1. Θεωρείτε αναγκαία τη θέσπιση κριτηρίων για τις αποσπάσεις (κοινωνικών κυρίως) και την αποτίμησή τους με συγκεκριμένο αριθμό μονάδων; Αν ναι, συμφωνείτε με την αριθμητική αποτίμηση των προτεινόμενων κριτηρίων απόσπασης;

  • 2 Μαΐου 2011, 23:55 | ΜΑΡΙΑ

    Το σημαντικότερο απ΄όλα είναι να νομοθετηθεί χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα ολοκληρώνονται μεταθέσεις και αποσπάσεις ΠΡΙΝ κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι.
    Αφού κάθε χρόνο ακολουθείται η ίδια διαδικασία αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα και να σταματήσει το αίσχος των τοποθετήσεων τη μέρα του αγιασμού.
    Μάλιστα να υπάρχει και πρόβλεψη «ποινής» σε όσους δεν τηρούν τις προθεσμίες. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες για να δοκιμάζει ο καθένας ότι σκεφτεί πάνω τους.

    Απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις.
    Ανάρτηση όλων των μορίων, αιτήσεων κλπ. προσβάσιμων απ’ όλους.

  • 2 Μαΐου 2011, 23:45 | teacher

    Τα 10 μόρια της συνυπηρέτησης πρέπει να ισχύσουν για όλους τους εργαζόμενους από την πρώτη μέρα εργασίας.
    Να πάψουν οι αδικίες στις μοριοδοτήσεις: να λαμβάνεις τα μόρια της περιοχής όπου υπηρετείς (και μόνο αν υπηρετείς και όχι αν είσαι σε άδεια).
    Η μητέρα με οργανική στην Αθήνα παίρνει 1 μόριο στην άδεια ανατροφής,
    η μητέρα με οργανική στην παραμεθόριο ΑΛΛΑ κατοικεί κιι αυτή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της άδειας της παίρνει 8, 9 ή 10 μόρια.

  • 2 Μαΐου 2011, 23:01 | Γ.Π.

    Τα κοινωνικά κριτήρια είναι απαράιτητα:
    1) Προστασία οικογενειας και παιδιών,
    Αρα ισχυρή μοριοδότηση όλων των παιδιών. Προφανώς και πρεπει να εχουν προτεραιότητα οι πολυτεκνοι
    (χωρις να ανήκω στην κατηγορια αυτή λυπάμε για καποια αρνητικα σχολια απo Εκπαιδευτικούς! Ας αναλογιστούν ποιο ειναι το αντικειμενο εργασία τους!!)
    2) Σοβαρά Θέματα υγείας
    3) Συνυπηρέτηση, ιδιως για κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων που ειναι αμεταθετοι πρεπει να υπαρχει ισχυρή μοριοδοτηση ή κατ’εξαιρεση αποσπαση. Για όλους, οχι μονο δικαστικους και στρατιωτικούς. Το ίδιο πρεπει να ισχυσει για τα μέλη ΔΕΠ και ίσως και αλλους αν δεν έχουν δικαίωμα σε μετάθεση.

  • 2 Μαΐου 2011, 22:58 | Γεώργιος Τσούπρας

    Καταρχήν θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιτέλους άρχισε να συζητείται το σύστημα των αποσπάσεων, χώρος όπου επικρατεί το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία και συνεπώς η αδικία! Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η συζήτηση δε γίνεται για «τα μάτια του κόσμου» (όπως πολύ φοβούμαι).
    Α. 3.1.α: Να υπολογίζεται πάσης φύσεως μετεκπαίδευση και όχι μόνο σχετική με τη διοίκηση.Οι κατέχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικά πρέπει να θεωρούνται ως «αυξημένων προσόντων» και έτσι να αξιοποιούνται.
    Β. 3.2.3 α Ι: Να αυξηθούν οι μονάδες για την προϋπηρεσία. Πρότασή μου να διπλασιαστούν (2 αντί για 1).
    Γ. 3.2.3 α ΙΙ: Να διευρυνθεί η πρόβλεψη για συνυπηρέτηση και να δοθεί γενικότερα για όλους τους έγγαμους η ίδια μοριοδότηση. Πρότασή μου 15 μονάδες (δηλάδή 10 συνυπηρέτηση και 5 γάμος).
    Δ. 3.2.3. α ΙΙΙ: Στις περιπτώσεις μονογονεϊκής οικογένειας να αξιολογούνται και άλλες παράμετροι. Για παράδειγμα αν ένας γονιός έχει δικό του σπίτι ή μένει σε ενοίκιο και στον τόπο διαμονής του (άρα και στον τόπο διορισμού θα έχει τα ίδια έξοδα, γιατί να μετακινηθεί;), αν έχει άλλους συγγενείς (γονείς, αδελφούς) οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τόπο διαμονής κλπ.
    Ταυτόχρονα κατ’ εξαίρεση και κατά το δυνατόν να αποσπώνται οι πολύτεκνοι στον τόπο συμφερόντων τους (διαμονής, υπηρέτησης συζύγου, φοίτησης τέκνων κλπ.)
    3.2.3 δ: Να καταργηθεί αυτή η πρόβλεψη. Δε βρίσκω το λόγο γιατί να πρέπει να μετακινηθεί ένας εκπαιδευτικός και να επιβαρυνθεί το κράτος με τα αντίστοιχα έξοδα, όταν μπορεί να λαμβάνει άδειες και τα μαθήματα κλπ. Η πρόβλεψη αυτή δεν ακολουθεί καμμιά λογική. Δεν ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα.
    Στο Β΄ έχω να παρατηρήσω τα εξής:
    4: Οι άδειες ανατροφής τέκνου να μην έχει μόνο 1 μονάδα. Πρότασή μου να έχει τουλάχιστον 4. Συμφωνώ με τους άλλους συναδέλφους που θεωρούν άδικο μια μητέρα ή πατέρας που έχει οργανική σε περιοχή με 12 μόρια αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας θα είναι στην Αθήνα να παίρνει περισσότερες μονάδες από μια μάνα ή ένα πατέρα που υπηρετεί σε περιοχή με 1 μόριο.

    Μια ακόμη πρόταση, που δεν ανήκει στο πεδίο των αποσπάσεων αλλά θεωρώ ότι είναι άξια συζητήσεως.
    Σε περιπτώσεις κατά την οποία ένας εκπαιδευτικός έχει τις προϋποθέσεις να μετατεθεί ή να πάρει απόσπαση αλλά δεν το αιτηθεί και αποφασίσει να παράμείνει στη θέση του, να δικαιούται ενός πρίμ παραγωγικότητας ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο κίνητρο να παραμείνουν σε δύσκολες περιοχές εκπαιδευτικοί για κάποιο χρονικό διάστημα ικανό να οργανώσουν με ψυχολογική άνεση και ασφάλεια την εργασία τους και να αποδώσουν σε βάθος χρόνου. Αντίθετα οι συνεχείς μετακινήσεις μόνο ανασφάλεια προκαλούν και δημιουργούν ένα κλίμα φυγής με συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης διδασκαλίας.
    Μια τελευταία πρόταση. Να αλλάξει εξ ολοκλήρου το σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων. Πρέπει να ληφθεί ως σοβαρότερος παράγοντας η εντοπιότητα και όχι μόνο οι συνθήκες διαβίωσης. Για το λόγο αυτό προτείνω να γίνονται οι αρχικές τοποθετήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας των διοριζομένων, ώστε ένας Πελοποννήσιος να τοποθείται κατά προτεραιότητα στην Πελοπόννησο, ένας Μακεδόνας στη Μακεδονία, ένας Στερεοελλαδίτης στη Στερεά κ.ο.κ. Είναι παράλογο να παίρνεις τον Αθηναίο στην Κοζάνη και τον Θεσαλλονικιό στη Ρόδο. Γιατί, εξάλλου, να μη γίνονται τοποθετήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Μήπως κι εκεί δε διορίζονται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι; Αυτές τις θέσεις δε θα μπορούσαν να τις καλύψουν νεοδιόριστοι ή μετατιθέμενοι;
    Με τον τρόπο αυτό βεβαίως θα έπαυαν οι λόγοι για αποσπάσεις, κάτι που μέχρι τώρα τουλάχιστον αποτελούσε για τα κομματικά επιτελεία των κυβερνήσεων δεξαμενή ψυχών στην οποία «ψάρευαν» πελάτες-ψηφοφόρους!

  • 2 Μαΐου 2011, 22:57 | Κωνσταντίνος Κουμουστιβίδης

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
    ΓΑΛΗΝΟΥ 108 ΔΡΑΜΑ ΤΚ 661 00 τηλ. 6977874009, 6980788184
    Email : goneispma@gmail.com, http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/

    2/5/2011

    Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών προτείνουμε τα παρακάτω:
    1. Αναθεώρηση των περιπτώσεων α΄ και γ΄ της 1ης παραγράφου του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι σοβαρές ασθένειες ή σύνδρομα ( πχ νοητική αναπηρία 67% και άνω) που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό.
    2. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω κατά τον διορισμό τους να τοποθετούνται αυτόματα στον τόπο διαμονής τους.
    3. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να προτάσσονται στις αποσπάσεις.
    4. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στα ΣΜΕΑΕ ΚΕΔΔΥ και να ισχύει πενταετής παραμονή σε ΣΜΕΑΕ σε όποιον τοποθετείται σε αυτά.
    5. Να υπάρξει πρόβλεψη για αποσπάσεις σε αναπληρωτές γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και ατόμων με αναπηρία, στους τόπους που τους εξυπηρετούν.

    Με Εκτίμηση
    Για το ΔΣ του Συλλόγου
    ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
    Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα

  • 2 Μαΐου 2011, 22:43 | Olga X.

    Θεωρώ ότι το δικαίωμα της απόσπασης πρέπει να το έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά και αναγκάζονται να υπηρετήσουν μακριά από το σπίτι τους. Η διάσπαση της οικογένειας είναι καταστροφική για αυτήν και επιπλέον τα έξοδα διαβίωσης αυξάνονται υπερβολικά. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε άλλη εργασία για να συμπληρώσουμε τα εισοδήματά μας.Η επιπλέον μοριοδότηση δεν είναι λύση.Οι αποσπάσεις θα δινονται σε αυτούς με τα περισσότερα μόρια, που μπορεί να τα έχουν από προυπηρεσία, μεταπτυχιακά κ.λ.π. χωρίς να έχουν οικογένεια και συνεπώς η απόσπαση να μην τους είναι τόσο απαραίτητη.

