Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας. Όπως σε κάθε σύγχρονη κοινωνία το ιδανικό θα ήταν υπηκοότητα να λαμβάνει κάθε άνθρωπος που γεννιέται στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα σηκώνει το βάρος της εισδοχής μεταναστών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη προς το παρόν η ακολούθηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Έως σήμερα παιδιά 18 ετών δε μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας επειδή δεν έχουν ιθαγένεια, δεν τους αναγνωρίζει κανείς. Είναι ζήτημα που άπτεται το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναγνωριστούν επιτέλους τα παιδιά των πολιτών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Τους θέλουμε να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας μας με χαμηλά μεροκάματα (παλιότερα κάποιοι δε τους πλήρωναν) αλλά δε θέλουμε να έχουν δικαίωμα λόγου. Είναι άλλο ζήτημα η μείωσης της λαθρομετανάστευσης στο οποίο οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλο ζήτημα η απόδοση δικαιοσύνης σε ανθρώπους που νόμιμα ζουν στη χώρα μας και χρόνια τώρα προσποιούμαστε ότι τα παιδιά τους δεν υπάρχουν.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:13 | Ευρυβιάδης

    Η παραμονή ενός μετανάστη σε ένα κράτος αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα συμβόλαιο μεταξύ δύο εμπλεκομένων μερών. Από τη μία το κράτος δέχεται τον μετανάστη στο έδαφος του, εισπράττει φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, διάφορα τέλη κτλ. και από την άλλη οφείλει να ανταποδίδει σε αυτόν με παροχές όπως καλύτερη παιδεία, υγεία, ασφάλεια από αυτές που πιθανόν να είχε στην χώρα του. Η ψήφος είναι κάτι διαφορετικό και δεν σχετίζεται με τα παραπάνω. Η απόκτηση ιθαγένειας δεν σημαίνει απόλυτα και απόκτηση ελληνικής συνείδησης και ενσωμάτωση στην κοινωνική ζωή του τόπου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αξιότιμους σχολιαστές που δεν έτυχε να βρεθούν ποτέ στην Θράκη, ότι εδώ διαβιεί ένας μεγάλος αριθμός τουρκόφωνων οι οποίοι διαθέτουν ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια, απέχουν όμως συνειδητά από οτιδήποτε ελληνικό (παιδεία, κοινωνική ζωή) και κάθε άλλο παρά ενσωματωμένοι θεωρούνται. Μήπως οι Έλληνες της Γερμανίας που απέκτησαν την γερμανική υπηκοότητα απώλεσαν την εθνική τους συνείδηση ή μήπως 30 χρόνια που δεν ψήφιζαν ήταν απροσάρμοστοι μέσα στο κράτος; Προσωπικά είμαι σύμφωνος με το νόμο που ισχύει για την απόκτηση ιθαγένειας και δεν βρίσκω κάποιο λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να γίνει χαλαρότερος. Δεν θεωρώ ότι η ελληνική παιδεία εξαντλείται στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, σέβομαι και τιμώ τους μετανάστες που ζουν τίμια στην Ελλάδα αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο στην παρούσα φάση να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης μεταναστών περισσότερο από όσο ήδη είναι. Τέλος, επικροτώ την πρωτοβουλία της ανοιχτής διαβούλευσης και εύχομαι ολόψυχα η πρόταση του εν λόγω νόμου να μην έχει ψηφοθηρικές ρίζες.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:27 | Ιουλιανός

    Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο αναφέρεται πως οι μετανάστες έχουν οδηγήσει την οικονομία σε εξαθλίωση και την ανεργία στα ύψη. Για αυτό, οφείλεται μόνο το πολιτικό σύστημα που διαιωνεί το φαινόμενο και επιτρέπει την αδικία εις βάρος τους και την εκμετάλλευση …
    Φυσικά, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα, ο εργοδότης προτιμά να χρησιμοποιήσει έναν «δούλο» παρά να απασχολήσει έναν ‘εργαζόμενο’
    Φυσικά, εφόσον οι ελεγκτικοί μηχανισμοί το επιτρέπουν, ένας εργοδότης θα προσπαθήσει να διαφύγει – αποφύγει τη καταβολή των φόρων και να συνεχίσει την εκμετάλλευση των μεταναστών παρέχοντας μαύρη εργασία.

    Το θέμα είναι εμείς σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες, θα επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης ή θα πούμε ναι στην ενεργή ένταξη των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία; Θα το θεωρούμε φυσικό και θα επιτρέπουμε την συνέχισή του ή θα πούμε φτάνει πια στην εκμετάλλευση;

    Εαν ο εκάστοτε εργοδότης δεν εκμεταλλευόταν το μετανάστη, αλλά έπρεπε να τον αντιμετωπίσει επί ίσοις όροι, έπρεπε να του παρέχει ασφάλιση και να τηρεί τα κατώτατα όρια πληρωμών, τότε με ποια κριτήρια θα διάλεγε να απασχολεί έναν εργαζόμενο;

    Επίσης σε μια κοινωνία η οποία ο μετανάστης φορολογείται, δεν θα πρέπει η ίδια η κοινωνία να του παρέχει και διάφορες υπηρεσίες (ασφάλισης και υγείας π.χ.) και ο μετανάστης να έχει επίσης λόγο.

    Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα, προτιμούνται οι ξένοι ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ! Αυτό είναι; Προτιμούνται όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα για να εισάγουν συνάλλαγμα; Προτιμούνται όσοι έρχονται, μεθάνε και εκτρέπονται σε όργια;
    Αυτούς τι, μπορούμε να τους ανεχτούμε, αλλά τους άλλους δεν μπορούμε; Δε μπορούμε να ανεχτούμε οικογενειάρχες; Ανθρώπους που εγκατέλειψαν της πατρίδα τους με στόχο ένα καλύτερο μέλλον;

    Ο κάθε ενσυνείδητος πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

    Εγώ πάντως τάσσομαι υπέρ της νομιμοποίησης!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:25 | maria

    εζησα για να το ακουσω και αυτο!ευθυνονται λεει τα παιδια 2ης γενιας μεταναστων για το χαμηλο επιπεδο σπουδων στα δημοσια σχολια!!!ντροπη να σας θυμησω οτι στα πανεπιστημια δεν ξεσηκωνονται ‘οι μεταναστες’οπως μας αποκαλειτε αλλα γνησια ελληνοπουλα,να σας θυμησω πως τα γνησια ελληνοπουλα εκαψαν την σημαια μας.Να σας θυμησω πως οι γονεις μας καθαριζουν σκαλες και τα σπιτια γνησιων ελληνων να σας θυμησω πως οι πατεραδες μας δουλευουν στην οικοδομη δεν εκλεψαν καμια δουλεια απο κανεναν γνησιο ελληνα γιατι και αυτο το καταλογιζετε στους μεταναστες.ποιος νεος γνησιος ελληνας θα δεχοταν να δουλεψει στην οικοδομη?ειναι ντροπη και κριμα να ακουω αυτες τις ανοησιες.
    αγαπαω την Ελλαδα περισοτερο απο ολους εσας τους γνησιους Ελληνες,γιατι με εμαθαν να κανω το σταυρο μου,γιατι μου εμαθαν τι θα πει ΕΛΛΑΔΑ!!! αφηστε τις μικροτητες και ας παμε ενα βημα παραπερα. (φυσικα ο νομος χρειαζεται διορθωσεις)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:23 | Kosta Papa

    Πιστεύω ότι όσοι δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο αυτό, Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν πολλές φορές το απόκομμα αυτό,

    Ο πολιτισμός μιας χώρας που απομονώνεται θεληματικά, ή ο πολιτισμός μιας χώρας που βρίσκεται αποκομμένη από άλλες, από συνθήκες που δεν μπορεί να ελέγξει, πάσχει απ’ αυτή την απομόνωση. Αλλά και η χωρά που παίρνει τον πολιτισμό από άλλες, χωρίς τίποτε να’ χει να δώσει γι αντάλλαγμα, και η χώρα που προσπαθεί να επιβάλει τον πολιτισμό της σε μια άλλη, χωρίς να δέχεται τίποτε γι’ αντάλλαγμα , θα υποφέρουν, κι οι δυο απ’ αυτή την έλλειψη αμοιβαιότητας.
    (απόκομμα από την ενότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού)

    Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός είναι υπέρ αυτού του σχεδίου.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:59 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Ο αρχαίος έλληνας φιλόσοφος και επιστήμων Αριστοτέλης στα Πολιτικά του έγραψε για την Δημοκρατία αλλά και για τις παρεκβάσεις της.
    Δημοκρατία όπου και ερμηνεύεται Η εξουσία στον λαό
    Παρέκβαση δε της Δημοκρατίας είναι η Οχλοκρατία, όπου ισχνές αλλά δυναμικές μειοψηφίες επιβάλλουν δια της βοής καιτης αναστάτωσης τις απόψεις τους όχι μόνο αγνοώντας το γενικό συμφέρον αλλά και λειτουργώντας εις βάρος αυτού.Γιατί λοιπόν να οδηγηθούμε στην απόδοση ιθαγένειας και υπηκοότητας σε αυτή την κατηγορία συνανθρώπων μας μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι ψηφοθηρικές βουλιμικές ορέξεις συγκεκριμένων πολιτικοιδεολογικών χώρων από την μία, ενώ υπάρχουν και άλλα μέσα νομιμοποίησης π.χ. απόδοση μακροχρόνιάς άδειας παραμονής για της πρώτης γενεάς μετανάστες και υπηκοότητας ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ για της δευτεράς γενεάς από την άλλη.Μην ισωπεδώνουμε όσια και ιερά στο βωμό της ψηφοθηρίας που πηγάζει εν τέλει απο την φιλαυτία.
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ- Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:36 | ΒΙΚΤΩΡΙΑ

    Συζητάμε την περίπτωση να αρχίσουμε να «δωρίζουμε» την κληρονομιά των γονιών και των προγόνων μας σε «ξένους» σε κουλτούρα, πολιτισμό, νοοτροπία, θρησκεία, συνήθειες και αρχές με ψευτοάλοθι τον ανθρωπισμό και τα ατομικά δικαιώματα. Ποιός το αποφασίζει αυτό για εμάς τα τόσα εκατομμύρια Έλληνες; Μιά κυβέρνηση 4ετίας που επιλέξαμε και της δώσαμε εντολή να διαχειριστεί τα του… «οίκου μας» και αυτή η κυβέρνηση που μιλά για Δημοκρατία τί κάνει; Αποφασίζει ερήμην μας, και… διατάζει;
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
    Η περίπτωση να δοθεί Ιθαγένεια σε ανθρώπους χωρίς αίμα Ελληνικό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
    Το δικαίωμα ψήφου σε όλους εκείνους που μπήκαν παράνομα στη χώρα και όχι νόμιμα με προσκλήσεις ή βάσει κάποιου μεταναστευτικού προγράμματος, εξ αιτίας της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ παλαιότερων κυβερνήσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι αντιπολιτεύσεις και τα κόματα εντος Βουλής των τελευταίων ετών ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
    Το θέμα της «επι μακρόν διαμονής» με έλεγχο εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και φορολόγησης συζητείται… υπό προϋποθέσεις όπως:
    1) Να βρεθεί τρόπος ελέγχου των συνόρων μας, αλλά και της θάλλασας ώστε να σταματήσει η διαρκής και ασταμάτητη εισροή λαθρομεταναστών απο… οπουδήποτε
    2) Άμεση απέλαση όσων δεν μπορεί να διασταυρωθεί η ταυτότητά τους με τις χώρες που δηλώνουν ως χώρες προέλευσής τους
    3) Να μην υπάρχει στους Ελληνικούς δρόμους και πεζοδρόμια ούτε ένας λαθροπωλητής αφορολόγητων.
    4) Να «επιστρέψει» στην αγορά και… στις τσέπες μας όλος ο πλούτος που έχει φύγει προς τις χώρες όλων αυτών των παρανόμως εργαζόμενων στην χώρα μας ή έστω ένα μέρος αυτού
    5) Πρώτα να ψηφιστεί νόμος που να τιμωρεί ΑΥΣΤΗΡΑ όσους απασχολούν εργαζόμενους ανασφάλιστους ή μερικώς ανασφάλιστους και συνεπώς και «μη δικαίως φορολογούμενους»
    Ως τότε θεωρώ απολύτως «ρατσιστική» την πρόταση σας, ενάντια στον νόμιμο πολίτη αυτής της χώρας που γεννήθηκε απο παπούδες και γονείς φορολογούμενους που τώρα «δυστυχούν οικονομικά» απο μητέρες που τους στερείται η συνταξιοδότηση νωρίτερα που ήταν και είναι και μια τιμή στο θεσμό της «μητέρας» για να έχουν δωρεάν περίθαλψη και παιδεία εκατομμύρια «ξένοι» πραγματικά δυστυχείς αλλά των οποίων την μέριμνα έπρεπε να έχουν αναλάβει ανθρωπιστικές οργανώσεις και όχι αθώοι πολίτες.
    Τέλος, μελέτησα πολύ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ζήτημα για να είμαι βέβαιη ότι βλέπω να πράγματα με καθαρό βλέμμα και δίκαιο τρόπο και είδα πως όλες οι προοδευμένες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες σχετικά με το θέμα της μεταναστευσης, της νομιμοποίησης μεταναστών, και της Υπηκοότητας. Κι εμείς είμαστε ή δεν είμαστε τελικά Ευρώπη? ή όπου μας βολεύει είμαστε και όπου δεν μας βολεύει δεν είμαστε?
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το θέμα του δικαιώματος ψήφου.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:26 | ΑΔΡΙΑΝΟΣ

