2. Πιστεύετε ότι πρέπει να θεσπιστούν και άλλα κριτήρια για τις αποσπάσεις, εκτός των αναφερόμενων στο κείμενο της πρότασης; Αν ναι, διατυπώστε την πρότασή σας.

  • 1 Μαΐου 2011, 03:27 | BM

    ΜΗ ΜΟΝΑΔΙΑΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.

    α) Μοριοδότηση δυσλεξίας και μαθησιακών δυσλεξιών τέκνων που χρήζουν βοήθειας ειδικών.
    β) Συνυπυρέτηση ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή ανεργίας
    γ) Μοριοδότηση πρώτης επιλογής
    δ) Μοριοδότηση κατα συρροήν μη χορήγησης μετάθεσης ή απόσπασης
    ε) Δημιουργία πίνακα έξτρα μοριοδότησης με βάση την απόσταση από τον τόπο συμφέροντος επί τα χρόνια παραμονής
    στ) Μοριοδότηση παραμονής στην παραμεθώριο ή σε μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας για πολλά χρόνια.

  • 30 Απριλίου 2011, 23:16 | ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις -πρόταση:
    Στα κριτήρια της παρ. 3.1 αναφέρεται ότι «…τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια λαμβάνουν υπ’όψη κατά σειρά:
    α. Τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση η στη διοίκηση της εκπαίδευσης.
    β. Το δεύτερο πτυχίο……… ή σε άλλη επιστήμη.»
    Από την παραπάνω διατύπωση είναι προφανές ότι ενώ δεν αναφέρονται ως κριτήριο (περίπτωση 3.1.α) οι μ ε τ α π τ υ χ ι α κ έ ς σπουδές σε ά λ λ η ε π ι σ τ ή μ η, αναφέρεται ως κριτήριο (περίπτωση 3.1.β)το δεύτερο πτυχίο σε άλλη επιστήμη.
    Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:
    Πως είναι λογικά δυνατόν να θεωρείται κριτήριο η ύπαρξη δευτέρου πτυχίου σε άλλη επιστήμη, και να μην θεωρούνται καθόλου ως κριτήριο οι μεταπτυχιακές σπουδές σε άλλη επιστήμη (οι οποίες μάλιστα αποτελούν προσόν και τυπικά ανώτερο);
    Μήπως πρόκειται για ελλιπή διατύπωση της συγκεκριμένης παραγράφου, με καταφανώς άνιση και άδικη αντιμετώπιση εκπαιδευτικών που έχουν περισσότερα τυπικά προσόντα σπουδών, σε σχέση με άλλους που έχουν λιγότερα τυπικά προσόντα σπουδών;
    Μήπως με την διατύπωση που έχει γίνει θα υπάρξει ερμηνευτικό κενό, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην σωστή αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των εκπαιδευτικών;

    Η πρότασή μου λοιπόν αφορά στην επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων κριτηρίων, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν μεταξύ αυτών, όπως είναι απόλυτα λογικό, και οι μεταπτυχιακές σπουδές εκπαιδευτικών σε άλλη επιστήμη.
    Ευχαριστώ

  • 30 Απριλίου 2011, 19:13 | Δημ. Καρακίτσιος

    Όσον αφορά την μοριοδότηση του συνολικού χρόνου υπηρεσίας, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν, κατά τις μεταθέσεις, αλλά και γενικά την Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, η οποία δεν προσμετράται στην μοριοδότηση όχι μόνο των μεταθέσεων, αλλά και των αποσπάσεων, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:
    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 140338/Δ2/8-11-2010 εγκύκλιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κεφ. Α (περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται υπ΄ όψη για μοριοδότηση), περίπτωση 3, αφαιρείται αυθαίρετα η Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ.
    Δεδομένου ότι :
    α) Οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το αρθ. 9 παρ.11 του Ν. 1566/1985(ΦΕΚ 167 τ. Α΄) και μετατράπηκαν σε ΤΕΕ Α΄ και Β΄ Κύκλου με την κοινή υπουργική απόφαση(Παιδείας-Εργασίας) 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β΄/2.3.1999) κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 6 του Ν.2640/1998 (ΦΕΚ206Α).
    β) Το γεγονός ότι στην παραπάνω εγκύκλιο αναφέρεται ότι μοριοδοτείται ο χρόνος που οι εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν στην Δημόσια ή Ιδιωτική Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου (Κεφ. Α , περιπτώσεις που λαμβάνονται υπόψη για μοριοδότηση συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας, παρ. 2.1 περ. γ).
    γ) Με την παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτούνται όλες οι προϋπηρεσίες στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κεφ. Α παρ. 2.2 περ. α ).
    δ) Στην παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτείται επίσης η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στα Δημόσια Λύκεια του Εμπορικού Ναυτικού( που ανήκουν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) (Κεφ Α΄ παρ.2.2 περ. ε).
    ε) Το γεγονός ότι τα Π.Δ 50/1996 και 100/1998 δεν εξαιρούν την Δημόσια προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
    στ) Το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γνωμοδότηση υπ΄αριθ.382/2007) με την ερμηνεία των διατάξεων του αρθ.16 παρ. 3 του ΠΔ.50/1996 σαφώς συνηγορεί υπέρ της μοριοδότησης και κάθε άλλης δημόσιας προϋπηρεσίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέραν αυτής που έχει προσφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας.
    ζ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται μισθολογικά σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 93953/Δ2/15-9-2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
    η) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ του άρθρου 9 παρ.2 του Ν.1566/85, άρθρο 41 παρ.4 του Ν.3762/2009 (Φ.Ε.Κ. 75 τ.Α΄/25/5/2009) αναγνωρίζεται για την μείωση ωραρίου εκπαιδευτικών σύμφωνα υπ΄ αριθμ. Φ.361.23/12/123995/Δ1 20-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
    θ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται στην προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων στην προαγωγή (βαθμολογική εξέλιξη) των εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε., σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 10564/Δ2/11-2-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
    Πρέπει να αρθεί η καταφανέστατη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στις Δημόσιες Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ και να προσμετράται αυτή στην μοριοδότηση τόσο στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας, αλλά και στις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι Δημόσιοι εκπαιδευτικοί, όσον αφορά τις μεταθέσεις, αλλά και να μοριοδοτείται αυτός ο χρόνος υπηρεσίας για τις αποσπάσεις.