  • 2 Μαΐου 2011, 22:36 | Ταμ.Τ.

    Στην περίπτωση που υπάρχουν κενά , να καλύπτονται με μεταθέσεις. Δε δικαιολογείται τόσο μεγάλος αριθμός αποσπάσεων.
    Είναι παράλογο να αποσπώνται κατά προτεραιότητα οι σύζυγοι υπαλλήλων άλλων υπουργείων πχ στρατιωτικοί. Η συνυπηρέτηση πρέπει να υπολογίζεται εξίσου για όλους.

  • 2 Μαΐου 2011, 22:26 | Βασίλειος Πανουτσακόπουλος

    Στα κριτήρια μεταθέσεων/αποσπάσεων να μοριοδοτούνται η κατοχή μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, όπως και το δεύτερο πτυχίο. Επίσης, να επιβραβεύεται το διδακτικό έργο του εκπαιδευτικού (π.χ. οργάνωση προγραμμάτων, συμμετοχή σε επιτροπές, κλπ.). Ακόμα, όπως στις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές θέσεις, να υπάρχει μοριοδότηση για άλλα προσόντα σχετικά την εκπαίδευση, όπως η παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων εκπαιδευτικής κατάρτισης και το συγγραφικό ή/και ερευνητικό έργο, έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο για κινητικότητα.

  • 2 Μαΐου 2011, 18:57 | ΑΘΗΝΑ

    Με δεδομένο το αμετάθετο των μελών Δ.Ε.Π. των ελληνικών Α.Ε.Ι., η απόσπαση στην παραπάνω περίπτωση κρίνεται ως βασική συνιστώσα του προγραμματισμού των οικογενειών των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ, ειδικά στα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας και θα πρέπει να περιληφθεί στα κριτήρια.

  • 2 Μαΐου 2011, 18:51 | Κώστας

    Κυρία υπουργέ,

    επί της αρχής, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχετε θέσει 5 ερωτήσεις για τις αποσπάσεις, μία για τις μεταθέσεις, μία κοινή και για τις δύο περιπτώσεις και μία γενική για την μοριοδότηση των σχολείων. Θα βοηθούσε καλύτερα και την πορεία της διαβούλευσης αλλά και την εργασία των συμβούλων σας να είχατε δώσει την δυνατότητα σχολιασμού του κάθε άρθρου ξεχωριστά.

    Σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης παρατηρώ ότι βάζετε στην ίδια κατηγορία τις εκπαιδευτικές άδειες, τις άδειες άνευ αποδοχών και τις άδειες ανατροφής.

    Εξισώνετε με αυτόν τον τρόπο τον εκπαιδευτικό που πήρε άδεια άνευ αποδοχών (για όποιους δικούς του λόγους) και αυτόν που σπουδάζει με αυτόν/ήν που θα φέρει ένα Ελληνόπουλο στον κόσμο.

    Εκτός αν θέλετε μία Ελλάδα χωρίς Έλληνες θεωρώ ηθική σας υποχρέωση να φροντίσετε να ενθαρρύνετε τους νέους ανθρώπους να κάνουν οικογένεια. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απουσιάσουν από τα καθήκοντά τους για κάποιο διάστημα. Άλλωστε το σύστημα έχει προβλέψει ώστε τα όποια «κενά» δημιουργούνται από άδειες ανατροφής/κύησης να καλύπτονται από αναπληρωτές καθηγητές και έτσι να βρίσκουν απασχόληση και άλλοι συνάδελφοι.

    Η αλλαγή αυτή που προτείνετε αν και εμφανίζεται ορθή σε καθαρά τεχνικούς όρους αγνοεί παντελώς κοινωνικές αλλά και εθνικές προτεραιότητες.

    Επίσης, μακροπρόθεσμα, θεωρώ ότι η ισοπέδωση αυτή θα οδηγήσει σε αφόρητες πιέσεις από τους πολίτες και ουσιαστικά σε ένα πολύ μεγαλύτερο όργιο ρουσφετιού (για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας) από αυτό που προσπαθείτε τώρα να καταπολεμήσετε.

  • Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) έχει στόχο την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Η ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες πάντοτε συναντούσε ισχυρά εμπόδια, λόγω του ότι έως και σήμερα η εκπαιδευτική νομοθεσία και οι εκπαιδευτικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία βασίζονταν στην ιατρική διαγνωστική προσέγγιση για την αναπηρία, η οποία αγνοούσε παντελώς τις αδυναμίες της περιβάλλουσας κοινωνίας.

    Θεωρούμε ότι η θέσπιση κυρίως κοινωνικών κριτηρίων για αποσπάσεις/μεταθέσεις και η αποτίμησή τους με συγκεκριμένο αριθμό μονάδων, εφόσον αυτές οι μονάδες ληφθούν με αντικειμενικό τρόπο θα συντελέσουν στην ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε θέσεις εργασίας του εκπαιδευτικού συστήματος και θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο αποδοτικότερο τρόπο την εργασίας αυτές τις θέσεις.

    Ως προς την αριθμητική αποτίμηση των προτεινόμενων κριτηρίων απόσπασης έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

    Πρώτον, ο όρος βαριές και δυσίατες ασθένειες της περ. β της παρ. 3.2.3. είναι κατεξοχήν ιατρικός και παραπέμπει σε εποχές του παρελθόντος, γι’ αυτό προτείνουμε την αλλαγή του. Συγκεκριμένα ζητούμε να αντικατασταθεί ο όρος «βαριές και δυσίατες ασθένειες» με τον όρο : κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης.

    Ως προς την περ. i. της περ. β. της παρ. 3.2.3. σημειώνουμε ότι οι 5 μονάδες για ποσοστό αναπηρίας 50-66% είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Προτείνουμε για τους ιδίους τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία ή εκπαιδευτικούς με παιδιά και συζύγους οι μονάδες να αυξηθούν σε 15. Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με χρόνιες παθήσεις ( σακχαρώδης διαβήτης, ελαφρά μορφή μεσογειακής αναιμίας που δεν έχει υποστεί μετάγγιση κ.λπ) των οποίων το ποσοστό αναπηρίας κυμαίνεται από 50 έως 66% και οι οποίοι είναι αναγκαίο να βρίσκονται στον τόπο μόνιμης διαμονής της οικογένειάς τους, όπως και στον τόπο των εξειδικευμένων κέντρων παρακολούθησης της πάθησής τους.

    Περαιτέρω σε ότι αφορά τον υπολογισμό 20 μονάδων για ποσοστό αναπηρίας 67-79% θεωρούμε ότι πρέπει να αυξηθούν κατά 10 μονάδες λόγω του ότι οι Υγειονομικές Επιτροπές γνωματεύουν συνήθως για τις βαριές κατηγορίες αναπηρίες, όπως νοητική αναπηρία ή σύνδρομο down, αυτισμός ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς με παιδιά με βαριές αναπηρίες η αύξηση των μονάδων είναι αναγκαία για την προστασία των παιδιών τους και την στήριξη της οικογένειάς τους. Ως εκ τούτου, οι 30 μονάδες για ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω προτείνουμε να αυξηθούν κατά 5 μονάδες.

    Επίσης, οι μονάδες αυτές πρέπει να ισχύσουν και για την περίπτωση iii της περ. β. της παρ. 3.2.3. διότι τα αδέλφια των ατόμων με αναπηρία που έχουν τη δικαστική επιμέλεια αυτών έχουν ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις με τους γονείς.

  • 2 Μαΐου 2011, 13:27 | Χριστίνα

    Είναι η πρώτη χρονιά που εργάζομαι ως αναπληρώτρια σε ένα νησί του Ανατολικού Αιγαίου.Κατάγομαι από τη Βόρεια Ελλάδα και μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι πρέπει να βρίσκομαι για αρκετά χρόνια μακριά από τον τόπο μου.Καταρχήν θα πρέπει να καταργηθεί η τριετία του διορισμού.Δεν μπορείς να υποχρεώνεις – σκλαβώνεις κάποιον να μείνει σε έναν τόπο που σχεδόν πάντα είναι μακριά από αυτόν της καταγωγής του.Όσων αφορά της αποσπάσεις – μεταθέσεις θα πρέπει να υπολογίζεται η εντοπιότητα, όπως και η συνυπηρέτηση άσχετα αν ο/η σύζυγος ανήκει στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι για να κάνει ένας εκπαιδευτικός σωστά τη δουλειά του παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχική του διάθεση.Συμφωνώ κυρία Διαμαντοπούλου ότι προτεραιότητά μας είναι οι μαθητέςαλλά πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός που αφήνει πίσω την οικογένειά του, τους φίλους του & την προσωπική του ζωή να νιώθει καλά & ότι μπορεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του στη διδασκαλία;
    Εύχομαι η κατάσταση να αλλάξει προς το καλύτερο & η επιστροφή στον τόπο καταγωγής μας – όσων βέβαια το επιθυμούμε – να μην αποτελεί ένα μακρινό όνειρο.

