Άρθρο 06: Λειτουργία τις Κυριακές

1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 16:58 | Παναγιώτης Σεριάτος

    Θά ‘πρεπε να ντρέπεστε. Αφήστε τα τερτίπια περί τόνωσης της οικονομίας. Σας πήραμε χαμπάρι και ήδη οργανωνόμαστε. Ναι εμείς οι πολλοί,το 80% των Ορθόδοξων Χριστιανών Ελλήνων. Και τους Πακιστανούς που μας φορτώσατε, Χριστιανούς θα τους κάνουμε!. Εμείς τις Κυριακές θα εκκλησιαζόμαστε έστω και σε κατακόμβες. Δεν αλλοτριωθήκαμε όσο θα θέλατε και αντιστεκόμαστε κάτω από τη μύτη σας σε όλα τα επίπεδα.
    Θεομπαίχτες, «και ην αν βουλήν βουλεύσησθε, διασκεδάσει Κύριος, ότι μεθ’ ημών ο Θεός».

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 16:14 | ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 16:39 | ΜΑΡΙΑ

    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΠ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΣΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΘΕΟ!ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ! ΣΕ ΆΛΛΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΖ ΖΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖ ΖΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΤΡΟΊΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 16:07 | Δημ. Τσιρώνης

    Είμαι αντίθετος ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
    Μια μέρα τη βδομάδα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αργία.
    Όσοι έχουν μικρά καταστήματα με 1-2 ή και κανέναν υπάλληλο (όπως εγώ) πότε θα ξεκουραστούν;
    Γιατί κύριοι με υποχρεώνετε σε εργασία 360 ημερών;
    Αν πάντως είναι για το καλό της χώρας,μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας,θα συμφωνήσω,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    Δε μπορείτε κύριοι να καταδικάζετε τον μικρό και μεσαίο έμπορο προς όφελος (πάλι) των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.
    Υ.Γ. Αλήθεια,τα πολλά λεφτά που θα βγάζουμε πλέον τα καταστήματα,με το άνοιγμα τις Κυριακές,που θα μπορούμε να τα ξοδεύουμε;

    Ευχαριστώ,

    Δημ. Τσιρώνης
    Λαμία

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 16:03 | Χρήστος Βασιλόπουλος

    Η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο μας. Μην προσπαθείτε να χτυπήσετε ύπουλα την Ορθοδοξία καταργώντας την αργία της Κυριακής.
    Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία, βάλτε το καλά στο μυαλό σας!
    Οι Έλληνες είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Αν δεν σας αρέσει, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:29 | ΕΥΔΟΚΙΑ

    ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΓΙ ΑΓΙΟ ΣΚΟΠΟ (ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ , ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΕΡΓΩΝ) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΕΡΔΟΣ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:51 | Ιωαννίδης Ν.Ιωάννης, Δικηγόρος

    Προτεινομένη αναδιατύπωση.
    1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές και μεταξύ των ωρών 17:00 -22:00, στους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
    α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
    β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
    γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
    2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους, μεταξύ των ωρών 18:00 -20:00, των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων, β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop», γ) να πρόκειται περί επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, δ) να πρόκειται περί καταστημάτων που εδρεύουν σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:55 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΝΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ (Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ) ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.
    Η ΚΥΡΙΑΚΗ=ΚΥΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ, ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:39 | Εμμανουέλα Δεσύλλα

    Δεν ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις δουλείας σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες.Εαν χρειάζεστε κοιμισμένους,άνανδρους και τρομοκρατημένους πολίτες εμείς δεν είμαστε αυτοί. Βγείτε από την ——– και ύστερα να μιλήσετε για το καλό της χώρας. Η δικαιολογία επιβολής της εργάσιμης Κυριακής είναι γελοία, δεν είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν χρόνο για ψώνια είναι ότι δεν έχουν λεφτά (καθότι φροντίζετε να πετσοκόβετε αντί να τηρείται σωστά και ηθικά τους ισχύοντες νόμους). όλοι γνωρίζουμε πως αυτές οι νέες,φιλελεύθερες γνώμες που μας φέρνεται εσείς οι ΄΄προοδευτικοί΄΄ είναι πολύ καλά οργανωμένες εδώ και καιρό και εμφανίζεται τρύπες στο ισχύον σύστημα(ενώ φυσικά ούτε καν το ακολουθείται) έτσι ώστε να φέρεται μαλακά και υπογείως τον κόσμο εκεί που θέλετε. Τηρήστε πρώτα το Σύνταγμα και τις διατάξεις του και μετά βλέπετε αν υπάρχει πρόβλημα. Οι οικονομική κρίση (που και αυτή μια φούσκα είναι) ευθύνεται για την μείωση των αγορών και όχι ο περιορισμένος χρόνος. Η Κυριακή είναι μέρα Θεού,του ένος και μοναδικού Θεού Ιησού Χριστού και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταργήσεται το ΔΙΚΟ μας δικαίωμα για εκκλησιασμό,οικογενειακή εστίαση και ηρεμία, ελεύθερη διάθεση χρόνου και ξεκούραση. Κανείς δεν σας έχρισε βασιλιάδες αυτού του κόσμου. Σταματήστε αυτή την στιγμή τις αποτρόπαιες πράξεις σας γιατί να είστε σίγουροι οι Έλληνες δεν σκλαβώνονται καθώς έχουν μέσα τους ΘΕΟ όσο και αν προσπαθείται να το ξεριζώσεται Αυτός θα μένει πάντα στρις καρδίες μας.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:10 | Αναστασία Γεωργούλη

