Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:41 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!!! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:22 | ΡΟΥΛΑ Κ.

    «ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ»

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:17 | Nαταλία

    Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός» (Λεξικόν Δημητράκου). Εξ αυτού προκύπτει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται

    (Για όσους εκ του πονηρού συγχέουν τους όρους αυτούς και προσβάλλουν αδίκως)

    (Νομική Αθηνών 1987, τομέας Διεθνούς Δικαίου, καθ.κ.Κουμάντος)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:49 | Μάκης

    Η ιθαγένεια δεν είναι πασατέμπος να μοιράζεται με ελαστικά κριτήρια και αφειδώς για να αποκτήσει οπαδούς το κόμμα που θα τις μοιράσει.

    Πως μπορεί να πάρει ιθαγένεια κάποιος χωρίς να έχει τελειώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση; πως μπορεί να έχει ιθαγένεια χωρίς να έχει υπηρετήσει κάποιος άνδρας πλήρη θητεία στο Ελληνικό Στρατό; Σε ποιο άλλο κράτος που είναι πέρασμα μεταναστών υπάρχουν τόσο ελαστικά κριτήρια για να πάρουν ιθαγένεια οι μετανάστες;

    Ποιος κύριοι μετά απο πέντε χρόνια παραμονής έχει ελληνική και εθνική συνείδηση και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και όχι για το κόμμα που του έκανε την εξυπηρέτηση;

    Απαράδεκτα πράγματα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:55 | Κωνσταντίνος Λαζόπουλος

    Τι να σχολιάσω ?

    Έχουν περάσει τόσα καυτά θέματα, πάρθηκαν τόσες σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον μας, …ερήμην μας και σε αντίθεση με τα θέλω μας και τη βούλησή μας !

    Ευαίσθητοι «δημοκράτες», έχετε ακούσει ποτέ, τη λέξη δημοψήφισμα ?

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ !

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:18 | Στάλιν

    Με καμία δύναμη ιθαγένεια στα παιδιά αλλοδαπών…ούτε υπηκοότητα (σε γονείς και παιδιά) αν αυτοί δεν έχουν έρθει με νόμιμους τρόπους…δηλαδή κανένας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:03 | Γεώργιος Χατζηχρήστος

    Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αποφάσεις τόσο μείζωνος σημασίας να γίνονται χωρίς την γραπτή συγκατάθεση του Ελληνικού Λαού. Ο Λαός ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε το μέλλον το παιδιών μας και να μας κάνετε πρόσφυγες στον τόπο μας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταλάβετε τι σημαίνει ΙΣΛΑΜ… Κοιτάξτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες χώρες από τους υπεράριθμους μετανάστες (Γαλλία (Αλγερινοί)- California-Μεξικάνοι)

    Γιατί φοβάστε την Δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:30 | Χρήστος Παναγιωτόπουλος

    Ιθαγένεια;;; Ποιο άρρωστο μυαλό γεννάει τέτοιες τερατώδεις ιδέες; Θα κάνει το ελληνικό κράτος Έλληνες (!!!!!) και όχι στη χειρότερη υπηκόους τα άμοιρα παιδιά των δύσμοιρων σύγχρονων σκλάβων γονέων τους; Όποιος το κάνει αυτό θα είναι συνεργάτης των δουλεμπόρων οι οποίοι αγοράζουν φτωχούς ανθρώπους από κατεστραμμένες χώρες και τους εκμεταλλεύονται όσο και όπως θέλουν. Τους έχουν να κοιμούνται σα ζώα σε υπόγεια ο ένας πάνω στον άλλο όπως στοίβαζαν κάποτε τους μαύρους στα σαπιοκάραβα μεταφέροντάς τους στην Αμερική. Δεν μπορεί να δει το κράτος αυτό που βλέπει ο απλός πολίτης; Τις πρωινές ώρες πολυτελή αυτοκίνητα να «ξεφορτώνουν» στα φανάρια τους σκλάβους και να τους μοιράζουν την πραμάτεια; Ή το κράτος εθελοτυφλεί (προδοτικό) ή είναι ανίκανο να προστατεύσει τον οιονδήποτε στην επικράτειά του και να παραιτηθεί άμεσα. Το να δωθεί υπηκοότητα ή ιθαγένεια εκτός του ότι είναι αντισυνταγματικό δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως θα δημιουργήσει μεγαλύτερα. Όποιος είναι φιλάνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης και όχι επικοινωνιακά να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους,στα σπίτια τους,στις οικογένειές τους και ελεύθεροι στον τόπο τους να ζήσουν ειρηνικά.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:07 | μαρια

    Υπέβαλα και αίτηση για γ.γ. ελπίζοντας πως θα αποδείξετε ότι εννοείτε όσα λέτε (ή μάλλον για να επιβεβαιώσω την πεποίθησή μου ότι ΔΕΝ εννοείτε όσα λέτε), αλλά φρούδες ελπίδες τελικά ε! Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα τελικά από την απλή και συνηθισμένη έλλειψη αξιοκρατίας. Έχετε βάλει σκοπό την πλήρη αλλοίωση της Ελλάδας. Δικηγόρος είμαι, για την προστασία των μεταναστών ΑΛΛΑ ΚΑΙ των Ελλήνων πολιτών (τους έχουμε ξεχάσει ελέω ξενομανίας – ξενολατρείας), απλή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πράξεις χρειάζονται, όχι μοίρασμα ιθαγένειας σαν να είναι η ιθαγένεια κουρελόχαρτο! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ μια που μιλάμε για ανοιχτή διακυβέρνηση και συμμετοχική δημοκρατία. Όχι μόνο λόγια. Και δημοψήφισμα ελεύθερο, όχι σε συνθήκες προπαγάνδας. Ναι στην ψήφο των αποδήμων. ΟΧΙ στην άκριτη νομιμοποίηση και πολιτογράφηση μεταναστών. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στον άνθρωπο και η έλλειψη ρατσισμού και ΑΛΛΟ η ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου. Παίζετε με το Σύνταγμα. Όσο για την αγαπητή Κατερίνα πιο πάνω, που ενθουσιασμένη από τις πολιτικές της επιλογές, τα βλέπει όλα ρόδινα και ετοιμάζεται για λογοτεχνικό βιβλίο, ξαναλέω : ΔΕΝ είναι η παροχή ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου απόδειξη ΜΗ ρατσισμού και ξενοφοβίας. Θα σας πάρουν με τις πέτρες, που λέγατε πριν λίγο καιρό, αγαπητέ κ. Παπανδρέου!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:36 | Νικου Ηλιας

    Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα απαιτείτε δημοψήφισμα.
    είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του λαού.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:35 | ΗΛΙΑΣ

    Νομιζω πως για ενα τετοιο θεμα τετοιας σημασιας θα επρεπε να αποφασισει ο Ελληνικος λαος μεσω δημοψηφισματος.
    Εκτος αν τρεμετε τα αποτελεσματα και δυσαρεστησετε καποιους περιεργους που μιλανε για open society χωρις την γνωμη των λαων.

