Άρθρο 16

Μετά το άρθρο 16 του ν.4173/2013 προστίθεται νέο άρθρο «16 Α» ως εξής:

«Άρθρο 16Α

ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο,  με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που προκύπτουν από την κατά την προηγούμενη παράγραφο αναβίωση συμβάσεων και ιδίως τα θέματα που αφορούν, ενδεχομένως:

α) μισθούς υπερημερίας του Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε που καταργήθηκε με την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 Κοινή Υπουργική Απόφαση,

β) συμψηφισμούς αυτών με τους κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και κάθε είδους αποζημιώσεις που ελήφθησαν, καθώς και συμψηφισμούς με τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού για την περίοδο μέχρι την αναβίωση των συμβάσεων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

γ) κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια του προσωπικού τούτου.

3. Από την αναβίωση της παραγράφου 1 εξαιρούνται:

α) το προσωπικό ειδικών θέσεων και οι ειδικοί σύμβουλοι.

β) όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής.

γ) όσοι έχουν λάβει πλήρη σύνταξη με οριστική απόφαση οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα και όσοι έχουν καταθέσει ήδη κατά την δημοσίευση του παρόντος αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης σύνταξης.

Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εργαζομένων που δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του παρόντος παραμένουν σε ισχύ.

4. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., το οποίο έχει θητεία ενός έτους, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και απαρτίζεται από:

α) τον Πρόεδρο

β) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,

γ) δύο (2) μέλη, τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε και ανήκαν στο προσωπικό της καταργηθείσας με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3 του παρόντος άρθρου και τα οποία εκπίπτουν σε περίπτωση ανάδειξής τους ως μελών Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων,

δ) δύο (2) πρόσωπα εγνωσμένου επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς με το σκοπό και την αποστολή της Ε.Ρ.Τ. A.E.

ε) ένα (1) μέλος, το οποίο υποδεικνύεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και το οποίο εκπίπτει σε περίπτωση ανάδειξής του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αναλαμβάνει την εκπόνηση, μέχρι το πέρας της θητείας του, στρατηγικού σχεδίου με προτάσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά από διαβούλευση ιδίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, το οποίο υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αρχικούς κανονισμούς του ίδιου άρθρου, καταρτίζονται δε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

5. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και οι θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει,  εξακολουθούν να υπάγονται σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414) , όπως ισχύει, το έργο δε της εκκαθάρισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ισχύ του παρόντος νόμου. Με την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας ο εκκαθαριστής παραδίδει όλο το υπάρχον υλικό σε νέο εκκαθαριστή που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργού Οικονομικών. Το καθαρό προϊόν της εκκαθάρισης περιέρχεται στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο.

6. Τα δικαιώματα επί των σημάτων και των άυλων αγαθών που ανήκαν στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και τις θυγατρικές της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει, μεταφέρονται αυτοδικαίως στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που ιδρύεται με τον παρόντα νόμο από τη νόμιμη σύστασή της.

7.  Η μεταβίβαση στην Ε.Ρ.Τ Α.Ε και στις εταιρείες που αυτή ιδρύει κάθε περιουσιακού στοιχείου και γενικά εμπράγματου ή ενοχικού δικαιώματος, απαίτησης και υποχρέωσης, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απαλλάσσονται από κάθε γενικό ή ειδικό φόρο ή τέλος χαρτοσήμου, δικαίωμα ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

8. Συστήνεται Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει. Η Επιτροπή αποτελείται από έναν (1) Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος είναι και Πρόεδρός της, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και τρεις (3) ορκωτούς λογιστές. Η Επιτροπή συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Επιτροπή υποβάλει πόρισμα στους Υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καθώς και, εφόσον απαιτείται, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.»

  • 10 Μαρτίου 2015, 18:01 | Γιάννης

    Για το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ είχαν υποβάλει σχετική ερώτηση στη Βουλή το 2013 οι κκ Βούτσης και Στρατούλης.
    Άλλαξε η στάση στο θέμα μετά την εκλογή της κυβέρνησης;

    Το σχετικό κείμενο της ερώτησης από το left.gr
    «Αύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ την ίδια τύχη θα έχουν στα τέλη Μαρτίου 13 δημοσιογράφοι της ΕΤ3. Πρόκειται για Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση πέρυσι κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον «σκληρό πυρήνα» της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
    Η τότε και η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων που επί σειρά ετών (ενίοτε και πάνω από 20 συναπτών ετών) αποτελούν τη στελεχιακή ραχοκοκκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά αδιαφορούν και για τη φυσιογνωμία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν καλείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ενημερωτικές της εκπομπές.
    Επειδή τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» εναλλάσσονται καθημερινά, ενώ ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος ούτε και για τον τρόπο επίλυσης.
    Επειδή η φημολογούμενη προτεινόμενη λύση μετατροπής των ΣΟΧ σε Συμβάσεις Έργου με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών θα είναι οπισθοδρόμηση θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή επισφάλεια τους δημοσιογράφους που επί χρόνια υπηρετούν στην ΕΡΤ ΑΕ καλύπτοντας, ουσιαστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί: 1. Γιατί άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ γνώριζαν το πρόβλημα από το περασμένο καλοκαίρι; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος; 2. Θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μετατρέποντάς τες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ή θα οδηγήσουν στην ανεργία κι άλλους δημοσιογράφους; 3. Θα συνεχίσουν να απαξιώνουν με τέτοιους πειραματισμούς τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ικανοποιώντας επιθυμίες ιδιωτών καναλαρχών ή θα σεβασθούν το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο πολίτης;
    Οι ερωτώντες βουλευτές Βούτσης Νίκος Στρατούλης Δημήτρης»
    (http://left.gr/news/thema-ton-symvasioyhon-tis-ert-sti-voyli-meta-apo-erotisi-voyleyton-toy-syriza-ekm)

