2. Πιστεύετε ότι πρέπει να θεσπιστούν και άλλα κριτήρια για τις αποσπάσεις, εκτός των αναφερόμενων στο κείμενο της πρότασης; Αν ναι, διατυπώστε την πρότασή σας.

  • 22 Απριλίου 2011, 01:04 | ΑΓΓΕΛΑ

    Για τις αποσπάσεις στα ΑΕΙ τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι ξεκάθαρα.Ή να καταργηθούν ή να διαλευκανθούν. Τη χρονιά που διέτρεξε δεν έγινε απόσπαση σε ΑΕΙ κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου συναφέστατου με το αντικείμενο του τμήματος, υποψήφιου διδάκτορα,πολυετούς διδακτικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας, με διδακτικό και επιστημονικό-συνεργατικό ρόλο,την απόσπαση του οποίου συνυπέγραφε το σύνολο των καθηγητών του τμήματος και όχι ένας ή ο διευθυντής του τμήματος (χωρίς πρότερη γνωριμία ουδενός) και το έργο αυτό και ανιχνεύσιμο ήταν και ελέγξιμο. Αποσπάσεις έγιναν σε Γενικά Αρχεία, Βιβλιοθήκες, γραφεία βουλευτών παρά τη γενική δυσπραγία και τη ρητορεία για το αντίθετο. Αποτέλεσμα το πισωγύρισμα μετά από μια κοπιώδη πορεία. Το συγκεκριμένο τμήμα ΑΕΙ να οριοθετεί θέσεις και απαιτούμενα προσόντα και αυτά να μοριοδοτούνται στο maximum. Και προς τί αυτή η «μανία» με τα διοικητικά προσόντα και τις επιστήμες της διοίκησης και της αγωγής (σε πληθυντικό αριθμό μάλιστα); Έπαυσε πλέον να αποτελεί προσόν η γνωστική επιστημονική επάρκεια; Και αυτές οι δεξιότητες στις ΤΠΕ έχουν τελικά υπερτιμηθεί. Ένας μεταπτυχιακός τίτλος την εποχή αυτή συνεπάγεται έμπρακτη γνώση των ΤΠΕ και μάλιστα ουσιαστικότερη από αυτή των πιστοποιήσεων.Κινητικότητα των καθηγητών απαιτείται όχι μόνο προς την Α/ΘΜΙΑ αλλά και προς την Γ/ΘΜΙΑ εκπ/ση.

  • 22 Απριλίου 2011, 00:15 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    1) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ (2) ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΕΝΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    2) ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ . ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ; Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΧΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ.
    3) ΤΕΛΟΣ, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. ΟΙ ΜΟΝΟΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

  • 21 Απριλίου 2011, 22:25 | Μ. Βακονδίου

    Τα μόρια συνυπηρέτησης για της μεγάλες πόλεις που έχουν πολλούς δήμους, πρέπει να ισχύουν ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ! Προσωπικό παράδειγμα: Μένω Κορυδαλλό και ο σύζυγός μου εργάζεται στο Μοναστηράκι. Τί λογική έχει να παίρνω τα 10 μόρια της συνυπηρέτησης για απόσπαση στη Α΄Αθήνας και να μην τα παίρνω για όλες τις περιοχές της Αττικής;! Δηλαδή μόνο στη Α΄ Αθήνας μπορώ να αποσπαστώ; Αν αποσπαστώ στη Γ΄ Αθήνας δεν είναι συνυπηρέτηση δηλαδή? Παρακαλώ να το σκεφτείτε!

  • 21 Απριλίου 2011, 21:47 | Βάλια

    Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν τις αποσπάσεις και οι σύζυγοι αστυνομικών όπως και των στρατιωτικών. Ενώ σε πολλούς είναι αυτονόητο για τους στρατιωτικούς, για τις οικογένεις των αστυνομικών δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό. Δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί και η οικογενειακή γαλήνη. Αυτά αφορούν όλους. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως λειτουργεί μια οικογένεια αστυνομικών καθημερινά. Υπάρχουν βάρδιες, 6 μέρες την εβδομάδα, Σαββατοκύριακα, γιορτές.Σήμερα μαθαίνουν για το τι δουλεύουν αύριο.Δεν υπάρχει ούτε μηνιαίος, ούτε εβδομαδιαίος προγραμματισμός.Ανά πάσα στιγμή καλείται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.Μπορεί να κληθούν για συνδρομή σε εκτός έδρας περιοχές για έκτατες περιπτώσεις και να φύγουν από το σπίτι.Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να βασιστείς σ’αυτόν τον γονέα για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία της οικογένειας (φροντιστήρια, διαβάσματα κλπ). Μπορείς να βασιστείς μόνο στον άλλο γονέα που αν τον ξεσπιτώσεις κι αυτόν….. βαράς διάλυση. Τελικά όλοι δίκιο έχουμε από την πλευρά μας, αλλά το θέμα είναι πως θα ιεραρχηθούν τα δίκια μας.

  • 21 Απριλίου 2011, 21:41 | Γιώργος Τούλης

    Δεν ξέρω σε ποιο πλαίσιο πρεπει να ενταχθεί η πρόταση μου – την καταθέτω εδώ λοιπόν:
    Η απόσπαση δεν πρέπει να είναι μόνο για ένα χρόνο. Έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι ζητάνε κάθε χρόνο. Προς τι η ταλαιπωρία να ζητούν κάθε χρόνο;
    Ας υπάρχει η επιλογή για διετία ή τριετία οπότε να μπορεί κάποιος να κάνει τον προγραμματισμό του. Και οι διευθύνσεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το προσωπικό που θα τους διατίθεται.
    Κάθε χρόνο χάνονται πολλές εργατοώρες μέχρι να γίνουν οι αιτήσεις, να βγουν οι αποσπάσεις και να τοποθετηθούν οι αποσπασμένοι.

  • Σπαταλήσαμε τη ζωή μας στα πανεπιστήμια. Κάναμε διδακτορικές διατριβές. Ενημερωθήκαμε παγκόσμια, έχουμε καταρτιστεί/ειδικευθεί στο αντικείμενό μας, και συνεχίζουμε!
    ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΔΒΜΘ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ?

    ΝΑΙ κύριοι και κυρίες! Να βελτιώσετε τους κανόνες και όλα τα υπόλοιπα. Εφόσον το πανεπιστήμιο ζητά τις υπηρεσίες μας, να παρέχεται η απόσπαση. Χωρίς κανένα κόλλημα. Χωρίς κανένα τηλέφωνο σε κανένα. Γιατί δεν αντέχουμε να εξηγούμε το αυτονόητο σε κάθε ηλίθιο. Το πανεπιστήμιο κάνει τη δική του αξιολόγηση, μας αξιολογεί, και για τη λειτουργία του ζητά τις υπηρεσίες μας. Ελέγξτε την αξιολόγηση του πανεπιστημιακού τμήματος και προχωρήστε στην απόσπαση μας.
    Δεν κάναμε διατριβές για να είμαστε στα δημοτικά.

