Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:01 | ΙΟΚΑΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ

    1… Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:09 | ALFONSO

    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ Α ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:35 | EYAΓΓΕΛΙΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΑΛΩΣΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΗΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:59 | ΙΟΚΑΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:10 | ΠΑΠΑΖΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 23:09 | ΦΩΤΙΝΗ

    *** ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Π.Χ. 49 ΧΡ. ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜ. ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ, ΛΥΚΕΙΟ, ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 7 ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, [ΓΙΑ ΕΝΑΝ Η ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ -ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ-] …ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ 12ΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ??…

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 23:15 | ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΛΑΜΠΟΥΤΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 23:38 | Sag997

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 23:42 | lefteris rodos

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 22:51 | Φωτης

    Επισημαινω καποια πραγματα. Ποσοι θα μπουν συη λιστα των επικουρικων? Οι υπολοιποι? μαλλον για την κολαση. Η ΠΟΣΠΥΔ ασχολειται καθολου για την τυχη τους? Αμφιβαλλω. Ξερετε, εκτος απο την πληρη εργασιακη αποκατασταση, υπαρχει και η αναποδη πλευρα, η διατηρηση εστω αυτου του ελαχιστου επταμηνου, πενταμηνου για τους ΄¨μη εχοντες ενδυμα γαμου¨». Επισης δεκα και πλεον χρονια προσφερουμε οτι μπορουμε στη δουλεια αυτη. Τωρα, που περνουν και τα χρονια, μας κοιτουν στα δοντια? Αλλος ειναι δημοτικου, λες και θα κανει διαλεξεις, αλλος ειναι γιωτα3, λες και τοσα χρονια εκανε πλημμελως την κατασβεση κλπ. Ομως ,κι εδω θελω να καταληξω, ποιος μιλαει για την αξιολογηση της εργασιας του καθενος ολα αυτα τα χρονια? Καποιοι εκαναν πιο καλα και ευσυνειδητα τη δουλεια τους, καποιοι λιγοτερο. Αυτο γιατι δεν ειναι κριτηριο προσληψης? Οι αξιολογησεις- βαθμολογησεις, επισης, των υπηρεσιων ειναι εγκυρες ή αμφισβητουνται? Λυπαμαι εγω μονο αυτο το προσον λεω οτι εχω. Κι αν το εχω, πιστευω πως ειναι το πιο σημαντικο.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 22:42 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ Μ

    Ειμαι συμβασιουχος πυροσβεστης απο το 2002 μεχρι και σημερα.Εχω παρει μερος σε ολες τις προκυρηξεις του πυροσβεστικου σωματος με αποτελεσμα στους τελικους πινακες να κατεχω 105 θεση (μαχιμος) και πως γινεται στο τελος να ειμαι εκτος διαγωνισμου????ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..το σεναριο ανοιχτης προκυρηξης πρεπει να το αποκλεισει το υπουργειο γιατι περιμενουν πολλα χρονια καποιοι πασινοι πολιτες που γραφουν παραπανω να μπουν χωρις προυπηρεσια.ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ [ΠΟΙΟΙ] ΜΠΑΙΝΟΥΝ.
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    1.απολυτηριο λυκειου (ΕΧΟΥΜΕ 2010)ΑΠΑΝΤΕΣ και το λεω αυτο γιατι πρεπει να κοιταζουμε μπροστα και στο κατω κατω οταν καποιοι ελιωναν τα παντελονια τους στα θρανια καποιοι αλλοι εκαναν κοπανες για καφε και μουρη και δεν ειχαν διαθεση για μαθηματα και τετοια ….του τυπου ποιος διαβαζει και αστο μωρε για αυριο…..ΚΥΡΙΟΙ να προσεχατεδεν σας φταιμε εμεις για την βαρεμαρα σας.
    2.ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟ Ι1.Το λεω αυτο γιατι καποιοι βγαζαν στον στρατο ι2 και ανω για λουφα(ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ)δεν δεχομαι κουβεντα.
    3.οι μεγαλοι να παραμεινουν συμβασιουχοι ως εχει.καποτε τους παρακαλαγαν να μπουνε στο σωμα μετα τον στρατο,προβλημα τους ας ειχαν προνοησει τοτε για να ειχαν τωρα
    4.MAXIMUM ΗΛΙΚΙΑ 40 ετων με προυπηρεσια τουλαχιστων 5 αντιπυρικες
    5.ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.
    6.ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΑΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ
    7.ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 22:07 | ΜΑΣΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑ

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Κ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ.ΕΠΕΣΑ Κ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟΝ ΑΣΤΡΑΓΓΑΛΟ ΜΟΥ ΣΕ 3 ΣΗΜΕΙΑ.ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΜΕΝΑ,ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΝΥΧΤΩΝΕΙ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΗΜΑ Κ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΗ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ Κ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙΑ…
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΜΟΝΙΜΟΙ,ΕΠΟΧΙΚΟΙ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ…
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ…
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ Η’ »Η ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ» ΕΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ…
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ…
    ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ…
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΕ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ 4 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Κ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ…
    ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΖΩ Κ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΧΑΡΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ!!!
    Κ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ!!!
    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ…
    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ Κ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!
    ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΣΑ ΑΞΙΖΟΥΝ Κ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΑΘΙ,ΤΗ ΜΑΝΙΚΑ,ΤΟΣΑ Κ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 22:44 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠ.ΠΥΡ.

    συναδελφοι ας γινει αυτο που θελουμε ολοι μας εμεις οι συμβασιουχοι πυροσβεστεςας γινει η πληρες αποκατασταση μας.το καλυτερο ειναι να ζηταμε ισχυρη μοριοδοτηση μας με τους μηνες προυπηρεσιας μας ωστε να μην κινδυνεψουμε στο να ειμαστε εξω.να μην μετρισουν τα εθελοντικα,και οσο αφορα το ονομα επικουρος αυτο ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να ασχολιθουμε.τελος θα ηθελα να πω πως τοσα χρονια με πορειες με συλλαλητηρια με τοσο κινδυνο και ευθυνη για την ασφαλεια του πρασινου,του πολιτη,θα ηταν αδικο να μην δικαιωθουμε ολοι.απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο επ.πυροσβεστη.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 21:24 | jim

    Κατόπιν όσων εκτίθενται παραπάνω, θεωρώ απαράδεκτο την μη πραγματοποίηση εσωτερικού διαγωνισμού για την κάλυψη των θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται ο θεσμός του εποχικού πυροσβέστη και δεν λαμβάνονται καθόλου υπ’ όψιν η πολυετή παρουσία και προσπάθεια που έχει καταβάλει.
    Θεωρώ απαραίτητη την απορρόφηση όλου του ποσοστού των θέσεων από συναδέλφους εποχικούς πυροσβέστες και όχι μόνο ενός μικρού ποσοστού, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο ‘συμφέροντα’. Τι θα γίνει με αυτούς που δεν θα προσληφθούν; .Θα απολυθούν; Είμαι εποχικός πυροσβέστης και έχω προσληφθεί το έτος 2009 ως οδηγός και συμμετείχα και κατά την αντιπυρική περίοδο του 2004.
    Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οι εποχικοί πυροσβέστες που έχουν προσληφθεί το 2009, καθώς δεν μιλάμε για πάνω από 55 άτομα πανελλαδικά και έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκε καμία άλλη πρόσληψη.
    Παρακαλώ όπως συνεκτιμήσετε το γεγονός ότι εμείς οι εποχικοί πυροσβέστες είμαστε εκπαιδευμένοι(θεωρητικά και πρακτικά)όχι μόνο στη δασοπυρόσβεση, αλλά και στα αστικά συμβάντα και στα τροχαία, με πολύχρονη εμπειρία ο καθένας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.
    Με σεβασμό, ένας από τους πολλούς εποχικούς πυροσβέστες.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 21:00 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΦΟΣΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ Π.Σ ΣΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 21:51 | elena

    afti i idiaiteri katigoria ergazomenwn prepi na apokatasta8ei epegelmatika.Exun prosferei para polla gia thn xwra mas diafilasodas to fysiko plouto kathos kai thn anthrwpini zwi kai periousia twn politwn.Prosfata se ena dhmisievma ida oti to kostos monimopoihshs enos politi isute me thn monimopoihsh 4wn simvasiouxwn pyrosvestwn.Prepi na monimopoihthoun aftoi oi an8rwpoi gt einai empeiroi panw sto diskolo adikeimeno ths dasopyrosvesis alla kai gt pernun meros se astika simvada.Mou arese poli i protovulia gia aporofisi aftwn twn an8rwpwn sto pyrosvestiko swma.!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 20:42 | Alexandros