    Εχουμε δημοκρατια?Αποδειξτε το.Αλλιως κινδυνευεται να χαρακτηριστειτε με διαφορα επιθετα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:34 | ΜΑΚΗΣ

    Επιτέλους κάντε και ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα

    Οι άλλες χώρες κάνουν και για απλά θέματα

    Εδώ στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να κάνει

    Στις ΗΠΑ που δεν γίνονται δημοψηφίσματα τουλάχιστον εκεί οι γερουσιαστές επιπλέγουν ελέυθερα, δεν είναι όπως εδώ οι βουλευτές χωρίς άποψη αλλά να ακολουθούν τη γνώμη του αρχηγού

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:28 | Δημήτρης Κ.

    ΤΑ ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΒΟΛΕΨΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΜΕ 20% ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΜΕ» ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ? MONO ME ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ……. ΚΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:55 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΑΣ

    Την βρήκαμε την εύκολη λύση!!!!Αφού δεν μπορούμε να βάλουμε τάξη στην λαθρομετανάστευση ας τους δώσουμε ιθαγένεια να τελειώνουμε.Πρόχειρες λύσεις δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.Προτείνω:
    1. Μόνο υπηκοότητα και όχι διπλή(δηλαδή να έχει κάποιος και Αλβανική και Ελληνική υπηκοότητα).
    2.Δεκαετής νόμιμη παραμονή,σταθερή εργασία(ή τουλάχιστον το πιο μεγάλο μέρος).μη καταδικασθείς για σοβαρά εγκλήματα.
    3.¨Αριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας ,ιστορίας και ειδικά ψυχοτεχνικά τεστ προσαρμοστικότητας στην Ελληνική κοινωνία.
    4.Εξαετής υποχρεωτική εκπάιδευση για τα τέκνα.

    Καικάτι τελευταίο!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.Και αυτό να γίνει κατά προτεραιότητα του παραπάνω σχολιασθέντος σχεδίου νόμου.

    Ευχαριστώ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:11 | ΜΑΚΗΣ

    ναι στην απόκτηση υπηκοότητας αλλά υπό προϋποθέσεις:

    όπως να μην κατέχουν άλλη υπηκοότητα ή να απαρνηθούν την άλλη υπηκοότητα που πιθανόν κατέχουν (πώς θα κάνεις κάποιον Έλληνα που δε νοιώθει Έλληνας?)
    να γνωρίζουν καλά την Ελληνική γλώσσα και Ιστορία (όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε και την Ελληνική γλώσσα και την Ιστορία του τόπου μας)
    να μην έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα (αυτονόητο)
    να είναι γόνοι κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και να έχουν τελειώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση (υποχρεωτική λέγεται γιατί είναι υποχρεωτική και όχι μόνο 3 χρόνια)
    Γενικά για να γίνει κάποιος Έλληνας πρέπει να νοιώθει Έλληνας και αυτό μερικώς τουλάχιστον διασφαλίζεται από τα παραπάνω

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:03 | Κωνσταντινος Ανδρουτσος

    Βιώνοντας τη βίαιη μετατροπή της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμικό αχταρμά, βλέπουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους κρατικούς φορείς να σέρνονται πίσω από τα ΜΜΕ, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τους συλλόγους μεταναστών. Toυς βλέπουμε να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους ξένους ακόμα και αν αυτό στρέφεται εναντίον των Ελλήνων.
    Περιστατικά όπως του «σκισίματος του Κορανιού από αστυνομικό» ή του «βιασμού» Βουλγάρας μαθήτριας από Έλληνες συμμαθητές της στην Αμάρυνθο, γίνονται οι αφορμές για να εξαπολύονται άγρια κύματα προπαγάνδας που προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο ρατσιστική είναι η Ελληνική κοινωνία. Θέλουν να μας περάσουν το αίσθημα της ενοχής απέναντι στους ξένους. Έτσι οποιαδήποτε κατηγορία ξένου εναντίον των Ελλήνων θα αξιοποιηθεί από τα ΜΜΕ για να μας πείσει για το πόσο κακοί είμαστε, χωρίς καν να εξεταστούν οι αποδείξεις ή να ακουστεί και η άλλη πλευρά.
    Τα ΜΜΕ χτυπάνε το αντιρατσιστικό τους ντέφι και οι κυβερνήσεις τρέχουν να χαιδέψουν τους ξένους και να σπαταλήσουν τα λεφτά του Ελληνικού λαού σε αντιρατσιστικές εκδηλώσεις και προπαγάνδα. Το γεγονός όμως ότι όλοι αυτοί (κυβερνήσεις, ΜΜΕ, επαγγελματίες αντιρατσιστές) ξεχνάνε τον ρατσισμό που βιώνουν οι Έλληνες σημαίνει ότι δεν είναι αγνοί ιδεολόγοι και ανθρωπιστές, αλλά πράκτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μας μιλάνε για το πρόβλημα του ρατσισμού, αλλά είναι οι ίδιοι ρατσιστές εναντίον των Ελλήνων. Οποιαδήποτε διάκριση βιώνουν οι Έλληνες την αποσιωπούν, ενώ τρέχουν για το παραμικρό που θα τους φωνάξει ένας σύλλογος μεταναστών ακόμα και αν ο πρόεδρος του ήταν δουλέμπορος…. Έτσι λοιπόν δεν ακούμε κουβέντα για τα πραγματικά και μεγαλύτερα κρούσματα ρατσισμού που πρέπει να αντιμετωπιστούν, δηλαδή για αυτά που ξεκινάνε από τον ρατσισμό εναντίον των Ελληνων…

