Καθιέρωση ανωτάτου ορίου κυβισμού Κρατικών Αυτοκινήτων και άλλες διατάξεις


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις
α) Του Ν.Δ. 2396/1953 (ΦΕΚ 117/Α’) «Περί κανονισµού χρήσεως και κινήσεως αυτοκινήτων οχηµάτων του Δημοσίου, των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των εν γένει Νοµικών Προσώπων Δηµοσίου Δικαίου».
β) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/
Α΄)
γ) Των άρθρων 3 παρ. 4 και 5 περίπτ. β’ του Ν.Δ. 216/1974 (ΦΕΚ 367/Α’) «Περί συστάσεως Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως».
δ) Του άρθρου 2 παρ. 3 περ. δ’ του Ν. 851/1978 (ΦΕΚ 233/Α’) «περί της Εθνικής Σηµαίας, των Πολεµικών Σηµαι¬ών, κ.λ.π.».
ε) Των άρθρων 3 περ. γ΄ και 22 παρ. 3του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247/ Α’) «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις».
στ) Του άρθρου 19 παρ. 4του Ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α’) «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθµιση θεµάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».
ζ) Του άρθρου 1 παρ. 1Α περ. 15 του Ν. 2647/1998 (ΦΕΚ 237/ Α’) «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και την Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».
η) Του Π.Δ. 373/1995 (ΦΕΚ 201/Α’) «Συγχώνευση των Υπουργείων Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εσωτερικών στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δηµόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και καθορισµός των αρμοδιοτήτων του».
θ) Του Π.Δ. 400/1995 (ΦΕΚ 226/Α’) «Σύσταση Γενικής Γραµµατείας Δηµόσιας Διοίκησης στο Υπουργείο Εσωτε¬ρικών, Δηµόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και καθο¬ρισµός των αρµοδιοτήτων της».
στ) Την απόφαση του Πρωθυπουργού με αρ. 2876/2009 (ΦΕΚ 2234/Β΄) «Αλλαγή τίτλων Υπουργείων», με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Ότι παρίσταται ανάγκη επανακαθορισμού του κυβισμού των επιβατικών κρατικών αυτοκινήτων συμβατικής και νέας τεχνολογίας (υβριδικά και ηλεκτρικά) και των προσώπων που δικαιούνται αποκλειστικής χρήσης υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που εξυπηρετούνται με αυτοκίνητα της Γ.Γ.Δ.Δ. & Η.Δ. ή με τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών τους, καθώς και της ρύθμισης συναφών θεμάτων.

3. Το γεγονός ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού επειδή μειώνεται ο αριθμός και ο κυβισμός των επιβατικών κρατικών αυτοκινήτων καθώς και η κατανάλωση βενζίνης.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 15:39 | Γιώργος

    Είμαι εκπαιδευτικός και επί πολλά έτη μετακινούμαι με το αυτοκίνητό μου πληρώνοντας φυσικά τα καύσιμα και τις φθορές. Θεωρώ αυτονόητο λοιπόν για λόγους συνταγματικής ισότητας με τον ίδιο τρόπο να μετακινούνται όλοι οι κρατικού λειτουργοί και πολιτευτές. Δεν είναι δυνατόν σε δύσκολους οικονομικά καιρούς να κατασπαταλούνται πόροι σε αυτοκίνητα κρατικά & οδηγούς, για να πηγαίνουν οι σύζυγοι των υπουργών για ψώνια και τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και κολέγια.
    Αν στα αλήθεια η πολιτική είναι προσφορά στα κοινά και όχι αρπαχτή και επάγγελμα, σίγουρα το επόμενο βήμα θα πρέπει να μας οδηγήσει προς τέτοια κατεύθυνση.
    Θεωρώ θετικότατο βήμα το άνοιγμα του διαλόγου με τους πολίτες, Από τις πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες πο ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται τα κοινά, ελπίζω να προκύψει κάτι καλό για τον τόπο μας….

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 15:04 | Dimosthenis Kekes

    Σωστό μέτρο,μπράβο συνεχίστε έτσι.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 12:19 | Σωτήρης Ψωμάς

    Το ανώτατο όριο κυβισμού δεν είναι κατ’ ανάγκη συνώνυμο με χαμηλότερη εκπομπή ρύπων και μικρότερο λειτουργικό κόστος οχήματος.
    Επιπλέον δεν είναι δεδομένο ότι δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι η αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου υψηλού κυβισμού δεν μπορεί να μην έχει κόστος.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 12:23 | petros

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια διαφάνειας στις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί και δεν πρόκειται για ένα πυροτέχνημα.
    Αναφορικά με τα καθαρά οικονομικά αυτοκίνητα σε δημόσιες υπηρεσίες, θα μπορούσε η κυβέρνηση να συνάψει απευθείας συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες και να συμμετάσχει σε προγράμματα εξέλιξης καθαρών αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας (π.χ. ενεργειακές κυψέλες, υδρογόνο). Τα οφέλη για την ελληνική κυβέρνηση:
    – να λάβει δωρεάν αυτοκίνητα ή με μικρό τίμημα για κάποιο χρονικό διάστημα
    – να δημιουργηθούν υποδομές υποστήριξης τέτοιων οχημάτων για ευρύτερη χρήση στο μέλλον (σταθμοί ανεφοδιασμού).
    – να γίνουν επενδύσεις στην χώρα που να έχουν σχέση με τεχνολογίες καθαρής αυτοκίνησης.
    Παρόμοιες προτάσεις έχουν γίνει στο παρελθόν από τον Κώστα Καββαθά και από άλλους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

    Υ.γ. Ελπίζω κάποιος να διαβάζει όλες τις προτάσεις που γράφονται στην ιστοσελίδα.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 12:03 | Χρήστος Χαντζάρας

    Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι το Διαδίκτυο είναι ο μόνος τρόπος (αυτήν τουλάχιστον τη στιγμή) για τη δημιουργία ενός αξιοκρατικού πλαισίου σε ότι αφορά τη δημόσια διοίκηση. Και μόνο σαν εξαγγελία αποτελεί μία τομή… Η πράξη όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Έχοντας σπουδάσει και εργαστεί ως web developer στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα θεωρώ πως σαν κυβερνητικός κόμβος σε μία τόσο σημαντική τομή στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση θα έπρεπε να είναι πιο άρτια σχεδιασμένος και πιο εξελιγμένος προγραμματιστικά. Και προφανώς δε μιλάω για την εμφάνιση και μόνο, αλλά περισσότερο αναφέρομαι στην ευχρηστία και δομή του δικτυακού τόπου ώστε να είναι ευκολότερο για τον καθένα να εντοπίσει αυτό που επιθυμεί είτε να αναγνώσει είτε να σχολιάσει… Περιμένω λοιπόν μία καλύτερη προσέγγιση στην ανάπτυξη του κόμβου αφού και η σχεδίαση και η οργάνωση του περιεχομένου παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με το ίδιο το περιεχόμενο. Καλή επιτυχία σε κάθε περίπτωση.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:51 | Ελευθεριος Κ.

