1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:42 | Νίκος

    Κυρία Υπουργέ,

    Σε αυτή τη φάση της διαβούλευσης, διάβασα περίπου 600 φορές τη λέξη «Σιβιτανίδειος».
    Εγώ, αν ήμουν Υπουργός Παιδείας και διάβαζα τα μηνύματα της διαβούλευσης, αν μη τί άλλο, θα έκανα μια βόλτα από το συγκεκριμένο σχολείο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω γιατί βοά ο κόσμος!
    Τελειώνετε με το υπάρχον σάπιο σύστημα διορισμών, χωρίς μεταβατικές περιόδους και άλλες χαριστικές ρυθμίσεις και κάντε 100% καθαρό ΑΣΕΠ.
    Επιτέλους, ο καθένας με την αξία του!!! Κόντρα στους βολεμένους, κόντρα στους ανεπαρκείς, κόντρα στους κομματικούς συνδικαλιστές. Για το καλό της Παιδείας, των μαθητών και της σιωπηρής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που σας ψήφισε και πνίγεται από το σημερινό απαράδεκτο σύστμα διορισμών με τους 100 πίνακες και παραπίνακες που μπάζουν από παντού!
    Τολμάτε??

    Με εκτίμηση.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:41 | Πολύτεκνος

    Χρυσόγελος Μανώλης
    15.07.09

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς

    Για άλλη μια φορά η ΟΛΜΕ δεν πρωτοτύπησε στις αποφάσεις που έλαβε στο 14ο Συνέδριο, όσον αφορά τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Η εμμονή του συνδικαλιστικού μας οργάνου να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, και πάντα εναντίον των κεκτημένων μας δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τον καθένα μας έντονα.

    Σε μια χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις υπογεννητικότητας του πλανήτη, και ενώ όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου από το 1991 συμφωνούν για το μέγεθος του προβλήματος, που τείνει να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας…, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι υπάρχει συνδικαλιστικός φορέας που προτείνει μέτρα εναντίον εκείνων που κάνουν ότι μπορούν για την αντιμετώπιση του οξυτάτου αυτού προβλήματος!!!

    Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ αντιδρά συστηματικά σε κάθε κεκτημένο ή παροχή του ΥΠΕΠΘ στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, έχει καταθέσει προτάσεις -αντίθετες με τα όσα προβλέπουν Σύνταγμα και Νόμοι- για κατάργηση των δικαιωμάτων που αφορούν στην απόκτηση οργανικής θέσης, τις υπεραριθμίες και τις διευκολύνσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών ως προς τις εξωδιδακτικές εργασίες, ενώ θέτουν επίσης θέμα και για τον τρόπο διορισμού αυτών. Είναι απορίας άξιο πώς ενώ η ΟΛΜΕ επικαλείται συχνά πυκνά το κοινωνικό κράτος θέλει ν’ αποκλείσει τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, από κάθε υφιστάμενη μορφή πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας. Αλήθεια, πώς η ΟΛΜΕ ζητά να λειτουργούν οι θεσμοί με βάση τις δημοκρατικές αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, όταν η ίδια καταθέτει προτάσεις προδήλως αντισυνταγματικές και κοινωνικά άδικες;

    Εμείς πρώτοι, ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας, τις εγκυκλίους των εξωδιδακτικών εργασιών να τις χρησιμοποιούν με «φειδώ και κατά τρόπο που να μη δημιουργούμε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου», αλλά μήπως είναι οι μόνοι που απαλλάσσονται; Γιατί δεν λέτε και για τους υπεύθυνους εργαστηρίων Φυσικής, Πληροφορικής, ΣΕΚ;…
    Δημιουργείτε θέμα με τα δικαιώματα για τις μεταθέσεις κλπ των πολυτέκνων, αλλά για τα προνόμια αυτών που κάθε χρόνο μετακινούνται στη Δημόσια εκπαίδευση από την Ιδιωτική δεν λέτε τίποτα… γιατί;
    Για τα πλασματικά μόρια παραμεθορίων περιοχών συναδέλφων που αποσπώνται σε υπουργικά γραφεία, σε βουλευτές κλπ, πάλι τίποτα…
    Μήπως τελικά υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

    Σε όλα τα κείμενα του συνδικαλιστικού μας φορέα που γίνεται αναφορά στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, πουθενά δεν διακρίνουμε ευαισθησία ή τουλάχιστον διάθεση συμπαράστασης στον συνάδελφο που αγωνίζεται καθημερινά ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του και βέβαια πουθενά δεν υπάρχει έστω μια αναφορά για την ιδιότητα του γονέα που έχει να φροντίσει 4, 7, 10, ακόμα και 12 παιδιά, όπως επίσης και στις ανάγκες τόσων παιδιών. Ακόμα κανένας λόγος δεν γίνεται για το πόσο επιτακτικό είναι να εξυπηρετηθεί ο πολύτεκνος γονιός για να προσπαθήσει να καλύψει τις υπερβολικές (λόγω του αριθμού των τέκνων) ανάγκες της οικογένειάς του.

    Να γιατί συνάδελφοι συνδικαλιστές, το Σύνταγμά μας, προβλέπει την ειδική φροντίδα των πολυτέκνων και να γιατί ο νομοθέτης ήδη από το 1944 (εποχή που δεν υπήρχε δημογραφικό πρόβλημα, αλλά απλά ανθρωπιά) προέβλεψε για τους πολύτεκνους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, να καταλαμβάνουν θέση εργασίας στον τόπο των συμφερόντων τους και να μην μετακινούνται από αυτή παρά μόνο αν οι ίδιοι το επιθυμούν (διάταξη που ισχύει και σήμερα και όχι μόνο για πολύτεκνους, αλλά και για τα τέκνα αυτών). Είναι όμως λυπηρό το ότι τα αυτονόητα που σεβάστηκαν ακόμα και μη δημοκρατικά καθεστώτα, έρχεται σήμερα να τα αμφισβητήσει δυστυχώς, ένας συνδικαλιστικός φορέας με πλούσια και έντονη αγωνιστική δράση.

    Γιατί συνάδελφοι της ΟΛΜΕ μας αντιμετωπίζετε τόσο άδικα χωρίς καν να ζητήσετε την άποψή μας; Που είναι ο διάλογος;
    Ή μήπως δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη για θέματα που σχεδόν αποκλειστικά μας αφορούν; Προς τι η ρατσιστική αντιμετώπισή μας;
    Εμείς λοιπόν είμαστε οι υπαίτιοι για τα κακώς κείμενα της παιδείας μας; Μήπως εμείς, δεν έχουμε παιδιά στα σχολεία;
    Το «διαίρει και βασίλευε…», ήταν πάντα δυστυχώς η πιο διαδεδομένη πρακτική στη χώρα μας…, «θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονά μας», αντί να παλέψουμε για παράδειγμα ώστε να απαλλαγούν όλοι οι συνάδελφοι από τις εξωδιδακτικές εργασίες και να διοριστούν Γραμματείς στα Σχολεία μας.

    Η εμπαθής στάση σας έχει σπείρει την καχυποψία των συναδέλφων απέναντί μας, ενώ δεν είναι λίγες οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης σε βάρος των πολύτεκνων εκπαιδευτικών εξ αφορμής των θέσεών σας.

    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μείωση των οργανικών θέσεων είναι απόρροια του δημογραφικού προβλήματος. Οι πολύτεκνοι της πατρίδας μας συμβάλλουν όσο κανείς άλλος στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Είναι δίκαιο λοιπόν να ζητάτε να τους αφαιρεθούν δικαιώματα σε ζητήματα που έχουν δώσει τα πάντα;

    Συνάδελφοι της ΟΛΜΕ, ως μέλη σας, σας καλούμε να σταματήσετε τις άδικες επιθέσεις εναντίον μας. Εμείς σας θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Με την προσδοκία ότι η ηγεσία της ΟΛΜΕ θα σταθεί αρωγός και συνοδοιπόρος και των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ευχόμαστε το 14ο Συνέδριο να είναι όντως το εφαλτήριο για αγώνες προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:40 | Πολύτεκνος

    του Μανώλη Χρυσόγελου
    Εκπαιδευτικού ΠΕ.12 – Γεν. Γραμματέα ΑΣΠΕ
    και μέλους ΔΣ της ΠΕνΕΠ

    Συνάδελφοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι συνδικαλιστές, υβρίζουν, συκοφαντούν… τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ως να είμαστε εμείς οι υπαίτιοι για τα χάλια της παιδείας μας, ως να μην έχουμε παιδιά εμείς στα σχολεία… και δυστυχώς από ότι φαίνεται, στις επιθέσεις των αυτές έχουν και τη παρότρυνση του συνδικαλιστικού μας φορέα της ΟΛΜΕ.
    Το «διαίρει και βασίλευε…» , πάντα έπιανε και πιάνει τόπο σε αυτή τη χώρα… «θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα» του γείτονά μας, αντί να παλέψουμε π.χ ώστε να απαλλαγούν όλοι οι συνάδελφοι από τις εξωδιδακτικές εργασίες και να διοριστούν Γραμματείς στα Σχολεία μας.
    Είμαι ένας από αυτούς που αγωνίσθηκαν για τον διορισμό των συναδέλφων πολύτεκνων εκπαιδευτικών (χωρίς να κάνω χρήση εγώ ή η σύζυγος μου, του μέτρου αυτού καθότι είμαστε 26 χρόνια στην εκπαίδευση) και το θεωρώ τιμή μου που συνέβαλα από τη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΑΣΠΕ στη δημιουργία του ν.3255/2004. Ήταν χρέος της Πολιτείας απέναντι μας… και πρέπει να σημειώσω, ότι από τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που διορίσθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια η πλειονότητα αυτών σε ποσοστό άνω του 95% ήταν νέοι πολύτεκνοι δηλ. που είχαν 3 παιδιά και μετά την ισχύ του νόμου απέκτησαν και το 4ο παιδί τους.
    Εδώ και δύο χρόνια που παρουσιάσθηκαν κάποια σύννεφα στον ορίζοντα… απευθυνθήκαμε στην ΟΛΜΕ με Επιστολές, Υπομνήματα… που τους λέγαμε:
    «… Κύριοι αυτό που μας προκαλεί εντύπωση και απορία, είναι ότι τα όποια πιθανόν προβλήματα, παρεξηγήσεις, κλπ που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί ή να έχουν δημιουργήσει κάποιοι εξ ημών γιατί δεν προσπαθήσατε να μας τα γνωρίσετε ώστε να τα συζητήσουμε και να τα δούμε μαζί ή με την ΑΣΠΕ; Γιατί δεν ζητήσατε μέσα στην ΟΛΜΕ να δημιουργήσουμε μια επιτροπή που θα μελετούσε αυτά τα θέματα, αλλά χωρίς καμία συζήτηση ή έστω ενημέρωση με κανένα, αποφασίζετε για εμάς… χωρίς εμάς;» Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε… Τότε δέχθηκα και επίθεση από συνδικαλιστή επαρχιακής ΕΛΜΕ για την εγκύκλιο « Καλού» για τις εξωδιδακτικές εργασίες, ότι: «…ούτε η πλειονότητα των πολυτέκνων την αποδέχεται , απόδειξη η επιμονή πολλών συναδέλφων πολυτέκνων να συμμετέχουν στις εξωδιδακτικές εργασίες». Και του απάντησα τότε: «…Μάθε λοιπόν κύριε Αντιπρόεδρε, ότι 24 χρόνια που είμαι στην εκπαίδευση με επτά ανήλικα παιδιά, δεν έχω απαλλαγεί ποτέ από αυτές τις εργασίες ούτε εγώ αλλά ούτε και η σύζυγος μου …όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί έχουμε κουραστεί να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους στον Σύλλογο διδασκόντων και δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα παιδιά μου ως πρόσχημα. Μάθε επίσης ότι ούτε μια μέρα Αναρρωτική ή Γονική ή Παρακολούθησης προόδου παιδιών ή οποιαδήποτε άλλη Άδεια έχω πάρει… γιατί εμείς οι πολύτεκνοι είμεθα πρώτα παιδαγωγοί και με συνείδηση, το θέμα όμως είναι η Πολιτεία τι κάνει;».
    Φέτος στο σχολείο όπου υπηρετώ(και είμαστε τρεις παλαιοί πολύτεκνοι) και όλοι παίρνουμε εξωδιδακτικές εργασίες για να μην δημιουργούμε πρόβλημα(και η σύσταση που έχουμε κάνει σε συναδέλφους πολύτεκνους να κάνουν χρήση των εγκυκλίων «Καλού» και «Λυκουρέντζου», με «φειδώ και κατά τρόπο που να μη δημιουργούμε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».) ενώ οι υπεύθυνοι εργαστηρίων Φυσικής, Πληροφορικής κλπ αρνήθηκαν…, ενώ η παριστάμενη συνδικαλίστρια σιώπησε!
    Συνάδελφοι, ως γνωστό τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, δεν αποτελούν χαριστικές πράξεις φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης, αλλά απόδοση δικαιοσύνης, και ασφαλώς κάποιος που προσφέρει έχει περισσότερα δικαιώματα από αυτόν που δεν προσφέρει. Για να δώσει η Πολιτεία αυτά τα μέτρα στήριξης στους πολύτεκνους, στηρίχθηκε στη Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21: «… οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος» και σε αποφάσεις του ΣτΕ που έχει κρίνει, ότι: «… η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στους νόμους υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος».
    Ας θυμηθούμε όμως, τι ισχύει στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα για τους πολύτεκνους:
    Α) για προσλήψεις πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων:
    Κατά τα οριζόμενα στην παρ. παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.3260/2004 (ΦΕΚ 151 Α/6.8.04), με την οποία αντικαταστάθηκε η παρ 6 του άρθρου 14 του ν. 2190/94, «… Ποσοστό 20% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά νομαρχία, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα, καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, εφόσον υπάρχουν». Ο υπολογισμός του προαναφερόμενου ποσοστού γίνεται στο σύνολο των θέσεων κάθε προκήρυξης.
    Β) Για τις τοποθετήσεις
    Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ.3 του Ν. 1910/44: «… πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους, εφόσον ο νόμος επιτρέπει τούτο και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτηση τους ή για πράξη μη επιτρέπουσα την παραμονή τους στον τόπο της θέσεως τους.»
    Γ) Για τις Μεταθέσεις
    Στον ισχύοντα κώδικα Δ.Υ υπάρχουν διατάξεις για την προστασία της οικογένειας και συγκεκριμένα:
    1. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 67 του ν. 2683/1999, δεν είναι δυνατή μετάθεση πολυτέκνων χωρίς αίτησή τους.
    2. Σύμφωνα με την παρ. 3 του ως άνω άρθρου και νόμου, για τη διενέργεια μεταθέσεων λαμβάνονται υπόψη, ανάμεσα στα άλλα κριτήρια… η οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου και η συνυπηρέτηση συζύγων. Μάλιστα, για την οικογενειακή κατάσταση καθορίζονται ενιαία και οι συντελεστές βαρύτητάς της, συγκεκριμένα, η οικογενειακή κατάσταση αξιολογείται με συντελεστή τρία (3) για τον σύζυγο, τρία (3) για το πρώτο και πέντε (5) για κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο ή τέκνο που σπουδάζει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.
    Για αυτά τώρα που μας κατηγορείτε:
    Ι. Για τις Υπεραριθμίες:
    Συνάδελφοι, την παρ.11 του άρθρο 14 του Π.Δ.100/97, την έχετε μελετήσει; Υπάρχουν και Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που αναφέρουν υπό ποιες προϋποθέσεις εφαρμόζεται… δείτε επίσης τι ισχύει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, αλλά γιατί μετά από 12 ολόκληρα χρόνια εφαρμογής της, τώρα την θυμηθήκατε;…
    ΙΙ. Όσον αφορά τις λεγόμενες « εξωδιδακτικές εργασίες » και τις σχετικές εγκυκλίους, προς αποκατάσταση της αληθείας έχω να παρατηρήσω :
    Η απαλλαγή των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ξεκίνησε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ στην Β/θμια Εκπαίδευση, με Υφυπουργό τον κ. Λεβογιάννη με το Δ2/5682/14-4-89 έγγραφο του και επεκτάθηκε στην Α/θμια πάλι επί ΠΑΣΟΚ με Υφυπουργό τον κ. Γκεσούλη το 2002 με το Φ350/77/105679/Δ12) για να φθάσουμε στις αποφάσεις «Καλού» και «Λυκυρέντζου» που βάζουν και προϋποθέσεις για την χορήγηση των.
    Γράφει στο Υπόμνημα της η ΟΛΜΕ, προς τον κ. Υπουργό: «… Θεωρούμε, επίσης, απόλυτα αναγκαία την ενίσχυση των πολύτεκνων συναδέλφων με όλα εκείνα τα ουσιαστικά μέτρα που θα αποδεικνύουν στην πράξη τη δέουσα ευαισθησία της πολιτείας απέναντί τους….» . Συνάδελφοι, επειδή δυστυχώς, η Κυβέρνηση από ό,τι μας λέει δεν έχει τα χρήματα για οικογενειακά επιδόματα κλπ για να μας ενισχύσει και να μπορούμε αξιοπρεπώς να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, γιατί δεν στηρίζετε την πρόταση μας που από χρόνια ζητούμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει; Ότι, όπως: « οι συνάδελφοι του κλάδου ΠΕ13, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.2683/99 και την Δ2/12172/18.102000 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, νομιμοποιούνται να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου, ως δεύτερη εργασία, χωρίς να προαπαιτείται η χορήγηση της σχετικής άδειας από την Υπηρεσία», να εφαρμόζεται αυτό και στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που θέλουν να ασκήσουν παράλληλα το επάγγελμα τους. Αφού χρήματα δεν έχουν ας μας αφήσουν ελεύθερα να κάνουμε μία 2η εργασία, γιατί δηλ. ο συνάδ. Μηχανικός ΠΕ12 να μην μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του και να μπορεί ο οιοσδήποτε συνάδελφος Δικηγόρος;. Λοιπόν θα μας στηρίξετε;
    Συνάδελφοι της ΟΛΜΕ, νομίζετε ότι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι πολύτεκνοι δεν έχουν προβλήματα; Για ρωτήστε πόσοι έχουν πάρει Οργανική θέση;, Πόσοι υπηρετούν σε 2 ή 3 σχολεία; …Γιατί τους έχετε εγκαταλείψει;. Συνάδελφοι, έχετε λάθος εντύπωση για εμάς και μας αδικείτε, εμείς σας θέλουμε συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μας. Μην παραπονιέστε για τους πολύτεκνους,… στο κάτω-κάτω, με τον κατήφορο που έχει πάρει το δημογραφικό, σε λίγο οι πολύτεκνοι θα κάνουν μάθημα κυρίως στα παιδιά τους! Και να θυμάστε ότι οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που με τα παιδιά των λύνουν (και όχι δημιουργούν) προβλήματα υπεραριθμίας στα σχολεία… και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
    Συνάδελφοι Πολύτεκνοι, μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις, έχουμε καθήκον να συσπειρωθούμε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών( ΠΕνΕΠ ) και να δυναμώσουμε την φωνή μας, αφού κάποιοι μας αμφισβητούν ακόμη και την ιδιότητα του εκπαιδευτικού!.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:37 | Αλέκος Ζηκόπουλος