  • 21 Απριλίου 2011, 20:06 | Μ.Ξ.

    Αναδρομική + αντικειμενική αξιολόγηση των πραγματικών υπηρεσιακών μεταβολών-που υπηρέτησε ψυχή τε και σώματι και για πόσο- κάθε εκπαιδευτικού και συνεκτίμηση βεβαίως με κοινωνικά κριτήρια αφού προηγηθούν οι ασθενείς κάθε περίπτωσης. Ακόμη και αν δεν θεσμοθετηθεί αναδρομική αναμοριοδότηση και απώλεια μορίων εκπαιδευτικών που δεν έχουν «επισκεφθεί»συγκεκριμένες μοριοφόρες-καθόλου συμπτωματικά-περιοχές μετάθεσης επί σειρά ετών, συχνά χωρίς τους πραγματικά σοβαρούς λόγους.Και -τι παράδοξο- είναι αυτοί -κατά πλειονότητα τα τελευταία χρόνια-που φθάνουν να διδάσκουν στα σχολεία των τόπων τους. Οι υπηρετούντες για χρόνια σε υπηρεσίες έχουν συσσωρεύσει μόρια παραμεθορίων περιοχών έχοντας παράσχει γραφειοκρατικές υπηρεσίες. Είναι τόσο κρίμα οι άλλοι, οι πραγματικοί «Ε»κπαιδευτικοί να μην προσεγγίζουν τον τόπο τους ενώ είναι αυτοί που έχουν αποκομίσει με μεγάλο προσωπικό κόστος-πόσες οικογένειες έχουν διαμελιστεί, πόση βιωμένη μοναξιά και στέρηση- τις πλούσιες εμπειρίες στην εκπαίδευση. Και, ναι, οι αποσπάσεις-αποσπασματικά, προσωρινά, ισότιμα και κατά περίπτωση είναι απαραίτητες για τις τρέχουσες ανάγκες για ό λ ο υ ς όμως τους εκπαιδευτικούς που είτε οικογενειάρχες, είτε γόνοι οικογενειών κάπου ανήκουν, από κάπου ξεριζώθηκαν και δικαιούνται να συντηρούν τον…ιστό τους! Ελπίζω και εύχομαι κάποια μέρα η λογική και το δίκιο να πρυτανεύσουν… Αν μη τι άλλο, η εμπειρία που αποκτά ο μάχιμος εκπαιδευτικός ωχριά μπροστά στην…πολυετή πρωτοκόλληση εγγράφων?

  • 21 Απριλίου 2011, 19:55 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ M.

    Γενικά θεωρώ σωστά τα κριτήρια μοριοδότησης για αποσπάσεις εντός του ιδίου ΠΥΣΔΕ, ωστόσο θεωρώ λάθος τη μοριοδότηση της συνυπηρέτησης κα μάλιστα με 10 μονάδες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το νομό της Αττικής. Αν για παράδειγμα τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο στο Χαλάνδρι, εγώ έχω οργανική στην Κηφισιά και ο σύζυγος εργάζεται στη Νέα Σμύρνη, έχω πολύ περισσότερο ανάγκη την απόσπαση σε περιοχή κοντινή του σχολείου των παιδιών μου για απολύτως πρακτικούς λόγους.
    Αντιθέτως, αν κι ο σύζυγος εργαζόταν στο Χαλάνδρι, (άρα, συνηπηρέτηση)θα εξυπηρετούσε στη μετακίνηση των παιδιών.Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι πρέπει να δίνονται επιπλέον μόρια (και κυρίως στη μητέρα εκπαιδευτικό) όχι όταν υπάρχει συνηπηρέτηση, αλλά ακριβώς στην αντίθετη περίπτωση. Όταν δηλαδή η εργασία του συζύγου είναι μακριά κι εκείνη επιβαρύνεται με τις πρακτικές δυσκολίες των παιδιών.

  • 21 Απριλίου 2011, 17:12 | Ιγνατία Κωφοπούλου

    Πιστεύω πως θα έπρεπε να προβλέπονται ιδιαίτερα κριτήρια για αποσπάσεις σε ΑΕΙ που δεν γίνονται σε διοικητικές θέσεις, και επομένως δεν χρειάζονται αυξημένα δοιηκητικά προσόντα. Για παράδειγμα, τα πανεπιστημιακά γυμναστήρια ή τα παιδαγωγικά τμήματα στα οποία αποσπώνται εκπαιδευτικοί για βοήθεια στις πρακτικές των φοιτητών. Μήπως σ’ άυτή την περίπτωση θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη πχ οι μεταπτυχιακές σπουδές στα εν λόγω αντικείμενα και όχιστη δημόσια διοίκηση ή άλλα επιστημονικά κριτήρια; Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι και αυτές οι αποσπάσεις θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.

  • 21 Απριλίου 2011, 17:06 | ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

    Παρακαλώ πολύ να λάβετε υπόψη το Υπόμνημα των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την επαναφορά της δυνατότητας συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με συζύγους πανεπιστημιακούς.
    Τα επιχειρήματα είναι πολύ ισχυρά. Για τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν νοούνται διαδικασίες μετάθεσης ή απόσπασης σε τριτοβάθμια ιδρύματα άλλων περιοχών, τα οποία ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν αντιστοιχία μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, τα μέλη του Διδακτικού
    Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων και ΕΠτων ΑΤΕΙ) υποχρεούνται να διαμένουν μόνιμα στον τόπο που εδρεύει το Τμήμα στο οποίο υπηρετούν, ενώ η μη τήρηση της υποχρέωσής τους αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (με το Ν.1268/82 στο παρελθόν και με το Ν.2530/97, άρθρο 2, παρ.2α σήμερα).
    Δηλαδή η δυνατότητα μετακίνησης για συνυπηρέτηση (με απόσπαση είτε με
    μετάθεση) περιορίζεται στο ένα μόνο μέλος του ζεύγους, εκείνο που υπηρετεί στηνπρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει νόημα μόνο προς την έδρατου τμήματος του ΑΕΙ / ΑΤΕΙ όπου υπηρετεί το άλλο μέλος.
    Παρακαλώ πολύ για λόγους τήρησης του Συντάγματος (προστασία της οικογένειας,
    Α) Στις νέες ρυθμίσεις περί αποσπάσεων, η συγκεκριμένη κατηγορία των
    εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με σύζυγο μέλος ΔΕΠ ή ΕΠ των ΑΕΙ, ηοποία ούτως ή άλλως είναι αριθμητικά περιορισμένη, να ενταχθεί στις περιπτώσεις των κατά προτεραιότητα / κατ’ εξαίρεση αποσπάσεων, όπως οι σύζυγοι δικαστικών και στρατιωτικών.
    Β) Να επανέλθει η σχετική διάταξη του Ν.3027 για συνυπηρέτηση συζύγων
    πανεπιστημιακών.
    Γ) Η συνυπηρέτηση να αφορά ΜΟΝΟ αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για να μην χάνονται εκπαιδευτικοί σε γραφεία!