    Δεν εχω πολλα να προσθεσω. Τα εχουν πει οι προηγουμενοι. Θελουμε να ακουγομαστε, οι ανθρωποι εχουν πολλα να πουν και μαλιστα σημαντικα. Σε καθε θεμα υπαρχουν αλλωστε ειδικοι οι οποιοι με μηδενικο κοστος απο εδω μπορουν να δινουν ιδεες και να ακουγονται και να πολλαπλασιαζονται. Με μικρο κοστος πετυχαινει κανεις αμεση δημοκρατια, πολλες ιδεες και συμμετοχη ολων στα προβληματα που μας αφορουν.
    Εχουμε φυγει πια απο εκεινες τις εποχες οπου πολλοι λιγοι κατειχαν τη γνωση και την ικανοτητα διαχειρισης των θεματων του Κρατους, σημερα παρα παρα πολλοι διαθετουν αυτα τα προσοντα. Για διαφορους λογους ομως δεν επιθυμουν η δεν μπορουν να εμπλακουν, μπορουν ομως να συνεισφερουν με ιδεες και προτασεις.
    ΣΥΓΧΡΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπον και θελουμε η προσπαθεια αυτη να συνεχιστει και σε αλλα θεματα που μπορει να υπαρξει διαβουλευση.
    Μια ακομα ιδεα ειναι γιατι να μην ζητησετε απο τους πολιτες να σας δωσουν ιδεες θεματων για διαβουλευση;
    Γιατι να μην ζητησετε απο τους πολιτες να σας δωσουν ιδεες για περικοπη κρατικων δαπανων;
    Γιατι να μην ζητησετε απο τους πολιτες να σας δωσουν αναπτυξιακες ιδεες που θα βελτιωσουν και τα εσοδα του κρατους;

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:10 | Νανάκης, Αντώνιος

    Είναι γεγονός παγκοίνως αποδεκτό θεωρώ, η πρόκληση των Mercedes-600 απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μοχθούν για τα προς το ζείν, παρουσία της κρίσης και όχι μονο..

    Όμως, πέρα από το γεγονός αυτό δεν κρύβω την χαρά μου για την αναβίωση της «Ηλεκτρονικής» [πλέον] Πνύκας!

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
    Είναι ίσως η μέγιστη εξυπηρέτηση του διαδικτύου! Να εξυπηρετεί την Δημοκρατία, να είναι ουσιαστικά ο συνδετικός ιστός μεταξύ κυβερνήσεως και πολιτών. Δηλαδή η δύναμη [κράτος] στα «χέρια» των πολιτών [δημος], εκεί που ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεται.

    Η πρόκληση τωρα θα είναι το κατα πόσο θα λαμβάνονται υπ’όψιν οι απόψεις αυτές!
    Αν θα αναγνώσκονται όλες!
    Αν θα αξιοποιούνται!

    Υ.Γ. Με την πρωτοβουλία αυτή μου δώσατε λόγο να ασχοληθώ με τα δημόσια δρώμενα!!

    Ευχαριστώ.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:58 | Σπύρος Μαντζαρλής

    Συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο. Είναι πρόκληση τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα δημοσίων υπαλλήλων, όποιοι και να είναι αυτοί.

    Προσοχή μην αρχίσετε με εξαιρέσεις και διαφοροποιήσεις.

    Οι δήμαρχοι και οι συν αυτώ χρειάζονται ένα ΜΙΚΡΟ ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

    Οι βουλευτές έχουν την βουλευτική αποζημείωση γιατί να έχουν και απαλλαγή και ειδική μεταχείρηση στην αγορά αυτοκινήτου? Είναι επαγγελματίες όπως χιλιάδες άλλοι Ελληνες. Ας πληρώσουν απ την τσέπη τους ότι επι πλέον θέλουν, όπως πληρώνουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για επαγγελματικούς λόγους.

    Προσοχή και στην χρήση που κάνουν των κρατικών αυτοκινήτων. Να μην κυκλοφορήσουν φωτογραφίες των κρατικών αυτοκινήτων που πηγαίνουν παιδιά στο σχολείο ή τον οδηγό που πάει στο καθαριστήριο. Και αυτό σήμερα συμβαίνει καθημερινά, δυστυχώς.

    Φυσικά και με τις ένοπλες δυνάμεις το ίδιο.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:47 | Γρηγορης Κρητικος

    Κύριοι
    Καλό είναι το μέτρο που σκέφτεστε να εφαρμόσετε. Θέλω να σας πω όμως
    ότι το υβριδικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στο εμπόριο αυτη τη στιγμή
    δεν είναι 1400 η 1600 κυβικα αλλά 1500 και 1800 και μόνο μία εταιρεία
    τα κατασκευάζει. Μάλλον σαν σκέψη είναι καλή αλλα έγινε λίγο βιαστικά και απο άνθρωπο που δεν γνωρίζει πολλά απο αυτοκίνητα. Επίσης υπάρχει και ένα μοντέλο 1300 κυβ. από άλλη εταιρία αλλα δεν είναι ακριβώς
    υβριδικό, όπως και μία μεγάλη λιμουζίνα που θα κυκλοφορισει σε λίγες
    ημέρες μεγάλης αυτοκιν/νίας. Ενημερωθείτε από ανθρώπους ειδικούς
    στα ευτοκίνητα.Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:26 | γιάννης μαυροειδής

    Μπράβο, συνεχίστε καί δέν θά χάσετε. Οι συμβολισμοί φτάνουν

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 11:00 | ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Καλά όλα αυτά και πρέπει να γίνουν. Μήπως θα έπρεπε όλοι αυτοί (υπουργοί, γραμματείς κλπ)για τις μετακινήσεις τους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ? για να είναι και σε επαφή με τον κόσμο, αλλά και να βλέπουν και να συζητούν με τον κόσμο τα προβλήματα.
    Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο με το τρένο από Αθήνα για Λάρισα και πόσο θα κοστίζει η μετακίνηση με το αυτοκίνητο ?

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 10:20 | tassos

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΤΟΜΕΣ ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΜΕ .ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ,ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΡΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
    ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  • 24 Οκτωβρίου 2009, 09:18 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ. «Η πρώτη ενασχόληση του Περικλή με τα κοινά ήταν το 472 π.Χ., όταν έγινε χορηγός της τριλογίας του Αισχύλου από την οποία έχει διασωθεί η τραγωδία Πέρσες».
    ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ! ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ!!! ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ!ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ!!!(ΒΛΕΠΕ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!! ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ!!! Π.Χ. ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΖΗΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΑ Ή ΟΧΙ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!!! ΝΕΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ) ΝΑ «ΠΕΡΑΣΕΙΣ». ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ!!!

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 23:35 | Παπαγιάννης Γιώργος

    Σύμφωνα με το σχόλιό μου για το ποιός πρέπει να δικαιούται κρατικό αυτοκίνητο και στο οποίο αναφέρομαι σε τέσσερις περιπτώσεις/θεσμούς, θα έλεγα οτι σημαντικότερη θα ήτανε η ασφάλεια που παρέχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Συνήθως η ασφάλεια εξαρτάται πολλές φορές και από τον κυβισμό του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να θεωρώ τα 1600cc-1800cc μια ασφαλή λύση.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 20:39 | teo

    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ….