    Το συστημα προσληψεων που υπαρχει σημερα ειναι δικαιο και απ΄ολους αποδεκτο, γιατι επιμενετε στην καταργηση του; Σε περιπτωση αλλαγης, ομως, στο μεταβατικο σταδιο να λαβετε υποψιν σας και τους στρατιωτες δασκαλους που τον Ιουλιο του 2010 θα εχουν μηδενικη προυπερησια ενω αλλοι που προτιμησαν να μη καταταγουν στο στρατο αλλα να εργαστουν, οπως και οι γυναικες δασκαλες, που αποφοιτησαμε την ιδια ημερομηνια, σημερα εργαζονται και τον Ιουλιο του 2010 θα εχουν μορια. Παρακαλω διορθωστε την αδικια!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:37 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 24ΜΗΝΟ,30ΜΗΝΟ ΚΑΙ 40%,ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΟΝΑΔΕΣ(Η ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ)ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΟΥΝ ΣΤΙΣ -ΣΥΧΝΑ ΜΕΓΑΛΕΣ-ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011 ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΤΑΙ ΤΟ 30ΜΗΝΟ,24ΜΗΝΟ ΚΑΙ 40%.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:35 | Τιμολέων Δρουγκάκης , επιτυγχών ΑΣΕΠ, με 5ετή προυπηρεσία

    Δεν θα σχολιάσω τίποτα . Μόνο προτάσεις θα κάνω:

    1)Εισαγωγή όλων όλων των μονίμων εκπαιδευτικών βάσει της βαθμολογίας πτυχίου , μεταπτυχιακών τίτλων , προϋπηρεσίας και τεστ δεξιοτήτων.

    2)Εισαγωγή όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων βάσει βαθμολογίας πτυχίου , μεταπτυχιακών τίτλων , προϋπηρεσίας και τεστ δεξιοτήτων και μονιμοποίησή τους μετά από αξιολόγηση στη διάρκεια της αναπλήρωσης και ωρομισθίας.

    3)Κατάργηση του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.

    4)Σταδιακή κατάργηση των προϋπηρεσιών.

    5)Αξιολόγηση για όλους.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:34 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

    Διατήρηση του ισχύοντος συστήματος( 60-40 και οπωσδήποτε 24 μηνο που είναι και το πιο δίκαιο σύστημα) με τις εξής προσθήκες

    α)Προσλήψεις σε ΠΔΣ,ΟΑΕΔ και Σιβιτανιδειο μέσω υπάρχοντος πίνακα αναπληρωτων

    β)Αυξηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των μορίων που προέρχονται απο προυπηρεσία,μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

    γ)Δραστική μείωση ωρομισθίων και αύξηση αναπληρωτών

    δ)Συνυπολογισμός στον πρωτο διορισμό της οικογενειακής κατάστασης

    ε) Μείωση σε 20 μαθητές το μέγιστο ανα σχολική τάξη

    ζ) Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:27 | Σίσσυ

    Υπάρχουν πολλοι τρόποι, να βελτιώσει κάποιος την δημοσια παιδεία, αν το θέλει πραγματικά.Το σίγουρο, για όλους εμάς που κινουμαστε στον χώρο της εκπαίδευσης, ότι το υπουργείο και συγκεκριμένα εσείς κυρία υπουργέ δεν το θέλετε.

    Δεν ειναι δυνατόν να έχεις καθηγητές που τους αφήνεις απλήρωτους,να τους στέλνεις αναπληρωτές σε όλη την χώρα για να μαζέψουν μόρια, να τους βάζεις να δίνουν συνεχώς ΑΣΕΠ και στο τέλος να τους πετάς σαν σκουπίδια.Τους βαζεις και τρια ! χρόνια υποχρεωτικά στον πρώτο διορισμό , διαλύοντας την οικογένειά τους ! Με τι κουράγιο και ψυχολογία θα διδάξουν σωστά αυτοί οι άνθρωποι !

    Δεν είναι δυνατόν να έχεις, ίσως το πιο ισορροπημένο και πιο δίκαιο σύστημα προσλήψεων στην Ελλάδα (κυρίως το 24μηνο ) και να θέλεις να καταργήσεις αυτο και όλους εμάς.

    Δεν είναι δυνατόν να λες «πρώτα ο μαθητής » ,όταν έχεις τεράστιες ελλείψεις δασκάλων και καθηγητων, όταν πολλά σχολεία παρουσιάζουν απίστευτα κτιριακά προβλήματα, όταν δεν έχεις εργαστήρια ,…

    Δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά λοιπόν ούτε το σχολείο ούτε ο μαθητής ούτε φυσικά ο εκπαιδευτικός.Ή δεν ξέρεις ακριβώς τι παίζει στο χώρο και απλά έχεις εντεταλμένη υπηρεσία να μειώσεις με κάθε τρόπο τις δαπάνες για την παιδεία και βέβαια «πρώτα τον εκπαιδευτικό»…

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:(Αν το δεις ποτέ)

    Διατήρηση του ισχύοντος συστήματος( 60-40 και οπωσδήποτε 24 μηνο που είναι και το πιο δίκαιο σύστημα) με τις εξής βελτιώσεις:

    α)Προσλήψεις σε ΠΔΣ,ΟΑΕΔ και Σιβιτανιδειο μέσω υπάρχοντος πίνακα αναπληρωτων

    β)Αυξηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των μορίων που προέρχονται απο προυπηρεσία,μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

    γ)Δραστική μείωση ωρομισθίων και αύξηση αναπληρωτών

    δ)Συνυπολογισμός στον πρωτο διορισμό της οικογενειακής κατάστασης (1 χρόνος το πολύ)

    ε) Μείωση σε 20 μαθητές το μέγιστο ανα σχολική τάξη (για να γίνεται δουλειά)

    ζ) Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία

    η) ΠΔΣ απο την αρχή της χρονιάς

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:25 | Α. Μ.

    ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ 60%-40% ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004(ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΠΤΥΧΙΑ).ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΡΙ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ ΔΙΤΕΚΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:24 | ΝΤΑΙΖΗ

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δυνατότητα που μου δίνεται (και μου δίνετε) να εκφράσω την άποψή μου και ναγυρίσω το πρίσμα από μία ακόμα πλευρά.
    Είμαι μαθηματικός,έχω πτυχίο με άριστα,έδωσα στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ήμουν επιτυχούσα, αλλά όχι διοριστέα, και στους δύο (στον τελευταίο ,μάλιστα, απείχα 0,35 μόρια και 20 θέσεις από τον τελευταίο διοριστέο).
    Στον τελευταίο διαγωνισμό, οι επιτυχόντες ήταν μόλις 548, ενώ το ποσοστό αποτυχίας έφτασε, όπως λέγεται,το 87%. Οι διοριστέοι ήταν μόλις 270,όταν την προηγούμενη φορά ήταν 572(που σημαίνει ότι με τον ίδιο αριθμό διοριστέων, οι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού θα ήταν όλοι διοριστέοι και δε θα έφταναν). Λόγω της δυσκολίας των θεμάτων, τα μόρια που αποκόμιζε ένας επιτυχών,αλλά όχι διοριστέος ήταν σχεδόν ανύπαρκτα!(την προηγούμενη φορά είχα τετραπλάσια μόρια,όντας 650 θέσεις πιο κάτω στον πίνακα επιτυχόντων!!!).Με λιγότερα απο 10 μόρια συνολικά από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς (αφόυ απο τα μόρια του προηγούμενου διαγωνισμού έμειναν μόνο τα μισά)και έχοντας μόνο!!! δύο (μικρά) παιδιά,δεν είχα καμία ελπίδα ούτε για αναπληρώτρια,ούτε για ωρομίσθια, ούτε καν για ΠΔΣ, αφού δε διαθέτω μπάρμπα σε καμία τοποθεσία της Ελλάδας!
    Ευτυχώς, ευννοήθηκα από την πρόσληψη στην ΠΔΣ με κριτήριο το χρόνο κτήσης πτυχίου και έτσι θυμήθηκα πώς μοιάζουν οι αίθουσες διδασκαλίας!
    Επειδή, σε αντίθεση με την προϋπηρεσία, που δεν έχει αποκτηθεί απαραίτητα με διαφανή τρόπο(δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους που έχουν αλωνίσει την Ελλάδα και έχουν χρυσοπληρώσει με χρόνο,κόπο,χρήμα και όχι μόνο,την προϋπηρεσία τους,αλλά σε κάποιους που κατάφεραν να τρυπώσουν και, μετά, όλα πήραν το δρόμο τους) προτείνω τα εξής:
    1. Να διατηρούνται στο ακέραιο τα μόρια από επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και να αθροίζονται,όπως ακριβώς και η προϋπηρεσία, ανεξάρτητα από την παλαιότητα του διαγωνισμού
    2. Να είναι απαραίτητη η επιτυχία σε έναν τουλάχιστον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ένταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας
    3. Να μοριοδοτείται κάθε παιδί (ακόμα και το ένα ή τα δύο έχουν στόμα και ανάγκες), καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες και να σταματήσει η ποσόστωση.
    4. Να μοριοδοτείται ο βαθμός πτυχίου και ο χρόνος κτήσης του

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:24 | Γιάννης Παπακρασάς

    Το παρακάτω σχόλιο αφορά μόνο τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
    Τα Μουσικά σχολεία απο την ίδρυσή τους και μέχρι σήμερα λειτουργούν με ελλείψεις. Δεν έχουν στελεχωθεί με προσωπικό. Δεν υπάρχει διδακτέα ύλη στα μαθήματα μουσικής ειδίκευσης και δεν αναγνωρίζονται οι σπουδές στο όργανο επιλογής, στο μάθημα της Αρμονίας της Ιστορίας και της Μορφολογίας. Έτσι ένας απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του στο Ωδείο.
    Στα Μουσικά Σχολεία προσλαμβάνονται καθηγητές ΠΕ16 και ΤΕ16.
    Κανείς δεν αμφισβητεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των μουσικών ΠΕ16 (Απόφοιτοι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατάρτιση του πίνακα που τους αφορά. Στην ειδικότητα ΤΕ16 (απόφοιτοι ωδείων και Σχολών Μουσικής με ή χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση) όμως, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη.Πτυχιούχοι Σχολών Μουσικής, Διπλωματούχοι μεγάλων Ωδείων Ιδιωτικών και Δημοτικών όπως και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κινούνται σε ένα χαοτικό πεδίο όπου ο τελευταίος πτυχιούχος Σχολής Μουσικής μπορεί να βρεθεί στον πίνακα των Μουσικών Σχολείων μπροστά από έναν Διπλωματούχο καθηγητή με 50 μήνες προϋπηρεσία, εάν είναι απόφοιτος κάποιας καθηγητικής σχολής και έχει έστω και έναν μήνα προϋπηρεσία σε ολοήμερο σχολείο!
    Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται σίγουρα οι συνάδελφοι μουσικοί μια πού ο καθένας επιλέγει τις σπουδές του με κριτήριο βεβαίως την μόρφωση που θα πάρει, αλλά και με κριτήριο τα επαγγελματικές προοπτικές που απορρέουν απ΄αυτές. Υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Παιδείας το οποίο όχι μόνο κατάφερε να αφήσει τα Μουσικά Σχολεία επί 23 χρόνια χωρίς διδακτέα ύλη για τα μαθήματα μουσικής ειδίκευσης και χωρίς μόνιμο προσωπικό, αλλά αναδιατάσσει τους πίνακες κάθε φορά με διαφορετικά κριτήρια.
    Η ΛΥΣΗ βρίσκεται στην ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ των Ωδείων.(Ένα πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον κείμενο το οποίο μπορεί να αποτελέσει βάση προβληματισμού και διαλόγου είναι το σχέδιο νόμου του τέως Υπουργού Πολιτισμού Θ.Μικρούτσικου)
    Μέχρι τότε όμως στελέχωση των Μουσικών σχολείων με μόνιμο προσωπικό από όσους έχουν 30 μήνες πραγματική προϋπηρεσία μέχρι τον 6ο του 2008 μια που αυτοί εργάζονται στα Μουσικά Σχολεία τα τελευταία χρόνια και εν συνεχεία για την κάλυψη των κενών που απομένουν και θα δημιουργηθούν στο μέλλον προσλήψεις με αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ της ικανότητας εκτέλεσης και διδασκαλίας μουσικού κειμένου.
    Η διαβάθμιση των Ωδείων θα αργήσει να φέρει αποτελέσματα μια που θα χρειαστεί χρόνος και μεταβατικές διατάξεις αυτός όμως δεν είναι λόγος να αναβάλλεται.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | SILIA