  • 30 Απριλίου 2011, 18:16 | ΔΕΚΑΝΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

    Χρόνια πολλά σε όλους
    Θεωρώ ότι η μοριοδότηση των αποσπάσεων σε ό,τι έχει σχέση με τα κοινωνικά κριτήρια που αφορούν τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, γιατί γίνεται εις βάρους όλων των συναδέλφων που έχουν από 0 μέχρι και δύο παιδιά, ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών τα έκαναν για νά διοριστούν στο δημόσιο ενώ κάποιοι άλλοι έδωσαν ΑΣΕΠ (ΒΛΕΠΕ Ν. Αρσένη) και διορίστηκαν στην άλλη άκρη της Ελλάδας……. και ακόμη περιμένουν εδώ και 10-15 χρόνια να έρθουν στον τόπο τους. Κατά δεύτερον αυτό με την υπηρέτηση της νέας οργανικής θέσης και ξανά και ξανα πρέπει επιτέλους οι συνδικαλιστές μας να δραστηριοποιηθούν να σταματήσει και να μοριοδοτείται η μία και μοναδική υπηρέτηση της μιας ή των δύο χρόνων για τις αποσπάσεις. Επίσης προτείνω όσοι δεν υπηρέτησαν κατά τον διορισμό τους την οργανική τους θέση να μην έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για μετάθεση τόσο εντός όσο και εκτός ΠΥΣΠΕ(ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!!!). Πρόσθετα προτείνω για αυτούς που εδώ και πολλά χρόνια δεν έγινε αυτό να γίνεται κάποια περικοπή στους μισθούς τους και να αργούν να παίρνουν Μ.Κ.(ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ)
    Επίσης να μοριοδοτείται σύμφωνα και με τη γνωμη του Γαϊτάνου Κώστα το μεταπτυχιακό και διδακτορικό ως βασικό προσόν και όχι μόνο με χρηματική απολαβή σαν ένα είδος παιδαγωγικής και επιστημονικής επάρκειας. Προτείνω επίσης να μοριοδοτείται η συνηπηρέτηση με περισσότερα μόρια (10)όταν πρόκειται για εκπαιδευτικό σύζυγο και με λιγότερα για ιδιώτη σύζυγο(5).Τέλος να δοθούν επιτέλους και τα λειτουργικά κενά μαζί με τα οργανικά και να θεσπιστεί ο ίδιος θεσμός μεαθέσεων και αποσπάσεων για να μπορούν και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ΓΙΑΤΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΙΜΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ(0,5 μόρια για κάθε χρόνο ανεργίας ή για κάθε χρόνο που δούλεψαν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου) ΓΙΑ ΟΣΟΥς ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥς ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…..ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ….
    Δεκανέα Ιωάννα

  • 1. Κάθε αίτηση απόσπασης πρέπει να επικαλείται (με στοιχεία) και ένα σοβαρό λόγο (οικογένεια, μόνιμη κατοικία, λόγοι υγείας, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση κλπ.) για να γίνει αποδεκτή.
    2. Οι επιλογές τού αιτούντος να είναι συμβατές με το λόγο που επικαλείται π.χ. δεν μπορεί να επικαλείται τη συνυπηρέτηση, τη μόνιμη κατοικία ή την οικογένεια κάποιος και να ζητά απόσπαση σε σχολείο που βρίσκεται πιο μακριά (από το σχολείο που ήδη υπηρετεί) από το σπίτι του.
    3. Να δημοσιεύονται οι λόγοι, τα μόρια και η πρώτη επιλογή όλων των αιτούντων απόσπαση από το υπουργείο.
    4. Να ολοκληρώνεται η διαδικασία υποχρεωτικά εντός του σχολικού έτους ώστε να ξέρει ο καθένας όχι μόνο το σχολείο που θα βρίσκεται αλλά και την τάξη που θα έχει.
    5. Κάθε εκπαιδευτικός να λαμβάνει τα μόρια τού τόπου όπου βρίσκεται ή υπηρετεί (αν βρίσκεται σε άδεια 0 μόρια, αν βρίσκεται σε γραφείο τα μόρια της περιοχής τού γραφείου)
    6. Ο αποσπασμένος στον τόπο του ΔΕΝ θα λαμβάνει μόρια δυσμενών.
    7. Δικαίωμα νέας αίτησης μετάθεσης μετά την παρέλευση 5ετίας από την ικανοποίηση της προηγούμενης.
    8. Αναδρομική απόδοση δικαιοσύνης με αφαίρεση «πλαστών» μορίων παραμεθορίου που αποκτήθηκαν σε γραφεία ή με άδειες στο σπίτι του εκπαιδευτικού.
    9. Γιατί οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές να αποσπώνται κατά προτεραιότητα; Για να τα έχουμε καλά μαζί τους; Ας συνδικαλίζονται κι ας εκλέγονται στον τόπο της οργανικής τους. Είναι σα να είμαι εγώ δημότης Θεσσαλονίκης και να βάζω υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. Όχι. Στον τόπο της οργανικής τους.
    10. Τα μόρια της συνυπηρέτησης (αλλά και η υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας επιλεκτικά) νομίζω είναι αντισυνταγματικά αν δεν εφαρμοστούν για όλες τις οικογένειες εργαζομένων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα. Τι κάνουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα γι’ αυτό το θέμα;

  • 30 Απριλίου 2011, 09:45 | Μαίρη Τ.

    Πρέπει να μοριοδοτείται και η απόσταση από τον τόπο συμφερόντων του εκ/κού, όπως προέβλεπε παλιότερη πρόταση της ΔΟΕ. (Αν και είναι κατανοητό να θέλουν όλοι να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στην οικογένειά τους, δεν είναι το ίδιο για αυτόν που βλέπει το σπίτι του Χριστούγενα, Πάσχα και καλοκαίρι λόγω 1000χλμ απόσταση, και για αυτόν που απέχει 40 χλμ και αν και ταλαιπωρείται, κάθε μεσημέρι τρώει σπίτι του).

  • 29 Απριλίου 2011, 21:32 | Στελλα Μ.

    Παρακαλώ να εφαρμόσετε το Ν.2946/2001 που περιελάμβανε και τους εκπαιδευτικούς συζύγους σωμάτων ασφαλείας ( λιμενικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς). Υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς μεταθέσεων- ωραρίου με τους στρατιωτικούς και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ να εξαιρεθούν. Τουλάχιστον για τους λιμενικούς γνωρίζω ότι υπόκεινται στο στρατιωτικό δίκαιο και θεωρούνται στρατιωτικοί. Γιατί σε θέματα συνυπηρέτησης να το παραβλέπετε αυτό;

  • 29 Απριλίου 2011, 14:30 | Παναγιώτα Γερακάρη

    Δε θα συμμετείχα στη Διαβούλευση γιατί θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τελικά πάντα θα εξυπηρετεί τους σκοπούς του Υπουργείου, το οποίο το μόνο που ξέρει είναι να περικόπτει μισθούς και διορισμούς.
    Αφορμή για να γράψω αποτελεί το σχόλιο που διάβασα και αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο δυστυχώς!!! έχω κάνει και εγώ. Το μόνο που έχουμε λάβει από όλα τα Υπουργεία είναι απαξίωση και εμπαιγμός. Όλοι μας δίνουν δίκιο και παντού αρνούνται να μας αναγνωρίσουν.
    Ελπίζω κι εγώ ότι σε αυτήν την περίπτωση, όπου δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού αν μας αναγνωρίσουν μερικά μόρια, θα μας δώσουν και λίγο από αυτό το δίκιο που αναγνωρίζουν ότι μας ανήκει.

  • ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις;

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    1) Να μην ισχύει η τριετία παραμονής στην θέση διορισμού, για τρίτεκνους και πολύτεκνους εκπαιδευτικούς να παραμείνει σε ισχύ ο παλιός νόμος που προέβλεπε ένα έτος.

    2) οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που πριν τον διορισμό τους είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον για δυο (2) διδακτικά έτη ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση χωρίς υποχρέωση υπηρέτησης της θέσης διορισμού.

    3) ο χρόνος υπηρέτησης της δεύτερης (μετά την μετάθεση) θέσης να μειωθεί για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους από δυο σε ένα έτος.

    4) Να αυξηθεί αισθητά η μοριοδότηση των παιδιών και της συνυπηρέτησης ,σε επίπεδο νομού και όχι μόνο Δήμου

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

    Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς χωρίς περιορισμούς.

    Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν μεταθέσεις και αποσπάσεις απλώς για να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

    Στο νόμο περί μνημονίου η εκπαίδευση εξαιρείται από έκτακτα μέτρα , γιατί η Κυβέρνηση δεν τηρεί όσα η ίδια ενoμοθέτησε;

    Εξάντλησε η κυβέρνηση όλα τα άλλα μέτρα (πάταξη φοροδιαφυγής) ή πατάσσει τους ασθενέστερους;
    Ελπίζουμε να μην είναι και αυτή η διαβούλευση για το “θεαθήναι”

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • 29 Απριλίου 2011, 00:35 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μπουν τα εξής δύο κριτήρια:
    ……
    1. Ονομαστικοποίηση των κενών σε κάθε περιοχή με ταυτόχρονο ορισμό του αριθμού των αποσπασμένων που θα δεχθεί.
    ……
    2. Όλοι οι αποσπασθέντες σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΔΕ θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σχολείο εντός κάποιων ημερών (π.χ. 7) απ’ την ημέρα της απόσπασής τους και ανάρτηση στον ιστότοπο της αντίστοιχης ΔΙ.Π.Ε. ή ΔΙ.Δ.Ε. της τοποθέτησής τους. Η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων να έχει συνέπειες.

  • 29 Απριλίου 2011, 00:33 | Γαϊτάνος Κώστας

    Διαφωνώ με τις απόψεις ορισμένων που προτείνουν να μοριοδοτηθεί η συνυπηρέτηση εξίσου στο Δημόσιο με τον Ιδιωτικό τομέα. Αν γίνει αυτό, όλοι οι έγγαμοι θα έχουν τα μόρια της συνυπηρέτησης, άρα απλώς θα αυξηθεί η διαφορά των μορίων που παίρνουν σε σχέση με τους άγαμους.

    Εγώ προτείνω, να ισχύει η συνυπηρέτηση μόνο για τον Δημόσιο τομέα και μάλιστα η μοριοδότηση να είναι μεγαλύτερη όταν πρόκειται για συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είτε διορίζονται στον τόπο καταγωγής τους ή μετατίθενται σχετικά γρήγορα σε αυτόν.

    Σε ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, μπορεί να χρειαστεί ο ένας να υπηρετήσει 10 χρόνια σε κάποιο νησί για να καταφέρει να μετατεθεί στην πόλη του και ο άλλος να χρειάζεται ακόμα 5 χρόνια για να πιάσει τα μόρια της ίδιας περιοχής. Και όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να έχει χρειαστεί κάποιες χρονιές να ζούνε χώρια (και με τα παιδιά «μοιρασμένα»)

  • 28 Απριλίου 2011, 23:47 | DIMITRA

    Νομίζω οτι θα πρέπει με καποιο τρόπο να μοριοδοτούνται και οι γονείς ανηλίκων που βρίσκονται σε διάσταση με το/τη σύζυγο τους. Τα παιδιά χωρισμένων γονέων έχουν μεγάλη ανάγκη να έχουν συχνή επαφή και με τους δύο γονείς καθώς και να μην βιώσουν αλλαγή του περιβάλλοντός τους (τόπου κατοικίας και προσώπων που αποτελούν το λοιπό οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον). Ευχαριστώ.

  • 28 Απριλίου 2011, 22:06 | Σύμφωνο Συμβίωσης

    Εμείς που έχουμε συνάψει «Σύμφωνο Συμβίωσης» δε συμπεριλαμβανόμαστε πουθενά μέσα στο κείμενο προς διαβούλευση.
    Τόσο στη συνυπηρέτηση όσο και στα μόρια γάμου, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας δώσουν κάποια σημασία. Έχουμε και εμείς οικογένειες και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και μερικά επιπλέον προβλήματα που πηγάζουν από την άνιση αντιμετώπιση και την αδιαφορία του κράτους για το θεσμό που το ίδιο δημιούργησε.
    Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής: τα παιδιά μας που είναι αναγνωρισμένα ως γεννημένα μέσα σε οικογένεια (η οποία προκύπτει από τη σύναψη «Συμφώνου Συμβίωσης» και μόνο), γιατί θα πρέπει να φαίνονται ως τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας; Ποιος από τους δύο γονείς θα πάρει τα μόρια της μονογονεϊκής οικογένειας; Εγώ ή η γυναίκα μου; Μήπως και οι δύο; Αν τα δηλώσουμε ως τέκνα διγονεϊκής οικογένειας, γιατί να μην πάρουμε και τα υπόλοιπα μόρια (γάμου και συνυπηρέτησης);
    Πιστεύω ότι θα πρέπει να παίρνουμε τα ίδια μόρια με αυτούς που έχουν συνάψει γάμο (είτε πολιτικό είτε θρησκευτικό) τόσο όσον αφορά στη συνυπηρέτηση όσο και όσον αφορά στα μόρια γάμου (χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα το πόσο υψηλά θα είναι αυτά τα μόρια, ακόμα και μηδενικά να είναι, αρκεί να είναι τα ίδια ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες), και τα παιδιά μας να τα δηλώνουμε όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά και όχι όπως αυτά κάποιων στιγματισμένων!!!

  • 28 Απριλίου 2011, 21:31 | Μαίρη

    Ειναι σκληρό για τους γονείς εκπ/κους οι οποίοι διορίζονται στην άλλη άκρη της Ελλάδας και συνήθως πηγαίνουν μόνοι τους, να αφήνουν μικρά παιδιά πίσω χάνοντας πολύτιμες στιγμές από το μεγάλωμα τους να υπηρετούν την οργανική τους θέση και να μην μπορούν να πάρουν απόσπαση εαν δεν έχουν το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση. Αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει και να λαμβάνεται υπόψη οτι τα παιδιά έχουν την ανάγκη και των δυο γονιών , την ανάγκη της οικογένειας . Όλοι λιγο πολύ το έχουμε ζήσει να αφήνουμε παιδιά που μπουσουλάνε και να τα βρίσκουμε να περπατάνε! Είναι σκληρό και το Υπουργείο μας θα πρέπει να να εξετάσει αυτές τις περιπτώσεις με την ευαισθησία που πρέπει.Σημειώνω ότι εδω και 12 χρόνια είμαι στον τόπο μου αλλα είναι φοβερό όταν το ζεις. ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ.

  • 28 Απριλίου 2011, 18:58 | Δημήτρης Γεωργακόπουλος

    1. Κάθε απόσπαση πρέπει να έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το να αιτείται ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του.
    2. Πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η οικονομική κατάσταση του εκπαιδευτικού και να μοριοδοτείται αναλόγως. Ένας μονόμισθος με οικογένεια πρέπει να μοριοδοτείται και όχι να τιμωρείται επειδή δεν έχει συνυπηρέτηση.
    3. Κάθε εκπαιδευτικός θα λαμβάνει τα μόρια τού τόπου όπου βρίσκεται. Αν βρίσκεται σε γραφείο, τα μόρια της περιοχής τού γραφείου, αν βρίσκεται σε άδεια, τα μόρια της οικίας του κλπ.

