Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:26 | δημητρης

    Ποια ειναι η γνωμη σας για τα παιδια των μεταναστων που εχουν γεννηθει στην Ελλαδα και φοιτησανε κανονικα σε ελληνικα σχολεια και μιλανε απταιστα ελληνικα. Γνωριζετε σε τι καθεστως ζουνε μεχρι σημερα? Ξερετε οτι ενω μπορει καποιος να ειναι φοιτητης σε ελληνικο πανεπιστημιο πρεπει να παρουσιαζει ενσημα και να βγαζει αδεια παραμονης καθε χρονο σαν να ηρθε πριν ενα χρονο σε αυτη τη χωρα. Εγω δεν λεω οτι το θεμα των μεταναστων ειναι το μονο ουτε το σημαντικοτερο αυτης της κοινωνιας, αλλα ειναι ενα προβλημα που απαιτει μια λυση και πιστευω οτι πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι αυτοι ανθρωποι ειναι εδω και θα μεινουν, αυτο δεν προκειται να αλλαξει, το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να βρουμε τροπους να τους ενταξουμε γιατι διαφορετικα κλεινουμε τα ματια σε ενα προβλημα που μονο θα χειροτερευει με την παροδο των χρονων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:53 | Αθανάσιος

    Είμαι εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο των Αχαρνών (Μενίδι), σας προσκαλώ να έρθεται να δείτε πόσο Έλληνες αισθάνονται οι Ρωσσοπόντιοι όταν δηλώνουν οτι δεν είναι Έλληνες αλλά Πόντιοι, ακόμα και αυτοί που είναι γεννημένοι στην Ελλάδα απο γονείς που είναι γεννημένοι στην Ελλάδα. Σκεφτείτε πόσο Έλληνες γίνονται όλοι αυτοί που παραμένουν στην Ελλάδα για 5 χρόνια ή ακόμα και τα παιδία τους όταν απουσιάζουν παντελός οι κοινές ρίζες απο τα ήθοι και τα έθιμα και μην ακούσω για πολυπολιτισμικές κοινωνίες, η ιστορία έχει αποδείξει οτι δεν αντέχουν. (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Βυζάντιο, Ωθομανική Αυτοκρατορία κ.α.)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:49 | Μιχάλης

    Να γίνει δημοψήφισμα!Ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας.Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες στα σημαντικά θέματα έτσι αποφασίζουν.Δεν είμαστε πρόβατα! ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΤΏΡΑ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:48 | Γιώργος Χατζηχρήστος

    Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αποφάσεις τόσο μείζωνος σημασίας να γίνονται χωρίς την γραπτή συγκατάθεση του Ελληνικού Λαού. Ο Λαός ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε το μέλλον το παιδιών μας και να μας κάνετε πρόσφυγες στον τόπο μας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταλάβετε τι σημαίνει ΙΣΛΑΜ… Κοιτάξτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες χώρες από τους υπεράριθμους μετανάστες (Γαλλία (Αλγερινοί)- California-Μεξικάνοι)

    Γιατί φοβάστε την Δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος κύριε Πρωθυπουργέ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:24 | Βασίλειος

    Είμαι κατά στο να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, πρώτα απ’όλα το συμφέρον των Ελλήνων και μετά των αλλοδαπών, αφού βλέπετε οτι υπάρχουν αντιδράσεις απο τον λαό (ακόμα και απο αυτούς που σας ψήφισαν) γιατί θέλετε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο; Υποτίθεται πως εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων και των ψηφοφόρων σας και οι περισσότεροι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι εναντίον του νομοσχεδίου αυτού, γιατί δεν τους ακούτε; Απο τη μία τους πλησιάζετε γιατί θέλετε τις ψήφους τους για να κυβερνήσετε και όταν παίρνετε την εξουσία τους ξεχνάτε και κάνετε πράγματα τα οποία κρύβατε ή δεν είχατε ανακοινώσει προεκλογικά; Ντροπή, σίγουρα θα κριθείτε στις επόμενες κάλπες…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:05 | Στ.Α

    Απορω πραγματικα με τον τροπο σκεψης μερικων. Η γνωμη τους βεβαια σεβαστη και ανηρτημενη αλλα ας τα δουμε τα πραγματα και λιγο διαφορετικα.Ενα παιδι που γεννηθηκε στην Ελλαδα και οι γονεις του ειναι αλλοδαποι αυτο το παιδι απο που θα παρει πιστοποιητικο γεννησης; Αν μεγαλωσει στην Ελλαδα, παρει την Ελληνικη παιδεια και στην ηλικια των 18 ετων ζητησει διαβατηριο ποιος μπορει να αρνηθει οτι ειναι Ελληνας Υπηκοος ; Απο που θα παρει διαβατηριο; Αν μεγαλωσει και θελει να εργαστει με τι χαρτια θα εργαστει; Πιστευει κανεις οτι ενα παιδι που θα γεννηθει στην Ελλαδα, και παρει την ελληνικη παιδεια θα γυρισει στην γεννετηρα των γονιων του; Οχι βεβαια. Αυτη ειναι η πατριδα του. Και το οχι το λεω διοτι στις ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλια και Γερμανια γενιουνται Ελληνοπουλα 3ης και τεταρτης γεννιας τα οποια αν δεν δηλωθουν απο τους γονεις τους στην Ελλαδα ειναι υπηκοοι των χωρων που γεννηθηκαν. Αυτα τα κρατη κατι βλεπουν μελλοντικα που δεν μπορουμε να δουμε εμεις και μας επιασε ξενοφοβια.
    Τι επαθαν αυτα τα κρατη και φοβομαστε οτι θα το παθουμε εμεις;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:22 | Tanasidis Aris.

    Ζητώ Δημοψήφισμα για το θέμα.Είναι δημοκρατικό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:34 | ΝΙΚΟΣ

    Πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα.
    Αν όμως δεν γίνει και περάσει το μέτρο προτείνω να παραμείνουν στην χώρα μας μόνο οι των ευρωπαικών (βαλκανικών) κρατών και όσοι πακιστανο-αφγανοί
    έχουν σταθερή εργασία και σπίτι.
    Να μην υπάρχει κανείς χωρίς ασφάλιση.
    Να γνωρίζουν άριστα την ελληνική και να έχουν εξασφαλίσει στοιχειώδη διαβίωση (όχι βέβαια μέσα στα κτίρια της πρώην ευελπίδων).
    Οι υπόλοιποι βίζα-διαβατήριο και στην ευρώπη ή επαναπροώθηση στη χώρα τους.Ποιός τους είπε ότι η Ελλάδα είναι η γη της Επαγγελίας;
    Τί θα γίνει σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία;
    Εχετε σκεφθεί ότι μπορεί ως μουσουλμάνοι να δράσουν σαν δούρειος ίππος;
    Οι αναγνωρισθέντες άρρενες αλλοδαποί G3 και στον έβρο για 2 χρόνια το λιγότερο.

    ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ
    ΑΝΟΧΗ.ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΟ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:06 | ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

    Με [] αναφέρομαι σε αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ, με () επεξηγηματικά παραδείγματα, με {} αυτά που ισχύουν σήμερα.

    ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    [Όποιος γεννιέται στην Ελλάδα αποκτά την Ελληνική ιθαγένεια με δήλωση των γονέων του όταν ένας από τους δύο γονείς συγκεντρώσει 5ετία συνεχούς νόμιμης παραμονής στη χώρα. Αν οι γονείς αμελήσουν να κάνουν τέτοια δήλωση τότε με δήλωση του ίδιου ανάμεσα στα 18-21. Δεν έχει σημασία αν οι γονείς του ήταν παράνομοι όταν γεννήθηκε το παιδί ή πότε έγινε ένας από τους δύο νόμιμος. Επίσης όποιος γεννιέται στην Ελλάδα από γονέα που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από τη γέννησή του παίρνει την Ιθαγένεια χωρίς καμιά δήλωση.]

    (Παράδειγμα 1: Ο Αχμέντ γεννιέται στην Ελλάδα το 1994 από γονείς λαθρομετανάστες. Οι γονείς του και ο Αχμέντ φεύγουν από την Ελλάδα, ή μπαινοβγαίνουν, ή παραμένουν παράνομοι: κανένας δεν τους ελέγχει. Ο πατέρας του Αχμέντ, κατορθώνει να γίνει νόμιμος το 2005 με την τελευταία «τακτοποίηση» και διατηρείται στη νομιμότητα έως το 2010. Ο Αχμέντ γίνεται Έλληνας πολίτης το 2010 με δήλωση των γονέων του. Ο 15χρονος (σήμερα) Αχμέντ μπορεί να μην έχει μείνει ούτε ένα μήνα στην Ελλάδα (να τον είχαν αφήσει π.χ. στους παπούδες του στην Συρία μετά τη γέννησή του) αλλά αποκτά Ελληνικό διαβατήριο και στα 18 του ψηφίζει)

    (Παράδειγμα 2: Η Λουντμίλλα γεννιέται το 1993 στην Ελλάδα. Οι γονείς της βρίσκονται εδώ παράνομα και η Λουντμίλλα κάνει δύο παιδιά στην Ελλάδα το 2009 (όταν είναι 16) και το 2012 (όταν είναι 19). Και τα δύο λαμβάνουν την Ελληνική ιθαγένεια χωρίς καμιά διατύπωση με τη γέννησή τους)

    {Όποιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί διαρκώς από τη γέννηση του στην Ελλάδα μπορεί να υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης όταν ενηλικιωθεί, η οποία θα εξεταστεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για όλους}

    ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    [Ένα παιδί που πάει 3 πρώτα χρόνια στο Δημοτικό σε Ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα μπορεί να δηλώσει ότι θέλει την Ελληνική υπηκοότητα όταν είναι 18 ετών. Ένα παιδί που πάει 6 χρόνια συνολικά σε Ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα γίνεται Έλλην υπήκοος με δήλωση των γονέων του πριν ενηλικιωθεί. Αν αμελήσουν να κάνουν τέτοια δήλωση, μπορεί να κάνει ο ίδιος ανάμεσα στα 18-21]

    (Παράδειγμα 3: Ζεύγος Γεωργιανών κάνουν ένα παιδί, τον Νίνο το 1992. Έρχονται στην Ελλάδα το 1996 και ο Νίνο πάει τρεις τάξεις Δημοτικό το 1998-2001. Μετά φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν δουλειά. Ο Νίνο ξαναέρχεται όταν είναι 17 ετών το 2009. Το 2010 δηλώνει Έλλην και γίνεται, έχοντας ζήσει 5-6 χρόνια στην Ελλάδα)

    (Παράδειγμα 4: Ζεύγος Ουκρανών κάνει ένα παιδί, τον Γιούρι, το 1996. Έρχονται στην Ελλάδα παράνομα το 2002 και ο Γιούρι πάει δύο τάξεις Δημοτικό το 2003-2005. Μετά φεύγουν ξανά, αλλά επιστρέφουν το 2008, και ο Γιούρι πάει τέσσερις τάξεις Γυμνασίου-Λυκείου το 2008-2012. Οι γονείς του κάνουν δήλωση το 2012 και ο Γιούρι γίνεται Έλλην υπήκοος στα 16 του, έχοντας ζήσει αποσπασματικά 6 χρόνια στην Ελλάδα.)

    {Καμιά ειδική διάταξη. Όταν συγκεντρώσουν την απαιτούμενη νόμιμη διαμονή των 10 ετών στα τελευταία 12, μπορούν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης εφόσον είναι ενήλικοι και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις}

    ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

    [Η Ελληνική πολιτεία υποχρεούται να απαντήσει εντός προθεσμίας και να αιτιολογήσει αρνητική απάντηση. Ο μετανάστης πρέπει να βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα 5 από τα τελευταία 10 έτη, να υποβάλει παράβολο 1000 ευρώ ή 300 για κάθε νέα αίτηση, να έχει φορολογική ενημερότητα, να μην έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, να μην υπάρχει απόφαση απέλασής του, να έχει επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, να αποδεκνύει «την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν.», να περάσει από επιτροπή πολιτογράφησης, με εκπρόσωπο του Συνήγορου του Πολίτη, στην Περιφέρεια. Η γνώμη της Αστυνομίας πρέπει να υποβληθεί σε 4 μήνες]

    (Παράδειγμα 5: Ο Μωχάμεντ από το Αφγανιστάν βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα για πέντε χρόνια, έχοντας μπει παράνομα στην Ελλάδα και έχοντας νομιμοποιηθεί. Δουλεύει περιστασιακά για να διατηρήσει άδεια παραμονής και η κύρια εργασία του είναι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η αστυνομία τον παρακολουθεί για αυτή τη δραστηριότητα αλλά δεν έχει κινηθεί εναντίον του επειδή θέλει να τους οδηγήσει στον μεγαλέμπορο.

    Ο Μωχάμεντ υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης. Η επιτροπή πολιτογράφησης αποφασίζει πως έχει ενταχθεί στην Ελληνική κοινωνία επειδή δουλεύει περιστασιακά ως χτίστης, κουτσομιλάει τα Ελληνικά και έχει μόνιμη κατοικία. Ο Μωχάμεντ γίνεται πολίτης.

    Η επιτροπή πολιτογράφησης δεν μπορεί να ασχοληθεί με το ήθος, την προσωπικότητα του, ή τη γνώση του για την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Δεν μπορεί να ασχοληθεί με το αν ανήκει σε μια σέχτα του Ισλάμ που αυτομαστιγώνονται ή αν πιστεύει πως είναι σωστό να στερεί την τροφή από τη γυναίκα του αν αποφεύγει τις συζυγικές υποχρεώσεις του. Αν τυχόν η Αστυνομία αποφάσισε να αναφέρει τις τεκμηριωμένες υποψίες της για τις ύποπτες δραστηριότητες του, ο ΣτΠ εγείρει ένσταση. Αν τυχόν η αίτηση απορριφθεί, η πολιτεία υποχρεούται να ειδοποιήσει τον Μωχάμεντ πως απορρίφθηκε απειδή είναι υπό παρακολούθηση για εμπορία ναρκωτικών.)

