Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 11:46 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Η ΟΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ φφγ ΕΔΡΑ:ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΟΥ 3 Τ.Κ. 63100, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ννννννννννννννν ΤΗΛ & FAX 23720-22721, KIN. 6979060159 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2002 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 5/2003 ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
    Αρ.Πρωτ.247 Πολύγυρος 29-11-2010
    Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ.
    Χρήστο Παπουτσή
    1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου
    2. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ. Όθωνα Εμμανουήλ
    3. Γραμματέα ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη
    4. Ελληνικό Κοινοβούλιο
    5. Γ.Σ.Ε.Ε.
    6. Εργατ/κο Κέντρο Χαλ/κης
    7. Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους
    8. Μ.Μ.Ε.
    ΠΡΟΣ:

    ΚΟΙΝ:

    ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία επί του σχεδίου νόμου περί επικουρικών πυροσβεστών»
    κ. Υπουργέ. Αφού μελετήσαμε προσεκτικά το «πολυδιαφημιζόμενο» σχέδιο νόμου περί «επικουρικών πυροσβεστών» διαπιστώσαμε ότι από τους εκατόν τριάντα έξι (136) Χαλκιδικιώτες συμβασιούχους πυροσβέστες μέλη του σωματeίου μας που εργάζονται στις Π.Υ και Π.Κ της Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, οι σαράντα τέσσερις (44) σε πρώτη φάση αποκλείονται από το διαγωνισμό κατά ένα τρόπο ψυχρό, αδικαιολόγητο είτε γιατί είναι άνω των σαράντα εννέα (49) ετών είτε γιατί δεν κατέχουν απολυτήριο τίτλου γυμνάσιου, είτε γιατί δεν έχουν ως προσόν τρείς αντιπυρικές περιόδους αλλά δύο. Επειδή δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτήν τη δυσχερή πραγματικότητα ενόψει της διαβούλευσης ΖΗΤΑΜΕ:
    1) Την κατάργηση του ορίου ηλικίας ούτως ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι συνάδελφοι μας άνω των Σαράντα εννέα (49) ετών.
    Αυτή η ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία εργαζομένων θεωρούνται οι δάσκαλοι μας στην Πυρόσβεση-Διάσωση και είναι καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Είναι αυτονόητο ότι η από δεκαετίες δύσκολα αποκτηθείσα μακρόχρονη εμπειρία τους είναι πολύτιμη για την προστασία της ζωής της περιουσίας των πολιτών και δασικών και πάσης φύσεως οικοσυστημάτων. Μην ξεχνάτε ότι εργάζονται και προσφέρουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Από ποιούς θα αντικατασταθούν;
    2) Να καταργηθεί ως κριτήριο πρόσληψης οποιοδήποτε μορφωτικό επίπεδο. Ως τώρα δεν ήταν ικανότατοι και αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι συνάδελφοι που δεν κατέχουν απολυτήριο τίτλου γυμνασίου ; Δεν γνωρίζουμε ποιους έχετε «συμβουλάτορες», αλλά κατά γενική ομολογία οι εν λόγω συνάδελφοι θεωρούνται απ τούς καλύτερους πυροσβέστες γιατί ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ κοντά με το αντικείμενο της εργασίας τους. Γιατί απλά είναι γόνοι δασεργατών, κτηνοτρόφων, αγροτών μελισσοκόμων κλπ και φυσικά και οι ίδιοι είναι χειρώνακτες και άμεσα εξοικειωμένοι με τις περιοχές που προστατεύουν χρόνια τώρα που τις γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή, μονοπάτι μονοπάτι. Αυτούς με ποιους πολίτες θα τους αντικαταστήσετε; Πόσο θα αντέξει και πόσο αποτελεσματικός θα είναι ένας τέτοιος πολίτης π.χ. στη κορυφή στο Αντιάθωνα, στη Βίγλα του Αγίου Όρους ή στο Δραγουδέλι στη Σιθωνίας και στην Ραχώνα της Κασσάνδρας; Ρωτήστε τις τοπικές υπηρεσίες, ρωτήστε τους Δημάρχους.
    Επειδή μιλάμε με έργα για να τεκμηριώσουμε τα επιχειρήματα μας σας αποστέλλουμε φάκελο που περιέχει έγγραφα και επαίνους σχετικά με τη συγκρότηση αερομεταφερόμενου πεζοπόρου από Χαλκιδικιώτες συμβασιούχους που δεν ανήκουν στην ΕΜΑΚ και που συμμετείχαν εθελοντικά ανταποκρινόμενοι στην εντολή του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και μετά την έκκληση για βοήθεια απ την ηγεσία του Α.Π.Σ. στην κατάσβεση των φοβερών πυρκαγιών σε Πάρνωνα και Ρόδο και έδωσαν αμέσως λύσεις .Στην πυρκαγιά στον Πάρνωνα συμμετείχαν δεκαπέντε εργαζόμενοι δυο (2) μόνιμοι και δεκατρείς (13) συμβασιούχοι. Το μορφωτικό επίπεδο των έξι ήταν ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