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:56 | Ν.Γ

    Μετά το σοκ της διάλυσης της ΕΡΤ, που σαν απόρροια είχε τον γολγοθά της ανεργίας για άλλη μία φορά στην ζωή μου, αναρωτιέμαι αν ήταν σωστό η υπάρχουσα κυβέρνηση να παίζει τόσο με τις δικές μου ελπίδες όσο και με των πρώην συναδέλφων μου, συμβασιούχων στην ΕΡΤ.Βέβαια ποτέ δεν υπήρχε κράτος δικαίου στην ΕΛλάδα, γιατί άραγε να αλλάξουν ξαφνικά τα πραγματα.Η ελπίδα ως γνωστόν, πεθαίνει πάντα τελευταία.Γιατί οι συμβασιούχοι που μέσω ΑΣΕΠ προσλήφθησαν στην ΕΡΤ να μην γυρίσουν ξανά στις θέσεις τους;Δεν απολυθήκαμε και μάλιστα ανευ αποζημίωσης μαζί με το μόνιμο προσωπικό; Συμφωνώ πως και οι συνάδελφοι που προσελήθησαν μέσω ΑΣΕΠ στην Νεριτ πρέπεινα παραμείνουν στις θέσεις τους. Αυτό είναι το σωστό. Αλλά το σωστό όπως το βλέπουμε εμείς και όπως το βλέπει η κυβέρνηση, μάλλον διαφέρει.Κρίμα γιατί άλλα περιμέναμε όταν ψηφίζαμε πριν 2 μήνες.Κρίμα.

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:01 | Β.Λελούδα

    Υπάρχει ασάφεια όσον αφορά την τύχη των συμβασιούχων υπαλλήλων της ΔΤ, καθώς και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ με ενεργή σύμβαση την 11η Ιουνίου 2013. Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί σε ποιό τμήμα θα τοποθετηθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ οι οποίοι όχι μόνο δεν κατείχαν τα τυπικά προσόντα της ειδικότητας που ασκούσαν, αλλά και η οργανική τους θέση ήταν σε άλλη ειδικότητα. Παρακαλώ να υπάρξει σαφής ενημέρωση για τα παραπάνω και να συμπεριληφθούν οι απαντήσεις στο Σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:53 | Νικος

    Απαράδεκτο!Μετά από την ανακοίνωση επανασύστασης της ΕΡΤ, με τις ελπίδες μας επιτέλους να αναπτερώνονται, μετά λύπης διαπιστώσαμε πως ουδεμία αναφορά γίνεται σε εμάς, τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟχ). Ξέρετε βέβαια πως και εμείς είδαμε την πόρτα της εξόδου από την ΕΡΤ στις 11/6/2013!! Και εμείς βρισκόμασταν εκεί και αγωνιστήκαμε μαζί με το μόνιμο προσωπικό. Όμως αντίθετα με εκείνους, εμείς δεν είδαμε αποζημίωση, παρά την καταβολή ενός μισθού και δύο χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε τα υπόλοιπα.Γιατί λοιπόν, κύριοι, εσείς που είστε δίκαιοι και διαφορετικοί, δεν αναφέρετε την επαναφορά των συμβασιούχων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ; Γιατί δεν αναφέρεστε ούτε καν στο υπόλοιπο της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούμαστε αλλά ποτέ δεν λάβαμε;Ντροπή!ΔΕν υπάρχει δικαιοσύνη!

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:39 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ που απολύθηκαν στις 11/6/2013 χωρις αποζημίωση χωρίς να πληρωθούν ούτε καν τα δεδουλευμένα τους που είναι στο νομοσχέδιο?
    Ολοιτους άξιοι τεχνικοί με γνώση και εμπειρία..μπήκαν στην ΕΡΤ με ΑΣΕΠ και τάρα το νομοσχέδιο δεν τους περιλαμβάνει?
    Πωσ ειναι δυνατον να γινετε αυτο?
    Ειναι απαραδεκτο!!!
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΟΧ1/2011-ΑΣΕΠ.
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΝΑ ΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:21 | Mαριγώ

    Όσο εναντιωθήκαμε στον τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ, άλλο τόσο θα διαφωνήσουμε στην επανάληψη φαινομένων πελατοκρατίας και διακρίσεων. Συμφωνώντας με τους (παραπάνω) Βαγγέλη άνεργο, νεκ, Νίκο κ.α, να υπενθυμίσω απλώς τους σκανδαλώδεις κομματικούς διορισμούς των νυν απολυμένων, οι οποίοι δεν αξιώθηκαν αξιοπρεπούς επιλογής μέσω ΑΣΕΠ όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις και σίγουρα δεν θα προσλαμβάνονταν ξανά αν ίσχυε η αντικειμενική αυτή μοριοδότηση. Οσο για τα σκάνδαλα επί ΕΡΤ, γνωστά τοις πάσι. Κι αν αυτά αποτελούν παρελθόν (πώς διασφαλίζεται αυτό?), δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την πρόσφατη επιστολή της ΠΡΟΣΠΕΡΤ στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση “ότι τους χρωστά δεν της χρωστάνε” … Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα ειδικά όταν βλέπουμε (εκτός όλων των άλλων) στην εκπροσώπηση των εργαζομένων, για παράδειγμα. να προκρίνονται εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ (γιατί άραγε?) αλλά καθόλου νυν εργαζόμενοι, αξιοκρατικά προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, δημιουργώντας δυο κατηγορίες εργαζομένων και μάλιστα άδικα.
    Τα περί ‘συνωστισμού συνδικαλιστών’ της πρώην ΕΡΤ στους διαδρόμους των στελεχών της νέας κυβέρνησης φαίνεται επομένως να είναι βάσιμα, αφού υπήρξε αποτελεσματικότητα στις πιέσεις που άσκησαν. Ξέρετε, κι εμείς όμως που δεν συνωστιζόμαστε και κρίση διαθέτουμε και μνήμη…