    {Η Ελληνική πολιτεία δεν υποχρεούται να απαντήσει σε αίτημα πολιτογράφησης ή να αιτιολογήσει αρνητική απάντηση. Ο μετανάστης πρέπει να είναι ενήλικος, να βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα 10 από τα τελευταία 12 έτη, να υποβάλει παράβολο 1500 ευρώ για κάθε αίτηση, να έχει φορολογική ενημερότητα, να μην έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, να μην υπάρχει απόφαση απέλασής του, να περάσει από επιτροπή στο ΥΠΕΣ που θα τον εξετάσει ως προς τη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, πολιτισμού, το ήθος και την προσωπικότητά του. }

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:15 | Αθανασάκης Ιωσήφ

    Δέν θέλουμε ελληνοποιήσεις…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:07 | Μαριλένα Π.

    Θα συμφωνήσω με την αναγκαιότητα του Δημοψηφίσματος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:45 | ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Oι Τούρκοι της Γερμανίας ψηφίζουν Σοσιαλδημοκράτες για να τιμωρήσουν τους Χριστιανοδημοκράτες και τη Μέρκελ που αποκλείει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Οι περισσότεροι Τούρκοι της Γερμανίας ψηφίζουν Σοσιαλδημοκράτες, αρκετοί την Αριστερά

    Ο Μπερλουκόνι υποστηρίζει πως τα αριστερά κόμματα προωθούν τη μετανάστευση στην Ιταλία για να κερδίσουν τις ψήφους των μεταναστών

    Το Εργατικό κόμμα στην Ολλανδία αυξάνει τις έδρες του στις τοπικές εκλογές κατά 50% χάρη στην ψήφο των Μουσουλμάνων.

    Οι περισσότεροι μη δυτικοί μετανάστες στη Νορβηγία ψηφίζουν αριστερά κόμματα και ιδιαίτερα το Εργατικό κόμμα

    Δημοσκόπηση στη Δανία δείχνει πως το 95% των μεταναστών ψηφίζει κεντρο-αριστερά κόμματα

    Το 36% των Τούρκων, το 69% των Μαροκινών, το 43% των Σουριναμέζων, και το 35% από τις Ολλανδικές Αντίλλες ψηφίζουν Εργατικούς, έναντι 21.2% στο γενικό πληθυσμό της Ολλανδίας

    Τα αριστερά κόμματα παίρνουν 38% στο γενικό πληθυσμό και 79% στους μη Δυτικούς μετανάστες της Νορβηγίας

    Προβλέπει πως η άνοδος της Δεξιάς στην Ευρώπη είναι προσωρινή και θα ανατραπεί πολύ σύντομα από την δημογραφική άνοδο των Μουσουλμάνων που ψηφίζουν συντριπτικά υπέρ της Αριστεράς

    80-90% των Μουσουλμάνων της Σουηδίας ψηφίζουν αριστερά

    Οι νεαροί μετανάστες στα προάστια της Γαλλίας ψήφισαν Σεγκολέν Ρουαγιάλ, οι Γάλλοι Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

    Πρώην σύμβουλος του Μπλερ αποκαλύπτει πως η μαζική είσοδος ξένων μεταναστών στη Βρετανία ήταν μέρος σχεδίου του Εργατικού Κόμματος για να γίνει περισσότερο πολυπολιτισμική η χώρα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:35 | ANDREAS

    Κυριε υπουργε, θα αναφερθω επι του θεματος προτασοντας την γνωμη μου την οποα βασιζω πανω στην εμπειρια μου ως μεταναστης στο εξωτερικο για 15 χρονια και ως κατικος της ελλαδας για 24.
    Χωρις δευτερη σκεψη σας δηλωνω οτι επιτασεται η ευρεση τροπων αφομιωσης των μεταναστων στον υπαρχον κοινονικο ιστο με τον καλητερο τροπο απο ολους την προσφορα της ιθαγενιας.
    Το ερωτημα ομως που πρεπει να απαντηθει ειναι τι εμεις ως κυβερνηση ζηταμε να επιτηχουμε . Γιατι αναλογος του οποιου τελικου αποτελεσματος επιζητουμε, η πορεια της υλοποπιησης αυτου του στοχου (προσφορα ιθαγενειας σε μεταναστες ) ακολουθει και διαφορετικες διαδρομες.Δηλαδη αλλη θα ειναι η πορεια μας αν το ζητουμενο ειναι η δημιουργια μιας πολυτισμηκεης κοινωνιας, αλλη η δημιουργια ενος ελληνικου κρατους με ενσωματομενες μειονοτητες οι οποες διατηρουν την πολιτισμηκη τους ταυτοτητα , και αλλη μιας ελληνικης κοινωνιας οι οποια εχει ενσωματοση μεταναστες οι οποιοι θεωρουν τον ευατο τους ελληνα.
    Η ευθηνη για την αποφαση που θα παρετε ειναι μεγαλη γιατι αναλογος της πορειας που θα αποφασησεται να ακολουθησεται η εικονα της ελληνικης κοινωνιας και κρατους θα ειναι πολλη διαφορετικη απο την σημερινη και κυριως μη αναστρεψημη .Γι’αυτο η στηριξη για την υλοποιηση αυτου του ενχειρηματος θα πρεπει οχι να εχει μονο την στηριξη της πολιτειας αλλα και των πολιτων.
    Δηστυχος η αναληση στο ολο θεμα ειναι μεγαλη και αν επιθημητε θα ηθελα να επικοινωνησεται μαζι μου για να σας παρουσιασω της οποιες προτασεις εχω.
    Ευχαριστω για των χρονο σας ενας ενεργος πολιτης.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:55 | ΜΠΟΥΡΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    «ΜΗ ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ? ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΟΥ …..» Κ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ-ΜΗΔΕΙΑΣ!! ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΔΩ!! ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ Κ ΟΧΙ ΕΤΣΙ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ Κ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!! ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ Κ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Η΄ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ? ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΕΛΕΟΣ!!! Κ ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΑΣ!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:34 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

    θεστε το σε δημοψηφισμα. Δεν έχετε το δικαιωμα εθνικα θεματα να θετονται σε διαβουλευση

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. *3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.’

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:27 | Sokratis

    Ας δουμε ποιες ητανε στο παρελθον οι διαδικασιες απονομης ιθαγενειας σε χωρες με τεραστια μεταναστευτικα κυματα, όπως στη Γερμανια, τις ΗΠΑ και την Αυστραλια και έπειτα θα σκεφτουμε τι μελει γενεσθαι και στην Ελλαδα των 2 εκατομμυριων ανεξελεγκτων μεταναστων!!!
    Με αφελη επιχερηματα, οπως «η χωρα του Ξενιου Δια» και «προδευτισμος» δεν μπορουμε να οικοδομησυμε μια ρεαλιστικη και μακροχρόι μεταναστευτικη στρατηγικη. Ιδιως, δε, αφου ειμαστε και μελος της ΕΕ. διαφορετικοτητα κα η υερασπισ ης εχουν αξια οταν δενανακατεονται τυχαια οι πληθυσμοι.
    Η ομορφια βρισκεαι σε ενα μωσαικό , αλλά όχι σε ενα αμορφο μειγμα πλαστελινης…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:21 | giorgos pefanis

    apelasi OLON ton la8rometanaston apo tin Ellada..!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:54 | Βασίλης

    Επιτέλους!!!

    Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά τα πρώτα μαζικά μεταναστευτικά κύματα, μια κυβέρνηση αποφασίζει να ρυθμίσει με όρους ανθρώπινους τα θέματα των αλλοδαπών συμπολιτών μας.

    Ασφαλώς κρωγμοί μίσους θα υπάρξουν πολλοί: Οι χθεσινοί ξυπόλητοι (και μεταναστεύσαντες, ως γνωστόν, σ’ όλο τον κόσμο) θα χύσουν το δηλητήριό τους, το δηλητήριο του κακομοιριασμένου, εναντίον όλων εκείνων που ξεσκατώνουν τους γέρους τους και τα παιδιά τους, που τους χτίζουν τα σπίτια, που τους καλλιεργούν τα χωράφια για να μη πεινάσουν (και έτσι να εξακολουθούν να τρέφουν μπάκες), που άφησαν τα νιάτα τους (και πολλές φορές τις ζωές τους στα εργοτάξια) για να καμαρώνουν (τα ανδράποδα) για το 2004, κ.λπ.

    Έχουν όμως κι άλλο λόγο: Αν κρίνει κανείς από την ορθογραφία και τη σύνταξη πολλών, γίνεται φανερό ότι όλοι αυτοί οι… «εγγράμματοι» φθονούν τις διακρίσεις των νεαρών μεταναστών δεύτερης γενιάς στα σχολειά και στις ανώτατες σχολές.

    Ένα μόνο έχω να τους πω: Κάποτε μερικοί από σας (ασφαλώς όχι όλοι) θ᾽ αντιληφθείτε πως το τόσο μίσος και το τόσο δηλητήριο γυρίζουν πάντοτε στον εκφραστή τους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:34 | Σπάρτακος

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:08 | giorgos pefanis

    OXI psifo kai politika dikaiomata stous allodapous…!!! apitoume dimopsifisma…!!!! apitoume summetoxiki dimokratia…!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:29 | ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!

    ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:44 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΝ????? ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ??????? ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ???????
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩΡΕΙ!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:38 | Τανασίδου Λαρίσα

    Ζητώ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:42 | ΝΙΚΟΣ

    Σαν ένας Έλλην μαθητής που θέλω να βλέπω την πατρίδα μου να ακμάζει και να χαρομαι΄, δεν θέλω να τη βλέπω να αυτοκαταστρέφεται…..Είναι πλέον φανερ ότι επειτέλους οι κύριοι και οι κυρίες που παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να υπολογίζουν και αυτούς που τους εξέλεξαν με τις συνήθεις δημοκρατικές διαδικασίες και όχι να τους γράφετε στα παλαιοτέρα εκ των υποδημάτων σας.Όπως μας μαθαίνει κα τούτο το έστω χάλια εκπαιδετικό σύστημα στο Σύνταγμα λεει ότι στη δημοκρατική χωρα μας γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί (πλειοψηφία) και όχι αυτό που θέλουν οι λίγοι(μειοψηφία).

    Δεν εκλέγεσθε για να μπαίνετε στην βουλή και να μην ακούτε το λαό.Το Σύνταγμα λεει:Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό,υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    Το ξεχάσατε αυτό η μήπως, λέω μήπως πρέπει να σας το πεί ένας μαθητής γιατί εσείς δεν το γνωρίζετε;Και ξέρω ότι το ξέρετε αυτό πολύ καλύτερα από μένα.Αυτή η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κατά του Έθνους και αυτό είναι ξεκάθαρο.Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυτό που πάτε να κάνετε,το οποίο είναι μια καθαρά εγκληματική πράξη κατά των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτή τη πατρίδα,οι πρόγονοι τους πολέμησαν για αυτή τη πατρίδα και έχυσαν το αίμα τους.Θα πρέπει να καταλάβετε οτι όπως είπε και ο Μακρυγιάννης:»Είαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

    Δικαιολογίες του τύπου:»δεν έχει το κράτος χρήματα» δεν είναι πλέον πιστευτές και δεν ζουμε σε καποιο απολυταρχικο καθεστως που οι λιγοι κάνουν οτι τους καπνίσει.Εδώ το κράτος έδωσε 28.000.000.000 στις τραπεζες ενω μπορούσε να τις αγοράσει……και τα έδωσαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης.Τα ψέματα τελείωσαν.Μειώστε τους μεγάλους μίσθους σας και τους μεγάλους μισθούς όλων όσων οι αποδοχές οι μηνιαίαες ξεπερνούν του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως λέει ο νόμος και τα χρήματα βρίσκονται.Δεν διπρατουμε εγκληματα επειδη ετσι μας έλαχε και λέμε προφάσεις.
    Αυτά είχα να πώ. Και παρεπιπτώντως:αν τολμήσετε και αλλάξετε τον Εθνικο Ύμνο και τη σημαία γιατι δήθεν προσβάλει τις μειοψηφίες θα γίνει χαμός………..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:13 | Ειρηνη

    Νομίζω πως είναι λιγο επιφοβο να δοθει η ελληνικη ιθαγενεια σε παιδια αλλοδαπων που απλα φοιτησαν σε ελληνικο σχολειο γιατι:α)προσωπικα οταν ημουν εγω στο γυμνασιο ειχαμε 2 παιδια, τη Γιούλια και τον Γκίο, που δε μιλουσαν καθολου μα καθολου τη γλωσσα κι ομως οι πονοψυχοι κα8ηγητες μας τους περασαν ολες τις ταξεις και τελικα πηραν απολυτηριο γυμνασιου. Αν αυτοι οι 2(π.χ.) παρουν την ελληνικη ιθαγενεια σημαινει οτι ειναι Ελληνες πολιτες, οσο Ελληνιδα ειμαι κι εγω? ποσο λογικο ειναι αυτο?β) ολοι οι αλλοδαποι που ζουν και εργαζονται στην Ελλαδα δεν αγαπουν απαραιτητα και τη χωρα, μπορει η αναγκη για επιβιωση να ειναι πιο δυνατη και να ανεχονται καποιες καταστασεις προκειμενου να ζησουν.Αρα παλι προκυπτει κινδυνος για την ομοιογενεια του «εθνους» αν θελετε. γ)αν αυτοι οι ανθρωποι αγαπουν την ιδιαιτερη τους πατριδα πιο πολυ και για συναισθηματικους λογους δε θελουν ρε παιδι μου να θεωρουνται Ελληνες πολιτες, θα αναγκαστουν να παρουν την ελληνικη ιθαγενεια?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:06 | Alexandros