  • 28 Απριλίου 2011, 18:41 | Θανάσης Γιάνναρης

    Θα ήθελα να κάνω ορισμένες επισημάνσεις όσον αφορά τις αποσπάσεις σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

    Αν και νομίζω ότι είναι γενικά στη σωστή κατεύθυνση, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ασαφή και μπερδεμένα. Για παράδειγμα, αν και είναι κατανοητό ότι για μια αποσπάση στην ΚΥ του Υπουργείου θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ειδίκευση του εκπαιδευτικού σε θέματα διοίκησης κτλ., για μια αντίστοιχη σε ένα ΑΕΙ ή στην Ακαδημία Αθηνών λόγου χάρη, ένα τέτοιο προσόν δεν είναι συναφές. Σε αυτές τις αποσπάσεις ο εκπαιδευτικός καλείται να συνεπικουρήσει το ερευνητικό και διδακτικό έργο των σχετικών ανωτάτων ιδρυμάτων. Οπότε, θα πρέπει να προκρίνεται το κριτήριο της κατοχής μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος σχετικού με το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή ερευνητικού κέντρο στο οποίο ζητεί να αποσπαστεί.
    Για το λόγο αυτό, θα πρέπει κατά την εκτίμησή μου, να διαχωριστούν τα κριτήρια και να συνδεθούν με το φορέα απόσπασης.

    Επιπλέον, το κριτήριο γ, όπως αναφέρεται εδώ είναι ασαφές και ανοιχτό σε πολλαπλές ερμηνείες. Τι πάει να πει «τεκμηριωμένη γνώση;» Μπορεί να σημαίνει μεταπτυχιακός τίτλος αλλά και ύπαρξη μιας απλής βεβαίωσης μειωμένης αξιοπιστίας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι κι εδώ θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί το κριτήριο, ώστε να προκύπτει ρητά πως ένα διδακτορικό π.χ. στη φυσική θα προκρίνεται για μια απόσπαση σε ένα ΑΕΙ φυσικής και δεν θα εξομοιώνεται με μια παρακολούθηση ενός απλού σεμιναρίου στη φυσική (που κι αυτό συνιστά τεκμηριωμένη γνώση, είναι όμως σαφώς υποδεέστερο).

    Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας,

    Θ.Γ. εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  • 28 Απριλίου 2011, 15:41 | Γιώργος Βρύνας

    Κριτήρια που πρέπει να προστεθούν:
    1)Ο χρόνος λήψης πτυχίου.
    2)Η συνυπηρέτηση ανεξάρτητα αν πρόκειται για Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα.
    3)Η προσμέτρηση οποιασδήποτε εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα που μπορεί να αποδειχθεί από ασφαλιστικές εισφορές. Και όταν λέμε «εκπαιδευτική» εννοούμε ΜΟΝΟ μέσα σε τάξη. Όποιος αποσπάται εκτός σχολείου να γνωρίζει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ότι η υπηρεσία του δεν προσμετρείται ως εκπαιδευτική.
    Τέλος,
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της υποχρεωτικής τριετούς παραμονής στον τόπο πρώτου διορισμού.

  • 28 Απριλίου 2011, 15:23 | ΥΠΕΡΜΑΧΙΑ

    Χριστός Ανέστη

    Χρόνια Πολλά σε όλους!

    Αφού αρχικά ως Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ συνυπογράψω τις προτάσεις των συναδέλφων Κων/νου Σφρίντζερη και Δημητρίου Χριστακόπουλου, θα επιθυμούσαμε επίσης να προσθέσουμε τις αδικίες που γίνονται στις μοριοδοτήσεις για όσους έχουν παιδιά εις βάρος όσων ο Θεός δεν μας χάρισε. Δηλαδή όσοι έχουν παιδιά έχουν το δικαίωμα και μεταθέσεις να πάρουν και σε καλύτερες θέσεις να βρεθούν, ενώ όσοι δεν έχουμε παιδιά, και τυγχάνει να είμαστε και αδιόριστοι, δεν ξέρουμε τι να πρωτοζητήσουμε. Δουλειά ή παιδιά;
    Ε και τα δυο μαζί θα ήταν υπερβολικό για «το σύστημα».

    Υπερμαχία Χριστοδούλου
    Πρόεδρος ΠΕΑΩΚ ΓΠ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

    Τηλ, 25210 36730

  • 28 Απριλίου 2011, 15:10 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΕ Κ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Κ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ,ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Π.Χ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Κ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ ΑΠΛΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ Η Κ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Κ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΑΚΡΙΑ,ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ.ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.ΑΠΟ 0-100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 1 ΜΟΡΙΟ,100-200 2 ΜΟΡΙΑ Κ ΟΥΤΟ ΚΑΘΕΞΗΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Κ ΝΟΜΙΜΑ Κ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Κ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Π.Χ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ.

  • 28 Απριλίου 2011, 13:12 | Mar D

    θα πρέπει να θεσπιστεί μοριοδότηση και για τους λοιπούς λόγους υγείας, όχι μόνο για τις βαριές και δυσίατες ασθένειες.

  • 28 Απριλίου 2011, 11:26 | Π.Χ.

    Το εντονότερο κοινωνικό πρόβλημα σήμερα είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ. Είναι άδικο η συνυπηρέτηση να δίνει 10 μόρια και κάποιος που έχει σύζυγο άνεργο/η να «τιμωρείται» με 0 μόρια. Πέραν του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτός, τον υποχρεώνουμε στο πήγαινε-έλα καθημερινά σε διπλανούς ή παραδιπλανούς Νομούς ή σε επιπλέον ενοίκια σε μακρινές περιοχές. Πιστεύω ότι πρέπει να θεσπιστεί «ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» και να δίνει 10 μόρια. Η συνυπηρέτηση χ 4 μόρια και τα χρόνια υπηρεσίας χ 2,5 μόρια όπως στις μεταθέσεις. Η συνυπηρέτηση θα μπορούσε ίσως να δίνει απόσπαση κατά απόλυτη προτεραιότητα μόνο στην περίπτωση που επιλέξει ο σύζυγος που είναι στο αστικό κέντρο να πάει στην επαρχία που ενδεχομένως είναι ο άλλος σύζυγος.

  • 28 Απριλίου 2011, 09:57 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΦΡΙΝΤΖΕΡΗΣ

    Όσον αφορά την μοριοδότηση του συνολικού χρόνου υπηρεσίας, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν, κατά τις μεταθέσεις, αλλά και γενικά την Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, η οποία δεν προσμετράται στην μοριοδότηση όχι μόνο των μεταθέσεων, αλλά και των αποσπάσεων, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 140338/Δ2/8-11-2010 εγκύκλιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κεφ. Α (περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται υπ΄ όψη για μοριοδότηση), περίπτωση 3, αφαιρείται αυθαίρετα η Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ.

    Δεδομένου ότι :

    α) Οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το αρθ. 9 παρ.11 του Ν. 1566/1985(ΦΕΚ 167 τ. Α΄) και μετατράπηκαν σε ΤΕΕ Α΄ και Β΄ Κύκλου με την κοινή υπουργική απόφαση(Παιδείας-Εργασίας) 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β΄/2.3.1999) κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 6 του Ν.2640/1998 (ΦΕΚ206Α).

    β) Το γεγονός ότι στην παραπάνω εγκύκλιο αναφέρεται ότι μοριοδοτείται ο χρόνος που οι εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν στην Δημόσια ή Ιδιωτική Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου (Κεφ. Α , περιπτώσεις που λαμβάνονται υπόψη για μοριοδότηση συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας, παρ. 2.1 περ. γ).

    γ) Με την παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτούνται όλες οι προϋπηρεσίες στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κεφ. Α παρ. 2.2 περ. α ).

    δ) Στην παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτείται επίσης η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στα Δημόσια Λύκεια του Εμπορικού Ναυτικού( που ανήκουν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) (Κεφ Α΄ παρ.2.2 περ. ε).