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 17:52 | Γεράσιμος Φραγκόπουλος

    Με μεγάλη μου χαρά βλέπω εν λειτουργία ένα σύστημα όπου επιτέλους θα μπορεί ο απλός πολίτης να εκφράζει τις απόψεις του και να μην αισθάνεται φιμωμένος. Εξάλλου ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τόσα χρόνια, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να μην υπάρχει σε εφαρμογή ένα σύστημα όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφέρουν την άποψη τους για τα κοινά, ενώ στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχε η Αγορά σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο για αυτόν τον σκοπό.
    Για το θέμα των κρατικών αυτοκινήτων είμαι υπέρ της μείωσης του υπάρχοντος στόλου μόνο στα απολύτως αναγκαία, για όσα υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης να γίνεται με βάση την χρήση. Δηλαδή για οχήματα που θα κινούνται εντός του κέντρου των πόλεων τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, για τις άλλες χρήσεις ένα υβριδικό με οροφή στα 1600-1800 κυβικά. Εναλλακτικά θα πρότεινα την υιοθέτηση εναλλακτικών προς την βενζίνη καυσίμων για τον υπάρχοντα στόλο όπως είναι π.χ. το Φυσικό Αέριο και το Υγραέριο. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις πλέον στο κέντρο τους κυκλοφορούν ελεύθερα τα υβριδικά-ηλεκτρικά και τα υγραεριοκίνητα οχήματα δεδομένου του γεγονότος ότι το αέριο είναι 100% ασφαλές σαν κάυσιμο και θεωρείται καθαρά οικολογικό αφού κατά την κάυση του δεν παράγονται οι βλαβερές ουσίες που παράγει η καύση της βενζίνης.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 16:12 | Μιχάλης Παναγόπουλος

    Ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που προβλέπονται για τον κυβισμό και την κατανάλωση, πιστεύω ότι θα ήταν καλό να υπήρχε και περιορισμός στο κόστος αγοράς (ή μηνιαίας μίσθωσης), ανάλογα με την υπηρεσία που θα κάνει χρήση του οχήματος.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 16:55 | ΚΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Συνιστά σημαντική πρωτοβουλία και καινοτομία οι οικονομίες και οι θυσίες να ξεκινήσουν από τους πολιτικούς, στο πλαίσιο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτων στην πολιτική.
    Συμφωνώ στην υλοποίηση μέσω νομοθετικής ρύθμισης για υβριδικά και μέχρι 1600 κυβικά. Σημασία έχει να γίνονται οι Υπηρεσιακές μετακινήσεις και όχι να κυκλοφορούν τα πρόσωπα με πολυτέλεια(και πανάκριβα). Να περιοριστούν τα πρόσωπα που δικαιούνται κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό στα απολύτως απαραίτητα.. Ο περιορισμός των δαπανών στο Δημόσιο έχει πολλά περιθώρια, δεν είναι άστοχο να ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα….

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 15:58 | Δρακάκης Ανέστης

    1. Γιατί ακόμα δεν έχουν μπεί φωτοβολταϊκά συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ?

    2. Είναι πολύ φθηνό και οικολογικό να έχετε τον φωτισμό τουλάχιστον τής Βουλής μέ φωτοβολταϊκά συστήματα. Έτσι θα παραδειγματιστεί και ο κόσμος.

    3. Μειώστε τον στόλο τών κρατικών αυτοκινήτων και μην αγοράσετε άλλα αυτοκίνητα μέχρι να βγούμε από την κρίση. Πολλοί από εμάς που ψηφίσαμε έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο για δύο δεκαετίες ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

    4.Παρακαλούμε πολύ μην ξοδέψετε τους φόρους μας για να πάρετε καινούρια αυτοκίνητα! Καλύτερα δώστε τους φόρους μας για να δημιουργηθούν δουλειές για τα νέα παιδιά που είναι άνεργα! Είναι κρίμα να χάνονται τόσα χρήματα χωρίς λόγο!

    5. Προτείνω να γίνεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!Είναι εύκολο και θα μπορείτε να δώσετε φωνή σε όλους εμάς που θέλομε να βοηθήσουμε τη χώρα με τις ιδέες μας αλλά τόσα χρόνια είμαστε φιμωμένοι!

    6. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ!

    Με εκτίμηση,
    Α.Δ.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 14:45 | Δημητριάδης Χρήστος

    Αρκετά με την κοροϊδία και τις δήθεν προοδευτικές ευαισθησίες σας κύριοι και κυρίες της νέας διακυβέρνησης.
    Φυσικά και είναι καλό να υπάρχει ανώτατο όριο κυβισμού. Αλήθεια χρειάζεται διαβούλευση αυτό το θέμα;
    κόψτε το δούλεμα και δουλέψτε με μεράκι χωρίς προσδοκίες διαφήμισης του δήθεν έργου σας.
    Είναι υποχρέωσή σας να παράγετε έργο χωρίς τυμπανοκρουσίες.
    Και φυσικά για να με πείσετε για τις προθέσεις σας θα ήθελα να δώ μειώσεις στους μισθούς τους δικούς σας. Προέδρου, Υπουργών και Υφυπουργών, Βουλευτών και κάθε λογής εξωτερικών συνεργατών αυτών.
    Ξεκινήστε λοιπόν από εσάς πρώτα και μετά δείτε εάν κάποιος θα πρέπει να έχει αυτοκίνητο 1.400 ή 4.000 κυβικών.
    Φυσικά θα πρέπει να βάλετε ασφαλιστικές ρυθμίσεις ώστε να μην νοικιάζει το Δημόσιο μεγάλου κυβισμού υπερπολυτελή οχήματα παρακάμπτοντας τα μικρά της βιτρίνας!
    Συμπερασματικά, ΔΕν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων. Απλά χαρίστε τα πλεονάζοντα σε απόρες οικογένειες, μήν αγοράζετε κανένα καινούργιο όποιας τεχνολογίας και αν είναι αυτό εφόσον δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϊόν και για να καλύψετε τις ανάγκες φιλοξενείας ξένων προσκεκλημένων να κάνετε διεθνή διαγωνισμό και να αναθέσετε την δουλειά αυτή σε μια εταιρία που θα σας παρέχει αυτοκίνητα και άλλο εξοπλισμό όπως και προσωπικό

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 12:30 | Αντώνιος Κοντάκης

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΚΕΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΤΟΣΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ…ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ…ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 11:31 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗΣ

    ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 11:43 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

    ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ 1400 ΚΥΒΙΚΑ, ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ Κ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,ΟΧΙ ΚΑΤ’ΑΝΑΓΚΗΝ ΥΒΡΙΔΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ.ΓΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΕΡΗ ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΕΩΣ 1400 ΚΥΒΙΚΑ ( Π.Χ. ΤΕΡΙΟΣ) ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΡΥΠΩΝ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΛΠ (ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ).ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΧΗΡΕΣ,ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΛΠ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Κ ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ Κ ΛΙΓΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑ…ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Κ Μ.Μ.Μ. ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΜΕΤΑ? ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ?
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΛΠ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΚΑΤΑ 90 % ΕΙΝΑΙ «ΜΑΙΜΟΥ».
    ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΑΛΛΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ….