    Η Κυριακή είναι μέρα αφιερωμένη στον Τριαδικό Θεό στον οποίο πιστεύει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το εισόδημα από εργασία την ημέρα αυτή είναι καταραμένο σύμφωνα με την πίστη της Εκκλησίας μας. Άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή θα αναγκάσει τους ήδη εξουθενωμένους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα καταστήματα τους και τη μέρα αυτή προς αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, χωρίς όμως να τους προσφέρει οποιαδήποτε έσοδα αλλά μόνο επιπρόσθετα λειτουργικά έξοδα καθώς στην ουσία δε θα ανταποκριθεί το αγοραστικό κοινό κατα την ημέρα αυτή όπως άλλωστε αποδεικνύει η ισχνή κίνηση κατά τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, ακόμα περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αναπόφευκτο κλείσιμο καταδικάζοντας αυτούς και τους εξαρτώμενους τους σε ανεργία και ακόμα πιο ανεπαρκές εισόδημα. Επιπρόσθετα, θα στερηθεί από όσες επιχειρήσεις μπορέσουν να κρατηθούν το δικαίωμα της ξεκούρασης και ανάτασης της ήδη καταρρακωμενης ψυχολογίας τους και ο αναντικατάστατος χρόνος που πρέπει να περάσουν με τα παιδιά και εν γένει με τις οικογένειες τους. Στερώντας τον ουσιώδη χρόνο που πρέπει να περνούν οι γονείς με τα παιδιά και τους εφήβους θα οδηγήσετε σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση τους νέους μας των οποίων ο αριθμός συμμετοχής σε εγκληματικές πράξεις και αυτοκτονιών αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι άθεο κράτος και δε θα επιτρέψουμε να καταστεί τέτοιο ούτε στο μέλλον όσο και αν αυτό επιχειρείται με τις κατά καιρούς εισαγώμενες και επιβαλλόμενες νομοθεσίες.

    Με εκτίμηση,
    Αναστασία Γεωργούλη

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:55 | Μ. Σ.

    Τό θέμα δέν εἶναι μονάχα ἡ ἀνάπαυση τῶν ἐργαζομένων καί ἡ ἐπικοινωνία-σύνδεση τῶν μελῶν τῆς οἰκογένειας πού «χτυπιέται» ἀδυσώπητα. Τό θέμα εἶναι πάνω ἀπ’ ὅλα, ἄν θέλουμε νά κάνουμε αὐτό πού μᾶς ζητᾶ ὁ Κύριος. Νά Τοῦ ἀφιερώσουμε δηλαδή τήν ἡμέρα τῆς Κυριακῆς γιά τήν λατρεία Του καί οὐσιαστικά γιά τή δική μας σωτηρία, γιατί ὁ Θεός δέν ἔχει ἀνάγκη ἀπό ἐμᾶς, ἀλλά ἐμεῖς ἀπό Αὐτόν. Ἡ λατρεία ἡ δική Του, εἶναι ἡ λύτρωση ἡ δική μας!

    Ὁ Κύριος μᾶς θέλει υἱούς καί συγκληρονόμους Του.
    Οἱ πολιτικοί πού τάσσεστε ὑπέρ τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων ἀντίθετα, μᾶς θέλετε δούλους, ρομπότ καί χειραγωγήσιμες μαριονέττες πού νά κουνοῦμε συγκαταβατικά καί ἄβουλα τό κεφάλι στά ἀντίχριστα καί ξενόφερτα ἐντάλματά σας. Κι ἐπειδή αὐτή «ἡ συνταγή» δέν σᾶς βγαίνει ἀκόμη ὅπως θέλετε, ὑπάρχουν φωνές ἀντίδρασης καλή ὥρα, γι’ αὐτό μᾶς ἐξαθλιώνετε ΕΝΤΕΧΝΩΣ οἰκονομικά, γιά νά προδώσουμε τά πιστεύω μας γιά ἕνα ξεροκόμματο.

    Κάλλιο ἄδειο στομάχι, παρά ἄδεια ψυχή καί ζωή ἀπό Χριστό!

    Καί ἐπιπλέον:

    Ἡ κατάργηση, διά νόμου μάλιστα τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς, ἀποτελεῖ μία κατάφορη καί ἀνοιχτή ἐπίθεση κατά μέτωπον κατά τῶν Χριστιανῶν καί τῆς Ὀρθόδοξης Πίστεως καί ἕναν θρασύτατο κι ἀνοιχτό πόλεμο κατά Πρόσωπον τοῦ ἴδιου τοῦ Θεοῦ! Οἱ πολιτικοί διά νόμου θΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.Γιατί ὅμως; Μήπως γιά νά πάρετε ἐσεῖς ὡς ψευδοθεοί τήν θέση Του καί νά μᾶς ἐλέγχετε ἀπόλυτα; Μήπως γιά νά μᾶς φέρετε κανέναν παγκόσμιο Ἀντίχριστο μιά ὥρα νωρίτερα; Στή Μέλλουσα Κρίση πῶς θά ἐκφύγετε τῆς Θείας Δικαιοσύνης τοῦ Κυρίου;

    Μᾶς θυμίζει κάτι ὁ παρακάτω στίχος ἀπό τόν Ψαλτήριο τοῦ Προφήτη Δαυΐδ;:

    «δεῦτε καί καταπαύσωμεν πάσας τάς ἑορτάς τοῦ Θεοῦ ἀπό τῆς γῆς.» ( Ψαλμ. 73, στίχ.8 )

    Καί βέβαια ἡ ἀργία-ἑορτή τοῦ Κυρίου, ἡ Κυριακή ἡμέρα λατρείας Του, εἶναι μιά καλή ἀρχή γιά τή Νέα Ἐποχή. Τίς ὑπόλοιπες ἑορτές, ἤδη σέ μεγάλο βαθμό τίς ἔχει ἀποχρωματίσει καί τείνει νά τίς κάνει τελείως ἐμπορικές καί κοσμικές, πρᾶγμα πού συμβαίνει ἤδη σέ μεγάλο βαθμό. Ἄν γίνει τώρα ἀρχή μέ τήν κατάργηση τῆς ἀφιερωμένης στόν Θεό ἡμέρας, ἡ ὑπόλοιπη πνευματική «κατολίσθηση» ὅλων τῶν Χριστιανικῶν ἑορτῶν, θά εἶναι εὔκολη ὑπόθεση. «Μεθοδευμένο σχέδιο»!