    Για τις Ελληνίδες που βιάζονται καθημερινά από ξένους και χρειάζονται βοήθεια, κουβέντα…
    Για τις Ελληνικές οικογένειες που βρίσκουν το σπίτι τους ρημαγμένο από συμμορίες ξένων, κουβέντα…
    Για τους Έλληνες που δολοφονηθήκαν όταν βρίσκονταν στη δουλειά τους από ξένους ληστές, κουβέντα…
    Για την Ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο η οποία διώκεται από το αλβανικό κράτος, κουβέντα…
    Για την προπαγάνδα του σκοπιανού κράτος εναντίον της Ελλάδας και την παραχάραξη της ιστορίας της, κουβέντα…
    Για την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο που προσπαθούν να εξαφανίσουν οι Τούρκοι, κουβέντα…
    Για τα χιλιάδες ανθελληνικά και προσβλητικά βίντεο που δημιουργούν Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί στο διαδύκτιο, κουβέντα…
    Για τις Ελληνικές εκκλησίες που λεηλατούνται στη Βόρειο Ήπειρο από Αλβανικές συμμορίες, κουβέντα…
    Για τις Σκοπιανές αφίσες προσβολής της Ελληνικής σημαίας, κουβέντα…
    Για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κύπριων προσφύγων από τα κατεχόμενα, κουβέντα…
    Για τις σφαγές των Τσάμηδων εναντίον των Ηπειρωτών, κουβέντα…

    Όταν λοιπόν στην χώρα μας ο οποιοσδήποτε ξένος μπορεί να βρει συμπαράσταση από το κράτος, τα ΜΜΕ και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, την ώρα που οι Έλληνες είναι απροστάτευτοι, δίκαια λέμε ότι:

    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:17 | Giwrgos

    Το νομοσχεδιο κινειται προς την θετικη κατευθυνση,αυτην της ομαλης ενσωματωσης των μεταναστων στην ελληνικη κοινωνια,με παραλληλο σεβασμο των δικαιωματων τους και της κουλτουρας της.
    Ειναι ενα σωστο νομοσχεδιο αν και διαπιστωνω οτι υπαρχει και μια αθετηση προεκλογικης εξαγγελιας του ΠΑΣΟΚ η οποια ελεγε οτι αρκουν,στα παιδια των μεταναστων,3 χρονια φοιτησης σε ελληνικο σχολειο,και οχι 6 χρονια οπως αναφερει το παρον νομοσχεδιο,για να εχουν το δικαιωμα αποκτησης ιθαγενειας.Ευχομαι να το διορθωσετε.

    Υπαρχουν ομως πολλα ακομα που πρεπει να γινουν για τους μεταναστες.Ειναι καιρος πλεον να αποκτησουν ισα δικαιωματα και ιθαγενεια ολοι οι μεταναστες που μενουν νομιμα 5 χρονια στην Ελλαδα,εφοσον βεβαια το θελουν και οι ιδιοι.
    Ελπιζω η κυβερνηση να μην υποχωρησει στις ξενοφοβικες κραυγες του ΛΑ.Ο.Σ. και να κανει επιτελους μια πραγματικη προοδευτικη μεταρρυθμιση στο θεμα των μεταναστων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:27 | Marmouta Evangelia

    Δεν πρέπει να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε κανένα αλλοδαπό. Ετσι θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί η εθνική μας ταυτότητα και η συνείδηση μας. Θα έπρεπε στην Ελλάδα να γίνεται ότι και στις άλλες χώρες όπου ζουν μετανάστες. Να ζουν και να εργάζονται στην Ελλάδα μόνο όσοι χρειαζόμαστε. Και όχι περάστε κόσμε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:37 | Χρυσούλα

    OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

    OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI ΟΧΙ ΟΧΙ
    OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:49 | Γιώργος

    Ενα μεγαλό ΜΠΡΑΒΟ στον υπουργο και στον πρωθυπουργο μας. Ανοίγει ενα θεμα πολυ μεγάλο. Τι φοβούνται καποίοι;οτι θα τους παρουν την γη οι αλλοδαποι; ΟΧΙ κυριοι, όταν εσυ σαν σωστο κράτος σεβεσαι προτ’ απόλα τον άνθρωπο που εφυγε απο την χώρα του για ενα καλύτερο αύριο και του το δινεις εσύ..για πιο λόγο να μην σεβαστεί το ΚΡΑΤΟΣ που θα του δωσει την δυνατοτητα να ζήσει ισότιμα οπως ζουμε ολοι μας σε αυτη την χωρα. Ναι στην ιθαγένεια παιδιων που εδω μεγαλώνουν,που εδω γεννηθηκαν, στο ίδιο σχολείο μαθαίνουν τις γνωσεις της παιδείας μας. Ναι σε αυτον -η που εφυγε απο την χωρα του για να ζησει καλυτερα και θελει να γινει Ελλήνας και μενει 5-10-20 χρονια στην πατριδα μας.

    Εθελοτυφλύτε οταν καποιοι μιλανε για Δημοψιφισμα, για λαϊκη εξεργεση, …
    Αυτο που εχω να σημειώσω σαν παρατηρηση, ειναι 2 πραγματα:

    – Μικρότερο παραβολο, και πιο μικρο απο 1000 ευρω που προτείνεται, γιατι δεν πρέπει να το δείτε ως εισπρακτικό μεσο, δεν πουλιεται ουτε αγοραζετε η υπηκοότητα, βαλτε ενα ποσό συμβολικό.

    – Λιγοτερη γραφειοκρατεια, απο γραφειο σε γραφειο, απο Δημο σε νομαρχια, περιφερεια, υπουργειο…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:40 | Βασίλειος Κολοκοτρώνης

    Σε κανένα ευρωπαικό κράτος δεν δίνεται έτσι απλόχερα ιθαγένεια σε μετανάστασες.Υπηκοότητα και μόνο.Εδώ πρόκειται για καθαρή νομιμοποίηση της αλλίωσης του Ελληνικού Έθνους.Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τις επόμενες γενειές.Πρόκειται για μείζον θεμα που αφορά όλους και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει επιτέλους κάποιο δημοψηφισμα.Δεν μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποφασίζει μόνη της για τόσο σοβαρά ζητήματα.
    ΟΧΙ στην ιθαγένεια.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:16 | Νικος-SECONDGENERATION

    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΟ-ΠΑΤΕΡΑ» ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ «Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας, η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Από τη στιγμή που γεννιέται σ’ένα τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας, από την οποία προέρχεται η οικογένεια του». Η προχωρημένη πρόταση δεν ανήκει σε κάποιον προοδευτικό ή φιλελεύθερο πολιτικό. Προέρχεται από τον ακραιφνή δεξιό, πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη. Διατυπώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια(δήλωση στα ΝΕΑ 27-3-2007),

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:58 | Fotis

    kalimera sas. Zitw sygnwmh gia ta Greeklish, alla grafw apo ekswteriko.
    Nomizw pws gia toso sobaro zitima armozei dhmopsifisma. Apo thn allh autoi oi anthrwpoi prepei na exoun safws kathorismena nomika dikaiwmata sthn Ellada, na kseroume poioi einai, posoi einai kai ti kanoun.
    Euxaristw