  • 2 Μαΐου 2011, 08:34 | θΟΔΩΡΗΣ

    1.Θεωρώ ότι οι αποσπάσεις με κριτήρια και μόρια είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνεται εδώ και καιρό ώστε να μην αισθανόμαστε οι καθηγητές που δεν έχουμε “μπάρμπα στην Κορώνη” ότι εργαζόμαστε σε ένα αναξιοκρατικό χώρο, ότι είμαστε παθητικοί αποδέκτες άδικων καταστάσεων και ότι υπολειπόμαστε έναντι των βολεμένων συναδέλφων που επί χρόνια κατάφερναν και εξασφάλιζαν θέσεις σε σχολεία και γραφεία που ποτέ δεν τους είχαν ανάγκη. Επιπλέον αναφορικά με τη μοριοδότηση της συνέχισης των σπουδών του εκπαιδευτικού θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα τα μόρια που αναλογούν και ειδικά σε σχέση με τα μόρια των υπόλοιπων περιπτώσεων ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είναι η μόνη περίπτωση απ όλες όπου ο εκπαιδευτικός επενδύει στην περαιτέρω εκπαίδευσή του, την ανανέωση της γνώσης και σε αυτό που ονομάζουμε Δια βίου μάθηση. Ελπίζω να αφιερωθεί χρόνος από τους υπευθύνους στο να μελετήσουν και να λάβουν υπόψη τις προτάσεις των συναδέλφων που έχουν κατατεθεί στη διαβούλευση γιατί ίσως είναι και ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή τους. Ευχαριστώ

  • 2 Μαΐου 2011, 07:34 | ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Αγαπητή κα. Υπουργέ,
    Ναι πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση της δυνατότητας απόσπασης/μετάθεσης. Ωστόσο, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει διαφορετική εκτίμηση των αποδιδομένων μορίων στους ενδιαφερόμενους:

    1. Πιστεύω ότι η συνηοηρέτηση πρέπει να αξιοογηθεί με περισσότερα των 10 μορίων μιας και είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωση πολλών οικογενειών. Επίσης, όταν μιλάτε για συνηπηρέτηση εννοείται αυτή μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων μόνο ή και αυτή μεταξύ ενός δημόσιου υπαλλήλου (εκπαιδευτικού) και ενός ιδιωτικού υπαλλήλου; Αν περιλαμβάνετε και τις δύο περιπτώσεις νομίζω ότι είναι σωστό, ωστόσο θα πρέπει η πρώτη (μεταξύ δύο δημοσίων υπαλλήλων) να πριμοδοτείται με πολύ περισσότερα μόρια (οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν επιλογές αλλαγής εργασίας ή μετακίνησης).

  • 1 Μαΐου 2011, 23:51 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Αξιότιμοι συμμέτοχοι στη διαβούλευση

    δύο τελευταία σχόλια θέλω να κάνω, αφού προηγουμένως αναφέρω ότι διάβασα τη συντριπτική πλειοψηφία των κειμένων.

    1ον. Μου προκαλεί άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι απελπιστικά ελάχιστοι στέκονται στη ποσοτικοποίηση των αποσπάσεων (έγκαιρος και ακριβής αριθμός των αποσπασθέντων σε μία περιοχή) και λυπάμαι αν το Υπουργείο δεν δει σοβαρά τη παράμετρο αυτή γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό. (πιστεύω ότι είναι το παραθυράκι που το θέλουν ανοιχτό οι περισσότεροι αλλά πρέπει να κλείσει οριστικά)

    2ον. Με αφορμή το σχόλιο «1 Μαΐου 2011, 10:31 | Δημήτριος Γ.» ότι «Άπαντες σχεδόν, διαφωνούν με την αλλαγή στη μοριοδότηση της άδειας ανατροφής τέκνου.» Προσωπικά διαφωνώ με τον ισχυρισμό και πιστεύω ότι κάθε ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα συμφωνήσει ότι η μοριοδότηση της άδειας ανατροφής τέκνου πρέπει να είναι η ίδια για κάθε εκπαιδευτικό που την κάνει χρήση. Δεν αναφέρομαι στο πόσα μόρια θα παίρνει, αλλά στο να είναι ίδια για όλους. Ας παίρνει 10. Δεν το εξετάζω αυτό. Προσωπική μου άποψη είναι 4.
    Ας μου απαντήσει κάποιος με ποιο σκεπτικό θα πρέπει μία νέα μάνα από την Αθήνα που υπηρετεί στο Καστελόριζο να πάρει 12 μόρια ενώ μία άλλη Αθηναία που υπηρετεί στην Αθήνα να πάρει 1, όταν και οι δύο θα γεννήσουν στην Αθήνα και στην άδεια ανατροφής θα βρίσκονται και οι δύο στο σπίτι τους; Αν υπάρχει λογική εξήγηση να τη δεχτώ. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μόρια δυσμενών συνθηκών διαβίωσης του σχολείου που υπηρετεί κάποιος. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ορισθούν μόρια ανατροφής τέκνου.

  • 1 Μαΐου 2011, 21:36 | Δημήτρης

    Αρχικά συμφωνώ με την μοριοδότηση των αποσπάσεων. Ωστόσο, θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου σχετικά με ορισμένα κριτήρια που αναφέρονται για τις αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις:
    Το πρώτο κριτήριο για τις αποσπάσεις είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος. Δεν γίνεται καμία αναφορά στον τίτλο του πρώτου πτυχίου. Και ειδικότερα ο μεταπτυχιακός τίτλος περιορίζεται στην δημόσια διοίκηση ή στην διοίκηση της εκπαίδευσης, ενώ υπάρχουν και άλλοι τίτλοι μεταπτυχιακών όπως της λογιστικής, των χρηματοικονομικών, της πληροφορικής ή της νομικής που δεν έχουν αναφερθεί , οι οποίοι είναι πραγματικά τίτλοι της αγοράς και κατεξοχήν διοικητικής φύσης και χρειάζονται πραγματικά σε διοικητικές υπηρεσίες.
    Το δεύτερο κριτήριο είναι το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοίκηση, τη νομική ή άλλη επιστήμη. Δεν αναφέρεται καθόλου το πρώτο πτυχίο. Τι γίνεται με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που έχουν πρώτο πτυχίο στην διοίκηση, την νομική κ.τ.λ. Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν ένας εκπαιδευτικός ΠΕ09 με πτυχίο στην διοίκηση θα έπρεπε να κάνει τις ίδιες σπουδές δεύτερη φορά για να πάρει τα συγκεκριμένα μόρια ή επειδή διαθέτει τις γνώσεις από το πρώτο πτυχίο έχει διαφορετικές ικανότητες από εκείνον που έχει το δεύτερο πτυχίο του στη διοίκηση;
    Ευχαριστώ

  • 1 Μαΐου 2011, 21:27 | Κώστας

    Είναι τελείως λάθος η πρόταση τα μόρια δυσμενών συνθηκών διαβίωσης να επηρεάζονται απ’ την απόσταση εντοπιότητας του καθενός. Καταρχήν είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟ. Για να καταχωρηθεί, να αποθηκευθεί και να υπολογιστεί κάτι τέτοιο είναι το απόλυτο χάος από άποψη ΚΑΙ μηχανοργάνωσης. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Τα μόρια είναι «ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» του τόπου που υπηρετείς. Όχι συνθηκών διαβιώσης ΣΟΥ. Το ότι είσαι «μακριά» απ’ το σπίτι σου είναι πολύ σχετικό (αν είναι έτσι αν σε ένα μέρος δε μπόρεσες να βρεις σύντροφο ή παραλία να σου αρέσει, να πάρεις και εκεί παραπάνω). Ειδικά με τις συγκοινωνίες σήμερα αυτό μικρή διαφορά έχει, Ξέρω υπάρχουν κάποια νησάκια που η συγκοινωνία είναι χάλια.. Αλλά είναι χάλια για ΟΛΟΥΣ, γι αυτό και κάνετε λάθος που το σχετίζετε με το μέρος.. καταγωγής σας. Τα μόρια είναι και πρέπει να παραμείνουν βάσει του πόσο δύσκολο είναι να μένεις σε έναν τόπο, καθώς και ως αμοιβή για κάποιον που είνα πρόθυμος να πάει σε αυτόν τον ΔΥΣΚΟΛΟ τόπο και να προσφέρει. Δίνεις 12 μόρια σε κάποιον που θα κάνει τη θυσία να πάει στον Αγ. Ευστράτιο (να πάει όμως) ακριβώς για να έχει κίνητρο να πάει ( μη ξεχνάτε ότι το υπουργείο μας την έχει στήσει στη γωνία.. αν δε πηγαίνουν κάποιοι με τη θέληση τους, θα αρχίσε απλά να μας πηγαίνει με το ζόρι, και νομίζω δε το θέλετε αυτό), δεν είναι το ίδιο τόπος καταγωγής- τόπος υπηρέτησης πχ Θεσσαλονίκη-Αθήνα με Θεσσαλονίκη Αγ. Ευστράτιος.. και όμως η απόσταση στη 2η περίπτωση είναι μικρότερη! Δηλαδή στην Αθήνα το καρντάσι να πάρει περισσότερα μόρια?

  • 1 Μαΐου 2011, 19:57 | sofia

    Επανέρχομαι γιατί τα 10 μόρια τησ συνυπηρέτησης δεν με αφήνουν να ηρεμήσω.Μετάθεση δεν πήρα(10 χρόνια προϋπηρεσια, 45 χρονών) ζούμε με ένα μισθό, χωρίς αποσπαση ,με 300Ε μετακίνηση πώς θα ζήσουμε? Θέλω μια απάντηση για να την πω στα παιδιά μου και να μην ντρέπομαι.
    Βάλτε τα οικονομικά κριτηρια στη μοριοδότηση,μη θεωρείται την ανεργία αμελητέο παράγοντα,αύριο μπορεί να συμβεί στον καθένα.

  • 1 Μαΐου 2011, 19:52 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡ

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΝΤΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ.

  • 1 Μαΐου 2011, 19:35 | Χ.Ψ

    Φυσικά οι συνδικαλιστές για άλλη μια φορά θέλουν να διασφαλίσουν πρώτα τις δικές τους αποσπάσεις,προκλητικό για όλους τους υπόλοιπους.
    Όσο για τη συνυπηρέτηση με 10 μόρια, είναι υπερβολική. Ζούμε σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία ,την υποαπασχόληση, τη μαύρη εργασία.Τι θα γίνει με όλους αυτούς, πώς θα μοριοδοτήθουν? Θα μείνουν αυτές οι οικογένειες στο περιθώριο για άλλη μια φορά έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον έξοδο που τους στερεί έτσι τη δυνατότητα της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
    Ένα πρόσθετο κριτήριο χρειάζεται να είναι και η οίκονομική κατάσταση της οικογένειας.Όταν βρίσκεσαι στα όρια της φτώχειας τουλάχιστον να έχεις να συντηρείς ένα σπίτι.
    ΕΥΧΟΜΑΙ το υπουργείο να αφουγκραστεί τις αγωνίες των εργαζομένων καινα θεσπιτεί ένα δίκαιο σύστημα για τους περισσότερους .