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 11:23 | akis

    αγαπητοί κύριοι

    χθές στην τηλεόραση είδα την κα Υπουργό Υγείας με ένα CC VW PASSAT να προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα σκαλιά του γραφείου του πρωθυπουργού. Πού είναι οι διακυρήξεις σας σχετικά με τον περιορισμό των πολυτελών οχημάτων.

    με τιμή

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 10:02 | Αντώνης Δεσύλλας

    Συμφωνώ στην υλοποίηση μέσω νομοθετικής ρύθμισης για υβριδικά και μέχρι 1600 κυβικά. Σημασία έχει να γίνονται οι Υπηρεσιακές μετακινήσεις και όχι να κυκλοφορούν τα πρόσωπα με πολυτέλεια(και πανάκριβα). Να περιοριστούν τα πρόσωπα που δικαιούνται κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό στα απολύτως απαραίτητα!(να μην εμφανίζεται το φαινόμενο της χήρας του Παπάγου). Τέλος να υπάρξει περιορισμός και στο ζήτημα των οδηγών. Ο περιορισμός των δαπανών στο Δημόσιο έχει πολλά περιθώρια, δεν είναι άστοχο να ξεκινήσει από τα αυτοκίνητα( στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης)

  • κ. Υπουργέ,

    Συνιστά σημαντική πρωτοβουλία και καινοτομία οι οικονομίες και οι θυσίες να ξεκινήσουν από τους πολιτικούς, στο πλαίσιο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτων στην πολιτική.

    Η ιδέα που έχει ήδη προταθεί από άλλους σχολιαστές τα οικονομικά και οικολογικά αυτοκίνητα να επιτρέπονται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς/Υφυπουργούς, ενώ οι βουλευτές να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

    Προσδοκούμε και άλλες πρωτοβουλίες, όπως η κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών για ποινικά αδικήματα, που θα τονώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική.

    Γενική σας αρχή και στρατηγική θα πρέπει να είναι να ελαχιστοποιηθούν τα «εξωτερικά» (υλικά) κίνητρα για τους βουλευτές ώστε στις θέσεις αυτές να αναδειχτούν όσοιβλέπουν τη θέση του βουλευτή ως λειτούργημα.

    Με τιμή,

    Νίκος Πετρόπουλος
    Κοινωνιολόγος

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 09:01 | I. Πιτσιλος

    Καλημερα Κυριοι Υπουργοι

    Παρατηρω οτι υπαρχει καθυστερηση και δεν υπαρχει αλλος τροπος να το επισημανω

    Τι εγινε με τους γενικους και ειδικους γραμματεις?

    Ποια ειναι τελικα η αποφαση σας για τις κρατικες λιμουζινες?

    Τι εγινε με την προκηρυξη θεσεων στον ευρυτερο δημοσιο τομεα?

    Τι εγινε με το νομοσχεδιο για την προστασια των υπερχρεωμενων νοικοκυριων? για τους δανειοληπτες?

    Εισαστε υποχρεωμενοι να δουλευετε παρα πολυ σκληρα!

    Μην νοιωσουμε το ιδιο αισθημα που ειχαμε με τον κουρασμενο προηγουμενο πρωθυπουργο

    Να ξερετε σας παρακολουθουμε με αυστηροτητα

  • 23 Οκτωβρίου 2009, 00:26 | Στέφανος Κουνιάδος

    Σωτήρια χρονολογία 22-10-2009

    Μπορώ να πω πως μάλλον βρισκόμαστε σε νέα εποχή !!
    Θέλω να ελπίζω πως αυτό δεν θα είναι για τους πρώτους μήνες του μέλιτος αλλά μια ΠΑΓΙΑ τακτική.
    Θυμάμαι πριν από 9-10 χρόνια όταν μπήκα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α, μάλλον θα ήταν επι προεδρίας Κλίντον, όταν συνεζητείτο νομοσχέδιο για τη Βιολογική Γεωργία στις Η.Π.Α.
    Αυτό που αντίκρυσα ήταν κάτι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
    Χιλιάδες προτάσεις και αντιπροτάσεις στο σχέδιο Νόμου. Μιά πραγματική δημοκρατική συμμετοχή.
    Επι τέλους να και στην Ελλάδα. Μπράβο μας !!
    Θα ήθελα να μάθω από το Υπουργείο και σε ποιά ή ποιές άλλες χώρες της Ε.Ε υπάρχει αυτού του είδους η διαβούλευση !!
    Παράκληση !!
    Οταν τελειώσει η διαβούλευση να μην αποσυρθούν οι παρεμβάσεις από το διαδίκτυο αλλα να είναι προσβάσιμες για να μπορούν να διαβάζονται και ο διάλογος να συνεχίζεται γιατί το θέμα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ !!

    Στο θέμα τώρα.

    Το θέμα της αυτοκίνησης είναι μιά πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση που χρειάζεται μεγάλη και ενδελεχή διαβούλευση.

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ

    Σίγουρα τα Υβριδικά αυτοκίνητα είναι ΜΙΑ λύση !! Οχι το παν. Γιατί και για αυτά χρησιμοποιείται ως καύσιμο η ΒΕΝΖΙΝΗ.
    Εχω εμπειρία επειδή χρησιμοποιώ υβριδικό.

    Αν υπάρχει δυνατότητα για εντος των πόλεων κίνηση καλύτερα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Για να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ απαιτείται:

    1. Μαλακή οδήγηση. Το αυτοκίνητο γενικώς – αλλά και το υβριδικό ειδικότερα – για να έχει κανείς πραγματική οικονομία θέλει οδήγηση «με το μαλακό» χωρίς «ζορίσματα».
    2. Χαμηλές ταχύτητες. Οταν βρισκόμαστε ιδιαίτερα σε κατοικημένες περιοχές ή σε περιαστικές περιοχές και υπάρχει πλήθος αυτοκινήτων η μαλακή οδήγηση ευνοεί την οικονομία.
    3. Οι ταχύτητα γενικώς δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 100 – 110 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτή είναι η βέλτιστη ταχύτητα για οικονομική οδήγηση.
    4. Δεν χρειάζονται επικίνδυνα και χωρις λόγο προσπεράσματα. Με όση ταχύτητα και αν τρέχει κανείς και μάλιστα στους ελληνικούς δρόμους το κέρδος του σε χρόνο είναι ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ενώ η απώλεια σε χρήμα ΥΠΕΡΟΓΚΗ και ο κινδυνος ΜΕΓΙΣΤΟΣ. Π.χ αν τρέχει κανείς με 130 χιλιόμετρα την ώρα για Θεσσαλονίκη θα φθάσει σε λίγο λιγότερο από 4 ώρες ενώ αν πηγαίνει με 100 θα φθάσει σε 5 ώρες. Η διαφορά ελάχιστη σε σχέση με την οικονομία σε καύσιμα.
    5. Η επιθετική και γρήγορη οδήγηση μπορεί ή να μας στείλει στα «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» ή να μας αδειάσει την τσέπη. Η επιθετική οδήγηση μας κοστίζει τουλάχιστον 300.000.000 € το χρόνο ή 300.000.000 λίτρα επί πλέον κατανάλωση η δε γρήγορη οδήγηση τουλάχιστον 500.000.000 € το χρόνο ή 500.000.000 λίτρα επί πλέον. Δηλ. συνολικά 800.000.000 € το χρόνο. Αν προσθέσουμε και τις καθυστερήσεις σε ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ τότε φθάνουμε στο 1.000.000.000 ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ € το χρόνο.

    Αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε οικονομία πρέπει τα ΚΡΑΤΙΚΑ αυτοκίνητα να κινούνται με τις ταχύτητες που αναγράφονται στις ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.
    Εξ άλλου κάθε ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι και παράβαση του ΚΟΚ και ο οδηγός θα πρέπει να ελέγχεται.
    Μόνο έτσι θα δώσουν το Κράτος και τα Οργανά του το καλό παράδειγμα.

    Π.χ ένα HONDA CIVIC υβριδικό των 1300 κ.ε δεν θα πρέπει σε μεικτή οδήγηση να ξεπερνά σε κατανάλωση τα 5,6, το πολύ, λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Αλλοιώς είναι ασύμφορη η αγορά του.
    Αν είναι διατεθημένο το κράτος να επιβάλει αυτή την οδηγική ΝΟΡΜΑ τότε πραγματικά αξίζει να υπάρξει αλλαγή.
    Αν όχι τότε η αποτυχία δυστυχώς είναι δεδομένη. Και δεν χρειάζεται να μπούμε σε αυτόν τον κόπο.
    Και για το λόγο ότι ένα ΝΕΟ αυτοκίνητο για να κατασκευαστεί απαιτούνται τουλάχιστον 150.000 κιλοβαττώρες και 200 τόνοι απόβλητα !!
    Θα αποσβεστούν οι 150.000 κιλοβατώρες ή έστω ένα μεγάλο μέρος τους αν δεν κάνουμε σωστή χρήση;;

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 23:17 | ΚΩΣΤΑΣ Π

    Συμμετέχω και εγώ σε αυτή την δημόσια διαβούλευση πρώτων για να σας συγχαρώ για αυτήν την προσπάθεια, να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο και δεύτερον να προσθέσω την άποψη μου για το θέμα της συζήτησης που είναι τα κρατικά αυτοκίνητα .
    Σχετικά με το παραπάνω θέμα πιστεύω ότι τα μέτρα που προτείνονται είναι στη σωστή κατεύθυνση .Διάβασα μερικές απόψεις όπως να καταργηθούν αυτό φυσικά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό ούτε και η άποψη να μην αντικατασταθούν καθώς το κόστος συντήρησης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της αντικατάστασης . θα πρότεινα να δοθούν αυτοκίνητα μόνο στις περιπτώσεις που κρίνετε απαραίτητο με τον περιορισμό στα κυβικά , την αξία αγοράς και φυσικά τους ρύπους .Τα μοντέλα των υβριδικών αυτοκίνητων αυτή την στιγμή μπορεί να είναι λίγα αλλά η τάση είναι να γίνουν υβριδικά και αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως συμβατικά στο άμεσο μέλλον .
    Η μέθοδος αγοράς με lazing χωρίς εξαγορά είναι νομίζω σωστή γιατί μπορείς να ελέγξεις τα έξοδα συντήρησης και δεν επιβαρύνεσαι άμεσα με το κόστος αγοράς αυτό εξάλλου κάνουν εδώ και χρόνια οι ιδιωτικές εταιρείες λέτε να μην ξέρουν;Επίσης με δημόσιο διαγωνισμό μπορείς να έχεις την καλύτερη τιμή .
    Το μόνο που έχεις σαν επιπλέον έξοδο είναι τα καύσιμα που μπορείς να τα ελέγξεις από τα διανυθέντα χιλιόμετρα καθώς καιη προμήθειά τους μπορεί να γίνετε από συνεργαζόμενα πρατήρια ΕΚΟ που είναι ΕΛΠΕ για καλύτερη διασφάλιση της ποιότητας της ποσότητας και της αξίας.

    Ευχαριστώ για την συμμετοχή .

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 22:29 | ΜΑΡΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ , ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

    ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ.

    ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΡΕΥΜΑ ΕΓΚΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ.

    ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΜΟΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΑ.Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ(ΒΟΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ) ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ . ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΣΤΙΚΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
    ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΙΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ. Α, ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ HONDA KAI THΣ TOYOTA. OYTE TO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 21:42 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΑΝ ΙΧ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 21:38 | Μαρία Π.

    Επιτέλους, οι πολίτες αποκτούν λόγο έστω και μέσω του σχολιασμού του κυβερνητικού έργου. Συγχαρητήρια κ. υπουργέ για αυτή σας την προσπάθεια ελπίζω να έχετε την πολιτική βούληση και να μην σκεφτείτε τόσο το πολιτικό κόστος ώστε να υλοποιήσετε όσα έχετε υποσχεθεί. Είμαι βέβαιη ότι ήδη έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 19:30 | ΓΚΟΛΦΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Χαιρετώ την αυτονόητη προσπάθεια να μπορεί ο πολίτης να εκφραστεί για τον πολίτη.
    Προφανώς και θα πρέπει ΟΛΑ τα κρατικά αυτοκίνητα πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, να είναι και μικρού κυβισμού και φυσικά υβριδικά. Θα πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και να μην επιβαρύνουν οικονομικά την πολιτεία. Θεωρώ ότι ο κυβισμός θα πρέπει να κυμαίνεται απο 1000cc (για τις εντός έδρας μετακινήσεις) έως 1800cc (για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και ΠΟΛΥ επίσημες μετακινήσεις προσώπων πχ πρωθυπουργός, πρόεδρος δημοκρατίας).
    Για τα υπόλοιπα περί αυτοκίνησης, υπάρχουν και οι ειδικοί του χώρου.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 17:23 | ΚΩΣΤΑΣ

    Το πιο δύσκολο δεν ειναι να έχεις την πρόθεση αλλά την δύναμη να υλοποιήσεις. Επειδή σε αυτή την χώρα όλοι έχουμε την διάθεση (για τους άλλους) αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα αρχίζει η γκρίνια, πρέπει να αρχίσουμε πρώτα απο εμάς, να διδάξουμε τα παιδιά μας, να διδάξουνε οι δάσκαλοι στα σχολεία, να γιγαντώσει η (καμπάνια). Τα μέτρα και η ανοιχτή διαβούλευση τα βρίσκω πολύ θετικά βήματα αλλά μην μείνουμε εκεί. Χρειάζεται πολλά περισσότερα η ιστορία. Χρειάζεται πάνω απ’ολα ΠΑΙΔΕΙΑ.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 17:41 | ΠΑΡΙΩΤΑΚΗ ΒΑΝΝΑ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ
    ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 17:19 | Κώστας Παπαϊωάννου

