Άρθρο 29:

Αυτοί κατά των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις σύμφωνα με άρθρα 26 και 27 δύνανται να ασκήσουν κατά των σχετικών αποφάσεων ενδικοφανή προσφυγή εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων σε αυτούς, ενώπιον του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

2. Σε περίπτωση που ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποφανθεί την εν όλω η εν μέρει άρση επιβληθεισών κυρώσεων, η άρση των κυρώσεων χωρεί άμεσα. Η απόφαση του Υπουργού λαμβάνεται εντός τριάντα ημερών από την άσκηση της προσφυγής. Αν παρέλθει η προθεσμία αυτή χωρίς την έκδοση αποφάσεως, τεκμαίρεται η σιωπηρή απόρριψή της.

3. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία εκδίδεται εντός εξήντα (60) ημερών από την δημοσίευση του παρόντος καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την άσκηση και εκδίκαση της ενδικοφανούς προσφυγής.

4. Κατά των αποφάσεων που εκδίδονται επί των ενδικοφανών προσφυγών της προηγούμενης παραγράφου περιλαμβανομένης και της σιωπηράς απόρριψής της δύναται να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του κατά τόπο αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου για τις αποφάσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα για την οποία δεν απαιτείται έγκριση λειτουργίας. Σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με έγκριση λειτουργίας αρμόδιο είναι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας εφαρμόζονται αναλόγως.