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΟΔΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΥΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, ΠΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΚΕΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΩΝ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΩ ΧΡΟΝΩ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ (ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ), ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ
    2. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ή ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ
    3. ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ)ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ)ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ.
    4. ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
    5. ΟΥΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
    6. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΣΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (Π.Χ. ΓΑΜΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ.
    7. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗΣ.
    8. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    9. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΟΙ ΕΡΗΜΕΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:58 | Ηλίας Πελεκανος

    Απ΄όλα όσα ακούμε το τελευταίο διάστημα, σε ένα μόνο θα μπορούσατε να με βρείτε σύμφωνο. Η Ελλάδα βρίσκεται όντως στην πιο δύσκολη καμπή της διαδρομής της. Η «χρεωκοπία», λέξη την οποία δανείζονται στελέχη της κυβερνησης για να περιγράψουν την κακή οικονομική κατάσταση της χωρας μας, δεν είναι αρκετή για να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα της. Κι αυτό, γιατί πριν χρεωκοπήσουν τα ταμεία, άδειασε η πραγματική πηγή πλούτου αυτης της χώρας, που δεν είναι άλλο από τη λαμπρή ιστορία της , που ανέδειξε τις ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας. Τι λέμε σήμερα δημοκρατία δηλαδή; Ακριβώς το αντίθετο!
    Αυτη η Ελλάδα του σήμερα που έχει «αδειάσει» από δημοκρατία, ερχεται τώρα με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο να εφαρμόσει μία πολιτική για τους Ελληνες, χωρίς τους Ελληνες. Η κυβέρνηση αυτή σπεύδει να εφαρμόσει μία πολιτική, επικαλούμενη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
    Δεν είναι λίγο περίεργο;Αφού, στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις ήταν η υπόσχεση προς τους Ελληνες πολίτες ότι δεν θα αυξήσει φόρους, δεν θα πλήξει μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι οι όποιοι πόροι θα αντληθούν από τους έχοντες και κατέχοντες.
    Σήμερα όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αρα, δεν θα πρέπει να φοβάται ότι θα εκτεθεί αν δεν τηρήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Εχει ήδη εκτεθεί με τις μέχρι τώρα πράξεις της.
    Γιατι λοιπόν αυτή η πρεμούρα να προχωρήσει αρον αρον στο συγκεκριμένο θέμα!
    Κι όλα αυτά, υπό το πρίσμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων!
    Αυτά τα άμοιρα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους να χάνεται, το μέλλον των παιδιών τους να καταστρέφεται, το σπίτι που με μόχθο έχουν αποκτήσει για να ζουν αξιοπρεπως να ενοχοποιείται, τον φόβο για τη συνταξη που ενδεχομένως να μην πάρουνε παρά το γεγονός ότι δουλέψανε και πληρώσανε γι αυτήν τόσα χρόνια, που είναι;
    Χάθηκαν, μαζί με την αυτονόητη ανάγκη τους για ασφάλεια που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την ανάγκη για δωρεάν παιδεία και υγεία που δεν υπάρχουν.
    Αφού λοιπόν, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το κράτος αφαίρεσε όλα δικαιώματα των Ελληνων πολιτών, έρχεται να τους δώσει την χαριστική βολή, να προχωρήσει σε «παράνομες ελληνοποιήσεις», αντίστοιχες αυτών που γίνονται συχνά σε αγροτικά προϊόντα, βάζοντας και άλλους δίσμοιρους στην ίδια κατάσταση για να αισιθανόνται ότι δεν είναι μόνοι τους στην κακομοιριά που επικρατεί!
    Αφού αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την γνώμη και θεση του Ελληνα πολίτη σε αυτό το θέμα, ας κάνει το ουσιαστικό δημοκρατικό βήμα! Να κάνει δημοψήφισμα. Τι φοβάται; Το «όχι» που θα πει ο ελληνικός λαός, όταν βλέπει ότι η χώρα του έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο δοχείο εισροής ανθρώπων που δεν μπορεί να βοηθήσει, κρατώντας τους μλεσα σε αυτό!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:40 | Umberto Eco

    Αντιτίθεμαι στο εν λόγω νομοσχέδιο για τους εξής λόγους

    1.Η Ελλάδα έχει μαύρα χάλια και δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα,άρα η σπουδή της κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί στους Ελληνες.Να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων πρώτα και αν της περισσέψει χρόνος,όρεξη και χρήμα…ασχολείται και με τους αλλοδαπούς.
    2.Γιατί επιμένουν κάποιοι να συγκρίνουν την ελληνική(νόμιμη βεβαίως) μετανάστευση με τη λαθραία (και εν πολλοίς επιβαλλόμενη από δουλέμπορους,μαφιόζους,όμορες χώρες κλπ);;;
    3.Ποια ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα έχει τέτοιους χαλαρούς νόμους απόδοσης ιθαγένειας ή υπηκοότητας;Μήπως οι χώρες προέλευσης (Πακιστάν,Νιγηρία,Αλβανία,Ουκρανία,Καμερούν κλπ κλπ);;;
    4.Αλλο δικαιώματα σε νόμιμους μετανάστες ,όπως άδεια εργασίας,άδεια παραμονής κι άλλο χορήγηση ΤΟΣΟ σοβαρών και απαράγραπτων στο διηνεκές φυσικά δικαιωμάτων όπως χορήγηση ιθαγένειας κλπ.
    5.Για τους γεννηθέντες εδώ πολύ προσεκτική και αυστηρότατη όσο γίνεται χορήγηση ειδικής σχέσης με τις ελληνικές αρχές(π.χ κάποιου είδους ταυτότητας που θα πιστοποιεί ότι γεννήθηκε εδώ κι έχει δικαίωμα σε εργασία,νοσηλεία κλπ με προοπτική κάποτε σε ένα πολύ μακρινό μέλλον και υπό ειδικές προϋποθέσεις να συζητηθεί και το ζήτημα της υπηκοότητας ).Ετσι άλλωστε κάνουν όλα τα ευνομούμενα κράτη και κυρίως όσα θέλουν να διατηρηθούν ως τέτοια.
    6.Γι αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να παίρνονται αποφάσεις εν θερμώ και κάτω από την πίεση των γεγονότων.Απαιτείται σχεδιασμός μακροχρόνιος,ενδελεχής,ειλικρινής που να βασίζεται στο καλό του τόπου,της πατρίδας μας καθώς και στη θέληση των πολιτών του κι όχι υπακούοντας σε κελεύσματα κάποιων που θα ήθελαν τη Λιβανοποίηση (ή την Κοσσοβοποίηση) της Ελλάδας.
    7.Αν σέβεστε τους Ελληνες,αποδείξτε το!Αφήστε μας να αποφασίσουμε μόνοι μας με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του οποίου θα προηγηθούν φυσικά εξαντλητικά επιχειρήματα υπέρ και κατά.Το θέμα μας αφορά άμεσα και εντονώτατα.Θα είστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων αν αρνηθείτε στο λαό αυτό το δημοκρατικό του δικαίωμα σ’ένα θέμα ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας.Και βεβαίως θα έχετε σοβαρώτατες ευθύνες για τα όσα δεινά προκύψουν εάν -παρ’ελπίδα- ψηφίσετε το προταθέν νομοσχέδιο.Μη θελήσετε να διχάσετε τους Ελληνες ειδικά αυτή την περίοδο της οξύτατης κρίσης.
    8.Ρωτήσατε την Ευρ.Ενωση αν συμφωνεί με αυτά σας τα σχέδια;Πολύ φοβάμαι(βασικά ελπίζω…) πως από κει θα σας έρθει άλλο ένα ΟΧΙ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:00 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    1.Αντί να δώσετε κίνητρα και παροχές στις ελληνικές οικογένειες για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, προσπαθείτε να παράγετε «Έλληνες».

    2.Ναι, σίγουρα οι μετανάστες συνέβαλαν στην «οικονομική» ανάπτυξη της χώρας ΑΛΛΑ μέσω λαθραίας και παράνομης εργασίας και περαιτέρω αναλογιστείτε ότι με τον ερχομό τους ήρθε και η αύξηση της εγκληματικότητας, η καταβαράθρωση των ταμείων και του συστήματος υγείας.

    3.Μήπως ο Αλβανός αν γίνει «Έλληνας» θα υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό?
    Θα τους δώσετε και όπλα?
    Δε φτάνει που έχουμε 1 εκατομμύριο Αλβανούς που στηρίζουν το θέμα της τσαμουριάς θα δημιουργήσουμε και δικό τους οργανωμένο στρατό με δικιά μας εκπαίδευση.

    ΔΕ ΘΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:30 | Martin

    Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι βλεπουν με κακο μάτι το ενδεχόμενο τα παίδια των μεταναστών που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Σε πολλέσ χώρεσ τησ ευρώπησ, τα παιδία αποκτούν την υπηκοότητα χώρισ πρόβλημα.
    Οι ελλήνεσ στο εξωτερικό,τα παιδία τουσ ή οι ιδιοι δεν έχουν αύτο το δικαίωμα?
    Μια ερώτηση που θα ήθελα καποιοσ άπ’αυτουσ που δεω θέλουν οι μετανάστεσ να εκλέγουν στισ δημοτίκεσ εκλογέσ, μηπώσ ο δήμαρχοσ είναι μόνο για τουσ ελλήνεσ και οχι για όλουσ? Και γιατί οι μετανάστεσ που ζουν σ’ένα δήμο να πρέπει να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη αφού δεν τουσ αφορά τι γίνεται στο δήμο?
    Η κηβερνηση δεν λεέι να εκλεγεί δημάρχοσ ο μεταναστήσ αλλά να συμμετέχει στην εκλογή του δημαρχόυ διότι τον αφορά.
    Περισσοτέρα απο τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ, δεν μιλάνε παρά τα ελληνικά, θα ήταν αδικά να τουσ αντιμετωπίζουν πάντα σαν άτομα δεύτερησ κατηγορίασ. Εαν αύτο συνέβαινε στο εξωτερικό δεν θα λέγατε ότι οι άλλοι είναι ανθέλλινεσ?