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ,

    Θεωρώ πως οι πίνακες έγιναν δυσλειτουργικοί εξ’αιτίας της άρνησης των κυβερνήσεων να προβούν σε διορισμούς.
    Για παράδειγμα, στους μαθηματικούς:
    Την προηγούμενη χρονιά διορίστηκαν από ενιαίο πίνακα μαθηματικοί με περίπου 18 μόρια.
    Φέτος ο προκάτοχός σας διόρισε από ενιαίο πίνακα μόνο 90 άτομα, δηλαδή άτομα με 21 περίπου μόρια και πάνω.
    Αυτό σημαίνει πως άτομα με μεγάλες προυπηρεσίες των 20,19 και 18 μηνών θα μείνουν εκτός. Οι οποίοι προφανώς και θα δουλέψουν είτε ως ωρομίσθιοι είτε ως αναπληρωτές και
    η προυπηρεσία τους θα είναι την επόμενη χρονιά από 20 έως 30 μόρια.
    Από την άλλη μόλις αναλάβατε εσείς, αντί να διορίσετε πήρατε πάρα πολλούς αναπληρωτές (315).Αυτό σημαίνει πως πολλά άτομα με 10 περίπου μόρια θα βρεθούν του χρόνου με 20. Έτσι δημιουργείται συσσώρευση μεγάλων προυπηρεσιών στους πίνακες.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:

    Μ Α Ζ Ι Κ Ο Ι Δ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Ι Α Μ Ε Σ Ω Σ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | Ευθυμία, Έφη, Κατερίνα Ταχματζίδου

    Συμφωνώ με πολλες από τις προτάσεις της κα Υπουργού θα ήθελα να θίξω κάποια σημεία όπως:
    1)Να διεξάγονται εξετάσεις για τον ΑΣΕΠ κάθε χρόνο και να προσμετρούνται ουσιαστικά μόρια όπως μεταπτυχιακά, διδακτορικά, προΰπηρεσία.
    2)ΟΧΙ στα παράλογα προνόμια-μόρια των πολυτέκνων, τα οποία υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Να δίνουν ΑΣΕΠ και να διορίζονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
    3)Να μην ανανεωθούν οι πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων.
    4) Κατάργηση τουθεσμού-αίσχους των ωρομίσθιων καθηγητών.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | Γιαννης

    Αγαπητή Κυρία Υπουργέ

    1.Πιστευω ότι η αξιοκρατία θα επικρατήσει για όλους τους εκπαιδευτικούς αναθεωρώντας τον νόμο «Γιαννάκου», για τις προσλήψεις πολυτέκνων.Το ΥΠΕΠΘ ας μην γίνει φιλανθρωπικο ίδρυμα διορίζοντας πολυτέκνους χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ ,μεταπτυχιακά στα 40 και 50 τους χρόνια.Οχι μόνο δεν προσφέρουν στην εκπαίδευση αλά με τις οικογενειακές υποχρεωσεις – άδειες δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές και στα σχολεία με κενά και μηδαμινή προσφορά.

    2.Εισαγωγή τπυ μαθήματος πληροφορικής στο δημοτικό Ε’ και ΣΤ’ τάξη για να εξοικιώνωνται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να μπορούν να διαβάζουν και να λύσουν ασκήσεις κλπ όταν θα βρεθούν στην Α’ Γυμνασίου.

    3.Να συνεχίσουν να ισχύουν και οι δύο πίνακες Αναπληρωτών – Ωρομισθίων,εώς την απορόφφηση όλων των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων.Είισης, να μοριοδοτούνται ΑΣΠΑΙΤΕ ,μεταπτυχιακά , συγγραφικό έργο, σεμιναρία ειδικής αγωγής,διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κλπ.Αλλά να μην προσμετράται η μέχρι σήμερα προυπηρεσία Π.Δ.Σ. που αποκτήθηκε από τον «θείο στην Κορώνη».

    καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο σας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | Νίκος Χ.

    κ. Διαμαντοπούλου,
    με την ευκαιρία που μας δίνετε προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ στα ζητήματα που τίθενται, καταθέτοντας τα παρακάτω:
    Α΄ Σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
    Ξεκινάμε από δύο βασικές παραδοχές:
    1. Όταν λέμε «πρώτα ο μαθητής» πρέπει να προσλαμβάνονται οι πλέον ικανοί.
    2. Ότι στη Δευτεροβάθμια ιδιαίτερα Εκπαίδευση η «επετηρίδα» των εχόντων προϋπηρεσία έχει «φρακάρει» και στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

    Αν δεχτούμε τα παραπάνω, θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διορίζονται με ενιαίο τρόπο.δηλ.
    1. ΟΛΟΙ να περνάνε από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να είναι επιτυχόντες.
    2. Για να μην αδικηθούν όσοι είχαν «επενδύσει» στην προϋπηρεσία, προτείνω προσαύξηση των μορίων που πήραν στον διαγωνισμό (εφόσον είναι επιτυχόντες) μέχρι 10%, ανάλογα με τους μήνες προϋπηρεσίας ( προτείνω 10% να λαμβάνει όποιος έχει προϋπηρεσία 36 και πλέον μήνες δηλ. 6 εξάμηνα και αναλογικά για τις άλλες κατηγορίες).
    3. Να καταργηθεί ο διορισμός κατ’ εξαίρεση των πολυτέκνων. Και αυτοί να διαγωνίζονται στον ΑΣΕΠ μαζί με τους υπολοίπους και η όποια προνομιακή μεταχείριση να περιορίζεται στην τοποθέτηση- μετάθεση ( και μόνο μια φορά, όχι επ’ άπειρο).

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | Ελένη Κουφάκη

    Είμαι φιλόλογος καθηγήτρια με 25 χρόνια υπηρεσία στην εκπαίδευση.Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τον τρόπο προσλήψεων έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσο υπάρχουν δυο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων θα διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι αδικίες.Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι αδικίες και η καταστρατήγηση του 60% και 40% είναι ο ΑΣΕΠ.Παρά το ότι είναι γνωστό πως πάρα πολλοί αδιόριστοι μάζεψαν μόρια προϋπηρεσίας με ανορθόδοξο τρόπο (είναι γνωστό πως γίνονταν οι προσλήψεις π.χ στην ΠΔΣ την τελευταία πενταετία)θεωρώ πως η προϋπηρεσία σαφέστατα πρέπει να προσμετράται για το διορισμό με μοριοδότηση για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας αλλά αυτό να μη διαιωνιστεί με καινούριες προϋπηρεσίες.Ταυτόχρονα η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών να ενισχυθεί και να μοριοδοτούνται και άλλα κριτήρια που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος καθηγητής, όπως οι ξένες γλώσσες, πράγμα που ισχύει γενικά στο Δημόσιο. Άραγε η γνώση ξένων γλωσσών ή η γνώση Η/Υ δεν βοηθούν το εκπαιδευτικό έργο του καθηγητή οποιασδήποτε ειδικότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι επαφές και τα προγράμματα συνεργασίας με σχολεία του εξωτερικού είναι απαραίτητες;Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως ο αριθμός που θα προσλαμβάνεται για κάθε ειδικότητα πρέπει να ανακοινώνεται όσο το δυνατόν ενωρίτερα και να μην παραβιάζεται στην πορεία.(Π.χ στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα προσλαμβάνονταν 150 γυμναστές ,ένα μήνα πριν το διαγωνισμό ανακοινώθηκε ότι θα προσληφθούν 45.Αναλογία 1 στους 120 περίπου).
    Αυτό, βέβαια που πρέπει να συζητηθεί σε μια άλλη διαβούλευση είναι πώς ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα βελτιωθεί ώστε να επιτυγχάνουν πράγματι οι πιο άξιοι και όχι οι πιο τυχεροί.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ Β’ΦΟΥΡΝΙΑ,ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ 2010-2011.ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ‘ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ’ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΤΗΣ Β’ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΓΙΑ 7η ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ’ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 23,99 ΜΟΡΙΑ.ΕΝΩ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ 30ΜΗΝΟΥ, 24ΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ Η ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ,Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 40%ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ(ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ)ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009-2010!(ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΛΑΔΟ).
    ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ,ΔΗΛ.ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!)ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Β’ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !
    ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Α’ΦΟΥΡΝΙΑΣ:Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ 30ΜΗΝΟ, 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ 40% ΝΑ ΠΡΟΤΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ(ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ)ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣΑΣΕΠ ΝΑ ΕΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.Π.ΧΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΑΣΕΠ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ(ΑΘΗΝΑ)ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ)ΕΝΩ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ,ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ(!)ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΑΣΕΠ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ).ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011 ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΤΑΙ ΤΟ 30ΜΗΝΟ,24ΜΗΝΟ ΚΑΙ 40%.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:13 | β.

    Κ.Υπουργέ,

    Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω οτι ανήκω στους τυχερούς καθώς κατάφερα να διοριστώ με το περίφημο 40%,ενω βέβαια υπήρξα και 2 φορές επιτυχούσα του ΑΣΕΠ.Συνεπώς το θέμα δε με αφορά άμεσα.Κρίνω όμως σκόπιμο να αφιερώσω λίγο χρόνο, θεωρώντας επιεικώς απαράδεκτο το να τίθεται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση(στο όνομα της δημοκρατίας και δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης), δεδομένου οτι δεν πιστεύω οτι το σύνολο των μηνυμάτων που θα συγκεντρωθούν, θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα.Επιπλέον, θεωρώ οικτρό το γεγονος οτι ανθρωποι με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών, Η/Υ, βρίσκονται στο έλεος αβέβαιων, άδικων και τυχάρπαστων αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων, με στόχο την προβολή και την επίδειξη υπεροχής σε σχέση με τους αντιπάλους!!!!
    Καθε χρόνο εκατοντάδες εκπαιδευτικοι, απόφοιτοι των πανεπιστημίων του κράτους που έσεις κυβερνάτε, αναγκαζονται να εκλιπαρουν για διδακτικές ώρες στο δημόσιο,εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, ξοδεύοντας μυθικά ποσα,προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προϋπηρεσία, που έσεις τόσο απλά επιχειρείτε να πετάξετε στον κάδο.
    Θα μπορούσα να σπαταλήσω πολυ ακομη χώρο,αλλα περιοριζομαι απλά στο να αναφέρω αυτό που έγω προσωπικά θεωρώ δίκαιο.Αναγνώριση και προσμέτρηση της αποκτηθείσας προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών και σαφέστατα δικαίωμα αποχής απο ΤΟ ΑΣΕΠ, όσων είναι ήδη επιτυχόντες για μια , δύο ή και παραπάνω φόρες.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Τρέμμα Μαρία-Έλενα

    Είμαι πρώτη φορά αναπληρώτρια μετά από τρεις φορές επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ και έχοντας δουλέψει δύο χρονιές ωρομίσθια. Έχω και εγώ ταραχτεί με τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Τι θα ισχύσει δηλαδή για εμάς που δώσαμε τόσες φορές εξετάσεις και έχουμε αποδείξει επανειλημμένα την «αξία» μας, αλλά τελικά δεν είμαστε άξιοι να διοριστούμε; Πόσες φορές ακόμα πρέπει να δώσουμε εξετάσεις και να μένουμε για λίγο απ’ έξω; Συμμερίζομαι την αγωνία όλων των συναδέλφων και ελπίζω να δοθεί η καλύτερη λύση.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:09 | Παναγιώτης Κουτής

    Η αξιοκρατία που ευαγγελίζεται το νέο νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφη, καθώς απαξιώνει την επαγγλματική εμπειρία ως κριτήριο αξιολόγησης που αποκτούμε με τη διδασκαλία στην τάξη. Όσοι έχουν διδάξει, έχουν ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της τάξης, γνωρίζουν τις ανάγκες των μαθητών, ξέρουν πως θα διδάξουν σωστά και εποικοδομητικά προς όφελος των μαθητών. Κανένας θεωρητικός γραπτός διαγωνισμός, που εξετάζει μόνο την ικανότητα απομνημόνευσης στείρων γνώσεων, δεν μπορεί να πιστοποιήσει τις ικανότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθει κάποιος στα καθήκοντα του εκπαιδευτικού.

    Όσοι καταφέρουν να διοριστούν ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, θα είναι υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν ξανά και ξανά τις ικανότητές τους μέσω των επαναλαμβανόμενων γραπτών διαγωνισμών. Δημιουργείται επομένως το ερώτημα, πως κάποιος που κρίθηκε κατάλληλος να διδάξει, μετά από 2 χρόνια πρέπει να αποδείξει πάλι αν έχει το γνωστικό επίπεδο;

    Η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε είναι ότι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της διδασκαλίας, δεν θα έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν για τον επόμενο κάθε φορά γραπτό διαγωνισμό, ώστε να αποτυγχάνουν και να αντικαθίστανται επομένως από άλλους αναπληρωτές ή ωρομισθίους, οι οποίοι πάλι με τη σειρά τους δεν θα έχουν δυνατότητα προετοιμασίας και με τη σειρά τους θα αποτυγχάνουν πάλι. Με αυτό τον τρόπο θα ανακυκλώνονται συνεχώς οι εκπαιδευτικοί, με μόνο θύμα της ανακύκλωσης άπειρων εκπαιδευτικών το εκπαιδευτικό σύστημα και τους μαθητές.