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:41 | ΚΣ

    Είναι απαράδεκτο και άδικο, άτομα που επελέγησαν να εργαστούν στην ΔΤ, με κριτήρια ΑΣΕΠ και δεν ήταν πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ, να αποκλείονται από το νέο φορέα, μόνο και μόνο επειδή αντιμετώπισαν την ανεργία την οποία βίωναν, προερχόμενοι από τον χιλιοχτυπημένο ιδιωτικό τομέα των ΜΜΕ, κάνοντας αίτηση στην προκύρηξη του καλοκαιριού του 2013 και να επανέρχονται σε κατάσταση ανεργίας. Πρέπει κάποιος να μεριμνήσει και για αυτούς τους ανθρώπους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 17:06 | Tania

    Μετά από δύο χρόνια αναμονής, με τις ελπίδες μας επιτέλους να αναπτερώνονται με το νομοσχέδιο περί αναβίωσης της ΕΡΤ, μετά από τον γολγοθά της ανεργίας που η πλειονότητα από εμάς βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει,η κάθοδος στην πραγματικότητα ήταν για άλλη μία φορά σκληρή. Ακόμα και τώρα με την κυβέρνηση του «λαού», με την κυβέρνηση της «δικαιοσύνης», απουσιάζει το σωστό και το δίκαιο. Καμία αναφορά στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που χρόνια κάλυπταν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ. Καμία αναφορά στην επαναφορά τους ή έστω στην αποζημίωσή τους που εκρεμμεί εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι, αρκετοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν σε θέσεις με τους γνωστούς τρόπους, αποζημιώθηκαν και μπόρεσαν να ζήσουν έστω και για ένα διάστημα αξιοπρεπώς. Ρωτάτε, κύριοι, πως ζήσαν τόσα χρόνια οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με τα ψίχουλα της αποζημίωσης του ενός μήνα;Απαράδεκτη συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης,απαράδεκτη και της τωρινής που απλώς υποσχέθηκε αλλά δεν βλέπουμε να υλοποιεί τις υποσχέσεις της.Ντροπή. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή το δίκαιο επιτέλους να λειτουργήσει.

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:22 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Eιναι τουλαχιστον απαραδεκτο απο πλευρας της αριστερης κυβερνησης που επιλεξαμε και μετα απο ολες αυτες τις διαβεβαιωσεις που ειχαν δωσει να μην επιστρεψουν στην εργασια τους στην ΕΡΤ οι συμβασιουχοι ΣΟΧ1/2011 ΑΣΕΠ που εργαζονταν στις 11/6/2013….
    Υπαρχουν αριστοι τεχνικοι ΣΟΧ με τεραστεια γνωση και εμπειρια,και πρεπει αμεσα να δοθει λυση σε αυτο το θεμα οι εργαζομενοι συμβασιουχοιτης ΕΡΤ να επιστρεψουν στην εργασια τους…ΑΜΕΣΑ!!!
    η ΠΟΣΠΕΡΤ τι κανει για αυτο το θεμα?

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:33 | Γιωργος

    Κύριοι, οι συμβασιούχοι της ΔΤ που δεν ήταν αορίστου χρόνου της ΕΡΤ δε θα έχουν θέση στο νέο φορέα; Εργάζονται επι ενάμιση χρόνο τώρα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, Και αυτοί μέσω διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν στη ΔΤ και χωρίς το πριμ των 200 μορίων.

    Είναι ελάχιστοι στον αριθμό και κάποιοι ήταν συμβασιούχοι στην ΕΡΤ είτε την ημέρα που έκλεισε είτε νωρίτερα. Θα τους διώξετε και πάλι; Αυτοί δεν πήγαν για το μεροκάματο; Είναι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Θα επιστρεψουν στην ανεργία;

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:39 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ

    ΘΕΩΡΟ ΝΟΜΙΜΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΣΟΧ1-ΑΣΕΠ) ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ 11/6/2013 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΎΑΜΕ ΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟΠΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΣΛΙΘΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜςΣΩ ΑΣΕΠ !!!ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΙΣΤΩΝ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:03 | Μάκης

    https://left.gr/news/programmatiki-protasi-toy-syriza-gia-tin-nea-ert πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στις 8/3/2015 και την επόμενη ημέρα αλλα έβγαλαν στον αέρα ψέματα και μονο ψέματα υποσχέθηκαν και δεν λεω μονο προεκλογικά αλλα και μια ημέρα πριν και τελικά πέταξαν και αυτοι στον δρόμο τους απολυμένους συμβασιούχους.
    Σε ερωτήσεις συναδέλφων που τώρα είναι στην Βουλή ο ενας λέει θα το κοιτάξουμε έχετε δίκαιο και είναι άδικο να μείνετε έξω και ο άλλος ναι ηταν προγραμματισμένο και αλλα ψέματα και απο τους πρωιν συναδέλφους μας και τώρα βουλευτές.
    Ευχαριστούμε για όλη την κοροϊδία προεκλογική μια ημέρα πριν και μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αλλα αν θέλετε να επανορθώσετε που δεν νομίζω σιγά μην ενδιαφερθούμε για 150 άτομα έχετε λίγο χρόνο ακομα για να μπορείτε να μας κοιτάτε αυριο στα μάτια.
    Δεν ξεχνάμε όπως δεν ξεχνάμε και παλιές δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν πηγαίναμε στην κουμουνδουρου

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:58 | g.k.

    Μόνο με τυπογραφικό λάθος εξηγείται η απουσία πρόβλεψης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Στο σύνολό τους επιτυχόντες ανοιχτού πανελλαδικού διαγωνισμού του 2010 και αξιολόγησης του 2012. Όλοι με διπλώματα και άδειες άσκησης επαγγέλματος. Πρέπει να επαναπροσληφθούν όπως όριζε η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

  • 10 Μαρτίου 2015, 16:14 | Μαρία τ

    Τι γίνεται με αυτούς που εξαναγκάστηκαν να πάρουν μειωμένη λόγω ηλικίας σύνταξη,αφού απολύθηκαν? Μήπως πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη?