  • 1 Μαΐου 2011, 14:30 | Μαρία

    Ως διαζευγμένη μητέρα που μεγαλώνει αποκλειστικά μόνη της το ανήλικο παιδί της θα ήθελα να δω να ενισχύεται η μονογονεϊκή οικογένεια περισσότερο μέσα από το σύστημα της μοριοδότησης για τις αποσπάσεις(με περισσότερα μόρια). Επιτέλους, πράγματα που είναι κατοχυρωμένα και θεσμοθετημένα στα περισσότερα κράτη, ας εφαρμοστούν και εδώ…Ας μην ξεχνάμε ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, μιλάμε για έναν μόνο μισθό…Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόνοια για τις μονογονεϊκές οικογένειες σε κανένα επίπεδο.Ας διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών οι οποίοι, πέρα από τα συνηθισμένα προβλήματα, έχουν να αναλάβουν ΜΟΝΟΙ τους(σε πάρα πολλές περιπτώσεις δυστυχώς) και την ψυχολογική στήριξη των παιδιών τους.Σε κάθε περίπτωση, είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει πρόθεση για ένα πιο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα αποσπάσεων.

  • A)
    Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τις τελευταίες δεκαετίες γίνονται χωρίς σωστό κεντρικό σχεδιασμό, με αποσπασματικές και «βυσματικές» τοποθετήσεις, με λάθος νομοθετικές ρυθμίσεις (βλ. μόρια οργανικής στις αποσπάσεις, κλπ.), με αποτέλεσμα να παρατηρούνται άσκοπες και παράλογες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε μακρινές (ως προς τη μόνιμη κατοικία τους) περιοχές (π.χ. Θεσσαλονικείς τοποθετούνται στην Πελοπόννησο, λες και δεν έχει αρκετούς εκπαιδευτικούς η Πελοπόννησος για να καλύψει τις ανάγκες της, κλπ.!..), οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

    Η κατάσταση αυτή μπορεί να διορθωθεί μόνο με εκ βάθρων αλλαγή των τοποθετήσεων, δηλ. όχι με αποσπασματικές μεταθέσεις/αποσπάσεις, αλλά με επανατοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών της χώρας «επί κενού χάρτη».

    B)
    Όταν η υπηρεσία υποχρεώνει κάποιον να εργαστεί μακριά από την οικογενειακή του έδρα, με μηνιαία δαπάνη έως και 800ευρώ μηνιαίως, δεν μπορεί να του αποδίδει μόνο 100-200 ευρώ επιπλέον (επίδομα παραμεθορίου). Σημειώνω εδώ ότι, εργαζόμενος που εξαναγκάζεται καταχρηστικά (λόγω κακής πρακτικής του εργοδότη του) σε εργασία με (σημαντικές) απώλειες του εισοδήματός του, χωρίς να αποζημιώνεται ανάλογα από τον εργοδότη του, δικαιούται επιπλέον κατάλληλης αποζημίωσης, την οποία μπορεί να διεκδικήσει νομικά.

    Συνεπώς, για αιτήσεις αποσπάσεων/μεταθέσεων που δεν εγκρίνονται από το υπουργείο, (λόγω αναγκών της υπηρεσίας), θα πρέπει να προβλέπεται κάταλληλη οικονομική αποζημίωση, γιατί γίνεται χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου.

    Γ)
    Να μην στελεχώνονται υπηρεσιακές θέσεις γραμματειακής υποστήριξης από εκπαιδευτικούς. Αντ’ αυτών, μπορούν να προσλαμβάνονται υπάλληλοι με τα απαραίτητα προσόντα και χαμηλότερες αποδοχές. Ομοίως και για θέσεις «τεχνικής υποστήριξης» (στελέχωση ΚΕΠΛΗΝΕΤ, κλπ.).
    Στόχος είναι: «Οι εκπαιδευτικοί στην τάξη και όχι στα γραφεία!»

    Δ)
    Δημοσιοποίηση των αναγκών (σε προσωπικό) κάθε σχολικής μονάδας στο Διαδίκτυο, με ευθύνη των διευθυντών τους, μέχρι 31/5 κάθε έτους.

    Ολοκλήρωση των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος, μέχρι 30/7 του εκάστοτε έτους.

    Ε)
    Χρήση εργαλείων πληροφορικής (εφαρμογών, ειδικών αλγορίθμων βέλτιστης τοποθέτησης, κλπ.) για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. Ας το καταλάβει πλέον το υποουργείο ότι μια ομάδα ανθρώπων (υπηρεσιακά συμβούλια) δεν μπορούν να τοποθετήσουν χιλάδες ανθρώπων με βέλτιστο τρόπο!..

  • 1 Μαΐου 2011, 11:41 | themis

    Θεωρώ ότι η μοριοδότηση της συνυπηρέτησης με 10 μόρια είναι υπερβολική και άδικη έναντι της μοριοδότησης του κάθε χρόνου υπηρεσίας με 1 μόριο μόνο. Σ’ αυτή την περίπτωση επωφελούνται όλοι εκτός απ’ αυτούς που δεν εργάζεται ο-η σύζυγος, καθώς επίσης και τα ζευγάρια εκπαιδευτικών που έχουν τις οργανικές τους μακριά απ’ τον τόπο καταγωγής τους και θέλουν να αποσπαστούν στον νομό εντοποιότητάς τους. Έτσι κάποιος που έχει 13 χρόνια υπηρεσίας και όχι συνυπηρέτηση έρχεται στην ίδια θέση με κάποιον που έχει 3 χρόνια υπηρεσίας και συνυπηρέτηση. Πολύ άδικο!!!! Πιστεύω ότι πρέπει να μειωθούν τα μόρια συνυπηρέτησης και παράλληλα να αυξηθούν τα μόρια της προϋπηρεσίας

  • 1 Μαΐου 2011, 10:31 | Δημήτριος Γ.

    Όπως αναμενόταν, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση καθώς και η έκφραση μεγάλης ποικιλίας απόψεων(από πολύ ενδιαφέρουσες-καινοτόμες έως αστείες-κουτοπόνηρες)
    Επιχειρώντας μια πρώτη αποδελτίωση των κειμένων-ψήφων, διαπιστώνεται μια διευρυμένη διχογνωμία στα περισσότερα θέματα, όπως ήταν φυσικό άλλωστε. Ωστόσο, υπάρχουν 3-4 σημεία στα οποία υπάρχει συμμετοχή και ομοφωνία σε ανέλπιστα υψηλό βαθμό. Συγκεκριμένα:
    * Άπαντες σχεδόν, διαφωνούν με τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις των συνδικαλιστών.
    * Άπαντες σχεδόν, διαφωνούν με την αλλαγή στη μοριοδότηση της άδειας ανατροφής τέκνου.
    * Άπαντες σχεδόν, συμφωνούν με την ανάγκη για θέσπιση συγκεκριμένων-μετρήσιμων κριτηρίων απόσπασης και της δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο για καθέναν από εμάς (όπως γίνεται με τις μεταθέσεις). Ασφαλώς, η μικρή ή μεγάλη μοριοδότηση κάθε κριτηρίου προκαλεί αντιγνωμίες.

    Και είναι αυτά τα 3-4 σημεία, που θα καταδείξουν εάν η Δημόσια Διαβούλευση είχε το νόημα να αφουγκραστεί αληθινά το Υπουργείο τους εκπαιδευτικούς… ή απλά, … ΌΧΙ!!!

    Ζητώ συγγνώμη εάν μου διέφυγε κάτι, μα υπενθυμίζω πως αναφέρομαι σε σχεδόν απόλυτη ΟΜΟΦΩΝΙΑ – ΤΑΥΤΙΣΗ απόψεων.

  • 1 Μαΐου 2011, 09:33 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.

    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ.
    ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 2,5 ΜΟΡΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ 1!
    ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10-12),ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ(40-45)ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΜΕν ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ.

  • 1 Μαΐου 2011, 03:14 | BM

    Τα μόρια δεν είναι ανάγκη να είναι μονάδες. Εσείς το φτιάχνετε το σύστημα, θα μπορούσε να είναι και δεκάδες και εκατοντάδες ακόμα για να συνυπολογίζονται με ακρίβεια πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που έχει ο καθένας μας και ζητάει απόσπαση.

    Προσωπικά μου πήρε ένα μισαωράκι να συνθέσω το παρακάτω σχήμα πόσο άραγε παίρνει εσάς που παίρνετε απόφαση για τις ζωές τόσων ανθρώπων;

    Τα δικά μου κριτήρια Αποσπάσεων:

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ:
    α)Αναπηρία αιτούντος
    β)αναπηρίες και πολύ σοβαρά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών, συζύγων
    γ)πολύτεκνοι

    Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τέτοιες κατηγορίες όταν θέλουμε να έχουμε κοινωνικό κράτος..Επειτα να μοριοδοτούνται κατά σειρά προτεραιότητας τα παρακάτω κριτήρια:

