Άρθρο 21

Αλλοδαποί οι οποίοι κατά το άρθρο 7 παρ. 2 του παρόντος νόμου θα εδικαιούντο να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στα οικεία δημοτολόγια εντός τριετίας από την ενηλικίωσή τους και έχουν ήδη ενηλικιωθεί, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση και τη σχετική αίτηση εντός τριετίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 23:34 | Ιφιγένεια Δανοπούλου

    Ειναι εντελώς απαράδεκτο οτι ένα νομοσχέδιο που αφορά ενα τόσο σοβαρό θέμα που εκκρεμεί τόσα χρόνια, δινοναι μονον 12 ημερες στο κοινό (και μάλιστα μέσα στις γιορτινές μέρες) για να το σχολιασει πριν προλάβει καν να το πληροφορηθεί… Είναι άραγε τόσο επείγον και ποσο «σοβαρά» μπορούν να είναι τα όποια συμπεράσματα;

    Ιφιγένεια Δανοπούλου

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 23:00 | Mανόλης Ατσαλής

    Ιστορικά για το θέμα αυτό, δεν έθεσε καμιά κυβέρνηση ποτέ μέχρι και σήμερα το χέρι της «επί των τύπων των ήλων», ομως κάλλιο αργά παρά ποτέ..κατά άποψη πολλών που την ασπάζομαι, η απαράδεκτη, αντισυνταγματική, ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις τακτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, απέβλεπε στην δημιουργία μάζας ανθρώπων προς πολιτική εκμετάλλευση- ομηρία..
    Ειναι γνωστό οτι «Ελληνες ειναι όσοι μετέρχονται της Ελληνικής Παιδείας».. την οποία σημειωτέον πάντοτε και σήμερα υποθαθμίζουμε όλοι μαζί και συνεχώς..
    Η πολιτεία με τους νόμους της (και οι διεθνείς συνθήκες κλπ) πρέπει να προστατεύουν τα έννομα αγαθά της ελεύθερης κυκλοφορίας, εγκατάστασης, εργασίας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και ευημερίας όλων των ανθρώπων που κυκλοφρούν νόμιμα μέσα σ’ αυτή, παρέχοντάς κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να εγκατασταθούν να προοδεύσουν και να εμπλουτίσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας.
    Όλοι οι λαοί έχουν ιστορία και πολιτισμό..τίποτα δεν κρίνεται στη βάση της υπεροχής του ενός πολιτισμού από τον άλλο αλλά στη βάση του αλληλοσεβασμού και της κατανόησης των λαών.
    Σαφως μετά τις παραπανω σκέψεις, νομίζω ότι πρέπει να απορριφθεί «μετα βδελυγμίας» η «πονηρή» πρόταση περί δήθεν δημοψήφίσματος (εδω δεν ΄κάναμε σε πολύ πιο σοβαρά θέματα..), αφού αυτή εκπορεύεται από στοιχεία που δεν θέλω να χαρακτηρίσω και αλλιώς..
    Η δημοκρατία κύριοι έχει υποχρέωση να προστατεύει την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ γιατί η πλειοψηφία ζει κανονικά και με πλήρη δικαιώματα..οι άλλοι έχουν ανάγκη προστασίας..αφήστε λοιπόν τις υποκριτικές κραυγές περί «δημοκρατικού δημοφηφίσματος.
    Ας τολμήσει λοιπον η κυβέρνηση και ας μην κάνει πίσω

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 22:54 | Λίλυ Ε.

    Θεωρώ θετικη την πρωτοβουλία της παρούσης κυβέρνησης. Έχω εντυπωσιαστεί από τη μισαλλοδοξία των συμπολιτών μου και αναρωτιέμαι μήπως στον συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο έχουν βρει τρόπο προβολής τα πλέον συντηρητικά στοιχεία. Θεωρώ εκ των ουκ άνευ ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ και ζουν εδώ πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα/ιθαγένεια, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών. Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως άκαιρο μια και η χώρα και οι πολίτες της (αυτοί που κόπτονται για την οικονομία)δεν έχει παρελθόν δημοψηφισμάτων και οργανισμούς/πόρους διεξαγωγής τους.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 22:25 | Μιχάλης

