Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 20:08 | agiannidis

    θεωρω οτι το πιο σςστο ειναι να μπουν και οι αντιπυρικεσ 2009-2010 γιατι ηταν οι τελευταιεσ που παρθηκαν συμβασιουχοι στο σςμα και ειναι αδικο να μεινουν εξω απο την ρυθμιση γιατι πληρουν και αυτοι τα κριτηρια του νομοσχεδιου!

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 20:09 | ΜΗΤΣΟΣ

    ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

    ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ.

    ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

    ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Ι1, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΗΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΥΨΟΣ 1.70, ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΕΣΤ.

    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ….

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 19:24 | ΠΕΤΡΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 19:25 | GIANNHS MASTROKWSTAS

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 19:18 | ΕΥΗ

    Δεν θα πω μπράβο για το νομοσχέδιο. Τα συγχαρήτηρια ανήκουν στους εποχοίκους πυροσβέστες .Αυτους που παλεύουν με την ίδια τους τη ζωη και θυμηθειτε δεν ειναι λιγοι αυτοί που έδωσαν τη ζώη τους για να σωσουν το δασικο πλούτο και ανθρώπινες ζώες. Σταματήστε λοιπόν να παίζετε με τα νεύρα και τα ονειρα αυτών των ανθρώπων.Δώστε στους 5500 εποχικούς η οπως αλλιώς θέλετε να λέγονται αυτα που τους χρωστάτε.
    ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 19:32 | Σ.ΔΕΛΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 19:23 | ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

    ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΚΡΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
    – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΕΧΩ ΔΙΟΡΗΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    – Η ΗΛΗΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 37 ΕΤΩΝ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 45 ΚΑΙ ΑΝΩ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ***

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:57 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΟ Π.Σ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ.ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ,ΣΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΜΠΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟ Π.Σ.ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:51 | lewnidas!

    θα ηθελα να σας πω αν γινεται να μεγαλωσει το οριο ηλικιας οσων αφορα αυτο που γραφει στο προεδρικο διαταγμα για την προσληψη των επικουρικων πυροσβεστων στο μονιμο προσωπικο μετα την πενταετια!!!!!!
    πρεπει να το δειτε γιατι ειναι κριμα για καποιους που προσπαθουνε να μπουνε χρονια στο σωμα και για διαφορους λογους που δεν χρειαζεται να τους αναφερω ονομαστικα αλλα εχουν να κανουν με διαφορα ρουσφετολογικα τις προηγουμενης κυβερνησης και δεν μπορεσαν να μπουνε ενω ειχαν ολα τα απαιτουμενα προσωντα και τωρα εχει περασει η ηλικια τους και δεν μπορουν να ενταχθουν στο σωμα που τοσο αναγκη το εχουν!!!!!καλο θα ηταν να το επανεξετασετε γιατι ειναι κριμα ειλικρινα!!!! ευχαριστω πολυ!!!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:20 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    προσ το σχολιο του κυριου κωστοπουλου ιωαννη του λεε τα εξης(EIMAI ΠTYXIOYXOΣ ΤΟΥ ΑΠΘ (ΝΟΜΙΚΗ),ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΣ,ΤΟ 2010,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΒΛΕΠΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ,ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΣΥΒΜΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΠΣ,ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ(ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ -ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΣ,ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΗ Α ΒΑΘΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ). )ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ?ΑΝΤΕ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ(ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ)ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ???

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:26 | ΤΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ »ΘΥΣΙΕΣ» ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ…

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:44 | lamprakopoulos loukas

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε ότι οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό μας καθεστώς, η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας μας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες.
    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μας στο Π.Σ. ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εργασιακής μας θέσης και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της περί τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμβασιούχων πυροσβεστών και αφού λάβει υπ’ όψη της το γεγονός ότι όσοι συνάδελφοί μας δεν συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μπαίνουν αυτομάτως σε καθεστώς ανεργίας, θα υιοθετήσει τις ως άνω λογικές και δίκαιες προτάσεις μας, πολλές εκ των οποίων, άλλωστε, έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει σε συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.ΕΧΟΘΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΑΝ ΕΧΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ…ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:46 | Mπινίκου Μαρία

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Αναφέρετε το Σχόλιο

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 18:05 | vasilis aristeidou

    ΘΕΟΡΩ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΗΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΒΑΙΒΕΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΚΑΝ ΝΑ ΣΚΕΥΤΩ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΕΞΩ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΣΟΜΟΙ.ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΝΕ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΚΦΟΥΣ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ….

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 17:08 | ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ ..
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΕΙ ,ΣΤΡΑΤΟ ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 35 ΕΤΩΝ ;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 17:18 | katerina

    θα ηθελα να εκφρασω την διαφωνια μου σχετικα με την ονομασια ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, δηλ.τι σημαινει; ΒΟΗΘΟΣ..,..ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…, θα ειναι δηλαδη οι βοηθοι των μονιμων πυροσβεστων;
    Θα ειναι πυροσβεστες » Β΄ ΔΙΑΛΟΓΗΣ»;
    υπολειπονται των μονιμων σε γνωσεις ; υπολειπονται σε εμπειρια;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 17:38 | anonimos

    Καλησπέρα

    Ένα από τα σημεία που θα πρέπει να αλλάξει είναι το σημείο που λέει για τα κωλύματα κατάξεις. Είναι άδικο και αναχρονιστικό τα μετράει το Ι του στρατού για την κατάταξη στο σώμα.
    Θεωρώ ότι είναι κατάλοιπο άλλων καθεστώτων,όχι τόσο δημοκρατικών.Και άδικο να θεωρείτε ικανός για συμβασιούχος και ανίκανος,βάση αυτής της διάταξης,για πρόσληψη στο πυροσβεστικό σώμα.Στην πρόσφατη μάλιστα προκήρυξή για ειδικούς φρουρούς δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:34 | ΧΡΗΣΤΟΣ.