    Γιατί αυτή η ξαφνική απόφαση και ανακοίνωση, «άμα τω σχηματισμώ της νέας Κυβέρνησης»; Άχρηστα, ή έστω ασύμφορα στη συντήρησή τους είναι ΟΛΑ τα υπάρχοντα κρατικά αυτοκίνητα; Τη στιγμή που το κράτος δανείζεται για να πληρώσει συντάξεις, είναι ώρα να ξοδέψουμε ποιός ξέρει πόσα δισ. €; Γιατί δηλαδή, το βρίσκουν τόσο «υποτιμητικό μετά βδελυγμίας» οι νέοι μας Άρχοντες, να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα των προηγουμένων; Αν θέλουμε και θέλουν να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, ας κυκλοφορούν λιγότερο, και ας χρησιμοποιήσουν και κανένα ΜΜΜ! Σε πόσο χρόνο θα γίνει η απόσβεση της αξίας των καινούργιων, λαμβανομένου υπόψιν και του ότι όσο πιό περίπλοκο είναι ένα μηχάνημα, τόσο συχνότερα, στατιστικά, παθαίνει βλάβες; Τι κάνουν στα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη (εξαιρώ την Ιαπωνία, διότι εκεί κατασκευάζονται τα υπάρχοντα υβριδικά). Γιατί να μην γίνει σταδιακά η αντικατάσταση των αυτοκινήτων, καθώς θα παλαιώνουν τα υπάρχοντα; Γιατί να μην περιμένουμε λίγο ακόμη, ώστε και άλλες εταιρίες να παρουσιάσουν, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, υβριδικά μοντέλλα, και τα υπάρχοντα (ΤΟΥΟΤΑ και HONDA) να τελειοποιηθούν περισσότερο;
    Και συνεχίζουμε: Όταν ο Πρωθυπουργός της Δανίας ή της Ελβετίας χρησιμοποιεί τραίνο και μετρό για τις μετακινήσεις του, γιατί οι ημέτεροι Γενικοί Γραμματείς, απλοί γραμματείς, υπο-γραμματείς, παρα-γραμματείς και δεν συμμαζεύεται να μετακινούνται με ιδιαίτερο αυτοκίνητο ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ; Και πόσες και ποιές είναι αυτές οι «χήρες πρώην Πρωθυπουργών» (ά ρε Μιμή…) που δικαιούνται αυτοκίνητο και γιατί δικαιούνται(τους τελείωσαν τα χρήματα από τις μίζες των Boeing της αλήστου μνήμης Ολυμπιακής);

    Και μιά τελευταία ερώτηση: Υπάρχει κανείς για να μου απαντήσει σοβαρά, ρεαλιστικά, χωρίς κομματικό γράσσο στα μάτια και χωρίς να επιχειρήσει να με «δουλέψει» (διότι θα το καταλάβω και θα γίνω έξω φρενών και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνει αυτό);

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 16:47 | Σπυρίδων Τόλιος

    Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή σχεδόν όλες τις απόψεις των συμπολιτών μου και τις προτάσεις του Υπουργείου σχετικά με την ανάγκη επανακαθορισμού του κυβισμού των επιβατικών κρατικών αυτοκινήτων συμβατικής και νέας τεχνολογίας και των προσώπων που δικαιούνται αποκλειστικής χρήσης υπηρεσιακού αυτοκινήτου.
    Πέραν από τα εκτός τόπου και χώρου σχόλια κρίνω ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Χώρας υπάρχει μόνο μία και μοναδική λύση: Η παύση των αγορών αυτοκινήτων είτε υβριδικών είτε νέας τεχνολογίας από το Κράτος. Η χρήση των ιδιόκτητων αυτοκινήτων από τους έχοντες δικαίωμα και η χρηματοδότηση τους έως ένα ανώτατο όριο για τα έξοδα τους (καύσιμα- ασφάλεια – συντήρηση). Η αγορά και χρήση αυτοκίνητων ιδιαιτέρων προδιαγραφών μόνον για τους Υπουργούς – Υφυπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε σε πραγματική μείωση των εξόδων της Δημόσιας Διοίκησης.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 16:15 | ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ ΧΑΡΗΣ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Η ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700,00 €
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 14:19 | eleanna

    Εγώ προτείνω να μην παρέχουμε σε κανέναν αυτοκινητο… Να παρουν τα δικά τους και να τους πληρώνουμε ένα ποσοστό της βενζινης… Και λεω ποσοστό για να εχουν κίνητρο να πέρνουν το τρένο, το Μετρό, το λεωφορείο κτλ… Έτσι μονο θα καταλαβουν πόσο δύσκολο ειναι να μετακινηθείς σε αυτήν την πόλη…

    Ευχαριστώ

  • ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ Ν’ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    1. ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΦΩΡΙΟΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ (ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ) ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
    2. ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΤΕ ΤΑΞΙ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΙΓΟΥΝ
    3. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΑ (ΕΩΣ 1800) ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΧΙ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ Η ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
    4. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ
    5. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 13:27 | ANΘΗΜΙΝΑ ΒΙΣΒΙΝΗ

    Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να τονίσω ότι η οποιαδήποτε πρωτοβουλία για δημόσια διαβούλευση θεμάτων και διαδικασιών που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, τον δημόσιο βίο και την κοινωνική συνοχή, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος για την ελληνική πολιτεία. Συνεπώς, κάθε τέτοια ρύθμιση από πλευράς της κυβέρνησης είναι καθεαυτή επαινετή και καλοδεχούμενη.
    Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ανάγκη θέσπισης και τήρησης συγκεκριμένων αυστηρών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον επιβεβλημένη και, δυστυχώς, αναπόφευκτη. Οπότε, το πρώτο σκέλος της υπουργικής απόφασης για τη συμβολή του κράτους στην περιβαλλοντική προστασία με τη χρησιμοποίηση υβριδικών αυτοκινήτων με αντιρρυπαντική τεχνολογία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου, τέτοιου είδους κριτήρια να επιβληθούν σε όλους τους τομείς που ελέγχει το κράτος και, σταδιακά, να επεκταθούν και στον ιδιωτικό χώρο.
    Κατά δεύτερο λόγο, η εξοικονόμηση δημόσιων πόρων, που κατά το παρελθόν και κατά τις προηγούμενες διακυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ έχουν κατασπαταληθεί ασύστολα και αδιαφανή, είναι μια ακόμη πρωταρχική ανάγκη του ελληνικού κράτους. Το γεγονός ότι τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση εκκινούν από τα προνόμια των ίδιων των κρατικών λειτουργών και αξιωματούχων θεωρείται επίσης ενδεικτικό για τις προθέσεις της καινούριας κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν χωρίς εξαιρέσεις και «συνθηκολογήσεις». Υπό αυτή την έννοια, η εν λόγω υπουργική απόφαση τοποθετείται στο σωστό πλαίσιο και δημιουργεί ανάλογες προσδοκίες.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 12:32 | Μιχαήλ Αναστ. Κανέλλιας

    Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό το link.
    Το κριτήριο δεν είναι μόνο τα κυβικά.
    Τα κυβερνητικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι αυτοκίνητα πόλης.

    http://www.60millions-mag.com/outils/voitures_citoyennes

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 12:27 | X.KAΣΑΡΔΗΣ

    Η Ιστορια μας εχει λαμπρες σελιδες μεχρι σημερα γραμμενες απο τους γνωστους μα προ παντων αγνωστους στρατιωτες της.
    Για την ΕΛΛΑΔΑ του 21ου αιωνα την ιστορια καλουνται να γραψουν οι γνωστοι μα προ παντως αγνωστοι πολιτες της.
    Δηλαδη ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !
    Ετσι η καθε ΝΙΚΗ μας -μικρη η μεγαλη-θα μας δινει χαρα και το δικαιωμα μας στην ελπιδα οτι μπορουμε θα κερδισουμε και τον πολεμο!

