΄Αρθρο 1 Υπηρεσίες που έχουν δικαίωμα χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

Οι υπηρεσίες των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζει τη χρήση, την κυκλοφορία και άλλα σχετικά θέματα των υπηρεσιακών τους αυτοκινήτων, είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο δημόσιο Τομέα της παρ. 1 του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101/Α΄), όπως το άρθρο αυτό ισχύει.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:10 | Δημήτρης Νάσιος

    Αν και δεν είμαι από τους πιστούς καμίας κυβέρνησης ή κόμματος επιβραβεύω μια τέτοια κίνηση και πιστεύω ότι πραγματικά ξέρουν οι νέοι αρμόδιοι ποιά είναι τα όρια και ποιά όχι…Μακάρι να συνεχίσετε έτσι και στην πράξη αλλά και μακρυπρόθεσμα γενικώς σε όλα τα θέματα.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:54 | ΣΙΔΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ..ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΩΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΔΕΚΟ .ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ..
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΟΠ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΖΙΠ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ . Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.Λ.Π
    ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟ
    ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ…
    ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΧΕΡΙ.. ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Δ.Ε.Η. ΤΗΛΕΦΩΝΑ,
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ..

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:34 | Κων/νος Ιωάννου

    Κατά τη γνώμη μου, οι υπηρεσίες που δικαιούνται κρατικό αυτοκίνητο είναι πάρα πολλές. Κανονικά οι Δήμαρχοι, οι Νομάρχες, οι ΓΓ των Υπουργείων και οι Διοικητές και Πρόεδροι των Δημοσίων οργανισμών και των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κρατικό αυτοκίνητο. Νομίζω πως οι αποδοχές τους είναι αρκετά υψηλές για να επιβαρύνουν περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο. Ακόμα, δεν νομίζω πως δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν ένα δικό τους αυτοκίνητο.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:26 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:42 | Kostas Han

    Να προτείνω κάτι ακόμα σημαντικότερο? Συνδιασμένες μετακινήσεις πολλαπλών προσώπων, ανά περιοχή και ανά ώρα. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει ο καθένας μας να έχει και από ένα αυτοκίνητο, μήπως θα ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για να μάθουμε να είμαστε περισσότερο κοινωνικοί και λιγότερο εγωιστές?

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 17:39 | ΤΣΙΑΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΣΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.ΠΕΡΙΠΟΥ 30000 ΕΩΣ 40000 ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ.ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ;

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 16:52 | Θεοχάρης Μιχαηλίδης

    Το παρόν άρθρο αναφέρει:
    «Οι υπηρεσίες των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζει τη χρήση, την κυκλοφορία και άλλα σχετικά θέματα των υπηρεσιακών τους αυτοκινήτων, είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο δημόσιο Τομέα της παρ. 1 του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101/Α΄), όπως το άρθρο αυτό ισχύει.»
    Στην διαβούλευση αυτή δεν γίνεται καμία συζήτηση για το περιεχόμενο του παραπάνω ΦΕΚ.
    Εκεί δεν είναι η ουσία για το ποιός δικαιούται υπηρεσιακό αυτοκίνητο;
    Αν θέλουμε να περιορίσουμε τα 45,000 κρατικά αυτοκίνητα, δεν θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε και αυτή τη λίστα;

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 16:07 | Δημήτρης Σπυρόπουλος

    Αγαπητέ πρόεδρε,

    πρωτίστως είναι ανάγκη να γίνει καινούργιο «οργανόγραμμα» υπηρεσιών και διευθύνσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου τομέα και σύμφωνα με τις εξελίξεις στις διάφορες τεχνολογίες. Το «οίκημα» θέλει ανακαίνιση εκ βάθρων…

  • Αγαπητοί κύριοι
    Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τη δυνατότητα διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου, αλλά ελπίζω, και μελλοντικών νομοσχεδίων και αποφάσεων της νέας κυβέρνησης. Αρκεί να διαβάζονται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους οι παρατηρήσεις των πολιτών και να λαμβάνονται υπόψιν.
    Στο θέμα των κρατικών αυτοκινήτων: Ελάχιστοι, αν όχι κανείς, δεν καταννοεί τη λογική χρησιμοποίησης κρατικών αυτοκινήτων από αξιωματούχους και μη. Οπως και δεν καταννοεί πολλά απ’ όσα απολαμβάνουν κρατικοί λειτουργοί αλλά και δημόσιοι υπάλληοι.
    Εξηγούμαι:
    Ναι στην παροχή αυτοκινήτων στους πολιτειακούς άρχοντες της χώρας, στους υπουργούς και, άντε και, στους βουλευτές, που τα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες μετακίνησής τους. Ναι στην παροχή αυτοκινήτων στους προέδρους Αρείου Πάγου, Ανεξάρτητων Αρχών και ΔΕΚΟ. Οχι στην παροχή αυτοκινήτων σε κάθε άλλο δημόσιο λειτουργό, συμπεριλαμβανομένων και των Μητροπολιτών (εξαιρείται ο Αρχιεπίσκοπος, στο πρόσωπο του οποίου τιμάται η θέση και η Εκκλησία. Αρκεί ως εκεί).
    Γιατί κάθε γενικός γραμματέας να έχει στη διάθεσή του αυτοκίνητο; Γιατί κάθε μέλος ΔΣ ΔΕΚΟ ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα; Γιατί και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι, όταν κινούνται αποκλειστικά μέσα στην πόλη τους, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το πλήθος των δημοτικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας που (υποτίθεται ότι) έχουν εξελίξει; Γιατί οι χήρες / σύζυγοι / κλπ.; Γιατί να έχουν κρατικό αυτοκίνητο οι Νομάρχες; Απαντες οι προαναφερόμενοι απολαμβάνουν αμοιβής και εξόδων παράστασης. Κατά συνέπεια, γιατί να διαθέτουν και κρατικό αυτοκίνητο;
    Λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: γιατί δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί να λαμβάνουν ειδικά επιδόματα επί παντός θέματος, όταν δεν τους απασχολεί πλην της κανονικής τους υποχρέωσης; Για παράδειγμα, γιατί να δίνεται εκλογικό επίδομα σε κάθε λογής δημόσιους υπάλληλους; Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εκείνη την μέρα, απολαμβάνουν της ίδιας αμοιβής; Οχι.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 16:53 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΕΥΤΗ ΚΑΠΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΣ ΠΕΡΗΠΤΟΣΕΙΣ ΑΚΟΠΑ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΗΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.ΟΠΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΟΙΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΙΟΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΩΡΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΥΣΤΕΥΩ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΕΦΗΚΤΗ.ΑΝΤΗ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 10 πχ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 10 ΟΔΗΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ MINI BUSS ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΙΒΗΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΗΝΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΟΙΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΙΚΗΣΜΟ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟ.ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΧΑΡΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΩΣ ΤΗΣ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 16:09 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΤΡΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΞΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΩ ΟΔΔΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΝΑ ΕΣΟΔΟ.

    ΤΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΛΙΓΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΠΟΠΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Ή ΑΝΑΡΜΟΣΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 15:06 | ΝίκοςΤωμαδάκης

    Ωραιότατες εξαγγελίες κ. πρόεδρε και καλή η ανάρτηση σχολίων από όλους. Ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τι θα γίνει στην πράξη, εάν θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και εάν θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια μας.

    Γιατί δεν κάνετε αυτό που κανουν ολες οι σοβαρές εταιρείες στον κόσμο. Νομίζω είναι ευκολο να εφαρμοστει απο κρατικές υπηρεσίες. Όποιος χρειάζεται να μεταφερθεί για υπηρεσιακή ανάγκη, παίρνει μαζικό μέσο μεταφοράς, ταξι, τραίνο, αεροπλάνο και γενικά το μέσο που χρειάζεται. Κλέινει το μέσο και πληρώνει με χρήματα της υπηρεσιάς. Ακόμα καλυτερα το πληρώνει από την τσέπη του και μετα ζηταει τα χρήματα από την υπηρεσία δίνοντας την απόδειξη. Όλες οι ιδιωτικές εταιρειες ετσι κανουν χρονια τωρα και ολα δουλευουν μια χαρα. Εφόσον υπάρχουν κανόνες και τηρούνται (πχ διευθυντές με ταξί, υπαλληλοι με μαζικά μεσα κλπ) δεν γίνεται και σπατάλη.

    Ούτε στόλος αυτοκινήτων, ουτε αγορά αυτοκινήτων, ούτε ζημιές, ούτε βενζίνες και ατασθαλίες και ελεγκτικοί μηχανισμοί που κοστίζουν για να διαχειριζονται ολα αυτά.

    Κρατικά να ειναι μόνο υπηρεσίες που χρειαζονται οχήματα ΣΥΝΕΧΩΣ και με ειδικά διακριτικά πχ στρατός, ασυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα κοκ. Και σε αυτά οι αυθαιρεσίες έιναι γνωστές, ας μπει μαχαίρι επιτέλους.

    Δεν ξέρω κανένα γενικό διευθυντή , διοικητη, CEO η οποιονδήποτε να του παρέχει αυτοκίνητο η εταιρεία απο δικό της στόλο. Τα υπηρεσιακά είναι μια παροχή σαν τις άλλες και κάθε υπηρεσία να αποφασίσει εαν θέλει να τα παρέχει σαν μέρος του μισθού, Η αυτοκίνητο Η παροχή σε χρήμα.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 15:16 | Γιώργος Μαυρομμάτης

    Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε τις σκέψεις μας για την χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.
    Θα ήθελα να τα διακρίνω σε 3 κατηγορίες:
    α) κυβερνητικά/ βουλευτικά αυτοκίνητα (Υπουργών, Υφυπουργών, βουλευτών κ.λ.π.)
    β) αυτοκίνητα για τις ανάγκες της Διοίκησης ( Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κλπ)
    γ) υπηρεσιακά αυτοκίνητα (Αστυνομίας, Στρατού, Τροχαίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΕΣΥ)

    α)Για τα μεν κυβερνητικά, η σκέψη μου είναι να μην έχει κανένας πολιτικός κρατικό αυτοκίνητο, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη για επίσημη εκπροσώπηση του κράτους να μισθώνονται κατά περίπτωση και με πλήρη αιτιολόγηση, οι γνωστές λιμουζίνες δημόσιας χρήσεως.
    β)Για όλες τις ανάγκες της Διοίκησης, να υπάρχουν αυτοκίνητα των 1400 κυβικών, ομοιόχρωμα και σε πολύ εμφανές σημείο η επιγραφή «Υπηρεσιακό Αυτοκίνητο Νο…»
    Αυτά τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται σε κάποιο κεντρικό γκαράζ ανά πόλη και θα παραχωρούνται σε όποιον έχει υπηρεσιακή ανάγκη, θα επιστρέφονται το βράδυ, όπου θα πλένονται, συντηρούνται από τους ίδιους τους οδηγούς των οχημάτων.
    γ)Ως προς αυτή την κατηγορία (Αστυνομίας, Στρατού, Τροχαίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΕΣΥ) είμαι αναρμόδιος να εκφέρω άποψη, διότι χρειάζονται εργασίες που μόνο τα σχετικά αρμόδια Υπουργεία έχουν γνώση κα δικαιοδοσία. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τις υπηρεσιακές ανάγκες σε ημερήσια βάση και όχι από αξιωματικούς κλπ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 15:25 | Μαρίνος Δευτεραίος

    Πρόταση χρήσεις υπηρεσιακών οχημάτων.
    Α Οι υπηρεσίες που δικαιούτε να χρησιμοποιούν επαγγελματικά αυτοκίνητα (van – φορτηγά – βυτεία κλπ) δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να μειώσουν το στόλο τους, γιατί τα παραπάνω θεωρούνται εργαλεία.
    Β. Τα λεοφωρεία που χρησιμοποιούν οι δημόσιες υπηρεσίες για μεταφορά προσωπικού (π.χ. στρατός) πρέπει να καταργηθούν για μετακινήσεις εντός των πόλεων. Ας πηγαίνουν στην δουλεία τους όπως όλος ο κοσμός, με τις συγκοινωνίες. Το όφελος είναι διπλό γιατί δεν θα πληρώνει το κράτος όλα αυτα τα οχήματα καιτο προσωπικό που χρειάζονται αλλά και θα ενισχυθούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τα επιπλέον εισητήρια που θα εκδίδουν σε καθημερινή βάση.
    Γ. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν όλες οι υπηρεσίες από την ανώτατη (Προεδρεία της Δημοκρατίας),(Προεδρεία της Κυβέρνησης) μέχρι και την κατώτατη δεν πρέπει να δικαιολογούντε παραπάνω από πέντε αυτοκίνητα πολυτελούς κατασκευής εφοδιασμένα με συστήματα ασφάλειας για τους επιβάτες τους τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα ανώτατα στελέχη τις υπηρεσίας. Για όλες τις υπολοιπες θέσεις που αυτά τα χρόνια δικαιολογούσαν χρήση επιβατικού αυτοκινήτου προτείνω ο υπάλληλος που θα το χρησιμοποιεί να αναλάβει από μόνος του την ευθύνη να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο στο ονομά του από μία ιδιωτική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και η υπηρεσία του να του πληρώνει το τιμολόγιο ενοικίασης που θα προσκομίζει κάθε μήνα μαζί και τα έξοδα κίνησης (βενζίνη διόδια κλπ). Τα έξοδα αυτά δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ξεπερνούν το 10%-15% του μικτού μισθού του υπάλληλου. Έτσι θα γίνετε πιο σωστή χρήση των αυτοκινήτων εφόσον ο υπάλληλος θα είναι ο υπεύθυνος για το όχημα που οδηγεί καιτο δημόσιο δεν θα εμπλέκετε σε διαδιαδικασίες μειωδοτικών διαγωνισμών για την προμήθεια οχημάτων τέτοιου είδους, με κίνδυνο χρηματισμού (μίζες) των υπεύθυνων προμηθειών. Επίσης με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε και η ιδιοτική πρωτοβουλία.
    Δ. Τα πολυτελή αυτοκίνητα που θα έχει στην ιδιοκτησία του το δημόσιο θα πρέπει να τα διαχειρίζετε ένα ειδικό γραφείο κίνησης για να καλύπτουν εκτός από τις τρέχουσες ανάγκες και τον προγραμματισμό των σέρβις και τις περιστασιακές ανάγκες όπως οι επισκέψεις επισήμων προσώπων στην χώρα μας. Σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένη ανάγκη σε οχήματα το παραπάνω γραφείο θα αναλαμβάνει την ενοικίαση με τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω για το διάστημα που αυτό χρειάζετε. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να «ξεχάσει» να επιστρέψει ένα αυτοκίνητο που νοικάστηκε για δύο – τρεις μέρες.
    Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία στο έργο σας.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 14:41 | ΤΣΕΛΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ο περιορισμός της χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων θα πρέπει να ισχύσει και για όλους τους φορείς για τους οποίους πληρώνουμε διάφορα τέλη πχ. ΕΡΤ και λοιπά.