    Καλο Μηνα σε ΟΛΟΥΣ!!!
    Αξιοτιμε κ.Υπουργε!
    Ειμαι Συμβασιουχως Πυροσβεστης Πυροσβεσης-Διασωσης 11 χρονια.(ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΕΡΜΑ ΕΩΣ ΕΔΩ!!! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!)Σας παραθετω της προτασεις μου:
    1) Το Πυροσβεστηκο Σωμα χρειαζεται πανω απο ολα την «ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ» του. Οχι σε Πυροσβεστες δυο ταχυτητων και διαφορετικου εργασιακου καθεστωτος.
    2) Αμεση Εργασιακη Αποκατασταση τον Συμβασιουχων Πυροσβεστων στο Σωμα για να επελθει η εργασιακη ειρηνη και να ειναι ακομη πιο αποτελεσματικο στο εργο του. (ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΗ ΚΑΝΕΙΣ).
    3) Οσοι απο εμας ειναι εως 45ετων ενταξη στο Σωμα με τον βαθμο του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ την αναλογη εκπαιδευση και τοποθετηση στους τοπους οπου υπηρετουμαι ολα αυτα τα χρονια. (Υπαρχουν Υπηρεσιες και Κλιμακια που λειτουργουν σαν ΚΑΜΠΙΝΓΚ, ΜΟΝΟ ΣΕΖΩΝ.) Οι υπολοιποι να παραμεινουν με 12μηνη συμβαση στο Σωμα μεχρι την συνταξιοδοτηση τους. Χωρις αλλα κριτηρια,ιατρικες εξετασεις και δοκιμασιες. Εχουμαι προσληφθει μεσω ΑΣΕΠ και οχι ρουσφετολογικα, ενω εχουμαι εξεταστει και δοκιμαστει περισοτεραις φορες απο το υπαρχων Πυροσβεστικο προσοπικο.
    4) Ασφαλιση στο ΙΚΑ εως εχει σημερα για ολους με Μισθολογικες και Βαθμολογικες προαγωγες αναλογες αυτων που προβλεπονται σημερα απο τον κανονισμο του Πυροσβεστικου Σωματος.
    5) Ανανεωση και προμηθεια των υλικοτεχνικων μεσων πυροσβεσης-διασωσης και ατομικου εξοπλισμου τον Πυροσβεστων.(Ακαταληλα λογο παλαιοτητας οχηματα και μηχανηματα καθως και ελλειπης μεσα ατομικης προστασιας.)
    6) Καλυτερευση συνθηκων εργασιας και παραμονης σε συμβαντα, σταθμους υπηρεσιων,κλιμακια,περιποληκα δασων και πυροφυλακια.
    7) Το πορισμα επιτροπης της ομαδας εργασιας που ειχε συσταθει απο τον προκατοχω σας ηταν σαφως καλητερο απο αυτο που παρουσιαζεται εδω.
    8) Τελος το πιο σημαντικο για τις μερες μας ειναι βαση μελετης οτι «ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ»ο κρατικος προυπολογισμος και «ΣΤΥΧΙΖΟΥΜΑΙ» λιγοτερο απο οτι η προσληψη ιδιωτων. (Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΑΣ.)
    Αυτα και πολλα αλλα ειναι μονο μερικες απο της προτασεις μου για να σταθη το Πυροσβεστικο Σωμα ανταξιο των περιστασεων και των καιρων.
    Αξιοτιμε κ.Υπουργε δεν ειμασται ΕΠΑΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΙΑ,,,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,,, ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!
    *ΧΡΗΣΤΟΣ* «ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΑΝΕΡΓΟΣ»

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:00 | Γιαννης

    Καλο ειναι αυτο που κανει,αλλα δεν μπορει να πεταξει εξω τοσο κοσμο που εχουν δωσει τη ζωη τους στην υπηρεσια.Υπαρχουν συναδελφοι που ειναι αυτη τη στιγμη και 25 χρονια στο σωμα,δεν μπορουν να τους πετανε εξω ετσι ξαφνικα.ας κανουν κατι και για αυτους.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:21 | epikourikos

    sunaderfoi einai h deyterh fora pou tha anafertho sto prosxedio nomou.ena einai to sumperasma pou bgazei kaneis an melethsei ola ta sxolia se auth thn diabouleysh,douleia se olous tous sunaderfous xoris oria kritiria kai nomothetika tsalimakia pou aposkopoun na afhsoun ektos pentaetias to megalutero meros ton sumbasiouxon purosbeston.eimai apoluta sigouros oti sto telos h hgesia tou upourgeiou tha epikalestei to mnhmonio etsi oste na dikaiologhsei ton periorismeno arithmo theseon pou tha anakoinosei.eimai apolutos sigouros oti gia allh mia fora h hgesia tou arxhgeiou mas,h hgesia tou upourgeiou,kai sthn telikh o idios o kos.papandreou tha fanoun gia allh mia fora katoteroi ton peristaseon kai ton proeklogikon tous desmeuseon afhnontas ektos pentaetias megalo meros ton sunaderfon mas.thn apanthsh thn exoun hdh sto tsepaki tous oi proanaferomenoi se osous antidrasoun molis doun ton teliko arithmo ton sunaderfon pou tha mpoun sthn pentaetia,mnhmonio kai oikonomikh krish.pragmatika lupamai gia thn sunexh mizeria kai thn anandrh stash toso ths politikhs oso kai ths fusikhs hgesias ton sumbasiouxon pyrosbeston enanti tou problhmatos ths ergasiakhs mas apokatastashs.diakrino gia allh mia foro mia diplomatikh prospatheia gia merikh epilush tou problhmatos mas pou mallon sthn telikh tha afhssei ektos pentaetias megalo arithmo sunaderfon.Telos zhto apo ton aksiotimo proedro ths dhmokratias na parei thesh kai na uposthriksei emprakta ton megalo agona gia ergasiakh apokatastash olon ton sumbasiouxon pyrosbeston xoris oria kritiria kai proupotheseis,TIMH SE OLOUS TOUS PESONTES PYROSBESTES MONIMOUS KAI SYMBASIOUXOUS KATA THN YPHRHSIA,KOURAGIO STIS KSEXASMENES APO THN POLITEIA OIKOGENEIES TOUS.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:05 | Μαρία Συλλοπούλου