    ε) Το γεγονός ότι τα Π.Δ 50/1996 και 100/1998 δεν εξαιρούν την Δημόσια προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

    στ) Το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γνωμοδότηση υπ΄αριθ.382/2007) με την ερμηνεία των διατάξεων του αρθ.16 παρ. 3 του ΠΔ.50/1996 σαφώς συνηγορεί υπέρ της μοριοδότησης και κάθε άλλης δημόσιας προϋπηρεσίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέραν αυτής που έχει προσφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

    ζ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται μισθολογικά σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 93953/Δ2/15-9-2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    η) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ του άρθρου 9 παρ.2 του Ν.1566/85, άρθρο 41 παρ.4 του Ν.3762/2009 (Φ.Ε.Κ. 75 τ.Α΄/25/5/2009) αναγνωρίζεται για την μείωση ωραρίου εκπαιδευτικών σύμφωνα υπ΄ αριθμ. Φ.361.23/12/123995/Δ1 20-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    θ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται στην προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων στην προαγωγή (βαθμολογική εξέλιξη) των εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε., σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 10564/Δ2/11-2-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    Πρέπει να αρθεί η καταφανέστατη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στις Δημόσιες Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ και να προσμετράται αυτή στην μοριοδότηση τόσο στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας, αλλά και στις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι Δημόσιοι εκπαιδευτικοί, όσον αφορά τις μεταθέσεις, αλλά και να μοριοδοτείται αυτός ο χρόνος υπηρεσίας για τις αποσπάσεις.

  • 27 Απριλίου 2011, 20:23 | Κώστας Σωτηρίου

    Ουσιώδες κριτήριο το οποίο πρέπει να θεσπιστεί πρωτίστως για την αποδυνάμωση των πελατειακών πρακτικών είναι η μοριοδότηση για τις μεταθέσεις να ισχύει και για τις αποσπάσεις.

  • 27 Απριλίου 2011, 12:50 | Αθηνά

    Ξανασκεφτείτε το θέμα της μοριοδότησης όταν πρόκειται για συνυπηρέτηση συζύγων. Στο νομό Αττικής πχ που περιλαμβάνει πολλούς δήμους, είναι παράλογο να δίνονται οι μονάδες αποκλειστικά για τον δήμο που υπηρετεί ο/η σύζυγος και όχι για όλους τους δήμους.

    Επειδή το νόημα της «συνυπηρέτησης» είναι να βοηθήσει τις οικογένειες να μη διαλυθούν, αλλά η εφαρμογή της μοριοδότησης για όλους τους δήμους μπορεί να γεννά προβλήματα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των αιτούντων…Αν -παρόλο που δε με βολεύει- κρίνετε ότι τελικά πρέπει να αφορά ένα και μόνο δήμο, ας ισχύσει τελικά για έναν και μόνο, αλλά αυτός τουλάχιστον να είναι επιλογή του αιτούντος και όχι αναγκαστικά ο δήμος στον οποίο υπηρετεί ο/η σύζυγος. Η κάθε οικογένεια ξέρει να κρίνει από μόνη της πως θα αξιοποιήσει το μόρια της συνυπηρέτησης.

  • 27 Απριλίου 2011, 00:11 | ANASTASIS

    ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΕΚΝΩΝ ΩΣ 5 ΕΤΩΝ
    ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΩΣ 5 ΕΤΗ ΓΑΜΟΥ

  • 26 Απριλίου 2011, 23:08 | Σοφία

    Υπάρχουν κάποιες Δ/νσεις στην Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτούνται εκπαιδευτικοί για να υλοποιήσουν εκπαιδευτικό έργο και όχι διοικητικό πχ. Δ/νση Εκπ/κής Ραδιοτηλεόρασης. Σε αυτές τις θέσεις πρώτα απ όλα δεν πρέπει να αποσπάται ούτε ένας εκπ/κός χωρίς εκπαιδευτική εμπειρία πχ. τουλάχιστον μια πενταετία σε τάξη, ίσως και δεκαετία.

    Ακόμη να υπάρχει μοριοδότηση για τα εξής προσόντα:
     έτη διδασκαλίας
     μεταπτυχιακοί τίτλοι σε πεδία Παιδαγωγικών/Εκπαίδευσης/Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας/Νέα Μέσα
     επιμορφώσεις σε πεδία Παιδαγωγικών/Εκπαίδευσης/Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας/Νέα Μέσα
     συμμετοχή με σχετικά άρθρα σε επιστημονικά συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά
     σχεδιασμός και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού
     εκπαιδευτικός σχεδιασμός δράσεων
     εμπειρία στην καθημερινή εκπαιδευτική αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και
     ενεργός συμμετοχή σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις.

    Όλα τα παραπάνω θα αποδεικνύονται με μετρήσιμα στοιχεία. ‘Ετσι ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι συχνά στερούνται βασικών δεξιοτήτων υπολογιστών ή προϋπηρεσίας σε σχολείο (εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν από το σχολείο τους 15 χρόνια δεν μπορούν να παράγουν εκπαιδευτικό έργο, καθώς επίσης αυτοί οι οποίοι δεν μπήκαν ποτέ σε μια τάξη!!!)

  • 26 Απριλίου 2011, 15:41 | T.T.

    • Είμαι εκπαιδευτικός με σύζυγο ένστολο, υπηρετούντα στο πυροσβεστικό σώμα. Στο προς διαβούλευση κείμενο παρακάμπτεται η κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση απόσπαση συζύγων του ένστολου προσωπικού όλων των σωμάτων ασφαλείας βάσει του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001. Ο εν λόγω νόμος θεσπίστηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας τον θεσπισμένο με Προεδρικά Διατάγματα. Συγκεκριμένα, εργάζονται 6ημερη βάρδια και η υπηρεσία έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να τους καλέσει πέραν του ωραρίου τους σε επιφυλακή και να ανακαλέσει τις άδειες τους, όπως πολλάκις έχει συμβεί . Ειδικά το καλοκαίρι χρειάζονται ειδική άδεια για απομάκρυνση από τον τόπο της οργανικής τους θέσης. Επιπλέον, οι υπάλληλοι του Π.Σ. σύμφωνα με τον κανονισμό μεταθέσεων του Πυροσβεστικού σώματος δεν έχουν δικαίωμα να αποσπασθούν παρά μόνο για 2 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ (παρ.2 άρθρο 20 Π.Δ. 170/1996 – Φ.Ε.Κ. 131 τ.Α). Το κείμενο προς διαβούλευση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του όλες αυτές τις παραμέτρους αφαιρώντας μας το δικαίωμα της αυτόματης συνυπηρέτησης, όπως προβλέπεται από την ήδη κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, στο προς διαβούλευση κείμενο τροποποιείται το άρθρο 21 του Ν. 2946/2001 αναφορικά με τους στρατιωτικούς, καθώς προβλέπει ότι θα αποτελούν ειδική κατηγορία και θα «αποσπώνται συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους (με τις λοιπές ειδικές κατηγορίες) και κατά σειρά προτεραιότητας» χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό πρακτικά και αν θα ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις απόσπασης ή μέρος αυτών.
    Βάσει λοιπόν όλων των παραπάνω σας παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν σας τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών μας, τα τεράστια οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα που θα προκληθούν σε χιλιάδες οικογένειες και ειδικά με πολύ μικρά παιδιά. Ζητώ λοιπόν να συνεχιστεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 και σας παρακαλώ να με ενημερώσετε και στο προσωπικό μου μειλ.