    Ένας Μουσουλμάνος που σέβεται τον εαυτό του ποτέ δεν θα βάλει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που ζει (όσα δικαιώματα και αν έχει), πάνω απο τις επιταγές της θρησκείας του και του ευρύτερου μουσουλμανικού κόσμου. Δεν το λέω αρνητικά… απλά είναι διαπιστωμένο γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Το θέμα είναι οτι οι μουσουλμάνοι μετανάστες επηρεάζονται πολύ εύκολα απο τους ηγέτες τους, τοπικά ή παγκόσμια. Δε λειτουργούν ως άτομα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασκείται σωστα το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

    Δυστυχώς επειδή ο κόσμος είναι αντικρουόμενα συμφέροντα και εμεις πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικά μας, το να δίνουμε λαβές σε όσους κακόβουλα εκμμεταλλέυονται μειονότητες για να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο… και όλα αυτά σε μια χώρα που (καλώς) προσφέρει οσα περισότερα μπορεί στους μετανάστες. Τα πολιτικά δικαιώματα όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

    Καλώς ή κακώς το γεγονός οτι δίνεται προτεραιότητα στους μετανάστες έναντι των Ελληνων του εξωτερικού, μόνο καχυποψία και δευτερες σκέψεις γεννά σε πολύ κόσμο…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:32 | Μερσίνη Α

    Στην θέση αυτή σας έβαλε ο ελληνικός λαός για να υπερασπίσετε τα δικαιώματά του και να υπηρετήσετε τον Ελληνικό λαό όχι να πάρετε τα δικαιώματά του και να τα δίνετε χάρισμα από εδώ και από εκεί Έλληνας είναι αυτός που είναι Έλληνας και όχι όποιος γεννηθεί στην Ελλάδα η ιθαγένεια δεν είναι αιτήσεις και χαρτόσημα !!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:04 | Οδυσσέας Οικονομίδης

    Αξιότιμε κύριε Προθυπουργέ.
    Άς γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το τόσο σημαντικό θέμα.Αφήστε το βάρος της ευθύνης για την απόφαση και για όλα τα επακόλουθά της στον ΛΑΟ.Άς αποφασίσει ο ΛΑΟΣ για την τύχη που του αξίζει και ας διαμορφώσει ο ίδιος την ποιότητα της ζωής του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:36 | ara51gr

    Διαβάζω στον τίτλο:
    «Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»»

    Πολιτική συμμετοχή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών… στην Ελλάδα!.. Και μόνο αυτό λέει ότι η πρωτοβουλία σας δίνει πολιτικά δικαιώματα σε υπηκόους άλλων χωρών!

    Όχι κύριοι. Πολιτικά Δικαιώματα στην Ελλάδα, έχουν μόνο οι Έλληνες Πολίτες, και όχι οι Πολίτες άλλων χωρών. Η νομιμότητα και ο χρόνος διαμονής τους είναι κάτι άνευ ουσίας, αφού με 15€ όλα αυτά πλαστογραφούνται, σύμφωνα με επίσημο ρεπορτάζ του Mega:

    http://area51gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html

    Οι «νόμιμοι» μετανάστες λοιπόν, κατά μεγάλο ποσοστό είναι όχι μόνο λαθρομετανάστες (παράνομοι και επικίνδυνοι για την χώρα) αλλά και εγκληματίες αφού εις γνώσιν τους πλήρωσαν χρήματα για να πάρουν πλαστά έγγραφα.

    Από την άλλη, μετανάστες ιδεολογίας μη συμβατής με την Ελληνική, ή που προέρχονται από χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν διατηρεί καλές σχέσεις ή έχει ανοικτούς λογαριασμους δεν πρέπει να επιτρέπονται. Δείτε π.χ. τι είναι το Ισλάμ (που μόνο θρησκεία δεν είναι) και μετά ρωτήστε μας να σας πούμε αν θέλουμε Μουσουλμάνους ή όχι να έχουν πολιτικά δικαιώματα.
    1. http://area51gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_1640.html
    2. http://area51gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_3855.html

    Σημειώνω επίσης να μην ξεχνάτε την έρευνα:
    – Όπου το 51% (πραγματικό 62.7%) των Ελλήνων θεωρεί τους μετανάστες ΑΠΕΙΛΗ (πόσο μάλιστα τους αλλοδαπούς υπηκόους άλλων κρατών!)
    – Το 79.3% θεωρεί ότι είναι πάρα πολλοί – και επομένως όχι πολιτικά δικαιώματα δεν πρέπει να πάρουν, αλλά να διωχθούν ώστε να ελαττωθεί ο πληθυσμός τους.
    – Το 57.5% θεωρεί πως οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία.

    Δηλαδή, όπως και να το κάνουμε, η Ελληνική Κοινωνία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙ!

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα το επιβεβαίωσε λέγοντας:
    «όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της», ότι δηλαδή οι μετανάστες δημιουργούν ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας μας. Όταν κάποιος δημιουργεί ρήγματα σε μια κοινωνία (όπως π.χ. σε πιο ακραία μορφή οι ληστές, και οι βιαστές) δεν τους εντάσεις σε μια κοινωνία με την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα τους απομονώνεις και τους διώχνεις. Ας πάνε στις χώρες τους στο κάτω κάτω!
    Τέτοια ρήγματα, πέρα από τα καθημερινά (διαβάστε λίγο blogs να ενημερωθείτε) επιβεβαιώνονται από τον κ. Υπουργό σας, όπου ο ίδιος είπε:
    http://www.youtube.com/watch?v=WzEZrbyDPv8
    «Οι Αλβανοί μας έχουν γεμίσει με ναρκωτικά, διακινούν όπλα, παιδιά και γυναίκες», επιβεβαιώνοντας σας, πως οι μετανάστες όντως δημιουργούν ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας, και από την πιο άσχημη πλευρά. Δηλαδή για να σταματήσουν να διακινούν ναρκωτικά, όπλα, παιδιά και γυναίκες, θα πρέπει να τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα;

    Σε κάθε περίπτωση.. Γιατί ΤΩΡΑ πρέπει να δοθούν τέτοια δικαιώματα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ του Ελληνικού λαού;…

    Να σας θυμίσω, ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ πήρε 43.92% με 30% αποχή… δηλαδή ούτε 31%… 3εκ. ψήφοι εκφράζουν έναν λαό 10εκ; .. Και αλήθεια;.. Γιατί 3εκ Έλληνες σας ψήφισαν (όταν άλλα 7εκ έλληνες ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ); Επειδή λέγατε πως λεφτά υπάρχουν!.. Αυτό ένοιαζε τους Έλληνες.. Γι’ αυτό σας ψήφισαν!.. Όχι για να δώσετε δικαιώματα σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να ψηφίζουν για τους ίδιους τους Έλληνες που σας ψήφισαν!

    Μην ακούω λοιπόν ότι έχετε ΝΩΠΗ λαϊκή εντολή!… 3εκ ψήφοι από 10εκ. έλληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΠΗ λαϊκή εντολή!… Είναι εντολή της μικρής πλειοψηφίας, η οποία μάλιστα αφορούσε το οικονομικό κατά 90% – όπου ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΑ ΤΑΞΑΤΕ!… Αν θέλετε λοιπόν να το δείτε ως νωπή λαϊκή εντολή – Που δεν είναι -, ΤΟΤΕ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΤΕ γιατί αυτή η εντολή αφορούσε κατά 90% τα οικονομικά!

