Άρθρο 42:Νομική προστασία υπαλλήλων

1. Υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που υπηρετούν στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ, δεν ενάγονται και δεν διώκονται για πράξεις ή παραλείψεις, που έλαβαν χώρα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή για γνώμη, που διατύπωσαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους εκτός αν ενήργησαν με δόλο. Η πειθαρχική ευθύνη των υπαλλήλων αυτών καθώς και η ευθύνη έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημία, που προξένησαν από δόλο ή βαρεία αμέλεια εξακολουθεί να υφίσταται.
2. Σε περίπτωση διώξεως του υπαλλήλου ή αποδόσεως σε αυτόν αξιόποινης πράξης σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, διατάσσεται υποχρεωτικά από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου, η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη ή μη της πράξης, που του αποδίδεται. Εάν από την έρευνα αυτή δεν διαπιστωθεί ότι ο υπάλληλος διέπραξε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη, με απόφαση του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ παρέχεται νομική προστασία, που συνίσταται στην καταβολή των δαπανών υπεράσπισής του, δηλαδή των δικαστικών δαπανών και των δικηγορικών αμοιβών. Οι δαπάνες υπεράσπισης δεν καλύπτονται, αν από την ένορκη διοικητική εξέταση διαπιστωθεί η διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος σχετικού με την πράξη, για την οποία διώκεται ή ότι η πράξη αυτή οφείλεται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης οι καταβληθείσες δαπάνες υπεράσπισης μπορεί να αναζητηθούν από τον καταδικασθέντα κατά το μέρος, που τον αφορούν.
3. Οι ως άνω υπάλληλοι εφ΄όσον εξετάζονται ή διώκονται, ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας τους ή την αποχώρησή τους από τις Ειδικές Υπηρεσίες ή από την Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ, για αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις ή παραλείψεις, στις οποίες προέβησαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή ενάγονται ενώπιον των ποινικών ή πολιτικών δικαστηρίων για την ίδια αιτία, μπορούν να παρίστανται και να εκπροσωπούνται από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), κατόπιν εγγράφου αιτήματός τους προς το ΝΣΚ και εφ΄όσον αυτό εγκριθεί από τον Πρόεδρό του.
4. Στερούνται της νομικής κάλυψης του ΝΣΚ οι περιπτώσεις νομικών διώξεων και μέτρων εναντίον των ως άνω υπαλλήλων λόγω καταγγελίας εκ μέρους της ίδιας της Ειδικής Υπηρεσίας ή της ΜΟΔ ΑΕ.
5. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους υπαλλήλους, που έχουν αποχωρήσει.
6. Η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης 2014-2020.

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:13 | Ε Μ

    Για τους εργαζόμενους στο σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ θα πρέπει να ισχύουν ίδιες πρόνοιες και ή ίδια προστασία με τους εργαζόμενους στην ΕΔΕΛ. Γι΄αυτό στο παραπάνω άρθρο πρέπει να γίνεται παραπομπή στο Άρθρο 12.12 όσον αφορά την νομική προστασία. Η μόνη διαφοροποίηση που πρέπει να προβλεφθεί είναι η κάλυψη των δικαστικών δαπανών και των δικηγορικών αμοιβών θα γίνεται από την ΜΟΔ α.ε. για τους εργαζόμενους της ΜΟΔ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2014, 19:47 | ΕΥΔ ΕΠΑΕ

    Προτείνουμε να διατυπωθεί η παρ 1 ως εξής:
    1. Υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που υπηρετούν στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ, ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας τους ή την αποχώρησή τους από τις Ειδικές Υπηρεσίες ή από την Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ, δεν ενάγονται και δεν διώκονται για πράξεις ή παραλείψεις, που έλαβαν χώρα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή για γνώμη, που διατύπωσαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους εκτός αν ενήργησαν με δόλο. Η πειθαρχική ευθύνη των υπαλλήλων αυτών καθώς και η ευθύνη έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημία, που προξένησαν από δόλο ή βαρεία αμέλεια εξακολουθεί να υφίσταται.