    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

  • 21 Απριλίου 2011, 16:51 | ΥΡΩ ΡΕΝΤΖΗ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΟΡΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Π.Χ ΚΑΠΟΙΟΥ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ΑΘΗΝΑΣ Π.Χ ΣΤΗ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ», ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Η ΑΔΕΡΦΙΑ, ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

    ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ» ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

    ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  • 21 Απριλίου 2011, 16:10 | θεολογος

    θεωρώ πως πρέπει οι γονείς ανήλικων παιδιών να μοριοδοτούνται για κάθε παιδί στις αποσπάσεις.Όχι μόνο αν είναι σε χηρεία..

  • 21 Απριλίου 2011, 14:56 | Ποσταντσίδης Θεόδωρος

    Θα καταθέσω όσο μπορώ πιο σύντομα τις παρατηρήσεις μου προσπαθώντας να μην επκαλύψω ήδη λεχθέντα.
    Συμφωνώ με τα κριτήρια όπως και ότι θα έπρεπε για κάποιον που ο/η σύζυγος εργάζεται για 2 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα να αποτελεί το ίδιο ισχυρό στοιχείο για απόσπαση/μετάθεση όπως η συνυπηρέτηση.
    Θα επισημάνω την πολύ καλή πρόταση που διάβασα για την μη σταθερή μοριοδότηση των σχολείων αλλά να εξαρτάται από την απόσταση του τόπου κατοικίας.
    Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ένα ακόμη κριτήριο και αυτό είναι η οικονομική κατάσταση του αιτούμενου. Συνάδελφοι με υψηλά εισοδήματα πιστεύω ότι μπορούν να περιμένουν και να προηγείται κάποιος που έχει χαμηλότερο εισόδημα. Αν αυτό φαίνεται υπερβολικό θα μπορούσε να είναι κριτήριο ισοβαθμούντων και μόνο αν και νομίζω οτι πρέπει να έχει γενική εφαρμογή.

  • Η κατάργηση του μέτρου που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς συζύγους Αστυνομικών να αποσπώνται στον τόπο Υπηρεσίας των συζύγων τους θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού.
    Συνάδερφοι που ήδη έχουνε υποστεί σημαντική μείωση στο εισόδημα τους θα έρθουν πλέον αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή και παράλληλα θα δούνε την οικογένεια τους ουσιαστικά να διαλύεται με ότι αυτό συνεπάγεται στους ίδιους και τους οικείους τους.
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση για το θέμα την 28-3-2011 και όπως αναφέρει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη «διαταράσσει και θέτει στον αέρα κάθε υπηρεσιακό, κοινωνικό και οικογενειακό προγραμματισμό του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού, ενώ ήδη έχουμε υποστεί δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας».

  • 21 Απριλίου 2011, 13:16 | ΠΑΡΙΣ ΚΡΙΣ

    ΘΕΩΡΩ ΠΡΕΠΟΝ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΒΑΡΙΑΣ ΠΑΘΗΣΗΣ Ή ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ Ή ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ (ΓΟΝΕΙΣ,ΣΥΖΥΓΟΣ) ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

  • 21 Απριλίου 2011, 13:09 | Τερζούδη Μαρία

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ (ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ) Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗ Η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

  • 21 Απριλίου 2011, 12:41 | ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Ν. 2946/2001 Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ.ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ο ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟΣ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 21 Απριλίου 2011, 12:39 | χαράλαμπος

    Είναι γεγονός αναμφισβήτητο από πολλούς ότι το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών κάθε χρόνο με το υπάρχον πλαίσιο «λύνει» προβλήματα σίγουρα για κάποιους προσωρινά, δημιουργεί όμως σε κάποιους άλλα δυσχερέστερα. Συγκεκριμένα : αν κάποιος για διάφορους και παρά τη θέλησή του πολλές φορές λόγους δεν έχει δημιουργήσει οικογένεια ή ο τόπος εργασίας του είναι αποτρεπτικός- λόγω απόστασης- στη δημιουργία της,αφού στο θέμα του γάμου δεν επιδιώκεται η λύση «πακέτο» δηλ. στον τόπο εργασίας να βρούμε και κάποιον ή κάποια να συνεχίσουμε τη ζωή μας και πάμε παρακάτω…αυτός ή αυτή δεν πρόκειται ποτέ να μοριοδοτηθεί διότι δεν συντρέχει το δι ου ο λόγος κριτήριο.Για να μην πώ το ακραίο, πως είναι και ρατσιστικό! διότι όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή δεν έχουν τα «κριτήρια» (οικονομικά, εμφάνισης κλπ)να χτίσουν ένα σπιτικό.Ακολούθως, αν κάποιος ή κάποια έχει τρεις ίσως κάποιοι άλλοι και περισσότερους διορισμούς μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ δηλ διάκριση ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συνυποψηφίους και σε μαθήματα τα οποία δισάσκονται στα σχολεία και δη στα Γυμνάσια,θεωρείται προσόν 0! και μόρια 0!Εν συνεχεία, πλείστες όσες περιπτώσεις που το σχολείο υπηρέτησης δίνει 6 ή και 7 μόρια κατ΄ετος και απέχει μισή ώρα από τον τόπο διαμονής κάποιου και αυτός μάλιστα να είναι τόπος διαμονής σε μεγάλο αστικό κέντρο της επαρχίας.Πώς θα τον συναγωνιστεί σε μόρια κάποιος που είναι 200 χλμ. μακριά από το σπίτι και παίρνει μόλις 1 μόριο;Άρα, θεωρώ, μοριοδότηση με βάση τον μόνιμο τόπο κατοικίας και ομόκεντρους κύκλους ήτοι η ακτίνα να καθορίζει και το ύψος της μοριοδότησης π.χ. 1 για τον πρώτο κύκκλο 2 για τον δεύτερο κ.ο.κ. Εν κατακλείδι, ναι στα προτεινόμενα με διαφοροποιήσεις ως προς το ύψος της μοριοδότησης αλλά παρακαλώ και λίγη σκέψη πάνω στα νέα που έθεσα.

  • Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια τόσο για τις αποσπάσεις, όσο και για τις μεταθέσεις.
    Το παρελθόν σχολικό έτος έγιναν περίπου 10.000+ αποσπάσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λογικά οι αιτήσεις ήταν περισσότερες. Έτσι έχουμε από ένα σύνολο περίπου 60.000 εκπαιδευτικών Δ.Ε να ζητούν αποσπάσεις και μεταθέσεις περί τους 12.000 (θέτω min αριθμό, γιατί τον πραγματικό δε τον ξέρω), άρα 12.000/60.000=20 % , περίπου δηλαδή 20% δεν είναι ικανοποιημένοι με τη τοποθέτησή τους. Τεράστιο ποσοστό…

    Ας επανέλθω στις προτάσεις μου για νέα κριτήρια…

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
    1) Στον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα και στο άρθρο 67 παράγραφος 9 αναφέρεται ότι:
    Η μετά από αίτηση υπαλλήλου μετάθεση του σε παραμεθόρια περιοχή με σκοπό την συνυπηρέτηση συζύγων είναι υποχρεωτική.
    Πρέπει να εφαρμοστεί ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΜΕΣΑ.
    2) Στα μόρια μετάθεσης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνολική προυπηρεσία – εργασία του ατόμου μέσω μιας ασφαλιστικής ενημερότητας που θα προσκομίζει, τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα σε οποιαδήποτε θέση και ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε εκπαιδευτική προυπηρεσία.
    Γιατί να λαμβάνεται υπόψη μόνο η εκπαιδευτική προυπηρεσία ;
    Στις προηγούμενες θέσεις που ήταν ο νυν εκπαιδευτικός καθόταν;
    Δεν πλήρωνε εισφορές;
    Δεν φορολογούνταν;
    Δεν λογίζονται αυτά τα χρόνια ως συντάξιμα;
    Αν είναι δυνατόν άνθρωποι εργαζόμενοι επί 15 χρόνια και με 2-3 χρόνια διορισμού στην εκπαίδευση να αντιμετωπίζονται στις μεταθέσεις ως νεοπροσλαμβανόμενοι.

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
    1)Τα ίδια όπως τα ανέφερα στις μεταθέσεις.
    2)ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επείγον και πρώτη προτεραιότητα είναι να εξετάζετε ο τόπος μετάθεσης και τόπος απόσπασης να είναι ταυτόσημος. Δηλαδή όταν κάποιος αιτείται μετάθεση στην Χ-περιοχή και μετά αιτείται απόσπαση πάλι στην Χ-περιοχή και μάλιστα αυτό συμβαίνει επί σειρά συνεχόμενων ετών, απλά και λογικά σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει τόπο συμφερόντων αυτή τη Χ-περιοχή.
    3)Η ηλικία άνω των 40 του εκπαιδευτικού πρέπει να μοριοδοτείται όταν αιτείται απόσπαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Διαφορετική και πιο εύκολη είναι η προσαρμογή στην ηλικία π.χ των 30 από την 40+.
    4)Η ηλικία των παιδιών του εκπαιδευτικού. Ένα παιδί που θα είναι υποψήφιος πανελλαδικών δλδ. Γ΄ Λυκείου είναι πολύ σημαντικό τη χρονιά που θα διανύσει ως υποψήφιος να έχει ηρεμία, στήριξη και κοντά τους γονείς του , απότι κάποιο άλλο που είναι φοιτητής και έτσι κι αλλιώς λογικά ζεί μόνο του.
    Όπως επίσης και παιδιά ηλικιών έως 8 ετών.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:59 | Ευγενία Παλυβού

    Όχι.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:51 | Μαρία Σαρηγιάννη

    Το βασικότερο κριτήριο θα πρέπει να ειναι οι οικογειακές υποχρεώσεις έτσι ώστε να αποφεύγεται η διάσπαση του οικογενειακού δεσμού.
    Για τους λόγους αυτούς δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου στο πρόσωπο του συζύγου μη εκπαιδευτικού και να μοριοδοτείται αυξημένα η ύπαρξη παραπάνω από 1 τέκνα. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία των τέκνων γιατί ειδικά στις μικρές ηλικίες ο χωρισμός από τους γονείς είναι ιδιαίτερα επώδυνος και προβληματικός.
    Αλλο κριτήριο θα μπορούσε να είναι η οικονομική – περιουσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών με αντίστοιχη μοριοδότηση.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:32 | Konstantinos

    Υπάρχουν σχολικές μονάδες (πχ Σαμοθράκη) στις οποίες προκειμένω εκπαιδευτικοί να μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια, τοποθετούνται και εκ των υστέρων κρίνονται ως υπεράριθμοι.
    Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποσπούνται από την Σαμοθράκη σε σχολικές μονάδες της Αλεξανδρούπολης αλλά να παίρνουν τα μόρια της Σαμοθράκης μιας και θεωρείτε ότι η εν λόγω απόσπαση έγινε για εξυπηρέτηση της υπηρεσίας και όχι του εκπαιδευτικού.

    Ένα κριτήριο που πρέπει να τεθεί πριν την τοποθέτηση του εκπαιδευτικού σε μια σχολική μονάδα είναι η ύπαρξη οργανικού κενού στην σχολική μονάδα.
    Οπότε εάν σε μία σχολική μονάδα υπάρχουν 5 οργανικές θέσεις σε κάποια ειδικότητα το ΠΥΣΔΕ να μην μπορεί να τοποθετήσει ούτε ένα παραπάνω.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:29 | ΧΡΗΣΤΟΣ Κ

    ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΣΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗς ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΟΥΝΤΑΙ. ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΛ.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:09 | Υποψήφιος

    Σχετικά με τις αποσπάσεις:
    Είναι κρίσιμο να διαχωριστούν οι αποσπάσεις σε δύο κατηγορίες. Α) από σχολείο σε σχολείο και Β) από σχολείο σε υπηρεσία ή φορέα του υπουργείου.
    Στην πρώτη περίπτωση να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια σαφή και αδιαμφισβήτητα, με μοριοδότηση που θα είναι εκ των προτέρων γνωστή και θα επισυνάπτεται το άθροισμα των μορίων κάθε ενός στον πίνακα αποσπάσεων που το υπουργείο θα ανακοινώνει. Στην δεύτερη περίπτωση είναι απαραίτητο να ισχύσουν κριτήρια περισσότερο προσόντων, καθώς δεν είναι δυνατό να αποσπώνται σε υπηρεσίες και φορείς του υπουργείου ειδικότητες άσχετες με το αντικείμενο ή συνάδελφοι που δεν πληρούν ούτε τις τυπικές προϋποθέσεις γνώσης σε υπολογιστές για να διεκπεραιώσουν ορθά και αποτελεσματικά τη λειτουργία της υπηρεσίας. Και στη δεύτερη περίπτωση όμως, να τεθούν ξεκάθαρα μοριοδοτημένα κριτήρια για να είναι διαφανής η διαδικασία. Για παράδειγμα, ας μοριοδοτείται θετικά/κλιμακωτά για απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς του υπουργείου: α) κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού, β) γνώση υπολογιστών με πιστοποιητικό νέων τεχνολογιών, γ) προηγούμενη εμπειρία από αποσπάσεις σε φορείς κατά το παρελθόν, δ) έκθεση αξιολόγησης του διευθυντή της υπηρεσίας κατά την οποία ο υποψήφιος είχε αποσπαστεί στο παρελθόν κ.α. Τα δύο τελευταία να μοριοδοτούνται ελάχιστα, για ευνόητους λόγους…
    Αν υπάρχει η πολιτική βούληση, όλα επιλύονται σε ένα μήνα, δίχως διαμαρτυρίες, συναλλαγή και εξαρτήσεις. Dura lex sed lex.

