Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 30: Διαδικασία για την καταβολή του Κ.Ε.Σ.

1. Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.) καταβάλλεται στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου ή φορέα οι οποίες περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά αξιολόγησης, σε πίνακα που καταρτίζει η υπηρεσία διοικητικού/προσωπικού κάθε Υπουργείου ή φορέα και εμπεριέχεται σε σχετική απόφαση, την οποία εκδίδει ο οικείος Υπουργός ή το ανώτατο όργανο του οικείου φορέα και αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο Δι@ύγεια το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους αξιολόγησης. Για το σκοπό αυτό, η ας άνω υπηρεσία λαμβάνει υπόψη την απόδοση κάθε οργανικής μονάδας, η οποία προκύπτει από το άθροισμα της τελικής βαθμολογίας της απόδοσης, όπως προβλέπεται από τις παραγράφους 1 έως 3 του άρθρου 14 του παρόντος διατάγματος, όλων των υπαλλήλων της οικείας οργανικής μονάδας, διαιρούμενου με το πλήθος αυτών, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

όπου :
ΒΚΕΣ, είναι η βαθμολογία της απόδοσης της οργανικής μονάδας,
ΒiΑ΄, είναι η τελική βαθμολογία της απόδοσης εκάστου υπαλλήλου της οργανικής μονάδας, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 έως 3, του άρθρου 14, του παρόντος διατάγματος,
μ, είναι το πλήθος των υπαλλήλων της οργανικής μονάδας,
μ
ΣΒiΑ΄, είναι το άθροισμα των τελικών βαθμολογιών της απόδοσης
i=1 των υπαλλήλων πλήθους μ, της οργανικής μονάδας.

2. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του ανωτέρω μαθηματικού τύπου πιστοποιείται από τον προϊστάμενο της υπερκείμενης της αξιολογούμενης οργανικής μονάδας. Ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου ή φορέα βεβαιώνει, πριν την καταβολή του Κ.Ε.Σ., την τήρηση του προβλεπόμενου από τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου, της παραγράφου 1, του άρθρου 19 του ν. 4024/2011, ανώτατου ορίου καταβολής.