    Το θέμα της Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας, ήταν, είναι και θα είναι θέμα υψίστης σημασίας. Συμφωνώ απόλυτα ότι με το πέρας της 5ετίας, όλοι οι επικουρικοί πυροσβέστες θα πρέπει να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Το σχόλιο μου ωστόσο, εστιάζεται στο ηλικιακό κριτήριο.
    Για παράδειγμα, ένας δασοπυροσβέστης που ξεκίνησε ώς επικουρικός στα 31 του, πέρασε η 5ετία και έγινε 36 ετών, δεν έχει δικαίωμα μονιμοποίησης, λόγω υπέρβασης του ορίου ηλικίας?
    Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, σαφέστατα είναι άδικο και ταυτόχρονα ειρωνικό, τη στιγμή που η νέα πραγματικότητα, ανεβάζει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.
    Πιστεύω και υποστηρίζω τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των επικουρικών πυροσβαστών, διότι στις δύσκολες στιγμές της φωτιάς, η χώρα έχει ανάγκη από όλους τους έμπειρους πυροσβέστες, επικουρικούς και μη.
    Τέλος να πω ότι απεδείχθη ότι το βασικότερο κριτήριο στην εργασιακή αγορά, είναι η εμπειρία. Ετσι, καμιά πενταετία προυπηρεσίας δεν θα πρέπει να πετιέται στον κεάδα, τουλάχιστον όσον αφορά τη Δασοπροστασία και τη Δασοπυρόσβεση.
    Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει τα όρια ηλικίας για την μονιμοποίηση των επικουρικών πυροσβεστών, να επανεξετασθούν.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:14 | basilis

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 16:40 | nikos

    Ειμαι συμβασιουχος πυροσβεστης απο το 2002 μεχρι και σημερα.Εχω παρει μερος σε ολες τις προκυρηξεις του πυροσβεστικου σωματος με αποτελεσμα στους τελικους πινακες να κατεχω 105 θεση (μαχιμος) και πως γινεται στο τελος να ειμαι εκτος διαγωνισμου????ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..το σεναριο ανοιχτης προκυρηξης πρεπει να το αποκλεισει το υπουργειο γιατι περιμενουν πολλα χρονια καποιοι πασινοι πολιτες που γραφουν παραπανω να μπουν χωρις προυπηρεσια.ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ [ΠΟΙΟΙ] ΜΠΑΙΝΟΥΝ.
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    1.απολυτηριο λυκειου (ΕΧΟΥΜΕ 2010)ΑΠΑΝΤΕΣ και το λεω αυτο γιατι πρεπει να κοιταζουμε μπροστα και στο κατω κατω οταν καποιοι ελιωναν τα παντελονια τους στα θρανια καποιοι αλλοι εκαναν κοπανες για καφε και μουρη και δεν ειχαν διαθεση για μαθηματα και τετοια ….του τυπου ποιος διαβαζει και αστο μωρε για αυριο…..ΚΥΡΙΟΙ να προσεχατεδεν σας φταιμε εμεις για την βαρεμαρα σας.
    2.ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟ Ι1.Το λεω αυτο γιατι καποιοι βγαζαν στον στρατο ι2 και ανω για λουφα(ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ)δεν δεχομαι κουβεντα.
    3.οι μεγαλοι να παραμεινουν συμβασιουχοι ως εχει.καποτε τους παρακαλαγαν να μπουνε στο σωμα μετα τον στρατο,προβλημα τους ας ειχαν προνοησει τοτε για να ειχαν τωρα
    4.MAXIMUM ΗΛΙΚΙΑ 40 ετων με προυπηρεσια τουλαχιστων 5 αντιπυρικες
    5.ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.
    6.ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΑΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ
    7.ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 15:58 | xristos

    γενναια μοριοδοτηση στους αποφοιτους λυκειου,καθως και στους πτυχιουχους αει τει

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 15:16 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ(ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΕΣ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ Π.Σ!!!!!ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ!ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:52 | SAKIS K:

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ……

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:08 | SWTHRHS

    OΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ….ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ Π.Σ.2]ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΕΙΟΥ ΑΕΙ ΤΕΙ.3ΕΩΣ 35ΧΡ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 35+ ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.ΟΤΙ ΙΣΧΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.Σ

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:02 | giannhs

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΘ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΝ 50 Κ ΑΝΩ….?ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ….?17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΩ….Κ ΕΙΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ…ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ….ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:34 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Αξιότιμε κ. υπουργέ
    Ο πρωθυπουργός προεκλογικά δεσμεύτηκε για την επίλυση του εργασιακού προβλήματος που ταλανίζει του συμβασιούχους πυροσβέστες και υποσχέθηκε μόνιμη και σταθερή εργασία στον κλάδο μας .
    Πρόταση μου είναι η αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών που πληρούν τα κριτήρια και όχι τμήμα αυτού.
    Επίσης σας γνωστοποιώ ό,τι ορισμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και θεωρώ δίκαιη την αποκατάσταση αυτών, καθώς επίσης ανεξάρτητου ηλικίας μετά το πέρας της πενταετίας να μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και να έχουν την βαθμολογική εξέλιξη όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις για το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:26 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΑΚΟΥ (εποχ. πυρ/στρια)

    ΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:31 | valadis

    πιστευω οτι πρεπει να λιθει το προβλιμα μας διοτι παραγουμε εργο χρισιμο για την πολιτεια και πρεπει να αποροφιθουμε ολοι μονο οισυμβασιουχει γιατι μονο εμεις γνοριζουμε το αντεικιμενο τις πυροσβεσης διασωσις

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 14:23 | ΣΠΥΡΟΣ

    Αξιότιμε κ. υπουργέ
    Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και προεκλογικά και στο υπουργικό συμβούλιο για αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών για μόνιμη και σταθερή εργασία.
    Πρόταση μας είναι η αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών που πληρούν τα κριτήρια.
    Επίσης σας αναφέρουμε ότι ορισμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ θεωρώ δίκαιο να υπάρξει πρόβλεψη και για αυτούς.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:01 | STERGIOS.S

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ……

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:06 | ΒΙΚΗ

    Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών και των 5500 έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.
    Περιμένω απο αυτή τη κυβέρνηση να επιλυθεί αυτού του μακροχρόνιου προβλήματος με ευθύνη και σοβαρότητα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει τη ψυχή τους για να σωθούν τα δέντρα και τα σπίτια μας και
    αρνούμαι να αποδεχτώ ότι σκέφτεστε να βάλετε προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση τους όρια ηλικίας και τίτλους σπουδών.
    Ευχαριστώ

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:45 | ΝΙΚΟΣ

    ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ,ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΛΙΟ ΝΟΜΟΥ,

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:23 | giorgia stefanou

    Όχι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι μας βουλιάξατε !!!
    Όλοι θέλουν το σίγουρο και την τεμπελιά !!!!
    δεν χρειαζόμαστε καιάλλους δημοσίους υπαλλήλους είναι υπεράριθμοι τα καταλάβενεται αυτό ???