    Μήπως νά καταπαύσετε ἐσεῖς τά σκοτεινά σχέδιά σας κι ὄχι ἡ Κυριακή τήν ἀργία της;

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:53 | Theodoros

    Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο! Δεν προκειται να βοηθήσει κανεναν! Αντιθέτως Μή λησμονῆτε ἀδελφοί μου, τόν λόγο τοῦ Πατρο-Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ. «Ἐκεῖνο τό κέρδος ὁπού γίνεται τήν Κυριακή εἶναι ἀφωρισμένο καί κατηραμένο καί βάζετε φωτιά στό σπίτι σας καί ὄχι εὐλογία».

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:37 | Ιωάννης

    Το πρόβλημα είναι οτι μας πήρατε όλα τα χρήματα και οχι ποιες ημέρες είναι ανοιχτα τα καταστήματα. Δεν υπάρχει ΄τετοι πρόβλημα. Δώστε χρήματα στον κόσμο και θα δείτε τότε πώς «ανοίγει» η δουλειά στην αγορά…

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 15:12 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ !!!!!!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:03 | Μιχάλης

    Έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας: Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος! δηλαδή ζωή χωρίς γιορτές είναι μακρύς δρόμος χωρίς ένα πανδοχείο…Εν ονόματι του κέρδους, με το νόμο αυτό προτείνεται η διάλυση της κοινωνικής υφής της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δε σκέφτηκε τους εργαζόμενους, κανείς δε σκέφτηκε τους θρησκευόμενους οποιουδήποτε δόγματος και ομολογίας, κανείς δε σκέφτηκε ότι οδεύουμε στον αφελληνισμό και τη στείρα μίμηση έξωθεν κατευθυνόμενων προτύπων…Διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:04 | Κatia

    Το μετρο αυτό θα υποβαθμίσει περισσότερο τις υποβαθμισμένες γειτονιές καθώς τα μόνα ανοιχτά μαγαζιά θα είναι αυτά των αλλοδαπών. Πάρτυ θα κάνουν. Μιλλούνια πάλι στα πεζοδρόμια. Και φυσικά τα νόμιμα Ελληνικά θα κλείσουν. Πώς να ανταγωνιστείς την Πακιστανική μαφία;
    Εκεί στο ανάπτυξης δεν έχετε ακούσει τί γίνεται με τα μαγαζιά των αλλοδαπών στο κέντρο; Εχετε ασχοληθεί ποτέ να δείτε πώς ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η μπίχλα τους κατέστρεψε ολόκληρες γειτονιές;

    Να μην περάσει το μέτρο.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:01 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:56 | Κατερίνα

    Τόσα χρόνια στο παρελθόν που δηλώνατε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα μαγαζιά ήταν κλειστά τις Κυριακές. Αρα κανένα ρόλο δεν παίζει αυτό.
    Σταματήστε να θέλετε να χαζέψετε τον κόσμο κάνοντας τον καταναλωτικό γουρούνι, το οποίο βέβαια τώρα δεν μπορεί να ψωνίσει τίποτα. Μπορεί όμως να χαζέψει τις βιτρίνες δίνοντας του την δυνατότητα να κάνει window shopping κυριακάτικα και ουσιαστικά απομακρύνοντας τον από άλες ασχολίες. Μία ημέρα της εβδομάδας τουλάχιστον πρέπει να ησυχάζουν οι πόλεις και οι γειτονιές. Ο καταναλωτής δεν θα πάθει τίποτα αν δεν ψωνίσει Κυριακή. Να κανονίσει το πρόγραμμα του να ψωνίσει τις υπόλοιπες ημέρες. Υπερκαλύπτεται από το ισχύον ωράριο.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:44 | ΑΣΗΜΙΝΑ

    Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ηθικής και πνευματικής κρίσης
    Δυστυχώς δεν το έχουμε καταλάβει και είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι αυτό.
    Ισοπεδώσαμε τα πάντα, αντί να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Θεό ,να προσευχηθούμε, θέλουμε να καταργήσουμε και αυτή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Θεό, προς δοξολογία του Θεού. Πρέπει όλοι να τα καταλάβουμε πριν είναι πολύ αργά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρεύσουμε οικονομικά, διότι προηγουμένως θα έχουμε καταρεύσει ηθικά και πνευματικά.Γιατί θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δυστυχισμένα;Πρέπει να αντισταθούμε, είναι ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:34 | ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Είναι απαράδεκτη η καταστρατήγηση της Κυριακής αργίας. Θα δημιουργήσει πλήθος κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων ,αντι να τα λύσει. ΠΡΩΤΟΝ : Οι επιχειρήσεις, που απέμειναν όρθιες και οι «ημιθανείς», δεν μπορούν να υποστούν και αυτό το επιπλέον κόστος λειτουργίας , προκειμένου να κρατηθούν ανταγωνιστικές
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ : ο νόμος του Θεού, που γνωρίζει πολύ περισσότερα από μας (και από σας τους υποτιθέμενους «ειδικούς») ορίζει την Κυριακή για ξεκούραση του ανθρώπου, ως ημέρα αληθινής «κοινωνίας» και επικοινωνιας με τον Θεό και τους συνανθρώπους του.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ και για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων (που σημειώνω ότι έχει χάσει την υπομονή της), δεν έχετε δικαίωμα να προβείτε σε αυτό το νέο τερατούργημα.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:16 | Γιάννης