    Επίσης να μην ξεχνάμε, ότι ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (2008) οι εφημερίδες έγραφαν:
    «Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου»

    Λοιπόν; Κάντε ένα δημοψήφισμα, για να δείτε τι πραγματικά θέλει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ο λαός) σύμφωνα με το σύνταγμα. Και όχι μόνο εσείς. Αλλά και εμείς.. Αν ο λαός αποφασίσει ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν πολιτικά δικαιώματα, τότε οκ. Να τους τα δώσουμε. Η δική μου θέση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Η θέση της πλειοψηφίας είναι πάνω από τις θέσεις του καθενός μας – ακόμα και από την ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

    Σε κάθε περίπτωση, αν ο λαός δεν θέλει κάτι, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΙ… Διαφορετικά ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και μάλιστα από το 1ο κι όλας άρθρο!

    Κλείνοντας λοιπόν, εγώ διαφωνώ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΑΣ.
    Ωστόσο, ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙ, και εγώ θα την δεχτώ. Δημοκρατία δεν έχουμε;.. ή κάνω λάθος; ..

    ———-
    Στο σημείο αυτό θέλω να σχολιάσω κάποια πράγματα που διάβασα.

    1.
    «Απολαμβάνουμε ένα πλήθος φθηνών αγαθών που μας εξασφαλίζουν οκτάχρονα παιδιά που δουλεύουν νυχθημερόν στο Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές , εργάτες – δούλοι στην Ινδονησία, την Κίνα ή όπου αλλού,που αμοίβονται με ένα δολάριο την εβδομάδα , αλλά όταν αυτοί οι δούλοι αποδράσουν(σε συνεργασία και με ντόπιους ευσεβείς δουλέμπορους) και αναζητήσουν καλύτερη μοίρα δίπλα μας αυτό μας προκαλεί αποτροπιασμό.», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, για να μην γίνουμε και εμείς εργάτες-δούλοι όπως στην Ινδονησία, την Κίνα ή όπου αλλού, δεν θέλουμε να γίνουμε ένα μ’ αυτούς!.. Στο κάτω κάτω, καλύτεροι αυτοί δεν πρόκειται να γίνουν από εμάς. Εμείς όμως κινδυνεύουμε να γίνουμε χειρότεροι από αυτούς, αφού δεν είμαστε τέλεια ιδανικά όντα. Ας το διαφυλάξουμε λοιπόν αυτό – την Εθνική μοναδικότητά μας και τον τρόπο ζωής μας – για χάρη την ανθρωπότητας. Για να κάνεις κάποιον άρρωστο καλά, χρειάζεται εσύ να έχεις ιατρείο, τεχνολογία, φάρμακα κτλ.. Όχι να γίνεις και εσύ άρρωστος για να συμπάσχεις μαζί του. Γιατί αυτές οι καταστάσεις: εργάτες-δούλοι, είναι αρρωστημένες και σίγουρα κανείς δεν συμφωνεί μαζί τους!.. Μην τα φέρνουμε λοιπόν και στα δικά μας πόδια!.. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ας οργανώσει συλλόγους και ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ!…

    2.
    «Αλήθεια πόσων από εμάς οι ηλικιωμένοι γονείς ζούν χάρη στη φροντίδα γυναικών από την ανατολική Ευρώπη, πόσες Ελληνίδες καθαρίζουν πιά μόνες τους τα σπίτια τους , πόσες μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, πόσοι αγρότες καλλιεργούν μόνοι τα χωράφια τους . Ποιοί δουλεύουν στις βαριές δουλειές, στις οικοδομές, στα δημόσια έργα ;»… Εδώ είναι το μείζον.. Κάποτε η Ελλάδα έσφιζε από Έλληνες οικοδόμους. Τώρα γιατί δεν σφίζει;.. Γιατί ο ξένος ΠΑΡΑΝΟΜΑ δουλεύει στις ΜΙΣΕΣ ΤΙΜΕΣ!… Οι Έλληνες ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΕΧΝΕΣ επειδή οι ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να ζήσουν!.. Οι ξένοι λοιπόν είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά τα πράγματα… και οι ξένοι κάνουν τους Έλληνες να ξεχνούν σημαντικά πράγματα γιατί τους κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό!.. Έχω γείτονες οικοδόμους κτλ… Ψάχνουν δουλειά και δεν βρίσκουν.. γιατί όλες τις παίρνουν οι ξένοι χωρίς ασφάλεια κτλ!.. Αντί λοιπόν να πιάσουν τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και να τους πετάξουν έξω από την χώρα, βάζουν φόρους σε εμάς, και δίνουν σε αυτούς πολιτικά δικαιώματα!… ..Άσε που οι ξένοι βγάζουν και στο εξωτερικό τα χρήματα όπου εκεί έχουν 5πλασια αξία!

    3.
    «Πιό πολύ έλληνας είναι ο αλλοδαπός που ζεί και μοχθεί στη χώρα μας για να μεγαλώσει τα παιδιά του που μόνο την Ελλάδα γνώρισαν για πατρίδα,από κάθε άθλιο φοροφυγά (καθόλα ευηπόληπτο έλληνα πολίτη) που με κόλπα και πονηριές κατακλέβει τη χώρα και ζει εις βάρος των συμπολιτών του»… Αυτή η συσχέτιση των άκρων είναι που τα χαλάει όλα… γιατί να μην το δούμε διαφορετικά.. Πιο πολύ ένας έλληνας πολίτης μοχθεί σε αυτή την χώρα με τόσους φόρους, παρά ένας αλλοδαπός που έρχεται, δουλεύει ΜΑΥΡΑ, πουλάει και ναρκωτικά, στερεί δουλειές από τους Έλληνες και βγάζει χρήματα στο εξωτερικό σε 5πλάσια αξία για την οικογένειά του… …με τέτοια λόγια βγάζουμε ότι θέλουμε….

    Στην τελική… Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!.. Αν τον πείσετε ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ δικαιώματα, τότε οκ… Δεν πρέπει όμως να τον ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ σε κάτι που ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ειδικά όταν έχετε μόλις ένα 30% ψήφων από το 100% του σώματος, το οποίο το πήρατε μάλιστα επειδή υποσχεθήκατε ΨΕΥΔΩΣ λεφτά… Για ρωτήστε τώρα όσους σας ψήφισαν να σας πουν πως νιώθουν!.. Ότι τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:12 | Λεωνίδας

    Για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν σκέφτεστε να κάνετε κάτι που θα ωφελήσει; Τέτοια πρεμούρα με τους μετανάστες; Αυτό είναι σχέδιο νόμου του δικού μας Υπουργείου Εσωτερικών, ή του Υπουργείου Εξωτερικών άλλης χώρας;

    Και μόνο κύριοι που ετοιμάσατε ένα τέτοιο σχέδιο απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας για «διαβούλευση» δείχνει τις προθέσεις σας. Δεν καταλαβαίνετε τι προτείνετε, και θέλετε και τη γνώμη μας;

    Σχόλια για το άρθρο 1Α
    Παράγραφος 1
    Τι μαγικό βρίσκετε ότι συντελείται στα 5 χρόνια παραμονής των «αλλοδαπών γονέων» ώστε τα τέκνα τους να γίνουν Έλληνες;
    Να σας το πω εγώ. Το μαγικό είναι ότι ενώ παραβίασαν τους Ελληνικούς νόμους εισερχόμενοι στη χώρα μας, και κατά πλειοψηφία δήλωσαν ψευδή στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, τόπος καταγωγής κ.α.), εσείς θέλετε να τους επιβραβεύσετε.
    Ποιοί είναι οι «νόμιμοι» μετανάστες του νομοσχεδίου σας; Αυτοί που παράνομα μπήκαν στη χώρα από τα αφύλακτα περάσματα των συνόρων ή αυτοί που παράνομα μπήκαν με τις Τουρκικές βάρκες;
    Δεν γνωρίζετε ούτε τα πραγματικά τους στοιχεία, ούτε το παρελθόν τους.