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:51 | νικος

    Πάιδιά, είναι ηθικά απαράδεκτο να μην έχουν διαβατήριο και ταυτότητα άτομα που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και δουλέψει εδώ.

    Από την άλλη η ιθαγένεια δεν θα πρέπει να δίνεται. Άμα κάποιος είναι πακιστανός, είναι πακιστανός… τέρμα…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:41 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    1ον. Εννοιολογική αποσαφήνισις. (α’)ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ=ΙθΥΣ(δηλαδή ΑΛΗΘΗΣ) + ΓΕΝΟΣ. ΙΘΑΓΕΝΗΣ λοιπόν αυτός ο οποίος ζει όντως στον τόπο των προγόνων του. Η ιθαγένεια ΔΕΝ είναι προϊόν νομοθετικών ρυθμίσεων ούτε χρονικών διαστημάτων των 5,10,20 ή 50 ετών. Με την αντίθετη λογική το παιδί ενός Έλληνα γεννημένο στην Στοκχόλμη θα γινόταν Σκανδιναβός, στο Πεκίνο Κινέζος, στην Ιερουσαλήμ Εβραίος, στο Ριάντ Άραβας και στον Βόρειο Πόλο Εσκιμώος!!! ΑΤΟΠΟΝ!!!
    (β΄)ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ εκ του ΥΠΗΚΟΟΣ = ΥΠΟ + ΑΚΟΥΩ δηλαδή αυτός ο οποίος υπακούει,υποτάσσεται (αλλά και κατοχυρώνει ορισμένα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν του την υπακοή) σε μία μορφή κρατικής οντότητος. Απέχει πολύ από την πραγματική έννοια του ΠΟΛΙΤΗ, αλλά ακόμη κι έτσι η υπηκοότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙ που διανέμεται δωρεάν. ΕΙΔΙΚΩΣ το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ και ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ απαιτεί κριτήρια πολύ πιο αυστηρά από μία τριετή θητεία σε ένα… δημοτικό σχολείο. Προς κατανόησιν του επικινδύνου της ΑΦΡΟΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ της υπηκοότητος, υποθέστε ένα πιθανότατο σενάριο: Σχέδιο νόμο που να προβλέπει την υποχρεωτική ενδυμασία της ισλαμικής μπούργκας και αυτό να τεθεί σε μια μελλοντική ψηφοφορία όπου η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα είναι φανατικοί ισλαμιστές!!! ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΝ!!! Με άτοπα και δυσάρεστα ΔΕΝ πάμε μπροστά.
    2ον Προτεινόμενη λύσις. Οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν και είναι, φιλικοί, φιλότιμοι και φιλόξενοι. Αυτό όμως κάποιοι το συγχέουν με την υποχωρητικότητα και την ανεκτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να νομοθετήσει αλλά και να εφαρμόσει την ισότιμη μεταχείριση των αλλοδαπών οι οποίοι διακατέχονται από ανάλογα αισθήματα (αποκλείοντας δια παντός εγκληματίες και λοιπούς παρανόμους) μόνον ως προς τα εργασιακά, ασφαλιστικά (περίθαλψη κλπ)και κοινωνικά ζητήματα.
    Ταυτοχρόνως σε διεθνές επίπεδο να προσπαθήσει πιέζοντας για την διακοπή των εχθροπραξιών που αναγκάζουν τους ανθρώπους να ξεριζώνονται από τον τόπο τους. Ο καθένας μπορεί να γίνει πολύ πιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ στον τόπο του ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:13 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ολοι οι ρατσιστές,αυτοι που ξεχνούν την ελληνική μετανάστευση πριν αρκετά χρόνια,αυτοι που θέλουν να εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο πόνο,αυτοι που θέλουν να κλεβουν το κράτος οτι:

    Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, να αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια
    εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του.
    Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
    2. Nα αποκτά ιθαγένεια Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει ολη την υποχρεωτική εκπαίδευση σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αμεσα με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας με την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Πρέπει ομως τα σχολεία για την εγγραφή των αλλοδαπων σε αυτά να ζητούν πιστοποιητικό υγείας , πιστοποιητικό γένησης μαιευτηρίου με εγκυρη υπογραφή,βεβαίωση εργασίας απο εργοδότη γονέα.

    3. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ από κοινού οι γονείς μέ την ενηλικίωσή των τέκνων τους θα πρέπει να εχουν καταθέσει για την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, διαφορετικά το ιδιο να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας αμεσα με την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

    4. Την Ελληνική Ιθαγένεια να αποκτά από τη γέννησή του, εφόσον ενας γονέας είναι ελληνας και να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος

    5. Να μην δίνεται ιθαγένεια σε παιδιά των οποίων οι γονείς δεν εργάζονται, είναι άγνωστης ιθαγένειας

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:53 | Αναστασια Παπαδοπουλου

    Σπαστε τις αλλοκοτες συμφωνιες.Διευκολυνετε τους μεταναστες να πανε στην υπολοιπη Ευρωπη ,και τοτε …να δουμε τι θα κανουν αυτοι….Θα τους δωσουν…ιθαγενεια…?!!!!!!! Ξυπνηστε επιτελους!
    Μια αρχη πιστευω.Οποιος ηρθε παρανομα δεν ειναι ποτε νομιμος .Εξαιρεση μονο εκεινοι οι οποιοι λογω συνθηκων στις πατριδες τους θιγεται αμεσα η επιβιωση τους.
    Ενας πρεπει να ειναι ο στοχος καθε Ελληνικης κυβερνησης.Να επιστρεχουν ολοι οι μεταναστες στις πατριδες τους. Δεν πολεμησαν οι παππουδες μου τους κατακτητες για να ζουμε τωρα χειροτερα κι ακομα μεγαλυτερο κινδυνο…Δεν εχουν αναγκη π.χ.οι Αλβανοι ,το κρατος των οποιων εχει ηδη απαιτησεις σε βαρος κυριαρχικων δικαιωματων της Ελλαδας και τους επικαλειται-ηδη-ως μειονοτητα…Οι εισβολεις,μειονοτητα…Κοσσοβο πατε να μας κανετε!Δεν ξερετε ιστορια?Δεν τα εχουμε ξαναγινει τετοια?Αλβανικος αξονας ειναι και τα Σκοπια.Η μηπως δεν το ξερετε?! Η μηπως …»νομιζετε» οτι με την ιθαγενεια θα τους …παροπλισετε…Δεν βλεπετε τι γινεται στην Θρακη?Τι πατε να κανετε?
    Δικαιολογημενη Απειλη,ειναι αυτο που νιωθουμε οι Ελληνες.Οσο για τους εφιαλτες …ουδεμια αξια εχουν για να τους λαβουμε και υποψη μας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:12 | Νίκος

    Την ίδια στιγμή που στη γείτονα χώρα οι ομογενειακές ενώσεις ζητούν τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας καθώς παίρνουν εκτάσεις απο τους Έλληνες της Αλβανίας και τις δίνουν σε αλβανούς,ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους ξένους συμπεριλαμβανομένου και αυτών που επιδιώκουν τη συρρίκνωση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην αλβανία.Με την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας θα ξεσπάσουν άμεσα πολλά προβλήματα και κάτι ανάλογο με αυτό που περιέγραψα στην αρχή του μηνύματος μου.Τσάμηδες θα αναζητούν χαμένες περιουσίες και μια Ελλάδα να αναγνωρίζει το θέμα τους. Δεν ανήκω σε ακροδεξιά παραταξη αλλα σκέφτομαι το μέλλον της χώρας μου,όπως οφείλουμε όλοι μας.Δεν πρέπει να σκέφτεστε μονο ψηφοθηρικά γιατι αυτό κάνετε..Έτσι ξαφνικά θυμηθήκατε τους ξένους;
    Όταν ο σημερινός πρωθυπουργος ήταν υπουργός εξωτερικών δεν είδαμε να κανει κάτι για τους ομοεθνείς μας που ενώ η ιθαγένεια τους άνηκε και τους ανήκει δεν έγινε καμία κίνηση να τους δωθεί.Τώρα θέλει να προβεί σε μια καταστροφική πράξη!Ο λαός σας έκανε κυβέρνηση, αλλά ο λαός είναι αντίθετος σε αυτό που θέλετε να κάνετε! Είναι μικρό το ποσοστό αυτών που είναι υπέρ!Όλοι είμαστε ίσοι,όμως οχι και ίδιοι!Ο ελληνικός λαός ζητά δημοψηφισμα!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!!!
    Υ.Γ:ελπίζω να δημοσιεύσετε το μήνυμα καθώς όλοι έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης (αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι η χορήγηση ιθαγένειας)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:15 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Σε σχέση με αυτό που ανέφερε η Ιωάννα:

    «παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ έπαιξαν μαζί μας στο σχολείο και πήγαν στο ίδιο *πανεπιστήμιο* με εμάς» (η έμφαση στη λέξη «πανεπιστήμιο» είναι δική μου)

    Αρύομαι λοιπόν απ’ αυτή τη φράση, για να πω ότι στη Γαλλία, η 5ετής μόνιμη διαμονή στη Γαλλία πριν την υποβολή της αίτησης για πολιτογράφηση, που απαιτεί ο Γαλλικός Αστικός Κώδικας, άρθρο 21-16 («la naturalisation ne peut être accordée qu’à l’étranger justifiant d’une résidence habituelle en France pendant les cinq années qui précèdent le dépôt de la demande») μειώνεται σε *μόλις 2ετία* για όσους έχουν συμπληρώσει με επιτυχία 2 έτη ανωτάτων σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Γαλλικού πανεπιστημίου ή γενικότερα ιδρύματος ανωτάτων σπουδών («Le stage mentionné à l’article 21-17 est réduit à deux ans […] pour l’étranger qui a accompli avec succès deux années d’études supérieures en vue d’acquérir un diplôme délivré par une université ou un établissement d’enseignement supérieur français»)

    Θεωρώ ότι η προϋπόθεση αυτή μπορεί να εισαχθεί και σε εμάς, και θα είναι επωφελής, διότι θα βοηθήσει να κρατηθούν στην Ελλάδα τόσο παιδιά μεταναστών όσο και αλλοδαποί φοιτητές, για τους οποίους η χώρα μας θα έχει ήδη επενδύσει πολλά χρήματα για την προσφορά δημόσιας και δωρεάν (ή έστω πολύ φτηνής για τους αλλοδαπούς φοιτητές) παιδείας. Για να πάει χαμένη η επένδυση αυτή σε επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό;

    Και επειδή το γαλλικό κριτήριο των 2 ετών σπουδών με επιτυχία θα είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς τι θεωρείται επιτυχής χρονιά σε ελληνικό πανεπιστήμιο και πόσοι την πετυχαίνει καθώς οι σπουδές πολλές φορές τραβάνε μέχρι και 6 χρόνια στις δύσκολες 4ετείς σχολές (π.χ. Νομική, Φυσικομαθηματική Αθήνας, Οικονομικό ΑΣΟΕΕ, κ.λπ.) προτείνω την παραλαβή τροποποιημένης της γαλλικής διάταξης ως εξής.

    «1. Το χρονικό διάστημα του άρθρου ΧΧΧ μειώνεται κατά:

    α) Τέσσερα (4) έτη για κάθε ληφθέν πτυχίο σχολών 6ετούς φοίτησης Ελληνικών Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα [Ιατρική]

    β) Τρία και μισό (3 και 1/2) έτη για κάθε ληφθέν πτυχίο σχολών 5ετούς φοίτησης Ελληνικών Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα [Πολυτεχνείο, Οδοντριατρική, Γεωπονική, κ.λπ.]