    Δεν είναι σωστό να υπάρχουν κι άλλες εργάσιμες Κυριακές.Και μισθολογικά (θα πληρώνονται παραπάνω οι υπάλληλοι;) και πολιτισμικά.Μέχρι κι ο Θεός ξεκουράστηκε την 7η μέρα…!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:39 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Δεν συμφωνώ με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
    1.
    Η Κυριακή είναι ημέρα του Θεού. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο έξι ημέρες για να εργάζεται και μία μέρα αφενός για να ξεκουράζεται, αφετέρου και κυρίως για να ευχαριστεί τον Θεό: δηλαδή, όχι απλώς λατρεύοντας Τον «τυπολατρικά», αλλά και προσφέροντας Του, ως ευγνωμοσύνη, έργα αγάπης προς τον πλησίον. Δεν είναι τυχαίο ότι, πολλοί συνάνθρωποί μας, παρόλο που εργάζονται σκληρά και καθημερινά για τις ανάγκες των ιδίων κ των οικογένειών τους, τις Κυριακές, όχι μόνο εκκλησιάζονται, αλλά προσφέρουν όλη την μέρα, τόσο στην οικογένειά τους, όσο και σε εκείνους που έχουν ανάγκη, αφιλοκερδώς και εθελοντικά.
    2.
    Ομως, ακόμα και εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τον Λόγο του Θεού, υπάρχουν επιπλέον λόγοι: αφενός όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα σε ξεκούραση – δικαίωμα κατακτημένο με αγώνες και αίμα – και δεν επιτρέπεται να γίνονται έρμαια ενός εξαντλητικού ημερησίου και εβδομαδιαίου προγράμματος (γυρίζοντας έτσι αιώνες πίσω), αφετέρου, όπως όλοι γνωρίζουμε, μια ακόμα μέρα εργασίας δεν θα λύσει το πρόβλημα της αγοράς και της οικονομίας, αλλά αντιθέτως η καλύτερη διαχείρηση των υπολοίπων.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:29 | ΕΛΕΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:49 | ΣΑΒΙΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ._

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:20 | γρηγορης Γρηγοριου

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ
    ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΔΟΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΕΙ ΕΧΘΡΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΟΥΝ.Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ=ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:41 | Βάσω

    Που είναι επιτέλους η δημοκρατία που λέτε ότι έχουμε; Έτσι θα σωθεί η Ελλάδα ή έτσι θα καταστραφεί; Αν επιθυμείτε την καταστροφή της τότε μπράβο καλά τα πάτε σε λίγο θα τα καταφέρεται.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:19 | Χριστίνα

    Καταλαβαίνω ότι για αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερα θερμή πίστη είναι αδιάφορο αν θα δουλεύουν την Κυριακή και θα ξεκουράζονται πχ. την Τετάρτη. Όμως σε ένα πολιτισμένο κράτος δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να καταπατά τα δικαιώματα τόσων ανθρώπων. Γιατί και τα θρησκευτικά δικαιώματα είναι δικαιώματα, όσο κι αν ενοχλούν κάποιους. Η Κυριακή δεν είναι αργία μόνο για να μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία για 2 ώρες. Δεν επιτρέπεται να δουλεύουμε καθόλου την Κυριακή. Αυτό γίνεται για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, να βρισκόμαστε με την οικογένεια και να μπορούμε και να εξελιχθούμε και σε άλλους τομείς πέραν του οικονομικού, όπως ο πνευματικός, πράγμα που χρειάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΟ χρόνο. Τον χρόνο αυτόν τον έχουν ανάγκη όλοι, είτε πηγαίνουν εν τέλει στην Εκκλησία είτε όχι. Γιατί όλοι είναι άνθρωποι και όλοι έχουν ανάγκη για πνευματική τροφή και ησυχία.

    Εκτός λοιπόν του ότι το νέο μέτρο οικονομικά σε βάθος χρόνου θα βλάψει τις μικρές επιχειρήσεις (που είναι το 80-90% της ελληνικής οικονομίας), θα φέρει και τους καταστηματάρχες ένα βήμα πιο κοντά στην απόγνωση. Γιατί αν δεν έχεις χρόνο να δεις την οικογένειά σου και να κάνεις κάτι άλλο απ’ το να δουλεύεις σα ρομπότ, τότε ποια είναι η ευχαρίστηση στη ζωή σου? Τελικά ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε? Πέραν αυτού όμως, είναι και επιστημονικά απαράδεκτο ,διότι ο άνθρωπος που δεν ξεκουράζεται αποδίδει πολύ λιγότερο. Οπότε πέφτει η παραγωγικότητα και συνεπώς και η ανταγωνιστικότητα.

    Όπως εύστοχα τόνισαν και οι προηγούμενοι συμπολίτες μου, το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, αλλά ότι δεν έχουν χρήματα. Αν οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι όντως ειλικρινείς και προς τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τότε ας επιβάλει στις μεγάλες επιχειρήσεις να κλείνουν τα Σάββατα, έτσι ώστε ο κόσμος να επιλέξει τις ΜΜΕ για τα ψώνια. Ή κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας.