    -Τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες
    -Παντρεμένοι με δύο παιδιά
    -Παντρεμένοι με ένα παιδί
    -Σοβαρά προβλήματα υγείας ατόμων που κηδεμονεύουν ή πρώτου βαθμού συγγενείς που φροντίζουν οι συνάδελφοι
    -Συνυπυρέτηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η’ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ
    -Με ένα μη μοναδιαίο σύστημα θα μπορούσατε να θεσπίσετε κάποιες έξτρα μονάδες για τους στρατιωτικούς και λιμενικούς που αλλάζουν πολύ συχνά τόπο επαγγέλματος. Δικαστικοί(!), αστυνομικοί και αιρετοί δεν μπορεί να μπαίνουν στην ίδια μοιρα απλά γιατί δεν μετατίθενται τόσο συχνά.
    -ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ με περισσότερα μόρια, ακόμα και τα 4 των μεταθέσεων φαντάζουν λίγα για κάποιον που θέλει να γυρίσει επιτέλους σπίτι του.
    -Μοριοδότηση παραμονής σε τόπους απόστασης από τον τόπο συμφερόντων για περισσότερα από δύο χρόνια. Ένας πίνακας αποστάσεων μπορεί να δημιουργηθεί με χρήση ίντερνετ και μόνο, δεν είναι καμια επιστήμη.
    -Οικονομική κατάσταση ανα χιλιάδες ευρώ εισοδημάτων το χρόνο
    -Προυπηρεσία να μοριοδοτηθεί περισσότερο
    -Άλλοι αιτιολογημένοι πολύ σοβαροί λόγοι (πχ. τεχνητή γονιμοποίηση ή σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες τέκνων που χρειάζονται ειδικό)
    -Μικρή μοριοδότηση για σπουδές μακριά από τον τόπο τοποθέτησης αν υπάρχει εγγραφή σε τμήμα(γιατί στο τέλος-τέλος για κάποιους υπάρχει η ανάγκη για επιμόρφωση έστω και αν η οικογένεια προέχει)
    -Μεταπτυχιακά και διδακτορικά πρέπει κατά τη γνώμη μου να μοριοδοτηθούν έστω και ελάχιστα για να μην πληχθούν ωστόσο οι οικογένειες. Γι αυτό υποστηρίζω ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗ ΜΟΝΑΔΙΑΙΟ. Δεν μπορεί τέτοια προσόντα να μοριοδοτούνται μόνο για διοικητικές θέσεις όταν μπορούν να οφελήσουν τόσο τους μαθητές. Είναι που είναι παράλογο το γεγονός ότι οι γνώσεις ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ δεν αναγνωρίζονται μόνο για τους εκπαιδευτικούς..
    -Μοριοδότηση πρώτης επιλογής(!) Ναι, δεν είναι παράλογο, κάποιοι δηλώνουμε περισσότερους από έναν νομους απόσπασης..

    Επίσης θα πρέπει να αναλογιστείτε την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ της KATA ΣΥΡΡΟΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ μετάθεσης/απόσπασης. Απλά γιατί κάποιοι έχουν ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ περισσότερο.

    Και επιτέλους να μην γίνονται ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ και οι όλες διεργασίες να λήγουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε οι εκπαιδευτικοί (που είναι κ αυτοί άνθρωποι) να μπορούν να προγραμματίσουν στοιχειωδώς τις ζωές τους.

    Αυτά. Ελπίζω (ίσως μάταια) να μην τα έγραψα τζάμπα. Καλή (μας) τύχη.

  • 30 Απριλίου 2011, 21:53 | Θωμάς

    1. Βοηθήστε περισσότερο τις οικογένειες με παιδιά για να μην διαλυθούν
    2. Η συνυπηρέτηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη του επαγγέλματος

  • 30 Απριλίου 2011, 19:47 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΡΑΣ

    Η πρόταση της ομάδας εργασίας για τα κριτήρια αποσπάσεων σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντίθετα με την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών σχολικών μονάδων του Ν. 3848/2010, άρθρο 13 παρ. 2β, 2ββ, 2δ και άρθρο 14 παρ. 2, περιορίζει το περιεχόμενο του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ΜΟΝΟ σε σπουδές στη δημόσια διοίκηση και στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ δεν κάνει τον ίδιο περιορισμό και στο περιεχόμενο σπουδών του δεύτερου πτυχίου.
    Συμπέρασμα δεσμευτικό και παράλογο: ένας Α μαθηματικός που έχει δεύτερο πτυχίο λ.χ. θεολογίας ή πορτογαλικής φιλολογίας υπερτερεί αποφασιστικά για τις παραπάνω αποσπάσεις ενός Β καθηγητή αγγλικής γλώσσας που έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην αγγλική φιλολογία ή ενός Γ φιλολόγου με μεταπτυχιακό στην κλασική φιλολογία ή την ιστορία, δηλαδή «στον επιστημονικό χώρο της αντίστοιχης ειδικότητας». Ακόμη, οι καθηγητές Β και Γ υπερτερούν του καθηγητή Α για την επιλογή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Διευθυντή Εκπαίδευσης και Διευθυντή σχολικής μονάδας (Ν. 3848/2010, άρθρο 13 παρ. 2β, 2ββ, 2δ και άρθρο 14, παρ. 2), αλλά υστερούν για την απόσπαση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (σύμφωνα με την πρόταση της ομάδας εργασίας για τα κριτήρια αποσπάσεων 3.1α και 3.1β).
    Πρόταση και παράκληση: να τροποποιηθεί η πρόταση της ομάδας εργασίας ως προς το σημείο 3.1 α για να συνάδει με τον προαναφερθέντα νόμο και με τη λογική.
    Γιάννης Δημηράς
    Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
    Πρ. Πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας,
    Αιρετός, Λυκειάρχης και
    Προϊστάμενος Γραφείου

  • 30 Απριλίου 2011, 16:41 | Κατερίνα Κ.

    Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι απαραίτητα όταν είναι και δίκαια.
    Δηλαδή όσων οι σύζυγοι είναι δημ. υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν έχουν δικαίωμα στη μοριοδότηση ; Από πότε «ποινικοποιείται» και στοχοποιείται ο γάμος και η οικογένεια;
    Αυτή η οικογένεια δεν έχει ανάγκη και τους δύο γονείς;
    Όταν μιλάμε για κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, δεν μπορεί εμείς να δημιουργούμε «κλειστές» τάξεις ανθρώπων.
    Πρέπει να «τιμωρηθούμε» επειδή δεν παντρευτήκαμε εκπαιδευτικό, στρατιωτικό η αστυνομικό;

    Η συνυπηρέτηση πρέπει να αγγίζει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους το ίδιο και για ένα λόγο παραπάνω ότι κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω εργασίας.
    Προτείνω επιπλέον :
    -όσον αφορά τα έτη προϋπηρεσίας όσα έγιναν στο τόπο εντοπιότητας να πριμοδοτούνται με ένα μόριο ανά έτος και όσα εκτός νομού εντοπιότητας με 2 μόρια.
    – Επίσης θα πρέπει να πριμοδοτείται η χιλιομετρική απόσταση από το τόπο διορισμού στο τόπο συμφερόντων π.χ. ανά 100κm.
    -Να πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια οι διάφορες ασθένειες. Γιατί αυτές αποτελούν τα κυριότερα κοινωνικά κριτήρια, που δε θα τα ζήλευε κανένας.
    Όταν δίνουμε για συνυπηρέτηση 10 μόρια, για πέντε έτη εργασίας 5 μόρια και για την δικαστική επιμέλεια του αδελφού με ολική αναπηρία 5 μόρια , σας ερωτώ που υπάρχει η αδικία; Φυσικά στον άτυχο αδελφό που θα μείνει μακριά από τη βοήθεια…..

  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 3.2.2 Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΛΠ)… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ 1ον) Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ , 2ον) Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΓΚΕΣ…)

  • Η θέσπιση κριτηρίων για τις Αποσπάσεις των Εκπ/κών είναι ένα μεγάλο 1ο βήμα στην προσπάθεια για διαφάνεια. Τα κριτήρια που θεσπίζονται, βάσει της εισηγήσεως σας, έχουν λογική βάση, όμως απαιτούνται διορθώσεις… Έτσι, θέλοντας να συμβάλω στην προσπάθεια σας, προτείνω:

    1) Α΄ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ – 3. Κριτήρια για τις αποσπάσεις:

    Ενότητα 3.1

    – στο β. το αρχικό κείμενο: «το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοίκηση, νομική ή άλλη επιστήμη»
    να αντικατασταθεί με το κείμενο: «το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοίκηση, νομική», διότι ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ είναι δεκάδες…( άρα υπάρχει υπόνοια αδιαφάνειας…)

    – στο γ. «την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί» ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΣ…

    -στο δ. ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ «γνώση των νέων τεχνλογιών» ME THN ΕΚΦΡΑΣΗ «γνώση χειρισμού Η/Υ»

    Υποενότητα 3.2.1

    Να προστεθεί: ε) Είναι σύζυγοι εκπαιδευτικών λειτουργών (έτσι ώστε οι οικογένειες να είναι μαζί). Εάν αυτό είναι δύσκολο, ας μπουν εδώ επιπλέον κριτήρια με τα παιδιά… Δεν καταλαβαίνω τη διάκριση που κάνει η Ελληνική Πολιτεία στις οικογένειες των Στρατιωτικών και των Δικαστικών και όχι στις οικογένειες των Εκπαιδευτικών… Αφού και οι Εκπαιδευτικοί, είναι σχεδόν «Τσιγγάνοι»…

    Υποενότητα 3.2.3

    α) κριτήρια για τις μεταθέσεις
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ –> α) Ο/Η έγγαμος να λαμβάνει 5 μονάδες
    β) Το 1ο παιδί να δίνει 5 μόρια, το 2ο παιδί να δίνει 10 μόρια, το 3ο παιδί να δίνει 15 μόρια.
    γ) Οι Πολύτεκνοι να παίρνουν ΑΠΟΣΠΑΣΗ Υποχρεωτικά και εκτός της αυτής διαδικασίας μοριοδότησης…

    β) Οιβαριές και δυσίατες ασθένειες

    i) ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ.. ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ…

    ii) Η επιμέλεια γονέα να μην μοριοδοτείται διότι ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ, ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ… ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ..

    iii) ΟΜΟΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΔΕΡΦΩΝ…

    γ) ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ –> 1)-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-, ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ, Ειδάλλως Β)να λαμβάνουν 8 ή 10 ΜΟΝΑΔΕΣ (ή βοηθάς ή δεν βοηθάς… Δεν παίζεις με την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια γαι την Ύπαρξη Νέας Ζωής…)