    Στην πυρκαγιά της Ρόδου συμμετείχαν Δεκαεπτά (17) εργαζόμενοι ένας (1) μόνιμος και δεκαέξι (16) συμβασιούχοι. Το μορφωτικό επίπεδο των επτά (7) ήταν ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Ρωτήστε τις προηγούμενες ηγεσίες του Α.Π.Σ. που επέλεξαν αυτούς τους εργαζόμενους και μετά τους επαίνεσαν. Ρωτήστε τους κατοίκους του χωριού Πολύδροσο στον Πάρνωνα και τους κατοίκους του χωριού Ινστρος στην Ρόδο. Επίσης αναρίθμητα συμβάντα σε όλη την ελληνική επικράτεια αποδεικνύουν την αξία αυτών των συναδέλφων . Ρωτήστε σχετικά τους δημάρχους και τους Νομάρχες της χώρας. Αν αποκλειστούν τέτοιοι ικανότατοι συνάδελφοι απ΄τό δικαίωμα στη δουλειά αυτό δεν είναι τουλάχιστον αχαριστία; Δεν είναι στις αρχές μας να περιαυτολογούμε, ζητούμε συγνώμη γι αυτό. Πάντα στις αρχές μας ήταν σε περιβάλλον ενσυνείδητης πειθαρχίας η απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων μας και τίποτα άλλο. Παραθέσαμε όμως τα παραπάνω για να τονίσουμε ότι στην Πυρόσβεση- Διάσωση στην εκτέλεση καθηκόντων Πολιτικής Προστασίας χρειάζεται εμπειρία και ψυχή και όχι απαραίτητα τίτλοι σπουδών.
    3) Ενώ θεωρούνται ικανοί στα καθήκοντά τους από τις Π.Υ. και Π.Κ. πρόσληψης τους με μία αντιπυρική περίοδο ως προϋπηρεσίας σαν συμβασιούχοι πυροσβέστες σαν επικουρικοί γιατί δεν είναι κατάλληλοι, άσχετα αν θα εκτελούν τα ίδια καθήκοντα, γιατί άκουσον- άκουσον χρειάζονται τρείς αντιπυρικοί περίοδοι?
    Οι πολίτες που έγιναν μόνιμοι πυροσβέστες τρεις τέσσερις μήνες μόνο, δεν έκαναν θεωρητική εκπαίδευση στην Πυροσβεστική Ακαδημία και μετά κρίθηκαν ικανοί να αναλάβουν υπηρεσιακά καθήκοντα; Μία αντιπυρική περίοδος ως εκπαίδευση στην πράξη δεν αρκεί για να γίνεις «επικουρικός» και τρείς (3) – τέσσερις (4) μήνες αρκούν για να γίνεις «μόνιμος» πυροσβέστης;
    Κύριε Υπουργέ. Ζητούμε να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω και να προχωρήσετε εν όψει της διαβούλευσης στις ανάλογες τροποποιήσεις. Απ ότι αντιλαμβάνεστε το Σχέδιο Νόμου «περί επικουρικών πυροσβεστών» είναι ο δρόμος για τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πρώτη φάση για το 30% περίπου των Χαλκιδιωτών συμβασιούχων πυροσβεστών . Δυστυχώς διαπιστώνουμε τα ίδια και χειρότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά την επικοινωνία που έχουμε με την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και τα σωματεία μέλη της όπου σε περιπτώσεις ο αποκλεισμός ξεπερνάει το 50%. Θεωρούμε ότι η πολιτική βούληση του Γιώργου Παπανδρέου και της Δημοκρατικής Κυβέρνησης του για την επίλυση του εργασιακού ζητήματος των συμβασιούχων Πυροσβεστών είναι τελείως διαφορετική όπως είχε εκφραστεί εξάλλου προεκλογικά και μετεκλογικά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπήρξε παραπλάνηση από «αυλοκόλακες» και «γυρολόγους».
    Συζητήστε με το Προεδρείο του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και με όποιον άλλο ορίσει.
    Το Σωματείο συμβασιούχων Πυροσβεστών Χαλκιδικής επειδή δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή την κατάφορη αδικία σε βάρος του 30% τουλάχιστον των μελών του που αποκλείονται απ΄τό δικαίωμα όχι καν για μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά για μια πενταετή σύμβαση, μπαίνει σε τροχιά κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες εάν δεν προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στις τροποποιήσεις που ζητάμε στο επίμαχο Σχέδιο Νόμου. Αναμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο και την έγγραφη ενημέρωσή μας.
    Με τιμή
    Για το Δ.Σ. του Σωματείου
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.
    Αναστάσιος Κλ. Σαμαράς Αθανάσιος Ζ. Κανέλλης 6979060159 6946151018