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:43 | αρης

    Δημοψηφισμα για το μεταναστευτικο!!! ναι στο δικαιωμα ψηφου των ομογενων απο το εξωτερικο οχι στους λαθρομεταναστες!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:24 | ssterios

    ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ .ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:17 | Νίκος Δαφνής

    Ως πότε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα θίγει τα πιστεύω της κοινωνίας μας, ως πότε θα αδιαφορεί για τις ανάγκες και την βούληση των πολιτών της, ως πότε θα πραγματοποιεί ουσιαστικές αλλαγές αυθαίρετα και με φασιστικούς τρόπους; Χρόνια τώρα φωνάζουμε όλοι για την αφόρητη κατάσταση με τους μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, μπορείς να δεις την αγανάκτηση του κόσμου στις συζητήσεις στα καφενεία, στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα λεωφορεία. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε γεωγραφική θέση η οποία δεν της επιτρέπει να δέχεται μετανάστες από την Δανία ή την Σουηδία, αλλά από την Αφρική και την Ασία, από ανθρώπους οι οποίοι μέσα στη δυστυχία τους έρχονται παράνομα στην χώρα μας και γιγαντώνουν ακόμα περισσότερο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν φταίνε αυτοί, φταίει το κράτος που τους μαζεύει όλους εδώ, φταίει το κράτος που δεν τους προωθεί πίσω, φταίει το κράτος που δεν απελαύνει τους παράνομους, φταίει το κράτος που οι μετανάστες έχουν μετατρέψει σε Πακιστάν και Νιγηρία το κέντρο τη Αθήνας. Μετά τις Ευρωεκλογές 2009 έγινε μεγάλο θέμα με την αγανάκτηση του κόσμου για τους αλλοδαπούς, πάρθηκαν κάποια επιφανειακά μέτρα και τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για αυτή την αγανάκτηση των πολιτών τους οποίους οφείλει να εξυπηρετεί και να υπηρετεί, αλλά πάει κόντρα στη βούληση τους. Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε η Ελβετία, ούτε το Λουξεμβούργο, έχουμε δίπλα μας μια επικίνδυνη Τουρκία, τα προκλητικά Σκόπια και Αλβανία, γίνεται λόγος για την απιστευτη υπογεννητικότητα των Ελλήνων που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εθνική σύσταση της Ελλάδας στο μέλλον, και η κυβέρνηση της Ελλάδας όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για το πρόβλημα αυτό, αλλά αδιαφορώντας προκλητικά αναλαμβάνει να αλλοιώσει και επίσημα τον πληθυσμό της Ελλάδας. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που να ενδιαφέρεται για τους μετανάστες πιο πολύ από τους γηγενείς. Αν γίναμε ρατσιστές, μας κάνατε εσείς με τα απαράδεκτα μέτρα σας. Όχι οι αλλοδαποί με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και όλοι τους βοηθάμε όταν κάποιος μας το ζητήσει…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:38 | Κατερίνα

    Είναι πολύ βολικό να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

    Απολαμβάνουμε ένα πλήθος φθηνών αγαθών που μας εξασφαλίζουν οκτάχρονα παιδιά που δουλεύουν νυχθημερόν στο Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές , εργάτες – δούλοι στην Ινδονησία, την Κίνα ή όπου αλλού,που αμοίβονται με ένα δολάριο την εβδομάδα , αλλά όταν αυτοί οι δούλοι αποδράσουν(σε συνεργασία και με ντόπιους ευσεβείς δουλέμπορους) και αναζητήσουν καλύτερη μοίρα δίπλα μας αυτό μας προκαλεί αποτροπιασμό. Γιατί; Επειδή θίγουν τα ιερά και τα όσια των σε ευθεία γραμμή απογόνων του Περικλή και του Αριστοτέλη ή επειδή απλώς μας πετάνε την αλήθεια τους κατά πρόσωπο ;

    Αλήθεια πόσων από εμάς οι ηλικιωμένοι γονείς ζούν χάρη στη φροντίδα γυναικών από την ανατολική Ευρώπη, πόσες Ελληνίδες καθαρίζουν πιά μόνες τους τα σπίτια τους , πόσες μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, πόσοι αγρότες καλλιεργούν μόνοι τα χωράφια τους . Ποιοί δουλεύουν στις βαριές δουλειές, στις οικοδομές, στα δημόσια έργα ; Και μάλιστα κατά κανόνα ανασφάλιστοι και υπό την απειλή απέλασης; Αλλοδαποί που βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας μια ελπίδα. Δεν επέλεξαν τον τόπο που γεννήθηκαν . Διεκδίκησαν όμως το δικαίωμα στη ζωή και μάλιστα περνώντας από την κόλαση. Έχετε δεί λαθρομετανάστες να περνάνε κρυφά τα αγκαθωτά σύρματα του λιμανιού της Πάτρας – ανάμεσα σε ανέμελους καρναβαλιστές; Τρέχουν να κρυφτούν στα αμπράρια των καραβιών που θα τους ξεβράσουν στις ακτές της Ιταλίας χωρίς μοίρα κι εκεί. Κι όλο τους το βιός ένα πουκάμισο, ούτε κάν ένα μπουφάν. Το απόλυτο τίποτα.
    Ποιά ζωή είχαν πίσω τους , ώστε να επιλέξουν αυτή την απελπισία; Κι εμείς; Θα θέλαμε να τους βυθίσουν πριν φτάσουν στην Ελλάδα για να μη χρειαστεί να τους δούμε , να μη χρειαστεί να δοκιμάσουμε την ανθρωπιά μας , ούτε να ρισκάρουμε να ανακαλύψουμε το ρατσισμό μας. Απλώς προτιμούμε να μην υπάρχουν.

    Όμως η Ελλάδα έχει μνήμη και ιστορία . Η ιστορία της λέει ότι πέτυχε όταν ενσωμάτωσε τους πληθυσμούς που εγκαταστάθηκαν εδώ. Μήπως οι μισοί από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης δεν μιλούσαν Αρβανίτικα; Ήταν άνθρωποι που ήρθαν από την οροσειρά της Πίνδου, έζησαν εδώ, ένιωσαν έλληνες και πολέμησαν για την ελευθερία τους στη γη που κατοίκησαν.

    Η Ελλάδα έχει και μνήμες από τη μετανάστευση και μάλιστα πρόσφατες και ισχυρές. Και είναι περήφανη για τους Έλληνες που πέτυχαν στις χώρες που μετοίκησαν , στη Γερμανία, την Αυστραλία , την Αμερική, όπου ενσωματώθηκαν, απόλαυσαν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και σήμερα είναι βουλευτές, δημαρχοι , πετυχημένοι επαγγελματίες, ξεχωριστοί επιστήμονες.