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 10:02 | ΠΟΛΙΤΗΣ

    Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την προσπάθεια για περιορισμό της σπατάλης και την αξιοκρατεία!πιο αυστηροί με τα αυτοκίνητα των στρατιωτικών!!Συγχαρητήρια και για τα stage!Καταργήστε τα, καμία μοριοδότηση!

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 10:39 | Διονυσία Μαρίνου

    Ασφαλώς και πρέπει να μπει ένα όριο στα κυβικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορούν να κινούνται αυτοκίνητα πάνω από 2000 κυβικά μέσα στην Αθήνα επιβαρύνοντας το περιβάλλον και αυξάνοντας χωρίς λόγο τα ήδη επιβαρυμένα έξοδα.

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 05:13 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    – Επειδή δεν χρειάζεται να ξανα-ανακαλύπτουμε τον τροχό

    – Και επειδή, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να πάρουμε ιδέες από μία σύγχρονη, τεχνολογικά προοδευμένη, και οικολογικά προσανατολισμένη χώρα, όπως ο Καναδάς, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και μια άκρως συγχρονισμένη σχετική νομοθεσία (1.11.2006)

    Στο site της Γραμματείας της Επιτροπής Θησαυροφυλακίου (Treasury Board), Επιτροπής Υπουργών η οποία είναι υπεύθυνη «για την λογοδοσία και την ηθική, τη χρηματοοικονομική διαχείριση, διαχείριση προσωπικού και διοικητική διαχείριση, έλεγχο, έγκριση κανονισμών, κ.λπ.

    Εκεί υπάρχει η «Οδηγία για την Διαχείριση Στόλου Αυτοκινήτων: Κρατικά Οχήματα Στελέχων» («Directive on Fleet Management: Executive Vehicles», http://www.tbs-sct.gc.ca/pol/doc-eng.aspx?id=12064&section=text )

    Θα μπορούσαμε, απλά μεταφράζοντας και προσαρμόζοντας αυτήν την οδηγία του Καναδικού Treasury Board, και αριθμώντας από το 1 (αντί από 5) να έχουμε την εξής υπουργική απόφαση:

    Άρθρο 1 (Εγκεκριμένοι χρήστες)

    1. Εγκεκριμένοι χρήστες κρατικών οχημάτων είναι ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, οι Αντιπρόεδροι της Κυβερνήσεως, οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, και ορισμένοι εγκεκριμένοι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι

    2. Εγκεκριμένοι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι είναι οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, οι Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών και όσοι κατέχουν την ανώτατη θέση στην υπηρεσία.

    Άρθρο 2 (Εγκεκριμένη ανώτατη τιμή)

    1. Ο μαθηματικός τύπος που ορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον υπολογισμό της εγκεκριμένης μέγιστης τιμής για τους Υφυπουργούς και εγκεκριμένους ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους βασίζεται επί του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το εγκεκριμένο μέγιστο όριο τιμής για τα κρατικά οχήματα για τον Πρόεδρο και Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, Υπουργούς και Αναπληρωτές Υπουργούς καθορίζεται χρησιμοποιώντας τον μαθηματικό τύπο για τους Υφυπουργούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους και προσθέτοντας 20 τοις εκατό.

    2. Τα όρια αυτά προσαρμόζονται ετησίως τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Αγορών Αυτοκινήτων Οχημάτων στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Μάιο. Η ετήσια προσαρμογή καθορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζεται στην αρχή συμβάσεων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη Γενική Γραμματεία της Κυβερνήσεως.

    3. Η πραγματική συνολική τιμή που θα πληρωθεί για ένα κρατικό όχημα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους όλων των εγκατεστημένων από το εργοστάσιο εξαρτημάτων και αξεσουάρ, όλων των χρεώσεων προετοιμασίας και μεταφοράς, και όλων των εφαρμοστέων φόρων και δασμών, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το εφαρμοστέο όριο.

    4. Η χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων επιτρέπεται μόνον εφόσον ειφικές λειτουργικές απαιτήσεις το υπαγορεύουν. Όταν απαιτείται χρηματοδοτική μίσθωση οχήματος, η τιμή αγοράς του μισθούμενου οχήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει την εφαρμοστέα εγκεκριμένη μέγιστη τιμή.

    5. Υποκείμενα στις εξαιρέσεις της παραγράφου 7, τα εγκεκριμένα μέγιστα όρια τιμής μειώνονται κατά 15 τοις εκατό για κάθε όχημα που αγοράζεται για να αντικαταστήσει όχημα που έγινε αποδεκτό από τον έμπορο λιγότερο από τρία έτη πριν, ή που δεν έχει ταξιδέψει περισσότερα από 150.000 χλμ.

    6. Η ανωτέρω μείωση 15 τοις εκατό δεν εφαρμόζεται αν το επιλεγέν όχημα αντικατάστασης αντικαθιστά συμβατικό όχημα με 6- ή 8-κύλινδρο κινητήρα.

    7. Εξαιρέσεις στην εγκεκριμένη μέγιστη τιμή για τα κρατικά οχήματα πρέπει να εγκριθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Άρθρο 3 (Πρότυπα για τα κρατικά οχήματα)

    1. Ο τύπος, το μέγεθος και η ποιότητα των κρατικών οχημάτων που αγοράζονται πρέπει να είναι συγκρίσιμα, εν γένει, προς εκείνα των οχημάτων που αγοράζονται στον ιδιωτικό τομέα για παρόμοια χρήση. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τέτοια οχήματα πρέπει να ενεργούν με ακεραιότητα και να ασκούν σύνεση στην πρόσκτηση και χρήση κρατικής περιουσίας.

    2. Τα κρατικά οχήματα πρέπει να παρέχουν επαρκή και αποτελεσματική ως προς το κόστος μεταφορά για επίσημους σκοπούς, ενόσω ικανοποιούν κάποιες από τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες του χρήστη. Τα οχήματα αυτά πρέπει, υπεράνω όλων, να είναι υψηλά αξιόπιστα, και ασφαλή για τους χρήστες.