  • 21 Απριλίου 2011, 07:17 | KALHMERIDHS

    όλα τα συστήματα μεταθέσεως ήταν δίκαια.
    Οι πολιτικοί είναι αυτοί που καταστρατηγούν αυτά που ψηφίζουν και καθιστούν ένα σύστημα άδικο.
    Αν οι Εθνοπατέρες μας δεν καταλάβουν ότι πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που ψηφίζουν τότε κανένα σύστημα δεν θα είναι δίκαιο.
    Δεν έχουμε ανάγκη από νέα συστήματα ,έχουμε ανάγκη από σεβασμό σε αυτά που υπάρχουν

  • 21 Απριλίου 2011, 05:42 | Αντώνιος

    απαράδεκτο το πόσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε θέσεις γραφείου και άλλου είδους άσχετες θέσεις

    απαράδεκτο το πόσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν πλασματικά στην επαρχία ως νεοδιόριστοι

    και επιτέλους βάλτε τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν κανονικό 8ωρο, όχι όπως τώρα που πάνε στο σχολείο στις 10 το πρωί και φεύγουν στις 12 το πρωί

    και εννοείται πως δεν κάνουν καμμια δουλειά στο σπίτι (πχ να προετοιμάσουν την αυριανή παράδοση ή να διορθώσουν τα γραπτά των μαθητών, αφού βάζουν τους μαθητές να παίξουν στην τάξη και τα διορθώνουν εκείνη την ώρα!), άλλωστε έχετε δει ποτέ καθηγητές να βάζουν τεστ πλέον? ένα κάθε εξάμηνο και αν! έχετε δει φιλόλογους να βάζουν εκθέσεις για το σπίτι? ούτε μία!!!

    γιατί να μην υπηρετούν οι καθηγητές σε 2 γειτονικά σχολεία? να φεύγουν από το ένα και σε μισή ώρα να βρίσκονται στο άλλο για να κάνουν εκεί μαθήματα? δεν κατάλαβα? στα ιδιαίτερα καλά τρέχουν τα απογεύματα από τη μια περιοχή στην άλλη? ας τους πληρώσουμε το εισιτήριο στο κάτω κάτω!

    τέλος εντελώς απαράδεκτο να κάθονται το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα τόσες μέρες, φυσικά και γνωρίζουμε ότι τα σχολεία είναι κάποιες μέρες ανοικτά το καλοκαίρι κτλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι καθηγητές δεν κάθονται τα καλοκαίρια

    γενικά οι καθηγητές είναι πολύ προνομιούχοι για το έργο που προσφέρουν (προσοχή! όχι για το έργο που θα έπρεπε να προσφέρουν)

    αποσπάστε τους για κάποιες ώρες σε άλλες υπηρεσίες, βάλτε τους να δουλεύουν πλήρες οκτάωρο όπως όλος ο κόσμος

  • 21 Απριλίου 2011, 01:06 | Τάσος Πέτκος

    Κριτήριο για απόσπαση θα πρέπει να αποτελεί σύζυγος που υπηρετεί σε ΑΕΙ, ως ισοδύναμο με το κριτήριο απόσπασης που αφορά συζύγους στρατιωτικούς ή δικαστικούς. Εκτός της κατάφωρης αδικίας, μη θέσπιση του κριτιρίου αυτού θα οδηγήσει σε αδιέξοδα στην Ανώτατη και Μέση Εκπαίδευση, αδιέξοδα που θα χρεωθεί προσωπικά η κ. Διαμαντοπούλου.

  • 21 Απριλίου 2011, 00:25 | Κλεάνθης Ππαδόπυλος

    Θεωρώ ότι θα πρέπeι να μοριοδοτείται η περίπτωση εκπαιδευτικών που έχουν συζύγους εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε βαθμίδας. Ενώ είχε προταθεί -και νομίζω ήταν κάτι στη σωστή κατεύθυνση- στις συγκεκριμένες προτάσεις δεν υπάρχει. Η έννοια της συνυπηρέτησης μήπως θα έπρεπε να καλύπτει κι αυτή την περίπτωση;Έχει γίνει κατανοητό στους συντάκτες του σχεδίου αυτού το τι σημαίνει για μια οικογένεια εκπαιδευτικών με παιδιά να εργάζονταιστην άκρη του κόσμου ο ένας από τον άλλο;Δεν παραγνωρίζω βέβαια ότι το ζήτημα αφορά κι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά η ιδιαιτερότητα του κλάδου μας θα έπρεπε να γίνεται αντιληπτή και να μην θεωρείται συντεχνιακή διεκδίκηση. Εξάλλου αντιμετωπίζονται ευνοϊκά άλλες περιπτώσεις (αν κατάλαβα καλά), πράγμα που είναι απορίας άξιον..
    Ευχαριστώ!

  • 21 Απριλίου 2011, 00:19 | Eλένη Γ.Κ.

    Πρέπει να υπάρξει κάποια ρύθμιση για όσους αποσπούνται πολλά χρόνια. Αν ένας εκπαιδευτικός αποσπάται πάνω από τρία χρόνια η οργανική του πρέπει να καλύπτεται, κι αν αυτός επιστρέψει να θεωρείται ως τελευταίος τοποθετηθείς στο συγκεκριμένο σχολείο.Στο σχολείο μου κρατούν οργανικές θέσεις πάνω από δέκα χρόνια χωρίς ποτέ να επιστρέψουν μία σύζυγος στρατιωτικού και δύο υπεύθυνοι βιβλιοθηκών.Πάντα τα κενά τους καλύπτονταν με αναπληρωτές και ωρομίσθιους που τοποθετούνταν μετά από κάποιο διάστημα, ενώ ο χρόνος έτρεχε και η ύλη (κυρίως στις κατευθύνσεις) ήταν πιεστική.

  • 21 Απριλίου 2011, 00:02 | ΧΡΗΣΤΟΣ Τ.

    -ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:1)ΥΠΑΡΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
    2)ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
    3)ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
    4)ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
    5)ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ (ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)
    6)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(Ο ΜΟΝΟΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΟΣ)
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΡΕΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΘΕΙ!!!