  • 26 Απριλίου 2011, 10:34 | ΗΡΩ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ

    ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΑΣΠΑΙΤΕ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΑΠ)- ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΑΙ Ή ΜΕΤΑΤΙΘΕΣΑΙ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

  • 26 Απριλίου 2011, 10:33 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην ΚΥ και τις ανεξάρτητες & αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης και για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, προτείνω και τα ακόλουθα:

    1. Nα οριστούν ΣΑΦΩΣ τα μεταπτυχιακά και τα πτυχία που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης, ειδάλλως αφήνεται ελεύθερο το πεδίο για αυθαιρεσίες στο χαρακτηρισμό πτυχίων ως «σχετικών» με τη διοίκηση ή μη. Επίσης, να υπάρχει πρόβλεψη και ιδιαίτερη μοριοδότηση για την αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, τον κατεξοχήν αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την παραγωγή στελεχών ταχείας εξέλιξης, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις άσκησης διοίκησης και να προωθήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα σύμφωνα με το Ν. 1388/83. Σημειώνουμε ότι, παρόλο που η Σχολή αυτή παράγει κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους, υπάρχουν σήμερα και απόφοιτοί της τμήματα γενικής και περιφερειακής διοίκησης & αυτοδιοίκησης) οι οποίοι έχουν επιλέξει και σταδιοδρομούν στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού.
    2. Η υπηρεσία των εκπαιδευτικών στις διοικητικές υπηρεσίες να ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών αυτών κατά τον ίδιο τρόπο που θα αξιολογείται και η επίδοση των διοικητικών υπαλλήλων. Ειναι λογικό και δίκαιο, ο εκπαιδευτικός που ασκεί διοικητικά καθήκοντα να έχει τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους συναδέλφους του διοικητικούς υπαλλήλους. Επίσης, η αξιολόγηση του προϊσταμένου να προσμετράται για την ανανέωση της απόσπασης του εκπαιδευτικού.
    2. Η υπηρεσία αυτή να ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ για την κατάληψη θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης που ασκούν διοικητικά καθήκοντα, όπως αυτές ορίζονται στα άρθρα 14 και 15 του ν. 3848/2010 (περιφερειακών διευθυντών και διευθυντών εκπαίδευσης,προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ.). Η τριβή με τη διοίκηση είναι σημαντικότερο προσόν από οποιοδήποτε μεταπτυχιακό και είναι παράδοξο να μοριοδοτείται π. χ. το διδακτορικό στην… παπυρολογία(η αναφορά είναι ενδεικτική, σαφώς και το phd έχει την αξία του) για να γίνει κάποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης (θέση με πολλά καθήκοντα καθαρά διοικητικής φύσης) αλλά να μη μοριοδοτείται η αποφοίτηση από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και η εμπειρία σε διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ.

    Με τα παραπάνω προωθείται κατά τη γνώμη μου η αξιοκρατία -το μεγάλο ζητούμενο- και στο χώρο των αποσπάσεων και δίνεται η ευκαρία και το κίνητρο σε εκπαιδευτικούς που θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν με τη διοίκηση να προσέλθουν… και να εργαστούν δημιουργικά στις διοικητικές υπηρεσίες, αφού ο χρόνος τους δε θα είναι «νεκρός» και «χαμένος» επαγγελματικά αλλά θα μεταφράζεται σε προκλήσεις και εμπειρία χρήσιμη για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

  • 26 Απριλίου 2011, 10:22 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΤΟ 1 ΜΟΡΙΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Π.Χ. ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ. Η ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

  • 26 Απριλίου 2011, 09:56 | Betty

    Σχετικά με τα κριτήρια για τις αποσπάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και σε φορείς :Στις μεταπτυχιακές σπουδές στην Δημόσια Διοίκηση ή στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να συμπεριληφθεί και το master στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
    Το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης θα είναι χρησιμότερο για τη διοίκηση ενός σχολείου παρά για διοικητική θέση του Υπουργείου Παιδείας.

  • 26 Απριλίου 2011, 08:15 | ΠΕ06

    Κατά την άποψή μου, στις κατηγορίες αποσπάσεων που συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους (π.χ σύζυγοι στρατιωτικών, δικαστικών κτλ)θα πρέπει να προστεθούν και οι σύζυγοι δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υπογράψει 10ετή υποχρεωτική παραμονή σε παραμεθόριο.Το συγκεκριμένο κριτήριο σε άλλες κατηγορρίες δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνεται υπόψη για υποχρεωτική μετάθεση του υπαλλήλου στην παραμεθόριο περιοχή ενώ στις διατάξεις των εκπαιδευτικών δεν υπολογίζεται ούτε καν για τις αποσπάσεις. Εάν το υπουργείο επιθυμεί να ενισχύσει τις παραμεθορίους και να διασφαλίσει την πολύχρονη παραμονή εκπαιδευτικών στον ίδιο δήμο θα πρέπει να προσθέσεικαι την συγκεκριμένη κατηγορία. Ας μην ξεχνάμε ότι πολύ συχνά οι παραμεθόριοι νομοί αποτελούν σταθμό για εκπαιδευτικούς που διαμένουν σε όμορρους νομούς και οι οποίοι μετά από ένα -δύο χρόνια ζητούν εκ νέου μετάθεση και φεύγουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν το νομό εκπαιδευτικοί – μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι έχουν εκεί το σπίτι και την οικογένειά τους και στην ουσία συντηρούν τον τόπο.

  • 25 Απριλίου 2011, 23:23 | Γκούτζιος. Πέτρος

    Ναι… Προτείνουμε την διατήρηση του άρθρου 21§1 του Ν.2946/2001 ως υφίσταται έως και σήμερα, διατηρώντας το δικαίωμα απόσπασης των εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας!

  • 25 Απριλίου 2011, 18:44 | Στέλιος

    Θέλω να επισημάνω στην παράγραφο 3.2.1 που αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς έχοντες δικαίωμα απόσπασης και ειδικότερα στην περίπτωση ΄β, που μνημονευει πως δικαίωμα απόσπασης έχουν οι εκπαιδευτικοί, σύζυγοι στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.Ο Ν.2946/2001 αναφέρει και τους/τις συζύγους στελεχών Σωμάτων ασφαλείας, που στις προτάσεις σας δεν βλέπω να περιλαμβάνονται.Γιατί κάνετε αυτήν την άδικη εξαίρεση;Μήπως τα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας αποτελούν προνομιούχα κατηγορία εργαζομένων;Με αυτόν τον διαχωρισμό θα κρατάτε σε μακρινές αποστάσεις συζύγους που θα βλέπονται μόνο κατά διαστήματα και τα παιδιά των οποίων θα βλέπουν μαζί τους γονείς τους κάθε Χριστούγεννα,Πάσχα και καλοκαίρι με όλη την συναισθηματική και σωματική ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η υπο διαμόρφωση κατάσταση.Ζητώ να δείξετε προσοχή σε αυτό το σημείο και να αποφευχθει η δημιουργία άνισων και άδικων καταστάσεων σε βάρος αυτών των προσώπων.Άλλωστε ο Ν.2946/2001 σωστά προέβλεπε και όριζε για αυτές περιπτώσεις

  • 25 Απριλίου 2011, 10:30 | δάσκαλος

    Οι αποσπάσεις ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σύμφωνα με τα κριτήρια τού υπουργείου ΕΠΟΝΤΑΙ των αποσπάσεων από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Οπότε το ερώτημα τού Δημήτρη (24 Απριλίου 2011, 10:01) απαντάται με τον καλύτερο τρόπο, αφού πλέον εντός ΠΥΣΠΕ δεν θα γίνονται τόσο αλόγιστα οι μετακινήσεις (εκτός βέβαια κι αν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΠΕ κρατάν κρυμμένες θέσεις για τους «δικούς τους»).