    Θα πρέπει να διατηρηθούν οι πίνακες αναπληρωτών & ωρομισθίων, αλλά να γίνουν μεικτοί, ώστε οι διορισμοί να γίνονται σε ποσόστωση 50% από έχοντες προϋπηρεσία και από επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ χωρίς προϋπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο δεν θα εκδιώκονται όσοι εργάζονται και αποκτούν εμπειρία και δύνεται ταυτόχρονα και η δυνατότητα σε νέους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στην εκπαίδευση.
    Παναγιώτης Κ., Ωρομίσθιος Φιλόλογος

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:08 | andreas papakostas

    Τελειωσα τη σχολη μολις τον Ιουνιο και επελεξα να τελειωσω πρωτα τα στρατιωτικα μου καθηκοντα και μετα να δουλεψω ως αναπληρωτης. Αυτη τη στιγμη ειμαι φανταρος δεν μπορω να δουλεψω και επομενως δεν θα εχω καμια προυπηρεσια τη στιγμη που γυναικες συμφοιτητριες μου αυτη τη χρονια ειχαν την ευκαιρια να δουλεψουν και να αποκτησουν τα μορια τους. Θεωρω αδικο το οτι δεν υπαρχει προυπηρεια για μενα και οχι απο δικη μου επιλογη και ξαφνικα μαθαινοντας τις καινουριες ρυθμισεις βλεπω τη θεση μου να αδικειαι ολο και περισσοτερο.Θερω απαραδεκτες τις νεες ρυθμισεις που επελεξε να επιβαλλει η υπουργος χωρις καν να συζητησει και να ζητησει τη γνωμη μας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:06 | Ρίτα

    Κυρία Υπουργέ,
    οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επιλέξαμε να εργαστούμε στον τόσο δύσκολο αλλά και συγχρόνως συναρπαστικό χώρο της Ειδικής Αγωγής, για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στους αντίστοιχους πίνακες προυπηρεσίας πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Αυτό σημαίνει σχετικό διδακτορικό-μεταπτυχιακό, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα (λόγω περιορισμένων θέσεων και έλλειψης γνωριμίας με κάποιο Καθηγητή Πανεπιστημίου που να μπορεί να τους περάσει στις εξετάσεις) ή στο εξωτερικό (σε αυτή την περίπτωση εξαιτίας έλλειψης οικονομικής δυνατότητας ή/και αδυναμίας απομάκρυνσης από την Ελλάδα λόγω οικογενειακών καταστάσεων), πρέπει να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον Σεμινάριο Εξειδίκευσης 400 ωρών στην Ειδική Αγωγή. Επιπλέον πολλοί από εμάς επιμορφώνονται παράλληλα και στην εκμάθηση γραφής Braille και Νοηματικής. Γιατί λοιπόν πρέπει επιπλέον να δώσουμε και ΑΣΕΠ; Γιατί πιστεύετε ότι τα προσόντα επιμόρφωσης και η προυπηρεσία (που είναι τα κριτήρια αξιολόγησης των πινάκων της Ειδικής Αγωγής) δεν αποτελούν αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης; Για ποιο λόγο πρέπει να καταργηθούν οι πίνακες Ειδικής Αγωγής που μέχρι τώρα δεν ενοχλούν κανέναν, αντίθετα συμβάλουν με αξιοκρατία στο κοινωνικό έργο της πολιτείας; Δεν είναι δυνατόν από τη μια στιγμή στην άλλη να επιβάλετε χωρίς καμία προειδοποίηση την κατάργηση των ισχύοντων, εδώ και χρόνια, τρόπων επιλογής των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής, απαξιώνοντας τα προσόντα τους αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται για να εξασφαλίσουν χρόνο με το χρόνο μήνες προυπηρεσίες. Η κατάργηση των πινάκων προϋπηρεσίας είναι τεράστια αδικία για χιλιάδες ωρομίσθιους και αναπληρωτές, τόσο της Ειδικής όσο και της Γενικής Εκπαίδευσης!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 23:05 | Αλίκη Ζώη

    Κα υπουργέ

    σχετικά με το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών θέλω να αρχικά να θέσω δύο ερωτήματα:

    1)Θα διοριστούν το 2010 εκπαιδευτικοί με 24μηνο + ΑΣΕΠ;

    2)Οι εκπαιδευτικοί που είναι ήδη επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (μία ή περισσότερες φορές) θα απαλλαχθούν άπο την υποχρέωση να λάβουν μέρος ξανά στο διαγωνισμό;

    Αν η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι αρνητική τότε παρά τις όποιες καλές και αξιοκρατικές προθέσεις μια μεγάλη αδικία θα πραγματοποιηθεί γιατί:

    – το καλοκαίρι του 2010 θα έχουν δικαίωμα διορισμού και θα διοριστούν με το 40% οι εκπαιδευτικοί που απέκτησαν προυπηρεσία στις σχολές ΟΑΕΔ και αφνιδιαστικά εντάχθηκαν στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ξεπερνώντας σε μόρια τους αναπληρωτές των σχολείων του ΥΠΕΠΘ που οι περισσότεροι διορίστηκαν αναπληρωτές μέσω διαδοχικών επιτυχιών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

    και

    -ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκτός απο γνώσεις απαιτεί για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σε 3 ώρες ταχύτητα, συγκέντρωση, αντοχή,δυνατή μνήμη ιδιότητες που ένας άνθρωπος χάνει καθώς μεγαλώνει.Έτσι οι ήδη 3 φορές επιτυχώντες ΑΣΕΠ άνω των 40 ετών όπως εγώ αλλά και πολλοί άλλοι θα είναι άδικο να ανταγωνιστούν 25χρονους ή 30χρονους συναδέλφους.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:53 | Κάλλια

    Αξιότιμη κα Διαμαντοπούλου,
    Θα ήθελα και εγώ να καταθέσω τις απόψεις μου πάνω στο ζήτημα που αφορά το διορισμό και τις μεταθέσεις των πολυτέκνων.
    Θεωρώ πως η μέριμνα που υπάρχει θα πρέπει να συνεχιστεί, αντιτιθέμενη στις απόψεις που προηγήθηκαν.
    Αυτό γιατί τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών είναι παιδιά οικογενειών που δύσκολα τα βγάζουν πέρα οικονομικά, εξαιτίας των πολλών εξόδων που αυτά απαιτούν. Το γεγονός και μόνον πως ένα παιδί μιας τέτοιας οικογένειας έχει καταφέρει να σπουδάσει, σημαίνει πως έχουν γίνει πολλές θυσίες σε όλους τους κλάδους, τόσο από την οικογένεια, όσο και από το ίδιο το παιδί. Ιδιαίτερα δε, οι πολύτεκνοι που προέρχονται από οικογένειες εργαζομένων, μισθωτών ή δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν δικά τους σπίτια ή ακίνητη περιουσία θα πρέπει να βοηθούνται από το κράτος. Και πόσο μάλιστα τη στιγμή που τα εισοδήματά τους δεν μπορούν παράνομα να αποκρυφτούν, όπως στην περίπτωση ελεύθερων επαγγελματιών.
    Κάτι ακόμα που θα ήθελα να προσθέσω, αφορά τα συνδικαλιστικά όργανα. Πολλοί συνδικαλιστές μην όντας πολύτεκνοι δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ταλανίζουν μία πολύτεκνη οικογένεια και τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων τους. Εκτός αυτής της μερίδας των συνδικαλιστών, όμως, υπάρχει μεγάλος αριθμός αυτών, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταργηθεί η μέριμνα των πολυτέκνων για ίδιον όφελος. Αυτό γιατί, η μέριμνα που υπάρχει δίνει στους πολυτέκνους τη δυνατότητα και την αξιοπρέπεια να μην υπακούουν και να μην προσκυνούν τους συνδικαλιστές, καθώς δεν τους έχουν ανάγκη. Αν αρθεί, λοιπόν, θα γίνουν ευάλωτοι σε εκβιασμούς, καθώς οι συναλλαγές-διαπλοκές συνδικαλιστή και εργαζομένου θα είναι το άμεσο επακόλουθο.
    Προτείνω, ακόμη, να υπάρξει ρύθμιση για τη ποσοστιαία συμμετοχή πολυτέκνων στα συνδικαλιστικά όργανα, ώστε να είναι δυνατή η σωστή εκπροσώπησή τους, από άτομα που γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μία πολύτεκνη οικογένεια.
    Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, έχω να καταθέσω τις εξής παρατηρήσεις:
    1. Τα τελευταία χρόνια το υλικό που είναι αναγκασμένος να κουβαλά ο μαθητής στο σχολείο έχει αυξηθεί πολύ σε όγκο. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να βαραίνουν οι τσάντες των παιδιών και να δημιουργούνται προβλήματα σωματικά, αλλά και να καταστρέφεται ο ψυχισμός του μαθητή που βλέπει τη διαδρομή για το σχολείο ως αγκαρεία. Θα πρέπει συνεπώς να είναι η ύλη πιο συνοπτική και περιεκτική και να μην πλατειάζει. Αυτό αποτελεί πρόβλημα και για τους δασκάλους, οι οποίοι προσπαθούν να διδάξουν ένα μεγάλο όγκο ύλης και καταλήγουν να το κάνουν επί τροχάδην για να προλάβουν την προθεσμία που καθοίζεται από τη σχολική χρονιά.
    2. Πολλοί εκπαιδευτικοί τελειώνουν την καριέρα τους χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα σεμινάριο. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως κάθε δέκα χρόνια θα πρέπει να υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί φεύγουν από την τάξη και να περνάν από κάποιο διδασκαλείο, ώστε να ενημερώνονται στις νέες μεθόδους διδασκαλίας.
    3. Να ζητείται η γνώμη των εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στα βιβλία, καθώς ναι μεν μπορεί να είναι καλά όσον αφορά το περιεχόμενο, όμως πρέπει να αξιολογηθει και από τους ίδιους τους διδάσκοντες η εργονομία τους. Το κατά πόσον δηλαδή είναι δυνατόν να προσαρμοστούν σε ένα σχέδιο διδασκαλίας με ομαλή ροή και πληρότητα.
    4. Η ύπαρξη ψυχολόγου στο σχολικό χώρο είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών η οποία συνεχώς αυξάνεται.
    5. Ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η κατάργηση της βαθμολογικής κλίμακας αξιολόγησης των μαθητών. Σε μία εποχή που γίνεται προσπάθεια για ανάπτυξη της κριτικής σκέψης κάτι τέτοιο αποτελεί τροχοπέδη. Αντίθετα θα πρέπει να υπάρχει έκθεση πορείας μαθητή κάθε μήνα. Έτσι θα έχει περισσότερη σημασία η »διαδρομή» του μαθητή και δε θα υπάρχον τα τρίμηνα που αποτελούν σημεία σταθμούς για γονείς και παιδιά. Θα αναπτυχθεί κατά αυτόν τον τρόπο ένα αίσθημα δικαίου στους μαθητές, καθώς δε θα είναι σε θέση ο εκπαιδευτικός να δρα αυθαίρετα, μα θα πρέπει να αιτιολογεί τις θέσεις του σε γραπτή ελεγχόμενη μορφή.
    6. Η ανάπτυξη των ολοήμερων σχολείων θα πρέπει να είναι σωστή. Αντίστοιχη του πραγματικού σχεδίου ολοήμερου σχολείου. Να έχουν σωστή επάνδρωση από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και με χρήση σωστών κριτηρίων για την επιλογή τους. Να υπάρχει μέριμνα για την πλήρη υποδομή τους και να διαθέτουν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.
    7. Τα κυλικεία των σχολείων καλό θα ήταν να καταργηθούν. Τουλάχιστον να πάψει να υπάρχει η σημερινή μορφή τους. Σε μία εποχή που η Ελλάδα είναι πρώτη στην παιδική παχυσαρκία, θα μπορούσε να γίνει μία αρχή επιτρέποντας στα σχολικά κυλικεία να πουλούν μόνο γάλα, χυμούς και φρούτα.
    Σας ευχαριστώ πολύ που δίνετε τη δυνατότητα σε εμένα και πολλούς άλλους να καταθέτω τις απόψεις μου, σας ζητώ συγγνώμη εάν σας κούρασα και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:48 | Δημήτρης Κ.

    Κυρία Υπουργέ,
    θα μπορούσα κι εγώ να προτείνω οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών από εδώ και στο εξής να γίνονται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ. Άλλωστε είμαι από τους λίγους – τυχερούς – που έδωσε και διορίστηκε με αυτόν τον περίφημο διαγωνισμό.
    Θα μπορούσα επίσης να προτείνω να προσμετρώνται μόνο οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, μιας και κατέχω έναν τέτοιο τίτλο, τον οποίο σημειωτέον δεν απέκτησα στο εξωτερικό πληρώνοντας, αλλά σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας κατόπιν εξετάσεων εισαγωγής – ξανά!- και υποχρεωτικών παρακολουθήσεων και εβδομαδιαίων παρουσιάσεων εργασιών.
    Θα μπορούσα τέλος να υποστηρίξω με πάθος να μην ευνοούνται οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, αφού η σύζυγός μου -δύο φορές επιτυχούσα του ΑΣΕΠ, όχι όμως διοριστέα- δεν προσλήφθηκε ως αναπληρώτρια ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να διορίζονται ως αναπληρωτές κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι και μετά οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.
    Θα μπορούσα να προτείνω όλα τα παραπάνω – και θα είχα κάθε δικαίωμα – αν δεν λάμβανα υπ’ όψιν τα εξής:
    α) ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ – με τις απίθανες ερωτήσεις – δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο επιλογής των ικανότερων.
    β) οι καλοί εκπαιδευτικοί αποδεικνύονται μόνο όταν βρίσκονται μέσα στην τάξη. Χρήσιμη είναι και η θεωρητική κατάρτιση, αλλά πιστέψτε με η τάξη έχει τη δική της δυναμική, ικανή να συνθλίψει κάθε θεωρητικό σχήμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Επομένως, η προϋπηρεσία ασφαλώς και αποτελεί εχέγγυο της καταλληλότητας του εκπαιδευτικού. Άλλωστε με το ίδιο – σωστό σε γενικές γραμμές – σκεπτικό δεν θέλετε να βάλετε «φρένο» σε χιλιάδες αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε γραφεία και στο υπουργείο; Πώς το είπατε αλήθεια; «Ο εκπαιδευτικός πρέπει να βρίσκεται στην τάξη»! Ή μήπως ο αναπληρωτής/ωρομίσθιος είναι «παιδί ενός κατώτερου θεού»;
    γ) η κοινωνική αλληλεγγύη και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από master, διδακτορικά και προυπηρεσίες.
    Ας πάψουμε λοιπόν, σκεπτόμενοι μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, να τρώμε τις σάρκες μας, δίνοντας άλλοθι σε κάθε κυβέρνηση να περνά μέτρα που ουσιαστικά μειώνουν τους διορισμούς.
    Εύχομαι σε όλους αυτούς τους επίδοξους συναδέλφους που υποστηρίζουν οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, πράγματι να πετύχουν με την πρώτη στον διαγωνισμό, αφού είναι τόσο σίγουροι για τις ικανότητές τους (κι αν τυχόν είναι επιτυχόντες, αλλά μη διοριστέοι, ας μαζέψουν τα κομμάτια τους κι ας ξαναδώσουν…)
    Επίσης, προτείνω σε σας κυρία Υπουργέ να κάνετε κάτι πιο καίριο και ριζοσπαστικό: γιατί δεν μειώνετε δραστικά – από αυτή τη χρονιά μάλιστα – τον αριθμό των εισακτέων στις λεγόμενες καθηγητικές σχολές; (άραγε τίθεται ζήτημα πολιτικού κόστους;)
    Τέλος, τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι πολύ πιο σύνθετα και σοβαρά για να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο πρόσληψης των καθηγητών. Αφήστε λοιπόν το ισχύον σύστημα προσλήψεων ως έχει (αλλωστε έχει επιφέρει μια σχετική ισορροπία)και κατευθύνετε την δημιουργικότητά σας στα ουσιαστικά ζητήματα που ταλαιπωρούν την εκπαίδευση (μείωση μαθητών ανά τάξη, υλικοτεχνική υποδομή, ουσιαστική και συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κ.α.)