  • Προτείνω την αναγραφή με μεγάλα και εμφανή στοιχεία πάνω στο αμάξωμα της υπηρεσίας στην οποία ανήκει κάθε κρατικό αυτοκίνητο. Έτσι θα γνωρίζει η κοινωνία (ιδιαίτερα η τοπική) ποιός αξιωματούχος π.χ. χρησιμοποιεί το κρατικό αυτοκίνητο για προσωπικούς του λόγους και πως (π.χ. λαική, μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, βραδυνή έξοδος κλπ).

  • Αλήθεια ο σχολιασμός ήδη ληφθέντων μέτρων τι νόημα έχει:

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 13:05 | Mαριος

    «Επίσης ποιος απο εσας που το προτείνει θα δεχοταν να χρησιμοποιει το προσωπικο του ΙΧ για την υπηρεσια του και μαλιστα (συμφωνα με μερικους) να πληρωνει και τα εξοδα ο ιδιος.
    Αυτοι που λενε αυτα ειναι και οι πρωτοι που θα αγανακτουσαν αν τους υποχρεωνε ο εργοδοτης τους να το κανουν και απλα δεν θα το εκαναν.»

    Μονο που ξεχνατε κυριε μου, πως οι οποιοιδηποτε εργοδοτες δινουν εταιρικο αμαξι σε οποιονδηποτε υπαλληλο, το δινουν γνωριζοντας οτι οι υπαλληλοι αυτοι θα φερουν περισσοτερα εσοδα στην εταιρια απο οτι ειναι τα εξοδα για το αμαξι.

    Πειτε μας λοιπον, ΤΙ ΕΣΟΔΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΙ αυτοι οι «κυβερνητικοι/Νομαρχιακοι/Δημοτικοι υπάλληλοι»;;;;;

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 13:32 | Ι.Π.Κ

    Καλή πρωτοβουλία για πρώτη φορα στην Ελλάδα.Μακαρι να μην γράφονται τσάμπα όλα αυτά και κάποιος να τα λάβει υπ’οψιν του. Κατά την γνώμη μου οι κρατικοί φορεις εντός πόλεως πρεπει να κινουνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι πιο ωραιο παράδειγμα για την χρήση τους απο τον πολίτη?

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 13:59 | ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει η νομοθέτηση βασιζόμενη σε παραπομπές αλλά να γίνεται αυτοτελής νομοθέτηση;
    Να μην χρειάζεται να ανατρέχει ο υπάλληλος σε άλλους νόμους και Υπουργικές Αποφάσεις για να δεις πως πρέπει να εκτελέσει την δουλειά σου;
    Να διαβάζει ένα νόμο, ο οποίος θα είναι το ένα και μοναδικό «εγχειρίδιο» για το αντικείμενο που πραγματεύεται.

    Και εδώ η κεντρική εξουσία, προσπαθεί να νομοθετήσει, αλλά οι βασικές λεπτομέρειες καθορίζονται και πάλι με παραπομπή σε άλλο νόμο.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό.

    Θα μπορούσε να είναι

    ΑΡΘΡΟ 1

    1. Ο παρών νόμος και μόνο καθορίζει την οργάνωση και λειτουργία των κρατικών αυτοκινήτων.
    2. Δικαίωμα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου με οδηγό έχουν οι:

    3. Δικαίωμα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου χωρίς οδηγό έχουν οι:

    4. Οι αναφερόμενοι στην ανωτέρω παράγραφο 2 οδηγοί θα είναι μόνιμοι κρατικοί υπάλληλοι (να οριστούν)
    5. Οι αναφερόμενοι στην ανωτέρω παράγραφο 3 έχουν δικαίωμα ίδιας χρήσης του αυτοκινήτου με πλαφόν Χ χιλιόμετρα ανά μήνα.
    6. Η λειτουργία του στόλου των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας (ήτοι οχήματα αποκλειστικά για την εκτέλεση της υπηρεσίας) διέπεται του από διατάξεις και μόνιμες διαταγές των αρμόδιων υπουργείων. Οι βασικές προδιαγραφές των στόλων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος.
    7. Οιαδήποτε άλλη σχετική διάταξη, αναιρείται με την δημοσίευση του παρόντος.

    Επίσης όπως είναι γραμμένο το άρθρο, είναι σαν να λέει «θα υπάρχουν και υπηρεσίες, των οποίων την λειτουργία των κρατικών αυτοκινήτων ΔΕΝ θα καθορίζει ο ΥΠΕΣ» και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία διευκρίνηση για το ποιες θα είναι αυτές ή πως θα καθορίζεται η λειτουργία του στόλου τους.

    Δεν διαβλέπω καμία πρόθεση για οργάνωση του κώδικα της χώρας.