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 20:06 | dimitris & hristos

    doyleyoume apo to dasarxeio kai argotera sti pyrosvestiki tosa xronia. eimaste apo nisi poy den ypirxe sxoleio 2hs eykairias, den einai adiko twra na mas afinoyn apexw. emeis poy trexame se ola ta symvanta to xeimwna emeis poy prosferame prin akoma ginei klimakio sto nisi emeis poy ta tilefwna mas htan panta anoixta emeis giati na min exoyme mia eykairia sti zwi mas. den einai adiko.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 20:09 | konstantinos k

    Κύριε Υπουργέ,
    διαβάζοντας το σχέδιο νόμου το οποίο και σας επισυνάπτουμε μαζί με την αιτιολογική έκθεση, διαπιστώσαμε και έχουμε σοβαρές ενστάσεις για τα εξής:

    Δεν ορίζονται οργανικές θέσεις επικουρικών πυροσβεστών. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι αφού δεν υπάρχει οργανική θέση δεν υπάρχει και ειδικότητα.Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι οργανικές θέσεις ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν κολλήματα, ενώ φρονούμε ότι αυτές δεν πρέπει να είναι λιγότερες των 3.000. Ο λόγος για τον αριθμό αυτόν είναι διότι πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που θα μπορούν, βάση των προσόντων όπως αυτά αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να δηλώσουν συμμετοχή σε διαγωνισμό δεν είναι λιγότεροι από 3.000. Εξάλλου αυτός ο αριθμός δεν θα καλυφθεί άμεσα αλλά μέσω κυρωμένου πίνακα επιτυχόντων σε βάθος 3ετίας (παρ. 4 σχεδίου νόμου).
    Στην παράγραφο 7 του σχεδίου νόμου αναφέρει ότι «επικουρικοί πυροσβέστες, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψης τους δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με τον βαθμό πυροσβέστη» ενώ αναφέρει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ως επικουρικοί. Θεωρούμε σωστό και δίκαιο ότι μετά το πέρας της 5ετίας όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες πρέπει να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
    Η νέα ειδικότητα θα έχει την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες». Ετυμολογία της λέξης «επικουρικός = αυτός που χρησιμεύει για επικουρία, ενισχυτικός, βοηθητικός (στρτ.) εφεδρική δύναμη, δευτερεύουσας σημασίας».
    Τα κύρια καθήκοντα όπως αυτά αναγράφονται στο σχέδιο νόμου (παρ. 8) είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι «επίσης, δύναται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού».Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ΔΕΝ είναι ο πυροσβέστης «επικουρικός» αφού του ανατίθενται καθήκοντα «κύρια» και ειδικά όπως η δασοπυρόσβεση και η πυρασφάλεια.
    Πρέπει να επισημανθούν επίσης τα παρακάτω: α.) Τα δασικά περιπολικά επανδρώνονται κατά 99% μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες. β.) Τα περιπολικά αυτά είναι εκείνα που 15 ώρες την ημέρα περιπολούν στις περιοχές ευθύνης τους και πρώτα επεμβαίνουν σε συμβάντα και εφόσον εκτιμηθεί η κατάσταση και χρειαστεί ζητούν ενισχύσεις – βοήθεια από τους μόνιμους συναδέλφους. γ.) Η εκπαίδευση η οποία μας παρέχει η υπηρεσία κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της οποίας και σας επισυνάπτουμε, επικεντρώνετε στην πυροσβεστική τέχνη και ειδικότερα στην δασοπυρόσβεση. δ.) Το «Εγχειρίδιο Κατασβέσεως Πυρκαϊών Δασών» που διδάσκετε στην πυροσβεστική ακαδημία αναφέρει χαρακτηριστικά στην σελ. 26 ότι « η καταστολή μιας δασικής πυρκαϊας είναι μια εξαντλητική και πάρα πολύ δύσκολη εργασία, στην οποία οι ειδικές λεπτομέρειες είναι διαφορετικές ανάλογα με το είδος της πυρκαϊάς, τις συνθήκες του ανέμου που πνέει, την τιμή προώθησης του πυρός, της τοπογραφίας και της συνθέσεως της καιόμενης δασικής ύλης». Ενώ στον «Οδηγό Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση του Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου» που διένειμε το Πυροσβεστικό Σώμα, στην σελ. 50 αναφέρει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι αρχικά όσοι έχουν τη δασοπυρόσβεση ως κύριο επαγγελματικό τους καθήκον» ε.) Τέλος, ο διαχωρισμός των πυροσβεστών σε επικουρικούς – βοηθητικούς θα δημιουργήσει κλίμα αρνητικό μεταξύ των δύο (επικουρικών και μονίμων).