  • 20 Απριλίου 2011, 22:21 | ΤΑΣΟΣ

    Η πρόταση νόμου φαίνεται πράγματι να εισάγει κριτήρια διαφάνειας. Το πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης να μοριοδοτείται σε όλες τις αποσπάσεις- μεταθέσεις. Ακόμα και στα Μουσικά. Επιτέλους εισάγονται αντικειμενικά κριτήρια μεταθέσεων στα Μουσικά.

  • 20 Απριλίου 2011, 20:46 | Διαμαντόπουλος Φώτιος

    Οι υπεράριθμοι και οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και επιθυμούν απόσπαση, θα πρέπει να τους δίνεται εφόσον το επιθυμούν. Γιατί εφόσον περισσεύουν στην θέση που βρίσκονται ούτως ή άλλως, γιατί να μην περισσεύουν στον τόπο που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους και η οικογένειά τους. Υπάρχει βέβαια ο αντίλογος ότι μπορούν να καλύψουν κάποιο λειτουργικό κενό που θα δημιουργηθεί, οπότε για να καλυφθούν αυτές οι περιπτώσεις θα πρότεινα η απόσπασή τους να γίνει αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθετήσεων της §5.2, και αφού ακόμη παραμένουν υπεράριθμοι.

  • 20 Απριλίου 2011, 20:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ. Θ

    1. Ακολουθώντας το πλαίσιο των κριτηρίων μετάθεσης, θα πρέπει να μοριοδοτούνται αντίστοιχα τα μόρια συνθηκών διαβίωσης (πχ κάποιος με 109 μόρια συνθηκών διαβίωσης να παίρνει 109/10 δηλαδή 10,9 μόρια πλέον των υπολοίπων που προτείνονται στο σχέδιο νόμου. Δηλαδή μόρια συνθηκών (ΜΣΔ) διαβίωσης/10 να δίνουν μια επιπλέον μοριοδότηση.

    2. Επίσης κάθε έτος προυπηρεσίας να μοριοδοτηθεί με 2,5 μονάδες για τις αποσπάσεις όπως έγινε και για τις μεταθέσεις. Γιατί όχι μόνο οι παντρεμένοι με παιδιά έχουν δικαίωμα στις αποσπάσεις αλλά και οι ελεύθεροι και οι παντρεμένοι χωρίς παιδιά, και οι μη δυνάμενοι να κάνουν παιδιά κλπ.
    Γιατι να καταδικάζουμε ένα μη έγγαμο που έχει επτά πχ χρόνια προυπηρεσίας σε ένα δυσπρόσιτο νησί? (Σημειώνω ότι είμαι έγγαμος).

  • 20 Απριλίου 2011, 20:04 | Giorgos

    Τα περί πτυχίων και μεταπτυχιακών συναφή με τη δημόσια διοίκηση ακούγονται μάλλον υπερβολικά.
    Αν είναι δυνατόν για να αποσπαστεί κάποιος σε ένα γραφείο Εκπαίδευσης να διαθέτει παρόμοιους τίτλους σπουδών.
    Πιστεύετε ότι ένας εκππαιδευτικός με μεταπτυχιακό «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» θα είναι ικανοποιημένος να καταχωρεί τις άδειες των συναδέλφων του σε ένα γραφείο Εκπαίδευσης;
    Προφανώς έχει εντοπισθεί το έλειμμα, ενίοτε διοικητική ανεπάρκεια, των διοικητικών υπηρεσιών της εκπαίδευσης και με τυπολατρικό τρόπο προσπαθείτε να το αντιμετωπίσετε.
    Λάθος.
    Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποσπάται σε διοικητικές υπηρεσίες γιατί
    α) μετά από 20 χρόνια στην τάξη κινδυνεύει με νευρικό κλονισμό
    β) γιατί θέλει και δικαιούται να αλλάξει εργασιακό περιβ΄λλον και αντικείμενο εργασίας (η κινητικότητα πάει περίπαρο;)
    γ) γιατί χρειάζεται ένα «διάλειμμα» από τη σχολική τάξη
    δ) γιατί…

    Τα περί μεταπτυχιακών σπουδών στη δημόσια διοίκηση ηχούν ως επίφαση αξιοκρατίας.

  • 20 Απριλίου 2011, 19:15 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Θα πρέπει να καλυφθεί κατά προτεραιότητα η συνυπηρέτηση συζύγων εκπαιδευτικών. Είναι δυνατόν να εργάζονται οι σύζυγοι στον ίδιο φορέα και ο φορέας αυτός (Υπουργείο Παιδείας) να μη μεριμνεί για την οικογενειακή τους γαλήνη; Πώς μπορεί να αποδώσει ένας κακοπληρωμένος εκπαιδευτικός (όπως υποστηρίζεται και από πληθώρα υπουργών της κυβέρνησης, βλ. δηλώσεις υπουργών Παιδείας, Οικονομικών κλπ) όταν πρέπει να συντηρούνται δύο νοικοκυριά και ο ένας από τους δύο γονείς – εκπαιδευτικούς θα πρέπει να αποχωρίζεται την οικογένειά του και τα παιδιά του;

    Τα λάθη του παρελθόντος οδήγησαν σε πολλές στρεβλώσεις το σύστημα των μεταθέσεων. Για παράδειγμα οι διορισμοί χωρίς ποσόστωση και οι τοποθετήσεις (της συμπαθούς και άξιας) τάξης των πολυτέκνων τα προηγούμενα 7 χρόνια κατεδάφισαν το σύστημα των μεταθέσεων ειδικά σε ειδικότητες ολιγάριθμες όπως για παράδειγμα των Οικονομολόγων.

    Τώρα αν και άλλαξε ο νόμος, παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και θα το επωμιστούν οι συνάδελφοι που δεν βλέπουν μετάθεση στον ορίζοντα, χωρίς να είναι αυτοί οι υπαίτιοι του προβλήματος.

    Τουλάχιστον ας τους δοθεί η δυνατότητα μέσω της απόσπασης να είναι κοντά στην οικογένειά τους και στα παιδιά τους. Το Υπουργείο θα πρέπει να σταθεί κοντά στις δυσκολίες αυτές που βιώνουν οι οικογένειες εκπαιδευτικών και να δώσει προτεραιότητα στις αποσπάσεις συζύγων εκπαιδευτικών.