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:46 | ΔΩΡΑ

    Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα εκατοντάδες μυνήματα απελπισμένων,αδικημένων,απογοητευμένων από τις συνεχείς αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών,ένα συμπέρασμα βγαίνει.
    -ζητάμε ένα δίκαιο,αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης βασισμένο σε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια
    -ένα σύστημα που δε θα αδικεί κανέναν, ούτε αυτόν που έχει επιτύχει σε παλαιότερους ΑΣΕΠ ούτε αυτόν που έχει μαζέψει σπειρί-σπειρί την προυπυρεσία του.
    -ποια είναι,όμως, τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια?
    1.ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
    2.ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
    3.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ
    4.ΟΛΗ Η ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑ ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ
    5.ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
    6.ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

    Είναι δικό σας μέλημα να σκεφτείτε πώς θα μοριοδοτήσετε τα παραπάνω κριτήρια ώστε να μην αδικήσετε κανέναν.Καθένας από μας,ανάλογα με το πότε πήρε το πτυχίο του,έτρεχε να ΜΑΖΕΥΕΙ μόρια σύμφωνα με τις επιταγές των διαφόρων κυβερνήσεων.Αυτά που μάζεψε είναι η προσωπική και οικογενειακή του θυσία.ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:44 | ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

    Κυρία Υπουργέ,

    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ασχοληθείτε με την περίπτωση των αναπληρωτών, που αν και με συνεχόμενες επιτυχίες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κατάφεραν να δουλέψουν ένα ολόκληρο σχολικό έτος, η αποτυχία να περάσουν τη βάση κατά τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τους απέκλεισε από την εργασία στο αντικείμενό τους και τα δημόσια σχολεία κατα το τρέχον σχολικό έτος…ίσως και τα επόμενα. θεωρώ ότι είναι άδικο τη μία χρονιά ένας εκπαιδευτικός να δικαιούται τη θέση, εφόσον έχει κριθεί κατάλληλος από το ΑΣΕΠ,ενώ την επόμενη όχι, παρόλο που έχει ήδη αποκτήσει και την εμπειρία της διδασκαλίας (προυπηρεσία).
    Όταν πάρω τα αντίγραφα των γραπτών μου,στα οποία η βαθμολογία μου είναι 33, θα σας τα στείλω για να διαπιστώσουν και οι άνθρωποι του Υπουργείου, την κάθε άλλο παρά ορθή βαθμολόγηση που μπορεί να γίνεται κάποιες φορές από τους ΄΄έχοντες τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό τίτλο΄΄ καθώς και την ειδικότητα των διορθωτών του ΑΣΕΠ. Ασφαλώς τα αντίγραφα των γραπτών μου θα συνοδεύονται και από τις μέσω scanner βαθμολογημένες απαντήσεις μου στην άλλη ενότητα του διαγωνισμού, όπου η βαθμολογία μου είναι 87.92.
    Η τεράστια διαφορά μεταξύ των βαθμολογιών των δύο ενοτήτων μόνο λογικά δεν μπορεί να εξηγηθεί. Φυσικά δεν είμαι η πρώτη που έχει υποστεί την παραπάνω αδικία. Κοιτάζοντας τους πινακες των αναπληρωτών θα δείτε πολλούς συναδέλφους με προυπηρεσία και σειρά που άλλαξε προς το πολύ χειρότερο μετά από ένα διαγωνισμό. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα ήθελα να σας μεταφέρω ελπίζοντας ότι θα δώσετε λύση.

    Με εκτίμηση και προσδοκίες

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:42 | Σπυριδούλα Τριανταφύλλου

    Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
    θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα και να μοιραστώ μαζί σας τις προτάσεις μου:
    • Θεωρώ πως η ένταξη των Ψυχολόγων στα σχολεία Γενικής Παιδείας είναι ένα ακανθώδες ζήτημα που συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια. Η παρούσα κυβέρνηση καλείται να κάνει τη διαφορά και να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με τα πρότυπα των σχολείων της Ευρώπης. Στην παρούσα φάση, εκπαιδευτικοί με σχετική επιμόρφωση (η οποία μπορεί να μην ξεπερνά και τις 300 ώρες) καλούνται να καλύψουν τις θέσεις Συμβούλων σε ΣΣΝ (Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων), ΓΡΑΣΕΠ και ΚΕΣΥΠ, με αμφίβολη ποιότητα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, λόγω έλλειψης κατάρτισης. Αντίθετα, εάν ενταχθούν οι Ψυχολόγοι στα σχολεία, θα μπορέσουν ως ειδικοί να απασχοληθούν και να προσφέρουν είτε ως α) Σχολικοί Ψυχολόγοι, είτε ως β) Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

    • Παράλληλα, θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε προβληματισμό σχετικά με τη μη ένταξη των ΠΕ 23 Ψυχολόγων στην εκπαίδευση, ως εκπαιδευτικό προσωπικό. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο οι ΠΕ Κοινωνιολόγοι να έχουν λόγο ύπαρξης ως εκπαιδευτικό προσωπικό και να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών και να διδάξουν στα σχολεία, ενώ οι ΠΕ Ψυχολόγοι αποκλείονται από αυτή τη διαδικασία. Το επιχείρημα πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαθήματα να διδάξουν, ώστε να συμπληρώσουν ώρες είναι αβάσιμο, καθώς μπορούν να διδάξουν μαθήματα Κοινωνικής Κατεύθυνσης (όπως κάνουν ως τώρα οι Κοινωνιολόγοι, δηλαδή Ψυχολογία, Κοινωνιολογία κά), καθώς και να συμπληρώσουν ωράριο ασκώντας συμβουλευτική ή διδάσκοντας ΣΕΠ, αντικείμενο που εντάσσεται στην επιστήμη τους!

    • Στην ίδια λογική θα πρότεινα να γίνεται δεκτή η ειδικότητα των ΠΕ Ψυχολόγων και στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, προκειμένου να αποκτούν οι Ψυχολόγοι την Παιδαγωγική Κατάρτιση που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση. Με ποια λογική ακόμη και οι ΤΕ Ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να ενταχθούν στο ΕΠΠΑΙΚ και να δώσουν ΑΣΕΠ και να διδάξουν σε σχολεία, και οι ΠΕ Ψυχολόγοι θεωρούνται μη σχετικοί με την εκπαίδευση;
    Εξάλλου το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας επιμορφώνει μόνιμους Ψυχολόγους ΕΕΠ των ΣΜΕΑ, κατόπιν του διορισμού τους, στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Για ποιο λόγο λοιπόν δε δίνεται το δικαίωμα αυτό και στους υπολοίπους;

    ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
    • Οι θέσεις για ωρομίσθιους και αναπληρωτές ΕΕΠ (Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) για ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ, προκηρύσσονται κάθε χρόνο και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της κάθε Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης μοριοδοτεί όπως εκείνο κρίνει το συγγραφικό έργο του υποψηφίου. Προτείνω να υπάρχει μια ενιαία μέθοδος μοριοδότησης, αξιολόγησης, αλλά και τρόπου απόδειξης του συγγραφικού έργου (π.χ. πρακτικά συνεδρίων, βεβαίωση οργανωτικής επιτροπής κτλ), προκειμένου να μην υπάρχουν αδικίες του τύπου, το ίδιο άτομο να παίρνει μόρια στη μία περιφέρεια για το συγγραφικό έργο και το ίδιο άτομο σε άλλη περιφέρεια να παίρνει 0 μόρια για το ίδιο συγγραφικό έργο την επόμενη χρονιά.
    Κάθε χρόνο η εγκύκλιος αλλάζει και μοριοδοτεί κάτι διαφορετικό. Τη μια χρονιά προηγούνται όσοι έχουν εξειδικευμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα, την άλλη χρονιά όσοι έχουν εντοπιότητα. Εντοπιότητα ακόμη και στην ΑΤΤΙΚΗ!!!
    • Επίσης προτείνω να καταρτιστεί ένας ενιαίος πίνακας και να έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι να δηλώνουν πάνω από μία περιφέρειες, και όχι να υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση σε μία και μοναδική περιφέρεια! Με τον ισχύοντα τρόπο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιλέγονται τελικά υποψήφιοι με λιγότερα μόρια σε περιφέρειες με μικρότερο ανταγωνισμό, και άτομα με περισσότερη εμπειρία και εξειδίκευση να μένουν εκτός της διαδικασίας, ενώ θα ήταν πρόθυμα να υπηρετήσουν και σε μια άλλη περιφέρεια. Προτείνω να καταρτίζεται ενιαίος πίνακας και να δηλώνουν 3 περιφέρειες της προτίμησής τους οι υποψήφιοι.

    • ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΣΥΠ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ
    Στην προκήρυξη – εγκύκλιο για ΕΕΠ στα ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ μοριοδοτείται ετήσια επιμόρφωση στα παιδαγωγικά. Εφόσον οι ΠΕ Ψυχολόγοι δε γίνοτναι δεκτοί στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ που είναι το κατεξοχήν πρόγραμμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης, και το ΠΕΣΥΠ δεν μοριοδοτείται, απορώ τελικά ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα που γίνεται δεκτό προς αξιολόγηση. Θα ήθελα η εγκύκλιος στο συγκεκριμένο σημείο να είναι πιο σαφής!

    • Θεωρώ πως το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) θα πρέπει να μοριοδοτείται στις θέσεις σχετικού γνωστικού αντικειμένου (π.χ. Ψυχολόγων)ως ετήσια επιμόρφωση, καθώς αποτελεί ετήσιο πρόγραμμα υποχρεωτικής παρακολούθησης που παρέχεται από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ). Περιλαμβάνει υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση 300 ωρών σε φορείς όπου ασκείται η Συμβουλευτική και πτυχιακή εργασία. Ο τρόπος εισαγωγής είναι αξιοκρατικός εφόσον δεν περιλαμβάνει συνέντευξη και πρόκειται για μετα-πτυχιακή εξειδίκευση, εφόσον γίνονται δεκτοί μόνο πτυχιούχοι (KAY σπουδαστών ΠΕΣΥΠ). Άλλωστε, το εν λόγω πρόγραμμα αναγνωρίζεται ήδη από το Υπουργείο Παιδείας ως ικανό να πιστοποιήσει εξειδίκευση-επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στη Συμβουλευτική και ως εκ τούτου μοριοδοτείται στις κρίσεις των Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών αλλά και Στελεχών ΣΕΠ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ (ΦΕΚ 948 τ. Β’ 9/7/2003).
    Εξάλλου, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια συμβουλευτική διαδικασία!

    Στην Ειδική Αγωγή οι ΕΕΠ θεωρούνται εκπαιδευτικοί (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό!) και λαμβάνουν επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, επομένως το ΠΕΣΥΠ που επιμορφώνει εκπαιδευτικούς στη Συμβουλευτική, θεωρώ πως είναι εύλογο να επιμορφώνει και Ψυχολόγους στη Συμβουλευτική. Επομένως, εφόσον μοριοδοτείται για τους μεν, θα πρέπει να μοριοδοτείται και για τους δε. .

    Δεδομένου ότι οι Ψυχολόγοι εξ ορισμού ασκούν τη Συμβουλευτική σε οποιαδήποτε θέση κι αν κληθούν να υπηρετήσουν, δε βρίσκω το λόγο να μην τους αναγνωρίζεται η επιμόρφωση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Παρακαλώ ας επιληφθεί του θέματος κάποιο στέλεχος της Κυβέρνησης με κοινωνικές σπουδές.

    Συγκεκριμένα, το ΠΕΣΥΠ περιλαμβάνει μάθημα «Συμβουλευτική ατόμων με αναπηρίες», το οποίο άπτεται ακριβώς του αντικειμένου της προκηρυσσόμενης θέσης ΕΕΠ. Εξάλλου, οι σπουδαστές ΠΕΣΥΠ έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και σε Ειδικά Σχολεία! Επομένως, ασκούνται στο εν λόγω αντικείμενο.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
    για όσα δεσμεύεστε να κάνετε για όλα αυτά,
    και εκ των υστέρων
    αφου διαβάσατε με προσοχή όλο αυτό το κείμενο και έχετε φτάσει σε αυτή την αράδα..

    Σπυριδούλα Τριανταφύλλου

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:42 | ΦΑΝΗΣ Γ.

    Δεν μπορείτε να παίζετε με τις ζωές μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Είναι ό,τι πιο ανήθικο, άδικο και αισχρό έχει συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης αυτό που πάτε να κάνετε.
    ΓΙΑΤΙ??Δεν το καταλαβαίνω. Είναι τόσο απλά για εσάς τα πράγματα από τις ωραίες σας θεσούλες.
    Δεν είμαι 20 για αρχίσω να προσπαθώ πάλι από την αρχή!
    Εσείς μας δείξατε τον τρόπο να παλεύουμε για την προϋπηρεσία και τώρα τα μηδενίζετε όλα.
    Η επαναλαμβανόμενη επιτυχία στον ΑΣΕΠ δεν αποδεικνύει την ικανότητα ενός καθηγητή. Τα επαναλαμβανόμενα χρόνια όμως μέσα στην τάξη δεν μπορούν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
    Συμφοιτητές που δεν θέλαν να ασχολήθούν με την εκπαίδευση κάνανε μεταπτυχιακά, διδακτορικά. Αυτοί που την αγαπούσαν μπήκαν στον αγώνα της προϋπηρεσίας. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!???
    Οδηγείτε τους ανθρώπους να λένε πως έκαναν λάθος επιλογή τόσα χρόνια, που μπόρεσαν να πιστέψουν πως αξιοκρατικά και με μόχθο μπορούσαν να επιτύχουν κάτι. Ανθρώπους που είναι πολίτες του κράτους που κυβερνάτε!
    Αυτό δεν σας προβληματίζει καθόλου???
    Τι αξιοκρατία είναι αυτή που σε εξευτιλίζει και σε μηδενίζει???
    Η εκπαίδευση χρειάζεται πολλά, αλλά όχι απαξίωση των λειτουργών της.
    Ένα τεράστιο ΛΑΘΟΣ για την κυβέρνηση και η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ για εμάς!