    Συμπερασματικά, από την στιγμή που τα κύρια καθήκοντα της νέας ειδικότητας, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προ.Πο., είναι η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση, από την στιγμή που αυτές αποτελούν ένα ειδικό και ξεχωριστό κομμάτι της πυρόσβεσης, όπως αποδεικνύετε παραπάνω, και σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών στον τομέα αυτό τους έχει καταστήσει ένα ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας.
    Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ονομασία «επικουρικός πυροσβέστης» δεν ευσταθεί και προτείνουμε αντ’ αυτού τις ονομασίες «Πυροσβέστες Ειδικών Καθηκόντων» ή «Πυροσβέστες Δασών και Πυρασφαλείας» ή «Ειδικοί Πυροσβέστες».

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:19 | ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΝΑΣ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:33 | ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΣΗΣ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:49 | Χρηστος Παπαδοπουλος

    Κυριε υπουργε, θα πρεπει να απαλειφθει ο τιτλος επικουρικος πυροσβεστης και στη θεση του να μπει ο τιλος Δασοπυροσβεστης, μιας και ειναι το κυριο καθηκον μας. Εικουρικος ισον βοηθητικος, και μεις βοηθητικοι δεν υπηρξαμε ποτε. Οσον αφορα τη καταληψη μονιμης θεσης στο πυροσβεστικο σωμα, θα πρεπει το οριο των 35 ετων να γινει οποσδηποτε 40 με απολυτηριο λυκειου κατ ελαχιστον, γιατι αφενος οι περισσοτεροι εχουν πραγματικη υπηρεσια στο σωμα τουλαχιστον 3 ετη, και αφετερου τα ορια συνταξιοδοτησης εχουν αυξηθει στα 67, με 35 χρονια πραγματικης υπηρεσιας. Να υπολογιστουν επισης τα ετη στρατευσης οπως ισχυει και με τους μονιμους συναδελφους. Αρα ενας που προσλαμβανεται στα 40 ετη καλυπτει με ολα τα παραπανω τα ορια συνταξιοδοτησης χωρις να θιγονται τα ταμεια των μονιμων , οπως κατα καιρους υποστηριζουν οι συνδικαλιστες τους.
    Η μοριοδοτηση της προυπηρεσιας για καθε συμαβασιουχο θα πρεπει να ειναι τοση οση ισχυε και για αλλους υπαλληλους οπως των ΚΕΠ, ητοι ιση με το 5ο%. Ακομα οσοι ειναι κοντα στη συνταξιοδοτηση θα πρεπει να συνεχισουν να δουλευουν μεχρι τη συνταξιοδοτηση μεσω προγραμματων του ΟΑΕΔ.

    Με τιμη, Παπαδοπουλος Χρηστος.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:02 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:20 | νικολαος κουρουκλης

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙΣΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΤΤΟ.
    πχ εστω οτι το υπουργειο κανει δεκτες τις προτασεις μας μεσα και οι αποφοιτοι δημοτικου,μεσα και οι ανω των 49,μεσα και του 2009,και προκυρρησει 1500 θεσεις αυτοματα δεν μενουν 4000 ατομα εκτος!!!!!!
    το πρωτο πραγμα που επρεπε να αναφερει το σχεδιο νομου ηταν ο αριθμος θεσεων,και μετα να μπουμε στην διαδικασια να συζητησουμε επι των κριτηριων,που σαφως δεν πρεπει να υπαρξουν.
    οφειλω να ομολογησω οτι το παρον σχεδιο νομου ειναι μια πολυ εξυπνη και σοφη κινηση του υπουργειου προστασιας του πολιτη,και δυστυχως για εμας πεσαμε στην παγιδα!!!!!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 18:21 | ΚΛΕΩΒΟΥΛΟΣ