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:15 | GRINIARIS

    Aνηκω στον κλαδο των εποχικων δασοπυροσβεστων τα τελευταια δεκα χρονια.Διαβαζωντας λοιπον προσεκτικα το προσχεδιο νομου που εχει κατατεθει θα θελα με τη σειρα μου να προβω σε καποιες επισημανσεις.Καταρχην θεωρω ανουσιο να ζητειται καταθεση προτασεων οταν ολα δειχνουν ηδη προαποφασισμενα,αλλα παρολα αυτα ας δεχτουμε πως υπαρχει περιθωριο βελτιωσεων.(Α)Οσον αφορα την συμμετοχη πολιτων στον διαγωνισμο,θα πρεπει να ζητειται απολυτηριο λυκειου και οχι γυμνασιου οπως γραφεται.(Β)Ισχυρη μοριοδοτηση στους κατοχους προυπηρεσιας,ωστε να πριμοδοτειται σε μεγαλο βαθμο η εργασιακη τους εμπειρια η οποια ειτε αρεσει ειτε οχι σε μερικους ειναι δεδομενη και ταυτοχρονα πολυτιμη σε αυτης της φυσεως το επαγγελμα.(Γ)Για τους εποχικους πυροσβεστες οι οποιοι πληρουν τα κριτηρια (λυκειο,ηλικια),να υπαρξει αμμεση απορροφηση τους στην ταξη του πυροσβεστικου σωματος,ενδεχομενως με μια μικρη αυξηση του οριου ηλικιας (2-3 ετη) αναλογα με την προυπηρεσια του καθενος,ωστε να καλυφθουν αμμεσα τα τεραστια κενα του πυροσβεστικου σωματος τα οποια ανερχονται πλεον στον αριθμο των 4000 οργανικων θεσεων.(Δ)Να αποσαφηνιστει πως οι επικουρικοι πυροσβεστες καταλαμβανουν οργανικες θεσεις πυροσβεστων και να υπαρξει ταυτοχρονη μειωση του αριθμου των θεσεων αυτων στο πυροσβεστικο σωμα.(Ε)Να καταβληθει καθε προσπαθεια ωστε ο αριθμος των εποχικων πυροσβεστων που θα υπαχθουν στην ρυθμιση να ειναι ο μεγιστος δυνατος επι του συνολου των συμβασιουχων.(ΣΤ)Τελος να γινει καθε δυνατη προσπαθεια για την αποφυγη δημιουργιας πυροσβεστων 2 ταχυτητων (αρμοδιοτητες,μισθολογια) ωστε να αποφευχθουν φαινομενα καταχρησης εξουσιας τα οποια δυστυχως εχουμε συναντησει σε αρκετες περιπτωσεις,ωστε να γινει οσο πιο ομαλη γινεται η λειτουργια του Π.Σ.Ευχομαι πραγματικα να ολοκληρωθει η ρυθμιση αυτη και να δοθει επιτελους ενα τελος τοσο στην εργασιακη μας ομηρια,οσο και στα προβληματα του Π.Σ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:31 | KOSTAS

    ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ…ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΒΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑΞΗ-ΜΟΝΙΜΩΝ-ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ… Η ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑ 5ΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ…………………

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:23 | ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ

    Υπουργέ, οι μετατασσόμενοι από την δασική υπηρεσία δεν έχουν χρονικό όριο προκειμένου να μετατεθούν σαν υπεράριθμοι. Οι σειρές με τόπο πρόσληψης το ίδιο. Οι επικουρικοί το ίδιο. Η τελευταία σειρά επίσης. Άρα θα μεταθέτονται ως υπεράριθμοι οι Μ……αυτή με τα 20 χρόνια υπηρεσία, αυτοί έχουν μάθει από μεταθέσεις και από νησιά. Άσε που είναι και πολλοί δεξιοί, πρέπει να τιμωρηθούν, τι αξιοκρατία έχουμε; ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΣ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Στο αρχηγείο δεν προχωράει τίποτα μόνο βαθμούς περιμένουν .

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 11:05 | nikos kexagias

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 09:02 | ΜΑΧΙΜΟΣ

    ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ,,,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ? ΚΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 34 ,,ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,,,,,,,ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΗ ΕΞΩ????ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,,,ΚΙ ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ,,,,,,,,,ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ,,,,,,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,,,,,,,

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 03:10 | ROBERTO

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

    3.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ,Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ,Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΙΕΚ,Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΩΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Η ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ Η ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ Η ΕΠΟΠ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ,Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ,Η ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(ΑΡΘΡΟ 30 ΠΑΡ.20Ν.2538/1977,Α-242)ΚΑΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΙΩΝ Α ΚΑΙ Ε ΤΗΣ ΠΑΡ.1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 42 ΤΟΥ Ν1481/1984(Α -152),ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.Ο…………

    7.ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ 35 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ.Ο…………

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ

    1)ΙΣΧΥΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

    2)ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ 80% ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ 20% ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

    3)ΥΨΟΣ 1,70 ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ

    4)Ι1 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

    5)Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    6)Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 03:46 | ΝΕΡΑΝΤΖΙΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    Πρεπει να προτιμουνται οι εποχικοι πυροσβεστες οι οποιοι εχουν ηδη την εμπειρια.Να προηγουνται οι κατοχοι απολυτηριου λυκειου και να τοποθετουνται στισ περιοχες τους αφου γνωριζουν τον τοπο και εχουν ηδη συνεργαστει με το μονιμο προσωπικο.οι θεσεισ πρεπει να καλυφθουν απο εποχικους πυροσβεστες.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 01:50 | Σπυριδων Καλλιαρεκοσ