    Και τέλος, θεωρώ αντιδημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο τίθενται τόσο σημαντικά θέματα σε διάλογο –και μάλιστα για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- τη στιγμή που μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας δεν έχει πρόσβαση και επομένως αποκλείεται από την συζήτηση. Στην αρχαιότητα μαζεύονταν στην Εκκλησία του Δήμου, στις μέρες μας ψηφίζουμε με τρόπο που όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάλπη. Είναι ειρωνεία να λέμε ότι το θέμα συζητήθηκε και να αποφασίζουν και πάλι ενάντια σε όσα λέει ο κόσμος. Εάν όντως η κυβέρνηση θέλει να συμπεριλάβει τον λαό στη λήψη αποφάσεων που τον αφορά άμεσα, η λύση είναι πάντα μία, το δημοψήφισμα.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:17 | Σπύρος Κουτσογεωργόπουλος

    Θα ήθελα να επισημάνω το προβλημα που θα δημιουργηθεί με τους ανθρωπους των 18 ετών και τους ανέργους χωρίς εισόδημα, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση το 2014 για τα εισοδήματα του 2013. Ετσι αν κάποιος δεν εχει πραγματικά εισοδήματα και εχει ας πούμε το τεκμήριο των 3000 ευρώ και φορολογηθεί με την κλίμακα των επαγγελματικών ή των μισθωτών κινδυνεύει (χωρίς την ύπαρξη αφορολόγητου ποσού) να πληρωσει φόρο 3000*26/100= 780 ευρω συν 55% προκαταβολη 429 ευρω συνολο = 1209 ευρω !!!!!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:56 | Γεώργιος Κιντσάκης

    Η πρόταση είναι ανόητη. Αν μένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές, τότε θα δουλεύουν και αυτή την ημέρα οι υπάλληλοι των καταστημάτων, άρα δε θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ούτε όμως και περισσότερους υπαλλήλους γραφείου θα προσεγγίσει, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους το Σάββατο. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους καταναλωτές. Όποιος θέλει να αγοράσει κάτι, θα βρει χρόνο να το κάνει.

    Αντιπροτείνω να καταργηθεί η εργάσιμη Κυριακή προ των Χριστουγέννω και θα δείτε ότι αυτό δε θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των καταστημάτων. Αντίθετα θα έχουν όφελος από την εξοικονόμηση εξόδων λειτουργίας και των αυξημένων ημερομισθίων της Κυριακής.

    Έπειτα, έτσι περιορίζονται τα αναπαλλοτρίωτα θρησκευτικά δικαιώματα των Χριστιανών. 10 η ώρα δεν είναι καλή ώρα. Στις περισσότερες Ορθόδοξες ενορίες το χειμώνα η Λειτουργία δεν τελειώνει πριν τις 10.30. Επί πλέον στους ρωμαιοκαθολικούς, ευαγγελικούς κ.α. ναούς, η Λειτουργία μπορεί να ξεκινά και μετά τις 10. Και ακόμη πιο σημαντικό: πολλοί Χριστιανοί θα είχαν αντίρρηση συνειδήσεως να εργαστούν την Κυριακή.

    Η θεσμοθέτηση λοιπόν γενικώς της λειτουργίας των καταστημάτων είναι ένα μέτρο που δε θα αποφέρει τίποτε. Θα εξαναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εργάζονται και την Κυριακή, στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να αφιερώσουν την ημέρα στην οικογένειά τους και θα επιβαρύνει τις ΜΠΜΕ, καταστρέφοντας έτσι περαιτέρω την οικονομία.

    Ακόμη όμως κι αν επιλέξετε να την καταστρέψετε την οικονομία (και έχετε δώσει δείγματα τέτοιων προθέσεων), είναι αισχρό να μην προβλεφθεί η δυνατότητα απαλλαγής από την Κυριακή εργασία των ενισταμένων για λόγους θρησκευτικούς.

  • Όπως λέει και η σοφή παροιμία:

    ΕΘΙΜΟΝ ΤΟΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

    Συνήθειες άγιες και αρχαίες όπως η Αργία της Κυριακής που το σπίτι μυρίζει αγάπη , ηρεμία, συνεστίαση και κανέλα, δεν αγγίζονται κάν.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!!!!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:04 | Θωμάς Παπαδόπουλος

    Δεν είναι σωστό για το κέρδος (Αγορές) ψώνια το λένε τώρα, να αναγκάζεται ο κάθε μεροκαματιάρης να δουλεύει 7 μέρες την βδομάδα. Αυτό συμβαίρει στις πολυεθνικές εταιρίες αλλά όχι στον ελεύθερο επαγγελιματία που έχει ένα μαγαζάκι και προσπαθεί να κερδίσει τον επιούσιο.

    Επίσης ο Θεός μας έδωσε 6 μέρες να κάνουμε ότι θέλουμε και μία για τον ίδιο. Τώρα πάμε να την κλέψουμε και αυτή! Είναι σαν ένας πλούσιος που έχει έξι φλουριά και τα δανείζει στα παιδία του, και αφήνει το ένα για τον ευατό του, και τα παιδιά του προσπαθούν να του πάρουν και το τελευταίο φλουρί που έχει!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 14:46 | Κουκλάκης Ι

    Η Κυριακή είναι του Θεού, τι πάτε να κάμετε;
    Μήπως είσαστε Θεομπαίχτες;
    Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε ισοπεδώνοντας τα πάντα;
    Είναι Ελληνική παράδοση αυτό που πάτε να επιβάλετε στον πολύπαθο Ελληνικό λαό;
    Θέλετε να του ξεριζώσετε την αγάπη του τω Θεώ;

    Αλλά να ξέρετε ότι ο Τρισήλιος Θεός Ζεί και κεκραταίωτε!!!

    Ο Θεός να μας ελεήσει όλους …

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:24 | Αλεξία

    Δε συμφωνώ με το νομοσχέδιο, γιατί δε νομίζω ότι θα συνεισφέρει κάτι στην οικονομική ανάκαμψη του εμπορίου, κτλ. Θεωρώ ότι ο καταναλωτής μπορεί κάλλιστα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να κάνει τα ψώνια του. Επιπλέον, η Κυριακή είναι η μόνη μέρα, που μπορεί πλέον ο εργαζόμενος να δει τα παιδιά του και να ξεκουραστεί. Και γιατί όχι να πάει και εκκλησία, όποιος είναι θρησκευόμενος.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:40 | ΒΑΡΒΑΡΑ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ π.χ. ή Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ , Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ κ.λ.π.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:36 | Αγγελική

    Η Κυριακή είναι αναστάσιμη ημέρα. Είναι Πάσχα. Είναι ιεροσυλία η κατάργηση της αργίας, της ημέρας που αναστήθηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Βεβηλώνεται η πίστη μας. Αυτό είναι το ευχαριστώ στον Υιό του Θεού που σταυρώθηκε για εμάς; Αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα συνεχίσει ο διωγμός; Αλλά … θα μιλήσει ο Κύριός μας… θα μιλήσει.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:13 | ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΛΛΙΑΣ

    Δεν συμφωνώ με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η Κυριακή να μείνει επίσημη αργία!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:41 | ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΚΑΠΙΤΟΥΛΑΣ

    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΘΕΟΥ. Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:39 | Πολίτης Έλλην

    Διαφωνώ απολύτως με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί:

    1) Ο άνθρωπος έχει μιαν ημέρα ελεύθερη να την αφιερώσει στην οικογένεια και στην θρησκευτική ανάταση.