  • 10 Μαρτίου 2015, 15:38 | Μαρία

    Οι συμβασιούχοι δεν αναφέρονται πουθενα, που δούλευαν όλοι πάνω από πέντε χρόνια. Αυτοί δεν έχασαν τις δουλειές τους με το κλείσιμο της ΕΡΤ; Απαράδεκτο, θα έπρεπε να είχατε μεριμνήσει γι αυτους όχι μόνο για την επιστροφή τους αλλά και την αλλαγή της σύμβασής τους σε αορίστου για να βάλλετε ένα τέλος σε αυτή την εργασιακή ομηρία.

  • 10 Μαρτίου 2015, 15:43 | Μανώλης Δρυγιαννάκις

    Εκτός που θα δημοσιευτεί και στην Διαύγεια θα δημοσιευτεί και στην σελίδα τις ΕΡΤ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 15:25 | Μανώλης Δρυγιαννάκις

    1) Έλεγχος για την τήρηση των ωραρίων όχι με κάρτα αλλά με δακτυλικό αποτύπωμα ώστε να μην υπάρχει αυτή η αδιαφάνεια ως προς το ωράριο και γενικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να είναι κατευθείαν συνδεδεμένοι με το Λογιστήριο του Κράτους και με το υπουργείο που ανήκει η κάθε υπηρεσία ώστε να αποτραπούν τα MONTAGE και η παρεμβάσεις στην κάρτα του εργαζόμενου.
    2) Όσοι πήγαν στο μόρφωμα, κανάλι της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ΝΕΡΙΤ) αν θέλουν να γυρίσουν με διαγωνισμό όπως πήγαν και στο κανάλι αυτό.
    3) Αυτοί που πέτυχαν με ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν προσληφθεί ακόμα να προσληφθούν.
    4) Να γίνονται τεκμηριωμένες προτάσεις για το αριθμό των εργαζομένων που χρειάζονται για την καλή λειτουργία της ΕΡΤ με το κατώτερο αριθμό τον χρόνο που παραλαμβάνει το καινούργιο Δ.Σ. ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να αποτραπούν προσλήψεις παράθυρου. Όχι να γίνει ένα μαγαζάκι και να προσλαμβάνονται κομματικά στελέχη.
    Κάθε πρόσληψη ονομαστικά και στην σελίδα της ΕΡΤ εκτός από την διαύγεια.

  • 10 Μαρτίου 2015, 15:54 | Βαγγελης Ανεργος Αοριστου Χρονου

    Μαζευτηκατε λοιπον ολοι οι σοφοι της ραδιοτηλεορασης,υπουργος,συνδικαλιστικοι φορεις,πρωην στελεχοι της ερτ και νυν βουλευτες,νομικοι,τεχνοκρατες για να ιδρυσετε απο μηδενικη βαση την καινουργια δημοσια τηλεοραση και βγαλατε το συμπερασμα οτι για ολα φταινε οι συμβασιουχοι ορισμενου χρονου.Και τους κοψατε.Συγχαρητηρια.Δεν εντοπησατε αλλα λαθη.Η ερτ ξανανοιγει ακριβως οπως ηταν πριν το μαυρο.Δεν λεμε τιποτα για αναθεσεις εργων σε εξωτερικες παραγωγες, προσωπικο ειδικων θεσεων,τρελοι μισθοι,τρελες υπερωριες,θα μπορουσα να γραψω ενα κατεβατο απο δαυτα αλλα ας ειναι.οι σοφοι αποφασησαν.Τελος οι συμβασιουχοι ορισμενου χρονου.Γιατι τιποτα αλλο δεν αλαζει.Καληνυχτα.

  • 10 Μαρτίου 2015, 15:44 | Σ.Λ.

    Θα έπρεπε το νομοσχέδιο να ορίζει σαφώς τι θα γίνει με όσους είχαν ενεργή σύμβαση ορισμένου χρόνου την αποφράδα ημέρα. Θα αποζημιωθούν για το υπόλοιπο των συμβάσεων τους και θα συνεχίσουν τη ζωή τους ή θα κληθούν να ολοκληρώσουν τουλάχιστο το υπόλοιπο της σύμβασής τους? Δεδομένης της εμπειρίας των ατόμων αυτών στο χώρο και της τραγικής κατάστασης της αγοράς εργασίας στο χώρο των μίντια, ίσως θα ήταν πιο επωφελές για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι αυτοί να επιστρέψουν τουλάχιστο για να ολοκληρώσουν τη συμβάσή τους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:38 | Νεκ

    Απαράδεκτη η επιστροφή των υπαλλήλων των πελατειακών σχέσεων τόσο χρόνων.
    Που βρίσκεται η μηδενική βάση που υποσχέθηκε η νεα κυβέρνηση. Να κριθούν όλοι μέσω ΑΣΕΠ και μόνο αν κατέχουν τα προσόντα να επιστρέψουν. Να μην αναφέρω τα επιδόματα ανεργίας που πήραν χωρίς να τα δικαιούνται μιας και δεν τους γινόταν επί ετών οι απαραίτητες κρατήσεις.

    Είναι απαραίτητο να πάψει η ύπαρξη της παλιάς ΕΡΤ έχουμε ανάγκη από ποιότητα και επίπεδο.

    Δεν είναι τυχαίο που και από το παλιό διοικητικό προσωπικό της ΕΡΤ στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την ΝΕΡΙΤ δεν κατάφεραν να μπουν – ούτε σαν συμβασιούχοι. Να θυμίσω και τα πτυχία κατά παραγγελία αγγλικών και υπολογιστών αποτελεί κοινό μυστικό ότι είχε στηθεί ολόκληρη κατάσταση ανάμεσα στους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ ώστε να τα παραλάβουν λίγο πριν λήξη η προκύρηξη.