    Κύριοι λυπάμε που σας ψηφίσαμε!!!
    μένουμε στον Καναδά και δεν μπορούμε να πάρουμε ουτε ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και σεις χαρίζεται ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;
    Ο ίδιος ο προθυπουργός βάσει του συντάγματος της Ελλάδος δεν μπορεί να είναι προθυπουργός γιατί έχει δύο υπηκοότητες.
    Μήπως επειδή πολλοί απο τους πολιτικούς μας δεν αγαπούν την Ελλάδα και για αυτό θέλουν να την μετατρέψουν σε τόπο σκουπιδιών;
    Κύριοι δεν σας ψηφίσαμε για τα χατήρια των ξένων. Σας ψηφίσαμε γιατί πιστεψαμε, και μην μας απαγοητεύσετε, ότι είσθε ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!
    ΔΕΝ ΣΑς ΕΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΜΕ!!

    Οι παράνομοι να διωχθούν όπωε γίνεται και εδώ.
    Οι νόμοιμα εισερχόμενοι να πάρουν την υπηκοότητα που τους ανήκει στον χρόνο και τον τρόπο που το σύνταγμα μας ορίζει!
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΑΙΣΘΕ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΧΩΣ!!!

    ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!!!

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 19:46 | BK

    Δεν έχουμε τίποτα με τους οικονομικούς μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, όσο δεν μας βάζουν το χέρι στο Ταμείο. Για τους δεύτερους, καλό θα ήταν, θα λέγαμε, να απομακρυνθούν από την Ελλάδα το ταχύτερο για να ισχύσουν οι νόμοι!

    Όμως πώς να γίνει αυτό;

    Όταν το ίδιο το Κράτος μας, στην φιλοσοφία του να εισπράξει, τους δίνει το δικαίωμα, νόμιμοι και παράνομοι, να αποκτήσουν ΑΦΜ, και να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, αν θέλουν, αν έχουν πάνω από το απαλλασσόμενο όριο. Όταν τους δίνει το δικαίωμα, νόμιμοι και παράνομοι, να καταβάλουν εισφορές στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ, με τη σύμφωνη γνώμη των αφεντικών που εργάζονται – καίτοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από αυτούς αλλοδαποί που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

    Πως συμβιβάζονται όλα αυτά, ένας θεός ξέρει! Ωστόσο:

    — Με διάφορους τρόπους καταφέρνουν να τυγχάνουν υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης από τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, και μάλιστα κατά προτεραιότητα.

    — Με βάσει τις φορολογικές δηλώσεις καταφέρνουν να παίρνουν και «Επίδομα Αλληλεγγύης», ακόμα και αν δεν έχουν μόνιμη κατοικία, και αναφέρονται ως ΣΚΗΝΙΤΕΣ ή ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ, που κατοικούν στο ύπαιθρο! Ναι, ναι, μην απορείτε! Εγινε και αυτό τελευταία. Κάπου 22.000 αλλοδαποί πήραν «Επίδομα Αλληλεγγύης» 800 και πλέον €.

    Κι εδώ αρχίζει το οξύμωρο: Το Κράτος αντί να εισπράξει, τους δίνει κι όλας. Λες και τους τα χρώσταγε. Τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα σε δεκάδες χιλιάδες Ελληνες!

    Ένα άλλο θέμα που θα προκύψει με την επιδιωκόμενη χορήγηση ιθαγένειας είναι η αύξηση των ανέργων και φυσικά των επιδομάτων ανεργίας. Στρατιές ολόκληρες θα γίνουν!

    Γι αυτό πρέπει να μελετήσουν πολύ τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αρμόδιοι!

    Δεν πήραν ένα καλό μάθημα από τις συντάξεις που χορηγούν σε αλλοδαπούς, πολίτες χωρών μελών της ΕΕ χωρίς να «έχουν πληρώσει μία στην Ελλάδα»;

    Θα φορολογεί μικρομεσαίους, μισθωτούς και συνταξιούχους για να τα «ακουμπάει» στους αλλοδαπούς, οι οποίοι τα στέλνουν στην πατρίδα τους; Σ αυτή τη συγκυρία;

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 19:43 | Ευαγγελία Μπλατσούκα