    Επίσης, οι έλληνες είμαστε και ιδιαίτερα περήφανοι για τα μετάλλια που φέρνουν στη χώρα αθλητές που ίσα που καταλαβαίνουν μερικές λέξεις από ελληνικά. Εκεί είμαστε ιδιαίτερα εύκολοι στην αποδοχή και την ενσωμάτωση. Τους δίνουμε μάλιστα και ελληνοπρεπή ονόματα.

    Γνωστά όλα αυτά. Αλλά απ’ την άλλη το άγνωστο και το ξένο τρομάζουν. Η ταχεία αλλαγή του γνώριμου κοινωνικού μας περιβάλλοντος , μας φοβίζει. Είναι όμως πολυ πιό τρομακτική η βία που γεννάει η αποξένωση και η γκετοποίηση. Κανένα τείχος, όσο ψηλό κι άν είναι δεν προστατεύει. Μόνο μίσος γεννάει και βία.

    Κι έν πάσει περιπτώσει, επειδή δηλώνουμε και Χριστιανοί και φοβόμαστε τους αλλόθρησκους , μήπως να θυμηθούμε τι λέει η θρησκεια μας για την αγάπη , την ανοχή , την κατανόηση , ακόμη ακόμη και για την ιδιοκτησία.

    Τελευταία παρατήρηση : Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όχι γιατί είναι περιφραγμένο οικοπεδο εξ αδιαιρέτου εντός του οποίου απαγορεύουμε την είσοδο σε όσους δεν μας αρέσουν , αλλά γιατί είναι συλλογική μνήμη , κοινά βιώματα, κοινός αγώνας για προκοπή και ευημερία όσων ζούν εδώ και μάχονται για την προσωπική και τη συλλογική πρόοδο. Πιό πολύ έλληνας είναι ο αλλοδαπός που ζεί και μοχθεί στη χώρα μας για να μεγαλώσει τα παιδιά του που μόνο την Ελλάδα γνώρισαν για πατρίδα,από κάθε άθλιο φοροφυγά (καθόλα ευηπόληπτο έλληνα πολίτη) που με κόλπα και πονηριές κατακλέβει τη χώρα και ζει εις βάρος των συμπολιτών του.

    Καλή δύναμη . Είναι αυτοί οι νόμοι που μας κάνουν περήφανους για τις πολιτικές μας επιλογές.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:13 | ΗΡΟΔΟΤΟΣ

    ούτε χρυσός γης εστι ουδαμόθι τοσούτος
    ούτε χώρη κάλλεει και αρετή μέγα υπερφέρουσα
    τα ημείς δεξάμενοι
    εθέλοιμεν άν μηδίσαντες
    καταδουλώσαι την Ελλάδα. …
    αύτις δε το Ελληνικόν
    εόν όμαιμον τε και ομόγλωσσον,
    και Θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι
    ήθεά τε ομότροπα,
    των προδότας γενέσθαι Αθηναίους ουκ αν ευ έχοι. …έστ�άν και εις περιή Αθηναίων
    μηδαμά ομολογήσοντας ημέας Ξέρξη. .

    Και επειδή μερικοί είναι Σουηδοί ή Καναδοί, θα το πω και στη σύγχρονη γλώσσα.

    πουθενά στη γη δεν υπάρχει τόσο χρυσάφι ούτε χώρα, που να υπερέχει εξαιρετικά ώς προς την ομορφιά και την αρετή, τα οποία δεχόμενοι θα θέλαμε να ταχθούμε με το μέρος των Μήδων και να υποδουλώσουμε εντελώς την Ελλάδα. επιπλέον η ελληνικότητα, που είναι το όμαιμο, το ομόγλωσσο, τα κοινά ιδρύματα τα αφιερωμένα στους θεούς και οι θυσίες, καθώς και τα ομοειδή ήθη, που δεν θα ήτο ποτέ ανδρείο να τα προδώσουν οι Αθηναίοι. έως ότου σώζεται έστω και ένας Αθηναίος, με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να συνομολογήσωμε με τον Ξέρξη…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:34 | Πέτρος Ζωγράφος

    Ναι στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών και των Ελλήνων του εξωτερικού.
    Όχι στις αθρόες Ελληνοποιήσεις των λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται εν μια νυκτί λόγω της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει την μετανάστευση.
    Μπορείτε να αποδόσετε υπηκοότητα υπό προϋποθέσεις σε καμία όμως περίπτωση δεν απαιτείται αλλά ούτε και εξυπηρετεί κάποιον σκοπό η απόδωση ιθαγένειας.
    Αλήθεια η κυβέρνηση γνωρίζει με αξιοπιστία πόσοι ακριβώς μετανάστες διαβιούν σήμερα στην Ελλάδα? Γνωρίζει ή έστω έχει πάρει την πολιτική απόφαση πόσους μετανάστες ενδεχομένος χρειαζόμαστε ως πρόσθετο εργατικό δυναμικό? Αρχίστε με την δημιουργία υποδομών υποδοχής συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών και περιορίστε τον μέγιστο δυνατό χρόνο παραμονής τους στην χώρα. Η ενδεχόμενη ανάγκη περισσότερων εργατικών χεριών θα λυθεί όταν η κυβέρνηση δώσει οικονομικά κίνητρα στην Ελληνίδα μητέρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Με το παρόν νομοσχέδιο δημιουργείτε τετελεσμένα γεγονότα, δεσμεύετε τις μελλοντικές γενιές και δημιουργείτε μια πολυφυλετική κοινωνία. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ πρέπει να απομονώσει τους διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παρεισφρύσει παντού. Εαν νιώθετε εγκλωβισμένοι καταφύγετε σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Να είστε βέβαιοι ότι μέσα από την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα θα αποτελεί ακλόνητο επιχείρημα για την απρόσκοπτη άσκηση σοβαρής, Εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:20 | ΕΥΑΓΟΡΑΣ

    Να γίνειδημοψήφισμα για την απόκτηση υπηκοότητας και μόνο!!!! Είμαι κάτοικος της Θράκης φανταστείτε την αναλογία πόσο θα αλλάξει μεταξύ του ελληνικού στοιχείου και του τουρκικού. θα μου πείτε υπάρχει τουρκικό στοιχείο;Δεν είναι μουσουλμάνοι; δεν νομίζω. Η πολιτική μας (http://proxeneio-stop.org/category/prox-activities/) τόσα χρόνια οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία και τους επικροτεί για την συμπεριφορά τους. Φυσικά η φίλη μας «Τουρκία» δεν θα αφήσει την ευκαιρία να περάσει, εκτός αν έχουμε αποδεχτεί το γεγονός ότι χάθηκε το παιχνίδι στη Θράκη (να το ξέρουμε) και απλώς κάνουμε κινήσεις που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο σ αυτό το σκοπό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:03 | Stelios

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:48 | Αναστασία Δ.