  • 1. Κάθε αίτηση απόσπασης πρέπει να επικαλείται (με στοιχεία) και ένα σοβαρό λόγο (οικογένεια, μόνιμη κατοικία, λόγοι υγείας, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση κλπ.) για να γίνει αποδεκτή.
    2. Οι επιλογές τού αιτούντος να είναι συμβατές με το λόγο που επικαλείται π.χ. δεν μπορεί να επικαλείται τη συνυπηρέτηση, τη μόνιμη κατοικία ή την οικογένεια κάποιος και να ζητά απόσπαση σε σχολείο που βρίσκεται πιο μακριά (από το σχολείο που ήδη υπηρετεί) από το σπίτι του.
    3. Να δημοσιεύονται οι λόγοι, τα μόρια και η πρώτη επιλογή όλων των αιτούντων απόσπαση από το υπουργείο.
    4. Να ολοκληρώνεται η διαδικασία υποχρεωτικά εντός του σχολικού έτους ώστε να ξέρει ο καθένας όχι μόνο το σχολείο που θα βρίσκεται αλλά και την τάξη που θα έχει.
    5. Κάθε εκπαιδευτικός να λαμβάνει τα μόρια τού τόπου όπου βρίσκεται ή υπηρετεί (αν βρίσκεται σε άδεια 0 μόρια, αν βρίσκεται σε γραφείο τα μόρια της περιοχής τού γραφείου)
    6. Ο αποσπασμένος στον τόπο του ΔΕΝ θα λαμβάνει μόρια δυσμενών.
    7. Δικαίωμα νέας αίτησης μετάθεσης μετά την παρέλευση 5ετίας από την ικανοποίηση της προηγούμενης.
    8. Αναδρομική απόδοση δικαιοσύνης με αφαίρεση «πλαστών» μορίων παραμεθορίου που αποκτήθηκαν σε γραφεία ή με άδειες στο σπίτι του εκπαιδευτικού.
    9. Γιατί οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές να αποσπώνται κατά προτεραιότητα; Για να τα έχουμε καλά μαζί τους; Ας συνδικαλίζονται κι ας εκλέγονται στον τόπο της οργανικής τους. Είναι σα να είμαι εγώ δημότης Θεσσαλονίκης και να βάζω υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. Όχι. Στον τόπο της οργανικής τους.
    10. Τα μόρια της συνυπηρέτησης (αλλά και η υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας επιλεκτικά) νομίζω είναι αντισυνταγματικά αν δεν εφαρμοστούν για όλες τις οικογένειες εργαζομένων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα. Τι κάνουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα γι’ αυτό το θέμα;

  • 30 Απριλίου 2011, 13:42 | ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΚΑΣ

    Δε θα συμμετείχα στη Διαβούλευση γιατί θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τελικά πάντα θα εξυπηρετεί τους σκοπούς του Υπουργείου όπως έγινε με όλες τις διαβουλευσεις ώς τώρα.
    Πρέπει να υπάρχουν κριτήρια οπωσδήποτε, αλλά τι κριτήρια. Γιατί αυτή η εμονή με τα μεταπτυχιακά, το δεύτερο πτυχίο , τις διοικητικές εμπειρίες.
    Η απόσπαση για τον εκπαιδευτικό είναι πρωτίστως ανάγκη προς την οικογενειά του και των συνθηκών διαβίωσης του, και μετά για επιπλέον σπουδές του πάντα σε σχέση με το αντικείμενο που διδάσκει.
    Έτσι τα κριτήρια πρέπει ιεραχικά να είναι:

    – Προβλήματα αναπηρίας.

    – Σοβαρά προβλήματα υγείας είτε των ίδιων των συναδέλφων είτε των παιδιών τους είτε των συζύγων (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης,η γενικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, κλπ)

    – Οικογενειακή κατάσταση (άγαμος, έγγαμος χωρίς παιδιά, έγγαμος με παιδιά, πλήθος παιδιών(πολύτεκνοι,τρίτεκνοι), μονογονεϊκές οικογένειες κλπ)

    – Συνυπηρέτηση

    – Απόσπαση αποκλειστικά για τον χρόνο Μετεκπαίδευσης στο αντικείμενο του,ή σπουδών στην Διοίκηση της εκπαίδευσης μετά την δόκιμη υπηρεσία του.

    – Εντοπιότητα

    – Οικονομική κατάσταση

    – Προϋπηρεσία

    – μεταπτυχιακά,δεύτερο πτυχίο και διοικητικές εμπειρίες θα συνυπολογίζονται μόνο για συγκεκριμένο άριθμό θέσεων στην κεντρική υπηρεσία όπου όμως αιτιολογημένα χρειάζονται επιπλέον γνώσεις και πουθενά αλλού.

    – Συνυπηρετήσεις ειδικών ομάδων, Στρατιωτικοί, Σώματα ασφαλείας, Δημοτικοί σύμβουλοι.

  • 30 Απριλίου 2011, 12:58 | ΕΛΛΗ

    Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν να συντηρούμε τόσα χρόνια ένα παράλογο σύστημα και αυτήν τη στιγμή να συζητάμε για το αν και πώς μπορούμε να το κάνουμε λίγοτερο παράλογο.

    1ον Γιάτι κάποιος που θέλει να ασκήσει το επάγγελμα-λειτούργημα του εκπαιδευτικού ΠΡΕΠΕΙ να υπηρετήσει μακρία από την πόλη εντοπιότητας (κατοικίας) του; Γιατί το έχουμε δεχτεί αυτό σαν θέσφατο;

    Δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί ένα μέτρο ώστε οι εκπαιδευτικοί οι ανήκοντες στην Βόρεια Ελλάδα να καλύπτουν τις ανάγκες και τα κενά ΜΟΝΟ της Βορείου Ελλάδας ή της Νότιας Ελλάδας τις ανάγκες της Νότιας και πάει λέγοντας; Αν γινόταν αυτή η ρύθμιση από την αρχή δεν κατέφευγαν όλοι στις αποσπάσεις και δεν υπήρχε αυτό το μπέρδεμα και η συνεχώς επαναλαμβανόμενη αδικία που υφίσταται αυτήν τη στιγμή.

    2ον Είναι καθ’όλα άδικο ένας εκπαιδευτικός που ζεί και κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα να έχει θέση σε ένα σχολείο π.χ. στην Πελοπόννησο και να λαμβάνει τα ίδια μόρια με έναν εκπαιδευτικό που ζεί και κατάγεται στην Αθήνα και έχει θέση σε ένα σχολείο στην Πελοπόννησο;

    Η απόσταση και τα έξοδα μετακίνησης που έχει να καλύψει ο ένας απέχουν πολύ από τα αντίστοιχα του άλλου, όπως αντίστοιχα και οι θυσίες και το ψυχικό κόστος στην προσωπική ή οικογενειακή του ζωή των δύο απέχουν πολύ.Αυτό δεν είναι λογικό και κατανοητό;

    Η μοριοδότηση με την παρούσα μέθοδο είναι λανθασμένη, άδικη και παράλογη και γι’αυτό και κάποιες περιοχές της Ελλάδας δεν προτιμούνται από τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν δίνουν αρκετά μόρια.
    Η μοριοδότηση ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται πρωταρχικά με βάση
    το Π Ο Σ Ο ΑΠΕΧΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΑ Η Θ Ε Σ Η ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ
    Τ Ο Π Ο Κ Α Τ Ο Ι Κ Ι Α Σ ΤΟΥ.

    Αυτό θα έπρεπε από την αρχή να αποτελεί απαράβατη αρχή!
    Τόσα χρόνια δεν βρέθηκε ένας πολιτικός να το σκεφτεί και να το εφαρμόσει;

    Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης το γεγονός πώς γίνεται ο εκπαιδεύτικός να μην μοριοδοτείται όταν μάχεται και αγωνίζεται για την εκπαιδευτική του εξέλιξη και επιμόρφωση; Πώς είναι δυνατόν να μην παίρνει μόρία όταν κατέχει μεταπτυχικό και διδακτορικό τίτλο(όταν αυτά συμβάλλουν και στην καλύτερη απόδοσή του μέσα στην τάξη); Δηλαδή η μοριοδότηση του γίνεται μόνο με βάση τη γεωγραφία της Ελλάδας;

    Και σαφώς και συμφωνώ με τους συναδέλφους εκείνους που τόνισαν ότι είναι άδικο να μην μοριοδοτείται με περισσότερα μόρια η προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού.

    Προτείνω λοιπόν μια ΡΙΖΙΚΗ αναμόρφωση όλου του συστήματος πρωτίστως των μεταθέσεων και κατ επέκταση και των αποσπάσεων, που να βασίζεται κυρίως και πρωταρχικά στην ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ και τόπο κατοικίας του εκπαιδευτικού. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο εκπαιδευτικός (είτε άγαμος είτε έγγαμος)να θεωρείται Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

  • 30 Απριλίου 2011, 11:56 | ΜΑΡΙΟΣ Π

    Λυπάμαι για την αφέλεια μου να πιστέψω στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού οτι θα στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια!!!

    Πίστεψα πως διέθετε το ήθος να μην κοροιδέψει τους χιλιάδες Πολύτεκνους που ειδικά στη σημερινή κατάσταση βιώνουν χειρότερα απο όλους την οικονομική κρίση!

    Είναι θλιβερό να αγοείται τόσο προκλητικά η ανάγκη μιας πολύτενης συναδέλφου με 4 η πιο πολλά παιδιά να προηγηθεί έναντι των υπολοίπων για να μπορεί να τα βγάλει λίγο πιο έυκολα πέρα στον διπλό ρόλο της και ως εκπαιδευτικού και ως μητέρας

    Είναι κρίμα για ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ να συνδεθεί με την προσπάθεια εξόντωσης της πολύτεκνης οικογένειας

    Ας ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ όταν έρθει η ώρα

  • 30 Απριλίου 2011, 09:00 | Παναγιώτης

    Οι πολύτεκνοι μπαίνουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης, οπότε η μοριοδότηση τού 4ου παιδιού και πάνω εμπίπτει σ’ αυτήν την κατηγορία. Συνεπώς δεν έχει νόημα η όλη συζήτηση.