    2) Οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα να ψωνίσουν τις υπόλοιπες ημέρες, πρωί ή απόγευμα, επιπροσθέτως διότι συνήθως υπάρχουν άνεργοι στην οικογένεια.

    3) Αυτοί που λένε ότι στο εξωτερικό τα καταστήματα κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο τις Κυριακές, δεν καταλαβαίνουν ότι ο καταναλωτής αντί να ψωνίσει τις καθημερινές, αφήνει την προοπτική των αγορών και των προμηθειών για τις Κυριακές.

    4) Οι εργαζόμενοι πρέπει ξεκουραστούν και μιαν ημέρα (δουλεύουν σκληρά με πενιχρά μεροκάματα).

    Σημείωση: Θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης;;;

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:18 | Ψαρρή Βαρβάρα

    Είμαστε ξανά εδώ, μετά από δύο χρόνια περίπου, για να ξανα κάνουμε διαβούλευση που αφορά πάλι σέ θέματα με ηθικό χαρακτήρα . Είναι δυνατό ? Εκεί έχουμε φτάσει ?

    Όπως είναι γνωστό, η Κυριακή είναι μέρα αφιερωμένη στον Θεό. Πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε τέτοια ζητήματα? Υποτίθεται πως είμαστε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό κράτος , ανεξίθρησκο μεν , δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι άλλο μέσα σε αυτά τα σύνορα, Ορθόδοξο δε. Πώς γίνεται λοιπόν, οι ηγέτες ενός τέτοιου έθνους να προβάλλουν Αντιχριστιανικές απόψεις και ιδέες? Οι ίδιοι οι ηγέτες μας μας πολεμούν? εμάς και το Πιστεύω μας, την ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ?

    Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την Κυριακή ως έχει. Είναι μέρα αργίας και Εκκλησίας με την πραγματική έννοια αυτής της λέξης… για όσους θέλουν νά τό γνωρίζουν.

    Με εκτίμιση,
    Ψαρρή Βαρβάρα,
    Μαθήτρια 3ης Λυκείου

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:48 | Μαρία Σ.

    Ἡ Κυριακή εἶναι ἡ ἡμέρα τοῦ Κυρίου, ὅπως ἐξάλλου καταδεικνύει καί τό ὄνομά της! Ὄχι ὅτι οἱ ὑπόλοιπες ἡμέρες δέν ἀνήκουν στόν Κύριο, ἀλλά αὐτήν ἐπέλεξε γιά νά ἀναπαυόμαστε, μά προπάντων γιά νά Τόν λατρεύουμε!

    Γιά ἐμᾶς τούς Ὀρθόδοξους Χριστιανούς, καταστρατηγεῖται βάναυσα ἡ ἐντολή τοῦ Κυρίου, δηλαδή νά εἶναι ἡ Κυριακή μέρα παύσης ἐργασίας, ἀφιερωμένη στό Πρόσωπό Του καί ἡμέρα λατρείας Του. Καί νά σκεφθεῖ κανείς, ὅτι πληθυσμιακά εἴμαστε ἡ συντριπτική πλειοψηφία, ἐνῶ ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι κατοχυρωμένη συνταγματικά ὡς ἡ Ἐπίσημη Ἐπικρατοῦσα Θρησκεία τοῦ Κράτους! Ἐσεῖς οἱ κύριοι πολιτικοί πού τάχα μου κόπτεσθε γιά τίς μειονότητες κάθε λογῆς, γιατί προσβάλλετε τήν συντριπτική πλειοψηφία τῶν Ἑλλήνων καί Χριστιανῶν Ὀρθόδοξων;;; Ἔτσι εἶναι ἡ Δημοκρατία τήν ὁποία ἐπικαλεῖσθε ὅπως σᾶς συμφέρει;;;

    Ἀκόμη κι ὁ ἴδιος ὁ Τριαδικός Θεός πού ἐργάζεται ἀκατάπαυστα γιά τήν σωτηρία μας, μετά τήν δημιουργία τοῦ σύμπαντος κόσμου, σταμάτησε αὐτήν τήν συγκεκριμένη ἡμέρα, γιά νά θαυμάσει καί νά χαρεῖ τά ποιήματα τῶν χειρῶν Του. Ὄχι γιατί εἶναι αὐτάρεσκος, ἀλλά γιατί μέ τήν ἄπειρη ἀγάπη πού ἔχει, δώρισε ὅλα ὅσα δημιούργησε «λίαν καλῶς» σέ ἐμᾶς τούς ἀχάριστους ἀνθρώπους καί παιδιά Του, γιά νά ζοῦμε ἀρχοντικά καί χαρούμενα, ὡς βασιλόπουλα.