    Να οριστουν οργανικες θεσεις πανω απο 4.000.Οσον αφορα την ονομασια να λεγομαστε
    ειδικοι πυροσβεστες η΄ πυροσβεστες πυροσβεσης – διασωδης.
    Ειναι αναπαντητος ο τροπος που θα παρουν τους επιτυχοντες και με ποια σειρα προτεραιοτητας.
    Και κατι ακομα τη ληξη της πενταετιας να γινομαστε ολοι πυροσβεστες χωρις εξερεσεις.
    Συνχαιρω τις εως τωρα ενεργειες της ομοσπονδιας και ολων των σωματειων.
    Ευχαριστω
    Σπυρος Καλλιαρεκος.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 01:52 | ALFONSO

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ (ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ (ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΛΛΟΓΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Η΄ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ».
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ!!!

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 01:52 | Σωματείο Πυροσβεσης Διάσωσης Ελλάδος ( Μεγάρων )

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
    ΕΔΡΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144
    Δ/ΝΣΗ :ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 21 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 6 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
    (ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.

    Α. Π. 86 Μέγαρα: 02/12/2010
    Προς:
    1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
    κ. Χρ. Παπουτσή.
    2) Αξιότιμο Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμ. Όθωνα.
    Kοιν.:
    ΠΟΣΠΥΔ

