Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 18: Συμβούλιο Αξιολόγησης – Συγκρότηση

1. Τα Συμβούλια Αξιολόγησης είναι τριμελή και αποτελούνται από τρεις (3) προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων του οικείου Υπουργείου ή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή της οικείας Περιφέρειας, από τους οποίους ένας (1) ορίζεται Πρόεδρος και ένας (1) αναπληρωτής του Προέδρου. Αναπληρωματικά μέλη των λοιπών δύο (2) τακτικών μελών ορίζονται οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων που τους αναπληρώνουν στα κύρια καθήκοντά τους. Στην περίπτωση που προεδρεύει ο αναπληρωτής του Προέδρου συμμετέχει ως τακτικό μέλος ο αναπληρωτής του προεδρεύοντος.

2. Στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης της οικείας Υπηρεσίας για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Αξιολόγησης, συμπληρώνονται τα λοιπά τακτικά μέλη με τα αντίστοιχα αναπληρωματικά τους μέλη, από προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης, ή, αντίστοιχα, από προϊσταμένους Διεύθυνσης άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

3. Τα μέλη του Συμβουλίου Αξιολόγησης, καθώς και τα αναπληρωματικά τους, ορίζονται με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του Περιφερειάρχη κατά περίπτωση. Εισηγητής του Συμβουλίου ορίζεται ο προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης διοικητικού/προσωπικού ή άλλος Διευθυντής οριζόμενος από το Συμβούλιο.

4. Χρέη γραμματέα ασκεί υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ, με βαθμό τουλάχιστον Δ’, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του με την απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου.

5. Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνιστάται για όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές τριμελές κοινό Συμβούλιο Αξιολόγησης. Το Συμβούλιο αυτό εδρεύει στο Α.Σ.Ε.Π. και συγκροτείται από: ένα (1) μέλος του Α.Σ.Ε.Π., ένα (1) Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη και ένα (1) προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή υπηρεσιακό προϊστάμενο των διοικητικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία υπηρετεί ο αξιολογούμενος υπάλληλος. Τα μέλη αυτά ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους από τους Προέδρους των οικείων Ανεξάρτητων Αρχών. Χρέη Γραμματέα του Συμβουλίου εκτελεί υπάλληλος του Α.Σ.Ε.Π. κατηγορίας ΠΕ, με βαθμό τουλάχιστον Δ’, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π..

  • 7 Απριλίου 2012, 23:28 | Vasilis L.

    Να αντικατασταθεί το :

    1. Τα Συμβούλια Αξιολόγησης είναι τριμελή και αποτελούνται από τρεις (3) προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων ….

    με το :

    1. Τα Συμβούλια Αξιολόγησης είναι τριμελή και αποτελούνται τον προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης με την υψηλότερη τελική βαθμολογία όπως αυτή υπολογίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 14 του παρόντος, καθώς και τους δύο (2) Διευθυντές με την υψηλότερη τελική βαθμολογία ως μέλη….

    και αυτό πρέπει να γίνει διότι:
    διαφορετικά η αξιολόγηση θα γίνεται πάλι με κομματικά κριτήρια καθώς η επιτροπή θα συγκροτείται με αδιαφάνεια από τον εκάστοτε Υπουργό-Περιφερειαχη-Δήμαρχο-Πρόεδρο για να εξυπηρετεί τα «δικά μας παιδιά»

    .. και ετσι αγαπητοί φίλοι θα εξακολουθήσει το καθεστώς της ευνοιοκρατίας που είναι η αιτία όλων των δεινών….

  • 6 Απριλίου 2012, 15:25 | Δέσποινα Σεληνιάδου

    Πως μια κομματικοποιημένη δημόσια διοίκηση δικαιούται να αξιολογήσει τους υπαλλήλους της; Ακόμα και τα ίδια τα συμβούλια αξιολόγησης, προϊσταμένοι Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων ή των Αποκεντρωμένων Διοικησεων ή των Περιφερειων, έχουν ήδη «επιτυχώς αξιολογηθεί» με καθαρά κομματικά κριτήρια!!!

  • 5 Απριλίου 2012, 14:13 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης

    Οι μη συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές που όμως υφίστανται ως διοικητικά και οικονομικά αυτοτελείς ελέω Κοινοτικού Κεκτημένου θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Υπουργείου το οποίο τις εποπτεύει; Αν ναί, πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα παραβίασης της Διοικητικής τους Αυτοτέλειας;;