Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:38 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

    Οι βιαστικές επιλογές πάντα βλάπτουν την χώρα, θα πρέπει η συγκεκριμένη συζήτηση να ανοίξει προσ την κοινωνία και κάθε επιλογή να συζητηθή διεξοδικά.
    Τα αναμενόμενα ωφέλη θα είναι σαφώς λιγοτερα από τα προσδωκώμενα.

    Ενώ το χάσιμο θα είναι τεράστιο, μην γίνει λοιπόν τίποτε το βιαστικό και να σας θυμίσω ότι μόνο η Αμερική έχει καταφέρει τους να ενσωματώσει τουσ μετανάστες και να τους κάνει να αισθάνονται πρώτα Αμερικανοί και μετά οτιδήποτε άλλο. Στην χώρα μας αν ρωτήσουμε πχ ένα Αλβανό δεύτερης γενιάς τι αισθάνεται θα πει Αλβανός αυτό σημαίνει αυτομάτος τεράστιο πρόβλημα.

    Όλα είναι θέμα σχεδιασμού και ειδικά της εκπαιδευτικής μας πολιτικής όσον αφορά τους μετανάστες.

    Κλείνοντας θα ήθελα να πω εκφράσω την πίστη ότι κανένας Έλληνας δεν θα προβεί στην πράξη αυτή με ελαφρά την καρδία.

    Η τοποθέτηση μου αφορά την επι της αρχής συζήτηση του συνόλου των άρθρων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:19 | Ιωάννης Χρήστου

    ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ στην απόκτηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς οι οποίοι ΔΕΝ είναι Έλληνες, δεν έχουν σχέση με τα ελληνικά ήθη και έθιμα την παράδοση, τον τρόπο ζωής μας, την Ορθοδοξία μας, την Ιστορία μας.

    Θεωρώ ότι λίαν κακώς υπάρχουν ήδη τόσοι ξένοι στην Ελλάδα και ζητώ την απέλασή τους διότι αλλιώνεται το ελληνικό στοιχείο, μιγαδεύεται το ελληνικό αίμα και ξεχνιούνται οι παραδόσεις μας.

    Όλοι μας καθημερινά κάνουμε μεγάλη υπομονή με τις ξενόφερτες καθημερινές δραστηριότητές τους και το δημόσιο ελληνικό χρήμα κατασπαλείται σε δαπάνες δικές τους ενώ θα μπορούσε να επενδυθεί για την υγεία, την εκπαίδευση και την οικονομική ανάκαμψη πρωτίστως.

    Η πρότασή σας αποτελεί θρασυτάτη ύβρη απέναντι στην μακραίωνη ιστορία και παράδοσή μας.

    Δε γνωρίζετε ότι αν δώσετε δικαιώματα στους αλλοδαπούς όχι μόνο θα επιθυμούν να εξισωθούν με εμάς αλλά θα ζητήσουν και δικαιώματα επιβολής; Τι θα επέλθει στο μέλλον τότε; Αλβανικό κόμμα στην βουλή; Κάποιος αλβανός μουσουλμάνος πρωθυπουργός ο οποίος θα επιβάλει ως δεύτερη γλώσσα τα αλβανικά;

    Δεν προτείνω αλλά ΑΠΑΙΤΩ ως Χριστιανός Ορθόδοξος Έλλην, η Ελλάδα να κοιτάξει το δικό της συμφέρον και να επενδύσει στα δικά της παιδιά.

    Το πείραμα της παγκοσμιοποίησης απέτυχε επί μεγάλου Αλεξάνδρου και θα αποτύχει πάλι με μαθηματική ακρίβεια, διότι πολύ απλά κάθε λαός έχει το δικό του χρώμα, τη δική του γλώσσα, παράδοση, θρησκεία και κοιτάζει το συμφέρον του. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα.

    Το παγκόσμιο (αμερικανικό) σύστημα είναι εξαιρετικά χαζό διότι αντί να επενδύσει στις παραπάνω διαφορές, επενδύει στα κοινά χαρακτηριστικά των λαών. Επειδή όμως είναι ελάχιστα τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά, τι κάνει; Τα δημιουργεί. Πώς; Αφαιρώντας ό,τι δημιουργεί ταυτότητα ενός λαού και εμποροποιώντας νέα μοντέλα τα οποία δεν σχετίζονται με καμία παράδοση. Όμως αυτό δεν είναι αποδεκτό απο τους ομοιογενείς λαούς διότι έχουν ιστορία χιλιάδων ετών (και όχι μόλις τετρακοσίων όπως οι Η.Π.Α. με τον ανομοιογενή πληθυσμό). Έτσι επιβάλουν πολέμους και διατροφικές στερήσεις σε τρίτες χώρες ώστε να πραγματοποιήσουν με τις μεταναστεύσεις την ανομοιογένεια. Τι συμβαίνει όμως όταν σε μία χώρα υπάρχει πολυμορφία και άρα διάσταση απόψεων; Παίρνει τα ηνία της πολιτικής εξουσίας αυτός ο οποίος έχει δημιουργήσει αυτό το παιχνίδι και παίζει με τους δικούς του κανόνες. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Η.Π.Α.

