Άρθρο 48:Εφαρμογή κρατικών ενισχύσεων

1. Στις περιπτώσεις δράσεων/πράξεων κρατικών ενισχύσεων, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίνονται οι εκάστοτε προκηρύξεις προς τους δικαιούχους ενισχύσεων στις οποίες ορίζονται οι δικαιούχοι των ενισχύσεων, οι επιλέξιμες δαπάνες οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια υπαγωγής, οι προθεσμίες και κάθε σχετικό θέμα. Στις περιπτώσεις δράσεων/πράξεων κρατικών ενισχύσεων που εντάσσονται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά προγράμματα, η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειάρχη.
2. Στην εν λόγω απόφαση δύναται να προβλέπεται η δυνατότητα να πιστοποιούνται οι δαπάνες των επί μέρους έργων από ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι υποβάλουν σχετική βεβαίωση περί της νομιμότητας και της κανονικότητας διενέργειας των δαπανών, της ορθής λογιστικής καταχώρησης αυτών, της εξόφλησής τους, καθώς και ότι οι δαπάνες πραγματοποιήθηκαν εντός της επιλέξιμης περιόδου, ότι αφορούν το εγκεκριμένο έργο, ότι υπήρξε συμμόρφωση με τους όρους της απόφασης χορήγησης της ενίσχυσης και ότι υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά. Ο ορκωτός λογιστής επιλέγεται από τον δικαιούχο και η δαπάνη του είναι επιλέξιμη στο οικείο πρόγραμμα και μέχρι τρείς μήνες από την λήξη του έργου.

  • 1 Δεκεμβρίου 2014, 20:30 | ΕΥΔ ΕΠΑΕ

    Προτείνουμε να προστεθεί παρ 3 ως εξής:
    3. Οι προκηρύξεις των ενισχύσεων δημοσιεύονται μέσω του διαδικτυακού τόπου του αντίστοιχου ΕΠ, του http://www.espa.gr και του ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

    Με την προτεινόμενη ρύθμιση οι προσκλήσεις των κρατικών ενισχύσεων εμπίπτουν στο άρθρο 8 παρ 1η του Ν 3409/2006 (Α΄131) Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις
    1. Δεν δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»:…η) Οι κανονιστικές πράξεις για τις οποίες η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ειδική διαδικασία δημοσίευσης ή γνωστοποίησης.