    γ) Τρία (3) έτη για κάθε ληφθέν πτυχίο σχολών 4ετούς φοίτησης Ελληνικών Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα [Νομική, Φυσικομαθηματική, Φιλοσοφική, Οικονομικά, κ.λπ]

    δ) Δύο και μισό (2 και 1/2) έτη για κάθε ληφθέν πτυχίο Ελληνικών Τ.Ε.Ι. στην Ελλάδα

    ε) Ένα (1) έτος για κάθε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα

    στ) Δύο και μισό (2 και 1/2) έτη για κάθε διδακτορικό δίπλωμα Ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα

    2. Τα προβλεπόμενα από την ανωτέρω παράγραφο χρονικά διαστήματα μείωσης σωρεύονται, εάν ο αλλοδαπός διαθέτει περισσότερα του ενός από τα προβλεπόμενα πτυχία ή διπλώματα Ελληνικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η συνολική μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα τέσσερα (4) έτη.»

    Έτσι, ο πτυχιούχος 4 ετούς σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου θα χρειάζεται 2 επιπλέον χρόνια για να πάρει την υπηκοότητα, και όχι 5. Είναι όμως αυστηρότερη η διάταξη που προτείνω από την πρότυπη Γαλλική, διότι απαιτεί επιτυχία και στα 4 έτη και απόκτηση του πτυχίου και όχι μόνο στα 2 έτη όπως η αντίστοιχη Γαλλική.

    Επίσης, κατά το πρότυπο της Αυστριακής διατάξεως, η οποία προβλέπει αυτόματη απονομή της Αυστριακών ιθαγένειας στους καθηγητές των Αυστριακών πανεπιστημίων, προτείνω, όχι αυτόματη πολιτογράφηση, αλλά μείωση της 5ετούς διάρκειας για τα μέλη ΔΕΠ και συγκεκριμένα:

    * Στα 2 έτη για τους Καθηγητές 1ης βαθμίδας
    * Στα 3 έτη για τους Αναπληρωτές Καθηγητές
    * Στα 4 έτη για τους Επίκουρους Καθηγητές, Λέκτορες, και Καθηγητές των ΤΕΙ

    Έτσι θα μπορούμε να κρατήσουμε στην Ελλάδα αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό ή ακόμη και να ελκύσουμε τέτοιο (γιατί δηλ. να μην προσελκύσουμε έναν κορυφαίο καθηγητή Ρωσικού ή Ινδικού πανεπιστημίου να έρθει να διδάξει στην Ελλάδα με το κίνητρο ότι μετά θα μπορέσει να πάρει την Ελληνική ιθαγένεια, 1, 2 ή 3 χρόνια νωρίτερα από τον απλό μετανάστη;)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:37 | Κωστής Β.

    Θεωρώ οτι το θέμα είναι άκρως σοβαρό και πριν παρουσιαστεί σαν νομοσχέδιο, πρέπει να μελετηθεί σε βάθος από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα κοινωνιολογίας, ιστορίας, πολιτικής επιστήμης, οικονομίας, γενολογίας, κλπ. Έχει μελετηθεί και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά μεταναστών που οφείλονται σε άλλους όμως λόγους από αυτούς που διέπουν τους (λαθρο)μετάστες στην Ελλάδα που κατά κύριο λόγο είναι οικονομικοί μετανάστες. Οι μετανάστες (και όχι ‘λάθρο’) στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες προέρχονται από τις πρώην αποικίες τους (Ην. Βασίλειο, Ολλανδία, Ιταλία, κλπ.). Στην Ελλάδα που η είσοδος μεταναστών λαθραία τα τελευταία 25 χρόνια έχει αλλάξει τη σύσταση του κοινωνικού ιστού -όχι απαραίτητα πάντα αρνητικά- η άνθρώπινη και δημοκρατική αντιμετώπιση αυτών και των παιδιών τους είναι εκ των ουκ άνευ με τη προϋπόθεση οτι γίνει μελετημένα, σταδιακά και επιλεκτικά λαμβάνοντας υπόψη τους κάποιους αρνητικούς παράγοντες από μικρές Ελληνικές παραδοσιακές κοινωνίες. Πιστεύω οτι ο γνήσιος Έλληνας, με το χάρισμα της φιλοξενίας που τον διέπει, τον μετανάστη πάντα θα τον δέχεται σαν συνάνθρωπο αλλά την κρίση του αυτή δεν πρέπει να τον αφήσουμε να την κάνει με την καρδιά του μόνον αλλά αφου τον ενημερώσουν για τα «υπέρ και τα κατά» οι ειδικοί.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:23 | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

    Ούτε ρατσιστής είμαι ούτε ξενοφοβία με διακατέχει.Το αντίθετο θα έλεγα γιατί υπό προυποθέσεις θεωρώ πως οι μετανάστες και ειδικά οι επόμενες γενιές θα συμβάλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Πιστεύω όμως ο,τι πολλοί Έλληνες βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο λέξεις έχουν φτάσει στην αντίπερα όχθη.Στην `ξενολατρεία` όπως την ονομάζω.Αλήθεια γνωρίζουμε το ποινικό μητρώο όσων έχουν έρθει?Γνωρίζουμε πόσους μπορεί να αντέξει και να συντηρήσει μεσομακροπρόθεσμα η πολύπαθη οικονομία μας?Υπάρχει κάποια σοβαρή μελέτη για όλα αυτά?Υποθέτω πως μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει πολλά τέτοια ζητήματα και σε κατοπινό στάδιο συζητά για ιθαγένεια.Και αφού φτάσει εκεί εκτός από δικαιώματα,περιλαμβάνει και υποχρεώσεις?Προσωπικά υπηρέτησα στον Ελληνικό στρατό 23 μήνες που δεν μου περίσσευαν.Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και θέλει σοβαρή αντιμετώπιση και βαθιά μελέτη.Η πρώτη μου σκέψη ήταν προς τι η βιασύνη.Τελειώνοντας θέλω να πω σε όλους όσους επικαλούνται τα προηγμένα όπως τα αποκαλούν κράτη ο,τι κάτι που έγινε κάπου δεν είναι και πανάκεια.Μπορούμε να βρούμε μια δική μας συνταγή χωρίς να αντιγράφουμε αλόγιστα

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:30 | YANNIS GRHGORIOY

    ISWS PREPEI NA QYMATE O PRWQYPOYRGOS GEORGIOS A. PAPANDREOY, AKOMH KAI MOLIS DYO MHNES META THN EKLOGH TOY, OTI SE MIA DHMOKRATIA H KYBERNHSH KYBERNA ME THN SYNKATAQESH TOY LAOY.

    TO ‘ELITISM’ TOY KYBERNWNTOS DEN PREPEI NA APOKLEINH APO THN BASH TOY KYBERNOMENOY, GIATI TOTE DHMIOYRGOYNTAI ANISORROPIES, ME TRAGIKA APOTELESMATA GIA THN XWRA.

    OI LEKSEIS: «KSENOFOBIA» «PATSISMOS» «FASISMOS» KAI ALLES (LEKSEIS POY PHGAZOYN APO TO LEKSIKO THS AKRAS ARISTERAS, POY TIS XREISIMOPOIEI GIA NA DIXASH – GNWSTH TAKTIKH THS) DEN PREPEI NA APOTINONTAI SE PROSWPA POY DIAFWNOYN ME TO PROTINOMENO NOMOSXEDEIO.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:26 | ΜΑΥΡ.ΣΑΒΒΑΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΘΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ…

    ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ,
    ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ?

    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΝΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ?

    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?
    (ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ)

    Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΚΥΡΙΟΙ….
    ΝΟΙΩΣΤΕ ΝΑΣ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:00 | ΜΑΡΚΟΣ

    ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ .

    1) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ .-

    2) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ; ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ , ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΌΜΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    3) ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΥΤΩΝ ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΑΤΕ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ >>> ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ . ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ .

    4) ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ . ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ , ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΙΑΜΟΥΡΙΑ – ΘΥΜΑΜΙΔΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΘΥΑΜΙ , ΤΙ ΘΑ ΕΜΟΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΑΡΤΑΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΠΛΗΘΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ .

    5) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ , ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΛΗΔΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ , ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ .

    ΑΝ ΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ .

    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ .

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .

  • Πώς γίνεται κάποιος Δανός πολίτης;

    Στη Δανία κάποιος γίνεται πολίτης αν:
    Έχει έναν γονέα Δανό πολίτη με τη γέννηση του (δίκαιο του αίματος, jus sanguinis)
    Εάν υιοθετηθεί έως την ηλικία των 12 ετών από Δανό πολίτη
    Εάν η μητέρα του παντρευτεί Δανό πολίτη πριν γίνει 18 ετών
    Με δήλωση για πολίτες Νορδικών χωρών (Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία), μια απλοποιημένη διαδικασία πολιτογράφησης υπό προϋποθέσεις
    Με πολιτογράφηση

    Βλέπουμε δηλαδή πως στη Δανία η ιθαγένεια λαμβάνεται αυτόματα μόνο με βάση το δίκαιο του αίματος, με τις αυτονόητες διαδικασίες (υιοθεσία, γάμος) στις οποίες ένα παιδί εντάσσεται σε μια οικογένεια Δανού πολίτη ο οποίος δεν είναι ο φυσικός του γονέας.
    Ιθαγένεια με πολιτογράφηση Το πιο ενδιαφέρον σημείο αφορά την Δανέζικη διαδικασία πολιτογράφησης, αφού ακριβώς αυτή είναι που προσπαθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στη χώρα μας. Τί πρέπει να κάνει κάποιος ο οποίος δεν έχει γονέα Δανό για να γίνει Δανός πολίτης;

    Ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία
    Πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχεικατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν βρεθεί αργότερα πως απέκρυψε κάτι, μπορεί να αφαιρεθεί η ιθαγένεια
    Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του
    Να είναι 9 χρόνια συνεχώς μόνιμος νόμιμος κάτοικος της Δανίας
    Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί
    Να μη χρωστά στο κράτος
    Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος 4.5 τουλάχιστον από τα τελευταία 5 χρόνια
    Γνώση της Δανέζικης γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου
    Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη Δανέζικη κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία

    Σύγκριση με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ Το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με αυτά που γίνονται στην Δανία προβλέπει τις εξής καινούριες προϋποθέσεις πολιτογράφησης:

    Δίνει αυτόματα την ιθαγένεια με τη γέννηση σε τέκνα μεταναστών που έχουν συμπληρώση πενταετία νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα με απλή δήλωση των γονέων τους.
    Δίνει αυτόματα την ιθαγένεια με τη γέννηση σε παιδιά που πήγαν 6 χρόνια (όχι συνεχόμενα) σε Ελληνικό σχολείο, ανεξαρτήτως καθεστώτος γονέων, με απλή δήλωση των γονέων τους.
    Εάν οι γονείς αμελήσουν να κάνουν τη δήλωση αυτή για τις παραπάνω περιπτώσεις, τα παιδιά παίρνουν αυτόματα την ιθαγένεια με απλή δήλωση ανάμεσα στα 18-21 έτη τους.
    Δίνει την ιθαγένεια σε παιδιά που πήγαν τα 3 πρώτα χρόνια του Δημοτικού. Απλά πρέπει να αποδεχτούν αυτή την ιθαγένεια ανάμεσα στα 18-21 τους.
    Δίνει την ιθαγένεια αυτόματα (χωρίς υποχρέωση καμιάς δήλωσης) για παιδιά ενός γονέα που γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από τη γέννησή του
    Για την πολιτογράφηση ενός ενήλικα (που δεν εμπίπτει στις προηγούμενες κατηγορίες) πρέπει απλά να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα 5 από τα τελευταία 10 χρόνια

    Παρατηρήσεις

    Είναι προφανές πως το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ διαφέρει ως προς τα ισχύοντα στη Δανία σε αρκετά σημεία:
    Η πολιτογράφηση γίνεται με εξαιρετικά απλές διαδικασίες (σχεδόν αυτόματα) για τους μετανάστες β’ γεννιάς και εντελώς αυτόματα για τους γ’ γεννιάς. Στην πραγματικότητα πολιτογραφούνται όλοι ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία.
    Η πολιτογράφηση των μεταναστών α’ γεννιάς γίνεται πολύ ευκολότερα από τη Δανία. Σημαντικές διαφορές είναι πως η Δανία απαιτεί ο μετανάστης να είναι αυτοσυντηρούμενος και να μένει διαρκώς επί 9 έτη στην Δανία, και να έχει εκπαίδευση επιπέδου Γυμνασίου σε θέματα γλώσσας. Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ απαιτεί μόνο 5 έτη τα τελευταία 10, δεν αναφέρει τίποτα για την οικονομική αυτάρκεια του υποψηφίου και απαιτεί να έχει εκπαίδευση επιπέδου Γ’ Δημοτικού.
    Δεν απαιτείται αποποίηση της προηγούμενης ιθαγένειας από καποιον που πολιτογραφείται Έλληνας

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:44 | panos

    . από Alexandros – — 5 Ιανουαρίου 2010 @ 14:08
    o Panos εγραψε

    «ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ?
    ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
    ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!»