    Ας χτυπιέται ο παρανοικός Κίσινγκερ και όσοι ακολουθούν τα βήματά του ελπίζοντας ότι θα τους αποδοθούν εύσημα και προαγωγές. Αλλοίμονό τους απο Θεό και ανθρώπους!

    Τονίζω και υπογραμμίζω ότι το συμφέρον της Ελλάδας δεν είναι στην Ευρώπη (αν και ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία είναι συμπαθής) και φυσικότατα όχι στην Αμερική!.

    Το συμφέρον της Ελλάδας είναι στην ανατολή. Πρέπει να κάνουμε συμφωνίες με την Ρωσσία, ακόμα και με την Κίνα (λόγω μάλιστα πολλών κινέζων μεταναστών). Πίσω απο την Τουρκία και τα Σκόπια είναι οι Η.Π.Α. Η Ευρώπη θα μείνει αμέτοχη σε έναν απευταίο πόλεμο. Πρέπει να έχουμε ισχυρότατους και πολλούς σύμμαχους έστω και αν βρίσκονται μακρυά (όχι μουσουλμάνους και εβραίους όμως), διότι ασκούν σημαντικότατη επιρροή στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

    Δείτε το παρακάτω το άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μη βιαστεί κανείς να πει ότι αναφέρεται μόνο στους λαθρό-μετανάστες διότι και οι ‘νόμιμοι’ μετανάστες στην ουσία λαθραίοι είναι αφού πούλησαν την χώρα τους για να φορτωθούν σε εμάς (και έτσι θα πουλήσουν πάλι την Ελλάδα, όταν τους δοθεί η ευκαιρία).

    Εξαιρώ τους Ρώσσους οι οποίοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αγία Ελλάδα, πραγματικοί μας φίλοι, αδελφοί και σύμμαχοι. Οπωσδήποτε επιθυμώ και ελπίζω σε μέλλουσες κρατικές συνεργασίες μαζί τους.

    A. ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;

    1. Πτώση κατά 70% της βαριάς εγκληματικότητας

    2. Πτώση κατά 90% των ληστειών, τσαντάκιδων, μικροκλοπών, βιασμών, κ.λ.π.

    3. Αύξηση του τζίρου της αγοράς καθώς το συνάλλαγμα που σήμερα φεύγει με τους λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες θα μείνει εδώ.

    4. Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 90%

    5. Αύξηση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά 40% καθώς αυτό βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας, και οι λαθρομετανάστες σήμερα είναι πάνω από το 60 % του εργατικού
    δυναμικού κάτι που δημιουργεί περίσσιο εργατικό δυναμικό στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι οι Έλληνες και να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργατών και λιγότεροι θέσεων.

    6. Μείωση κατά 40% δαπανών στην υγεία, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες είναι ανασφάλιστοι ενώ κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας όντας ασφαλισμένοι σε κοινωνικά ταμεία όπως η Πρόνοια.

    7. Μείωση του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου κατά 90%. Οι λαθρομετανάστες σήμερα ανενόχλητοι πωλούν λαθραία προϊόντα από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ΦΠΑ, ούτε Φόρους και τα χρήματα στο τέλος καταλήγουν στο εξωτερικό.

    8. Μείωση άστεγων κατά 90%

    9. Μείωση χρηστών ναρκωτικών κατά 50%

    10. Μείωση εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%

    11. Μείωση μελλοντικών θυμάτων εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%

    12. Μείωση διαφόρων παρανομιών, πλαστογραφίες κ.λπ κατά 90%

    13. Μείωση εμπρηστών κατά 85% καθώς από πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι το 85% των εμπρηστών ήταν οι Αλλοδαποί.

    14. Μείωση του κινδύνου για την χώρα μας από μειονότητες που μπορεί να έχει διαμελιστικό χαρακτήρα

    15. Μείωση πολυπολιτισμικών συγκρούσεων στην χώρα μας.