    Αξιότιμοι κύριοι,
    ήμουν 19 ολόκληρα χρόνια σπουδάζουσα στις ΗΠΑ,τελείωσα 2 πανεπιστήμια,δούλεψα για το Αμερικάνικο δημόσιο και αν και γιατρός πράσινη κάρτα δυσκολεύτηκα να πάρω,προϋπόθεση της ήταν να με κάνει σπόνσορ το νοσοκομείο που δούλευα,πλήρωνα φόρους, ήμουν ελεγχόμενη από το ιμιγκρέσιον σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας.Παντρεύτηκα Αμερικανό το 2002,έχω παιδιά μαζί του με διπλή ιθαγένεια (Ελληνική και Αμερικάνικη) αλλά εγώ μόλις πριν ένα χρόνο πήρα πράσινη κάρτα και όχι αμερικάνικη υπηκοότητα.Στα αμερικάνικα πανεπιστήμια που πήγα οι γονείς μου έδωσαν πολλές χιλιάδες δολλάρια,και όλα αυτά τα χρόνια ως νόμιμη φοιτήτρια είχα ΜΟΝΟ βίζα «Ι-τουέντυ» και πλήρωνα ασφάλιστρα για περίθαλψη.Πείτε μου είδατε πουθενά στην Ελλάδα αυτές τις προϋποθέσεις να έχουν οι αλλοδαποί,είτε για να σπουδάσουν είτε για να δουλέψουν είτε για να παραμείνουν?Εδώ καταντήσατε την έρημη την πατρίδα μου χώρα του» μπείτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».Ποιός απ τους παράνομους(πόσοι είναι άραγε ξέρει πραγματικά κανείς?)μετανάστες κάνει φορολογική δήλωση,πληρώνει φόρους,αν και αγοράζει σε δέκα χρόνια πολυτελή διαμερίσματα που ο δόλιος έλληνας μια ζωή δεν έχει να αγοράσει και παίρνει δάνεια ο φουκαράς ο έλληνας απ τις τράπεζες που τον πετάνε μετά στο δρόμο γιατί είτε δεν του φθάνουν τα λεφτά να πληρώσει την δόση του, είτε τον διώχνουν απ την δουλειά του για να πάρουν τον λαθραίο με λιγώτερα χρήματα και κυριως ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΧΆΝΟΝΤΑς έτσι πόρους ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙο ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.Πληρώνει ο λαθραίος μετανάστης φόρους, δίδακτρα στα ελληνικά σχολεία,όπως εγώ στην Αμερική?Φέρνω παράδειγμα την Αμερική μια και ο κ.Πρωθυπουργός έζησε στην Αμερική και ρωτώ γιατί δεν ακολουθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Αμερικής που έπαυσε να χορηγεί υπηκοότητα(και όχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ) σε αυτούς που «μπαίνουν» παράνομα στην Αμερική απ την Λατινική Αμερική,ή σε αυτούς που γενιούνται στην Αμερική, αν ο ένας απ τους γονείς του δεν είναι οπωσδήποτε Αμερικανός?Εσείς κ.Πρωθυπουργέ ξεχάσατε τι έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας και πατέρας σας «Η Ελλάδα στους ΄Ελληνες»Εσείς τι επιδιώκετε και μάλιστα ερήμην του Ελληνικού Λαού?Αν πιστεύετε έστω και κατ΄ελάχιστον στην διαφάνεια όπως λέτε,στην συμμετοχική δημοκρατία ή τέλος πάντων στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που γεννήθηκε και ρίζωσε στην Ελλάδα ως έννοια και ως ουσία οφείλετε να ζητήσετε την γνώμη του ελληνικού λαού που σας ψήφισε για πρωθυπουργό της Ελλάδας και όχι μιας χώρας Μπένετον .ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ,άλλωστε εμείς εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας,αν οι εκπρόσωποί μας δεν μας αντιπροσωπεύουν και έχουν παραβεί την εντολή μας και είναι ανακλητέοι και υπόλογοι σε εμάς (λογοδοτούν και υφίστανται τις κυρώσεις)σύμφωνα και με τις αρχές του αστικού μας δικαίου
    θέλτε να

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:42 | Ποδαρας Γεωργιος

    250.000 παράνομοι μετανάστες προστίθενται κάθε χρόνο στο ένα εκατομμύριο που διαμένει ήδη στην Ελλάδα – Την ίδια ώρα, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται κατά 13.000 άτομα ετησίως.
    Πηγή: Πρώτο Θέμα, σελίδες 64-65, 14/12/2008

    ~~ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ~~
    ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ (και λοιποι συγγενεις) ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ελεω νομου Σημιτη, περι οικογενειακης επανενωσης) ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ… ;;;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:08 | etherovamon

    Πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων για το δημογραφικό, του Φεβρουαρίου 1993 ,με θέμα την «σοβαρή απειλή ανανέωσης της ελληνικής φυλής «.
    Τα συμπεράσματα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το 1993 :
    Σελ. 15: Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών -αλλοδαπών ,κυρίως μουσουλμάνων από αφρικανοασιατικές χώρες ,η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας,αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς,αύξηση εγκληματικότητας ,διακίνηση ναρκωτικών κλπ) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία ,λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ ,που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής .
    Σελ. 31: Εάν για την ανανέωση του εργατικού δυναμικού μας και γενικά για την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής ,πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις ,σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων δεκαετιών σε χώρες της Δυτ.Ευρώπης .Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα ,άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες ,διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού.
    Σελ. 36: Να τονώνεται σε κάθε κατάλληλη στιγμή η ελληνική παράδοση και το θρησκευτικό συναίσθημα (πρακτικά με πρωτοβουλία της εκκλησίας)
    Σελ. 40 : Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής ,είτε απ’ευθείας είτε μέσω των χωρών της ΕΟΚ πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόγους .Πρέπει να γίνεται αυστηρός ΄έλεγχος για τη νομιμότητα της εισόδου στη χώρα μας και για τη νόμιμη παραμονή και απασχόληση.
    Πηγή : Αρθρο του Λεωνίδα Αποσκίτη στο περιοδικό Hellenic Nexus Οκτώβριος 2009.
    Σημ : Τι έγινε από τότε ; Οχι μόνο έκαναν γαργάρα τα συμπεράσματα της Βουλής των Ελλήνων και κατηγορούν όποιον λέει τα ίδια ως ρατσιστή ,ξενόφοβο κλπ ,αλλά ετοιμάζονται να δώσουν και στους λαθροεισβολείς υπηκοότητα και ιθαγένεια