    Η Δημοκρατία δεν είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της πλειοψηφίας. η Δημοκρατία πρέπει να ΕΓΚΥΑΤΑΙ τα δικαιώματα της μειοψηφίας.
    …..

    ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΔΕΣ ΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΟΜΟΥΣ!
    ΑΠΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ…ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ISO ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

  • Είναι αδιανόητο να αποκτά το ανήλικο παιδί την ελληνική ιθαγένεια και να οι γονείς του να παραμένουν αλλοδαποί. Εάν στο μέλλον οι γονείς πάψουν να διαμένουν στην Ελλάδα ή απωλέσουν την άδεια διαμονής θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Η ελληνοποίηση αλλοδαπών παιδιών θα σημαίνει ότι οι αλλοδαποί γονείς του δεν θα έχουν κανένα λόγο συμμόρφωσης με την ισχύουσα μεταναστευτική νομοθεσία, αφού δεν θα είναι δυνατή η απέλαση γονέων ανηλίκων Ελλήνων πολιτών.
    Η προτεινόμενη ρύθμιση αντιστρατεύεται το jus sanguinis που ακολουθεί από ιδρύσεώς της η Ελληνική Πολιτεία.
    Η Ελλάδα δεν είναι νέα γη (βλ. ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία) που χρειάζεται να υιοθετήσει μετανάστες για να δημιουργήσει εκ του μηδενός ένα Έθνος.
    Όσο φιλελεύθερος και κοσμοπολίτης κι αν είναι κάποιος δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι οι μετανάστες πρώτης γενιάς δεν είναι πλήρως αφομοιωμένοι από το ελληνικό στοιχείο.
    Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική να δίδουμε άνευ όρων και προϋποθέσεων την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς χωρών όπου εμείς δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Εάν μεταναστεύσω νόμιμα στη Σαουδική Αραβία με τη γυναίκα μου επί πενταετία και γεννήσω εκεί παιδί, αυτό δεν θα μπορεί να λάβει τη Σαουδαραβική υπηκοότητα. Γιατί να ισχύει το αντίστροφο;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 19:33 | χρηστος

    Για ένα τόσο σοβαρό θέμα ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…ίσως βγάλει και την κυβέρνηση από την δύσκολη θέση.
    Γιά δε τους αρνητές του δημοψηφίσματος μάλλον προεξοφλούν το αποτέλεσμα… λόγω ίσως υπερδημοκρατικών αντανακλαστικών.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 19:40 | δημητρης

    ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ…. Καποιοι ελληνες θεωρουν οτι δεν μπορουν να εχουν ελληνικη ιθαγενεια οι μεταναστες που ζουν εδω αλλα οταν πρεπει να πληρωσουν φορους μεταφερουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο!Ειναι οι ιδιοι που εκλεισαν τις επιχειρησεις στην Ελλαδα, καρπωθηκαν τις επιδοτησεις και τις μετεφεραν στα Βαλκανια για να εκμεταλευτουν το χαμηλοτερο κοστος εργασιας.Ειναι οι ιδιοι που νοικιαζουν ενα υπογειο στο κεντρο της Αθηνας σε 10 μεταναστες, ενω φωναζουν οτι ειναι λαθραιοι και να φυγουν απο τη χωρα.Ειναι οι ιδιοι που τα τελευταια 20 χρονια εκμεταλλευτηκαν με καθε τροπο τους μεταναστες και τωρα ακολουθουν όσους ζητανε δημοψηφισμα για να δηλωσουν οτι οταν εκμεταλλευσαι καποιον ποτε δεν θελεις να αποκτησει δικαιωματα.Φτανει πια, κανενας ανθρωπος δεν ειναι λαθραιος. Να δοθει η ιθαγενεια στους μεταναστες μηπως σταματησουν επιτελους οι «ιθαγενεις» να τους εκμεταλλευονται.Ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να μοιραστουν μαζι μας την ιδια πατριδα, την Ελλαδα.Σας ευχαριστουμε που μας αντεχετε.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 19:49 | Νίκος

    Βλέπω πολλούς εδώ μέσα να λένε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπόκεινται σε δημοψήφισμα. ΟΚ! Τότε γιατί το νομοσχέδιο να τηθεί προς ψηφοφορία μέσα στην βουλή;;; Να περάσει έτσι!Χωρίς ψηφοφορία, χωρίς τίποτα! Αφού αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, είναι πολύ πιο απάνθρωπο να αποφασίσουν γι αυτό 300 άνθρωποι παρά 10000000 λαός.

    Τα πάντα στην Δημοκρατία πρέπει να αμφισβητούνται και να αποφασίζει ο λαός γι αυτά. Τι δηλαδή; Κολλάμε μια ταμπέλα: «Ανθρώπινα δικαιώματα» και το αντιμετωπίζουμε σαν ιερό νόμο που στάλθηκε από τον Θεό; Η πλειοψηφία τ θέλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 19:07 | babis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ;

    Ιθαγένεια: οφέλη και φόβοι

    Του Νικου Γ. Ξυδακη

    Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, νομίμως κατοικούντες ή και παρανόμως εισελθόντες, πυροδοτεί θερμές συζητήσεις, και όχι μόνο στο opengov.gr. Προφανώς: με άγνωστο αριθμό νομίμων, ημινομίμων και παρανόμων μεταναστών, με καθημερινές αφίξεις βασανισμένων ανθρώπων χωρίς διαβατήρια από χώρες σε ανθρωπιστική κρίση ή απλώς σε πολιτική – οικονομική κρίση, με πτώματα μεταναστών στις ακτές, με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί για τους απεγνωσμένους του Τρίτου Κόσμου σε δραματικό τράνζιτ και καθαρτήριο, με τη χώρα πιασμένη στη μέγγενη της οικονομικής δυσπραγίας και με τον πληθυσμό ανήσυχο ή και έμφοβο, η συζήτηση για έναν μείζονα ιστορικό μετασχηματισμό, τέτοιο που η Ελλάδα έχει να ζήσει από την εποχή του 1912 – 22, ασφαλώς θα είναι θερμή. Η συζήτηση ας είναι θερμή. Οι νομοθετικές πράξεις όμως πρέπει να εξελιχθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία και αίσθηση των ιστορικών μεγεθών· όχι με βολονταρισμό, ιδεολογήματα και ανθρωπιστικές κορώνες άνευ περιεχομένου. Μια κοινωνία στριμωγμένη οικονομικά, απειλούμενη στην αγορά εργασίας, εύκολα μπορεί να στραφεί εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, ακόμη και της πιο ορθολογιστικής και ωφέλιμης, εφόσον η ανασφάλεια και η οργή παροχετευθούν εκεί, στον Ξένο.

    Μετά την αφαίμαξη των αλλοδαπών εργατών για την ένταξη στην ΟΝΕ και τις ολυμπιακές υποδομές, το λιμνάζον δυναμικό ανταγωνίζεται τις εγχώριες κατώτερες τάξεις στην αγορά εργασίας και συμπιέζει τους μισθούς. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν σκοτεινό μέλλον, το ασφαλιστικό σύστημα τελεί υπό κατάρρευση, τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία είναι εξουθενωμένα εξαιτίας και της πίεσης που ασκούν (ένα, ενάμισι εκατομμύριο;) οι μετανάστες, η νεολαία πορεύεται ήδη με χαμηλωμένες προσδοκίες και υψηλή οργή.

    Αυτή η πολύμορφα πιεζόμενη κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι η «ελληνοποίηση» θα διεξαχθεί με μακροχρόνιες προβλέψεις και αυστηρούς κανόνες. Και ότι θα ωφεληθεί ουσιαστικά: ηθικά, ψυχολογικά, δημογραφικά, οικονομικά. Η διαδικασία ενσωμάτωσης μεγάλου πλήθους ετεροδόξων, από πολύ διαφορετικά πολιτισμικά συγκείμενα, σε μια χώρα έως πρόσφατα ομοιογενή πολιτισμικά, είναι λεπτή, μακρά και επίπονη. Η μαζική απόδοση ιθαγένειας είναι δημογραφικός και ιστορικός μετασχηματισμός, δεν είναι δράση για ερασιτέχνες μη κυβερνητικών οργανώσεων.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 19:18 | Δημήτριος

    Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει οτι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα πρέπει να έχει να συναίνεση του Ελληνικού λαού με Δημοψήφισμα. Δεν μπορούμε τώρα να συγκρίνουμε εποχές με τα σημερινά δεδομένα. Δημοψήφισμα και σεβαστή την απόφαση που θα βγει απο αυτό, οτι οτιδήποτε άλλο στο θέμα αυτό θα είναι πραξικόπημα ενάντια στον Ελληνικό Έθνος.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:58 | Αντώνης Πετράκης

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της « Ελευθεροτυπίας στις 4/01/10, το υπουργείο διευκρινίζει ότι απαιτείται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ να είναι νόμιμοι, προκειμένου να πολιτογραφηθεί το γεννημένο στην Ελλάδα τέκνο τους. Αν όντως αυτό ισχύει, αποτελεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ υπαναχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των ξενοφοβικών στοιχείων εντός και εκτός θεσμών.
    Μερικές μόλις μέρες μετά τον βασανισμό του 30χρονου Χιλιανού στο Α.Τ. Ακρόπολης, και τον ανελέητο ξυλοδαρμό και τη σεξουαλική κακοποίηση των Σενεγαλέζων μικροπωλητών Τζίλι Ντάου και Τζο Ουσμάν στο Α.Τ. Ομόνοιας, η κυβέρνηση φαίνεται να ενδίδει στην πίεση αυτών ακριβώς που με τη φασιστική – ρατσιστική ιδεολογία τους γίνονται ουσιαστικά ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ τέτοιων κρουσμάτων.
    Ήδη, η προϋπόθεση της κοινής δήλωσης των δύο γονέων προκειμένου να πολιτογραφηθεί το τέκνο τους απέκλειε τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες των ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μονογονεϊκών οικογενειών. Η περεταίρω διευκρίνιση αποκλείει μια μεγάλη κατηγορία μεταναστών δεύτερης γενιάς, αφού οι προϋποθέσεις των επαρκών οικογενειακών πόρων και της εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ένα μεγάλο ποσοστό ήδη νόμιμων μεταναστών.
    Δεν φτάνει που ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους, που πέφτουν θύματα της ανεργίας ή εξαναγκάζονται σε «μαύρη εργασία», επειδή η διαπραγματευτική τους ικανότητα απέναντι στον εργοδότη είναι μικρή, να μαζεύουν 400 ένσημα κάθε δύο χρόνια και το ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνάει τα 10.200 ευρώ, στερούμε και στα παιδιά τους που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτή τη χώρα το δικαίωμα να είναι πολίτες της.
    Η μόνη ηθικά αποδεκτή επί του θέματος ρύθμιση είναι, να αποτελεί προϋπόθεση υποβολής αίτησης για απόδοση ιθαγένειας στο γεννημένο στην Ελλάδα ανήλικο τέκνο, η νόμιμη διαμονή του ΕΝΟΣ γονέως, χωρίς φυσικά να απαιτείται η πενταετία.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:10 | Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΗ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΙΣΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ !!
    ΑΠΑΙΤΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:31 | Marmouta Evangelia

    Αν οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα θέλουν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια πρέπει πρώτα να πιέσουν την κυβέρνηση τους να επιτρέψει στους Βορειοηπειρώτες να έχουν εκτός απο την Αλβανική υπηκοότητα και την ελληνική. Διότι πρώτα απο όλα είναι Έλληνες. Αλβανοί υπήκοοι έγιναν επειδή κάποιες μεγάλες δυνάμεις φοβόταν την Ελλάδα και έδωσαν κάποια κομμάτια της σε άλλες χώρες.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:51 | ΚΦ

    Καιρός ήταν! Παράλληλα όμως θα πρέπει να υπάρξει και αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, με αυστηρές διαδικασίες, ώστε να μην γίνεται ασύδοτη είσοδος μεταναστών, η οποία προκαλεί προβλήματα και δίνει λαβή σε εκρήξεις ρατσισμού.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:48 | N.Π.