    Ευχαριστώ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 13:28 | Χρήστος Καλφούντζος

    Ελλάδα δεν ειναι μονο η Αθήνα.
    Επιτέλους παρτε το χαμπαρι.
    Οποιος λέει να χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ οι εκαστοτε κυβερνητικοι/Νομαρχιακοι/Δημοτικοι υπάλληλοι εχει ως χωρα την Αθηνα οι υπόλοιποι ζουν αλλου σε αλλο κρατος.
    Ισως τελικα ειναι σκοπιμο να σας ενημερωσω οτι υπαρχουν δήμοι στην χωρα μας που εχουν χωριά 1:30 και 2 ωρες μακρια απο την εδρα του δήμου, ευκολα ή δυσκολα προσβασιμα.
    Το δε χειμωνα παρτε το 1600 αμαξι σας (απλό και οχι 4χ4) ή το ΜΜΜ και καντε μια επισκευψη να δουμε ποτε και αν θα φτασετε.
    Επίσης ποιος απο εσας που το προτείνει θα δεχοταν να χρησιμοποιει το προσωπικο του ΙΧ για την υπηρεσια του και μαλιστα (συμφωνα με μερικους) να πληρωνει και τα εξοδα ο ιδιος.
    Αυτοι που λενε αυτα ειναι και οι πρωτοι που θα αγανακτουσαν αν τους υποχρεωνε ο εργοδοτης τους να το κανουν και απλα δεν θα το εκαναν.
    Νομιζω οτι καποιες προτασεις ειναι στην σφαιρα της γραφικοτητας ή της αγνοιας.
    Τελος καποια αυτοκινητα πρέπει να ειναι ειδικων προδιαγραφων (ασφαλειας ή δυνατοτητων κινησης)
    Τα ζητουμενα για μενα ειναι
    1. Να μην μπορει ο καθενας να εχει κρατικο αυτοκινητο. Αυστηρος καθορισμος και αιτιολογηση για το λογο και το ειδος του Κ.Ο* που ζητανε οι υπηρεσιες.
    2. Να μην μπορει ο καθενας να χρησιμοποιει αλόγιστα το κρατικο ΙΧ αλλα αποκλειστικα για υπηρεσιακους λόγους. Αυτο θα πρέπει οι υπευθυνοι να βρουνε τροπο να το ελέγχουν (ισως ενα βιβλιο κινησης οχηματος που θα αναγραφουν τον λογο μετακινησης και τα χλμ απο την εδρα του οχηματος. Με το κοντερ του οχηματος μπορει να γινει ευκολος ελεγχος.)
    3. Τα Κ.Ο. που προοριζονται αποκλειστικά για αστική χρήση μεταφορας προσωπικου να ειναι μικρου κυβισμου με πολυ μικρη καταναλωση (υβριδικα,ηλεκτρικα ή οτι αλλο)
    4. Πλην ειδικών Κ.Ο. τα αυτοκινητα υψηλών θέσεων οπως βουλευτες, Γ.Γ, Νομαρχες κλπ δεν χρειάζεται να ειναι υποχρεωτικα mercedes, bmw κ.α Να κοθορίζεται το οχημα και απο την αξία του και οχι μονο απο τον κυβισμό του. (πχ οι βουλευτες να εχουν οχήματα μεχρι 1.8 cc ή 2.0 cc αλλα και αξίας μεχρι 30.000€)και αγορασμενα απο την βουλή οπως τωρα με τον συμφεροτερο τροπο και αντικατάσταση καθε ν χρόνια ή καθε ν χιλιομετρα. Επισης ελεγχος της καταστασης του Κ.Ο. και ποινες για την μη σωστη χρηση του. Επειδη δεν ειναι δικο μας δεν σημαινει οτι θα πρέπει και να το σπαμε.

    και τελος
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ Κ.Ο.Κ. ΤΩΝ Κ.Ο. δεν ειναι αυτοι αφεντες και εμεις δουλοι.

    Μακαρι να αλλαξει κατι.

    * Κ.Ο=Κρατικο οχημα

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 13:23 | dimitris pigiotis

    Καλό το μέτρο αλλά πρέπει να επακταθεί σε όλο το δημόσιο π.χ. Αστυνομία εκεί γίνεται χαμός από το βαθμό του Αστυνόμου Α΄και πάνω υπηρεσιακό αυτοκίνητο και δύο οδηγούς Αστυνομικούς από Ταξίαρχο δε και πάνω δεν το συζυτάμε 2000 κ.ε. και πάνω και τρει οδηγούς.Από πέντε Αστυνομικούς και πάνω επιτελείο και όλο ψάχνουν Ασυνομικούες και δεν μιλάει κανείς (συνδικαλιστές κ.λ.π.)για αυτά τα απαράδεκτα, ντροπή τους δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους; δεν μπορούν μόνοι τους να πληρώσουν λογαριασμούς κ.λ.π. πρέπει να πάει ο Ασυφύλακας οδηγός; για ψάξτε το και θα βγάλετε λαυράκι.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 12:02 | B I

    Εξαιρετική η κίνηση της μείωσης των κρατικών / υπηρεσιακών οχημάτων ιδιαίτερα ως προς τη μείωση των κρατικών δαπανών και μόνο.
    Η γνώμη μου,βέβαια, είναι ότι έσοδα το Ελληνικό Κράτος θα μπορούσε να εισπράξει (και μάλιστα υπερβολικά) από τη φοροδιαφυγή γνωστών ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών και όχι κάθε φορά να μειώνονται κάποιες άλλες κρατικές δαπάνες οι οποίες χρειάζονται (μισθοί, μαζικά υπηρεσιακά λεωφορεία κλπ).
    Θα επικεντρωθώ, όμως, στο μείζον πρόβλημα αυτή της χώρας που είναι η ποιότητα ζωής και περιβάλλοντός της. Ως πολίτης αυτής της χώρας, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην Αθήνα δεν πρόκειται να λυθεί ή να μειωθεί ακόμη κι αν θα μειώσουμε τα κρατικά αυτοκίνητα. Αν δεν απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το φάσμα του τσιμέντου που καταλαμβάνει αυτό το οικτρό κατασκεύασμα που λέγεται Αθήνα δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε ότι θα ζήσουμε καλύτερα.
    Σε μία τέτοια πόλη, ας πούμε, έπρεπε να υπάρχουν μόνο συχνότατες καθαρές συγκοινωνίες και οχήματα έκτακτης ανάγκης για να αναπνεύσουμε. Όλα τα άλλα ημίμετρα και μεθόδους με ελάχιστα αποτελέσματα αποτελούν.
    Στην τελική τη μόνη κατάργηση κρατικών οχημάτων που έχω δει έως τώρα, από την εμπειρία μου, είναι κρατικά λεωφορεία που εξυπηρετούσαν 20-50 δημοσίους υπαλλήλους, την ώρα που Διευθυντάδες απασχολούσαν έναν οδηγό και χρησιμοποιούσαν μια τεράστια «γερμανική κούρσα» για να κινηθούν.
    Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, θα ξεχαστούν κι αυτά με τον καιρό. Έχουμε ένα χάρισμα η αλλοτρίωση να μας επιβάλλεται.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 12:21 | Ιουλία Μαρίνου