    Κύριε Υπουργέ,
    Κατόπιν της από 01-12-2010 έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας σε πλήρη απαρτία και ομόφωνα, σας αποστέλλουμε τις θέσεις μας και τις επισημάνσεις μας επί της νομοθετικής ρύθμισης:
    Παράγραφος 1 Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνουμε τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης». Επίσης δεν αποσαφηνίζονται ούτε πόσα είναι τα κενά του Πυροσβεστικού Σώματος, ούτε οι υπό προκήρυξη θέσεις. Ως εκ τούτου θεωρούμε σκόπιμο να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι:
    i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων). Τι ποσοστό θα καλυφθεί από τις ως άνω κατηγορίες;
    ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385.
    iii) το άρθρο 8 του Ν. 1951/1991 καθιερώνει υποχρέωση κάλυψης ποσοστού 20% των κενών οργανικών θέσεων του Π.Σ. που προκηρύσσονται προς κάλυψη από την κατηγορία των εθελοντών.
    Παράγραφος 2 Δεν διευκρινίζεται με πόσα μόρια θα μοριοδοτούνται οι πολίτες καθώς και το ποσοστό των θέσεων που θα καλύψουν. Δηλαδή αν υποβληθούν 3.000 αιτήσεις πολιτών με βαθμό απολυτηρίου 19, επαγγελματικό δίπλωμα Δ’ κατηγορίας, αγγλικά και κάποιοι είναι και εθελοντές, εμείς θα πάμε σπίτια μας;
    Επίσης, αναφορικά με τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΠΔ 50/2001 ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου). Παράλληλα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους φοιτούν ήδη στα σχολεία 2ης ευκαιρίας και τελειώνουν φέτος ή του χρόνου. Είναι δίκαιο και πρέπει να ενταχθούν και αυτοί οι συνάδελφοι στη ρύθμιση, συνεκτιμώντας ότι οι συνάδελφοι σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και παρ’ όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τον περιορισμένο χρόνο και το αυξημένο οικονομικό κόστος, προσπαθούν να αποφοιτήσουν. Άλλωστε για το συγκεκριμένο θέμα έχει δεσμευτεί προσωπικά και ο πρώην Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης στις 03/12/2009. Τέλος, θα πρέπει να ρυθμιστεί και το ζήτημα με τους συναδέλφους που το 2009 κλήθηκαν από την πατρίδα να υπηρετήσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Είναι άδικο να παραμείνουν εκτός ρύθμισης οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι.
    Παράγραφος 3 Αναφέρεται ότι ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα κλπ θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο μη συγκεκριμένος καθορισμός των μορίων, όμως, δημιουργεί αρκετά μεγάλες προβληματικές. Έχετε υπόψη ότι π.χ. ένα πολίτης με βαθμό απολυτηρίου 19, κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας και επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Δ’ κατηγορίας θα υπερισχύει ενός συμβασιούχου πυροσβέστη με απολυτήριο βαθμό 12; Επίσης, αν κάποιος κατέχει επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Δ’ κατηγορίας θα έχει παραπάνω μόρια από τον κάτοχο άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ’ κατηγορίας;
    Για τους λόγους αυτούς, η σχετική ρύθμιση για τον καθορισμό των μορίων πρέπει να είναι δίκαιη. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. τον αριθμό των μορίων ανά κριτήριο. Δεν ορίζεται επίσης αν ο ακριβής αριθμός των μορίων θα υπολογίζεται ανά αντιπυρική περίοδο ή ανά μήνα. Θεωρούμε δίκαιο να υπολογίζεται ανά μήνα, καθώς δεν διαρκούσαν οι αντιπυρικές περίοδοι τον ίδιο αριθμό μηνών (π.χ. άλλοτε η αντιπυρική περίοδος διαρκούσε 4 μήνες, άλλοτε 3 ½ μήνες, άλλοτε 4 ½ μήνες, άλλοτε 5 μήνες). Επίσης δεν διευκρινίζεται αν θα μοριοδοτείται το ίδιο η προϋπηρεσία του Δασαρχείου με την προϋπηρεσία στην Πυροσβεστική.
    Παράγραφος 4 Η προτεινόμενη από μέρους σας διατύπωση «Κατ’ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους…» να τροποποιηθεί ως ακολούθως: «Κατ’ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους…».
    Στο εδάφιο (α) είναι δίκαιο να μην αποκλειστούν από τη ρύθμιση και οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες το έτος 2009, δεδομένου ότι πρόκειται για 185 περίπου συναδέλφους που διαθέτουν μεγάλη προϋπηρεσία τόσο στη Δασική Υπηρεσία όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, απλά το 2008 δεν απασχολήθηκαν στο Π.Σ. Είναι άδικο συνεπώς οι συνάδελφοι αυτοί να μείνουν εκτός ρύθμισης.
    Επίσης το εδάφιο (β) που αναφέρεται στο εργατοτεχνικό προσωπικό που προσλήφθηκε για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του Ν. 2538/1997 να διευκρινιστεί ότι αφορά τους εν ενεργεία συμβασιούχους πυροσβέστες, διότι σε αντίθετη περίπτωση δίνεται η ευκαιρία σε όσους προσελήφθησαν βάσει της ως άνω διάταξης και δεν ξαναπασχολήθηκαν έκτοτε στην Π.Υ. να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή.
    Αναφορικά με τους πίνακες επιτυχόντων πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι αρχικοί πίνακες επιτυχόντων πρέπει να παραμένουν ίδιοι, ανεξάρτητα από την ηλικία που θα έχουν οι συνάδελφοι τη χρονική στιγμή της απορρόφησής τους στο Π.Σ. Ειδάλλως, κάθε έτος υπάρχει σαφής κίνδυνος να μένουν εκτός ρύθμισης λόγω ηλικίας 300 περίπου συνάδελφοι. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το ανώτατο όριο ηλικίας παραμείνει το 49ο και κάποιος επιτυχών συνάδελφος είναι 48 ετών όταν εισαχθεί στους πίνακες επιτυχόντων, αλλά απορροφηθεί στο 2012 που θα είναι 50 ετών, τι θα γίνει, θα αποκλειστεί από τη ρύθμιση; Πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινιστεί το σημείο αυτό.
    Επίσης, αν κάποια χρονιά δεν προσληφθεί προσωρινά ή προσληφθεί μειωμένο προσωπικό λόγω οικονομικών προβλημάτων π.χ. αντί για 1.000 άτομα το 2011, 1.000 άτομα το 2012, 1.000 άτομα το 2013 προσληφθούν 1.000 άτομα το 2011, 500 άτομα το 2012, 500 άτομα το 2013 τι γίνεται τότε; Στη πρώτη περίπτωση μπαίνουν 3.000 άτομα στην δεύτερη 2.000. Θα πρέπει να υπάρξει σαφής αριθμός και χρονοδιάγραμμα.
    Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση δόθηκε μέριμνα 40% για κάλυψη συμβασιούχων πυροσβεστών στο Π.Σ. Μπήκε λιγότερο από 15%. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο νομοθέτης όριζε ότι εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις από την κατηγορία των συμβασιούχων πυροσβεστών, θα καλυφθούν από εκείνη των πολιτών, με αποτέλεσμα τελικά όλως τυχαίως οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να μείνουν εκτός ρύθμισης για μια ακόμα φορά.
    Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι η διατύπωση «οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών», ουσιαστικά αφήνει πάντα ΑΝΟΙΚΤΟ το ενδεχόμενο να προσληφθούν ανά πάσα στιγμή μόνιμοι πυροσβέστες για λόγους που το Π.Σ. θα κρίνει, βάσει του ΠΔ 19/2006.
    Παράγραφος 5 Αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης, να ισχύσει η διαδικασία που προβλέπεται για την πρόσληψη πυροσβεστών στο Π.Σ.
    Παράγραφος 7 Ζητάμε την απάλειψη του ορίου των 35 ετών και ζητούμε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς.
    Δηλαδή συνάδελφοι που έχουν μετακομίσει από τη μόνιμη κατοικία τους, γιατί εντάχθησαν στη ρύθμιση και το Π.Σ. τους τοποθέτησε σε άλλη πόλη, οπότε έχουν νοικιάσει σπίτια, αν είναι 35 ετών τώρα θα παραμείνουν στο Π.Σ ως μόνιμοι, ειδάλλως σε περίπτωση που είναι 36 ετών θα πάνε σπίτια τους;
    Παράγραφος 8 Αναφορικά με τα καθήκοντά μας, τούτα πρέπει από τώρα να διευκρινιστούν και να είναι σαφή, καθ’ ότι σήμερα τελικά οι συμβασιούχοι πυροσβέστες εκτελούν πάσης φύσεως εργασίες [χρέη πυρόσβεσης στα δάση, στα σπίτια, αντλήσεις υδάτων, διασώσεις, απεγκλωβισμούς, από τροχαία ατυχήματα, τηλεφωνητές, καθαριότητα, αποψιλώσεις περιβαλλόντων χώρων, βαφές κτιρίων, επισκευές πυροφυλακίων, επισκευές οχημάτων, οδηγοί διοικητών, οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί δικύκλων (Ομάδα ΗΦΑΙΣΤΟΣ) κ.λ.π.].
    Παράγραφος 10 Σχετικά με το δικαίωμα προαγωγής μας, δίκαιο και εύλογο είναι να ισχύσει ό,τι ισχύει και για τους μόνιμους πυροσβέστες, δηλαδή όσοι συνάδελφοί μας κατέχουν απολυτήριο λυκείου, ή πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ να προάγονται βαθμολογικώς.
    Από τα στοιχεία που έχουμε λάβει από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και από την Ομοσπονδία, στο Π.Σ. υπηρετούσαν έως και τις 30-10-2010 5.387 πυροσβέστες. Εξ αυτών:
    Σύνολο συμβασιούχων πυροσβεστών 5.387
    49 ετών( έως 31-12-2010) έως 50 ετών 108
    50 ετών έως 55 ετών 338
    55 ετών έως 62 ετών 162
    Προσληφθέντες το έτος 2009 185
    Στρατιωτικές υποχρεώσεις το 2009 55
    Απολυτήριο Δημοτικού προ του 1980 440
    Απολυτήριο Δημοτικού μετά το 1980 386
    ΣΥΝΟΛΟ 1.674