    Παράγραφος 2
    Τι άλλο μαγικό συμβαίνει με τις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού; Γίνονται έτσι Έλληνες τα τέκνα αλλά και οι γονείς τους ώστε να ενσωματωθούν στον Ελληνικό πολιτισμό και τον Ελληνικό τρόπο ζωής;
    Με τις 3 τάξεις αποκτούν Εθνική συνείδηση ή αυτό δε σας ενδιαφέρει καθόλου; Γι’ αυτό αφαιρέσατε το «ΕΘΝΙΚΗΣ» από το «ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»;

    Παράγραφος 3
    Τώρα μάλιστα. Μεριμνήσατε και για τους αλλοδαπούς γονείς που ξεχάστηκαν και δε δήλωσαν τα παιδιά τους. Μη μας ξεφύγει κανείς! Θα δώσουμε Ιθαγένεια σε όλους!

    Παράγραφος 4
    Το κερασάκι στη τούρτα. Αφήσατε το καλύτερο για το τέλος. Όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα θα γίνεται αυτομάτως Έλληνας! Παραχωρείτε τα εθνικά δικαιώματα σε όποιον, μα όποιον γεννηθεί εδώ. Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, Πακιστανοί, Ινδοί, Σομαλοί, απλοί Ισλαμιστικοί Δάκτυλοι και άλλοι επιτέλους ο Αγώνας σας τώρα δικαιώνεται!
    Περάστε και γεννήστε στην Ελλάδα. Άλλωστε όπως είπε και κάποιος Παπανδρέου, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

    Δεν έχετε καμία ουσιαστική προϋπόθεση για την απόδοση Ιθαγένειας. Αυτό δεν είναι «Νομοθετική Πρωτοβουλία» κύριοι. Σχέδιο αφελληνισμού είναι!
    Πόσοι και ποιοί είναι όλοι αυτοί; Πόσα είναι τα παιδιά τους; Πόσους αντέχουμε σα χώρα και κοινωνία;
    Όσους «πέρασαν» και «περάσουν» στη χώρα μας;

    Το μόνο που φαίνεται να σας ενδιαφέρει είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος και των Εθνικών μας στοιχείων, ώστε στο τέλος ο Ελληνισμός αλλά και η Ελλάδα ως γεωγραφική αποτύπωση να γίνει μια ανάμνηση του Χόλυγουντ.

    ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ.

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΓΑΘΕΣ» ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ» ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:45 | Anastasios

    Εγω πιστευω οτι το νομοσχεδιο θα πρεπε να αναγεφερεται ως «Αλβανοποιηση των Ελληνων» η’ «Εξω οι Ελληνες απ την Ελλαδα».Για ονομα του θεου 8α προκαλεσεται λαικη εξεγερση.Για να παρετε μια ιδεα της πραγματικοτητας θα πρεπει να μιλησετε με οικογενειες η’ ακομη και στα καφενεια θα ακουσετε την αληθεια.Αποκλειεται να την ακουσετε απ τα ΜΜΕ.Ο κοσμος εχει σιχαθει τις Ειδησεις,τους δημοσιογραφους ,τα παραθυρα και τους εκπροσωπους των κομματων.Ακομη και στο δημοψηφισμα μπορει να υπαρξει νο8εια.Ποιος δε 8υμαται το μαθητη εκ Αλβανιας που ειχε αναστατωσει την Ελλαδα θελωντας να γινει σημαιοφορος στην παρελαση και αργοτερα εφυγε στην Αμερικη και σε συνεντευξη ειπε «με πιεζαν να αισθανθω Ελληνας».Ακουσατε?Πως δεχεστε ανθρωπους που δεν αισθανονται Ελληνες να λεγονται Ελληνες?πως?με την πρωτη ευκαιρια θα στραφουν εναντιον μας.Το δεκεμβρη με οσα εγιναν βγηκε ενα μερος να ρημαξει περιουσιες.Φανταστειται το ιδιο μαζικο.Η’ με το παραμυθι με το κορανι.Ταξιδι να θελουμε να παμε στην Αμερικη 8α περασουμε απο χιλια μυρια κυματα,σκεφτειτε να θελουμε να γινουμε Αμερικανοι.Ισως σε αλλη ζωη.Σας Ευχαριστω.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:27 | ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΝΟΙΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:13 | Nikos Makedonia

    Με αυτό το τρόπο όλη η Ασία και η Τουρκία θα εγκατασταθεί μόνιμα και νόμιμα εδώ στη Ελλάδα . Κάνετε μεγάλο πολιτικό λάθος που θα το πληρώσουμε όλοι μας γιατί παιδιά έχετε και εσείς και θα δείτε όσο και να τα προστατεύετε θα πέσουν θύματα του νέου σας νόμου .Όσο είναι καιρός αποσύρετε αυτές τις άσχετες ρυθμίσεις και απελάστε όλους τους παράνομους Πακιστανούς ,Ινδούς , Ρώσους, Κινέζους Μογγόλους κ.α. κ.α. κ.α. Μας σκοτώνουν μας βιάζουν μας κλέβουν και σεις τους νομιμοποιείτε;
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:57 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    Κυριε πρωθυπουργε τεινετε να γινετε ο μεγαλυτερος εκφραστης του οραματος της μεγαλης Αλβανιας.
    Δημοψηφισμα τωρα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:49 | Αφροδιτη

    για να παρει κάποιος ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ δεν πρεπει να μιλάει τουλάχιστον άπταιστα ελληνικά?τουλάχιστον?ποιός αλλοδαπός μιλάει ελληνικά για να καταλάβω !!!!!!!!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:09 | Σπυρος

    Και κατι αλλο! Το πιο δικαιο απο ολα μιας και θελετε την αποψη των Ελληνων ειναι ενα:
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:10 | παναγιωτης

    Μονο με δημοπσηφισμα και αν ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαος δεχτει κατι τετοιο τοτε ενταξει. Ειμαστε δημοκρατικο κρατος και πρεπει να αποφασιζει ο λαος. Αλλιως θα μας βρειτε μπροστα σας..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:28 | Σπυρος