    Σε μία χώρα με τόσο μεγάλο χρέος το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις υπερβολικές δαπάνες του δημόσιου τομέα τέτοιες πολυτέλειες είναι απαράδεκτα προκλητικές. Ας δώσουν το παράδειγμα οι «δικαιούμενοι» κρατικών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή και τα δικά τους αυτοκίνητα. Εάν μάλιστα τα οδηγούν οι ίδιοι, αυτό θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες. Για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις ας διατηρηθούν ορισμένα μικρά αυτοκίνητα ανά Υπουργείο ή Δημόσιο Οργανισμό για κοινή χρήση ανάλογα με τις ανάγκες. Ολοι όσοι ηγούνται της προσπάθειας που ξεκινάει είναι σημαντικό να δείξουν ότι όλα όσα λένε τα εννοούν, αυτό θα είναι για το καλό όλων, των ιδίων συμπεριλαμβανομένων.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 12:48 | Λαμπρος Παλασης

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ‘ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΑΣ’.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 12:54 | Νεκτάριος

    Χαίρετε.
    Καλή δύναμη στο έργο σας το οποίο ελπίζω να ολοκληρώσετε. Έχετε 4 χρόνια και γιατί όχι και περισσότερα να βοηθήσετε επιτέλους το ελληνικό κράτος να δείξει την ευρωπαική του εικόνα. Δείχνετε αποφασισμένοι και είναι πολύ θετικό.
    Όσων αφορά τα περί κρατικών οχημάτων είναι μία καλή αρχή, περιμένουν βέβαια πολλά ακόμη να γίνουν, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα τα οποία θα δωθούν για παιδεία, υγεία, κοινωνική πολιτική.
    Ευχαριστώ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 11:46 | ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετασθεί και το ζήτημα της διάθεσης/χρήσης αυτοκινήτων στις τράπεζες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. 1)Πιθανόν να μη γνωρίζετε ότι στους έχοντες θέση συμβούλου και στους διευθυντές στην ΑΤΕ διατέθηκαν (ως ειδικό προνόμιο πλέον λοιπών παροχών αγνώστου είδους και ύψους), από την τελευταία διοίκηση και αυτοκίνητα ΙΧ (στους συμβούλους μάλιστα και με οδηγό). Στην ιδιαίτερη δε περίπτωση «ζεύγους διευθυντών» διατέθηκαν 2 αυτοκίνητα(!). Κι αυτό όταν για το υπόλοιπο προσωπικό,ακολουθήθηκε η σκληρότερη όλων των τραπεζών πολιτική λιτότητας. 2)Ακόμα, και στο ελλειμματικό Ταμείο Υγείας (ΤΥΠΑΤΕ) υπάρχει αυτοκίνητο με οδηγό για χρήση του (εκλεγόμενου-συνδικαλιστή) προέδρου. Και γι αόλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρόκειται για χρηματοδότησή τους από τα χρήματα του έλληνα μισθωτού-φορολογούμενου (περ.1) ή από τις εισφορές του εργαζόμενου τραπεζ/λου.
    Ευχαριστώ, για τη δυνατότητα συμμετοχής και έκφρασης προτάσεων συνυπευθυνότητας που μας παρέχετε, για την ανάταξη της χώρας μας.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 11:13 | George

    Καλημέρα σε όλους! Εγω θέλω να ρωτήσω κάτι απλό! Γιατί οι Δήμαρχοι θα πρέπει να έχουν δημόσια αυτοκίνητα? Θεσπίστε μία τιμή ανα χιλ και πληρώστε τους να έχουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ αυτοκίνητα. Αλλα και πάλι προσοχή στα χιλιόμετρα που γράφει ο κάθένας οτι έκανε!! Ελπίζω να πάει καλά το μέτρο ( αν διαβάζει κανένας τι γράφουμε εδώ!) Αντε να δούμε.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 11:20 | TATIANA TSITSIMELI

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ-ΔΗΜΑΡΧΟ-ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΤΛ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΛΕΓΧΟ.(ΤΟΠΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ-ΣΚΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ)
    ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 11:25 | ΚΑΝΑΒΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΥΒΡΥΔΙΚΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΛΙΖΙΝΚ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΕΥΡΟ 5 ΚΙΝΗΤΗΡΑ,ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ Η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:43 | ΠΟΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αξιέπαινη η πρωτοβουλία.Μακάρι να συνεχισθεί και να εφαρμοσθεί.Για να έχει όμως ο κόσμος άποψη και γνώμη και να υπηρετείται έτσι ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης, πρέπει πρώτα να έχει γνώση.Πως όμως να έχει γνώση όταν το άρθρο 1 της Υπουργικής Απόφασης παραπέμπει σε ένα νόμο άγνωστο στο κόσμο? θα ήταν δύσκολο να αντιγραφεί η παρ. 1 του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101/Α΄), όπως το άρθρο αυτό ισχύει ώστε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο δημόσιος τομέας?

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:23 | kostas nanousis

    Πράγματι αποτελεί καινοτομία η απόφαση της κυβέρνησης στο να περιορίσει τα κρατικά αυτοκίνητα.Αποτελούσε και αποτελεί ντροπή το γεγονός να γίνεται τόσος ντόρος για το συμμάζεμα της οικονομίας και από την άλλη να βλέπεις το κάθε βουλευτή να έχει το δικό του προσωπικό σωφέρ για οποιαδήποτε μετακίνηση του υ πηρεσιακή και μη με το πολυτελεστατο Lexus ,υβριδικό δε.Παρακαλούμε να πάψει πια αυτή η πρόκληση.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:32 | Παπαδόπουλος Σωτήριος

    Να εξετασθεί από μηδενική βάση το θέμα έτσι ώστε να αποφασισθεί ποιοί πραγματικά πρέπει να έχουν κρατικό αυτοκίνητο (π.χ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργοί και τέλος).
    Ακόμη πιό σημαντικό είναι να αποφασισθεί ποιοί πραγματικά πρέπει να έχουν και οδηγό.
    Σε όλα τα κρατικά αυτοκίνητα (πλην κάποιων που λόγοι ασφαλείας δεν το επιτρέπουν) να εγκατασταθεί σύστημα GPS για να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση των διαδρομών (να μην πηγαίνουν οι κρατικοί υπάλληλοι για ψώνια με τα κρατικά αυτοκίνητα).
    Για όλους τις άλλες περιπτώσεις που δεν θα προβλέπεται κρατικό αυτοκίνητο, να εφαρμοσθεί σύστημα μετακίνησης με τα προσωπικά αυτοκίνητα των υπαλλήλων ή των κρατικών λειτουργών και σύστημα χιλιομετρικής αποζημείωσης.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:47 | Μπληζιωτης Κων/νος

    Κρατικά αυτοκίνητα και οδηγους μόνο στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό .

    Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, χιλιομετρική αποζημίωση ( το ημισυ των ΤΑΞΙ) για χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου του για Υπηρεσιακους λογους μονον αν ο μισθος του ειναι μικροτερος του 3πλασιου ενος ΠΕ Δημασιου Υπαλληλου(όχι βέβαια για την μετάβαση και την αναχώρηση από την εργασία που έτσι κι αλλιώς αποτελεί υποχρέωση του καθενός, αλλά για τυχόν μετακινήσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα στη διάρκεια της ημέρας).

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:06 | ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΟΕΔΡΟ Ή ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:48 | Αθανάσιος Κραβαρίτης

    Επί τέλους η έναρξη πραγματικής συμμετοχικής δημοκρατίας είναι γεγονός.

    Σχετικά με τα συζητούμενα.

    «Καλό θα ήταν οι εκάστοτε αρμόδιοι με τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς (ΜΜΜ), Υπουργοί, γ.γ. κλπ να μεταβαίνουν στα υπουργεία τους με τα ΜΜΜ και όχι με υπηρεσιακά οχήματα.Τότε ασφαλώς πολλά θα βελτιωθούν στις δημόσιες συγκοινωνίες μας.»

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:57 | Κοττάκη Θεανώ

    Επεξηγεί η κυβέρνηση αναλυτικά ποιός δικαιούται να πάρει και τι ακριβώς και κάτω από ποιες προΫποθέσεις.

    Για να υπάρχει όμως πλήρης εικόνα κάπου θα πρέπει να ξέρουμε και τι ακριβώς υπήρχε, τι καταργήθηκε ή θα καταργηθεί στο μέλλον.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην νέα κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα αυτά με συνέπεια, σταθερότητα και διαφάνεια. Ελπίζω πραγματικά να συνεχίσει αυτήν την πορεία και να μην απογοητεύσει όλους αυτούς που στήριξαν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον στο έργο της.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 09:50 | Mαριος

    Καλημερα. Μπορει καποιος να μας εξηγησει ΓΙΑΤΙ χρειαζονται κρατικα αυτοκινητα οι διαφοροι γραμματεις και φαρισαιοι;;;;

    Εκτος των αυτοκινητων των υπηρεσιων τυπου ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ οι υπολοιποι γιατι πρεπει να εχουν αυτοκινητο που το πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι;;;

    Εργαζομενοι δεν ειναι κι αυτοι οπως κι εμεις;;;

    Ας χρησιμοποιουν τα προσωπικα τους αυτοκινητα. Εμεις τι ειμαστε δηλαδη;;; Τα κοροιδα;;;

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 09:13 | Πετσαλάκης Γιώργος

    Καλημέρα,

    Μετά από την καταγραφή των οχημάτων που θα έχει στη διάθεση του ο κάθε φορέας, καλό θα ήταν να δημοσιευτούν τα στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει εμφανές στον κάθε πολίτη το μέγεθος της περικοπής. Η δημοσίευση των οχημάτων προς χρήση μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μέσα από την ιστοσελίδας του κάθε φορέα/υπηρεσίας.

    Επίσης, τα οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, ίσως είναι χρήσιμο να διατεθούν σε κάποια από τα σώματα ασφαλείας (π.χ. τροχαία, αστυνομία εθνικών δρόμων κτλ). Σίγουρα θα διευκολύνουν σε θέματα εποπτείας και επιβολής της τάξης σε μεγάλους αυτοκιτηνόδρομους.

    Με εκτίμηση,
    Ένας πολιτης

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 09:27 | babis psaras

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και καλή αρχή!
    Κάθε κυβέρνηση, όσο θυμάμαι, μόλις βγει, έχει για αγαπημένο της θέμα τα κρατικά αυτοκίνητα. Σ’ αυτό το σάκο του μποξ κάνουν προπόνηση όλοι όσοι θέλουν να δείξουν πόσο νοικοκύρηδες είναι. Επειδή όμως κι εμείς στη ζωή μας νοικοκύρηδες είμαστε, θέλουμε να ακούσουμε κάτι πιο ριζοσπαστικό και περισσότερο αποτελεσματικό. Αυτό που διάβασα είναι άτολμο και απλά διαχειριστικό. Θα το δείτε κι εσεις όταν θα κάνετε (θα κάνετε;;;) αξιολόγηση μετά από ένα χρόνο, για να δείτε τα αποτελέσματα του νόμου. Και κυρίως να δείτε το ποσό για τα καύσιμα. Εκεί γίνεται το μεγάλο πάρτυ. Εύχομαι να αποδειχτεί ότι έχετε δίκιο. Και αν δεν έχετε, να βγείτε να μας το πείτε.
    Πιστεύετε αλήθεια ότι με το να τους παρέχετε κρατικό αυτοκίνητο, αυξάνεται η παραγωγικότητά τους υπέρ του λαού; Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;
    Πρόταση: Περικοπή τουλάχιστον κατά 50% αυτού του στόλου των εποχούμενων κυβερνητών κάθε μεγέθους.
    Γι αυτό εκλεχθήκατε με 10 και μονάδες διαφορά. Για να τολμήσετε!
    Αν όχι τώρα, πότε;
    Με τιμή,
    Και πάλι συγχαρητήρια!

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 08:11 | NIKOS

    Συμφωνώ εγκρίνω και επαυξάνω με το παρακάτω σχόλιο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα! Γιατί λοιπόν εγώ πρέπει να πληρώνω από την τσέπη μου το αυτοκίνητό μου για να πηγαίνω στην δουλειά μου, ενώ σε κάποιον άλλο θα πρέπει να του το πληρώνω πάλι εγώ?
    Μπορεί ο κάθε Γ.Γραμματέας ή οποιοσδήποτε άλλος, να χρησιμοποιήσει αν θέλει το όχημα το δικό του (και να πληρώσει ο ίδιος την βενζίνη του) ή αλλιώς να χρησιμοποιήσει ΑΚΟΜΑ καλύτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός. Όπως εγώ υπολογίζω την κίνηση και τον χρόνο που χρειάζομαι για να πάω κάπου, έτσι και οι υπόλοιποι.
    Σίγουρα κάποιες εξαιρέσεις θα πρέπει να υπάρξουν για μετακίνηση ΑΛΛΩΝ προσώπων (επίσημων επισκεπτών από άλλες χώρες) αλλά εδώ που τα λέμε αυτό το χάλι θα πρέπει να λήξει επιτέλους!
    Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να έχουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά μεταξύ μας!
    Αν ήμουν Γενικός Γραμματέας κάπου, ή υπουργός, από τον μισθό μου θα φρόντιζα να μετακινούμαι κιόλας! Γιατί πρέπει να πληρώνομαι extra για αυτό? Να πληρώνω ο ίδιος τα Τέλη Κυκλοφορίας μου! Ώστε όταν είναι να τα αυξήσω, να την ΑΚΟΥΩ!
    Μόνο όταν ο κάθε πολιτικός έχει τις ίδιες «ανέσεις» με εμάς θα φροντίζει πραγματικά το καλό! (Προς Θεού, δεν μιλάω να παίρνει τα 700 ευρώ που παίρνω εγώ, αλλά θα πρέπει να κάνει το κουμάντο του με αυτά που προβλέπονται από το μισθολόγιό του, χωρίς extra).