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 11:56 | ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΠΙΝΙΚΟΣ

    Κύριε Υπουργέ
    Το πιο σημαντικό πράγμα είναι θεωρώ κανένας από τους ήδη εργαζόμενους εποχικούς πυροσβέστες να μην χάσει την δουλειά του και η μέριμνα της πολιτείας πρέπει να στραφεί εκεί.Ολοι αυτοί που τόσα χρόνια κατέθεσαν την ψυχή τους σε αυτή τη δουλειά το μόνο που ζητούν είναι αξιοπρεπή εργασία.Η εμπειρία τους είναι πολύτιμη και δεν μπαίνει στη ζυγαριά με κάθε είδος τίτλου σπουδών.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 11:06 | Ανδρέας

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 10:49 | george tatakis

    οσο αφορα το παρακατω εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.απο τη στιγμη που εκλεισαν τα πινακια με τους επιλαχοντες γιατι να αποκλειστουν οι παραπανω συναδελφοι στους οποιυς και ανηκω?απ οτι καταλαβαινω δεν μιλαμε για αποκατασταση ολων των συμβασιουχων αφου κοβωνται λογω ηλικιας ορισμενοι κοβωνται λογω δημοτικου ορισμενοι κοβωνται λογω προυπηρεσιας ορισμενοι,κυριοι το ταμειο δεν ειναι λυση το πυροσβεστικο σωμα εχει την καταστολη των πυρκαγιων να παρει και την προληψη η οποια ειναι ανυπαρκτη στη χωρα μας ΔΟΥΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ…

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 04:18 | γιωργος

    προτεινω να μονιμοποιηθουν οι περισσοτεροι στο σωμα,δηλαδη αυτοι που εχουν τις προυποθεσεις…!!!αυτοι σβηνουν τισ φωτιες τοσα χρονια……τους αξιζει κατι παραπανω απο αυτη τη καταντια που εχουν σημερα….!!!!!αλλα και ακομα με αυτες τις συνθηκες βρισκονται πλαι στον πολιτη και προστατευοθν το φθσικο πλοθτο αυτης της χωρας …η καλυτερα οτι απεμεινε απο αυτη……!!!!ευχαριστω……!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 02:34 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ν.

    Κύριοι χαιρετίζω και εγώ από μέρος μου την ενεργεία σας που αφορά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών δώστε ζωή σε αυτά τα παιδιά που χύνουν αίμα και ιδρώτα στα ελληνικά βουνά σβήνοντας πυρκαγιές. Είναι άδικο να ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους γραμματικές γνώσεις εκτός και αν θέλετε να φτιάξετε ένα σόμα καρεκλοκενταύρων, και όχι μάχιμων πυροσβεστών. Η φλόγες δεν ζητάνε LOWER θάρρος και αποφασιστικότητα ζητάνε. Έχετε 5500 χιλιάδες πυροσβέστες έμπυρους αξιοποιήστε τους. Είναι ο μόνος κλάδος με τόσους νεκρούς. Περιμένουμε της δεσμεύσεις σας να γίνουν πράξης για το καλό τον δασών τον πολιτών και γενικότερα του τόπου μας.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ν.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 02:33 | Labros

    Ειτε αυτο λεγεται Πολιτικη Προστασια, ειτα Δασαρχειο, ειτε Πυροσβεστικο Σωμα, ολοι οι συναδελφοι ΠΡΕΠΕΙ να αποκατασταθουνε, εστω σταδιακα!!! Εργαζομαι στο πεζοπορο τμημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. εδω και 4 χρονια, και απ’ αυτα που εχω δει, εχω συμπερανει οτι η εργατικοτητα και η ικανοτητα δεν εχει καμια σχεση με την ηλικια. Εχω δει 45αρηδες και 50αρηδες αποφοιτους δημοτικου, οι οποιοι ειναι πολυ πιο εργατικοι ,ικανοι και φιλοτιμοι απο αρκετους 25αρηδες και οφειλω να ομολογισω οτι οποτε ειμαι μαζι τους σε συμβαν νιωθω μεγαλη σιγουρια. Να σημειωθει οτι ο υποφενομενος ειναι 29 ετων, αποφοιτος λυκειου(και βεβαια ειναι στην ευχερεια του καθενος να το πιστεψει η οχι) και εχει ολα τα τυπικα προσοντα για να συμμετασχει στην ενδεχομενη «ρυθμηση». Λοιπον εμεις οι νεοτεροι ας αντιλυφθουμε οτι κανενας ανθρωπος δεν ειναι αναλοσημος, και οτι το θεμα της εργασιας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ. Η εργασια ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Δεν ειμαι 50αρης αλλα δεν μου ειναι δυσκολο να αντιλυφθω οτι οταν φτανεις τα 50 δυστυχως δεν παυεις να εχεις υποχρεωσεις… Ας προσπαθησουμε να ερθουμε για λιγο στη θεση αυτων των συναδελφων. Δεν εχει κανενας το δικαιωμα να πεταει «στα σκουπιδια» ανθρωπους εν ονοματι της ηλικιας τους. Και ας σταματησουνε καποιοι «καλοι σαμαρητες» εδω μεσα να το παιζουν μεγαλοκαρδοι προτεινοντας » οι ανω των 49 ετων, να συνεχισουν να εργαζονται με 8μηνες συμβασεις εως τη συνταξιοδοτηση τους»… Ειναι ακρως υποκριτικο ολο αυτο… «Μα… αυτοι ειναι αμορφοτοι»… Ειναι μεγαλοι»… Συναδελφοι για να λεμε τα πραγματα με τ’ ονομα τους. ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ… Αυτοι δεν ειναι ουτε μορφωμενοι ουτε νεοι, αλλα εχουν την εμπειρια. Εμεις ειμαστε μορφωμενοι, νεοι, και εχουμε περισσοτερες δυναμεις. Κατα την αποψη μου, κανεις δεν «περισευει»… Γνωριζω οτι πολλοι θα με θεωρησουνε ειτε ανοητο, ειτε 50αρη που προσπειηται τον 30αρη. Δεν πειραζει. Ελπιζω μερικοι τουλαχιστον να πιστεψουνε οτι απλως εχω συναδελφικη αλλυλεγγυη. Αυτα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 01:37 | ilias anogianakis