  • 24 Απριλίου 2011, 20:23 | Γιώργος

    Όλα καλά με τα οικογενειακά κριτήρια αλλά για να κάνουμε και εμείς οικογένεια οι ελεύθεροι πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στα σπίτια μας.Ένα κριτήριο το οποίο πρέπει να μοριοδοτηθεί λοιπόν είναι και ο χρόνος ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ – ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ στην οποία διοριζόμαστε και από την οποία ξεκινάμε να ζητάμε απόσπαση,ειδικά όταν το σχολείο αυτό βρίσκεται σε δύσκολη περιοχή , κάποιο νησί κτλ. Προσωπικά υπηρέτησα 3 χρόνια σε κάποιο νησί (όχι σε κάποιο απο τα μεγάλα) προτού ζητήσω απόσπαση και πιστεύω πως αυτό θα πρέπει να ανταμοιφθεί με κάποια ανά έτος μόρια διότι καλώς οι κακώς υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν υπηρετήσει ούτε χρόνο την οργανική τους ζητώντας απο την πρώτη μέρα απόσπαση….

  • 24 Απριλίου 2011, 10:33 | Δημήτρης

    Οι αποσπάσεις ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να γίνονται κι αυτές κεντρικά και ΜΟΝΟ για να τοποθετηθεί ο εκπαιδευτικός πλησιέστερα στον τόπο ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ του. Κάθε άλλη αίτηση για απόσπαση ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να απορρίπτεται.

  • 24 Απριλίου 2011, 09:36 | Δημήτρης

    Πρέπει να σταματήσουν οι αποσπάσεις που γίνονται χωρίς λόγο παρά μόνο για το κέφι του εκπαιδευτικού. Ειδικά οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να σταματήσουν και να γίνονται κι αυτές κεντρικά. Γιατί ένας εκπαιδευτικός που έχει οργανική στον τόπο κατοικίας του ζητά να φύγει σε άλλο διπλανό σχολείο της ίδιας περιοχής ή σε διπλανό χωριό; Και ίσως αλλάζει σχολεία και κάθε 1-2 χρόνια; Θα πρέπει να κοπούν μαχαίρι αυτές οι αποσπάσεις εντός.

    Βασικό κριτήριο απόσπασης πρέπει να είναι το να ζητάς απόσπαση για τον τόπο κατοικίας σου (σε επίπεδο ακόμα και σχολικής μονάδας). Η εντοπιότητα λοιπόν πρέπει να μοριοδοτηθεί ακόμα περισσότερο και όχι σε επίπεδο νομού ή περιοχής αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο δήμου ή ακόμα και σε επίπεδο οικισμού.

    Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να αλλάζουν σχολεία κάθε χρόνο για αστείους λόγους προκαλώντας αναστάτωση σε όλα τα γύρω σχολεία.

    Τελος να μοριοδοτείται η πολύχρονη παρουσία ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο.

    Αυτός που αλλάζει συνεχώς σχολεία (με δική του ευθύνη) δεν πρέπει να μοριοδοτείται.

  • 23 Απριλίου 2011, 19:56 | πανος

    Είμαστε ζευγάρι εκπαιδευτικών και το μοναδικό παιδί μας ηλικίας πέντε ετών πάσχει , επιβεβαιωμένα από το νοσοκομείο παίδων Αγλαία Κυριακού , από αναπτυξιακή διαταραχή του λόγου και παρακολουθείται από ειδικούς. Νομίζω οτι οι περιπτώσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα πρέπει να εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες. Κα Υπουργέ ,επειδή είστε γυναίκα και μητέρα ,περιμένουμε την ανάλογη ευαισθητοποίηση.

  • 23 Απριλίου 2011, 19:52 | Θ. Ν.

    Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη περί επαναφοράς της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση απόσπασης των συζύγων εκπαιδευτικών ΑΕΙ. Είναι αντίστοιχη κατηγορία δημόσιων λειτουργών με αυτή των δικαστικών και στρατιωτικών και θα πρέπει να τυγχάνει ίδιας μεταχείρισης.

  • 23 Απριλίου 2011, 17:56 | ΚΡ

    Το κριτήριο που αφορά την αναπηρία 66% ή 67% μέλους της οικογενείας του εκπαιδευτικού να ισχύει και για τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ κτλ. Επίσης, για την απόσπαση ενός εκπιδευτικού σε ΑΕΙ να θεσπιστεί επιπλέον το κριτήριο της κατοχής διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα του ΑΕΙ στο οποίο ζητείται η απόσπαση. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση της εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται στην πρόταση, δε νομίζω ότι βοηθούν αποτελεσματικά σε αυτή την κατηγορία αποσπάσεων.

  • 23 Απριλίου 2011, 17:23 | Δημήτριος Χριστακόπουλος

    Όσον αφορά την μοριοδότηση του συνολικού χρόνου υπηρεσίας, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν, κατά τις μεταθέσεις, αλλά και γενικά την Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, η οποία δεν προσμετράται στην μοριοδότηση όχι μόνο των μεταθέσεων, αλλά και των αποσπάσεων, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 140338/Δ2/8-11-2010 εγκύκλιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κεφ. Α (περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται υπ΄ όψη για μοριοδότηση), περίπτωση 3, αφαιρείται αυθαίρετα η Δημόσια προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ.

    Δεδομένου ότι :

    α) Οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το αρθ. 9 παρ.11 του Ν. 1566/1985(ΦΕΚ 167 τ. Α΄) και μετατράπηκαν σε ΤΕΕ Α΄ και Β΄ Κύκλου με την κοινή υπουργική απόφαση(Παιδείας-Εργασίας) 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β΄/2.3.1999) κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 6 του Ν.2640/1998 (ΦΕΚ206Α).

    β) Το γεγονός ότι στην παραπάνω εγκύκλιο αναφέρεται ότι μοριοδοτείται ο χρόνος που οι εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν στην Δημόσια ή Ιδιωτική Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου (Κεφ. Α , περιπτώσεις που λαμβάνονται υπόψη για μοριοδότηση συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας, παρ. 2.1 περ. γ).

    γ) Με την παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτούνται όλες οι προϋπηρεσίες στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κεφ. Α παρ. 2.2 περ. α ).

    δ) Στην παραπάνω εγκύκλιο μοριοδοτείται επίσης η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στα Δημόσια Λύκεια του Εμπορικού Ναυτικού( που ανήκουν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) (Κεφ Α΄ παρ.2.2 περ. ε).