    3. Τα κρατικά οχήματα πρέπει να είναι:

    α. υβρικά-ηλεκτρικά, αν είναι διαθέσιμο από τους κατασκευαστές

    β. εξοπλισμένα από το εργοστάσιο για φυσικό αέριο, προπάνιο, ή καύσιμο E-85 αιθανόλ, αν διαθέσιμο από τους κατασκευαστές, όπου οι υποδομές καυσίμων υπάρχουν ή σχεδιάζονται, ή

    γ. εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με 4-κύλινδρη συμβατική μηχανή (βενζίνη ή ντίζελ) που εκπέμπει κάτω από 4300 kg C02.

    Οι κλάσεις των οχημάτων πρέπει να είναι συνεπείς με εκείνες που περιέχονται στις σχετικές εκδόσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    4. Ένα κρατικό όχημα πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις «executive business» και να εμπίπτει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες : μέσο ή μικρότερο τετράθυρο σεντάν, «station wagon» ή μίνι-βαν. Άλλες κατηγορίες οχημάτων θα εξετασθούν εάν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των άρθρων 2 and 3 παρ. 3 περ. α. ή β.

    5. Εξαιρέσεις στα πρότυπα κρατικών οχημάτωνπρέπει να εγκριθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    […]

    Άρθρο 8 (Προσωπική χρήση)

    1. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Κυβερνήσεως, οι Υπουργοί και Αναπληρωτές Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και οι εγκεκριμένοι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι μπορούν να κάνουν προσωπική χρήση των κρατικών οχημάτων που τους παρέχονται όταν αυτά τα οχήματα δεν απαιτούνται για επίσημη χρήση.

    2. Ένα κρατικό όχημα μπορεί επίσης να καταστεί διαθέσιμο για προσωπική χρήση σε πρόσωπα σχετιζόμενα προς τον εγκεκριμένο χρήστη, αρκεί το όχημα να μην απαιτείται για επίσημη χρήση και να είναι ασφαλισμένο για επίσημη και προσωπική χρήση.

    3. Η φορολογική νομοθεσία τροποποιείται ώστε, χρήση κρατικού οχήματος για οτιδήποτε άλλο εκτός από επίσημη χρήση γενικά συνιστά φορολογητέο έσοδο και πρέπει να δηλωθεί ως εισόδημα στη φορολογική δήλωση υπό τον κωδικό «Προσωπική Χρήση Μηχανοκίνητου Οχήματος Παρεχόμενου από Εργοδότη».

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 01:28 | ΚΡΟΥΠΗΣ Ηλίας

    Η διαβούλευση αυτή βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση αλλά από λάθος δρόμο. Δεν μπορεί να έχουμε ως μέτρο της τον κυβισμό (κυλινδισμό) κι όχι την ιπποδύναμη. Παράδειγμα: υπάρχει κινητήρας 1.400cc του μεγαλήτερου ευρωπαικού group που αποδίδει στο ίδιο ακριβώς όχημα 80hp, 122hp & 160hp. Είναι γνωστό πως το κόστος κτήσης, το κόστος συντήρησης, η κατανάλωση καυσίμων, η εκπομπή καυσαερίων, τα ελαστικά, η φθορά της ασφάλτου και γενικά το σύνολο κόστους-χρήσης κάθε οχήματος έχει να κάνει με την ιπποδύναμη κι όχι με τον κυλινδισμό.

  • Πρότεινω να προστεθεί η δυνατότητα προμήθειας των αυτοκινήτων από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με την μέθοδο της Μακροχρόνιας Λειτουργικής Μίσθωσης . Η μέθοδος αυτή καλύπτει πλήρως το συνολικό κόστος των αυτοκινήτων + λειτουργικά έξοδα, σε αντίθεση με την Χρηματοδοτική Μίσθωση που χρηματοδοτεί μόνο την κτίση του οχήματος. Με την Μακροχρόνια Λειτουργική Μίσθωση το κράτος θα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
    1) Απόλυτο έλεγχο και προγραμματισμό των δαπανών. Καταβάλλοντας ένα μηνιαίο μίσθωμα θα έχει την χρήση του αυτοκινήτου χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει ξεχωριστά τις λοιπές και πολύ συχνά απρόβλεπτες λειτουργικές δαπάνες.
    2) Ασφαλείς μετακινήσεις και χαμηλούς ρύπους. Οι συμβάσεις Μακροχρόνιας Λειτουργικής Μίσθωσης προβλέπουν αντικατάσταση των αυτοκινήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το κράτος να έχει αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας ασφάλειας και ρύπων. Σήμερα, υπάρχουν ξεχασμένα αυτοκίνητα με άπειρα χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, τα οποία είναι επικίνδυνα και πολύ ρυπογόνα.
    3) Χαμηλότερο κόστος. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λόγο της εξειδίκευσης τους, έχουν τεράστια τεχνογνωσία στην συμπίεση του «κόστους κύκλου ζωής» το οποίο περνάει και στον Μισθωτή εν προκειμένω το Κράτος
    4) Καλύτερη ταμειακή ροή (cash flow). Επειδή, το μηνιαίο μίσθωμα περιλαμβάνει ένα ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου (Αξία αγοράς μείον εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης ), η εκταμίευση από το ταμείο του κράτους είναι σαφώς μικρότερη από το να το αγόραζε, να πλήρωνε ξεχωριστά τα επιμέρους λειτουργικά έξοδα και να περίμενε να πάρει πίσω μέρος αυτών πουλώντας το στο μέλλον.
    5) Μηδενικό κόστος διαχείρισης. Αμέτρητες ώρες σπαταλούνται για διοργάνωση διαγωνισμών για την αγορά και την μεταπώληση των αυτοκίνητων, την αγορά ανταλλακτικών, αγορά και ανανέωση ασφαλειών κλπ με κακό αποτέλεσμα σε επίπεδο κόστους και διαφάνειας!!
    6) Παραγωγικότητα. Σε περίπτωση βλάβης του μισθωμένου οχήματος παρέχετε άλλο προσωρινό. Έτσι ο εκάστοτε δημόσιος λειτουργός έχει εξασφαλισμένο μεταφορικό μέσο.

  • Όσον αφορά τον κυβισμό των αυτοκινήτων επειδή στην προσπάθεια μείωσης των ρύπων υπάρχει μία τάση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώνουν τον κυβισμό χώρις να σημαίνει ότι μειώνονται οι δυνατότητες των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι πχ έως 1600, έως 1400 κοκ

    Η τεχνολογία προχωρεί με ραγδαίους ρυθμούς. Πρέπει λοιπόν να συμπεριφερθούν όλες οι νέες τεχνολογίες / καύσιμα πχ φυσικό αέριο, diesel, ηλεκτρικά, υδρογόνο κλπ.

  • 21 Οκτωβρίου 2009, 22:46 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Ναι στην πρασινη αναπτυξη πρεπει ολοι μαζι να χρησιμοποιουμε το αυτοκινητο στο ελαχιστο,υβριδικα νεας τεχνολογιας αυτοκινητα,και χρηση των μεσων μαζικης μεταφορας.εφαρμογη των μετρων πρωτα στη διοικηση και επειτα στο λαο.