Άρθρο 40:Υπηρεσιακή κατάσταση προσωπικού αποσπασμένου στις Ειδικές Υπηρεσίες

1. Οι θέσεις των Ειδικών Υπηρεσιών καλύπτονται είτε με απόσπαση στελεχών της ΜΟΔ ΑΕ είτε με απόσπαση υπαλλήλων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί μία ή περισσότερες φορές για ίσο χρονικό διάστημα.
2. Προσωπικό που αποσπάται στις Ειδικές Υπηρεσίες και προέρχεται από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης διατηρεί την οργανική θέση που κατέχει στον φορέα από τον οποίο προέρχεται. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του αποσπασμένου προσωπικού, που διανύεται στις Ειδικές Υπηρεσίες θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και κάθε άλλη συνέπεια στο θέση τους στο φορέα προέλευσης.
3. Το αποσπασμένο προσωπικό έχει το δικαίωμα να μετέχει στις προβλεπόμενες διαδικασίες επιλογής σε θέσεις προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος ή άλλης οργανωτικής μονάδας της υπηρεσίας ή του φορέα προέλευσης και, σε περίπτωση εκλογής, έχει δικαίωμα να επιλέξει, αν θα επιστρέψει στον φορέα προέλευσης, οπότε εκδίδεται υποχρεωτικώς πράξη διακοπής της απόσπασης.
4. Το προσωπικό που υπηρετεί σε Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ του παρόντος Νόμου, σε Επιτελικές Δομές ΕΣΠΑ, στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ και σε Ενδιάμεσους Φορείς,που απασχολείται σε δραστηριότητες που αφορούν στη αξιολόγηση, στις επαληθεύσεις και στις πληρωμές, υπόκειται στις διατάξεις του μέρους ΣΤ του Νόμου 4281/2014 (ΦΕΚ 160/Α/8-8-2014) σε ότι αφορά τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
5. Το προσωπικό που υπηρετεί σε Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ του παρόντος Νόμου, σε Επιτελικές Δομές ΕΣΠΑ, στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ και σε Ενδιάμεσους Φορείς, που απασχολείται σε δραστηριότητες που αφορούν στη αξιολόγηση, στις επαληθεύσεις και στις πληρωμές, υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης μη σύγκρουσης συμφερόντων. Η δήλωση αυτή υποβάλλεται άπαξ στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ, η οποία και τηρεί σχετικό μητρώο.

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:53 | Σύλλογος Εργαζομένων ΔΥ ΕΥΔ_ΕΠΕΠ

    Στο αρ. 40 παρ. 2 η τελευταία πρόταση να αντικατασταθεί ως εξής: «Ο χρόνος υπηρεσίας του προσωπικού που αποσπάται από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στις Ειδικές Υπηρεσίες λογίζεται ως θητεία προϊσταμένου Τμήματος για την εφαρμογή των άρθρων 84 και 85 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ»

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:59 | Σύλλογος Εργαζομένων ΔΥ ΕΥΔ_ΕΠΕΠ

    Στο άρθρο 40 παρ. 2 το πρώτο εδάφιο να συμπληρωθεί ως εξής: «…οργανική ή προσωποπαγή θέση που κατέχει στον φορέα από τον οποίο προέρχεται…»

  • 1 Δεκεμβρίου 2014, 19:58 | ΕΥΔ ΕΠΑΕ

    Προτείνουμε η παρ 4 να διατυπωθεί ως εξής, ώστε η δήλωση περιουσιακής κατάστασης να είναι υποχρεωτική για το σύνολο του προσωπικού των ΕΥΔ, Επιτελικών δομών, ΕΦΔ:
    4. Το προσωπικό που υπηρετεί σε Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ του παρόντος Νόμου, σε Επιτελικές Δομές ΕΣΠΑ, στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ και σε Ενδιάμεσους Φορείς, υπόκειται στις διατάξεις του μέρους ΣΤ του Νόμου 4281/2014 (ΦΕΚ 160/Α/8-8-2014) σε ότι αφορά τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

  • 30 Νοεμβρίου 2014, 21:04 | ΠΓ

    Προταση:η δηλωση ποθεν εσχες να ειναι υποχρεωτικη για το συνολο του προσωπικου των ΕΥ, ωστε να διασφαλιζεται η αξιοπιστια του και ετσι η αναγκη εναλλαγης του προσωπικου να γινεται κυριως οταν το ζητα ο ιδιος ο εργαζομενος ή το αποφασίζει η υπηρεσια για συγκεκριμενο εργαζομενο με ειδικη αιτιολογηση και τεκμηριωση.