Άρθρο 06: Σύσταση Ειδικών Γραμματειών Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

1. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συνιστάται ενιαίος διοικητικός τομέας με τίτλο «Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ» με αρμοδιότητα την επίβλεψη και το συντονισμό των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης του ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ και του ΕΠ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
2. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συνιστάται ενιαίος διοικητικός τομέας με τίτλο «Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ» με αρμοδιότητα την επίβλεψη και το συντονισμό των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης του ΕΠ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, του ΕΠ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και των ΕΠ του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».
3. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συνιστάται θέση μετακλητού Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος προΐσταται της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ και θέση μετακλητού Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος προΐσταται της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ με βαθμό 2ο της κατηγορίας των ειδικών θέσεων.