    Περιμένω πολλά περισσότερα από μια κυβέρνηση με τόσο νέο πρωθυπουργό, δεν τον ψηφίσαμε για να επαναλάβει τα ίδια με τους τους προκατόχους του.

    Λυπάμαι πολύ για το το σχέδιο νόμου που διάβασα περίμενα πολλά περισσότερα. Η αγορά κατέχει ένα πολυάριθμο ικανών δυναμικό.

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:18 | Πέτρος

    Γιατί στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους και παραγωγούς της ΕΡΤ που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για περισσότερα από 5 χρόνια; Γιατί δεν προσλαμβάνονται και αυτοί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ όταν έχουν δώσει τα πάντα για να δουλέψει το «μαγαζί». Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τους ΣΟΧ, αλλά και με τους συμβασιούχους έργου που για χρόνια παρείχαν χωρίς καμία διακοπή την εργασία τους με «μπλοκάκι».
    Γιατί στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους της Δ.Τ. που καλύπτουν΄πάγιες ανάγκες εδώ και 19 μήνες σε νευραλγικά πόστα όπου δεν υπήρχε την απφράδα ημέρα μόνιμος υπάλληλος της ΕΡΤ; Γενικότερα γιατί δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τους εργαζόμενους της Δ.Τ. που πραγματικά παρείχαν υπηρεσίες αλλά είναι σε πόστα που ουδέποτε έγινε διαγωνισμός για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ;

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:50 | Νικος

    Σχετικά με την παραγραφο4 του άρθρου 16.
    Ειναι καταφανής αδικία τα δύο μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν τους εργαζόμενους να είναι μόνο απο το προσωπικό της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ. Δικαίωμα στην εκπροσώπηση θα πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην νεα ΕΡΤ ΑΕ.

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:27 | Παρασκευή Χ

    Ο διαγωνισμός ΣΑΧ/2014 για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και τους δημοσιογράφους έχει γίνει βάσει προδιαγραφών, πτυχία, εμπειρία κλπ. Με βαση αυτόν τον διαγωνισμό έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις κατά τα 3/4,ενω βρίοκεται στην τελική φάση η ολοκλήρωσή του και για τις υπόλοιπες ειδικότητες(Διευθυντές Παραγωγής κλπ). Το νομοσχέδιο εφόσον διατηρεί τη νομική προσωπικότητα της ΝΕΡΙΤ πρέπει με απόλυτη σαφήνεια να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό με ειδική μνεία.

  • 10 Μαρτίου 2015, 14:25 | ELENH

    Κύριοι υπάρχει μία σοβαρή αδικία στο ν/σ. Που επιπλέον είναι και ακατανόητη.
    Θα έπρεπε να προβλέπεται (κι όχι να απαγορεύεται) η ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ επιστροφή όσων βγήκαν σε πρόωρη σύνταξη, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ.

    Γιατί να μην μπορούν, εφόσον επιθυμούν να διακόψουν τη σύνταξή τους;;;;
    Ας αποφασίσουν οι ίδιοι.

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:17 | ΜΜ

    Παρατηρούμε ότι ενώ υπάρχει πρόβλεψη ότι «οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν συναφθεί με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. παραμένουν σε ισχύ», έχει παραβλεφθεί στο υπό διαβούλευση άρθρο μεταβατική πρόβλεψη για τους 22 δημοσιογράφους (για το ρεπορτάζ τομέων πολιτικής και ελεύθερου, με έδρα την Αθήνα), οι οποίοι λόγω εκλογών δεν πρόλαβαν να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου με την ΝΕΡΙΤ, καίτοι δυνάμει του υπ’ αριθμ. 56 Πρακτικού Συνεδρίασης του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ της 17-12-2014 εγκρίθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης και αποφασίστηκε η πρόσληψη αυτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.(https://diavgeia.gov.gr/decision/view/63%CE%960%CE%9F%CE%9E%CE%9D%CE%9B-%CE%932%CE%93 ), και ενώ έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΕΡΙΤ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκκρεμεί μόνον η τυπική υπογραφή των συμβάσεων. Σημειωτέον ότι στην ως άνω απόφαση του ΔΣ ρητά αναφέρεται ότι «η ΝΕΡΙΤ θα προβεί σε όλες τις ενέργειες
    που απαιτούνται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για την πρόσληψη των υποψηφίων».
    Εν όψει των ανωτέρω και προς αποφυγή παρερμηνειών, προτείνουμε την τροποποίηση της διάταξης, ώστε να συμπεριληφθούν ρητά στους εργαζομένους του Ρ/Τ φορέα και εκείνοι, των οποίων η πρόσληψη έχει ρητά εγκριθεί και αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ σε συνέχεια της μακράς διαγωνιστικής διαδικασίας, βάσει των αποτελεσμάτων της οποίας, εξάλλου, έγιναν οι εν ισχύ συμβάσεις δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ στις οποίες αναφέρεται η διάταξη.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:12 | Μαρία

    Σαν παιδί συμβασιούχου της ΕΡΤ που απολύθηκε τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι καθημερινά ζούσαμε στο σπίτι με την ελπίδα να ξαναγυρίσει στη δουλειά τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς μου που είναι και οι δύο άνεργοι και αυτό μας κρατούσε ακόμα, γιατί έχουμε περάσει και περνάμε απίστευτα δύσκολη κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι πίσω από κάθε απολυμένο συμβασιούχο υπάρχει μία ίδια ιστορία με τη δική μας. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, λυπάμαι είναι λίγο?

