Άρθρο 70 Τεχνική Βοήθεια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΠΑλΘ

1. Οι ενέργειες τεχνικής βοήθειας αφορούν στον προγραμματισμό, σχεδιασμό, προετοιμασία, διαχείριση, παρακολούθηση, αξιολόγηση, δημοσιότητα, εφαρμογή και έλεγχο των προγραμμάτων του ΠΑΑ και του ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας, καθώς και δραστηριότητες για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Οι ανωτέρω ενέργειες χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους μέσω του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.
2. Οι ενέργειες τεχνικής βοήθειας συνίστανται ιδίως στην προμήθεια αγαθών και λήψη υπηρεσιών, την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και δαπανών αμοιβών προσωπικού, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη δαπάνη που αποσκοπεί στην ενίσχυση της υλοποίησης των στόχων και των προγραμμάτων της παραγράφου 1.
3. Δικαιούχοι πράξεων τεχνικής βοήθειας του ΠΑΑ και του ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας αποτελούν οι ΕΥΔ ΠΑΑ και ΕΥΔ ΕΠΑλθ δια των αρμοδίων Μονάδων τους
4. Η εκτέλεση ενεργειών τεχνικής βοήθειας γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 4/2002, αναλόγως εφαρμοζόμενες για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και με την επιφύλαξη της υπουργικής απόφασης της προηγούμενης παραγράφου.

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 10:02 | Κούπανης Βύρων

    1. Η δημιουργία ανά Δήμο Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών κατά τα πρότυπα των ΚΕΠ, ώστε να υπάρχουν one stop points ενημέρωσης, ειδικής τεχνικής βοήθειας, προώθησης αιτημάτων και διαχείρισης των ενταγμένων αγροτών.
    2.Προγράμματα ανοιχτά σε ένα λογικό χρονικό βάθος, χωρίς συγκεκριμένες στενές καταληκτικές ημερομηνίες για αιτήματα υπαγωγής,ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ωρίμανσης της ετοιμότητας των αιτημάτων και υπαγωγών