    Κύριοι
    Είμαι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δημόσιο σχολείο. Έχω πρώην μαθητές μου που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή έφτασαν στην Ελλάδα στην ηλικία του νηπιαγωγείου. Κάποιοι από αυτούς σήμερα εργάζονται και άλλοι σπουδάζουν. Είναι παιδιά που και οι δυο γονείς,αλβανικής κυρίως καταγωγής, δούλεψαν ακι δουλεύουν σκληρά για να τα μεγαλώσουν. Οι περισσότεροι δάσκαλοι σταθήκαμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Σήμερα τους δίνεται επιτέλους η δυνατότητα να ζήσουν και να παράγουν στην Ελλάδα σαν νόμιμοι Έλληνες πολίτες, όπως άλλωστε νιώθουν από την ελληνική αγωγή που έχουν πάρει. Στην ουσία πρόκειται για ένα θέμα που μεχρι τώρα έχει παραμείνει εκκρεμές και αφήνει όλα αυτά τα νέα παιδιά ξεκρέμαστα. Το νιμοσχέδιο είναι η πρώτη ποσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για στοιχειώδη δικαιώματα σε όλους όσοι ζουν και εργάζονται στην χώρα μας. Πρέπει να ψηφιστεί χωρίς αναβολή.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:16 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    Καλημέρα σας,

    Εγώ κύριοι δεν αναφέρομε αναλυτικά στα άρθρα του παρόντος νομοσχεδίου διότι το βρίσκω ανόητο.

    Αν ήμουν εγώ Πρωθυπουργός θα έκανα δυο απλές κινήσεις, θα έδινα δυο απλές εντολές.
    1, καταγραφή όλων των αλλοδαπών τις χώρας (με οποιονδήποτε τρόπο)
    2, από αυτούς όσοι δεν είχαν προβλήματα με τον νόμο θα έδινα άδεια παραμονής και εργασίας εντάσσοντας τους στο σύστημα (εφορία, ασφαλιστικό, αστυνόμευση, κ.λ.π)

    Τώρα συζητάτε να εξελληνίσετε κάποιους από αυτούς, όταν δεν ξέρετε πόσοι ακριβώς είναι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα, όταν άλλοι (εκτός αυτούς) ζουν και εργάζονται παράνομα στην Ελλάδα και τα λεφτά πάνε όλα έξω.
    Όταν σου σπάνε τα νεύρα σε κάθε φανάρι από τους διάφορους Πακιστανούς – Ινδούς που πέφτουν επάνω στο αυτοκίνητο.

    Κύριοι, δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι Εθνικιστής, αλλά τα βήματα τα κάνουν με την σειρά, έχετε δει κανένα μωράκι να κάνει κατοστάρι; Πρώτα μπουσουλάει.

    Με τιμή

    Ν. Ζευγώλης

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:42 | PAPADOPOYLOS DIMITRIS

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ …ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:45 | ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η ΣΥΖYΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙΤ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΩΝ SOS

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:47 | κωστας παπαδοπουλος

    ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΕΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ.ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΜΟΛΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΓΕΝΟΒΟΛΑΝΕ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 06:09 | dionysis

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΠΑΤΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ?
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΝ ΥΑΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΣΙ Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ) Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΦΥΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΤΑ ΣΤΗ
    ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΥΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΗΣ ΖΩ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΕ ΝΗΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 00:39 | ΔΙΟΝΥΣΙΑ Ν.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΕΧΩ , ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ…
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ .ΚΑΙ ΜΗ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΑ Ν.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:36 | Ν.Γ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ,

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Ν.Γ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:30 | Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ & Ε. ΣΚΙΑΔΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ,

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ . Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ,ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ .
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ;
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ , Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΚΡΥΘΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ;
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Κ.Γ&Ε.Σ

    Υ.Γ. ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Π.Α.Σ.Ο.Κ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:22 | ludia fereti

    Στην πραγματικη Δημοκρατια της Ελβετιας
    Εκει οπου οι χρησιμοι πολιτικοι αρχοντες
    Ειναι αγνωστοι ακομα και στους ιδιους τους Ελβετους
    Γινονται δημοψηφισματα για πολυ μικροτερης σημασιας θεματα
    Απο το θεμα των μεταναστων.
    Οσο για τις εν λογω διαβουλευσεις
    Διοτι ουτε τα αποτελεσματα ειναι υπο ελεγχο
    Και κυριως διοτι μικρο μερος του πληθυσμου εχει προσβαση.