    Χρόνια ωρομίσθιος και πλέον αναπληρωτής ΠΕ04.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:41 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΕΠ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ 40% ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕ<> ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΥΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΣΕ ΑΣΕΠ (30%,20%..) ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΣΤΟ 40%.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 50% ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ 50% ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕΠ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ. ΑΝ ΜΠΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΠ ΑΣ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ,Η ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΣΕΠ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:41 | αργύρης

    Με το τωρινό σύστημα προσλήψεων επικρατεί μια ισορροπημένη κατάσταση. Όσοι είναι μικροί σε ηλικία και ακόμη με περιορισμένες υποχρεώσεις μπορούν να διαβάσουν για πολλούς μήνες-χρόνια ώστε να δοκιμάσουν την …τύχη τους , που θα πρέπει να είναι …πολύ μεγάλη, για να περάσουν στον ΑΣΕΠ. Για τους μεγαλύτερους όμως σε ηλικία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: πρέπει να εξασφαλίσουν τα προς το ζην κάνοντας πλήθος ιδιαίτερων μαθημάτων ή μαθημάτων σε φροντιστήρια ή τρέχοντας να εξασφαλίσουν κάποιες ώρες προυπηρεσίας ακόμη και μακριά από το σπίτι τους, ακόμη και μακριά από τα παιδιά τους. Οι υπάρχοντες πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων δίνουν τη δυνατότητα και σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς να κατακτήσουν μια μόνιμη θέση.
    Για ποιο λόγο κυρία Υπουργέ θέλετε να τινάξετε στον αέρα μια ισορροπημένη κατάσταση; Γιατί προωθείτε στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας χιλιάδες ωρομίσθιους και αναπληρωτές που χρόνια τώρα παλεύουν και αγωνίζονται να «μαζέψουν» προυπηρεσία, όπως το ίδιο το κράτος τους παρακινούσε να κάνουν; Πώς είναι δυνατόν από τη μια στιγμή στην άλλη να τους απαξιείτε και να τους σκοτώνετε οποιαδήποτε ελπίδα;

    Αργύρης

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:37 | πετροπουλος κωστας

    Αξιοτιμη υπουργε αξιοκρατια στις προσληψεις σημαινει διαγραφη ΟΑΕΔ,Σιβιτανιδειο,εκκ.λυκ. και για μας τους παλαιους καθηγητες προσληψη μονο με παλαιοτητα κτισεις πτυχιο,βαθμο πτυχιου και μορια προυπηρεσιας γιατι ειμαστε ενεργοι καθηγητες._ Ωσον αφορα τον ΑΣΕΠ να δινουν οι καθηγητες μετα το 1998 γιατι το ΠΑΣΟΚ πρεπει να μας δικαιωση,αλλιως δεν υπαρχει κοινωνικο προσωπο και αξιοκρατια. Αλλιως οι αγωνες θα ειναι σκληροι και τα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ θα πεσουν πολυ χαμηλα.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:36 | Together we will, Κατερίνη

    Η επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ δεν είναι μόνο μια κοινωνική υποχρέωση της εκάστοτε ηγεσίας να αποκαταστήσει επαγγελματικά μια μερίδα πτυχιούχων, αλλά είναι και μια επιλογή ευθύνης να αναθέσει στους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ το έργο αυτό. ΑΣΕΠ- Master- προυπηρεσία σε συνδυασμό…

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:29 | ΚΩΝ/ΝΟΣ Η. ΧΗΝΑΣ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ03.
    ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΣΧ. ΕΤΗ (1993-2000) ΗΜΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
    Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
    1 ΕΤΟΣ 9 ΜΗΝΕΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ
    42 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 63 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000.
    ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ/ΔΠΠ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ (ΣΧ.ΕΤΟΣ 2001-2002) ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (161 ΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (84 ΩΡΕΣ).
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ (ΚΛΑΔΟΣ Ε1.03) ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ (ΣΧ.ΕΤΟΣ 2002-2003).
    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
    1) ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΕΝΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 7 ΣΧ. ΕΤΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΜΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΥΧΑΙΝΕ ΑΞΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ;
    2) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Η Α.Ε.Ν. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ;
    ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ Ν.3762/2009 ΑΡ. 41 ΠΑΡ.4 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΑ ΤΕΕ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;
    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2002-2003 ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Δ.Σ. ΞΑΝΑ ΦΕΤΟΣ
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
    ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΚΩΝ/ΝΟΣ Η. ΧΗΝΑΣ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:25 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Σύζυγος εκπαιδευτικού που ανήκει στον πολύπαθο και πολυπληθή κλάδο της Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) και βλέποντας από μέσα πια τα πράγματα έχω να πω και εγώ μερικά πράγματα…
    – Κατ’ αρχήν η ίδια η διαδικασία της διαβούλευσης δεν ακολουθεί τη λογική των μέχρι τώρα διαβουλεύσεων και όποιος θέλει να το διαπιστώσει δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ιστοσελίδα που φιλοξενεί όλες τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει ή γίνονται τώρα στο http://www.opengov.gr Εκεί λοιπόν συνηθίσαμε διαβουλεύσεις σε Σχέδια Νόμου με συγκεκριμένη δομή αλλά το κυριότερο με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Εδώ καλούμαστε να λάβουμε θέση σε αόριστες ιδέες ή μάλλον σε πολύ συγκεκριμένες ιδέες αλλά με αόριστες διαδικασίες εφαρμογής. Αν η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί συνεργάτες στο brainstorming μπορούσε να το κάνει με άλλη διαδικασία.
    – Ως προς τις προτάσεις: το ζητούμενο για το Υπουργείο είναι ο ενιαίος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών και ο πιο αξιοκρατικός τρόπος επιλέγεται να είναι ο ετήσιος πια διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπου στους επιτυχόντες θα προσμετράτε και η προϋπηρεσία. Μα αυτό σημαίνει αυτόματα ότι παύει να είναι ενιαίος ο τρόπος διορισμού μια και θα προκύψουν δυο υποκατηγορίες : αυτή των επιτυχόντων χωρίς προϋπηρεσία και αυτή των επιτυχόντων με προϋπηρεσία. Θα θεσπιστεί ένα καινούργιο 60-40 γι’ αυτό το πρόβλημα;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Η προϋπόθεση της επιτυχίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να αφορά οποιονδήποτε διαγωνισμό. Τα μόρια της προϋπηρεσίας να αθροίζονται με αυτά από τους επιτυχείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Θα μπορούσε ίσως να γίνει μια διάκριση και να ισχύουν τα μισά μόρια από τους προηγούμενους διαγωνισμούς (όλους) και στο ακέραιο τα μόρια του εκάστοτε τελευταίου διαγωνισμού.
    – Το δεύτερο σημείο των αλλαγών αφορά την κατάργηση των υφιστάμενων πινάκων και την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου για αυτούς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε αυτούς. Θα σταθώ στο εντελώς λογικό, αναμενόμενο και κυρίως Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ύπαρξης μεταβατικής περιόδου για όσους βρίσκονται στους πίνακες. Αυτό που θυμάμαι από το λίγο Συνταγματικό Δίκαιο που διδάχθηκα και ας με διορθώσουν οι της Νομικής, είναι ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ένας μεταγενέστερος νόμος να είναι δυσμενέστερος από τον προγενέστερο του. Οφείλει για αυτούς που θίγει να προβλέπει ρύθμιση. Το να σταματήσουν οι πίνακες να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες – και όχι με νέες εγγραφές – τον Ιούλιο του 2010 ΔΕΝ αποτελεί μεταβατική ρύθμιση, ειδικά όταν ο ίδιος ο νόμος λογικά θα δημοσιευτεί το πρώτο εξάμηνο του 2010. Επομένως δεν δίνεται ούτε μια ακαδημαϊκή χρονιά ως μεταβατική περίοδος. Σκεφτείτε όλους αυτούς τους ωρομίσθιους που δουλεύουν για 3-3,5 μόρια το χρόνο και έχουν καταφέρει με 7-8 χρόνια ωρομισθίας και μισθό μικρότερο του ταμείου ανεργίας να μαζέψουν 23 μόρια τον Ιούλιο του 2010 όταν με το υφιστάμενο καθεστώς διορίζονταν με 24 μόρια και προϋπόθεση τουλάχιστον μια επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μήπως ειδικά αυτούς θα έπρεπε να τους αφορά μια πραγματική και ουσιαστική μεταβατική περίοδος;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ρύθμιση των 24 μηνών προϋπηρεσία και τουλάχιστον μια επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να διατηρηθεί. Εξάλλου με εξαίρεση τον κλάδο της Φυσικής Αγωγής αφορά λίγους και θα αφορά ακόμα λιγότερους στο μέλλον. Αλλά αν θεωρείται λογικό να διορίζεται ένας αναπληρωτής μετά από 3 χρόνια αναπλήρωσης φανταστείτε πόσο δίκαιο είναι να διοριστεί και κάποιος μετά από 8 χρόνια ωρομισθίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
    – Το τελευταίο σχόλιο με οδηγεί και στο επόμενο θέμα των αλλαγών, που αφορά τον τόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, όταν με το καλό αυτοί θα διοριστούν. Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν σχολεία και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θέλουν να τοποθετηθούν. Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μετριαστούν οι αποσπάσεις από δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές και σίγουρα θα πρέπει κάθε εκπαιδευτικός να παίρνει τα μόρια της περιοχής που βρίσκεται η φυσική του παρουσία και όχι τα μόρια της οργανικής του θέσης. Δεν μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά οικογενειακά και προσωπικά κριτήρια για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για το δημόσιο, οι υποψήφιοι ξέρουν εκ των προτέρων τον τόπο διορισμού τους σε περίπτωση επιτυχίας και ανάλογα επιλέγουν αν θα συμμετέχουν ή όχι. Στην περίπτωση της εκπαίδευσης, που θεωρητικά αποτελεί τον κλάδο που θα μπορούσε να καλύψει τις προσωπικές και οικογενειακές επιλογές των εκπροσώπων του φαίνεται να μην ισχύει. Στην περίπτωση της δικής μας οικογένειας, με δύο παιδία σε προσχολική ηλικία αυτή τη στιγμή, και εγώ δημόσιος υπάλληλος, η προοπτική της τριετίας σε μια περιοχή του συζύγου απλά διαλύει την οικογενειακή μας ζωή και γαλήνη. Γιατί φυσικά έχουμε οργανώσει τη ζωή μας εδώ, τα παιδιά αρχίζουν σχολείο (πρώτα ο μαθητής), εγώ δεν μπορώ να πάρω αντίστοιχα απόσπαση για να ακολουθήσω το σύζυγο οπότε η μόνη επιλογή είναι να ξεχάσουν τα παιδιά τον μπαμπά τους και εγώ το σύζυγο μου. Αν ήθελα τέτοια εξέλιξη στην οικογενειακή μου ζωή θα επέλεγα να κάνω οικογένεια με ναυτικό. Θέλω απλά να επισημάνω ότι οι ιδέες που προτείνετε δεν είναι απλά ασκήσεις επί χάρτου. Αφορούν ανθρώπους, μάλλον αφορούν οικογένειες που πολύ απλά και εύκολα με τις ρυθμίσεις σας μπορείτε να τις καταστρέψετε.
    – Η διετής δοκιμαστική περίοδος που υπάρχει στη θεωρία και θέλετε να την ενεργοποιήσετε και στην πράξη φαντάζομαι ότι αφορά τη δοκιμαστική περίοδο που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τη διετή δοκιμαστική περίοδο των δημοσίων υπαλλήλων όπου επίσης είναι στη θεωρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να διαφοροποιηθούν για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί και να αναγκάζονται να αποδείξουν για άλλη μια φορά την αξία τους – μάλιστα μετά από τόσους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ που θα χουν δώσει!!

    Τέλος, θα θελα να σας διευκρινίσω ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος μέσω της επιτυχίας μου σε εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και της φοίτησης σε αυτήν. Η επιτυχία αυτή εξαργυρώνεται σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα με προβάδισμα 9 χρόνων στην υπηρεσιακή μου εξέλιξη και δεν μου ζητήθηκε ποτέ να δώσω ξανά εξετάσεις για να αποδείξω τις γνώσεις μου – πόσο μάλλον το να δίνω κάθε χρόνο για να αποδεικνύω το αυτονόητο. Γιατί να ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία;
    ΚΑΙ ένα λογιστικό ερώτημα: πόσους μισθούς εκπαιδευτικών θα μπορούσε να καλύπτει ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ? Μήπως το θέμα δεν είναι ούτε οικονομικό τελικά; Μήπως θα ήταν πιο απλό να διορίζονται κάποιοι καθηγητές και να καλύπτουν μερικά από τα κενά στα σχολεία αντί να γίνεται κάθε χρόνο ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ?

    ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ – ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΜΕ 10ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ….

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:22 | Σωτήρης

    Κα Διαμαντοπουλου,
    Έχετε ένα δύσκολο πρόβλημα μπροστά σας.
    Και πρέπει να εφαρμόσετε μια δίκαια λύση για την πρόσληψη των δασκάλων-καθηγητών όχι μόνο για αυτούς τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους αλλά και για να περάσει το αίσθημα της δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στους μαθητές της τάξης και γενικά στις επόμενες γενιές.
    Που είναι λοιπόν η δικαιοσύνη-αξιοκρατία;
    Στο να απαξιώνετε η προϋπηρεσία των αναπληρωτών/ωρομισθίων;;;
    Στο να παίζει πρωτεύοντα ρόλο ένας γραπτός διαγωνισμός ολίγων ωρών;;;
    Στο να ξεχνάμε τις προηγούμενες επιτυχίες στον ΑΣΕΠ;;;
    Στο να βάζουμε να διαγωνιστεί γραπτά σε πανεπιστημιακά θέματα ένας 40ρης δίπλα σε έναν πρόσφατα πτυχιούχο;;;
    Στο να απαξιώνουμε το πτυχίο ενός νέου πτυχιούχου καλώντας τον να αποδείξει για άλλη μια φορά τις γνώσεις του;;;
    Στο να αγνοούμε κοινωνικά κριτήρια (ειδικές ανάγκες, αριθμό παιδιών κτλ.);;;
    Είναι δίκαιο μήπως ένας οικογενειάρχης με παιδιά ή ακόμα περισσοτερο τρίτεκνος ή πολύτεκνος να του ζητείται να διαβάσει για να περάσει ΑΣΕΠ. Μήπως η συσσώρευση γνώσεων από φροντιστήρια ΑΣΕΠ θα τον κάνει «άριστο» εκπαιδευτικό.

    Όλα τα παραπάνω είναι προφανή.
    Το υπάρχων σύστημα έχει σίγουρα τις αδυναμίες του.
    Σε αυτό όμως βασιστήκαν χιλιάδες άνθρωποι και οι οικογένειες τους και οργάνωσαν αντίστοιχα τις ζωες τους.
    Αν αυτοί όλοι που τώρα στελεχώνουν κατά ένα μεγάλο μέρος τα σχολεία νιώσουν αδικημένοι, η τάξη και οι μαθητές θα ωφεληθούν νομίζετε;;;;;
    Το αντίθετο. Θα τους επιβεβαιώσετε ότι το κράτος είναι ανίκανο να εφαρμόσει δικαιοσύνη και ότι είναι τελείως ανακόλουθο. Και αυτοί θα είναι οι μελλοντικοί πολίτες.
    Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ.
    ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ.

    ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΧΕΙ.
    ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

    με εκτίμηση

    ένας φυσικός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | Αλεξανδρος Τ.

    Οι ανάγκες των εκάστοτε κυβερνήσεων για άντληση ψήφων από μεγάλες δεξαμενές ψήφων οδήγησαν στην πλάνη οτι το άρθρο 21 του Συντάγματος τους εξασφαλίζει δικαίωμα εργασίας εις βαρος των υπολοίπων…
    Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα..οι πολύτεκνοι θεωρούν οτι βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από ό,τι οι υπόλοιποι ή οτι πρέπει να υφίσταται η πριμοδότηση με εργασία ως κίνητρο κατά της υπογεννητικότας;;;

    ι)Αν ισχύει το πρώτο τότε ο αριθμός των παιδιών και ειδικότερα ο αριθμός των αδερφών (καθώς πολύτεκνο θεωρείται και το παιδί, άκουσον άκουσον!!!) δεν λέει τίποτα από μονο του για τις συνθήκες διαβίωσης και την δυνατότητα να συμμετάσχουν επαρκώς σε ένα γραπτό διαγωνισμό…Το επόμενο που θα ακούσουμε οτι δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν για το μαθημα και συνεπώς δεν αποτελεί μειονέκτημα η ελλειπή εκτέλεση των καθηκόντων τους..
    Υπάρχουν παιδιά που όντως βιώνουν δύσκολες συνθήκες…και οι δύσκολες συνθήκες καθορίζονται από την περιουσία, τις οικογενειακές συνθήκες και τα λοιπά εισοδήματα…Ενας πολύτεκνος με 2 σπίτια, έξτρα εισόδημα δεν αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες από εναν χωρίς παιδιά, αλλά με τους γονείς του άρρωστους, ή ανάπηρους(οχι πολέμου), ή τον εναν να έχει απεβιώσει(οχι στο δυστύχημα στα Τέμπη), χωρίς καθόλου περιουσία και λοιπά και λοιπά…Συνεπώς άλλα είναι τα κριτήρια που κρίνουν την δυσμενή θέση ωστε να πριμοδοτείται για λόγους ευθυγράμμισης με τους υπόλοιπους και άρα αξιοκρατίας!..Το κριτήριο των μελών μιας οικογένειας καθορίζει ΜΟΝΟ τον αριθμό ψήφων…
    Και προς θεού, τα παιδιά των πολυτέκνων, ΔΕΝ είναι πολύτεκνα(εξ’όρισμού)… πολύτεκνος είναι ο γονιός , ΟΧΙ τα παιδιά!..