    1 i onomasia den eine sosti mporouse na mas pon eidikoi pyrosbestes
    2 thesis mexri 4000
    3 gnogis apolitirio dimotikou gia maximous kai mixanobious gia grafia ktl likiou 4 na aporofithoun osoi poio poloi apo emas giati kathe xrono dinoume ta megista gia to kathikon mas kai tin kathe ypiresia kai xoris ypokrisies kathe kalokairi emeis oi epoxiakoi sbinoume tis foties

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 00:08 | ΝΙΚΗ

    Ενημερώθηκα για το νομοσχέδιο που αφορά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών και θεωρώ σωστό και πρέπον να δοθεί μια οριστική λύση, τόσο για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στην αβεβαιότητα όσο και για τα εκατομμύρια στρέμματα δασών που καίγονται κάθε χρόνο. Πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν έργο και είναι άδικο η πολιτεία, να τους ανταμείβει με επτάμηνες συμβάσεις, μη γνωρίζοντας ποια θα είναι η τύχη τους, τους χειμερινούς μήνες και πως θα επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με το επίδομα ανεργίας.
    Πιστεύω πως τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.τ.λ.) απαιτούν μεγάλο αριθμό ατόμων με εμπειρία και γνώση για να καταφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκριθεί άμεσα σε όλους τους πολίτες που χρειάζονται την βοήθεια τους.
    Σαν απλή πολίτης συγχαίρω το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την προσπάθεια που κάνει να επιλύσει ένα τόσο σημαντικό και μακροχρόνιο πρόβλημα.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 00:46 | giannis

    κυριε υπουργε με το σχεδιο νομου αυτο γυριζετε το πυροσβεστικο σωμα στην δεκαετια του 70,σε πια συγχρονη πυροσβεστικη υπηρεσια του κοσμου νοειτε αποφοιτοι δημοτικου και γυμνασιου και με ηλικιες ανω των 45 να προσλαμβανονονται ως πυροσβεστες!!!!!!αυτο αποτελει οπισθοδρομηση.
    Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ΄,ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.ΣΑΦΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΑ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 00:22 | marios

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 00:16 | ΙΩΝΑΣ

    1)ΝΑ ΑΠΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΣ.2)ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ 49 Κ ΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΥΟΔΩΤΗΘΟΥΝ.3)ΝΑ ΜΠΟΥΝ Κ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ 2009,ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ 20.21.22 ΧΡΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ?ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΞΙΜΟ,ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ Κ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΠΥΡΕΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΜΠΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Κ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΟΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2 ΜΗΝΩΝ Κ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ?ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ……ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΟ Κ ΛΙΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ.ΔΕ ΘΑ ΠΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΑΝΤΑΜΕΙΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΩ…….