    Μηπως να τους φυγουμε απο την Ελλαδα για να ερθουν κι αλλοι να τους δωσουμε δικαιωματα μιας και ειμαστε τοσο φιλοξενος λαος???
    Σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρεπει να δωθει η ιθαγενεια! Εχουμε πνιγει στους μεταναστες!
    Το 20% σχεδον αυτων που διαμενουν στην Ελλαδα ειναι αλλοδαποι!
    Φοβομαστε να κυκλοφορησουμε το βραδυ και εχω προσωπικα περιστατικα που το επιβεβαιωνουν!
    Αν τους δωθει αυτο το δικαιωμα θα πνιγουμε απο λαθρομεταναστες και αλλοδαπους!
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ αυτο που παει να γινει! Αρκετα με ολους αυτους που εχουν κατακλεισει την Ελλαδα! ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:05 | Marmouta Evangelia

    Δώστε πρώτα δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν όπου ζουν και όχι να υποχρεώνονται να έρθουν στην Ελλάδα και μετά βλέπουμε για τους μετανάστες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:20 | Γρηγόρης

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΛΑ ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ <> ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ!!!! ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ??? ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ!!!! ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ……….. Υ.Γ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ…..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:47 | Τζάκυ Α.

    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ? ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:13 | Marmouta Evangelia

    Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:10 | Ευαγγελος

    Εγω κυριοι ενα πραγμα εχω να πω…μεθαυριο θα ερθει το παιδι του καθε λαθρομεταναστη,που θα του εχετε δωσει Ελληνικη υπηκοοτητα,θα μπει με εξετασεις στο στρατευμα και θα περιμενει ο καθε Ελληνας να τον προστατεψει σε μια δυσκολη περιπτωση?Αισχος κυριοι!!!Αυτο ειναι προδοσια κι εθνικο ξεπουλημα!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:32 | Αφροδιτη

    Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε σαν παράδειγμα τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετώπισαν ίδια προβλήματα μετανάστευσης?
    πολλοί Έλληνες έφυγαν και πήγαν, Γερμανία, Αυστραλία και ΗΠΑ.Ναι αλλα οταν αρχισε κάποια στιγμή να υπάρχει πρόβλημα, η μετανάστευση περιορίσθηκε αισθητα.ετσι δεν ειναι?και πλέον είναι δύσκολο να πάρεις την υπηκοότητα ακόμη και αν γέννησες το παιδί σε άλλη χώρα.Το παιδί την παίρνει αλλα ο γονέας όχι.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.και πολλούς ελέγχους για τους ήδη παράνομους που ζουν στην χώρα μας.Όποιος δεν έχει χαρτιά, για κάποιον λόγο δεν μπόρεσε να τα πάρει και να έρθει νόμιμα εδώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:50 | Marika,germania

    Ειμαστε αντιθετοι για την ελληνοποιηση των ξενων που εχουν ερθει ακαλεστη στην πατριδα μας.Αυτο ειναι μεγαλη προσβολη για εμας που εχουμε ξενιτευτη και εχουμε περασει απο πολλα ουλουκια για να εδρεωσουμε την θεση μας.Με πολυ περηφανια και πιστη στις αξιες μας
    σταθηκαμε με ψηλα το κεφαλι.εμας η πατριδα μας πληγωσε η μαλον αυτοι που την κυβερνουν ολα αυτα τα χρονια.Μας πεταξαν εξω για να στελνουμε συναλαγμα,το καναμε και το κανουμε,που πανε τα λεφτα;Κυριοι της κυβερνησης ο Ελληνικος λαος σας ψηφισε για να υποστηρηξεται τα δικα του ανθρωπινα δικαιωματα,καντετο οπως το κανουν και οι συναδελφοι σας στην Ευρωπη.Οι Γερμανοι εχουν νομους που τους υπακουουν,στην Ελλαδα με τις πελατιακιες σχεσεις ποιος υπακουει στους νομους;Λετε οτι θα νομοιμοπηοισεται 250000 μεταναστες οι οποιοι ηρθαν στον τοπο χωρις καμια αδια,εισαστε σιγουροι οτι δεν θα δημιουργηθουνε κυκλωματα
    που θα δεινουν παρανομα σε παρανομους ιθαγενειες κτλ.Το λιγοτερο
    που πρεπει να κανεται ειναι να ρωτησεται τον λαο που σας εμπυστευτηκε
    τοτε θα δειξεται οτι εισαστε σοβαροι κυβερνητες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:44 | ΛΙΑΚΟΣ

    Τ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ…. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ??? ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:39 | Τζάκυ Α.

    Συμφωνώ με το παρόν νομοσχέδιο. Επιτέλους η Ελλάδα αρχίσει να μοιάζει με ευρωπαική χώρα!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:54 | Παναγιώτης

    Είναι ντροπή και όνειδος την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη περνούν από το jus solis ξανά στο jus sanguinis,εμείς να θέλουμε να επιβάλλουμε το δίκαιο του εδάφους!Αντί να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις,γινόμαστε για μία ακόμα φορά κακοί αντιγραφείς λανθασμένης πρωτοπορίας!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:19 | ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

    Που καταντήσαμε.

    Οι Δεξιοί, ενίοτε και Ακροδεξιοί, να ζητάνε Δημοψήφισμα(!) για το εάν θα ψηφίζουν οι Μετανάστες (όχι οι Ομογενείς) και η ευρεία Αριστερά να το αρνείται(!!).

    Αν οι υποστηρικτές του «δικαίωμα ψήφου στους Μετανάστες» δεν θέλουν Δημοψήφισμα φοβούμενοι πως θα καταψηφιστεί, αυτό δεν είναι Φασιστικό προς την Δημοκρατία;
    Δεν είναι, εν τέλει, και Ρατσιστική αντιμετώπιση στους ανθρώπους (εδώ) της πλειοψηφίας;

    Το θέμα, εκτός από θεωρητικές, έχει και πρακτικές προεκτάσεις.

    Όταν θα γίνουμε θεσμικά πολυ-πολιτισμική χώρα θα αρχίσει να ανεβαίνει το Ρατσιστικό φαινόμενο.
    Όπως έγινε στην κεντρική Ευρώπη, που προηγήθηκαν παρόμοιοι θεσμοί.

    Οι σημερινοί κρατούντες, που προωθούν όλα αυτά, κατά πόσο θα έχουν θωρακίσει τους τότε Μετανάστες (θα συνεχίσουν να έρχονται) και τους απογόνους των τώρα Μεταναστών;
    Με νόμους και παρανόμους; Χρειάζονται κοινωνική θωράκιση.

    Δεν θα έχει υπάρξει Δημοψήφισμα για την θεσμική δημιουργία του πολύ-πολιτισμικού μας κράτους,
    παρα μόνο η φασιστικότατη (που’σαι Ανδρέα να μας δεις) επιβολή του.
    Αυτό θα αποτελεί πηγή προβλήματος, αιτία, δικαιολογία, και επίκληση, για μόνιμες αναταραχές.

    Τι κάνουμε τώρα;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:57 | andreas lekatsas

    ειναι εθνοπροδοτικος ο νομος αυτος…!!!!!! ΣΥΝΙΣΤΑ…ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΟΡΔΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ..!!!