  • Κατά τις μεταθέσεις και αποσπάσεις μουσικών ΠΕ16 σε Μουσικά Σχολεία δεν συνυπολογίζεται ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των εκπαιδευτικών: οι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο, είτε σε επίπεδο μεταπτυχιακού είτε διδακτορικού.
    Για παράδειγμα για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ιστορία της Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής» εκτιμάται ως κριτήριο με αυξημένη βαρύτητα ο τίτλος ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου πάνω σε μια τεχνική σύνθεσης (όπως π.χ. αντίστιξη ή φούγκα) και αγνοείται ένας διδακτορικός τίτλος στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορικής Μουσικολογίας. Αντίστοιχα για την διδασκαλία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, προτιμάται ένας καλός ψάλτης (που κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής) από έναν Διδάκτορα Εθνομουσικολογίας.
    Πρόκειται για (ένα ακόμη) κατάλοιπο από την παλαιά – ωδειακού τύπου – νοοτροπία σχετικά με τον τρόπο επιλογής εκπαιδευτικών, η οποία είναι ξεπερασμένη και αναχρονιστική. Βασικό κριτήριο για την επιλογή εκπαιδευτικών θα έπρεπε να είναι οι διαβαθμισμένοι τίτλοι που παρέχονται από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα σε σχέση με τους αδιαβάθμιστους τίτλους που παρέχονται από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπου βέβαια αυτό είναι δυνατό. Για τη διδασκαλία της βιόλας είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερα μόρια ο διπλωματούχος βιόλας, εκτός και αν για την ίδια θέση είναι συνυποψήφιος κάποιος με Διδακτορικό με θέμα τη βιόλα (απ’ όσο γνωρίζω υπάρχει ένας μόνο σε όλη την Ελλάδα).

  • 20 Απριλίου 2011, 19:00 | Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου

    Προτείνουμε την διατήρηση του άρθρου 21§1 του Ν.2946/2001 ως υφίσταται έως και σήμερα, διατηρώντας το δικαίωμα απόσπασης των εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σύζυγοι των εργαζομένων και στα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

    Η διάκριση την οποία εισάγετε μεταξύ των εκπαιδευτικών-συζύγων εργαζομένων στις ένοπλες δυνάμεις και αυτών του λοιπού ένστολου προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, διατηρώντας το δικαίωμα συνυπηρέτησης μόνο υπέρ των πρώτων πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά…

    Το πνεύμα των διατάξεων οι οποίες κατατίθενται προς διαβούλευση, πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της άρσης των αδικιών που υφίστανται, και όχι με σκοπό να δημιουργηθούν και άλλες…

    ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

  • 20 Απριλίου 2011, 18:32 | Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

    Υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν στην εκπαίδευση αρκετά αργά, αφού προηγούμένως εργάστηαν κάπου αλλού, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Συνήθως, λόγω ηλικίας, πρόκειται για ανθρώπους με οικογένεια και κατασταλαγμένες συνθήκες ζωής, οι οποίες, με το διορισμό στην εκπαίδευση, ανατρέπονται. Τα χρόνια προϋπηρεσίας στην προηγούμενη επαγγελματική θέση, τουλάχιστον αυτά του δημόσιου τομέα, συνυπολογίζονται μισθολογικά, όμως δεν παίζουν κανένα ρόλο στις μεταθέσεις. Θα ήταν ίσως δυνατό να προσμετράται 0,5-1 μονάδα για κέθε χρόνο σε προηγούμενη επαγγελματική θέση.

  • 20 Απριλίου 2011, 18:19 | Σταματινα

    Γιατί η συνυπηρέτηση μοριοδοτείται μόνο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν σύζυγο δημόσιο υπάλληλο; Εγώ που έχω σύζυγο ιδιωτικό υπάλληλο δεν συνηπερετώ στην ίδια περιοχή;

  • 20 Απριλίου 2011, 17:58 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Τα αξιοκρατικά κριτήρια δεν είναι επαρκή.Η αξιολόγηση των «δασκάλων»
    να είναι πρωταρχικός στόχος των διαρθρωτικών αλλαγών.

  • 20 Απριλίου 2011, 17:24 | Σωτήρης

    Ωραία όλα για τους παντρεμένους με παιδιά κτλ και ναι πρέπει να ανταμείβονται με κάποια μόρια επιπλέον αλλά εμείς όλοι οι άλλοι που είμαστε 7 χρόνια ήδη σε ακριτικά νησιά μακριά από τους δικούς μας και δε μπορούμε με τίποτα να πάρουμε μετάθεση κάπου κοντά τι θα γίνει ;;; Κάποιος δηλαδή που δε μπόρεσε (δεν ήταν τυχερός βρε αδερφε όπως λένε και λαϊκά) να παντρευτεί πρέπει να τον φάει η μοναχική ζωή της Αστυπάλαιας της Καρπάθου και του κάθε άλλου πανέμορφου κατά τα άλλα νησιού επειδή κάποιοι άλλοι τυχεροί παντρεύτηκαν έκαναν 3 ή τέσσερα παιδία διορίστηκαν ακόμη και στον τόπο τους παλαιότερα και τώρα να ξαναμοριοδοτηθούν;
    Πιστεύω λοιπόν ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι τα μόρια που έχει μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια με προσωπικές θυσίες ο κάθε εκπαιδευτικός ανεξάρτητα απο το αν είναι παντρεμένος ή όχι.
    Και βεβαίως ξαναλέω να πάρουν επιπλέον μόρια και οι παντρεμένοι με παιδία αλλά όχι και να φτάνουν αυτά τα μόρια για να ξεπεράσουν σε σύνολο κάποιον ο οποίος έχει περάσει 5 χρόνια 600 χλμ μακριά από τον τόπο που θέλει να πάει.

  • 20 Απριλίου 2011, 16:47 | Ντίνα Ιωαννίδου

    Στο άρθρο 21§1 του Ν.2946/2001 δεν μνημονεύονται μόνο οι σύζυγοι των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι των εργαζομένων στα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, καθώς και λοιπές κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων!

    Για ποιο λόγο προτείνετε να αποτελέσει λόγο συνυπηρέτησης ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ο σύζυγος είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις;

    Η πρόταση μου είναι να παραμείνει η ισχύς του Ν.21§1 ΩΣ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ και να μην αφορά μόνο στρατιωτικούς όπως αναφέρετε στο κείμενο της πρότασης που υποβάλετε…

  • 20 Απριλίου 2011, 15:50 | Παμπουχίδου Αναστασία

    Είναι καλό να λαμβάνεται υπ’όψιν με κάποιον τρόπο η απόσταση μεταξύ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προέλευσης και απόσπασης.