    Όταν ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουν εκλογές, χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν εξέφραζε πλέον τη βούληση του εκλογικού σώματος. Τώρα που υπάρχει αναμφίβολη αναντιστοιχία απόψεων καυβέρνησης και ελληνικού λαού στο θέμα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά αγνοεί προκλητικά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη κι εκείνων που την ψήφισαν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τί μας ετοίμαζε. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, γιατί όσο αγανακτισμένος και να ήταν με τη ΝΔ, θα το σκεφτόταν πολύ καλά πριν να δώσει μια τόσο άνετη πλειοψηφία σε μια κυβέρνηση με τέτοιες προθέσεις. Και ας μην προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντάς μας ότι όσοι είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο αυτό, είμαστε ρατσιστές, ακροδεξιοί και οπαδοί του Καρατζαφέρη… Ορδές ρατσιστές και ακροδεξιών θα φτιάζουν αυτοί με τους νόμους που θέλουν να ψηφίσουν, θα μετατρέψουν φιλήσυχους και φιλόζενους ανθρώπους σε πρόθυμους ακροατές κάθε ακροδεξιάς ρητορείας. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο και επιθυμεί να διασφαλιστούν απόλυτα τα κάθε είδους ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Έχουν όμως και οι έλληνες πολίτες δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά. Χωρίς κανένα σχεδιασμό στη μεταναστευτική πολιτική, με τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας, η πατρίδα των Ελλήνων που δε βρίσκουν δουλειά και που φοβούνται να κυκλοφορήσουν και να κοιμηθούν στα σπίτια τους το τελευταίο που χρειάζεται είναι νομοσχέδια σαν αυτό που θέλει να περάσει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μάλλον δεν έχει δοκιμάσει να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας σκοντάφτοντας κυριολεκτικά πάνω στους λαθραίους υπαίθριους πωλητές, ούτε πίνει τον πιο ακριβό καφέ της Ευρώπης περιτριγυρισμένος από αμέτρητους ζητιάνους που του τρυπούν τα αυτιά. Όχι, ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ δε βιώνουν αυτή την τρομακτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, δεν κυκλοφορούν με τις συγκοινωνίες βασανιζόμενοι από την απλυσιά των νεόκοπων συμπολιτών μας. Αυτοί που γράφουν για άλλες χώρες και για δήθεν μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, καλά θα κάνουν να ενημερωθούν καλύτερα. Σε καμιά χώρα της ΕΕ ή άλλων παραδοσιακών χωρών υποδοχής δε γίνονται αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Παπανδρέου. Κι αν μέχρι τώρα είχαμε την ελπίδα και την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις αστοχίες του μπορεί να κρύβονται καλές προθέσεις, τώρα πια έχουμε τη βεβαιότητα ότι είναι ικανός να υπονομεύσει το μέλλον των Ελλήνων για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία (αφού μετά τον κόλαφο της υποτιθέμενης αναδιανομής του πλούτου δεν θα του έμεναν και πολλοί οπαδοί). Αν όμως αυτός ελπίζει να κερδίσει ψηφόρους στις τάξεις των αλλοδαπών, να ειναι σίγουρος ότι ο Καρατζαφέρης θα κερδίσει πολύ περισσότερους. Εσείς θα κάνετε τους Έλληνες ρατσιστές και ακροδεξιούς, κ. Παπανδρέου.

    Γιατί, αλήθεια, τέτοια σπουδή να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Γιατί η διαβούλευση αυτή διαρκεί τόσο λίγο;

    Αν έχετε μια στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και όλα αυτά που λέτε περί σεβασμού δημοκρατικών διαδικασιών και διαφάνειας δεν είναι λόγια του αέρα, κάντε δημοψήφισμα… Αλλά δεν τολμάτε…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:22 | Ιωάννα

    Ήμασταν ανέκαθεν ξενοφοβικός λαός, παγιδευμένος στις παραδόσεις και τις προκαταλήψεις μας. Ας σταματήσει πια αυτός ο φαύλος κύκλος: οι Έλληνες για τους Έλληνες και για κανέναν άλλο. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ έπαιξαν μαζί μας στο σχολείο και πήγαν στο ίδιο πανεπιστήμιο με εμάς το δικαίωμα να είναι ίσοι με εμάς. Ας σταματήσει πια αυτή η προκατάληψη! το οτι γεννηθήκαμε όλοι σε ένα κομμάτι γης δεν σημαίνει τίποτα. Ας δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να αρχίσει να κάνει βήματα μπροστά, όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαικό κράτος, με τις ίδιες προιποθέσεις που ακολούθησαν κράτη πού ήταν σαν κι εμάς αλλα μας ξεπέρασαν.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:25 | Ανεργος

    @ Aristidi Lisimachou

    που έγραψε

    «Ζηταμε ολοι μας εδω μεσα δημοψηφισμα για ενα και μονο λογο. Για να σας πιεσουμε να πραγματοποιησετε επιτελους αυτη την ερημη τη πραγματικη δημοκρατια που σε σοβαρα θεματα επιβαλει σοβαρες λυσεις απο σοβαρους πολιτικους κυριε Παπανδρεου»

    Είμαι ο πρωτος που υποστηριζει δημοψηφισματα για ολα τα σοβαρα θεματα που μας αφορουν, αλλα δεν μπορεις να κανεις δημοψηφισματα για πραγματα που αφορουν θεματα ανθρωπινων δικαιωματων (ελευθερια λογου, ανεξιθρησκια κλπ.). Τα ανθρωπινα δικαιωματα υπαρχουν για να προστατευουν της μειοψηφιες και κατα συνεπεια η αποψη οτι μπορουν καταργηθουν μεσο δημοψηφισματων και πλειοψηφιων (οπως εγινε στην Ελβετια) ειναι τουλαχιστων επικινδυνες.

    Ακομα και για ολους εσας τους «δημοκρατες» που ζητατε δημοψηφισματα υπαρχει η καλη πλευρα, διοτι ελαχιστοι εργοδοτες θα προτιμησουν εναν μεταναστη, ακομα και αν ειναι «πρωην μεταναστης», απο εναν «καθαροαιμο» Ελληνα εαν ειναι να τους πληρωσει τα ιδια λεφτα.

    Αν ειναι να κανουμε δημοψηφισμα να κανουμε για να αυξιθει ο κατωτερος βασικος μισθος και το επιδομα ανεργιας ή για να ελεγχουν η τιμες των προιοντων.

    Τελος το νομοσχεδιο ειναι προς την σωστη κατευθηνση αλλα καλο θα εινια να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα. Οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα για να μην βρισκουν πατηματα διαφορα ακροδεξια στοιχεια και να γραφουν οτι ανακριβια περναει απο το μυαλο τους.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:28 | Στέλιος

    Παρακολουθώ την συζήτηση που γίνεται για τους μετανάστες και θα ήθελα και εγω με την σειρά μου να εκφράσω την γνώμη μου.Θα προσπαθήσω να μιλήσω αντικειμενικά,αν και η καταγωγή μου είναι απο την Αλβανία και θεωρούμε μετανάστης, αφού τόσα χρόνια βρίσκομαι σε ομηρία από την κάθε κυβέρνηση,που δεν είχε την θέληση και ούτε την δύναμη να εφαρμόσει μια μεταναστευτική πολιτική η οποία μεταναστευτική πολιτική δεν θα την έφερνε σε μια δύσκολη θέση όπως η σημερινή.Σε πολλούς τομείς η Ελλάδα βρίσκεται πίσω απο την Ευρώπη και δεν το λέω με κακία αυτό απλά βλέποντας τους Ελληνες τους ίδιους να δυσκολέυονται να τα βγάλουν πέρα, που μόνο δίνουν και δεν παίρνουν είχα αρχίσει και απογοητευόμουν για την ζωή μου εδώ στην Ελλάδα.Χαίρομαι που αν και υπάρχουν πολλές φωνές που δεν θέλουν οι μετανάστες να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα,στο τέλος (γιατί πιστέυω στην Ελλάδα, στούς Ελληνες) θα επικρατήσει η λογική και η πραγματική δημοκρατία.Λέω η λογική γιατί είναι λογικό ένας άνθρωπος οποιασδήποτες καταγωγής που μένει και ζεί για πολλά χρόνια σε μια χώρα να αποκτήσει την υπηκοότητα αυτής της χώρας.Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στους αλλοδαπούς η οποιοί πληρούν κάποιες προυποθέσεις όπως: 10ετή συνεχούς παραμονής στη χώρα,ενώ τα παιδιά που γεννιούνται στήν Ελλάδα πρέπει να αποκτήσουν αμέσως την ελληνική υπηκοότητα εφ’όσον πάνε τις πρώτες 3 τάξεις του δημοτικού ή έχουν παρακολουθήσει 6 χρόνια ελληνικό σχολείο.Δέν συμφωνώ να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα μόνο 5 χρόνια.Αυτός που βρίσκεται στην Ελλάδα 5 χρόνια δεν γνωρίζει όχι την ιστορία της Ελλάδας αλλά ούτε καν τα σύνορά της ποιά είναι.

    Εχαριστώ
    Στέλιος (G)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:21 | Ιωάννης Ιορδανίδης

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ . ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ,ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΣΜΟ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ )ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 17:17 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;

    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΙ,
    ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
    ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ;

    ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ;
    Η ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ, ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

    ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕ.

    ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΝΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 17:06 | Ελευθερία

    Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι
    τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
    σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,
    ποῦ μὲ βία μετράει τὴν γῆ.
    Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη
    τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
    καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
    χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
    Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
    πικραμένη, ἐντροπαλή,
    κ’ ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
    ἔλα πάλι, νὰ σοῦ πῇ.
    Ἄργιε νὰ ‘λθῃ ἐκείνη ἡ ‘μέρα,
    καὶ ἦταν ὅλα σιωπηλά,
    γιατὶ τἄσκιαζε ἡ φοβέρα
    καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά

    Ατόφιος έτσι όπως γράφτηκε ο Εθνικός μας ύμνος.
    Απο κάποιους χαρακτηρίζεται και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ.
    Ισως είναι καιρός να τον αλλάξουμε…
    Σίγουρα δεν θα χαρακτηρίζει πλεον … τους Ελληνες.
    Ας μάθουμε επιτέλους επίσημα (αλλά που στην Εθνική απογραφή δεν άνοιγαν τις πόρτες τους) ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των μεταναστών νόμιμων και μη στην Ελλάδα σήμερα. Ας μάθουμε την προέλευσή τους, για να φτιάξουμε και στη σωστή γλώσσα … το ΝΕΟ εθνικό μας ύμνο !!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 17:56 | Ευγενία

    Μου κάνει εντύπωση πως εθελοτυφλούν μερικοί απο τους σχολιαστές: γεγονός είναι ότι ζουμε κατω απο ενα καθεστως παγκοσμιοποιησης που σχετίζεται με αυξημενες μετακινησεις ανθρωπων στον πλανητη – δεν προκειται να σταματησει αυτη η μετακινηση και ουτε η Ελλαδα ή καποια αλλη χωρα στον κοσμο να μπορεσει να κλεισει ερμητικά τα συνορα της ακομα κι αν αυτο θεωρουνταν ηθικο ή δικαι. Οι μεταναστες που καλως ή κακως βρεθηκαν στην Ελλαδα για χρόνια, τα παιδια τους, και τα παιδια των παιδιων τους, δεν μπορουν να ζουν μετεωροι, να πληρωνουν φορους αλλα να μην εχουν λεγειν για το πως ξοδεύονται, να συμμετέχουν στην κοινωνια δουλευοντας, σπουδαζοντας, διασκεδάζοντας αλλά να μην εχουν λεγειν για το μελλον της χωρας στην οποια επελεξαν να μετεγκατασταθουν. ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσουν ισα πολιτικά δικαιώματα με τους αλλους κατοικους της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτος αν θέλουμε να έχουμε μια κοινωνια που να έχει δυο κατηγορίες ανθρώπων, τους πολιτες και τους -ουσιαστικά- σκλάβους, ανθρώπους χωρίς δικαιώματα…

    Μου κάνει επίσης εντυπωση ποσο γρήγορα ξεχάστηκαν οι εμπειρίες των Ελλήνων μεταναστων στη Δυτική Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλια, πως βίωσαν οι ιδιοι την αποξένωση, το ρατσισμό, την ουσιαστική αποκοπή τους απο την κοινωνία μεχρι που τα παιδιά τους, μορφωμένα και με πλήρη δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αποτελουν ενσωματώμενα μέλη των χωρών αυτών, και τα καμαρώνουμε κι εμεις απο τις τηλεοράσεις ως βουλευτές στη Γερμανία, Γαλλία, πολιτευτές στην Αμερική, δήμαρχους στην Αυστραλία. Πώς απαιτούμε εμεις να δίνεται η δυνατότητα σε ομοεθνεις μας να έχουν διπλή υπηκοότητα και να στερούμε τη δυνατότητα αυτή απο ξενους στη δική μας χώρα;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 17:11 | Aristidis Lisimachou

    Ζηταμε ολοι μας εδω μεσα δημοψηφισμα για ενα και μονο λογο. Για να σας πιεσουμε να πραγματοποιησετε επιτελους αυτη την ερημη τη πραγματικη δημοκρατια που σε σοβαρα θεματα επιβαλει σοβαρες λυσεις απο σοβαρους πολιτικους κυριε Παπανδρεου

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:25 | Νταρίν

    Έχω παρατηρήσει κάτι εδώ και μέρες. Αντί να συζητάμε για τους όρους του νόμου έχουμε ανοίξει και άλλα θέματα. Είμαι και εγώ από τα άτομα που με αφορά το νομοσχέδιο, αλλά δε μπορώ να διαβαζω ότι όλοι που εκφράζουν τις αντίθετες απόψεις είναι ρατσιστές. όχι ΔΙΑΦΩΝΩ. ίσως κάποιοι αλλά όχι όλοι. Πρέπει να δεχτούμε και την αντίθετη άποψη. όπως επίσης για τον κύριο που ανέφερε ότι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα ΄΄ηρθαν παράνομα χωρίς ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Η οικογένεια μου όπως και πολλές αλλες που γνωρίζω που ήρθαν στην Ελλάδα το δεκαετία του 80 και ειδικοτερα το 1980 -1982 ήρθαν νομιμότητα. Ζη΄τησαν άδεια της ελληνικής πρεσβείας χωρίς κανένα πρόβλημα. Η λαθρομεταναστευση ξεκινησε κυριως απο 1990!!! Είναι αλήθεια οτι δε μπορουμε να δεχτούμε πια και άλλους….ΘΑ πρέπει όμως να προστατευσουμε καλά τα συνορα μας…αλλιώς δε σταματάνε ποτέ!!! Δε μπορώ να δεχτώ ούτε και εγώ και η οικογνεια μου να παίρνουν όσοι ήρθαν παράνομα την ιθαγένεια. Γιατί? εμείς τι έιμαστε δηλα΄δη που ζήσαμε εδώ 30 χρόνια και ταλαιπωρούμαστε εδώ και χρόνια με τις άδειες και όυτε σπουδές μπορώ να κάνω με erasmus ούτε τίποτα επειδή δεν έχω ελληνική ταυτότητα και δε μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε? έχει γεμίσει πολύ η αθήνα με παράνομους, όμως η αστυνομία τους κοιταάει και δε κάνει τίποτα! Φοβάμαι και εγώ να κυκλοφορήσω….στο κέντρο!! Πρέπει να κάνουν κατι πια με όλους αυτούς! Κάτι άλλο, όσοι φοβούνται τους μουσουλμάνους( από τους οποίους ανήκω και εγώ και είμαι ΠΕΡΉΦΑΝΗ) όπως ο καθένας θα πρεπει να είναι περήφανος που είναι χριστιανός, θα πρέπει να σεβόμαστε την κάθε θρησκεία!! Δε σημαίνει ότι επειδή υπάρχει η ταλιμπάν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι έτσι….ΑΥΤΟΊ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩς ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ. Έμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να γίνει μουσουλμάνος πρέπει όμως να μας σέβεστε!! Για ελάτε μια βόλτα στην Αίγυπτο να δείτε την εκκλησία απένατντι από το τζαμί και όλοι ζουν μια χαρά!! Είμαι 21 χρονών και ποτε κανεις δε κατάλαβε ότι είμαι μουσουλμάνα..γιατί τη θρησκεία θα πρέπει να τη σέβεσαι όπως σέβομαι και εγώ τους χριστιανούς… και δε παρατηρώ ότι έχουμε μεγάλες διαφορές πιστέψτε με.. γνωρίζω πολύ καλά και τη χριτιανική θρησκεία και την ισλαμική… Δεν είναι όλοι φανατικοί όπως μας παρουσιάζουν στις τηλεόρασεις…και όπως έχουν γίνει πολλές χώρες!Λιγη λογική!
    Στο νομοσχέδιο τώρα διαφωνώ και εγώ να παίρνουν μετά από 5 χρόνια μόνο νόμιμης διαμονής!!ΌΧΙ δεν είναι σωστό!! αλλά να μην αδικηθούν και ότομα σαν εμάς με 30 χρόνια ζώης στην Ελλάδα!! Που όυτε έχουμε προθέσεις να την κατακτήσουμε ούτε πρόκειται να πολεμήσουμε με τη Τόυρκία επειδή είναι ομόθρησκη! όχι εδώ μεγάλωσα και σπούδασα και το θέμα της θρησκείας δε παίζει για μένα κανένα ρόλο γιατί δεν μου δημιουργήθηκε ποτέ πρόβλημα ούτε δημιουργήσαμε! όσοι δημιουργούν είναι φανατικοί όπως υπάρχουν σε ολες τις θρησκείες!! Και πιστεύω ότι όποιος κάνει αίτηση για πολιτογράφηση τα 2 χρόνια που κρατάει είναι ακριβώς για να κάνουν μια σωστή ερευνα…Γνωρίζω πολύ καλά ότι δε δίνεται με τη πρώτη! Με τη τρίτη…. αυτό είναι σίγουρο το έχω ζήσει με ανθρώπους που έχουν μεγαλώσε εδώ και εχουν σπουδασει νομικη!
    Αυτά ήθελα να πω και ελπίζω να μην χαρακτηριστώ φανατική μουσουλμάνα ή λαθρομετανάστριας όπως συνηθίζουν κάποιοι να τα γενικεύουν!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:35 | karakos

    Η ΜΕΛΙΝΑ έγραψε … .Επίσης, το 60% των Ελλήνων που εισήλθαν στις ΗΠα πριν απο κάποιες δεκαετίες αλλά και το 70% όσων πήγαν στη Γερμανία (και αυτό είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ δεδομένο που μπορείς να το διασταυρώσεις απο Γερμανικές και Αμερικανικές πηγές) μπήκαν με «προσωινές βίζες, δήθεν για να επισκεπτούν συγγενείς τους, και παρέμειναν, Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο για άλλους λαούς…. ΔΗΛΑΔΗ Μελίνα να περιμένουμε και τους συγγενείς αυτών που προκειται να νομιμοποιησουμε??? ΔΗΛΑΔΗ άλλους 70% απο αυτούς που έχουμε?? ΤΟΤΕ τα πραγματα ειναι πολύ σοβαρά. ΑΣΕ και οι καραβιές των λαθρομεταναστών που θα αυξάνονται αν μάθουν οτι στην ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ απο τα αλλα κρατη. Αυτο πραγματι ειναι ανησυχιτικο. ΘΑ γίνουμε τοτε σαν τον ΚΑΝΑΔΑ ή τις Η.Π.Α.. ΕΙΝΑΙ ομως αυτό εφικτό????…. ΑΛΛΑ τα μάτια του λαγού όμως και άλλα της κουκουβαγιας που λέει και ο σοφός λαος μας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:55 | Χρηστος Οικονομολογος

    Θα συμφωνουσα πληρως με το νομοσχεδιο και θα ημουν υπερ αυτου ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ γινοταν παραλληλα ερευνα για το ποσους μεταναστες χρειαζομασταν επι του πληθυσμου και στο νομοσχεδιο περιλαμβανοταν η εφαρμογη της αναλογης ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ οπως σε ολες τις χωρες της ΕΕ…
    Παραλληλα, θα επρεπε να γινουν προσπαθειες ενσωματωσης των μεταναστων της ποσοστωσης (και πλεον Ελληνες) και απογκετοποιηση περιοχων κυριως της Αττικης ενω οι περισσευουμενοι απο την ποσοστωση θα επρεπε να γυρισουν στην πατριδα τους ή να γινει προταση αν θα ηθελε καποια αλλη χωρα της ΕΕ να τους ενσωματωσει…

    Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, το νομοσχεδιο αυτο θα δωσει ιδιαιτερη δυναμικοτητα στα παρανομα μεταναστευτικα ρευματα που εχουν ηδη προκαλεσει εντονα συναισθηματα δυσφοριας στους κατοικους των μεγαλων αστικων κεντρων οπως Αττικης, Πατρας και Θεσσαλονικης…

    Ας μην ειμαστε παραλογοι… Η καθε χωρα χρειαζεται (αν χρειαζεται- εμεις χρειαζομαστε) εναν συγκεκριμενο αριθμο μεταναστων στους οποιους θα πρεπει να χορηγηθουν ολα τα δικαιωματα και να αντιμετωπιζονται ως Ελληνες Ευρωπαιοι… Δεν μπορει να δικαιολογηθει,ομως, ενας τεραστιος και αδικαιολογητος αριθμος μεταναστων που εχουν ηδη ανεβασει το εργατικο δυναμικο στα υψη στην Ελλαδα…
    Ολα ειναι θεμα οικονομιας… Αν το εργατικο δυναμικο ειναι υψηλο και οι θεσεις εργασιας ΔΕΝ επαρκουν, δημιουργειται ανεργια…
    Προσφατα ο ιδιος ο αξιοτιμος κ.Λοβερδος παραδεχτηκε πως η πραγματικη ανεργια στην Ελλαδα κυμαινεται στο 20%.
    Η μεγαλη ανεργια εξωθει Ελληνες και μεταναστες στην εγκληματικοτητα για την διαβιωση τους…
    Αποκαλυπτικα τα στοιχεια της αστυνομιας για την εκρηξη της εγκληματικοτητας και των ανθρωποκτονιων και τεραστιο το ποσοστο συμμετοχης απο αλλοδαπους… Μπορειτε να ρωτησετε τον ιδιο τον κ.Χρυσοχοϊδη…