    Λυπᾶμαι πού ἐσεῖς οἱ πολιτικοί καταστρατηγεῖτε τά θέματα τῆς Πίστεως, τά ὁποῖα εἶναι ὅλα κατοχυρωμένα Συνταγματικά, ἀπό τή στιγμή πού ἡ Ἐπικρατοῦσα Θρησκεία τοῦ Κράτους εἶναι ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανισμός, ὅπως ἤδη ἀνέφερα καί στό ὄνομα τῆς ὁποίας ὁρκιστήκατε νά ὐπηρετεῖτε τό Ἑλληνικό Ὀρθόδοξο Κράτος καί τούς πολίτες του ἐπάξια, ἄν θυμᾶστε…

    Ἐπιπρόσθετα ὅμως, τό θέμα ἔχει κι ἄλλες σοβαρώτατες διαστάσεις. Γιατί μαζί μέ τά γενοκτονικά φορολογικά μέτρα πού πήρατε εἰς βάρος τῶν παιδιῶν κυρίως, τῆς ἐπόμενης γενεᾶς ( ἄρση φοροαπαλλαγῶν, δυσμενῆ μέτρα γιά πολύτεκνους κλπ ), δίνετε τώρα κι ἄλλο χτύπημα «κάτω ἀπό τήν ζώνη» στόν θεσμό τῆς οἰκογένειας, τά μέλη τῆς ὁποίας θά συναντῶνται ἐπιτέλους καί μάλιστα κατάκοποι, τά βράδια μᾶλλον,… στή σφαίρα τῶν ὀνείρων! Κι ἔτσι, τό σημαντικότερο κύτταρο μιᾶς κοινωνίας, ἡ οἰκογένεια δηλαδή, θά διαλυθεῖ ὁριστικά! Μήπως αὐτό ἀκριβῶς θέλετε;;;

    Ποιός πού θά δουλεύει ( ἤδη γίνεται γιά τούς περισσότερους αὐτό ) σάν εἴλωτας γιά ἕνα ξεροκόμματο, θά ἔχει χρόνο καί δυνάμεις γιά νά σκεφθεῖ, γιά νά δράσει κι ἀντιδράσει ὑγειῶς στά ἄτοπα πού ἐπιτίθενται καθημερινά σχεδόν καί εὐθαρσῶς στήν κοινωνία καί πού δυστυχῶς πολλά ἀπ’ αὐτά προέρχονται ἀπό ἐσᾶς τούς ἴδιους τούς πολιτικούς; Ἔτσι, ἡ ὅποια χειραγώγηση τῶν ἀνθρώπων, θά γίνει πιό εὔκολα καί μάλιστα μέ τρόπο μαζικό. Μήπως ἐπίσης αὐτό ἀκριβῶς θέλετε;;;

    Κύριε Ὑπουργέ Ἀνάπτυξης καί ἀγαπητοί μας κυβερνῆτες, σᾶς εἴμαστε ὑπόχρεοι γιά τίς εὐαισθησίες σας καί σέ θρησκευτικό καί σέ ἀνθρώπινο ἐπίπεδο! Ἐσεῖς καί οἱ τελευταῖες φουρνιές πολιτικῶν κατά πλειοψηφία ἐξάλλου, φαίνεται ὅτι ἐργάζεσθε ἀσταμάτητα καί πυρετωδῶς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ,… γιά τήν Ἐθνική καταστροφή μας!

    Ἄν θέλετε οἰκονομικούς πόρους καί πρόοδο, ἀξιοποιῆστε τόν σέ ὅλα τά ἐπίπεδα ἄφθονο πλοῦτο τῆς Ἑλλάδος καί μήν τήν ξεπουλᾶτε στούς ξένους τούς ὁποίους ὑπακούετε τυφλά.

    Ἀφῆστε κάτω τήν Κυριακή, γιατί τά βάζετε πλέον ὅχι μονάχα μέ μιά ὁλόκληρη κοινωνία, ἀλλά μέ τόν ἴδιο τόν Θεό!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:43 | tati1990

    Είναι αδιανόητο ότι με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, χρειάζεται μία ακόμη ημέρα για αγορές και γι’ αυτές επιλέγεται η Κυριακή.
    Βλέπω μάλλον το μέτρο σαν ευκαιρία κάποιων να πλήξουν την αφιερωμένη στον Κύριο ήμέρα λατρείας των Ορθοδόξων.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:14 | Νίκοσ Δουκάκης

    Είναι σε όλους γνωστό και περισσότερο σε σας τους κυβερνώντες οτι «όσο πιό πολύ εμπορική κίνηση υπάρχει τόσο πιό πολλά πηγαίνουν και στον κρατικό κουμπαρά».Δίχως λοιπόν δισταγμό (εάν φυσικά αισθάνεσθε «Ελληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι» )απαντήστε στούς άπλιστους που θέλουν να κυβερνούν πίσω απο εσάς οτι ή ημέρα τις Κυριακής έχει χαρακτηρισθεί στη ζωή μας (Ιστορία-Εργατική νομοθεσία κ.λ.π.) ως ημέρα ΑΡΓΙΑΣ (ανάπαυσης και προσευχής).

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 13:11 | ΣΟΜΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    KYΡΙΑΚΗ Ρίξτε μιά ματιά στήν ετυμολογία τῆς λέξης… ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ ἡ Κυριακή. Δέν εἶναι μιά μέρα σάν τίς ἄλλες· εἶναι μέρα τοῦ ΚΥΡΙΟΥ! Τό λέει ἡ λέξη!
    Κι’ ἀφοῦ ὄνομα δέν τῆς ἀλλάξατε, ἀκόμη…, σέ ποιόν Κύριο θέλετε νά ἀφιερώσετε αὐτή τή μέρα; Ποιός εἶναι ὁ δικός σας ΚΥΡΙΟΣ;
    Στήν Ἑλλάδα ΜΑΣ εἶναι ὁ Ἰησοῦς Χριστός, τό Δεύτερο Πρόσωπο τῆς Ἁγίας καί Ὁμοουσίου Τριάδος, πού ἐνηνθρώπησε γιά τήν δική μας Σωτηρία καί Θέωση, καί τήν Γέννησή Του ἑορτάζουμε σέ λίγες ἡμέρες, τά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Καί σ’ Αὐτόν εἶναι ἀφιερωμένη ἡ ΚΥΡΙΑΚΗ· καί εἶναι ἡμέρα ἀργίας ἡ Κυριακή, ἀργίας ἀπό τίς βιοποριστικές ἐνασχολήσεις, καί ἡμέρα Θείας Εὐχαριστίας καί ΘΕΙΑΣ Λειτουργίας ΚΑΊ ΟΧΙ Λειτουργίας καταστημάτων!
    Ἄς ξυπνήσουμε ἐπιτέλους! Δέν εἴμαστε αὐτόνομοι! Δέν εἴμαστε κυήματα τοῦ … Κατά τύχην!

  • ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ :»ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ» !!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 12:15 | Φώτης Τσακίρης

    Δεν πειράζει που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές. Ας είναι και όλο το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα. Για να μην έχουμε καθόλου χρόνο να σκεφτούμε, να ξεκουραστούμε, να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν μηχανές. Ούτως ή άλλως έχουμε γίνει καταναλωτικά όντα, γι αυτό και (μάλλον) κάτι μας λείπει την Κυριακή που είναι όλα κλειστά. Δεν έχουμε τι να κάνουμε… Το μόνο που ξέρουμε είναι να καταναλώνουμε. Τι το συζητάμε λοιπόν; Ανοιχτά! Ανοιχτά! Όλα ανοιχτά! Είναι και η εποχή της ανοιχτότητας. Ανοιγόμαστε γενικώς από παντού. Τελικά όμως, σαν πολύ αέρα να πήραμε… που θα καταργήσουμε και την αργία της Κυριακής.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 12:30 | Nikos

    Έχει χυθεί πολύ αίμα και έχουν γίνει πολλοί αγώνες στην διάρκεια των περασμένων αιώνων, ώστε οι άνθρωποι να ξεφύγουν από τις αλυσίδες του μεσαίωνα και των φεουδαρχών. Δέν έχει περάσει πολύς καιρός που πέτυχε την αργία της Κυριακής ή του Σαββάτου εσχάτως. Ο ελευθερος άνθρωπος χρειάζεται ελευθερο χρόνο για να τακτοποιεί τα του εαυτού του. Όταν τούτο δεν υφίσταται είτε για θρησκευτικά καθήκοντα, είτε για κοινωνική του δράση, είτε για οικογενειακές δραστηριότητες, είτε για ατομική του εξέλιξη. Χρειάζεται να ξέρει τον ελευθερο χρόνο του για να μπορεί να προγραμματίζει ζητήματα της ζωής του.
    Δέν υπάρχει περίπτωση να προκύψει τίποτα θετικό από τέτοια οπισθοχώρηση σε θέματα κοινωνικού αποσυντονισμού. Παγίδες με προσχήματα. Ανάπτυξη και κουραφέξαλα. Ατελείωτη μπουρδολογία χάριν σκοπιμότητος, η οποία συνοψίζεται στο έξής: «σκύψτε τα κεφάλια σε ότι σας ζητούν». Αύριο θα ζητάτε περισσότερα και όλο και περισσότερα. Η ποιότητα ζωής θα είναι όχι το ζητούμενο, αλλά ενα μακρινό όνειρο. Όταν αρχίζει κανείς να μην ενοχλείται από τη βρώμα των σκουπιδιών, εύκολα συνηθίζει και στο τέλος γίνεται ένα με τα σκουπίδια. Κοινωνική μεταφορά αυτού είναι να αποδεχτεί ό κόσμος στο τέλος ότι ζητάνε όλοι αυτοί που θεωρούν την κοινωνία «μάζα» υποταγής άνευ αντιδράσεων, ώστε κάποιοι να περνάνε καλά κι εμείς χειρότερα.

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 12:27 | ΕΛΕΝΗ ΧΑΛΕΠΛΗ

    Διαφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή γιατί δεν συμφωνεί με τους θρησκευτικούς και φυσιολογικούς τρόπους ζωής μας.

  • Για λόγους προσωπικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς, διαφωνώ με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
    Εξηγούμαι:
    Προσωπικά αισθάνομαι ότι η Κυριακή είναι για τη λατρεία του Θεού και για την Οικογένεια! Όχι για την εργασία.
    Μια συνήθεια που καθιερώθηκε με νόμο περίπου 1800 χρόνια πριν και απέδειξε την αξία της ποιός θα έχει το θράσος να την καταργήσει;
    Η Κυριακή είναι ημέρα του Θεού, όχι του κέρδους! Όσοι έκαναν θεό τους το κέρδος, δεν γνώρισαν τι σημαίνει χαρά και ευτυχία κι ας γελάνε και χαχανίζουν!
    Ακόμα διαφωνώ γιατί θα μπορούν να ανοίγουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και θα καταστραφούν οι μικροί! Εκτός αν στόχος της «Ελληνικής Κυβέρνησης» είναι να γίνουμε όλοι υπάλληλοι των πολυεθνικών με μισθό 400 ευρώ το μήνα και πολλά μας!
    Τελικά δεν βρίσκω τίποτα το θετικό στην πρόταση αυτή που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
    Υ.Γ.
    Γνωρίζω ότι δεν θα δημοσιευθεί για λόγους «δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης» η γνώμη μου! Τσάμπα γράφω!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 12:56 | μαρία παπαδοπούλου

    διαφωνούμε ριζικά με τη λειτουργία καταστημάτων. είναι αντιεργατικό, απάνθρωπο και αντιχριστιανικό!

  • 18 Δεκεμβρίου 2012, 12:24 | Κωνσταντίνα

    Δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα. Έχετε να κάνετε με ανθρώπους και όχι με μηχανές. Την Κυριακή δεν πρέπει να ανοίγουν τα μαγαζιά.