    Παράδειγμα:
    Ένας εκπαιδευτικός που υπηρετεί στην Ηλεία και θέλει να πάει στην Καβάλα (γιατί είναι η οικογένειά του, ή για άλλα κοινωνικά κριτήρια αποδεδειγμένα πάντα με παραστατικά) να προηγείται με κάποιον τρόπο κάποιου που είναι στην Δράμα και θέλει να πάει στην Καβάλα.
    (Η επιλογή των περιοχών είναι τυχαία, αν συμπίπτει με πραγματικά πρόσωπα είναι εντελώς συμπωματικό)

    Ο λόγος που προτείνω κάτι τέτοιο είναι ότι κάποιος που υπηρετεί σε περιοχή όπου η απόσταση είναι δυνατόν να διανύεται καθημερινά (έστω και αν αυτό απαιτεί κόπο και έξοδα) έχει την δυνατότητα να είναι με την οικογένεια του, σε αντίθεση με κάποιον όπου βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας, και θα πρέπει να περιορίζεται σε διακοπές Χριστουγένων, Πάσχα και Θερινές..

    Συνεπώς για κάποιον που είναι σε κοντινό ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δεν είναι απαραίτητο να συντηρεί 2ο σπίτι. Ακόμα όμως κι αν ισχυριστεί κάποιος πως τα έξοδα των μεταφορικών είναι τα ίδια με το να συντηρούσε (και δεν θα το αμφισβητήσω με τις παρούσες τιμές των καυσίμων), τουλάχιστον γυρίζει στο σπίτι του, και είναι δίπλα στην οικογένεια του το οποίο είναι και το κύριο ζητούμενο!

  • 20 Απριλίου 2011, 14:57 | Άντα

    Νομίζω ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί και να μοριοδοτηθεί η απόσταση από την περιοχή της οργανικής στην περιοχή της απόσπασης. Είναι θεωρώ άδικο να αποσπώνται λόγω αυξημένης προϋπηρεσίας άτομα σε γειτονικό νομό όταν υπάρχουν άτομα με τα ίδια κοινωνικά κριτήρια τα οποία μπορεί να βρίσκονται στα νησιά. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να αυξηθούν τα μόρια στα προβλήματα υγείας γονέων έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι σώμα και ψυχή μέσα στην τάξη και όχι να θεωρεί ότι είναι σε μια περιοχή για εργασιακούς λόγους ενώ θα έπρεπε να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

  • 20 Απριλίου 2011, 13:38 | Κώστας

    Όντως πρέπει να λογίζεται η συνυπηρέτηση και στον ιδιωτικό τομέα. πρέπει όμως να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα, αν όχι διετία τουλάχιστον έτος γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γίνονται εικονικές προσλήψεις. Επειδή εγώ θέλω να πάρω μετάθεση, βρίσκω ένα φίλο που έχει μαγαζί, του λέω ρε συ πάρε ένα μήνα τη γυναίκα μου να βγάλω μια βεβαίωση.

  • 20 Απριλίου 2011, 12:04 | Στέφανος Φατόλας

    Στις αποσπάσεις ειδικής αγωγής θεωρώ πιο σωστό να λαμβάνονται υπόψην τα επιστημονικά προσόντα (σπουδές ,επιμόρφωση,σεμινάρια) και η προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο! Αυτά όμως θα πρέπει να μπορούν να αποδειχτούν με επίσημα έγγραφα και όχι προφορικά όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου! Όπως καταλαβαίνετε αυτο είναι επικίνδυνο και ανοίγει παράθυρο σε όσους θέλουν να εξυπηρετήσουν δικούς τους ανθρώπους…(δυστυχώς την έχω πατήσει και ξέρω πολύ καλά τι γράφω!) Ευχαριστώ!

  • 20 Απριλίου 2011, 10:50 | giota chaimala

    Στο πρώτο κριτήριο αποσπάσεων όπως αυτό αποτυπώνεται στο άρθρο 3 παρ.1α του σχεδίου νόμου πρέπει να προστεθούν στις διαζευκτικές επιλογές και οι μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική επιστήμη πέραν των μεταπτυχιακών σπουδών στη δημόσια διοικηση και τη διοικηση της εκπαίδευσης. Η προσθήκη αυτή κρίνεται κρίσιμη λόγω της ιδιάζουσας (κυρίως νομικής)φύσης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι περιφερειακές διευθύνσεις όσο και οι διευθύνσεις και τα γραφεία εκπαίδευσης ήτοι ζητήματα οικογενειακού δικαίου και κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τη γονική μέριμνα των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία, ζητήματα υπαλληλικού και κυρίως πειθαρχικού δικαίου (πειθαρχικής δικονομίας αλλά και ουσίας, ζητήματα παραπομπών και επιβολής ποινών)αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, ζητήματα εργατικού δικαίου όπως συμβάσεων εργασίας και νομικής ερμηνείας του ΠΔ410/88 το οποίο έχει εφαρμογή στους αναπληρωτές, ζητήματα απτόμενα του 682/77 που έχει εφαρμογή στην ιδιωτική εκπαίδευση μολονότι κρίνεται ένα νομοθέτημα παντελώς παρωχημένο και πάρα πολλά άλλα που λόγω της συντομίας των σχολίων που παρατίθενται δεν αναφέρω εκτενώς.

  • 20 Απριλίου 2011, 10:40 | Μουσικός

    Στην παράγραφο 4.γ οι ανήκοντες οργανικά σε ειδικού τύπου σχολεία δεν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα απόσπασης γενικά, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής σε αυτά, και μόνο μέχρι 2-3 χρόνια συνολικά, ειδάλλως θα πρέπει να χάνουν την οργανική τους. Είναι θλιβερό το φαινόμενο που παρατηρείται κάποιοι να «καβαντζώνουν» την οργανική θέση και μετά να εξαφανίζονται από το σχολείο. Ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες σχολείων ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι συνεχώς παρών.

  • 20 Απριλίου 2011, 10:38 | Δημήτρης Γεωργακόπουλος

    Μια αδικία που πρέπει να διορθωθεί είναι σχετικά με τη συνυπηρέτηση. Μοριοδοτείται και καλώς η συνυπηρέτηση, τι γίνεται όμως για συζύγους ιδιωτικών υπαλλήλων; Γιατί να υπάρχουν οικογένειες δύο ταχυτήτων; Και γιατί να μοριοδοτείται μόνο μετά την παρέλευση διετίας στην εργασία όταν ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρει κάποιος δουλειά; Π.χ. η γυναίκα μου βρήκε επιτέλους δουλειά πέρυσι, μετά από τρία χρόνια ανεργίας. Εγώ δε θα πάρω τα μόρια της συνυπηρέτησης επειδή δεν έκλεισε διετία στην εργασία της. Αν λοιπόν δεν πάρω απόσπαση θα αναγκαστεί να αφήσει την εργασία της για να με ακολουθήσει καθώς είμαστε στο ενοίκιο.
    Είναι δίκαιο αυτό;;;

  • 20 Απριλίου 2011, 08:43 | ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΙΟΥΦΑΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΔΕ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΞΟΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ; ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ; ΑΦΗΣΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΒΟΡΡΑ ΑΛΛΟΣ ΝΟΤΟ….ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ;