Άρθρο 15 Επικουρικοί Πυροσβέστες

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Επικουρικοί  Πυροσβέστες», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, αυξάνονται ή μειώνονται οι θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση των θέσεων των Πυροσβεστών.

2. Ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί 5ετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Για τα κωλύματα, τα λοιπά προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης, καθώς και τη διαπίστωση αυτών,  έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κατάταξη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, πλην αυτών που αναφέρονται στις γραπτές εξετάσεις και την προφορική συνέντευξη.

3. Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου Γυμνασίου, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος  προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν.2538/1997, Α΄- 242) και η υπαγωγή στις διατάξεις των εδαφίων α΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν.1481/1984 (Α΄- 152), όπως ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των μορίων ανά κριτήριο, τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα και ο τρόπος διαπίστωσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκήρυξη των θέσεων, η διαδικασία πρόσληψης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Κατ΄ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον  δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους : α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας της χώρας σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 20 του ν.2538/1997. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και του 49ου έτους, εφόσον για κάθε επιπλέον έτος ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων. Για την πρόσληψη αυτών δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους  σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, για τη διαπίστωση δε της σωματικής ικανότητας και υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία Πυροσβέστες. Οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψηφίους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για τρία έτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών. Για τη μεταφορά αυτή εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από ένα αντιπρόεδρο ή νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται από τον πρόεδρο αυτού, έναν εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, που κληρώνεται μεταξύ των Συμβούλων αυτού και έναν Διευθυντή Διεύθυνσης των Κλάδων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που κληρώνεται μεταξύ των Διευθυντών των εν λόγω Διευθύνσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως γραμματέας ορίζεται αξιωματικός του εν λόγω Σώματος.

6. Η ανανέωση της θητείας των Επικουρικών Πυροσβεστών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτησή τους, η οποία  υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν την συμπλήρωση της 5ετίας,  εφόσον κριθούν ικανοί από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του παρόντος. Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.  Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της  θητείας Επικουρικού Πυροσβέστη, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του δευτεροβαθμίου Συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην κατά την επόμενη παράγραφο ένταξη των Επικουρικών Πυροσβεστών στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

7. Επικουρικοί Πυροσβέστες, απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους,  να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, υπό τις προϋποθέσεις της προηγουμένης παραγράφου. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Πυροσβεστών και τίθενται στο τέλος της επετηρίδας του βαθμού αυτού κατά το χρόνο ένταξης. Η μεταξύ τους αρχαιότητα καθορίζεται με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοίτησής τους από το οικείο κέντρο βασικής τους εκπαίδευσης. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το πυροσβεστικό προσωπικό εφαρμόζονται και για τους εντασσόμενους. Όπου στις διατάξεις αυτές προβλέπεται προαγωγή με βάση το χρόνο πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη, ο χρόνος αυτός υπολογίζεται από την ημερομηνία πρόσληψής τους ως Επικουρικών Πυροσβεστών.

8. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.  Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή  και κατάλληλο εξοπλισμό. Το ύφασμα της στολής και τα λοιπά είδη ιματισμού και υπόδησης χορηγούνται από το δημόσιο. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται ο τύπος, το χρώμα και η σύνθεση της στολής, καθώς και τα αναγκαία ατομικά εφόδια που χορηγούνται στους Ειδικούς Πυροσβέστες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

9. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών. Ο τόπος, ο χρόνος και το είδος αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μετά την αποφοίτησή τους, τοποθετούνται και μετατίθενται, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος,  με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

10. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αξιολογούνται για τα ουσιαστικά τους προσόντα και συντάσσονται εκθέσεις ικανότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών.

11. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες εφοδιάζονται με ειδικό δελτίο ταυτότητας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

12. Στους Επικουρικούς Πυροσβέστες εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σ΄ αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψή του.

13. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις :

α. Αν αποτύχουν  στη βασική τους εκπαίδευση.

β. Ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας από την πρόσληψή τους.

γ. Με τη λήξη της 5ετούς θητείας, εφόσον δεν υποβάλουν αίτηση ανανέωσής της ή ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή δεν κρίνονται ικανοί προς τούτο.

δ. Για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

14. Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα.

15. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες ασφαλίζονται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το προσωπικό αυτό υπάγεται και στην ασφάλιση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του πυροσβεστικού προσωπικού, με τους όρους και  τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό αυτό.

16. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία, τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

17. Οι Επικουρικοί Πυροσβέστες μόνιμοι ή επί θητεία τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που καθορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό. Όσοι τίθενται στην κατάσταση αυτή, εξελίσσονται μισθολογικά μέχρι την εξάντληση της μισθολογικής κλίμακας.

18. Για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:26 | ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:10 | ΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:36 | ΚΩΣΤΑΣ Χ.

    κ.Υπουργε συγχαρητηρια καταρχην για την φιλοτιμη σας προσπαθεια ωστε τα λογια και οι δεσμευσεις να γινουν πραξεις.Θα ηθελα απλα να προτεινω στο να αλλαξει η ονομασια του επικουρικου πυροσβεστη σε πυροσβεστης πυροσβεσης διασωσης διοτι τα καθηκοντα του εποχικου πυροσβεστη μονο επικουρικα δεν ειναι.Επισης καλο θα ηταν το απολυτηριο λυκειο να μοριοδοτειται κατι παραπανω απο του γυμνασιου οπως αντιστοιχα και τα πτυχια ιεκ τει αει απο του λυκειου.Οι επ.πυροσβεστες που θα ειναι εως 35 ετων να προσλαβανονται στο πυροσβεστικο σωμα αμεσα και οχι σαν επικουρικοι μετα το περας τησ πενταετιας.Οσο αφορα την ειδικη κατηγορια των επικουρικων πυροσβεστων οι ενδυμασια τους και γενικα τα μ.α.π θα πρεπει να ειναι τα ιδια με αυτα των μονιμων πυροσβεστων στο να μην υπαρχουν υπαλληλοι δυο ταχυτητων αφου αλλωστε τα καθηκοντα και το πλαισιο που τους διεπει ειναι το ιδιο.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:19 | ΑΤΖΕΜΙΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ?20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΜΠΑΦΙΑΣΗ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΗΜΟΥ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ.ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΒΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ?? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΑΡΑΚΩΝΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΥΝΕΥΝΤΕΞΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:51 | sakis

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:25 | thanos

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:59 | ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:27 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ)ΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ & ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΣΙΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΗΞΕΙ.ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Π.Σ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΘΑΡΟ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. ΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ & ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ ΟΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ (ΕΠΟΧΙΚΟΙ) ΛΙΩΝΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ 1 ΣΠΙΤΙ & ΑΝΟΙΓΕΤΕ 1 ΑΛΛΟ.ΝΤΡΟΠΗ.ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ,ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΣΤΟ Π.Σ ΗΜΟΥΝ 19 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΚΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ-ΠΑΙΔΑΚΙ.10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ.ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:38 | ΤΖΙΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ
    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:24 | ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:43 | ΚΩΣΤΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΚΑΝΟΝΗΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΑΣΒΕΣΤΗΣ.Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΑΙΤΙ ΤΟ 2007 ΕΜΕΙΣ ΣΒΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΚΗΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΠΧ 24ΜΗΝΟ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΩΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ 32 ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:26 | Λιανα Μπ.

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. θα μπορούσε η ονομασία να παραμείνει «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι 1) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) [αλλά αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να μπουν και πολίτες σ’ αυτη τη διαδικασία ?] και 2) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385 [εμείς δεν αρκούμαι για να καλύψυμε τις θέσεις].
    Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας μόνο 1000-2000 θέσεις [δεν είναι αρκετό], γιατί πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    4. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    5. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    6. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:12 | ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Η ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΙΔΗΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΤΑ 90% ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΝ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΥΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΤΗΜΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΗΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Κ.Λ.Π ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΔΗΚΑ ΟΙ ΛΟΧΙΕΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΝ ΤΑΞΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΩΣ ΜΑΧΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ δηλ Ι1 Ι2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Ι1 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ Ι2 ΟΤΑΝ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΧΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗΚΑ ΤΕΣΤ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΤΡΑ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:41 | Βαρχαλαμάς Χαράλαμπος

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;
    Η τουλάχιστον η πάνω από 49 ετών να υπερετούν 8μηνο μέχρι να βγούν σε σύνταξη.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 17:34 | ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας.
    Κυριοι πρεπει οπωσδηποτε να οριστουν οργανικες θεσεις επικουρικων πυροσβεστων η οπως αλλιως θα ονομαστουν αυτοι για να μην υπαρξουν μελλοντικα κοληματα και οι θεσεις αυτες να μην ειναι κατω των 4000 για να αποκατασταθουν οσοι περισοτεροι απο τους σημερινους συμβασιουχους πυροσβεστες γινεται…πολλα χρονια ταλαιπορουμαστε και ηρθε ο καιρος να δωθει μια λυση στην ομηρια μας…

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:29 | ΝΤΕΡΒΙΣΗ ΟΛΓΑ

    Όπως υπήρχε και σε παλαιότερους διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ειδική κατηγορία που περιελάμβανε το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη, έτσι να περιληφθεί και τώρα η ειδική αυτή κατηγορία – μοριοδότηση – γιατί υπάρχουν πολλοί συναδελφοι εποχικοί που ταυτόχρονα είναι και εν ενεργεία εθελοντές πυροσβέστες για πολλά χρόνια.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:38 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΕΙΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΚΥΤΗΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΙΤΕΣ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:56 | Βλαχάκης Μανώλης

    Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:43 | Νικητας. Σ

    . Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:59 | Γεράσιμος Πανδής

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:00 | Δημήτρης Καπούκης

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

    Δεν προβλέπεται στο νόμο αριθμός θέσεων.
    Επομένως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως αποτελεί εργασιακή τακτοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των θέσεων.
    Πολύ δε περισσότερο που αυτές οι θέσεις είναι κοινές για πολίτες και για συμβασιούχους.
    Ο υπουργός θα καθορίσει τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων.
    Προτείνεται ο καθορισμός θέσεων.
    Δεν τίθεται χρονικός συσχετισμός ψήφισης του σχεδίου νόμου και σύστασης των θέσεων.
    Οι θέσεις αυτές δεν είναι μόνιμες θέσεις καθώς ο υπουργός έχει δικαίωμα να μειώσει τις θέσεις των Επικουρικών Πυροσβεστών και να αυξήσει τις θέσεις των Πυροσβεστών.
    Λάβετε υπ’ όψη πως πρώτα θα ψηφισθεί το σχέδιο νόμου (χωρίς να προβλέπονται θέσεις) και αργότερα με απόφαση του υπουργού θα συσταθούν οι θέσεις!!!
    Προτείνεται η ύπαρξη χρονικής υποχρέωσης του υπουργού για σύσταση θέσεων.
    Για παράδειγμα:
    «Εντός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου ο αρμόδιος υπουργός υποχρεούται στη σύσταση … οργανικών θέσεων Επικουρικών Πυροσβεστών 5ετούς θητείας»

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

    Έχουμε 5ετίες που ανανεώνονται και όχι μόνιμες θέσεις εργασίας.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

    Τα μόρια που βαθμολογείται κάθε κριτήριο δεν καθορίζονται σε αυτό το νόμο, αλλά με μεταγενέστερη απόφαση υπουργού.
    Αυτό που στην ουσία διαφοροποιεί τους συμβασιούχους από τους πολίτες είναι η πριμοδότηση της προϋπηρεσίας.
    Πόσο θα πριμοδοτείται η προϋπηρεσία;
    Η πριμοδότηση της προϋπηρεσίας για παράδειγμα 23 μηνών (2008, 2009, 2010) συμβασιούχου πυροσβέστη με βαθμό απολυτηρίου Γυμνασίου 10 θα είναι ικανή να υπερισχύσει έναντι των μορίων που θα λάβει ένας πολίτης που θα έχει για παράδειγμα βαθμό απολυτηρίου Γυμνασίου 19, δίπλωμα οδήγησης Ε κατηγορίας, δίπλωμα μοτοσικλέτας και στρατιωτική υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις;
    Ποια η εργασιακή προοπτική όσων δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου;

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

    Ποια η εργασιακή προοπτική όσων είναι:
    • Άνω των 49 ετών;
    • Άνω των 46 ετών και έχουν προσληφθεί το 2008 και μετά;
    • Άνω των 47 ετών και έχουν προσληφθεί το 2007 και μετά;
    • Άνω των 48 ετών και έχουν προσληφθεί το 2006 και μετά

    Βάσει ποιας λογικής αποκλείονται οι παραπάνω κατηγορίες;

    Υπάρχει λάθος στη διατύπωση: «που αφορούν υποψήφιους εποχικούς πυροσβέστες».
    Το σωστό είναι: «που αφορούν υποψήφιους Επικουρικούς Πυροσβέστες»
    Δεν υπάρχει η υποχρέωση πρόσληψης από τον πίνακα επιτυχόντων εντός της τριετίας.
    Δεν εξασφαλίζεται πως όσοι είναι στη λίστα, εντός 3 ετών υποχρεωτικά θα έχουν προσληφθεί.
    Αναφέρεται μόνο η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων.
    Δηλαδή μπορεί να είναι «επιτυχόντες αλλά μη προσληφθέντες».
    Πρέπει να υπάρξει υποχρέωση.
    Για παράδειγμα:
    «Οι προσλήψεις Επικουρικών επί θητεία Πυροσβεστών υποχρεωτικά θα εξαντλούν τον πίνακα επιτυχόντων εντός τριετίας από της σύνταξης του»

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

    Προτείνεται με το πέρας της 5ετίας όλοι οι Επικουρικοί Πυροσβέστες να γίνονται μόνιμοι υπάλληλοι και όχι επί θητεία.
    Επικουρικός Πυροσβέστης, κατά το τέλος της 5ετιας που θα είναι ετών 54, εμφανίζει πρόβλημα υγείας, κάτι απόλυτα αναμενόμενο για την ηλικία του.
    Στα 54 του χρόνια ο συνάδελφος κρίνεται μη ικανός λόγω υγείας, για την ανανέωση της 5ετούς θητείας.
    Προτείνεται να μην υφίσταται αξιολόγηση της υγείας των Επικουρικών Πυροσβεστών στο βαθμό που η αξιολόγηση αυτή θα καθίσταται αιτία μη ανανέωσης της θητείας τους.
    Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης της υγείας τους να τίθενται σε υπηρεσία γραφείου μέχρι τη συνταξιοδότηση τους ή την οικειοθελή αποχώρηση τους από την υπηρεσία.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

    Προτείνεται η επέκταση του δικαιώματος ένταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα των Επικουρικών Πυροσβεστών που έχουν απολυτήριο Λυκείου ανεξάρτητα από:
    i) Την ηλικία τους
    ii) Το χρόνο απόκτησης του απολυτηρίου Λυκείου

    Για το i (ζήτημα ηλικίας) δεν υπάρχει τυπικό κώλυμα.
    Για το ii (χρόνος απόκτησης απολυτηρίου) αφενός είναι κίνητρο για όσους δεν έχουν το απολυτήριο Λυκείου να το αποκτήσουν αφετέρου δεν υπάρχει τυπικό κώλυμα στον χρόνο απόκτησης αρκεί να είναι κάτοχοι του απολυτηρίου Λυκείου κατά τη χρονική περίοδο της αίτησης ένταξης στο πυροσβεστικό Σώμα.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

    Αντικατάσταση του όρου «Ειδικοί Πυροσβέστες» με τον όρο Επικουρικοί Πυροσβέστες.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

    Προτείνεται η τοποθέτηση των Επικουρικών Πυροσβεστών κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες που υπηρετούσαν ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης και σε περίπτωση μη ύπαρξης θέσεων η τοποθέτηση τους σε όμορη υπηρεσία.
    Και σε κάθε περίπτωση, εντός του ίδιου νομού.
    Με αυτό τον τρόπο δεν διαταράσσεται η οικογενειακή, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα των Επικουρικών Πυροσβεστών.
    Αλλά και σαν εργαζόμενοι θα αποδώσουν τα μέγιστα καθώς θα εργάζονται σε περιβάλλον γνώριμο σε αυτούς.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

    Προτείνεται για τα οικονομικά των πυροσβεστών να ισχύουν και να εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό.

    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16

    Προτείνεται να υπάρξει ευθεία σύνδεση της τροποποίησης της παραγράφου 5 με την παρούσα παράγραφο.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:15 | dhmos

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:11 | Ρικάς Σπυρίδων

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:02 | Ντοριτα

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

    Επιτέλους, θα επανδρώσετε με προσωπικό το Π.Σ. που τόσα χρόνια υπολειτουργεί, εις βάρος του περιβάλλοντος αλλα και της κοινωνίας. Άλλωστε μη ξεχνάμε οτι η προστασία των δασών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και η πρόσβαση σε αυτά αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων’ το οποίο καταπατείται συνεχώς!!!

    Τέλος, θα θελα να σημειώσω οτι η κυβέρνηση, αν θέλει να είναι έντιμη προς αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να προσδιορισει τον αριθμό των Επικουρικών Πυροσβεστών που σκοπεύει να προσλάβει, όπως και τα άλλα αίτηματα που διάβασα πιο πάνω!!!
    Συνεχίστε να ικανοποιείτε δεσμεύσεις σας και να δίνετε λύση στα βιοποριστικά προβληματα του λαού και δε θα χάσετε…!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:15 | ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    EIMAI ΠTYXIOYXOΣ ΤΟΥ ΑΠΘ (ΝΟΜΙΚΗ),ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΣ,ΤΟ 2010,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΒΛΕΠΕ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ,ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΣΥΒΜΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΠΣ,ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ(ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ -ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΣ,ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΗ Α ΒΑΘΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ).

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:12 | Ντοριτα

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
    Επιτέλους, θα επανδρώσετε με προσωπικό το Π.Σ. που τόσα χρόνια υπολειτουργεί, εις βάρος του περιβάλλοντος αλλα και της κοινωνίας. Άλλωστε μη ξεχνάμε οτι η προστασία των δασών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και η πρόσβαση σε αυτά αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων’ το οποίο καταπατείται συνεχώς!!!
    Επίσης, θα θελα να επισημάνω οτι επιτέλους θα επαδρωνθει το Π.Σ. με άτομα, τα οποία πλοιρούν τα κριτήρια και δεν θα μπουν εξαιτίας γνωριμιών… Επιτέλους, θα μπουν άτομα με αντικειμενικά κριτήρια και με πείρα. Πιστεύω οτι το αξίζουν όλοι οι εποχικόι που τόσα χρόνια (μερικοί πάνω απο 10!!!)έχουν βιώσει τον εμπαιγμό της πολιτείας ενώ παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της δουλείας τους αλλα και την ανεργία! Απορώ πώς μπόρεσαν και αυτοι και οι οικογενειες τους να διατηρήσουν την ψυχολογία τους αλλώβητη τόσο καιρό! Συγχαρητήρια στους εποχικού πυροσβέστες για την τόσο μεγάλη εσωτερική τους δύναμη !!
    Ελπίζω η ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ να ισχύσει μεχρι το τέλος της διαδικασίας και να αποτελέσει παράδειγμα μίμισης και για τους άλλους τομείς του δημόσιου.
    Τέλος, θα θελα να σημειώσω οτι η κυβέρνηση, αν θέλει να είναι έντιμη προς αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να προσδιορισει τον αριθμό των Επικουρικών Πυροσβεστών που σκοπεύει να προσλάβει, όπως και τα άλλα αίτηματα που διάβασα πιο πάνω!!!
    Συνεχίστε να ικανοποιείτε δεσμεύσεις σας και να δίνετε λύση στα βιοποριστικά προβληματα του λαού και δε θα χάσετε…!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:43 | takis

    ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΕΙΟΥ ΑΕΙ ΤΕΙ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:55 | vasilis aristeidou

    efoson oi 5.500 dasopirosvestes einai ikanoi gia kathe xrono ara einai ikanoi kai gia opoiadipote morfi monimotitas me ta kritiria pou ergazontai kathe xrono san epoxikoi,kai malista exoun dosei epitixos eksetaseis toses anipirikes periodous kai sta kathikonta tous kai stin koini gnomi. to polietes ergotous mila apo monotou.sti pirkagies tou 2007 stis 24 avgoustou tous apokalesan ΗΗΡΡΩΩΕΕΣΣ???

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:40 | ΚΑΠΡΙΣΤΕΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΓΩ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ 2008 ΕΩΣ 2010…ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΟ Π.Σ..ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:11 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    1.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ (ΑΣΕΠ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΦΟΣΩΝ Η ΔΙΑΔΗΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:22 | alexandros

    ypsili moriodotisi stous symvasiouxous pyrosvestes
    na symperilifthoune kai tou 2009
    eidikes rythmiseis NA MHN VRETHEI STHN ANERGIA KANEIS

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:43 | giannis

    καταρχην ευελπιστω αυτο το σχεδιο νομου να υλοποιηθει,και να μην μεινει απλως στα χαρτια.
    θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να καταθεσω ορισμενες αποψεις

    α]προβλεψη για τους εποχικους πυροσβεστες που μενουν εκτος ρυθμισης[ανω των 49 ετων,αποφοιτοι ΥΕ]να συνεχισουν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο ΠΣ ως συμβασιουχοι πυροσβεστες με 8μηνες συμβασεις κατ ετος,με την προβλεψη αυτη θα διατηρηθει στα ιδια επιπεδα,η απολυτως αναγκαια δυναμη δασοπυροσβεσης!!!!
    β]θεωρω λανθασμενη την μη υπαρξη αθλητικων και ψυχοτεχνικων test,μεσω αυτων των test θα διασφαλιζοταν η αντικειμενικοτητα των προσληψεων,αλλα και το ΠΣ θα απορροφουσε το καταλληλο προσωπικο που θα μπορουσε να ανταποκριθει στο δυσκολο και επιπονο εργο της πυροσβεσης-διασωσης.
    γ]καθιερωση συνεντευξης,ενα χρησιμο εργαλειο μεσω του οποιου,θα μπορεσουν οι εξεταστες να διαμορφωσουν κριση,για την προσωπικοτητα,την προσαρμοστικοτητα,την ορθη κατανοηση πληροφοριων,του πνευματος συνεργασιας που διαθετει ο καθε υποψηφιος.
    δ]προταιρεοτητα προσληψης εναντι των υποψηφιων, των αποφοιτων ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ε]μειωση του ελαχιστου οριου ηλικιας,απο το τριακοστο πεμπτο[35] στο τριακοστο[30]για την απορροφηση στο ΠΣ ως μονιμων πυροσβεστων μετα το τελος της πενταετους θητειας των επικουρικων πυροσβεστων.
    ζ]ολοι αναιξερετως οι προσληφθεντες επικουρικοι πυροσβεστες,με το περας της εκπαιδευσεως που θα υποβληθουν,να τοποθετηθουν για τα πρωτα δυο χρονια της θητειας τους σε υπηρεσιες των μεγαλων αστικων κεντρων[αθηνα-θεσσαλονικη-πατρα]

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:22 | γιωργος καρυ

    κυριε υπουργε ολα καλα αλλα οργανικες θεσεις δεν ειδα.. επισης το 35 ως οριο απορροφησης απο το πυροσβεστικο σωμα δεν νομιζω οτι ειναι δικαιο μιας και οι περισσοτεροι απο τους εποχικους πυροσβεστες ειναι 8+ χρονια οποτε το να ειναι κατω των 35 ειναι παρα πολυ δυσκολο.. οσο για το επικουρικοι το θεωρω πραγματικα ντροπη και προσβολη σε ολους αυτους που παλευουν στην ΠΡΩΤΗ γραμμη της καθε δασικης και οχι μονο πυρκαγιας, αλλα και των τροχαιων και των αστικων συμβαντων ειτε αυτο λεγεται πυρκαγια ειτε πλυμμηρες ειτε οτιδηποτε αλλο!ελπιζω να διορθωθουν καποια πραγματα, αν και ομολογω οτι η πολιτικη βουληση φαινεται να υπαρχει, ουτως ωστε να απορροφηθουν το δυνατον περισσοτεροι συναδερφοι!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:27 | Γεωργιαδης Δ

    Συγχαιρω την προσπαθεια που κανει η κυβερνηση για υλοποιηση των δεσμευσεων,που φυσικα ειναι και η πιο συμφερουσα ενεργεια αυτη την στιγμη για στελεχωση του πυροσβεστικου σωματος.

    Θα ηθελα να θιξω το θεμα του αριθμου που θα απορροφηθει με αυτη τη τροπολογια.Στο πορισμα της ομαδας εργασιας που ειχε συσταθει για αυτο το σκοπο,αρχικα ελεγε για 4000 ατομα.Σε νεοτερες διαβουλευσεις ο αριθμος ειχε κατεβει ακομα και στους 1000!
    Αν υπαχθουν στην τροπολογια και ατομα οπως πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων,τοτε αριθμος των εποχικων που θα μπορεσει να μπει θα μειωθει και πλεον δεν θα μιλαμε για επιλυση του προβληματος αλλα για μερικη λυση.

    O θεσμος αυτος πρεπει να παψει να υπαρχει,οπως ειπατε.Αν υπαρξει μερικη λυση για 2000 και 3000 ατομα απο τους 5300 που ειμαστε περιπου οι υπολοιποι τι θα απογινουν;
    Θα ξαναβγει στο μελλον παρομοια προκυρηξη;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:10 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:46 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα προτάσεις του πορίσματος «Της Ομάδας Εργασίας για την επανεξέταση του θεσμού του εποχικού πυροσβέστη» μια απο τις προτάσεις αυτής η τρίτη κατα σειρά αναφέρει οτι:
    «3. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί ες αεί, γιατί αφενός μεν προκαλεί ανασφάλεια στους εποχικούς πυροσβέστες, με αρνητικές επιπτώσεις στο επίπονο και επικίνδυνο έργο τους, αφετέρου δε
    δημιουργεί προβλήματα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου πνεύματος ομάδος μεταξύ του μόνιμου και του εποχικού προσωπικού, που οφείλεται στο διαφορετικό εργασιακό τους καθεστώς»

    Για τον λόγο αυτό λοιπόν πρέπει να βρεθεί μια ονομασία ανάλογη ώστε να μην νιώθει προσβλήτικάι -σύμφωνα με το παραπάνω συμπέρασμα- ο υπάλληλος με την ονομασία «επικουρικός» αλλά να βρεθεί κάτι ανάλογο με τις υπήρεσίες που προσφέρει όπως »ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ», «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ- ΔΙΑΣΩΣΗΣ», «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»

    Χορήγηση ίδιου χρώματος στολής με το μόνιμο προσωπικό.

    Κατάργηση του ορίου του 35 ετών σε όσους έχουν απολυτήριο λυκείου.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:14 | Γεωργιαδης Δ

    Συγχαιρω την προσπαθεια που κανει η κυβερνηση για υλοποιηση των δεσμευσεων,που φυσικα ειναι και η πιο συμφερουσα ενεργια αυτη την στιγμη για στελεχωση του πυροσβεστικου σωματος

    Θα ηθελα να θιξω το θεμα του αριθμου που θα απορροφηθει με αυτη τη τροπολογια.Στο πορισμα της ομαδας εργασιας που ειχε συσταθει για αυτο το σκοπο,αρχικα ελεγε για 4000 ατομα.Σε νεοτερες διαβουλευσεις ο αριθμος ειχε κατεβει ακομα και στους 1000!
    Αν υπαχθουν στην τροπολογια και ατομα οπως πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων,τοτε αριθμος των εποχικων που θα μπορεσει να μπει θα μειωθει και πλεον δεν θα μιλαμε για επιλυση του προβληματος αλλα για μερικη λυση

    Αν αφορα η τροπολογια 2000 και 3000 ατομα και μπουν οι μισοι απο πολιτες,οι υπολιποντες εποχικοι τι θα απογινουν;Θα συνεχισουν να εργαζοντε ως εποχικοι,ενας θεσμος που πρεπει να εξαληψει
    Θα ξαναβγει παρομοια προκυρηξη στο μελλον για την προσληψη και των υπολοιπων?

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:46 | epikourikos

    O OROS EPIKOURIKOS DINEI MIA TAYTOTHTA  YPOTIMITIKH STOUS SYMBASIOUXOUS PYROSBESTES ,DHLADH EXOUME TON  MONIMO KAI TON EPIKOURIKO PYROSBESTH ,SAN NA LEME TON ELLHNA KAI TON ALBANO PYROSBESTH,DYSTYXOS DIAKRINO MIA RATSISTIKH PROSEGGGISH TOU THEMATOS OSON AFORA THN ONOMASIA .O APOKLEISMOS OLON PANO APO 49 ETON APO TO NOMOSXEDIO EINAI TO  LIGOTERO ANTIERGATIKH POLITIKH,DHLADH PETAME STON KALATHO TON AXRHSTON OLOUS AYTOYS POY GIA SEIRA ETON EDINAN MAXES ME TIS FLOGES,POU ESOZAN POLITES APO TROXAIA ATYXHMATA,POY SYMMETEIXAN STHN EREYNA KAI DIASOSH POLITON POU EIXAN XATHEI SE DASIKES PERIOXES,POU EKANAN ANTLHSH YDATON APO SPITIA KAI KATASTHMATA MENONTAS MESA STO NERO OLOKLHRA EIKOSITETRAORA,TOTE H POLITEIA DEN ROTOYSE POIOS EINAI ANO TON 49?O APOKLEISMOS APO THN ERGASIA LOGO HLIKIAS THYMIZEI TON KEADA TON SPARTIATON AKSIOTIME KYRIE YPOYRGE.KAI GIA NA DOUME LOIPON META THN PROTH 5AETIA OPOIOS THA EINAI ANO TON 35 PALI THEN EXEI DIKAIOMA NA GINEI MONIMOS.TO OLO SKHNIKO MOY THYMIZEI BIG BROTHER SE LIGO THA STELNOUME KAI SMS GIA NA DOUME POIOS THA MEINEI KAI POIS THA PARAMEINEI EPITELOUS STO PYROSBESTIKO SOMA.TO ALLO PALI OPOIOS DEN PERASEI EPITYXOS THN 2 MHNON EKPAIDEYSH LEEI THEN THA GINEI EPIKOURIKOS PYROSBESTHS,E LOIPON STHN TELIKH H EN LOGO PARAGRAFOS PROKALEI POLY OLOYS AYTOYS POY EXOUN DOSEI AMETRHTES MAXES ME TIS FLOGES, SAS ENHMERONO AKSIOTIME KYRIE YPOYRGE OTI H SYGKEKRIMENH PARAGRAFOS AYTOMATA KATHISTA OLOYS TOYS SYMBASIOUXOUS PYROSBESTES ANEKPAIDEYTOUS KAI SAS ZHTO NA APOSYRTHEI AMMESA . PROTEINO EPISHS THN AMMESH EGASIAKH APOKATASTASH OLON TON SYMBASIOUXON PYROSBESTON (EKTOS POINIKA MHTROA)XORIS EKSAIRESEIS KAI APOKLEISMOUS.TIMH SE OLOUS TOUS PESONTES SYNADERFOUS MONIMOYS KAI SYMBASIOUXOUS KATA THN EKTELESH THS YPHRHSIAS,KAI AS MHN KSEXNOUN AYTOI POU ORIZOUN THN TYXH TOU EN LOGO NOMOSXEDIOU OTI OI SYMBASIOUXOI PYROSBESTES DIAKINDUNEYOUN THN ZOH TOUS SE KATHE BARDIA ,GIA AYTO DEN PREPEI NA EKSERETHEI KANEIS APO THN 12 MHNH APASXOLHSH.ZHTO SYGNOMH GIA THN UPOBOLH TOU SXOLIOU ME LATINIKOUS XARAKTHRES

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:13 | Παναγιώτα Καννά

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:35 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    26 Νοεμβρίου 2010, 15:24 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΚΙΝΗΣ Μόνιμος ΣύνδεσμοςΨήφος: 0 01. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:33 | ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ,ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ… ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:04 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΑΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΥΠΕΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙ ΝΔ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:32 | ΑΛΕΧ

    Κύριε Υπουργέ, 5385 συμβασιούχοι πυροσβέστες εκπαιδευμένοι(θεωρητικά και πρακτικά)όχι μόνο στη δασοπυρόσβεση,αλλά και στα αστικά συμβάντα και στα τροχαία,με πολύχρονη εμπειρία ο καθένας, είναι έτοιμοι να προσφέρουν για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.Αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» πιο κατάλληλος τίτλος είναι «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:28 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ

    Σε πρωτη φαση απτην μερια μου,θα ηθελα να πω ενα μπραβο στην ομοσπονδια μας.1 γιατι παλεψε να φτασει το προσχεδιο στο υπ.συμβουλιο.2 γιατι θα συνεχισει να παλευει για το καλυτερο διοτι υπαρχουν κενα ποθ μας προβληματιζουν ολους!!Σε δευτερη ειμαι κ ειμαστε ευγνωμων γιατην καλη διαθεση του πρωθυπουργου κ υπουργου στο να λυθει,η εστω να βρεθει μια λυση στο χρονιο προβλημα μας…γιατο νομοσχεδιο δεν θα σχολιασω πολλα,γιατι οσο ισχυει οτι μπωρουν να κανουν ολοι οι πολιτες αιτησεις δεν εχει νοημα να χερομαστε συναδελφοι κ πιστευω οτι κ εσεισ εχετε τον ιδιο φοβο,ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞΩ!!!δεν εχοθν νοημα ολα τ’αλλα,οσο καλα κ να ειναι…ΕΚει πρεπει να σταθει η ομοσπονδια κ μονον εκει…Η δικη μου γνωμη κ θεση ειναι,Η 4000 κ πολιτες μαζι ωστε να μπουν σιγουρα τουλαχιστον 3000 απο εμας,,κ οσοι μεινουν εξω,να εξασφαλιστει οτι σταδιακα σε ενα λογικο διαστιμα θα μπουν κ αυτοι…Η τελος 3000 με 3500 ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…οσο εγωιστικο κ να ακουγετε το ΑΞΙΖΟΥΜΕ..!!!Υ.Γ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ…ΟΙ ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:11 | ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΑΒΑΛΑΚΟΓΛΟΥ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:45 | ΓΙΑΝΝΑ

    1. Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι i) πολλές εκ των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από πολίτες (πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων) και ii) ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών ανέρχεται σε 5.385. Συνεπώς, για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως πραγματικά έντιμη προσπάθεια αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών θα πρέπει να καλύψει ένα ρεαλιστικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Προκυρύσσοντας πχ μόνο 1000-2000 θέσεις, πάνω από το 50% των υπάρχοντων συμβασιούχων πυροσβεστών αυτομάτως αποκλείονται!
    3. Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)». Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.
    4. Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    5. Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)
    6. Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
    7. Tέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνω, όπως είχε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό της η ΠΟΣΠΥΔ, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:07 | Dimitris

    1.Αναφορικά με την ονομασία της νέας κατηγορίας που θα συσταθεί στο Π.Σ. αντί του «Επικουρικοί Πυροσβέστες» προτείνω τον τίτλο «Πυροσβέστες πυρόσβεσης- διάσωσης».
    2.Το μισθολογικό, πειθαρχικό και υπαλληλικό καθεστώς των «επικουρικών πυροσβεστών», η επιτροπή πρόσληψης στο Π.Σ., ο χρόνος εργασίας, οι άδειες, τα εκτός έδρας, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ να διέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες
    3.Αναφορικά με τη δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της 5ετίας στο Π.Σ. ζητώ ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 3181/2003 που ίσχυσε για τους υπηρετούντες στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και για τους ειδικούς φρουρούς (απάλειψη του ορίου των 35 ετών)

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:05 | SAMICK

    ΕΧΟΥΜΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ… ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ι1 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ?? ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 9 ΕΤΗ?? ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΥΧΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΤΥΧΕΙΕΣ… ΣΥΜΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΥΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΙ… ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΖΩΗ ΤΟΥ.. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΗΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΗΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ… ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!!! ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 16:15 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,(ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,ΦΩΤΙΕΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ,ΠΛΥΜΗΡΕΣ,ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,,,)ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΥ….ΚΑΙ ΣΗΝΑΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ……ΚΑΙΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ,,,,……..ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ,,,,,ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ….ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ,,,,,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ , ΑΥΤΟΙ ,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