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:17 | Ειρήνη Δεληγιάννη

    Υποτίθεται ότι ζούμε σε μία Δημοκρατική Κοινωνία. Απαιτούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το ζήτημα της ιθαγένειας και της ψήφου σε αλλοδαπούς να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών μας χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες της. Αν είναι σίγουροι πως οι Έλληνες συμφωνούν γιατί δεν το τολμά; Απειλείται η εθνική μας συνοχή.Δεν θέλουμε να καταλήξουμε Κόσοβο. Εκτός αν γι αυτό μας προορίζετε.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:50 | γιάννης κασιμάτης

    Να μην γίνει αλλαγή νόμου εαν δεν γίνει πρώτα δημοψήφισμα!
    στο κάτω-κάτω με ποιο δικαίωμα θα αποφασίσει για ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας μια κυβέρνηση που μόλις πρίν τρείς μήνες πήρε στις εθνικές εκλογές τόσους ψήφους,όσους αντιστοιχούν στο 30% του Ελληνικού λαού;!!!
    Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ούτε από το σύνταγμα να αποφασίσει για εθνικό θέμα όπως είναι η νομοθέτηση για αλλοίωση της δημογραφικής σύστασης του πληθυσμού εκπροσωπόντας μόλις το 1/3 του συνόλου των Ελλήνων…
    απαιτείται δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:12 | kostas

    1981-Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:00 | Σταθόπουλος Δ

    Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:01 | Νικόλαος Τρόλης

    Υπηκοότητα να παίρνουν όλοι ανεξαιρέτως οι αιτούντες με συνοπτικές διαδικασίες ώστε μετά να μπορούν να ταξιδέψουν ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ επιθυμούν.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:24 | ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΛΛΑΣ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ , ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ κλπ κλπ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΝ 10ΕΤΙΑΣ.
    ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ κλπ κλπ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΕΙΧΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ‘Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;;;;;
    ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΙΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.
    ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟ ΛΑΟΥΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ» ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:35 | ΓΙΑΝΝΗΣ_ΛΕΜ

    ΕΙΜΑΙ KAI EΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ.
    Πραγματικα απογοητευομαι με αυτα που ακουω απο την κυβερνηση Παπανδρεου και αυτα που σκεπτεται να πραξει για χαριν των μεταναστων.
    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?
    Η γεωπολιτικη θεση της Ελλαδας δεν επιτρεπει μεγαλο ποσοστο αλλοδαπων, δεν εχουμε γειτονα τη Γαλλια την Αυστρια, τη Τσεχια. Εχουμε για γειτονια τρεις ακρως ανθελληνικες χωρες, Αλβανια, Σκοπια, Τουρκια, που εχουν ιδρυθει πανω σε κλεμμενα ελληνικα εδαφη.

    Επειδή δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει, εναπόκειται στο πατριωτισμό των Ελλήνων η (δια)τήρηση της ιδιοπροσωπίας των και της ελληνικότητας του κράτους τούτου, που με αίμα κερδήθηκε η ελευθερία του και με αίμα διαφυλάχτηκε.

  • Εγώ λέω ότι για ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται Δημοψήφισμα.

    Έχω την εντύπωση ότι το Νομοσχέδιο επιβάλλεται να είναι αρκετά πιό αυστηρό στην κτήση της Ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς προκειμένου να κρατήσουμε κάποια βασική Εθνική ταυτότητα. Δηλαδή να σημαίνει κάτι που είσαι Έλληνας. Γιατί ήδη όταν το λέμε αυτό στο εξωτερικό, όλοι μας λένε τι καλούς προγόνους είχαμε (ξεκινάνε από Σωκράτη και πίσω ..), για την τωρινή μας εικόνα ας μην πώ τι δουλειά θέλει και συμμάζεμα..

    Ούτως η άλλως ο Πρωθυπουργός έβαλε μια λογική άμεσης Δημοκρατίας μέσα από τις διαβουλεύσεις όπου εκφράζουμε τις απόψεις μας (Μπορεί και να ακουστεί καμμιά, ποιος ξέρει .. και στο κάτω-κάτω τουλάχιστον τώρα ακούγεται … καλή ιδέα το διαδίκτυο .. πολλά μυαλά μαζί … κάτι θα βγεί!)

    Δημοψήφισμα στα βασικά άρθρα. Βλέπετε ακόμα και θιγμένη η Ελληνική ταυτότητα και αξιοπρέπεια .. εξακολουθεί να είναι μια προσωπική του καθενός μας υπόθεση για την οποία θέλει μόνος του ο καθείς να αποφασίζει!

    Πάντα άποψή μου βέβαια!

    Καλές γιορτές!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:16 | Νικος-SECONDGENERATION

    «Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας, η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Από τη στιγμή που γεννιέται σ’ένα τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας, από την οποία προέρχεται η οικογένεια του». Η προχωρημένη πρόταση δεν ανήκει σε κάποιον προοδευτικό ή φιλελεύθερο πολιτικό. Προέρχεται από τον ακραιφνή δεξιό, πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη. Διατυπώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια(δήλωση στα ΝΕΑ 27-3-2007),