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:51 | tomas

    Στο σχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους εργαζόμενους της ΔΤ που ΔΕΝ εργάζονταν επί ΕΡΤ. Από την λειτουργία της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ αυτοί οι άνθρωποι και ειδικά οι τεχνικοί;;;;;;;giati;;;;;;

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:53 | ΕΦΗ

    Η πρώτη απολυμένη καθαρίστρια από κυβέρνηση αριστεράς, που επαγγέλεται αποκατάσταση των αδικιών και καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, θα είναι αυτή της ΔΤ, που σημειωτέον προσλήφθηκε συμμετέχοντας σε μία προκήρυξη με κριτήρια ΑΣΕΠ. Ελπίζω να αποκαταστήσετε την αδικία.

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:45 | kostas

    δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους εργαζόμενους της ΔΤ που ΔΕΝ εργάζονταν επί ΕΡΤ;;;;;;;;;;;;

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:27 | Κώστας

    Στο άρθρο δεν αναφέρονται οι πάνω από 200 εν ενεργεία την 11/6/13 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου , υπάλληλοι που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή μέσω ΑΣΕΠ για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες.
    Η σύμβαση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου καταγγέλθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με των αορίστου χρόνου.

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:10 | Μιχαήλ

    Να ληφθεί μέριμνα για τους παλαιούς που είναι κοντά στην σύνταξη.
    Σε κάθε περίπτωση, εντός του 20ημέρου να έχουν όλα τα οικονομικά στοιχεία, που να τους επιτρέπεται να κρίνουν άν το συμφέρον τους είναι να παραμείνουν στην εργασία τους για ένα ακόμη μικρό χρονικό διάστημα (μήνες ή 1-2 χρόνια), ή θα πρέπει να απορρίψουν την αναβίωση της σύμβασής τους.

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:31 | Νίκος

    Το μέγεθος της αδικίας δεν περιγράφεται για τους συμβασιούχους! Αυτή τη φορά η απογοήτευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί πραγματικά πιστέψαμε ότι από τη νέα κυβέρνηση θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη αλλά τί κρίμα, ακόμα μία φορά αποδείχτηκαν φρούδες οι ελπίδες, το σίγουρο είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που πιστέψαμε! Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον άνθρωπο που προχωρά με το κεφάλι σκυφτό και την ψυχή πικραμένη, χωρίς πίστη και χωρίς ελπίδα …

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:20 | ΡΑΝΙΑ ΠΕΤΣΗ

    Τον Ιούνιο του 2013 εργαζόμασταν στην ΕΡΤ περίπου 300 Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ όλων των ειδικοτήτων (τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι, φύλακες κα). Οι συμβάσεις που είχαμε υπογράψει με την ΕΡΤ ΑΕ δεν είχαν ολοκληρωθεί αλλά διακόπηκαν μονομερώς με το Μαύρο. Στο Σχέδιο Νόμου δεν μας αναφέρει πουθενά, ούτε καν για τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε & διεκδικούμε. Η ΕΡΤ κάλυπτε για δεκαετίες τις πάγιες & διαρκής ανάγκες της με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου & αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι! Πρόκειται για μια κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει πια. Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα & αναγκαιότητα για κάθε άνθρωπο

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:53 | Ελένη

    Στην ΕΡΤ προσελήφθησαν Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 .

    Δυστυχώς όμως ΔΕΝ ανανεώθηκαν σε όλους οι συμβάσεις και ΔΕΝ ήμασταν όλοι υπάλληλοι την 11/6/2013 καθώς άλλων οι συμβάσεις έληξαν ΧΩΡΙΣ ανανέωση τον Οκτώβριο 2012, άλλων τον Δεκέμβριο 2012 και άλλων τον Ιανουάριο 2013, και ενώ υπήρχε στους όρους του διαγωνισμού η δυνατότητα να ανανεωθούν για ένα έτος ακόμη, αυτό δε συνέβη ποτέ !

    Σε κάποιους τυχερούς ανανεώθηκε για ένα ακόμη έτος και έτσι βρέθηκαν να είναι ΣΟΧ την 11/6/13. Ήμαστε και εμείς που μείναμε εκτός ΕΡΤ το ίδιο άξιοι με εκείνους που εργάζονταν σαν ΣΟΧ την 11/6/13 αφού ήμασταν επιτυχόντες της ΙΔΙΑΣ προκήρυξης του ΑΣΕΠ!

    Αν πρόκειται να υπάρξει μέριμνα για τους συμβασιούχους να υπάρξει για όλους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 και όχι μόνο για όσους εργάζονταν την 11 Ιουνίου!

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:41 | ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Σ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ?
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΕΡΤ ΑΤΟΜΑ???? ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 Α ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ , ΔΙΑΦΑΝΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ).,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΡΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΕΑ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:19 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Για τα χρέη της ΔΤ στους ιδιώτες συνεργάτες ούτε λόγος; Πότε θα πληρωθούμε τα χρέη της ΕΡΤ; Ολα αυτά ειναι στο ΥΠ.Οικονομικών.Εκκαθαριση Εκκαθαριση όλο λόγια. Μας χρωστάτε λεφτά από τα οποία εχουμε πληρώσει ΦΠΑ, εχουμε πληρώσει φόρο εισοδήματος.
    Και κατι τραγικό, αναβίωση; Εθιμο είναι η ΕΡΤ;