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 08:19 | χρυσανθακοπούλου ηρώ

    το μέτρο αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή, όπως και η πρωτοβουλία της ηλ. διαβούλευσης. πλέον δεν χρειάζεται ένα αυτοκίνητο να είναι μεγάλου κυβισμού για να είναι ασφαλές η γρήγορο, οπότε συμφωνώ με τα κυβικά.
    ο αρχιεπίσκοπος και γενικά τα στελέχη της εκκλησίας να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα που να τα πληρώνει η ίδια η εκκλησία (είναι καιρός και μια ακόμα γεναία κίνηση, αυτή του χωρισμού εκκλησίας κράτους)αλλιώς ας δίνει το κράτος αυτοκίνητα και στους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.\
    καλό θα είναι να μπορούν να ελέγχουν οι πολίτες ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται ένα κρατικό αυτοκίνητο γιατί τα περισσότερα και ειδικά αυτά του στρατού και των δήμων χρησιμοποιούνται για καθαρά ιδωτικούς σκοπούς, πχ ψώνια στη λαική κλπ.
    οσο για τις χήρες των πρώην πρωθυπουργών δεν καταλαβαίνω γιατί να απολαμβάνουν τέτοιων προνομίων την ίδια στιγμή που οι χήρες των πολεμικών πιλότων καλούνται να επιβιώσουν με μια σύνταξη που αναλογεί σε βασικό μισθό.
    ευχαριστώ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 08:32 | Λιάσκας Βασίλειος

    Ότι ισχύσει για τον Δημόσιο Τομέα θα πρέπει να ισχύσει ευρύτερα για όλα τα Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμούς κλπ. που καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με δημόσια δραστηριότητα!

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 07:49 | Πρεβεζιάνου Αλεξάνδρα

    Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη συνολική λειτουργία αυτού του διαδικτυακού τόπου. Είναι πράγματι σημαντικό οι πολίτες να μπορούν να καταθέτουν ελεύθερα τις απόψεις τους για τα ζητήματα που αφορούν στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και στη λειτουργία του Κράτους. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, επιτρέποντας τη δημόσια διαβούλευση σε όλα τα θέματα (Παιδεία, Εργασία, Περιβάλλον, κ.λπ.), αν είναι δυνατό ακόμη και ανεξαρτήτως της κατάθεσης συγκεκριμένων νομοσχεδίων.
    Σε ό,τι αφορά τα κρατικά αυτοκίνητα, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν απλώς μια «στρατηγική εντυπώσεων» από την πλευρά της κυβέρνησης. Κατά την άποψή μου, ορισμένα από τα άρθρα, όπως αναφέρονται, θα μπορούσαν πράγματι να δικαιολογήσουν μια τέτοια άποψη. Πρόκειται σαφώς για ένα μέτρο ουσίας και όχι εντυπώσεων, εφόσον οδηγεί και στην εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή του κυβερνητικού έργου υπέρ των πολιτών. Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύω ότι το μέτρο θα πρέπει να δίνει και ένα συγκεκριμένο στίγμα που διέπει την πολιτική της νέας κυβέρνησης. Νομίζω ότι έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να αποσυνδεθούν τα δημόσια αξιώματα στο σύνολό τους από τα όποια «προνόμια» καθιστούν την πολιτική «επάγγελμα» συνοδευόμενο από «αίγλη» και «εύκολους τρόπους πλουτισμού». Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν οι φορείς του κράτους και της εκκλησίας (ιδιαίτερα της εκκλησίας) ότι με το δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν ουσιαστικά επέλεξαν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και όχι να διευκολυνθούν οι ίδιοι βελτιώνοντας το προσωπικό επίπεδο διαβίωσής τους. Και θα πρέπει να δοθεί και το μήνυμα στους νεότερους που ίσως θελήσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Δεν κατανοώ πώς η χρήση κρατικών αυτοκινήτων βελτιώνει το επίπεδο ζωής των πολιτών και ως εκ τούτου δεν βλέπω το λόγο να πληρώνουν οι πολίτες για τη χρήση οποιουδήποτε κρατικού αυτοκινήτου. Ακόμη περισσότερο δε, δεν κατανοώ για ποιο λόγο τα «προνόμια» ενός αξιώματος θα πρέπει να συνοδεύουν τον κάτοχό του έως το τέλος της ζωής του ακόμη και μετά την παύση της άσκησης του αξιώματος! Τέρμα πια με τους «τέως»! Τιμούνται για το όποιο έργο και την όποια προσφορά τους και κρίνονται από την ιστορία. Ως εκεί όμως. Τα προβλήματα τρέχουν και ο κόσμος θα πρέπει να κοιτάζει μπροστά. Η μόνη περίπτωση που φαίνεται απολύτως δικαιολογημένη είναι εκείνη της διάθεσης αυτοκινήτου στις περιπτώσεις επισκέψεων ηγετών ξένων κρατών.
    Συνοπτικά, θεωρώ το μέτρο εξαιρετικά θετικό, αλλά λίγο πιο «επιφανειακό» από ό,τι θα περίμενα. Όπως τόσα εκατομμύρια πολίτες πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο και τα μέσα μεταφοράς, το ίδιο θα έπρεπε να πράττουν και οι δημόσιοι λειτουργοί, επιδιώκοντας μάλιστα και την όσο το δυνατό λιγότερη χρήση αυτοκινήτων, ώστε με τη στάση τους αυτή να στηρίξουν και οι ίδιοι λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον. Είναι λοιπόν το μέτρο μια καλή αρχή, αλλά και μια καλή ευκαιρία για μια συνολικότερη αλλαγή του προφίλ του νέου πολιτικού και του δημόσιου λειτουργού, ο οποίος δεν «αναγνωρίζεται» μέσω των προνομίων που του παρέχονται δικαιωματικά, αλλά μέσω του έργου του.
    Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία!