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 23:20 | BASILIS PAP

    kalispera sas. eimai 36 xronon kai apasxoloumai os epoxikos pirosvestis (thesi odigos oximatos) xoris diakopi apo to 2001. theoro adiko me to neo nomosxedio kapoioi sinadelfoi na menoun ektos ipiresias kai antimetopoi me tin anergia, logo kapoion kritiron pou den isxian ola auta ta xronia pou eimaste epoxikoi. (apolitirio likeiou i apolitirio I1 stratou.) den mporei tosa xronia me ta idia prosona na eimastan eikanoi gia epoxikoi pirosbestes kai tora gia tin idia doulia na min eimaste ikanoi. parakalo na exetasete kai aiti tin parametro.

    eyxaristo poli

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 23:27 | Dimitris

    Με το να ψηφίζεται αρνητικά και να αποκρύβονται ή να αναφέρεται και να διαγράφονται,όλα αυτά τα σχόλια και οι προτάσεις που έχουν να κάνουν με τους Εθελοντές Πυροσβέστες και τους Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν καταφέρνεται τίποτα. Οι εθελοντές Πυροσβέστες υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος πολλά χρόνια πριν θεσμοθετηθεί ο εποχικός!!! Τώρα για τους Πτυχιούχους που είναι και Συμβασιούχοι, είτε το θέλετε είτε όχι… υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο.
    Άμεση πρόσλήψη όλων των Πτυχιούχων και εισαγωγή τους απευθείας στην Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 23:46 | Γιαννακής Θ.

    Γεια σας.Διαβάζω σε προηγούμενα σχόλια φίλων ότι θα πρέπει να βγει <> προκήρυξη για το ΠΣ που θα απορροφήσει αποκλειστικά τους υπηρετούντες εποχικούς.Διαφωνώ κάθετα.Για κάθε θέση στο Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισότητα και το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες πολίτες που πληρούν τα κριτήρια.
    Για να προσληφθεί τα προηγούμενα χρόνια κάποιος ως εποχικός πυροσβέστης, μοριοδοτήθηκε εκτός των άλλων: η μακροχρόνια ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, η εντοπιότητα κλπ.Ακόμα κι οι αθλητικές δοκιμασίες και οι ιατρικές εξετάσεις των εποχικών πυροσβεστών καμία σχέση δεν έχουν με αυτές που ισχύουν για τους υποψήφιους προς κατάταξη μόνιμους.Αυτά δεν μπορεί τώρα να αποτελέσουν προσόντα και για μονιμοποίηση.Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να ισχύσουν οι όροι και τα τυπικά προσόντα που ισχύουν και στους διαγωνισμούς κατάταξης ιδιωτών στο ΠΣ. Η Πυροσβεστική χρειάζεται νέα και μορφωμένα άτομα που θα την αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο στα χρόνια που έρχονται.Να ενισχυθούν με μόρια οι εθελοντές πυροσβέστες.
    Μπορεί το δέντρο που καίγεται να μη ζητάει απολυτήριο Λυκείου ή γνώση Αγγλικής αλλά η ζωή του τουρίστα που έπεσε στη χαράδρα ή εγκλωβίστηκε σε φωτιά ξενοδοχείου και περιμένει να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από τη γνώση ξένης γλώσσας αυτών που θα τον προσεγγίσουν για να τον σώσουν.Τα πυροσβεστικά οχήματα αναμένεται να εφοδιαστούν με GPS,στις υπηρεσίες γίνεται πλέον ευρεία χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για το προσδιορισμό των συντεταγμένων και διάφορων άλλων στοιχείων της πυρκαιάς.Στα τεχνολογικά και βιομηχανικά ατυχήματα απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που συνεχώς εμπλουτίζονται και μεταβάλονται.Τα διάφορα εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα αλλά στο μέλλον πολύ περισσότερο,είναι πολύπλοκα κι απαιτούν γνώσεις,δεξιότητες και μαθησιακό υπόβαθρο.
    Το ξέρω ότι η αλήθεια πολλές φορές πικραίνει αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον.
    Το να μπορεί να τραβάει κάποιος μια μάνικα στο δάσος είναι αρκετό όταν πρόκειται για εποχικό αλλά δεν αρκεί όταν μιλάμε για επαγγελματία πυροσβέστη.Ευχαριστώ που με διαβάσατε,αυτή είναι η άποψή μου.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 22:21 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Κύριε Πρωθυπουργέ ονομάζομαι Σωτήρης Παπαγιαννάκης πατέρας 4 παιδιών και ετών 49.Είμαι Εποχιακός Οδηγός στην Πυροσβεστική από το 1997 έως και σήμερα με το νομοσχέδιο που καταθέτεται στην βουλή με πετάτε έξω από την δουλεία μου..Εγώ τι πρέπει να κάνω χάνοντας την δουλεία μου??Επειδή είμαι του Δημοτικού πρέπει να μείνω και χωρίς δουλεία??Πως θα τα βγάλω πέρα εγώ μπορείτε να μου πείτε???Δουλεία δεν ξανά βρίσκω κανείς σε αυτήν την ηλικία δεν θα με πάρει στην δουλεία του..Τα παιδιά μου ποίος θα τα ζήσει??Να ανανεωθεί το Νομοσχέδιο με τροπολογία και να μας αφήσετε να δουλέψουμε…

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 22:02 | Κωνσταντάς Σπυρίδων

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 22:20 | Αλεξανδρος Τσορμπατζόγλου