    ιι) Αν η προτεραιότητα εύρεσης εργασίας διδεται ως κινητρο αναπαραγωγικότητας, τοτε καταπατείται ΣΑΦΩΣ το αρθρο 103 παρ.7 του Συντάγματος που θέτει ως μοναδικό κριτήριο πρόσληψης τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια ή γραπτό διαγωνισμό…Στο άρθρο αυτό κατοχυρώνεται η αξιοκρατία και τα αντικειμενικά προσόντα, κάτι που η παράκαψμη των πολυτέκνων καταπατεί εμφανώς , καθώς ο αριθμός των μελών δεν αποτελεί αντικειμενικό προσόν!…
    Μία προσφυγή λοιπόν στο ΣτΕ, θα έκρινε πολύ απλά, αντισυνταγματικό ένα τέτοιο παραθυράκι, γιατί μονο έτσι μπορεί να εκληφθεί…

    *Οι πολύτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ, δικαιούνται πολλές άλλες παροχές, κυρίως οικονομικού τύπου και φυσικά δικαιώματα που ΟΜΩΣ δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα και σε βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, περί αξιοκρατίας και δικαιοσύνης…
    *Η κατηγορία των ΠΑΙΔΙΩΝ των πολυτέκνων απλά πρέπει να καταργηθεί και αντι αυτής, δικαιώματα και παροχές πρέπει να χορηγηθούν ακόμα και σε οικογένειες με ένα παιδί, ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία, την οικογενειακή κατάσταση, και γενικότερα ένα σύνολο παραγόντων που σαφώς και δεν έχει να κανει με έναν σκετο αριθμό μελών…

    Υ.Γ. Το αν έχει ζεστη ή κρύο, το μετράμε από την θερμοκρασία, και όχι κοιτώντας απλά αν έχει ήλιο ή όχι….Ο αριθμός των μελών μιας οικογένειας ως στοιχείο παροχής δικαιωμάτων αποτελεί μία αφελως επιφανειακή προσέγγιση, ή μία καλοστημένη παγίδα άντλησης ψήφων…

    Υ.Γ.2 Οι γονείς που κάνουν παιδιά μονο και μονο για να διοριστούν, ισως πρέπει να το ξανασκεφτούν κατά πόσο αυτό είναι ηθικό ή όχι…
    Κάνω παιδιά, σημαίνει είμαι έτοιμος να προσφέρω στο παιδί, όχι πριν ακόμα γεννηθεί να περιμένω εκείνο να μου προσφέρει….Τέλος πάντων, αυτό για κάποιους είναι λεπτομέρεια…

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:17 | SILIA

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ,

    Εξ’αιτίας της ιδιαιτερότητας του μαθήματος των

    μαθηματικών που απαιτεί πολύ καλή γνώση όλης της

    προηγούμενης ύλης προκειμένου να αφομιώσει ο μαθητής

    την επόμενη, προτείνω:

    ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

    Έτσι ο μαθητής θα έχει διδαχθεί από την αρχή το

    συγκεκριμένο μάθημα από τους ειδικούς.

    Όταν πολλά παιδιά έρχονται στο γυμνάσιο με τεράστια

    κενά, δεν μπορεί ο μαθηματικός να προχωρήσει πιο πέρα.

    Είναι αδύνατο να χτίσεις αν δεν υπάρχουν θεμέλια.

    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

    Πάντως από συζητήσεις που έχουμε με φίλους μας

    δασκάλους παρατηρώ ότι και αυτοί βλέπουν με

    ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ το να τους «ΦΥΓΕΙ» αυτό το μάθημα

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:14 | ΦΊΛΗ ΑΝΝΑ

    Επιτέλους ας σταματήσουν οι εκάστοτε υπουργοί παιδείας σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης να τροποποιούν και να καταστρατηγούν βάναυσα τον οικογενειακό προγραμματισμό των σαραντάρηδων αδιόριστων ακόμη εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει προυπηρεσία περιμένοντας στις λίστες να διοριστούν, έχουν υποστεί πρώτα την κατάργηση της επετηρίδας, τα 16μηνα, τα 40μηνα κλπ. και τώρα σας ακούν να μιλάτε για ΑΣΕΠ
    Ποιο ΑΣΕΠ; Πως ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους να αναμετρηθούν σε διαγωνισμό με τους νέους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν όλο το χρόνο να διαθέσουν να προετοιμαστούν;
    Τι θα γίνουν οι εκπαιδευτικοί με προυπηρεσία 24 μήνες και πάνω χωρίς επιτυχία στο ΑΣΕΠ;
    Δεν έχουν ούτε το χρόνο γιατί πρέπει να δουλεύουν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ούτε το χρήμα να πληρώσουν φροντηστήρια για υποψήφιους ΑΣΕΠ

    Προτείνουμε
    ΄- να παραμείνει το 60/40 στους διορισμούς γιατί είναι δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο ώστε να απορροφηθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι στις λίστες
    – συμφωνούμε να αλλάξει το καθεστώς των αποσπάσεων οπως προτείνεται
    – συμφωνούμε στην συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:13 | Ι.Κ.

    Αγαπητή κα. Διαμαντοπούλου,

    Με το παρόν θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω στην ανοιχτή διαβούλευση για το τόσο σημαντικό θέμα της επιλογής εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία μας. Είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος (ΠΕ 09) και κατά μία λέξη «τυχερός» διότι μετά από δέκα συναπτά έτη συνεχών αιτήσεων, κόπων και προσπαθειών κατάφερα να επιλεχθώ από ένα κάθε άλλο παρά αξιοκρατικό σύστημα και να πάρω το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ που μου έδωσε παιδαγωγική επάρκεια. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο καθώς εμείς δεν είμαστε καθηγητική σχολή και ως εκ τούτου μας προσφέρει παιδαγωγική κατάρτιση. [Αναρωτιέμαι εάν οι σχολές που θεωρούνται καθηγητικές προσφέρουν παιδαγωγική κατάρτιση]. Με τη βοήθεια του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, με μία επιτυχία σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και με λιγοστά έως και μηδαμινά μόρια κατάφερα να διοριστώ αναπληρωτής σε ορεινή περιοχή της χώρας με κόστος να παρατήσω μία μόνιμη εργασία, να αφήσω πίσω την οικογένειά μου, να υπηρετήσω την αρχή που διαμηνύεται «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ», να δώσω στους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών τις ίδιες ευκαιρίες μάθησης σεβόμενος τα δικαιώματα τους και να συγκεντρώσω μόρια απαραίτητα για έναν επικείμενο διορισμό μου σε μόνιμη θέση εκπαιδευτικού τουλάχιστον τα δύο επόμενα έτη.
    Με τις αλλαγές που θέλετε να προωθήσετε και με μόνο το δρόμο του ΑΣΕΠ μου μας δείχνεται τι θα γίνουν όλα τα παραπάνω; Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι «κενό γράμμα». Αναλογιστείτε τις συνέπειες των αποφάσεων σας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τόσο του εκπαιδευτικού όσο και των οικογενειών τους!!!!!!
    Η πρόταση μου συνοψίζεται στα ακόλουθα:
     Να συνεχίσει το σύστημα διορισμών 40%-60% όπως έχει γιατί σ’ αυτό έχουν τοποθετήσει πολλοί τις ελπίδες τους. Το σύστημα αυτό είναι αξιοκρατικό καθώς εισέρχονται οι έχοντες προϋπηρεσία, που την έχουν αποκτήσει «γράφοντας οδικά, ναυτικά και αεροπορικά χιλιόμετρα», και από την άλλη μεριά δίνει τη δυνατότητα στους νέους πτυχιούχους και σε ποσοστό 60% (διόλου ευκαταφρόνητο) να αποκτήσουν μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση.
     Αντί να ασχολείστε με τους διορισμούς, δεν φροντίζετε να εισάγετε την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, των εκπαιδευτικών και των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστώσετε κατά πόσο είναι επάξια και αξιοκρατικά στις θέσεις αυτές;
     Η δοκιμαστική περίοδος είναι απαραίτητη προκειμένου εμείς οι νέοι εκπαιδευτικοί να ανταποκριθούμε πληρέστερα στο έργο μας αλλά και για να αξιολογηθούμε, καθώς δεν είναι όλοι ικανοί να διδάξουν.
     Να ισχύσει το σύστημα της εντοπιότητας στους διορισμούς των εκπαιδευτικών για να αποφευχθούν τα πολλά «χιλιόμετρα».
     Να αναζητηθεί στην πληθώρα των εκπαιδευτικών ποιοι πραγματικά θέλουν να είναι στην τάξη και ποιοι όχι. Να απομονωθούν αυτοί που δεν θέλουν και να τοποθετηθούν σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες.
     Αναφορικά με τους πολύτεκνους, το σύστημα διορισμών αυτών θα πρέπει να αναθεωρηθεί γιατί σεβαστό μεν το γεγονός της πολυτεκνίας αλλά και πάλι δεν είναι η τάξη η μοναδική διέξοδος. Υπάρχουν και άλλοι φορείς που μπορούν να απασχοληθούν και να τοποθετηθούν, εάν η πολιτική ηγεσία θέλει να ασκεί κοινωνικό έργο.
     Να μη γίνονται αποσπάσεις χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο επειδή οι νεοδιόριστοι μέσω ΑΣΕΠ , δεν μπορούν να είναι μακριά από τους γονείς τους και έτσι με τη βοήθεια του «μπάρμπα από την Κορώνη» είναι δίπλα στο σπίτι τους.

    Απώτερος στόχος όλων, εκπαιδευτικών και διοίκησης, είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση. Μία ποιότητα που θα έχει βασικό άξονα το «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ», «ΠΡΩΤΑ Η ΜΑΘΗΣΗ». Διότι μόνο με τη γνώση και με άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε καλύτερους ανθρώπους, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η χώρα μας. Εάν μας λείπει κάτι δεν είναι το σύστημα διορισμών αλλά η δημιουργία καλύτερων και συνειδητοποιημένων πολιτών, όπως πρεσβεύει άλλωστε και το σύνταγμά μας.

    Με εκτίμηση,

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:12 | γεωργία Κ.

    προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε χρόνο να υπάρχουν τόσοι αναπληρωτές πχ 1000-1200 φιλόλογοι ενώ αυτοί θα έπρεπε να είναι μόνιμοι. αν δεν σταματήσετε αυτή τη κουτή κατάσταση με τους αναπληρωτές δε πρόκειται να βγάλετε άκρη. για τους ωρομίσθιους… ουδέν σχόλιον…
    πρέπει όλοι να διορίζονται μόνιμοι έτσι ώστε και αυτοί που διορίζονται και αυτοί που δε διορίζονται να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

    κάτι άλλο που δε καταλαβαίνω είναι: αν σταματήσει η τροφοδότηση των πινάκων με προυπηρεσίες τότε ποιος θα δεχθεί να πάει του χρόνου ωρομίσθιος ή αναπληρωτής; εκτός αν εννοείτε ότι δε θα μετράει στους πίνακες διορισμών αλλά μόνο στους πίνακες που θα καταρτιστούν με τους νέους επιτυχόντες του ασεπ.

    πάντως υπάρχουν αρκετά καλά στο νομοσχέδιο και κυρίως διακρίνω καλή πρόθεση. το πιο τρωτό σημείο είναι η δοκιμασία. και πάλι όμως πιστεύω ότι αν δεν γίνουν μαζικοί διορισμοί θα υπάρξει απίστευτη αναταραχή.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: μην ακούτε όποιον εκβιάζει είτε λέγεται αλμούνια είτε λέγεται »άγνωστος» του φορουμ που λέει ότι δε θα σας ψηφίσει… και μη παίρνετε φρεγάτες… ίσως τότε και τα παιδιά της ελλάδος τα μικρά και τα μεγάλα να δούμε μια άσπρη μέρα.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 22:12 | ΜΑΡΙΑ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός ΠΕ11(πτυχιούχος 2004).Εχω δοκιμάσει τις δυνάμεις μου στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2φορές με επιτυχία(365η και 250η σειρά αντίστοιχα).Δεν ήταν όμως αρκετό για να διοριστώ,γιατί οι θέσεις διοριστέων στον κλάδο μας περιορίζονται κάθε φορά σε μικρό διψήφιο νούμερο.Το γεγονός αυτό και μόνο καθιστά τον διορισμό μας μέσω ΑΣΕΠ άπιαστο όνειρο,παρά τις σκληρές μας προσπάθειες.Παρόλα αυτά,τα μόρια του ΑΣΕΠ με βοήθησαν να δουλέψω ως ωρομίσθια,να μπώ στην τάξη και να δείξω τις ικανοτητές μου.Δεν μπήκα απο κανένα »παραθυράκι».
    Τώρα δουλεύω για τέταρτη χρονιά και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει να δίνω και να ξαναδίνω ΑΣΕΠ κάθε 1 ή 2 χρόνια για να ξαναδουλέψω με τις ίδιες συνθήκες.Να αποδείξω ξανά τί; Οτι γνωρίζω το αντικειμενό μου; Είχα την εντύπωση ότι το απέδειξα αυτό και μάλιστα δύο φορές. Ή μήπως για να διοριστώ; Με διψήφια νούμερα διορισμού,κάτι σαν Τζόκερ μου μοιάζει.

    Κατα γενική ομολογία το σύστημα 60%-40%,με24μήνες και μία επιτυχία ΑΣΕΠ, είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ .Και αυτό γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους μέσα απο το ΑΣΕΠ να διοριστούν ή να μαζέψουν μόρια, ώστε να μπούν στους πίνακες και να δουλέψουν.Απο την άλλη,δίνει στους παλαιότερους το κίνητρο να διαβάσουν,έτσι ώστε να επιτύχουν μία φορά σε ΑΣΕΠ και να διοριστούν μετά απο 24μήνες προυπηρεσίας.

    Επιπλέον,μια μεταβατική περίοδος του ενός ή δύο ετών κ.Υπουργέ αρκεί για κάποιους που έχουν 24 ή 20μήνες+ΑΣΕΠ.Οι υπόλοιποι όμως που έχουν 18,15,10 ή 8μήνες+ΑΣΕΠ τί θα απογίνουν;Θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων;Θα ακολουθήσετε την τακτική: ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ…ΠΡΟΛΑΒΕ? Κάθε φορά που θέλετε κάτι να αλλάξετε,θα πληρώνουμε εμείς;Δεν είμαστε πειραματόζωα.Είμαστε εκπαιδευτικοί με κατάρτιση,γνώσεις και αγάπη για τη δουλειά μας.Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια,που κοπιάσαμε να φτάσουμε ως εδώ.