    1.Το πραγμα ξεκινεισε στραβα στις 3 Δεκεμριου (δηλωσεις χρυσοχοιδη)τοτε μας ειπε πως ολοι μπαινουμε μεσα εκτος απο τους αγραμματους (πολιτικη προστασια και Π.Σ.) ετσι δημιουργιθηκαν προσδοκιες.
    2.Το σημερινο σχεδιο νομου ειναι μια λυση που αφηνει κοσμο εκτος.Μενουν εκτος οι εξεις:α)Αγραμματοι που δεν εχουν Υ.Ε.β)Οσοι εχουν λερομενα ποινηκα μητροα.γ)Οσοι δεν εχουν στο στρατο Ι1.Οσοι επεισαν δουλεια μετα την 1 Απρηλιου 2008 εως και το 2010.δ)Οσοι ειναι πανω απο 49 ετων οταν θα βγει ο διαγωνισμος με προοπτικη οταν θα διοριστουν να ειναι 52 αφου ο πινακας θα κρατηση 3 χρονια.
    Σε ολα αυτα πρεπει να συνυπολογισουμε και αυτους που δεν θα δεχτουν να πανε γιατι θα διοριστουν μακρια απο το σπιτι τους (αλλοι επειδη εχουν δουλειες που τους δινουν ενα αξιολογο εισοδιμα, αλλοι γιατι εχουν οικογενεια και τα 900 ευρο δεν θα τους φθασουν οπου κι αν πανε μακρια απο το σπιτι τους.Αυτοι που ειναι κατω απο 35 καποια στιγμη θα γινουν μονιμοι και ισως γυρισουν στην οικογενεια τους οι αλλοι ομως ως Επικουρικοι με την εννια μην κανουν κανενα λαθος ή καποιος μονιμος με την διακρηση που γινετε τους κανει κακο και με τις 5ετιες τι θα κανει! θα φυγει ο αλλος απο την καβαλα με δυο παιδια να παει στην Τριπολη με τον φοβο της απολυσης.
    3.Οταν ανακοινωθηκε απο τα Μ.Μ.Ε. ελεγε αποκατασταση των επ. πυροσβεστων οι πολιτεσ τη ζητανε μεσα σε αυτο!
    4.Ποσα θα ειναι τα μορια για να μην μπουνε πολιτες!
    5. Οσοι μεινουν εξω θα συνεχισουν εστω και με τα 8μηνα!
    Αυτο το σχεδιο νομου αφηνει τουσ μισους εξω , εαν σκοπος της φυσικης και πολητικης ηγεσιας ειναι αυτο τοτε καντε το ,αν οχι διορθωστετο στην βουλη.
    Το να σας πω εγω οτι ειναι ολοι αξιοι δεν λεει τιποτα το θεμα ειναι εσεις τι πρεπει να κανετε.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 18:05 | ΧΡΗΣΤΟΣ.

    Καλο Μηνα σε ΟΛΟΥΣ!!!
    Αξιοτιμε κ.Υπουργε!
    Ειμαι Συμβασιουχως Πυροσβεστης Πυροσβεσης-Διασωσης 11 χρονια.(ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΕΡΜΑ ΕΩΣ ΕΔΩ!!! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!)Σας παραθετω της προτασεις μου:
    1) Το Πυροσβεστηκο Σωμα χρειαζεται πανω απο ολα την «ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ» του. Οχι σε Πυροσβεστες δυο ταχυτητων και διαφορετικου εργασιακου καθεστωτος.
    2) Αμεση Εργασιακη Αποκατασταση τον Συμβασιουχων Πυροσβεστων στο Σωμα για να επελθει η εργασιακη ειρηνη και να ειναι ακομη πιο αποτελεσματικο στο εργο του. (ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΗ ΚΑΝΕΙΣ).
    3) Οσοι απο εμας ειναι εως 45ετων ενταξη στο Σωμα με τον βαθμο του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ την αναλογη εκπαιδευση και τοποθετηση στους τοπους οπου υπηρετουμαι ολα αυτα τα χρονια. (Υπαρχουν Υπηρεσιες και Κλιμακια που λειτουργουν σαν ΚΑΜΠΙΝΓΚ, ΜΟΝΟ ΣΕΖΩΝ.) Οι υπολοιποι να παραμεινουν με 12μηνη συμβαση στο Σωμα μεχρι την συνταξιοδοτηση τους. Χωρις αλλα κριτηρια,ιατρικες εξετασεις και δοκιμασιες. Εχουμαι προσληφθει μεσω ΑΣΕΠ και οχι ρουσφετολογικα, ενω εχουμαι εξεταστει και δοκιμαστει περισοτεραις φορες απο το υπαρχων Πυροσβεστικο προσοπικο.
    4) Ασφαλιση στο ΙΚΑ εως εχει σημερα για ολους με Μισθολογικες και Βαθμολογικες προαγωγες αναλογες αυτων που προβλεπονται σημερα απο τον κανονισμο του Πυροσβεστικου Σωματος.
    5) Ανανεωση και προμηθεια των υλικοτεχνικων μεσων πυροσβεσης-διασωσης και ατομικου εξοπλισμου τον Πυροσβεστων.(Ακαταληλα λογο παλαιοτητας οχηματα και μηχανηματα καθως και ελλειπης μεσα ατομικης προστασιας.)
    6) Καλυτερευση συνθηκων εργασιας και παραμονης σε συμβαντα, σταθμους υπηρεσιων,κλιμακια,περιποληκα δασων και πυροφυλακια.
    7) Το πορισμα επιτροπης της ομαδας εργασιας που ειχε συσταθει απο τον προκατοχω σας ηταν σαφως καλητερο απο αυτο που παρουσιαζεται εδω.
    8) Τελος το πιο σημαντικο για τις μερες μας ειναι βαση μελετης οτι «ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ»ο κρατικος προυπολογισμος και «ΣΤΥΧΙΖΟΥΜΑΙ» λιγοτερο απο οτι η προσληψη ιδιωτων. (Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΑΣ.)