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:12 | etherovamon

    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των ΄Ελλήνων

    1.Γιατί οι «οικονομικοί» και άλλοι «μετανάστες» δεν πήγανε σε χώρες κοντά στον τόπο από όπου αναγκαστήκανε να φύγουν, αλλά διέσχισαν την αχανή Τουρκία και θαλασσοπνίγηκαν για εγκατάσταση στην Ελλάδα;
    2.Γιατί δεν προτίμησαν την Σαουδική Αραβία; Την Ιορδανία, την Συρία; την Γεωργία, τη Ρωσία; Γιατί δεν προτίμησαν την Τουρκία των ευρωπαϊκών προοπτικών, η το πολυ-πολιτισμικό Κόσοβο;
    3.Γιατί προτίμησαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα των 10,000,000 κατοίκων με τους πτυχιούχους των 700 ευρώ και τους υπαλλήλους των μείον 700 ευρώ, δια της βίας ;
    4.Γιατί επιτρέπεται να καλλιεργείται ο μύθος ότι οι περισσότεροι «μετανάστες» σκοπεύουν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη;
    5.Γιατί οι «μετανάστες» δεν προχωρούν προς …..
    ….την Ευρώπη; Ποιός τους σταματά; Η Ελλάδα; Η υπόλοιπη Ευρώπη; Οι Βρυξέλλες; Γιατί δεν τους θέλει η Ευρώπη;
    6.Γιατί πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή τους να παραμείνουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία; Μήπως διώκονται από τους πολιτισμικά και θρησκευτικά συγγενείς τους; Γιατί δεν παραμένουν και δεν διαμαρτύρονται εκεί; Γιατί δεν τους θέλει και τους …διώχνει η Τουρκία;
    7.Γιατί οι ομάδες ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους «μετανάστες» δεν καταγγέλλουν την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, για ρατσισμό και ξενοφοβία;
    8.Γιατί ξεχνάμε τις τόσες ανταλλαγές πληθυσμών που γίνανε τον προηγούμενο αιώνα για να ζήσουμε χωριστά και μονιασμένοι με τους γείτονες, αλλά και μεταξύ μας, και προσπαθούμε με μανία να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που θα έχουν τα ίδια ή πιο άσχημα επακόλουθα;
    9.Γιατί το μόρφωμα αυτό έχει υποχρεώσει μεθοριακά/ακριτικά μέλη-κράτη του να γίνουν οικοδεσπότες των «μεταναστών», παρά την θέλησή τους, και επί πλέον κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν τους προσέχει;
    10.Γιατί η Αμερική και το Ισραήλ έχουν φράξει με ατσάλινους φράχτες τα σύνορά τους για να εμποδίσουν τους Μεξικάνους και τους Παλαιστίνιους να μπούν στην χώρα που ήτανε παλιά δικιά τους και που την θεωρούν πατρίδα τους;
    11.Γιατί οι δήθεν οικονομικοί και άλλοι «μετανάστες» δεν πάνε στο Ντουμπάϊ;
    12.Γιατί πιστεύουν ότι αντέχει δημογραφικά η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων και όχι η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων;
    13.Γιατί οι «μετανάστες» μάχονται τόσο δυναμικά για τα δίκαιά τους στην Ελλάδα, ενώ προτίμησαν να μην παλέψουν στις δικές τους χώρες;
    14.Γιατί η Ελλάδα πρέπει να γίνει με την βία πολύ-πολιτισμική και μετά να χωριστεί σε ομάδες με βάση την εθνότητα και τον πολιτισμό της καθεμιάς ομάδας;
    15.Γιατί παραβλέπεται το ότι και σε χώρες με παράδοση υποδοχής και ενσωμάτωσης μεταναστών, οι πόλεις έχουν γίνει γκέτο, πόλεις μέσα σε πόλη, με καλά χαραγμένα σύνορα, γραπτούς και άγραφους νόμους;
    16.Γιατί καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών;
    17.Γιατί προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά; Και αυτό θα ενταθεί όταν αντισυνταγματικά θα θελήσει να τους δώσει ιθαγένεια στέλνοντας τους έτσι νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρώπη αφού εδώ το φαινόμενο της φτώχειας θα ενταθεί;
    18.Και η Ε.Ε θα το δεχθεί ;H θα βρεθούμε απολογούμενοι γιατί αυτή η τακτική είναι εκτός του πνεύματος ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. Ποιος και ποίας μεγάλης χώρας συμφέροντα εκπροσωπεί;

    Έχουμε υποχρέωση όσο υπάρχει ακόμα Ελληνικό Έθνος, Σύνταγμα και νόμοι να:
    α Εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και
    β. απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό

    Τέλος κάθε νομική ρύθμιση για απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες (πάντα στην συνείδηση του Έλληνα είναι λαθρομετανάστες) είναι πράξη Αντισυνταγματική και ενεργοποιείται αυτόματα το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων για την υποχρέωση της υπεράσπιση αυτού από τους σφετεριστές.

    Υ.Γ Εκτιμώ ότι οι έγκριτοι συνταγματολόγοι και μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου ,κ.κ Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος να συμβουλεύσουν αναλόγως την κυβέρνηση και στα πλαίσια της επιστημοσύνης τους.

    ETHEROVAMON

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:11 | Νικόλας Λουβάς

    Χωρίς αυτό το μέτρο θα γεννήθεί μία ολόκληρη γενειά ανθρώπων που θα ζουν στο μετέχμιο της παρανομίας και του νόμου, σε μία γκρίζα και θολή ζώνη. Με την περιθωριοποίηση θα σπείρουμε μίσος και οι μεταγενέστερες γενειές θα πρέπει να θερίσουν τους καρπούς του.
    Θέλω η πατρίδα μου να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά που γεννιούνται, μεγαλώνουν και σπουδάζουν σε αυτή.
    Το προβλημά μας κύριοι και κυρίες δεν είναι τα παιδιά αλλά η παιδεία, την οποία δεν την διαθέτουν πολλοί έλληνες στην υπηκοότητα και στην ιθαγένεια.

    Υ.Γ. Το πολίτευμα της χώρας είναι ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην οποία η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ κυβέρνηση παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν για κάθε νομοσχέδιο που κατατήθεται προς ψηφιση να γίνεται δημοψήφισμα, και πόσο μάλλον για ένα θέμα που χρειάζεται άμεση και δραστική λύση. Ειδάλλως να γυρίσουμε στην άμεση δημοκρατία και για κάθε αλλαγή νόμου να διεξάγεται δημοψήφισμα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:10 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΟΤΑΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΕΩΣ ΑΙΣΧΡΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ!!!ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ…ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ…Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:33 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΟΙ,ΚΡΙΜΑ!ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΥΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:11 | Δευκαλίων

    Ποσόστωση

    Δημοψήφισμα

    Απολυτήριο Λυκείου ή τουλάχιστον Γυμνασίου ως προυπόθεση. Με 3 τάξεις τι να μάθει κανείς ?

    Εξετάσεις Γλώσσας και Ιστορίας.

    Δήλωση με την οποία αναγνωρίζεται η ελληνική γλώσσα και η εθνική κυριαρχία, αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών, ωε απαραίτητη προυπόθεση και όρος με τον οποίο καταργείται η ιθαγένεια-υπηκοότητα εφ’οσον παραβιάζονται τα παραπάνω 2.

    Τα σύνορα πότε θα κλείσουν ?
    Αλλιώς όλη η Ασία θα γίνουν Έλληνες ή εμείς Ασία. Κάτι από τα 2.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:30 | Τζάκυ Α.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΕΙΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:22 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΡΗΣ

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ,ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ,ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ(ΑΛΒΑΝΙΑ,ΜΠΕΡΙΣΑ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΣΟΜΑΛΙΑ,ΠΑΚΙΣΤΑΝ..)ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ!!!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΨΗΦΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ,ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.