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:02 | Παλαιωπάνου Γεωργία

    Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που εργάζονταν στην ΕΡΤ τη στιγμή που έπεσε το «μαύρο» για ποιό λόγο δεν αναφέρονται στο νομοσχέδιο; Η σκέψη ήταν οτι θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις θέσεις τους και με τη μορφή σύμβασης που είχαν (αορίστου, ορισμένου) και εν συνεχεία θα γίνει εσωτερική αξιολόγηση. Τώρα; Άλλαξαν όλα; Για ποιό λόγο; Ποια είναι η λογική να μην αναφερθεί η περίπτωση των ΣΟΧ; Υπάρχουν παιδιά που δούλεψαν και δουλεύουν για 800 ευρώ , τόσο στην ΕΡΤ οσο και στην ΔΤ αλλά και ΝΕΡΙΤ. Είναι παιδιά που καθημερινά βγαίνουν στο γυαλί και μάλιστα κάνουν και τηλεθεάσεις μιας και ο κόσμος χρόνια τώρα έχει συνδέσει σημαντικές στήλες (όπως αθλητικά, καιρός, ρεπορτάζ και άλλα) με αυτά τα άτομα. Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά; Δεν χρειάζεστε ρεπόρτερ; Δεν θέλετε μετεωρολόγο; Δεν θα παίζετε ρεπορτάζ απο τα παιδιά που έτρεχαν όλη μέρα; Ακόμα και άτομα πίσω απο τις κάμερες που ήταν ΣΟΧ κράτησαν όρθια την ΕΡΤ, ΔΤ, ΝΕΡΙΤ. Για παράδειγμα έχετε την τιμή να έχετε τους καλύτερους αθλητικούς συντάκτες της αγοράς, τον καλύτερο μετεωρολόγο, τους καλυτερους ρεπόρτερ… Τι συμβαίνει; Αυτοί επειδή ήταν ΣΟΧ δεν θα πρέπει να περάσουν ούτε απ’έξω απο την ΕΡΤ; Για κοιτάξτε καλύτερα και πάρτε τις σωστές αποφάσεις τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο οσο και σε επίπεδο αποφάσεων του ΔΣ της ΕΡΤ ώστε να συνεχίσουν αυτά τα παιδιά. Απίστευτο μου φαίνεται να λέμε και να ξε-λέμε. Έστω και τελευταία στιγμή η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί θεωρώ…

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:04 | Σ.Ι.

    Άκουγα πολύ προσεκτικά όλες αυτές τις ημέρες τον Υπουργό Επικρατείας κ Νίκο Παππά να μιλάει για την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ. Με λύπου εχθες στο νομοσχέδιο είδα ότι αναφέρει μόνο τους εργαζομένους Αορίστου Χρόνου. Οι ΣΟΧ όπως έτσι είθισται να αποκαλούνται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ δε θεωρούνται σύμφωνα με την με την κυβέρνηση εργαζόμενοι και βάση ποιου σκεπτικού ακριβώς;; Φανταζομαι πως μετά τη διαδικασία διαβούλευσης, η οποία θελω να πιστεύω ότι γίνεται για να φανούν οι παραλήψεις, αδικίες ή οπως αλλιώς μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει, και μετά από όλες αυτές τις διαμαρτυρίες, θα υπαρξει μέριμνα και αλλαγή του νομοσχεδίου για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, οι οποίοι έχουν περάσει μέσω ΑΣΕΠ και οι οποίοι βρίσκονταν στην υπηρεσία μέχρι και 10 χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!!!!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:08 | ιουλια

    Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι δεν περιλαμβάνονται στις επαναπροσλήψεις. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εργάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις για πάνω από δέκα χρόνια, υπό καθεστώς εκφοβισμού, ανασφάλειας, αβεβαιότητας και εκτελώντας ευσυνείδητα όγκους δουλειάς,με τα εργασιακά τους δικαιώματα καταπατημένα, αντιμετωπίζονται και πάλι ως εργαζόμενοι βήτα κατηγορίας, ως πολίτες βήτα κατηγορίας. Η τώρα κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση διακηρυτε την αδικία εις βάρος των συμβασιούχων. Και τώρα τι? Μια από τα ίδια?. Θα διορισθούν λέει μόνο οι αορίστου και αυτοί που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ. Μήπως αυτά τα δύο ειναι κάπως αντικρουόμενα? Και επίσης. Οι συμβασιούχοι που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ?
    Η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και αδικίες όπως αυτή και όχι να τα διαιωνίζει.
    Γιαυτό ψηφίστηκε.

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:21 | ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΡΟΣ

    Θα πρέπει και η ΠΟΣΠΕΡΤ να πάρει θέση στο ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ και να δείξει έμπρακτα ότι εννοούσε το «δεν πρέπει να διαιωνίζεται το καθεστώς εκμετάλλευσης των ΣΟΧ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται μόνιμη και σταθερή εργασία»..

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:23 | Ιωάννα

    Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κυριοι.Ντροπη σας! που προκλητικα δεν κανετε καμμια αναφορα στους ΣΟΧ.

    Υπαρχουν συμβασιούχοι που ηταν με ΑΣΕΠ και τους πεταξαν εξω με το κλεισιμο της ΕΡΤ.

    Συμβασιούχοι πολλων ταχυτήτων, αλλοι που προσλήφθηκαν με συμβασεις ενα + ενα χρονο που δεν προλαβαν να ολοκληρωσουν το 24μηνο, που με την καταργηση της ΕΡΤ τους υπολοιπονταν αλλοι εξι μηνες εργασίας, αλλοι που ειχαν 1 ή και τρεις μηνες ακομη! Τι θα γινει με αυτούς? που τους αγνοείτε σκόπημα και συστηματικα? τελικα μας παίζεται κυριοι!

    Το ακομα πιο αστειο ειναι οτι ενω ΟΛΟΙ σας γνωριζετε οτι οι ΣΟΧ βγαζαν τεραστιο μερος της δουλειας, και πολλοι απο αυτους οχι μονο ειχαν τα τυπικα προσοντα (που δεν ειχαν ολοι οι εργαζομενοι της ΕΡΤ)ΤΟΥς ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ.

    και η λυση δεν ειναι να μας παρετε 6 μηνες να δουλεψουμε οι συμβασιουχοι και μετα να μας ξανα απολύσετε για να περασουμε τα ιδια και παλι…βρειτε λυση ΤΩΡΑ!!!

    Ντροπη σας κυριοι, ποσο μαλιστα οταν οταν εχουν επιλεχθει με ΑΣΕΠ

    Κύριοι μας δουλεψατε, ειστε ψευτες τελικα…τα παιρνετε ολα πίσω,αλλα μας λεγατε προεκλογηκα!!! Ειστε ιδιοι με τους προηγούμενους!!! κρίμα !!!