    Αυτα και πολλα αλλα ειναι μονο μερικες απο της προτασεις μου για να σταθη το Πυροσβεστικο Σωμα ανταξιο των περιστασεων και των καιρων.
    Αξιοτιμε κ.Υπουργε δεν ειμασται ΕΠΑΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΙΑ,,,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,,, ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!
    *ΧΡΗΣΤΟΣ* «ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΑΝΕΡΓΟΣ»

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 18:55 | giorgis

    ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 49 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 15 ΚΑΙ 20 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΠΕΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠ ΕΞΩ Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 18:05 | petros

    kalispera sas.sigoura oi teleftaies ekseliksis sxetika me to sxedio nomou pou proxoraei kai tin diavoulefsi pou einai enenergia einai safestata thetikes,parola auta 8a kratisw mikro kala8i giati poles fores ftasame stin pigi alla nero den ipiame.oso anafora tis 8eseis mou 8a sinfonisw me tin anakoinosi pou anertise to swmatio iwanninwn sto sait forest firefigthers.giti stin ousia to sinolo apo emas 8elei mia douleia na zisi tin oikogenia tou.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 17:05 | bull

    με τα παιδια που εχουν αντιπυρηκες 2009-2010 και ειναι αποφοιτοι λυκειου και κατω τον 29ετων τους παινει το νομοσχεδιο για επικουρικους?

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 16:53 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    !!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 16:46 | ΝΑΠΟΛΕΩΝ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ.

    ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 35 ΚΑΙ ΕΧΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 34 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΥΝΟΛΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΛΔ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ. ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 45.

    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ 20. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 16:49 | anna

    σύντομα κύριοι σύντομα δώστε δουλειά. δεν στοιχίζουμε τίποτα σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό συντομεύσατε πρεπει να δουλέψουμε πρέπει κάπου να καταναλώσουμε την ενεργειά μας είμαστε νέοι άνθρωποι και καθόμαστε στον καναπέ…… κάντε κάτι γρήγορα !!!!!!! περιμένουμε νέα σας όλοι μας με μεγάλη ανυπομονησία .Κρεμόμαστε από τα χείλη σας και από τα ΜΜΕ .Κάντε μας δώρο Χριστουγεννιάτικο εργασία εργασία εργασία έστω και χωρίς περιτύλιγμα…….

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 15:46 | kostas

    eimai anergos 38 eton kai ton martio tha eimai kai mpampas tha ithela para poly na xsero gia tin oikogeneiaki moy eirini ean tha ergazomai ton aprilio kai ean tha dosei i kyvernisi ena telos opos eixe pei kai proeklogika alloste stin 10eti omhria stin opoia mas exoyn eglovisei oi politikoi poy kyvernane ayton ton topo….

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:00 | manos baggelhs

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:20 | Μιχάλης Δρόσος του Παντελή

    Χαιρετίζω την πολιτική ηγεσία που αποδεικνύεται αντάξια των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Να προσληφθούμε.!!!!! Παλευουμε χρόνια τώρα υπερ του Γεωφυσικού μας πλούτου κ΄ των περιουσιών των κατοίκων της Χώρας μας ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Κ’ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ..