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 07:34 |

    1) Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει κρατικά αυτοκίνητα. Ούτε οι Μητροπολίτες ούτε ο Αρχιεπίσκοπος. Παρόλο που τυπικά αποτελούν ΝΠΔΔ, όλοι γνωρίζουν οτι δεν έχουν τις υποχρεώσεις των ΝΠΔΔ. Καποια στιγμή πρέπει να πάψουν να έχουν και όλα τα προτερήματα. Και ένας τρόπος είναι να κοπούν τα κρατικά αυτοκίνητα από ΟΛΑ τα ΝΠΔΔ (και προφανέστατα και απο οποιοδήποτε ΝΠΙΔ όπου το δημόσιο έχει κάποια παρέμβαση/εποπτεία).

    2) Κρατικά οχήματα δεν πρέπει να έχουν οι στρατιωτικοί, και τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό), πέρα των αρχηγών σωμάτων. Δεν δικαιολογείται όλοι οι διοικητές μονάδων να έχουν οδηγό και δικό τους όχημα. Είναι διαφορετικό πράγμα η ασφάλεια από την μετακίνηση (η προστασία κάποιων λόγω θέσης ή ειδικής Υπηρεσίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη).

    3) Οι βουλευτές δεν πρέπει να έχουν κρατικό όχημα. Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί. Ο χώρος εργασίας των βουλευτών είναι η Βουλή. Γιατί χρειάζονται αυτοκίνητο για να φτάσουν στην πλατεία Σύνταγματος?

    4) Κρατικά οχήματα δεν πρέπει να έχουν οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού ούτε οι Περιφερειάρχες. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο (υπηρεσιακό pool car) για τη μετακίνησή τους σε περίπτωση ανάγκης στον τόπο όπου απαιτείται να βρεθούν (π.χ. περίπτωση πυρκαγιάς, κτλ.)

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 07:49 | Δημητρης

    Σαφέστατα ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και του ευρυτέρου Δημοσίου Τομέα καθώς και ορισμένα πρόσωπα που καταλαμβάνουν θέσεις Διοικήσεως στους ανωτέρω φορείς πρέπει να διαθέτουν υπηρεσιακό όχημα και οδηγό. Ωστόσο θέλω να επισημάνω το θετικό αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία η εξαγγελία του νέου μέτρου.
    Πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αυτοκίνητα των δήμων και των μητροπολιτών.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 06:50 | Vasilis Terzis

    Είναι προκλητικό να βλέπεις καθημερινά mini buses να μεταφέρουν υπαλλήλους της ΔΕΗ από Έδεσσα προς Αμύνταιο και αντιστρόφως όταν παίρνουν προκλητικούς μισθούς δυο τρεις χιλιάδες ΕΥΡΩ το μήνα το κάνουν διότι έχουν ένα διακόπτει στο χέρι και μπορούν να τον κατεβάσουν οπότε θέλουν
    Βασιλης

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 06:54 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    Καλημέρα,
    Είμαι υπέρ της κεντροποιημεμενης διαχείρισης των αυτοκινήτων του δημοσίου από το Υπουργείο με βάση τις ανάγκες των Υπουργείων – υπηρεσιών γενικότερα, αλλά πάντα με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 01:35 | Ελένη Β.

    Αρχικά να συγχαρώ αυτή την καινοτομία της δημόσιας διαβούλευσης, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Θεωρώ ότι μέσα από το διάλογοι μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν.
    Η άποψή μου, όσο αφορά τα κρατικά αυτοκίνητα, συμφωνεί με των περισσοτέρων. Η φύση της δουλειάς του καθένα μας, έχει τα υπέρ και τα κατά της. Ο τρόπος μετάβασης στο χώρο εργασίας μας, ή κάποιες άλλες υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τη μετακίνησή μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.
    Πολύ περισσότερο, όταν συζητάμε για δημόσιο χρήμα, άρα χρήματα όλων των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.
    Σ΄αυτή τη βάση δε μπορούμε πλέον να συζητάμε για αμέτρητους προνομιούχους υπαλλήλους αιρετούς και διορισμένους. Η πολιτεία έχει ήδη φροντίσει αυτοί οι «προνομιούχοι» να αμείβονται με παχυλούς για τα δεδομένα μισθούς και μάλιστα οι ακόμη περισσότερο ευνοημένοι και με μισθό από δύο θέσεις, π.χ. αντινομάρχης-δημόσιος υπάλληλος.
    Δυστυχώς η νοοτροπία είναι ότι πρώτα κάνω τα πάντα για να εξασφαλίσω μία θέση, π.χ. υπάλληλος σε τεχνική υπηρεσία και έπειτα ζητώ και αυτοκίνητο και χιλιομετρική απόσταση και οδηγό και 3.000,00 ευρώ το μήνα.
    Το παράδειγμα στον πολίτη ας το δώσουν πρώτοι απ’ όλους οι αιρετοί μας και ας καινοτομήσουμε με την κατάργηση των κρατικών αυτοκινήτων, πλην ελαχίστων.
    Tέλος ας επενδύσουμε όλα αυτά τα χρήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ποδηλατοδρόμους, σε πεζοδρόμια.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 01:45 | ΙΩΑΝΝΗΣ Σ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΑΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ ΝΑ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Ή «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΟΤΑΝ
    1.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΜΕΤΡΟΥ.(ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΗΘΚΑ ΟΡΘΟ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΡΘΟ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ) ΟΡΘΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΡΘΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΡΘΟ ΚΛΠ).
    2.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ, ΤΟ «ΓΙΑΤΙ» ΚΑΙ «ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» ΚΛΠ ΚΛΠ. Ή
    ΜΕ ΤΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΩ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?
    2. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ (ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ELITE ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
    3.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, Η ΠΧ.ΠΡΟΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ.

    3.ΕΑΝ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ «ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ» ΠΟΥ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ Η ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ «ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ»),Η ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ (ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ Η ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ). Η ΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΑ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΡΟ
    (Π.Χ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ,ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ,ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ,ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΛΠ).

    4.ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΕΜΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΘΕΣΜΟΥ» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ «ΕΜΠΝΕΕΙ» ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΜΕΝΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ,(ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ) ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΑ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ:
    *Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ,
    *Η ΤΕΧΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ) ΜΕΤΡΙΑ
    *Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΛΛΙΠΗΣ (ΛΕΙΠΕΙ ΣΑΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ
    *Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΘΕΤΙΚΗ (ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ)
    *Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ).ΕΠΙΜΕΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΛΟΣ? .ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΕΚΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?
    ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ?
    *ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ:ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ(ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ)
    *ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ IMAGE ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ: ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΔΙΟΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΩΣ ΟΛΙΓΟΝ «ΑΒΟΛΟ»

    ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΝΑ «ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ» ΓΙΑ «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΟ «ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ», ΑΛΛΑ «ΣΠΕΥΔΕ».