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:37 | Μ.Β.

    » Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος
    σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών
    Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν
    ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν».(ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)
    Ελπίζω να μην ξεχαστούν και αυτές από την κυβέρνηση.
    Όλοι όσοι απολύθηκαν,αορίστου ή ορισμένου χρόνου,την 11/6/2013 βίωσαν τα ίδια συναισθήματα.
    Επίσης κάποιοι που πέτυχαν στον διαγωνισμό ΣΑΧ Α1/2014 της ΝΕΡΙΤ διορίστηκαν ,ενώ κάποιοι άλλοι ΠΟΥ ΕΠΊΣΗΣ ΠΈΤΥΧΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και ενώ δημοσιεύτηκε η απόφαση σε ΦΕΚ δεν πρόλαβαν να προσληφθούν. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ?

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:13 | Aspa

    Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου(ΣΟΧ);Πάνω απο 200 συμβασιούχοι δουλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε. στις 11/6/2013 και όντως κάποιοι είχαν αξιολογηθεί μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου..Και ναι κατά κοινή αποδοχή κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Καμία σχετική μέριμνα για εμάς;Και μην ξεχνάτε και καμία αποζημίωση.

  • 10 Μαρτίου 2015, 12:12 | ΓΙΑΤΙ

    Για ποιό λόγο ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (αορίστου) που αναγκάστηκαν να βγούν σε ΠΡΟΩΡΗ σύνταξη ΕΞΑΙΤΙΑΣ του «μαύρου»;
    Επαγγελματίες με πολύχρονη πείρα στην ΕΡΤ, στα 50 και 55 τους χρόνια θα ήταν χρήσιμοι ΕΑΝ ήθελαν να επιστρέψουν, ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ τη σύνταξή τους.
    Προτείνω να αλλαχθεί η παράγραφος αυτή, και να αφεθεί η επιστροφή αυτών των ανθρώπων στη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ προαίρεση.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:01 | Δημήτρης

    Είναι αδικία να μην αναγράφεται τίποτα στο σχέδιο νόμου για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.Ούτε καν για το αν δικαιούνται αποζημιώσεις ή για τα δεδουλευμένα τους που δεν τα έχουν πάρει μέχρι τώρα(υπερωρίες,ρεπό,νυχτερινά).Ελπίζω να διορθωθεί το λάθος στο σχέδιο νόμου.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:13 | geo

    Το νέο νομοσχέδιο για την ερτ δεν αναφέρει τίποτα για την τύχη των απολυμένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που επίσης έχασαν τη δουλειά τους βίαια και αιφνιδίως και μάλιστα,εξ αυτών και εγκυμονούσες τότε.Ηταν στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και μάλιστα πολύ απο αυτούς στήριξαν τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αν όχι όλοι με φυσική παρουσία, για προσωπικούς λόγους, αλλά με την επιλογή να μην προσκυνήσουν τη ΔΤ. Τώρα δικαιώνονται οι της ΝΕΡΙΤ που ακόμα και για κάποιους απο αυτούς που μπήκαν με τον ΑΣΕΠ υπάρχουν ενστάσεις και αδικίες και δεν κάνετε καν τον κόπο να αναφερθείτε στους σοχ που πολλά χρόνια τώρα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πολλά τμήματα και με υψηλά επίπεδα μόρφωσης.
    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:47 | Τζένη Λ

    Στο άρθρο αυτό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συνέχιση της εργασίας στους λιγοστούς τεχνικούς που προσλήφθηκαν στην Δ.Τ που προέρχονταν από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά με πείρα στην δουλειά ,προερχόμενοι από μια αγορά με πολλή μεγάλη ανεργία .Όπως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συνέχιση της εργασίας στούς σ.ο.χ της πρώην ΕΡΤ. Δεν πρέπει κανείς να μείνει άνεργος αλλά πρέπει όλοι να αξιολογηθούν.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:38 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Στο σχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους εργαζόμενους της ΔΤ που ΔΕΝ εργάζονταν επί ΕΡΤ. Από την λειτουργία της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ αυτοί οι άνθρωποι και ειδικά οι τεχνικοίπροσέφεραν με τον επαγγελματισμό και την εμπύρια που χαν ο καθένας από αυτούς έτσι και αλλιώς ο αριθμός τον ατόμων αυτόν είναι κάτω από 50 ατομα.που θα μετακυλήσουν στην ανεργία αυτό νομίζω πρέπει να ληφθεί υπόψιν στους ανθρώπους πού διαχειρίζονται τύχες ανθρώπων και κύριος σε μια κυβερνήσει που ήχε σαν σύνθημα κανένας άνθρωπος να μην Χασί την θέση εργασία του .

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:01 | γιωργος

    Μηπως οι προεκλογικες εξαγγελιες για συνεχιση των συμβασεων με τη μορφη που υπηρχαν ξεχαστηκαν? αδικο πρωτα γ τους εργαζομενους σοχ της 11ης ιουνιου κ για την κυβερνηση που αλλα ελεγε ουτε δυο μηνες πριν. εστω κ τωρα δεν ειναι αργα να επανορθωσει

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:40 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Θα πρέπει να γίνει επαναφορά και για τους συμβασιούχους εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίοι εργάζονταν στην ΕΡΤ κατά την 11/06/2013 οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και για τους οποίους δεν αναφέρουν τίποτα. Θα πρέπει είτε να γυρίσουν για το υπόλοιπο της σύμβασής τους είτε να αποζημιωθούν.(Εκτός από τους συμβασιούχους δημοσιόγραφους,είναι και πολλές άλλες ειδικότητες όπως στις διοικητικές υπηρεσίες, τεχνικοί κ.λ.π.) Ευελιστώ να εισακουστούν όλες προτάσεις μας για ενα καλύτερο αύριο.