    ε) Το γεγονός ότι τα Π.Δ 50/1996 και 100/1998 δεν εξαιρούν την Δημόσια προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

    στ) Το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γνωμοδότηση υπ΄αριθ.382/2007) με την ερμηνεία των διατάξεων του αρθ.16 παρ. 3 του ΠΔ.50/1996 σαφώς συνηγορεί υπέρ της μοριοδότησης και κάθε άλλης δημόσιας προϋπηρεσίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέραν αυτής που έχει προσφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

    ζ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται μισθολογικά σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 93953/Δ2/15-9-2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    η) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ του άρθρου 9 παρ.2 του Ν.1566/85, άρθρο 41 παρ.4 του Ν.3762/2009 (Φ.Ε.Κ. 75 τ.Α΄/25/5/2009) αναγνωρίζεται για την μείωση ωραρίου εκπαιδευτικών σύμφωνα υπ΄ αριθμ. Φ.361.23/12/123995/Δ1 20-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    θ) Το γεγονός ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ αναγνωρίζεται στην προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων στην προαγωγή (βαθμολογική εξέλιξη) των εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε., σύμφωνα υπ΄ αριθμ. 10564/Δ2/11-2-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

    Πρέπει να αρθεί η καταφανέστατη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στις Δημόσιες Σχολές Μαθητείας (πρωην ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ και να προσμετράται αυτή στην μοριοδότηση τόσο στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας, αλλά και στις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν οι Δημόσιοι εκπαιδευτικοί, όσον αφορά τις μεταθέσεις, αλλά και να μοριοδοτείται αυτός ο χρόνος υπηρεσίας για τις αποσπάσεις.

  • 23 Απριλίου 2011, 15:13 | Τσίτσος Ιορδάνης

    ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

  • 23 Απριλίου 2011, 12:07 | ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΕΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(1 ΜΟΝΟ ΜΟΡΙΟ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ(10 ΜΟΡΙΑ!!!) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ «ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ» ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ Η ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΜΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ 12 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 31 ΜΟΝΑΔΕΣ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, (ΣΧΕΔΟΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ),ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 32 ΜΟΝΑΔΕΣ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η Η ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΤ΄ΕΤΟΣ(1 ΑΝΤΙ 2,5 ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ)Η Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ(10 ΑΝΤΙ 4 ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ).

  • 23 Απριλίου 2011, 07:12 | Γ.Ν.

    ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΕΞΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΕΜΕΝΩ. 1)ΥΠΑΡΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
    2)ΥΠΑΡΞΗ 1,2,3,4 ΠΑΙΔΙΩΝ
    3)ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
    4)ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
    5)ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ (ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)
    6)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • 22 Απριλίου 2011, 14:31 | karmen

    prwta ap ola tha prepei na allaksei genika o tropos moriodothshs.den einai dunato kapoios apo thessaloniki k kapoios apo krhth pou uphretoun kai oi duo paradeigma ston evro na pairnoun k oi duo ta idia moria.pou einai h logikh se olo auto???to idio kanei na ftasei sto spiti tou o enas kai to idio o allos??
    epishs poios eipe oti gia enan athhnaio kai enan thessalonikio einai to idio eukolo na ftasoun sthn pelloponhso???giati na pairnoun ta idia moria???

    oso gia to thema twn apospasewn, sigoura tha prepei na prohgounte osoi exoun sovara provlhmata h oikogeneia kai paidia, alla k emeis oi anupantroi xwris paidia theloume na pame kapote spiti mas kai dustuxws gia mas den exoume sxesh me stratiwtikous,dhmotikous sumvoulous ktl.dhladh den tha pantreutw pote??tha vlepw tous dikous mou mono xristougenna kai pasxa?

    epishs,aparadekto to oti den moriodotounte oi gunaikes me adeia anatrofhs!!upotithetai oti ekpaideuoume oloi mas tous polites tou 2050 auth th stigmh,oti morfwnoume to mellon ths xwras.giati den mas dinete ligh shmasia kai ia aksiopreph zwh???eimaste tsigganoi politeleias.sas euxaristei??

  • 22 Απριλίου 2011, 11:51 | Βασιλική Βίτσα

    Τα κριτήρια για απόσπαση στην Αθήνα, θεσσαλονίκη πρέπει να είναι πιο αυστηρά από αυτά για απόσπαση σε μικρούς δήμους. Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μετοικήσουν σε επαρχιακές πόλεις πρέπει να διευκολύνονται με κάποιο τρὀπο.

  • 22 Απριλίου 2011, 10:58 | Βασιλική

    Είμαι νηπιαγωγός και υπηρετώ σε σχολείο της παραμεθωρίου. Ο σύζυγός μου είναι ιατρός και ειδικεύεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Αθηνών. Απ’τη στιγμή που πλέον (σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν διαρρεύσει στον τύπο) οι ειδικευόμενοι ιατροί θα υπάγονται μισθολογικά στο Υπουργείο Υγείας, δεν είναι άδικο να μην ισχύει στην περίπτωση αυτή το κριτήριο της συνυπηρέτησης; Ακόμα και αν δεν ισχύσουν τα παραπάνω δημοσιεύματα δε θα έπρεπε να μπορώ να ακολουθήσω το σύζυγό μου στο μέρος όπου υποχρεωτικά θα εργαστεί για τα επόμενα 4 χρόνια για την εξειδίκευσή του; Σαφώς και πρέπει να αποσπώνται οι σύζυγοι στρατιωτικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά τι θα γίνει με τις οικογένειες των λειτουργών υγείας; Θα παρακαλούσα το σχόλιό μου να μεταφερθεί στους αρμοδίους, καθώς δεν πρόκειται μόνο για τη δική μου περίπτωση, αλλά για πολλές άλλες οικογένειες ανθρώπων που υπηρετούν το λειτούργημα της ιατρικής.

  • 22 Απριλίου 2011, 08:58 | Καραπαναγιώτου Αικατερίνη

    Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια τόσο για τις αποσπάσεις, όσο και για τις μεταθέσεις.

    1) ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Οταν μένει μόνιμα ο εκπαιδευτικός στην παραμεθώριο, να μεταθέτεται κατά προταιρεότητα ή τουλάχιστον να αποσπάται ΑΜΕΣΑ στην παραμεθώριο
    2)Η πρώτη προτεραιότητα είναι να εξετάζετε ο τόπος μετάθεσης και τόπος απόσπασης να είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ Δηλαδή όταν κάποιος αιτείται μετάθεση στην Χ-περιοχή και μετά αιτείται απόσπαση πάλι στην Χ-περιοχή και μάλιστα αυτό συμβαίνει επί σειρά συνεχόμενων ετών, απλά και λογικά σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει τόπο συμφερόντων αυτή τη Χ-περιοχή.
    3)Η ΗΛΙΚΙΑ άνω των 40 του εκπαιδευτικού πρέπει να μοριοδοτείται όταν αιτείται απόσπαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Διαφορετική και πιο εύκολη είναι η προσαρμογή στην ηλικία π.χ των 25, Ή 30 από την 40+.

  • 22 Απριλίου 2011, 07:37 | Πάνος

    Ως εκπαιδευτικός και πατέρας παιδιού με δυσλεξία, το οποίο παρακολουθεί μαθήματα από ειδικό παιδαγωγό, δεν είδα να συμπεριλαμβάνεται η περίπτωσή μου στα κριτήρια αποσπάσεων. Τι εννοώ: Εγώ κι η γυναίκα μου (επίσης εκπαιδευτικός) υπηρετούμε σε ακριτικό νησί, όπου ούτε κατά διάνοια δεν μπορούμε να βρούμε ειδικό για τη θεραπεία του παιδιού μας. Όταν έρθει η σειρά μας για μετάθεση θα είναι αργά…
    Ερωτώ κα Υπουργέ: Μήπως θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι γονείς των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στις ειδικές κατηγορίες;