα τα επιχειρήματα είναι λάθος..και θα πετύχει το εγχείρημα της Κυριακής, τελικά όμως ποιο είναι το νόημα της ζωής; Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε;
    7. Αν Κύριοι…τελικά..το ψηφίσετε…να ψηφίσετε να συνεδριάζετε και να είναι ανοιχτή και η Βουλή και τις Κυριακές..να δούμε θα σας αρέσει;
    Ευχαριστώ!!!

  • από τους πολιτικούς που μας κυβερνούν τούς εβαιομασονους τη θα περίμενε κανείς να δοξολογούν τον Κύριο την Κυριακή αυτές είναι οι κατευθύνσεις τους απο τους μεγαλύτερους τους ο Κύριος να μας βοηθήσει ξυπνήστε χριστιανοί οσο ειναι καιρός γιατί ο καιρός εύτασε