    Στους ανωτέρω δεν συνυπολογίζουμε τους 250 συναδέλφους μας που φοιτούν σε σχολεία 2ης ευκαιρίας και θα αποκτήσουν απολυτήριο τίτλο γυμνασίου το έτος 2011. Συνεπώς, 3.713 περίπου συμβασιούχοι πυροσβέστες (5.387 – 1.672= 3.713) πληρούν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης, χωρίς να υπολογίζουμε όσους συναδέλφους αποκλειστούν από τη ρύθμιση εξαιτίας απολυτηρίου στρατού και ποινικού μητρώου.
    Αν επομένως προκηρυχθούν μόνο 3.000 θέσεις, από τη στιγμή που ένα πιθανό ποσοστό 10 % περίπου θα καλυφθεί από πολίτες (πολύτεκνους, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, κλπ), τότε 1.000 περίπου συνάδελφοι που καλύπτουν τα κριτήρια του νόμου θα παραμείνουν εκτός ρύθμισης. Συνολικά, δε θα αποκλειστούν από τη ρύθμιση 2.687 συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Συνεπώς, οι θέσεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε συμβασιούχους πυροσβέστες θα πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 4.000, για το λόγο αυτό πρέπει να διευρυνθεί τόσο το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης όσο και ο απολυτήριος τίτλος σπουδών.
    Κύριε Υπουργέ επικροτούμε την προσπάθεια σας περί ρύθμισης τους εργασιακού μας ζητήματος, θεωρούμε όμως ότι το δίκαιο και σωστό είναι η ρύθμιση που θα ψηφιστεί να αφορά και τους 5.387 συμβασιούχους συναδέλφους μας, γιατί όπως μας είπε και ένας συνάδελφος «κανένα δέντρο ποτέ δεν μου ζήτησε δίπλωμα σπουδών ούτε γαλλικά ούτε πιάνο για να με αφήσει να το σβήσω, το μόνο που νικάει τη φωτιά είναι το τσαγανό που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ΟΛΟΙ».

    Με τιμή,
    το Δ.Σ. του Σωματείου

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 01:18 | ΠΑΥΛΟΣ.

    ΠΟΡΙΣΜΑ
    Της Ομάδας Εργασίας για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη

    ΠΡΟΟΙΜΙΟ

    Η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε με την 26636/8-3-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη και αποτελείται από τους ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΊΟΥ Ηλία, Αντ/γο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, ως πρόεδρο και μέλη τους ΑΝΘΡΑΚΕΑ Γεώργιο και ΑΛΕΒΙΖΑΚΟ Βασίλειο, συμβούλους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΤΖΑΤΖΑΚΗ Νικηφόρο, Αντ/γο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., ΚΟΚΟΛΙΟΥ Έλλη, σύμβουλο του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ανδρέα, σύμβουλο του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ Βίκυ, ΚΥΡΙΑΖΟΓΛΟΥ Κων/να ΜΑΓΓΕΛΗ Διονυσία, εκπροσώπους Υπουργού, Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αντίστοιχα, ΜΩΡΑΊΤΟΥ Ιουλία, εκπρόσωπο Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Αργύρη, Αρχιπύραρχο του Π.Σ., ΚΑΝΤΕΡΕ Γεώργιο και ΚΑΤΣΙΑΔΑ Αικατερίνη, Υποπυραγούς του Π.Σ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Γαβριήλ, εκπρόσωπο του Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε., ΒΑΚΑΛΗ Δημήτριο, από τη Δ/νση Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, ΜΠΟΚΑΡΗ Νικόλαο, πρόεδρο της Ένωσης Δασολόγων Ελλάδος και τους εκπροσώπους των συμβασιούχων πυροσβεστών ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Κων/νο, πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ, ΓΚΟΛΙΔΑΚΗ Χρήστο, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Παναγιώτη, ΠΥΡΓΙΩΤΗ Απόστολο και ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ Αλέξανδρο, μέλη της ΠΟΣΠΥΔ και ΚΑΜΠΙΤΗ Παναγιώτη, νομικό σύμβουλο της ΠΟΣΠΥΔ, αφού έλαβε υπόψη της:

    α. Την υπερδεκαετή λειτουργία του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη και την προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα, στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

    β. Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την επανεξέταση του θεσμού αυτού προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης του προσωπικού που τον στελεχώνει στις υφιστάμενες μόνιμες δομές της πολιτικής προστασίας της χώρας.

    γ. Την εμπειρία και τα λοιπά προσόντα των εποχικών πυροσβεστών

    δ. Τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικό προσωπικό.

    ε. Την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.

    στ. Τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών της,

    κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα και προτάσεις της:

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1. Μετά την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα με το Ν.2612/1998, κατέστη αναγκαία η ενίσχυση αυτού με προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί και στη νέα αυτή αρμοδιότητα. Έτσι, προβλέφθηκε με τον ίδιο νόμο η πρόσληψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ένας θεσμός που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

    2. Οι εποχικοί πυροσβέστες ανέρχονται σήμερα στους 5.416 και τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 8 μήνες κατ΄έτος και του υπόλοιπους 4 μήνες λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.

    3. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί ες αεί, γιατί αφενός μεν προκαλεί ανασφάλεια στους εποχικούς πυροσβέστες, με αρνητικές επιπτώσεις στο επίπονο και επικίνδυνο έργο τους, αφετέρου δε

    δημιουργεί προβλήματα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου πνεύματος ομάδος μεταξύ του μόνιμου και του εποχικού προσωπικού, που οφείλεται στο διαφορετικό εργασιακό τους καθεστώς.

    4. Τα κενά στις οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχονται σήμερα στα 3.820. Αν λάβουμε υπόψη μας τις μεγάλες αυτές ελλείψεις σε μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν φαίνεται πιθανό στο άμεσο μέλλον να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά από ιδιώτες. Για το λόγο αυτό, προτείνεται το Π.Σ. να εντάξει το εποχικό προσωπικό δασοπυρόσβεσης στο μόνιμο προσωπικό του, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όχι μόνο για την εργασιακή του αποκατάσταση, αλλά και την καλύτερη αξιοποίησή του στους κόλπους του Σώματος.

    5. Η πρόταση αυτή είναι η πλέον ρεαλιστική, για του εξής λόγους:

    α. Δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να προσληφθούν σε άλλη πολιτική Υπηρεσία, λόγω των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο, από τον οποίο εξαιρούνται τα σώματα ασφαλείας.

    β. Θα καλυφθούν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Π.Σ.

    γ. Δεν θα χρειάζεται πλέον να προσλαμβάνονται νέοι εποχικοί πυροσβέστες και έτσι δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον νέα γενιά εποχικών.

    δ. Δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος, δεδομένου ότι είναι μικρό το επιπλέον κόστος της μονιμοποίησης (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη, αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Ομάδας Εργασίας από το Π.Σ.).

    6. Για την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις που προβλέπουν τα προσόντα, τα κωλύματα και τη διαδικασία κατάταξης ιδιωτών στο Π.Σ., πλην του αναστήματος, για το οποίο δεν τίθεται όριο και του ορίου ηλικίας, των γραμματικών γνώσεων και της σωματικής ικανότητας και υγείας, για τα οποία θα πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες διαφοροποιήσεις:

    α. Ως ανώτερο όριο ηλικίας να ορισθεί το 49ο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι οι πέραν του 45ου έτους να έχουν συνεχή προϋπηρεσία ως εποχικοί πυροσβέστες 36 μήνες οι έχοντες ηλικία 46 ετών και για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας να προστίθενται άλλοι 12 μήνες προϋπηρεσίας.

    β. Ως γραμματικές γνώσεις να αρκούν αυτές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς την υποβολή σε γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη και

    γ. Ως προς τη σωματική ικανότητα και υγεία να αρκεί αυτή του εν ενεργεία πυροσβεστικού προσωπικού, που διαπιστώνεται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή με τη χρήση του Ειδικού Πίνακα ΙΙ Νοσημάτων και Βλαβών του π.δ. 133/2002, χωρίς υποβολή σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες .

    7. Η προτεινόμενη πρόσληψη αφορά όσους εξακολουθούν να εργάζονται ως εποχικοί ή, αν έχει λήξη η τελευταία αντιπυρική περίοδος, να έχουν εργασθεί μέχρι τη λήξη της, και να γίνει σταδιακά κατά τα τρία επόμενα έτη, ανάλογα με τις εγκρινόμενες κατ΄έτος πιστώσεις για προσλήψεις μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού στο Π.Σ. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των εποχικών να γίνει για όλους μία φορά μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης και οι προσλήψεις να γίνονται από τον καταρτιζόμενο ενιαίο πίνακα, αρχίζοντας από τους έχοντες μεγαλύτερη ηλικία, ώστε να αποτραπεί η υπέρβαση για ορισμένους του προαναφερομένου ορίου ηλικίας, αλλά και οι ίδιοι να συμπληρώσουν συνταξιοδοτικό χρόνο, που ως μεγαλύτεροι τον έχουν περισσότερο ανάγκη, λόγω του συγκριτικά μικρότερου χρόνου παραμονής στο Σώμα μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησής τους. Είναι σκόπιμο στην προκήρυξη να προσδιορίζονται οι προς πλήρωση θέσεις στις διάφορες Υπηρεσίες της χώρας και να ζητείται από τους υποψήφιους να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα από τις τυχόν τοποθετήσεις τους μακράν του τόπου συμφερόντων τους.

    8. Από το συνολικό αριθμό των συμβασιούχων, 4.440 έχουν ηλικία μέχρι 45 ετών και άλλοι 290 από 46-49 ετών που έχουν τον προαναφερόμενο χρόνο προϋπηρεσίας. Αν ληφθεί υπόψη ότι για αρκετούς απ΄αυτούς θα προκύψουν κωλύματα πρόσληψης και ότι θα διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την προκήρυξη πλήρωσης των συνεχώς αυξανόμενων κενών θέσεων του Π.Σ. τα επόμενα τρία χρόνια, θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί η απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις πρόσληψης.

    9. Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να υποβληθούν σε δίμηνη εκπαίδευση στη Σχολή Πυροσβεστών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την οργάνωση, τις αρμοδιότητες, τη λειτουργία και τις επιχειρησιακές τακτικές και πρακτικές της δράσης του Π.Σ. σε άλλους, πέραν της δασοπυρόσβεσης, τομείς των δραστηριοτήτων του, καθώς και για το δίκαιο που διέπει το προσωπικό του.

    10. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης σε θέσεις μονίμων πυροσβεστών, να εξακολουθήσουν κατ΄έτος να προσλαμβάνονται ως εποχικοί στο Π.Σ., σύμφωνα με τις δ/ξεις του π.δ.124/2003, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 121/2007, μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα από την απόλυσή τους. Αυτό, βεβαίως, εξασφαλίζει, όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα της απολύτως αναγκαίας δύναμης δασοπυρόσβεσης.

    11. Επισημαίνεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών εκδηλώθηκε και από τους εκπροσώπους του Υ.Π.Ε.Κ.Α, για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών, μέχρι του αριθμού των 700 περίπου, χωρίς τυπικές προϋποθέσεις, πλην του να είναι οδηγοί οι 200 εξ αυτών. Επιπλέον, θα επιθυμούσαν να προσλάβουν και όσους έχουν οποιοδήποτε πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. Αυτό η Ομάδα Εργασίας πιστεύει ότι είναι σχεδόν αδύνατον, δεδομένων των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά και της σχεδιαζόμενης ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με το προσωπικό της καταργούμενης Αγροφυλακής.

    12. Για την υλοποίηση των προτεινομένων απαιτείται διάταξη τυπικού νόμου, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο υπάρχουν πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου.

    Προς πίστωση συντάχθηκε το παρόν, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας.

    Αθήνα, 7 Ιουνίου 2010

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 01:55 | ALFONSO

    Ο ΟΡΟΣ «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΕ ΓΕΛΙΑ. ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΙΑΤΡΟΥΣ (Η΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ), ΥΠΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (Η΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ), ΥΠΟΔΙΚΑΣΤΕΣ (Η΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ), ΥΠΟΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (Η΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ), ΥΠΟΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (Η΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ)…ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ………….

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 00:34 | ALFONSO

    Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ!!!