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤ. ΔΡΟΣΟΣ
    ΑΝΕΡΓΟΣ-ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ…

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:38 | Βασίλης Αραβανής

    Kαλησπέρα,είμαι ηθοποιός-μουσικός άνεργος,δε σας κρύβω τη χαρά μου για το εν λόγω υποδιαβούλευσης ζήτημα.Εκπροσωπώντας έναν μεγάλο αριθμό ομοιοπαθούντων συναδέλφων του Σ.Ε.Η και όχι μόνο,ζώντας υπο καθεστώς πτώχευσης με αίσθημα »ανοχής» και φόβου,εκφράζουμε τη χαρά μας για το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα σας,προτείνοντας,να επιλεγούν οι νέοι γονείς,που κάτω απ τη σκιά του φόβου,αγωνιούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους-τα παιδιά μας
    Ευχαριστω πολύ!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:54 | Ελένη

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:45 | ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΑΥΤΑΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:00 | Αθανασία

    Κύριε υπουργέ,
    Λαμβανομένου του γεγονότος της δήλωσής σας – δέσμευσης για την αποκατάσταση των συμβασιούχων αναμένουμε όπως υλοποιήσετε αυτή το συντομότερο, σχετικά με ΟΛΟΥΣ του υπάρχοντες συμβασιούχους!!!! Διότι είναι αθέμιτο αφενός να μην προσλαμβάνονται άτομα που επί σειρά ετών υπηρέτησαν το κράτος και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, αφετέρου διότι τα άτομα αυτά είχαν και δικαιολογημένα την εμπιστοσύνη, βάση της προηγούμενης μακροχρόνιας πρακτικής, περι επικείμενης μονιμοποίησής τους και με βάση αυτή είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αντίθετα άλλοι πολίτες οι οποίοι δεν υπηρετούσαν μέχρι τώρα στο σώμα, δεν είχαν καμία προσδοκία από το κράτος για μονιμοποίηση και δεν έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση τους πόρους από το σώμα.
    Ηθικά λοιπόν τίθεται θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ στους συμβασιούχους.Το κράτος δημιούργησε αυτή τους την προσδοκία και αυτό οφείλει να την αποκαταστήσει.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:09 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΜΟΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. ΠΟΣΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:05 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:46 | tonia

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;>>

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:19 | ΝΙΚΟΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:55 | ΑΛΕΚΟΣ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

    ??????

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:06 | ΕΥΗ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

    !!!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:06 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;!

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:47 | ΞΕΝΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    8. Εργασία για όλους τους συμβασιούχους πυροσβέστες.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:44 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ…
    1ον ΠΑΡΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ…ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ,ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΝΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΕΝΑΣ ΑΠΕΞΩ…ΜΕΧΡΙ 45 ΣΤΟ Π.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ…5385

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ…ΜΕ 4 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΔΛΔ 32 ΣΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ…Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ 16 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ….ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ…0

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ Π.Σ.Ε.Σ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΕ Ε?
    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΣΩΜΑ?

    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:04 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟ-
    ΣΒΕΣΤΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ-
    ΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ
    ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Η
    ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Π.Υ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕ-
    ΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΗΝΗΣ,
    ΘΑ ΤΟΝΟΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ
    ΠΙΟ ΠΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΣΠΙΤΙΑ.
    ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9 ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΘΑ ΚΑΛΗΨΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ Η ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ ( ΜΗΠΟΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ )ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο
    ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε-
    ΜΕΙΣ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ!!!)
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΑΝ
    ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΠΩΣ
    ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ Π.Σ. ΚΑΙ ΤΟ
    ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ
    ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ.

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡ/ΣΤΗΣ-ΑΝΕΡΓΟΣ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:16 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μ.

    Σχετικά με την νέα κατηγορία των Εποχικών Πυροσβεστών που θα συσταθεί από το ΠΣ, θα ήθελα να τοποθετηθώ λέγοντας ότι είναι παράλογο για την μονιμοποήση τους να ζητάται τίτλος σπουδών εφόσον η φύση της εργασίας τους είναι τέτοια που δεν προσφέρει κάτι παραπάνω εάν έχει κάποιος απολυτήριο δημοτικού ,γυμνασίου ή λύκειου .Επίσης πιστεύω ότι οι Επικουρικοί Πυροσβέστες είναι προτιμότερο να απασχοληθούν στο μέρος που υπηρέτησαν σαν εποχικοί για το λόγο ότι ξέρουν την περιοχή και μπορούν να αποδόσουν τα μέγιστα.