  • 30 Απριλίου 2011, 08:38 | Ντεκα Δημητρα

    Αγαπητή κα.υπουργέ,
    ειλικρινά εκπλήσσομαι κάθε φορά που βλέπω πόσο η παρούσα κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική οικογένεια γενικότερα! Σε όποιο υπουργείο και να κοιτάξω η στήριξη στην ελληνική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη, είτε αυτό έχει να κάνει με την υγεία, είτε με τη φορολογία, είτε με τις μετεγγραφές φοιτητών, είτε με τις μεταθέσεις – αποσπάσεις εκπαιδευτικών!
    Γιατί στερείται από τη γυναίκα το δικαίωμα να γίνει μητέρα; Γιατί στερείται από τη μητέρα τη δυνατότητα να βοηθήσει το παιδί της να μορφωθεί;
    Μεγάλο λάθος η προτεινόμενη μοριοδότηση για την άδεια ανατροφής της νεας μητέρας, όπως επίσης και μεγάλο λάθος η μη μοριοδότηση του 4ου παιδιού!! Που πάει το 4ο παιδί, εξαφανίζεται; Και γιατί μόνο η απόσπαση και μετάθεση των συζύγων δικαστικών και των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις έχουν προτεραιότητα; Οι άλλοι δεν έχουν οικογένειες, δεν υφίστανται καν;
    Μπράβο, αντικειμενικότατα τα κριτήρια αποσπάσεων και μεταθέσων!!!
    Εντάξει έχει μειωθεί ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα, δεν έχετε πρόβλημα με αυτό, το ποιός όμως θα σας πληρώνει όλους εσάς τους 300 και ποιός θα σας ψηφίζει, αν δεν υπάρχουν Έλληνες το έχετε σκεφτεί ή απλά έχετε λύσει το θέμα με την απόδοση της υπηκοότητας σε όλους τους μετανάστες που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια; Η αλήθεια είναι ότι αυτό δίνει μια λύση στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και στον αριθμό των μαθητών στα σχολεία. Αν το έχετε σκεφτεί έτσι τότε, ναι, πράττετε σωστά κα. υπουργέ, να μην έχετε τύψεις, αν γνωρίζετε από τύψεις συνειδήσεως!!
    Ν.Δ.

  • 30 Απριλίου 2011, 00:33 | Ευγενία Παλυβού

    Τελικά, είμαι μία από αυτές που δεν πήραν μετάθεση, αν και ζω και εργάζομαι στον τόπο μόνιμης κατοικίας μου.Για να κάνω αίτηση για μετάθεση όμως,σίγουρα είχα και έχω κάποιους λόγους.Πραγματικά, ελπίζω και εύχομαι αυτοί που πήραν μετάθεση να έχουν σοβαρότερους λόγους από τους δικούς μου τους «ανόητους»,ίσως.Μανούλες ή μπαμπάδες να πάνε κοντά στα παιδάκια τους,συνάδελφοι με ανίατες ή δυσίατες ασθένειες να βρεθούν
    κοντά σε ανθρώπους δικούς τους που να μπορούν να τους φροντίσουν και
    τόσες άλλες περιπτώσεις ειδικών αποδεδειγμένων καταστάσεων που χρήζουν άμμεσης λύσης και απάντησης.
    Εσείς, κυρία υπουργέ, πιστεύετε πως περιπτώσεις όπως οι
    παραπάνω ΑΚΟΜΑ πρέπει να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» για να πάρουν μια
    μετάθεση ή μια απόσπαση; Ή τελικά να αφεθούμε στη φιλευσπλαχνία του Θεού, ή όπως αλλιώς ονομάζει ο καθένας μας την Δύναμη που πιστεύει, βάσει του άρθρου για την ανεξιθρησκεία; Μάλλον το δεύτερο, γι’ αυτό άλλωστε δεν γίνεται τίποτα, επειδή ο Θεός έχει πάρα πολύ δουλειά με τις
    στρατιές των ανέργων, των αστέγων, των οικονομικά ασθενέστερων και το πράγμα πάει λέγοντας. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

  • 30 Απριλίου 2011, 00:24 | Παύλος

    Ναι, πρέπει να μπουν μετρήσιμα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις. Συμφωνώ πάνω-κάτω με τα προτεινόμενα.

  • Σεβόμενοι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που απασχολούν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της χώρας μας θέλουμε με την παρέμβαση μας να στηρίξουμε την πλευρά των ατόμων με σπάνιες ασθένειες και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση του κερατοειδή. Σύμφωνα με το νόμο Ν. 3794 του 2009, που αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας σε ειδικές κατηγορίες ασθενών με σπάνιες παθήσεις, απαριθμούνται οι περιπτώσεις, όπου χρειάζεται ειδική μέριμνα και ιατρική επίβλεψη εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης υγείας των ατόμων αυτών.
    Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο στην παράγραφο που αφορά τα κριτήρια των αποσπάσεων (3.2.3 β, i.)αναφέρονται οι όροι «βαριές και δυσίατες ασθένειες» χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά των περιπτώσεων με αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση.
    Τη στιγμή που υπάρχει στη χώρα μας πλήρης κώδικας των ασθενειών με τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα των συμπτωμάτων τους, επιθυμούμε να χρησιμοποιηθεί από τον νομοθέτη, ώστε τα άτομα που νοσούν να τυγχάνουν την ιδιαίτερη μεταχείριση στις περιπτώσεις που το απαιτεί η υγεία τους. Ειδικότερα στην περίπτωση της μεταμόσχευσης του κερατοειδή η έλλειψη άμεσης και έγκαιρης παρακολούθησης από τον ειδικό ιατρό μπορεί να επιφέρει τύφλωση, σε μια άλλη σπάνια ασθένεια ίσως και τον θάνατο.
    Ως εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας είμαστε αριθμητικά «σπάνιοι» αλλά δεν θέλουμε να είμαστε «μόνοι».
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας.
    Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου ΠΑΣΑΚΕ

  • 29 Απριλίου 2011, 21:41 | Θέμος.Ν

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 2946/2001 ΓΙΑ ΟλΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΟΚΤΩ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΕΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΠΩΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ .

  • 29 Απριλίου 2011, 18:30 | ΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    Απο την πρώτη στιγμή που καθιερώθηκε ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης είχα αμφιβολίες σχετικά με το αν θα λαμβάνατε υπόψι σας τα γραφόμενα όσων κατά καιρούς συμμετέχουν στην διαδικασία.
    Με το χρόνο λοιπόν αποδεικνύετε περίτρανα οτι ακούτε μόνο τους συνδικαλιστές αλλά και τους συμβούλους σας οι οποίοι πολλές φορές πέφτουν σε λούμπες γιατί είναι μερικώς ενημερωμένοι.
    Συμφωνώ να μπούν μόρια και να ληφθούν κάποια μέτρα για δίκαιες αποσπάσεις αλλά προς Θεού μην πολεμάτε την μητρότητα και την πολύτεκνη μάνα με 4, 5, 6, 7, 8 ίσως και παραπάνω παιδιά. Το Σύνταγμα το ίδιο προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια και σεις θέλετε να πάτε κόντρα με τους νόμους και τις αποφάσεις που όταν και όποτε έρχονται στα δικαστήρια δικαιώνονται πανηγυρικά οι πολύτεκνοι.
    Ξεχνάτε κ Υπουργέ οτι η πολυτεκνία εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι των πολυτέκνων αλλά του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου (ΣΤΕ) της χώρας μας, το οποίο με πλήθος αποφάσεων δικαίωσε τους πολύτεκνους που προσέφυγαν σ΄αυτό για διάφορους λόγους, που η κοντόφθαλμη δημόσια διοίκηση, σε αντίθεση με το Σύνταγμα ταλαιπωρεί τους πολύτεκνους …..
    Εχετε στο ενεργητικό σας πολλές καταργήσεις προνομίων που αφορούν τους πολύτεκνους.
    1 Κατάργηση διορισμού πολύτεκνων εκαπιδευτικών.
    2 Δεν δίνεται προτεραιότητα για τις τοποθετήσεις των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία
    3 Μας εξαιρείται απο τις υπεραριθμίες
    4 Δεν διορίζονται στον τόπο των συμφερόντων τους οι ελάχιστα διοριστέοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί.
    5 Τελευταία κατάργηση μεταγραφών των παιδιών μας.
    Θα ήθελα λοιπόν να προτείνω σοβαρό έλεγχο των αποσπάσεων σε βουλευτικά γραφεία και στα Γραφεία η Διευθύνσεις ή σε Οργανισμούς.
    Επίσης να μην προηγούνται οι συνδικαλιστές στις αποσπάσεις σε σχέση με άτομα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
    Μην καταργείται την μοριοδότηση μετά το τρίτο παιδί, είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτη η ενέργειά σας, αντί αυτού δώστε αυξημένη μοριοδότηση μετά το 3ο παιδί.
    Δέχομαι να προηγούνται στις αποσπάσεις άτομα που ανήκουν σε ομάδες με σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως να πηγαίνουν στο τόπο των συμφερόντων τους.
    Τέλος θα ήθελα να τονίσω οτι το πρόβλημα ξεκινάει απο το γεγονός της υπογεννητικότητας που μαστίζει τα σχολεία και όχι απο τους πολύτεκνους. Βέβαια η ΟΛΜΕ χρόνια τώρα το μόνο πρόβλημα που δεν την απασχολεί είναι η υπογγενητικότητα, και για αυτό το λόγο ουδέποτε έχει καταθέσει κάποια πρόταση για το φλέγον θέμα που το παρομοιάζω με ορολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί.