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 22:24 | Ν ίκος

    Χαιρετίζοντας την προσπάθεια του Υ.Π.τ.Π για την εργασιακή μας αποκατάσταση σας παραθέτω τα εξής:
    • ΄Οσοι συνάδελφοι εποχικοί έχουν απολυτήριο Λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας(απαλοιφή του ορίου των 35 ετών) να μπορούν να καταταγούν κατευθείαν ως επαγγελματίες πυροσβέστες στη σχολή δοκίμων πυροσβεστών όπως γίνεται σε όλες τις προκηρύξεις με τους πολίτες διότι δεν έχει νόημα να χρεωθούν και άλλη πενταετία .
    • Όσον αφορά στην ονομασία, πιστεύω πως χαρακτηρισμός όπως επικουρικοί δεν χρειάζεται έναντι των μονίμων πυροσβεστών εφόσον έχουμε εκπαιδευτεί αλλά και θα εκπαιδευτούμε και σε άλλα είδη συμβάντων ομοίως με τους επαγγελματίες! Η ονομασία ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ είναι σωστότερη. Συμφωνώ ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία κατηγορία κάτω του βαθμού του πυροσβέστη, αυτή του υποπυροσβέστη που όποιος επιθυμεί (μετά την πενταετία) να συνεχίσει ως μόνιμος με το βαθμό του πυροσβέστη. Εξυπακούεται πως οι στολές και ο λοιπός εξοπλισμός θα είναι κοινός με των μονίμων!!
    • ΄Οσον αφορά στους πολίτες που τους δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχουν, η ΔΙΜΗΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ δεν αρκεί….Ούτε κι η Πολιτεία αντέχει να εκπαιδεύει άπειρους!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ 4 ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ!!!!!

    Δικαίωση λοιπόν του έργου που προσφέρουμε τόσα χρόνια αλλά και του αγώνα που κάποιες φορές έχει πληρωθεί με ανθρώπινες ζωές!!!
    ΄Αμεση επαγγελματική αποκατάσταση μας!!!

    Με τιμή,
    Νίκος

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 21:33 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΛΟΚΑΣ

    ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 21:03 | despoina d

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 21:51 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΕΙΜΑΙ 43 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Π.Σ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΑΝ ΔΥΤΗΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ Η ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΟ Π.Σ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΛΕΙ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΕΝΑΣ 45ΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ 25ΡΗΣ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΙ!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:53 | Βατυχαν Χατιπογλου

    Μεχρι το 49 χρονον να γινονται δεκτη,,,, και μεχρι το 1980 γενειτενδεσ να ειναι αρκετο το απολυτηριο δημοτικου

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:10 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ

    πρεπει ολοι οι συναδελφοι ανεξαρτητου ηλικιας να μπουμε στο σωμα

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:51 | kontoy vasw

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:12 | tasis xristos

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:57 | ALFONSO

    Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ?

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 20:56 | hlias

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΟ ΑΣΕΠ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 4 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΔΛΔ:

    1. ΜΟΝΙΜΟΙ
    2. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΜΕ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
    3. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
    4. ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45

    ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3 ΟΤΙ:

    3. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί ες αεί, γιατί αφενός μεν προκαλεί ανασφάλεια στους εποχικούς πυροσβέστες, με αρνητικές επιπτώσεις στο επίπονο και επικίνδυνο έργο τους, αφετέρου δε

    δημιουργεί προβλήματα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου πνεύματος ομάδος μεταξύ του μόνιμου και του εποχικού προσωπικού, που οφείλεται στο διαφορετικό εργασιακό τους καθεστώς.
    ΟΠΟΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΑΝΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 19:21 | ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗ ΤΖΙΡΑΚΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,(ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,ΦΩΤΙΕΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ,ΠΛΥΜΗΡΕΣ,ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,,,)ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΥ….ΚΑΙ ΣΗΝΑΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ……ΚΑΙΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ,,,,……..ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ,,,,,ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ….ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ,,,,,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ , ΑΥΤΟΙ ,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 19:17 | ΓΙΑΝΝΗΣ Κ ΚΟΝΙΤΣΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 19:54 | ΓΙΑΝΝΗΣ Κ ΚΟΝΙΤΣΑ

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 19:50 | ΤΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ »ΠΛΗΡΩΣΕΙ» ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΚΟΜΑ…Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ…ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 4,5 ΙΣΩΣ ΚΑΙ 5 ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ…ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ…ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ…

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 19:35 | καραμπαλης ιωαννης

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 18:15 | Giannhs

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ34ΕΤΩΝ,ΔΗΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΗΡΙΩΝ.ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ 2ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΘΕΤΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΒΑΘΜΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ…ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΟΥΤΕ ΓΑΛΟΝΙΑ….ΑΠΛΟΣ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 18:51 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

    ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ,ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ??ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ..ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ….Η ΣΤΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ,ΟΧΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ,ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ,,ΜΑΡΚΑΡΑΝ,,ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΤΩΝΤΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΜΕ…..ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΑΣ ΦΑΙΔΡΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ,ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ….ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ…ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ,ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ…..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 18:03 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    1. Όσον αφορά την παράγραφο 1: Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι οργανικές θέσεις ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν κολλήματα, ενώ φρονούμε ότι αυτές πρέπει να είναι 3.500. Ο λόγος για τον αριθμό αυτόν είναι διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία μας από τα Σωματεία μέλη καθώς και από το Α.Π.Σ. οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που θα μπορούν, βάση των προσόντων όπως αυτά αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να δηλώσουν συμμετοχή σε διαγωνισμό δεν είναι περισσότεροι από 3.500. Εξάλλου αυτός ο αριθμός δεν θα καλυφθεί άμεσα αλλά μέσω κυρωμένου πίνακα επιτυχόντων σε βάθος 3ετίας (παρ. 4 σχεδίου νόμου).
    2. Όσον αφορά την παρ. 4 α) Όσον αφορά το (β) για το εργατοτεχνικό προσωπικό να αναφέρετε καθαρά ότι αφορά τους εν ενεργεία εποχικούς πυροσβέστες που παλαιότερα εργάζονταν ως εργατοτεχνίτες δηλαδή να εργάστηκαν και αυτοί το 2008,2009και 2010 στο Π.Σ. β) Να προστεθεί πως στον επόμενο διαγωνισμό για Επικουρικούς Πυροσβέστες θα συμπεριληφθούν οι Συνάδελφοι που μένουν τώρα έξω χάρη της ειδικής μοριοδότησεις δηλαδή αυτοί που για πρώτη φορά έπιασαν δουλειά το 2009.
    3. Στην παρ. 7 αναφέρει ότι «επικουρικοί πυροσβέστες, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψης τους δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με τον βαθμό πυροσβέστη» ενώ αναφέρει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ως επικουρικοί. Θεωρούμε σωστό ότι μετά το πέρας της 5ετίας όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες ανεξαρτήτου ηλικίας που έχουν τα τυπικά προσόντα να γίνονται μόνιμοι Πυροσβέστες και όλοι οι υπόλοιποι μόνιμοι Επικουρικοί Πυροσβέστες.
    4. Η νέα ειδικότητα θα έχει την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες». Ετυμολογία της λέξης «επικουρικός = αυτός που χρησιμεύει για επικουρία, ενισχυτικός, βοηθητικός (στρτ.) εφεδρική δύναμη, δευτερεύουσας σημασίας».
    Τα κύρια καθήκοντα όπως αυτά αναγράφονται στο σχέδιο νόμου (παρ. 8) είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι «επίσης, δύναται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού».
    Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ΔΕΝ είναι ο πυροσβέστης «επικουρικός» αφού του ανατίθενται καθήκοντα «κύρια» και ειδικά όπως η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια.
    Πρέπει να επισημανθούν επίσης τα παρακάτω:
    α.) Τα δασικά περιπολικά επανδρώνονται κατά 99% μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες.
    β.) Τα περιπολικά αυτά είναι εκείνα που 15 ώρες την ημέρα περιπολούν στις περιοχές ευθύνης τους και πρώτα επεμβαίνουν σε συμβάντα και εφόσον εκτιμηθεί η κατάσταση και χρειαστεί ζητούν ενισχύσεις – βοήθεια από τους μόνιμους συναδέλφους.
    γ.) Η εκπαίδευση η οποία μας παρέχει η υπηρεσία κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της οποίας και σας επισυνάπτουμε, επικεντρώνετε στην πυροσβεστική τέχνη και ειδικότερα στην δασοπυρόσβεση.
    δ.) Στον «Οδηγό Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση του Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου» που διένειμε το Πυροσβεστικό Σώμα, στην σελ. 50 αναφέρει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι αρχικά όσοι έχουν τη δασοπυρόσβεση ως κύριο επαγγελματικό τους καθήκον»
    ε.) Τέλος, ο διαχωρισμός των πυροσβεστών σε επικουρικούς – βοηθητικούς θα δημιουργήσει κλίμα αρνητικό μεταξύ των δύο (επικουρικών και μονίμων).
    Συμπερασματικά, από την στιγμή που τα κύρια καθήκοντα της νέας ειδικότητας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προ.Πο., είναι η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση, από την στιγμή που αυτές αποτελούν ένα ειδικό και ξεχωριστό κομμάτι της πυρόσβεσης, όπως αποδεικνύετε παραπάνω, και σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών στον τομέα αυτό τους έχει καταστήσει ένα ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ονομασία «επικουρικός πυροσβέστης» δεν ευσταθεί και προτείνουμε αντ’ αυτού τις ονομασίες «Πυροσβέστες Ειδικών Καθηκόντων» ή «Πυροσβέστες Δασών και Πυρασφαλείας» ή «Ειδικοί Πυροσβέστες» ή <> ή κατά το Εποχικοί Πυροσβέστες <>.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 18:08 | DHMHTRHS THEOFILOGIANNAKOS

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 17:20 | ANNA THEOFILOGIANNAKOU

    Α) Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Β) Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Γ) Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Δ) Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Ε) Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 17:41 | manthos

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 16:28 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ

    ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ!!!ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΙΑ,,,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,,, ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΣΒΗΝΑΜΕ ΦΩΤΙΕΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ Η ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ,ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ¨¨ΞΑΝΑ¨¨ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΟΘΩΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ Η ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 16:20 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Γεια σας,οι προτασεις που θελω να προτεινω και πιστευω οτι ειναι εφικτες..