    Ειμαστε ρεαλιστες, οχι ρατσιστες…

    Η χωρα αντεξε και επωφεληθηκε απο το πρωτο κυμα μεταναστων…

    Μολις οι κενες θεσεις εργασιας που ΔΕΝ μπορουσαμε να απασχοληθουν οι ημεδαποι καλυφθηκαν απο αλλοδαπους, επρεπε να δοθει Ελληνικη ιθαγενια σε αυτα τους αλλλοδαπους (εφοσον το ηθελαν) και τα συνορα να κλεισουν…

    Αυτο κανει καθε χωρα της ΕΕ…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:31 | karakos

    Η ΜΕΛΙΝΑ έγραψε <> ΔΗΛΑΔΗ Μελίνα να περιμένουμε και τους συγγενείς αυτών που προκειται να νομιμοποιησουμε??? ΔΗΛΑΔΗ άλλους 70% απο αυτούς που έχουμε?? ΤΟΤΕ τα πραγματα ειναι πολύ σοβαρά. ΑΣΕ και οι καραβιές των λαθρομεταναστών που θα αυξάνονται αν μάθουν οτι στην ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ απο τα αλλα κρατη. Αυτο πραγματι ειναι ανησυχιτικο. ΘΑ γίνουμε τοτε σαν τον ΚΑΝΑΔΑ ή τις Η.Π.Α.. ΕΙΝΑΙ ομως αυτό εφικτό????…. ΑΛΛΑ τα μάτια του λαγού όμως και άλλα της κουκουβαγιας που λέει και ο σοφός λαος μας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:57 | ΓΣΣ

    προς «Melina – — 5 Ιανουαρίου 2010 @ 13:49″\

    ειπαμε να κανουμε σοβαρη συζητηση…

    γραφεις οτι

    «Επίσης, το 60% των Ελλήνων που εισήλθαν στις ΗΠα πριν απο κάποιες δεκαετίες αλλά και το 70% όσων πήγαν στη Γερμανία (και αυτό είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ δεδομένο που μπορείς να το διασταυρώσεις απο Γερμανικές και Αμερικανικές πηγές) μπήκαν με «προσωινές βίζες, δήθεν για να επισκεπτούν συγγενείς τους, και παρέμειναν»

    επειδη ημουν πρωην μεταναστης απο Γερμανια, θα ηθελα να μαθω απο που ακριβως εχεις αυτην την πηγη οτι ταχα το 70% απο εμας πηγε στην Γερμανια με προσωρινη βιζα.

    Να ενημερωσω το κοινο που μας παρακολουθει οτι

    -και κανονικη βιζα εργασιας ειχα
    -και προσκληση απο το εργαστασιο που εργαστικα
    -και κατοικια ετοιμη απο τον εργοδοτη να με περιμενει
    -και ιατρικες εξετασεις περασα (ακομα και τα δοντια μου κοιταξαν γερμανοι ιατροι)

    και αυτο δεν ηταν μονο για μενα, αλλα για ολους εμας που τοτε πηγαιναμε στην Γερμανια. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΤΑΝ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΣ

    ..αλλα εδω ελλαδα ειμαστε….οτι θελουμε λεμε και οτι θελουμε γραφουμε…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:18 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΙΛΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Σκεψεις για την Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»
    Αρθρο 2 παραγραφος δ ( Η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής δεν απαιτείται για αυτόν που είναι σύζυγος
    Έλληνα ή Ελληνίδας ή έχει τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας και διαμένει επί μια τριετία στην Ελλάδα, καθώς και για εκείνον που έχει γεννηθεί και κατοικεί συνεχώς στην Ελλάδα.) ΣΧΟΛΙΟ . α) Αν ισχυσει οτι αυτοματα με τον γαμο Ελληνος η` Ελληνιδας με αλλοδαπη η` αλλοδαπο αντιστοιχα , θα παιρνει ο αλλοδαπος την Ελληνικη ιθαγενεια ειναι μεγαλο λαθος , γιατι φανταστειτε ποσοι γαμοι θα γινονται επι πληρωμη , ψευτικοι δηλαδη για αυτο τον λογο. Τωρα ισχουν τα τρια χρονια που ειναι πιο σωστο. Επιπλεον δεν διευκρινιζει τι θα γινει με τα παιδια των λαθρομεταναστων που θα μπαινουν κατα κυματα για να γεννησουν οι γυναικες τους στην χωρα μας , για να παρουν την ιθαγενεια!
    ( Για τους ομογενείς και τους κατόχους ιθαγένειας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαιτείται η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής.) ΣΧΟΛΙΟ . Δηλαδη οι βουλγαροι κλπ. ευρωπαιοι πολιτες παιρνουν την Ελληνικη ιθαγενεια αυτοματα αν το ζητησουν ;
    Παραγραφος στ ( να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν.) ΣΧΟΛΙΟ. Με ποιο τροπο θα γινει αυτο και ποιες ειναι οι διασφαλισεις οτι θα γινει σωστα και με διαφανεια δεδομενης της διαφθορας του κρατικου μηχανισμου ;

    Αρθρο 12 δικαιωμα του εκλεγειν. ΑΠΟΡΙΑ . α) Γιατι να μπορουν ολες αυτες οι κατηγοριες , πλην των ομογενων να ψηφιζουν; Για ποιο λογο πρεπει να αποκτουν γνωμη σε μια ακρως προβληματικη χωρα ; β) οταν αποκτησουν νομιμη υποσταση ολες αυτες οι μειονοτητες , σκεφτειτε τους εκβιασμους που θα κανουν στους Ελληνες πολιτικους. Π.χ. η κινεζικη μειονοτητα θα εκβιαζει την κυβερνηση και τους δημους να μην παιρνουν μετρα για το παραεμποριο , ουτε για τις ταμιακες μηχανες που δεν εχουν στα μαγαζια τους .Σκεφτεστε η αλβανικη μειονοτητα να φτιαξει δικο της κομμα ; Σκεφτεστε αλβανο αντιδημαρχο στην Θεσπρωτια να κινει θεμα τσαμηδων ;Ετσι κι αλλιως η αλβανια σε 3-4 χρονια θα γινει μελος της ευρωπαικης ενωσης , γιατι τετοια βιασυνη να τουε δωσουν τετοια δικαιωματα , αφου θα καταργηθουν οι πρασινες καρτες ,για αυτους και θα λυθει το προβλημα διαμονης τους ;
    Συνεχιζοντας , μπορουν να ψηφιζουν οι : παρ. α) (Είναι κάτοχοι «Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς» (ΕΔΤΟ) ή τίτλου διαμονής ως μέλη οικογένειας κατόχου τέτοιου Δελτίου και έχουν συμπληρώσει, από την υποβολή της αίτησης για την απόκτηση του Δελτίου ή τίτλου αντίστοιχα, πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.) ΣΧΟΛΙΟ . Υπαρχουν πολλοι αλβανοι που εχουν παρει τετοια δελτια . ποιος θα το ελεγξει ; Παρ. β) ( Είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2910/2001 (ΦΕΚ Α’ 91) και της παραγράφου 2 του άρθρου 91 του Ν. 3386/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.) ΣΧΟΛΙΟ .ΓΙΑΤΙ πρεπει αυτοι να ψηφιζουν ;
    ε). (Είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με το άρθρο 94 του ν. 3386/2005, όπως ισχύει, εφόσον, έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.) ΣΧΟΛΙΟ . ΓΙΑΤΙ ; στ).( Έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες ή έχουν υπαχθεί στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, των μελών της οικογένειάς τους συμπεριλαμβανομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του προϊσχύσαντος π.δ/τος 61/1999, (Φ.Ε.Κ. Α, 63), καθώς και των π.δ/των 90/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 138), 96/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 152), 167/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 223) και 81/2009 (Φ.Ε.Κ. Α, 99), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, εφόσον έχουν συμπληρώσει συνεχή πενταετή και νόμιμη διαμονή στη χώρα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος.)
    ΣΧΟΛΙΟ . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να ψηφιζουν και οι πολιτικοι προσφυγες !
    Αρθρο 15 Δικαίωμα του εκλέγεσθαι . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ .Δηλαδη καποιος που ζει εδω 5 χρονια χωρις να ξερουμε αν ηταν στην χωρα του εγκληματιας μπορει να βαζει υποψηφιοτητα για δημαρχος!
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ . Ξερει κανεις σας ποσοι ειναι αυτοι οι δικαιουχοι της Ελληνικης ιθαγενειας ; Νομιζετε οτι παρεχοντας αφειδως την ιθαγενεια σε τοσους πολλους μεταναστες απο τοσο διαφορετικες κουλτουρες και πολιτισμους θα προσφερετε καλο στην κοινωνια καθως και ειρηνη μεταξυ των κατοικων αυτης της χωρας ;Κανοντας Ελληνες τους αλβανους θα υπηρετησουν στον Ελληνικο στρατο;Σε περιπτωση κρισης με την αλβανια ποιανου το μερος θα παρουν , αφου στην χωρα τους θεωρουν οτι ο μεγαλυτερος εχθρος τους ειναι οι Ελληνες και ας ζουν χαρη σε εμας και το συναλλαγμα που στελνουν οι συμπατριωτες τους ;ΓΙΑΤΙ προσπαθειτε να δημιουργησετε τοσο μεγαλες και ισχυρες μειονοτητες μεσα στην ηδη προβληματικη κα ιετοιμη για χρεωκοπια χωρα μας .ΓΙΑΤΙ τετοια βιασυνη να Ελληνοποιησετε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ
    χιλιαδες ξενους ; Σιγουρα χρειαζεται καποια μεριμνα για τα φτωχα παιδακια που ερχονται απο διαλυμενες χωρες , αλλα αυτο ρυθμιζεται με τις αδειες παραμονης και οχι με τις ακρατες Ελληνοποιησεις .Και επιτελους να βαλετε ποσοστωση οπως κανουν ολες οι χωρες της ενωσης . Ποσους μπορει να αντεξει ακομη η εξαντλημενη ΕΛΛΑΔΑ . Θα κινδυνεψει να διαλυθει και η ιδια στο τελος!Με αυτο το νομοσχεδιο θα περασετε το μηνυμα οτι εδω ειναι η γη της επαγγελιας και θα ερχονται πλεον ολοι οι ξενοι κατα κυματα .Εχετε αναρωτηθει πως θα δεχτει η ευρωπαικη ενωση αυτες τις αθροες Ελληνοποιησεις , γιατι ταυτοχρονα γινονται οι μεταναστες και πολιτες της ενωσης και μπορουν να ταξιδευουν χωρις βιζα σε ολη την ευρωπη;
    Αληθεια γιατι φοβαστε το δημοψηφισμα ;Πιστευετε οτι εχετε το δικαιωμα να παρετε μια τετοια αποφαση που θα επηρεασει το μελλον της χωρας χωρις να ρωτησετε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; Οι εποχες που η ΕΛΛΑΔΑ δανειζονταν για να κανει εργα περασε . Τι θα κανουν ολοι αυτοι που θα μεινουν χωρις δουλεια ;Θα τους πληρωνει ο οαεδ αφου θα ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