    Όλα τα χρόνια προσφοράς,οι κόποι,το τρέξιμο,τα έξοδα,οι προσωπικές θυσίες…Παλεύουμε με την ωρομισθία(με τρείς και εξήντα),γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την προοπτική του διορισμού μας στους 24μήνες.Όταν δεν θα υπάρχει αυτό,γιατί να παλέψουμε;Να δίνουμε ξανά και ξανά ΑΣΕΠ,να είμαστε και πάλι παρολίγο διοριστέοι(στην καλύτερη περίπτωση) και να πηγαίνουμε ξανά ωρομίσθιοι ή και αναπληρωτές για 1 ή 2 χρόνια;Αυτή τη φορά όμως χωρίς καμιά προοπτική διορισμού!!!’Ολα θα μηδενίζουν και ο επόμενος ΑΣΕΠ θα τα κρίνει όλα απο την αρχή.Γιατί ποιος μπορεί να σου διασφαλίσει πως κάθε φορά θα γράφεις άριστα στον ΑΣΕΠ ή ότι θα είσαι μέσα στους πρώτους 50 διοριστέους;Θα διαβάζουμε δια βίου,θα παλεύουμε με τα νούμερα και τα φροντιστήρια θα πλουτίζουν!!!

    ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ…

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | Βασιλικη

    Eιμαι και εγω μια εκπαιδευτικος που ανηκει στην κατηγορια ΠΕ34 που αφορα τη διδασκαλια της Ιταλικης γλωσσας στα σχολεια.Η μεχρι τωρα αδικημενη ιταλικη γλωσσα λογω της προσφατης επιλογης της για διδασκαλια στα γυμνασια σιγουρα διαφερει απο τα υπολοιπα μαθηματα και οσον αφορα τις ωρες διδασκαλιας της οσο και απο το ποσοστο των εκπαιδευτικων που ειναι ηδη διορισμενοι.Διδαξα στα ΕΠΛ μαζευοντας την καταλληλη προυπηρεσια ελπιζοντας οτι καποια στιγμη που θα εισαχθει στην Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση επισημα θα μπορουσα να βρισκομαι στις επιλογες διορισμου.Εργαστηκα ως ωρομισθια επι πολλα ετη σε περιοχες της Ελλαδας εκτος Αττικης που μου αποφερανε ως αποδοχες το ευτελες ποσο των 350 ευρω.Το ζητουμενο παντα ηταν η προυπηρεσια ,κι ενω στον πινακα των υπο διορισμο αναπληρωτων και μονιμων καθηγητων ηρθαν να παρουν θεση πανω απο το δικο μου ονομα καθηγητες που υπηρετησαν ως μονιμοι στη Κυπρο παρανομα κατα την γνωμη πολλων,ερχεται ξαφνικα στην επικαιροτητα η αποφαση της Υπουργου κας Διαμαντοπουλου να απαλειψει την προυπηρεσια και να αναθεσει εξ ολοκληρου την ευθυνη του διορισμου στο ΑΣΕΠ.Κατα την γνωμη μου καθως και πολλων συναδελφων του ιδιου κλαδου αυτο ειναι αδικο ειδικα για τους εχοντες τεραστια προυπηρεσια,και ειναι αναγκη να εξαιρεθουν απον τον γενικο κανονα.Η αποφαση για την αναθεση των διορισμων στο ΑΣΕΠ θα πρεπει να εχει πλαφον οσον αφοπα την προυπηρεσια σεβομενη τον κοπο,και τα εξοδα των εκπαιδευτικων που υπηρετησαν επι σειπα πολλων ετων εγκαταλειποντας σπιτια και οικογενειες υποβαλλομενοι σε τεραστια εξοδα και κοπο σε παρα πολλα μερη της Ελλαδος αμοιβομενοι με μισθο κατωτερο του ανειδικευτου εργατη.Θα ηθελα να παρακαλεσω τοσο την κα Υπουργο οσο και τους επιτελεις συντακτες του νομοσχεδιου να σκεφτουν ολες τις παραμετρους που εθεσα με την παρεμβαση μου και να συμβαλλουν στη διεκπεραιωση μιας αδικιας που παει να συντελεστει και απο τη γενεση της.Ειμαστε παντα και σταθερα υπερ της διαφανειας των προσληψεων στον ευαισθητο τομεα των εκπαιδευτικων και πιστευω οτι η συμμετοχη στη διαβουλευση εχει αυτο το νοημα.
    Ευχαριστω πολυ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | Δημήτρης – Μάνος

    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
    Να μην διορίζονται οι πολύτεκνοι χωρίς παιδαγωγική επάρκεια, γιατί αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση «πρώτα ο μαθητής». Προτείνουμε να απορροφώνται από την ΑΣΠΑΙΤΕ με ποσόστωση και να διορίζονται στην περιοχή τους, με πρόταξη από ΑΣΕΠ, μόνο εφόσον υπάρχει κενό. Θα πρέπει να μην εξαιρείται ο πολύτεκνος από την ρύθμιση υπεραριθμίας. Με αυτό που προτείνουμε, δεν γίνονται εκπτώσεις στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός και παράλληλα αίρεται η αδικία που συμβαίνει σήμερα, ο πολύτεκνος να εκτοπίζει από την οργανική τους θέση, συναδέλφους που έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας.

    ΑΣΠΑΙΤΕ
    Να επεκταθούν στις περιοχές της χώρας που λειτουργούν παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, τα προγράμματα 3μηνης διάρκειας που προσφέρουν παιδαγωγική επάρκεια. Σήμερα ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη παιδαγωγικής επάρκειας για μόνιμους και εν δυνάμει αναπληρωτές κλάδων ΔΕ και ΤΕ, οι θέσεις που προσφέρονται στο μοναδικό τμήμα της Αθήνας δεν επαρκούν και είναι μόνο για αναπληρωτές.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | Γιώργος

    Ολες οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.Οι προσλήψεις με μοναδικό κριτήριο την προυπηρεσία (πίνακας 40%) ουσιαστικά υποβαθμίζουν τον ΑΣΕΠ περιορίζοντας σημαντικά τις θέσεις διορισμών.

    – Ο πίνακας 40% πρέπει μετά το 2010-11 να μετατραπεί σε πίνακα 40% στον οποιο θα συμμετέχουν όσοι έχουν προυπηρεία + επιτυχια ΑΣΕΠ
    – Το ποσοστό 40% κάθε χρόνο να μειώνεται κατά 10% ώστε τελικά να φτάσουμε στο σημειο όπου οι διορισμοί θα γίνονται 100% από τον ΑΣΕΠ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | ΘΑΛΕΙΑ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    Σας ευχαριστώ για το δικαίωμα που μας δίνετε να εκφράσουμε την γνώμη μας.Αυτό βέβαια δεν θα είναι αρκετό,εάν δεν λάβετε υπόψιν σας τα σχόλιά μας.
    1.Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπως είναι τουλάχιστττον στημένος τώρα, δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής του καλύτερου και του ικανότερου.Ευνοεί τους καλούς στην απομνημόνευση και αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν 3000€ στα φροντηστήρια, ελπίζοντας η επιλογή του φροντηστηρίου να είναι η σωστή στην <> των θεμάτων.Δεν μπορεί ένας τέτοιος διαγωνισμός να μετρήσει τις ειδικές ικανότητες, το ταλέντο του εκπαιδευτικού,την ευελιξία του και προσαρμοστικότητά του στις εκάστοτε ανάγκες του μαθητή και του σχολείου.
    2.Το 24+ είναι ότι καλύτερο έχει προκύψει έως τώρα, αφου ισορροπεί, ανάμεσα στον διαγωνισμό και στην προυπηρεσία.ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    3.ΑΜΜΕΣΗ πρόσληψη όλων των μεγάλων προυπηρεσιών.Το νούμερο το αφήνω σε εσάς (18,24,28,30).Και αυτό γιατί για να μαζέψεις μία τέτοια προυπηρεσία, αν μη τι άλλο δηλώνει ότι έχει:
    α) Γίνει γυρολόγος της Ελληνικής επικράτειας από 5-10 χρόνια.
    β) Πιθανόν διαλύσει το σπίτι σου ή στην καλύτερη περίπτωση την ψυχή των παιδιών σου λόγω της συνεχούς απουσίας σου,μετακινήσεων κ.α.
    γ) Ονειρευτεί έχοντας αρπάξει την αχτίνα φωτός(προυπηρεσία) που οδηγεί στην άκρη του τούνελ της ανέχειας και της ανασφάλειας.
    δ) Προγραματήσει την ζωή σου με βάση αυτών που ισχύουν,ελπίζοντας στην βελτίωσή τους και όχι στην ανατροπή τους.
    4. Η πρόσληψη των αναπληρωτών να γίνεται με την μοριοδότηση που ισχύει σήμερα η οποία δεν αποκλείει κανέναν.Ούτε τον παλιό με την εμπειρία του , ούτε τον νεότερο με την επιτυχία του στον ΑΣΕΠ
    5.Εκτός το 24+ οι προσλήψεις των μονίμων να γίνονται με το σύστημα 50-50.
    6.Οι ειδικές κατηγορίες(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) να προσλαμβά νονται εξτρα και όχι εις βάρος των άλλων.
    7.Καταργείστε την ωρομισθία.Αυτό τον θεσμό του ευτελισμού, της ανέχειας.Είμαστε ΆΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.Το μέλλον αυτής της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται στον ΕΛΕΕΙΝΟ αυτό θεσμό.
    8.Μόνο αναπληρωτές και μόνο σε περίπτωση ύπαρξης πραγματικών κενών αναπλήρωσης και όχι γιατί έτσι βολεύει οικονομικά το κράτος.
    Με εκτίμηση
    ΘΑΛΕΙΑ ΠΕ11,
    33μήνες από το 2001,
    απόφοιτος ’82,
    τρίτεκνη μητέρα και
    ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ & ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:43 | ΤΣΟΥΝΗΣ Φ.

    Οι προτάσεις μου:
    1)Ο διορισμός με το όποιο σύστημα πρέπει να συνδέεται με τρίχρονη παραμονή στο σχολείο διορισμού.

    2)Ευχής έργο θα ήταν να ελέγχεται με κάποιο τρόπο και η πραγματική παιδαγωγική επάρκεια των υποψηφίων εκπαιδευτικών(Ενδιαφέρον και αγάπη για τα παιδιά , για τους μαθητές)

    3) Ειδικά στην εκπαίδευση οι πολύτεκνοι δε μπορεί να προσλαμβάνονται χωρίς εξετάσεις .Αυτό δεν αδικεί μόνο τους άλλους υποψηφίους .Αδικεί τα παιδιά όλων.

    Διατυπώνω τις απόψεις μου ως καθηγητής χρόνων και διευθυντής για αρκετά χρόνια σε περιφερειακά σχολεία. Εκείείδα πολλούς νεοδιόριστους να έρχονται και να φεύγουν μέσα σε οκτώ μήνες. Χωρίς συνέχεια και επαφή μαθητών -καθηγητών πώς να γίνει δουλειά;(Οι πιο πολλοί βέβαια δεν ερχόταν καθόλου, είχαμε μόνο τους φακέλλους και τη μισθοδοσία τους).
    Διαπίστωσα ,επίσης, ότι την επιτυχία στο σχολείο και στη τάξη δεν την εξασφαλίζει από μόνη της η επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Μόνο όταν τη θέση της αρχικής έπαρσης πάρει το μεράκι και η αγάπη για τα παιδιά έχουμε κάτι καλό. Αλλά αυτά πώς μπορούν να ελεγχθούν;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:41 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Δεν είναι, άραγε, άδικο ορισμένοι να εκμεταλλεύονται την ικανότητα τεκνοποίησης, ένα δώρο της φύσης που κάποιοι δε διαθέτουν, μόνο και μόνο για να καταλάβουν μια θέση στη Δημόσια Εκπαίδευση, χωρίς να υποβληθούν σε οιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης; ΝΑΙ στην υπέρ των πολυτέκνων κοινωνική ευαισθησία, ΟΧΙ στην υπέρ των πολυτέκων ισοπέδωση διαδικασιών και πρακτικών.
    Επιπλέον: ας κατανοήσουν όλοι πως η Εκπαίδευση δεν είναι ιππόδρομος να ποντάρουμε 50 -50 ή 60 (% των διορισμών μέσω ΑΣΕΠ)- 40(% μέσω της ιδιότυπης επετηρίδας της αναπλήρωσης και ωρομισθίας). Τα ίδια μέτρα και σταθμά πρέπει να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Ναι, να δοθεί χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα, χωρίς να εξοβελιστούν οι ήδη προσφέροντες σαν την τρίχα από το ζυμάρι, αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας πάψει η κοροϊδία του παράθυρου και της μπαλκονόπορτας στην Εκπαίδευση.
    Πολύ σωστή η σκέψη για διενέργεια του γραπτού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικών σε ετήσια βάση. Απαραίτητη η βελτίωση του επιπέδου και του τρόπου διεξαγωγής του εν λόγω Διαγωνισμού (προτάσεις έχουν κατατεθεί σε τούτη τη διαβούλευση).
    Υπουργέ, ακούγωντας τη φωνή μας υψώστε κρυστάλλινα καθαρή τη δική σας φωνή, χωρίς πισωγυρίσματα και συμβιβασμούς και να είστε σίγουρη πως η στάση σας θα εκτιμηθεί.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:37 | Νίκος

    Αμαν πια με τους πολύτεκνους .Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει, δείτε τον εμπαιγμό από το Υπουργείο, δείτε πώς μας βάζει να τρωγόμαστε μεταξύ μας για να μην μπορούμε να »φάμε »αυτούς και μας βάζουν να παλεύει ο καθένας για την ομαδούλα του!!!Τι φταίνε οι πολύτεκνοι?Βάσει νόμων δεν κινούνται και αυτοί όπως όλοι μας?Βάσει νόμων δεν προγραμμάτισαν και αυτοί τη ζωή τους?Ο αναμάρτητος ποιος είναι συνάδελφοι?Μάλλον το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.Τελικά αυτό θα γίνει αν σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.Θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο άνεργοι πολύτεκνοι και μη!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 21:37 | ΕΥΑ

    -Να παραμείνει το 60-40,είναι πιο αξιοκρατικό.

    -Να παίρνουν εκπαιδευτικούς απο τους πίνακες για ΟΑΕΔ,Σιβιτανίδειο,ΣΔΕ,Εκκλησιαστικά,ΠΔΣ κι όχι με ρουσφέτια.

    -Να σταματήσει η ωρομισθία (είναι ντροπή να πληρώνουν από την τσέπη τους οι συνάδελφοι για να μαζέψουν προϋπηρεσία ,που θέλετε να καταργήσετε κι όλας).

    -Να σταματήσουν οι βυσματικές αποσπάσεις και να παίρνουν τα μόρια του Καστελόριζου σε γραφεία στην Αθήνα.

    -Να σταματήσει ο διορισμός των πολυτέκνων χωρίς κριτήριασε βάρος των υπολοίπων(αυτό είναι ψηφοθηρική πολιτική στην οποία βολεύονται κι όλας,διαφορετικά θα υπήρχε ανάλογη κοινωνική πολιτική και στους αθίγγανους πολύτεκνους,που ζουν στη φτώχεια ή σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες!)
    -Να επιμορφώνονται στη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί σε παιδαγωγικά και άλλα θέματα.