    1.Οπως οι «δασικοι»παλαιοτερα που αποροφηθηκαν απο το Π.Σ χωρις μεταθεσεις
    ετσι και εμεις μπορουμε να προτεινουμε οτι η δασικη πυρκαγια θελει να ξερεις αριστα την περιοχη σου,
    οτι επειδη θα ειμαστε ασφαλισμενοι και δεν θα φτασουμε ποτε τις αποδοχες των μονιμων,να υπαρξει μια παραγραφος
    οτι οι μεταθεσεις μας(εκτος αμοιβαιων)να ειναι στον Διευρυμενο Δημο ή σε ομορο δημο εν οψη «Καλλικρατη» για να μην γινουμε μπαλακι απο το αρχηγειο.
    2.Αν γινεται να ονομαστουμε «Δασοπυροσβεστες»το επικουρικοι δεν ισχυει επι της αρχης.
    3.να βγουν οσο γινεται οι ηλικιες,εξετασεις,κλπκλπ διοτι εχουμε περασει περισσοτερες απο καθε μονιμο υπαλληλο με την απειλη να επανεξεταστουν ολοι (Μονιμοι και μη)
    αν δεν γινει.
    4. Να γινει αποροφηση ολων των εν ζωη συναδελφων μετα την 5ετια σε οποια μορφη και αν υπαρχει τοτε Π.Σ ή Σωμα Δασοπυροσβεσης του Π.Σ.
    5. Η μετατροπη της Συμβασης να γινει για ολους ανεξαιρετως μιας που τα επισημα κενα ειναι 5000 χωρις εμας τους συμβασιουχους.!!!!
    Πιστευω οτι ειναι εφικτα και οτι το αρχηγειο επρεπε να τα ειχε προωθησει.

    Ευχαριστω

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 16:53 | skarmoytsos euagellos

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 16:40 | Αλεκος Ν.ΠΕΛΛΗΣ

    Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό θα ισχύουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα για την κατατάξει ιδιωτών στο πυροσβεστικό σώμα .Δηλαδή εθελοντές πυροσβέστες, πιστοποίηση ΙΕΚ δασικής προστασίας ,ξένες γλώσσες, γνώσεις Η/Υ και κλπ. ;Αν θέλουμε να μιλάμε για έναν αξιοκρατικό διαγωνισμό και όχι μια μαϊμού όπως το 2006 και 2007

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 15:49 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.ΟΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ζ.Χ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 15:29 | anastasios

    Δηλωσεις του Πρωθυπουργου στο debate στις 22/9/2009.Χρειαζεται να φτιαξουμε υπηρεσιες πυροσβεστων ,να τους στηριξουμε,να στηριξουμε με ικαν και δυναμικο πρωσοπικο,να μπορεσουμε να προσλαβουμε τους εποχικους που πολλα χρονια εποχικοι.
    Ο προεδρος του πασοκ αναφερθηκε στους συμβασιουχους και ειπε οτι θελει να λυση ως κυβερνηση αυριοτο προβλημα τους με την οδο τησ ενταξης τους και την μονιμοποιηση τους στο πυροσβεστικο σωμα.
    ευχομαι να μην μεινουν στα λογια.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 15:53 | ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 14:26 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΜΑΙ 32ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΣ.ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.Η ΑΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ,ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΙΔ.ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΣΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΝ ΓΕΩΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΝ 5.500 ΕΠΟΧΙΚΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΟΝ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 14:19 | NIKOU PANAGIOTIS

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Π.Σ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 14:07 | Νίκη Καλ.

    Ζητάτε εμπιστοσύνη να σας δείξουμε κύριοι.Η εμπιστοσύνη αποκτάται με τήρηση υποσχέσεων και πράξεων.Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στη χρόνια αναμονή των συμβασιούχων πυροσβεστών και ψηφίστε θετικά το νομοσχέδιο.Ανθρωποι με οικογένειες και παιδιά περιμένουν 10,15,20 χρόνια να τηρηθούν οι υποσχέσεις περι μονιμοποίησης απο τις εκάστοτες κυβερνήσεις.Ας υλοποιηθεί αυτή τη φορά.Ευχαριστώ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 13:19 | Μανωλης Γ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;