    Κομόπουλος Ιωάννης

  • 29 Απριλίου 2011, 18:19 | ΠΑΝΑΓΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    Είναι αλήθεια θλιβερό, σε αυτή τη διαβούλευση ο καθένας να προσπαθεί να υπερασπισθεί τα προσωπικά του μικροσυμφέροντα ΑΚΟΜΑ και όταν αυτά προκαλούν την κοινή λογική

    Δεν θέλω να σχολιάσω ειδικότερα αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική σταματά η μοριοδότηση στο 3ο παιδί;

    Είμαστε σοβαροί να θεωρούμε πως μια μητέρα με 4 η 5 η και πιο πολλά παιδιά δεν δικαιούται με βάση την απλή λογική και μόνο μια ιδιαίτερη μεταχείριση;

    Ας ξεχάσουμε τα φιλο-πολυτεκνικά η όχι αισθήματα μας και ας σκεφθούμε πως όταν μιλάμε για σχολεία και παιδιά θα πρέπει να τηρούμε τους απλούς ανθρώπινους κανόνες που δεν αμφισβητούν πως η πολύτεκνη συνάδελφος δικαιούται μια προνομιακή? μεταχείριση

    Φοβάμαι πως αν επιμείνει η Ηγεσία του Υπουργείου να αγνοεί την απλή πραγματικότητα απο τη μιά και κάποιοι συνάδελφοι εδώ μέσα θεωρούν τα μικρά προσωπικά τους συμφέροντα ως κυρίαρχα και σημαντικά σε λίγα χρόνια όλοι μας θα παρακαλάμε να ξαναδωθούν τα προνόμια στους πολύτεκνους για να ξαναέχουμε παιδιά στα σχολεία μας και στος οργανικές μας που ήδη θα έχουμε χάσει ελλέιψει μαθητών

    Με κάθε σεβασμό για όλες τις απόψεις

  • 29 Απριλίου 2011, 18:03 | Γκουβεντάρης Άγγελος

    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

    1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
    4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
    5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
    7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

    ‘Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

    1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
    2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
    3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
    4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
    **5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
    **6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

    **’Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

    1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
    Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
    2. Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
    3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
    4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
    Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.
    5. Tο Kράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

    1. ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.2.1.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ (ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΕΡΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ )ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.2.3

    3.2.3. Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στα
    λειτουργικά κενά που απομένουν μετά τη διαδικασία των
    προηγούμενων παραγράφων 3.2.1. και 3.2.2. αυτού του άρθρου,
    καθώς και για τις αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο του ίδιου
    ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, λαμβάνονται υπόψη…………………..
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ
    ΑΡΑ ΕΑΝ Π.Χ. ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΠΩ ΕΧΟΥΝ (4)ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ-ΜΙΑ ΣΥΖΥΓΟ ( ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ,
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ,ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ), ΕΓΩ Η Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ EINAI KATA TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΤΥΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΞΟΧΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!

    2. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ Β/ΘΜΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΣΠΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ .ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ.
    ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
    ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ

    ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ.

    3. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    ΕΝΑΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Π.Χ. ΔΡΑΜΑ,ΣΕΡΡΕΣ, ΚΤΛ
    ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
    ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ
    ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ
    ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ,ΔΡΑΜΑ ΚΤΛ. ΠΑΙΡΝΕΙ 5,6, Κ.Ο.Κ.ΜΟΡΙΑ

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.

  • 29 Απριλίου 2011, 14:09 | Παναγιώτα Γερακάρη

    Δε θα συμμετείχα στη Διαβούλευση γιατί θεωρώ ότι είναι ένας θεσμός που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τελικά πάντα θα εξυπηρετεί τους σκοπούς του Υπουργείου, το οποίο το μόνο που ξέρει είναι να περικόπτει μισθούς και διορισμούς.
    Αφορμή για να γράψω αποτελεί το σχόλιο που διάβασα και αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο δυστυχώς!!! έχω κάνει και εγώ. Το μόνο που έχουμε λάβει από όλα τα Υπουργεία είναι απαξίωση και εμπαιγμός. Όλοι μας δίνουν δίκιο και παντού αρνούνται να μας αναγνωρίσουν.
    Ελπίζω κι εγώ ότι σε αυτήν την περίπτωση, όπου δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού αν μας αναγνωρίσουν μερικά μόρια, θα μας δώσουν και λίγο από αυτό το δίκιο που αναγνωρίζουν ότι μας ανήκει.

  • 29 Απριλίου 2011, 11:34 | ΑΡΕΤΗ Π.

    Είναι απαράδεκτο να μην προστατεύεται και να μη στηρίζεται η μητρότητα. Ναι στη στήριξη κάθε γυναίκας που γίνεται μάνα, με μόρια κατά την περίοδο της άδειας μητρότητας, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ή δέσμευση. Το ένα μόριο είναι κοροϊδία. Ναι στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης. Με ποια λογική σταματά η μοριοδότηση των τέκνων στο 3ο παιδί;

  • ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις;

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    1) Να μην ισχύει η τριετία παραμονής στην θέση διορισμού, για τρίτεκνους και πολύτεκνους εκπαιδευτικούς να παραμείνει σε ισχύ ο παλιός νόμος που προέβλεπε ένα έτος.

    2) οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που πριν τον διορισμό τους είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον για δυο (2) διδακτικά έτη ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση χωρίς υποχρέωση υπηρέτησης της θέσης διορισμού.

    3) ο χρόνος υπηρέτησης της δεύτερης (μετά την μετάθεση) θέσης να μειωθεί για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους από δυο σε ένα έτος.

    4) Να αυξηθεί αισθητά η μοριοδότηση των παιδιών και της συνυπηρέτησης ,σε επίπεδο νομού και όχι μόνο Δήμου

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

    Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς χωρίς περιορισμούς.

    Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν μεταθέσεις και αποσπάσεις απλώς για να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

    Στο νόμο περί μνημονίου η εκπαίδευση εξαιρείται από έκτακτα μέτρα , γιατί η Κυβέρνηση δεν τηρεί όσα η ίδια ενoμοθέτησε;

    Εξάντλησε η κυβέρνηση όλα τα άλλα μέτρα (πάταξη φοροδιαφυγής) ή πατάσσει τους ασθενέστερους;
    Ελπίζουμε να μην είναι και αυτή η διαβούλευση για το “θεαθήναι”

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • 29 Απριλίου 2011, 00:06 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Σχετικά με τις αποσπάσεις
    ……
    1. Πρέπει να καθορίζεται ακριβής αριθμός αποσπασθέντων σε κάθε κατηγορία. Π.χ. Στο νομό Καρδίτσας θα αποσπασθούν για την επόμενη σχολική χρονιά 5 μαθηματικοί. Και θα έρχονται 5. Ούτε δεύτερες ούτε τρίτες αποσπάσεις. Αν στη διάρκεια της χρονιάς παρουσιαστεί έκτακτα και κάποιο άλλο κενό (το οποίο θα υπάρχει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς) τότε θα πρέπει το κενό αυτό να κοινοποιείται σε όλα τα σχολεία του οικείου ΠΥΣΔΕ καταρχήν καθώς και στην ιστοσελίδα του για εσωτερική απόσπαση. Στη συνέχεια το κενό που θα προκύψει (είτε το ίδιο είτε κάποιο νέο) να κοινοποιείται ονομαστικά σε όλα τα υπόλοιπα ΠΥΣΔΕ της χώρας για να καλυφθεί από οποιονδήποτε το επιθυμεί και στη συνέχεια να συνεχιστεί η ίδια διαδικασία.
    ……
    2. Για να υπάρχει το αδιάβλητο, πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία των τυπικών προσόντων των αποσπασθέντων. Π.χ. για τις αποσπάσεις στις ΚΥ του ΥΠΔΒΜΘ (αφού πρώτα έχει ανακοινωθεί έγκαιρα ο αριθμός των ατόμων που θα αποσπασθούν), να γράφονται αναλυτικά οι τίτλοι που κατέχει κάθε αποσπασμένος και η σχολή που τους εξέδωσε. Επίσης για «την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί» θα πρέπει κάποιος να το τεκμηριώνει ενυπόγραφα. Μήπως θα πρέπει κι εδώ να προβλεφθεί μοριοδότηση του κάθε προσόντος;
    ……
    3. Ποιες είναι οι ειδικές κατηγορίες μετάθεσης; Που αναγράφονται αυτές;
    ……
    4. Κάτι που πρέπει να αλλάξει επειδή δημιουργεί αδικίες είναι η συνεξέταση των εσωτερικών αποσπάσεων ενός ΠΥΣΔΕ με τις εξωτερικές. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να προηγούνται οι εσωτερικές.
    ……
    Εν κατακλείδι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα για όλους μας, αν λειτουργούσε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στήνεται μία βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων μας. Όλα τα μόρια που έχει κάποιος για οποιαδήποτε περιοχή ενημερώνονται αυτόματα. Τα κενά στα σχολεία είναι ονομαστικά, οι ενδιαφερόμενοι με προσωπικούς κωδικούς επιλέγουν τα σχολεία που θέλουν και το σύστημα σε τοποθετεί μόνο του χωρίς τη μεσολάβηση κανενός ΠΥΣΔΕ. Έτσι απλά.
    ……

  • 28 Απριλίου 2011, 23:27 | Π.Χ.

    Είναι άδικο η συνυπηρέτηση να δίνει 10 μόρια. Όταν είναι διορισμένοι και οι δύο σύζυγοι τουλάχιστον δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Όταν όμως ο ένας είναι ΑΝΕΡΓΟΣ τί γίνεται;;;;;;; Τιμωρούμε και τον άλλο να δουλεύει για τις βενζίνες κάνοντας κάθε μέρα 100 και 200 χιλιόμετρα. Πρέπει να θεσπιστεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΚΡΙΤΉΡΙΟ για τις αποσπάσεις και όταν ο ένας από τους δύο συζύγους είναι άνεργος, τότε να δίνονται τουλάχιστον 10 μόρια στον άλλο γιατί αυτός έχει όντως πραγματική ανάγκη για απόσπαση.

  • 28 Απριλίου 2011, 22:49 | Akis

    Επιτέλους θεσπίζεται αριθμητική μοριοδότηση κριτηρίων για απόσπαση, χρόνια το περιμένουμε. Αλλά ,
    1. παραμένει η αυθαιρεσία του ΠΥΣ για «έκτακτους λόγους».
    2. τα δέκα έτη υπηρεσίας δίπλα στο σπίτι μου και τα δέκα έτη «εξορίας» σε νησιά έχουν, φευ, ισοδύναμο αποτέλεσμα.
    3. αν η σύζυγός μου είναι λοχίας παίρνω απόσπαση, αν είναι πωλήτρια όχι.
    4. αν έχω κατεβεί στις δημοτικές με μεγάλο κόμμα και εξελέγην δημοτικός σύμβουλος παίρνω απόσπαση, ενώ αν κατέβηκα ανεξάρτητος και έμεινα εκτός δεν παίρνω, πάτε καλά ;
    5. αν είμαι μέλος τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου διαθέτω το απόλυτο προσόν και παίρνω απόσπαση κατά προτεραιότητα! Δεν συνιστά ΚΑΙ αυτό διακριτική μεταχείριση ;
    Είθε να επέλθει φώτιση.