    16. Μείωση θρησκευτικών μειονοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις.

    17. Μείωση της ακρίβειας, λιγότεροι κατανάλωση και περισσότερα προϊόντα ανά καταναλωτή, δημιουργούν ανταγωνισμό και μείωση των τιμών.

    18. Πολιτιστικοί αναβάθμιση της χώρας μας καθώς οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες υποβιβάζουν το κύρος της χώρας διεθνώς.

    19. Αύξηση του τουρισμού, και ιδιαίτερα καλών τουριστών, λόγο των λιγότερων κλοπών και εγκλημάτων που δέχονται και οι τουρίστες από τους λαθρομετανάστες.

    20. Μείωση φόρων καθώς μειώνονται ανάγκες των πολιτών και αυξάνεται η ποιότητα ζωής.

    21. Μείωση των Δημοτικών τελών, και άλλων εισπράξεων υπέρ του δημοσίου που οφείλονται στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

    22. Καλύτερη παιδεία, με τα τον ίδιο προϋπολογισμό θα αυξηθεί τα επίπεδο της παιδείας στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε λιγότερους μαθητές και περισσότεροι δαπάνη ανά μαθητή.

    23. Μείωση κατά 20% του Προβλήματος της λειψυδρίας, καθώς θα χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό ανά κάτοικο.

    24. Μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.

    25. Μείωση κοινωνικών προβλημάτων, μείωση του ρατσισμού διότι αυτό οφείλεται στις παρανομίες και εγκλήματα των λαθρομεταναστών.

    26. Μείωση της κίνησης στους δρόμους και μείωση των προβλημάτων πάρκινγκ.

    27. Μείωση της ρύπανσης διότι περισσότεροι λαθρομετανάστες έχουν αυτοκίνητα παλαιά με μεγαλύτερη ρύπανση.

    28. Αύξηση και καλύτερη ασφάλεια για την χώρα, όντας ένα εθνικό κράτος κινδυνεύουμε από έξω αλλά ΌΧΙ εσωτερικά.

    29. Καλύτερη ελευθερία κίνησης, διότι είναι αδύνατον να κινείσαι ελεύθερα σήμερα, σε σημεία που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες και όταν ξέρεις ότι πιθανόν να σε επιτεθούν.

    30. Λιγότεροι φτωχοί στην χώρα μας και περισσότεροι ευκατάστατοι, διότι περισσότεροι φτωχοί είναι εξ ανατολών λαθρομετανάστες.

    31. Λιγότερες δαπάνες από επιχειρήσεις σε θέματα ασφαλείας της επιχείρησης και φτηνότερα προϊόντα , διότι σήμερα έχουμε τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγο των δαπανών από την μεριά των επιχειρήσεων στην
    ασφάλεια, αυτές δαπάνες όμως χρεώνονται από την επιχείρηση εν συνεχεία στο προϊόντα τα οποία πληρώνει ο καταναλωτής.

    32. Περισσότερα χρήματα στους πολύτεκνους, καθώς περισσότεροι σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες πολύτεκνοι που πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο.

    Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δεινά μας οφείλονται στους λαθρομετανάστες, οι Αμερικανό κυβερνώμενοι πολιτικοί από την Άκρα Αριστερά έως και την Άκρα δεξιά δυστυχώς υπηρετούν συμφέροντα που οδηγούν μελλοντικά σε διαμελισμό της Ελλάδος όπως αυτό που έγινε με την Γιουγοσλαβία Οι πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά και απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα δεν σέβονται την Πατρίδα τους εκτός και αν θεωρούν άλλη χώρα για Πατρίδα τους ; Δεν έχουν αξίες και αρχές, στερούνται του εθνικού φρονήματος καθώς όλες οι πράξεις τους έως τώρα
    ζημιώνουν την Πατρίδα μας. Εσύ θα αφήσεις στα παιδιά σου μια χώρα διαλυμένη, αν το παιδί σου είναι σήμερα 5 ή 6 ετών αγγελούδι, σκέψου πώς σε 15 χρόνια θα είναι 20 ετών. Και σε 15 χρόνια όπως πάμε θα έχουμε 15 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα θεωρούνται ώς ομάδες
    μειονοτήτων, και μπορεί να αναγνωριστεί ένα μέρος της Ελληνικής γης ως ανεξάρτητο κράτος από άλλο ισχυρότερο κράτος όπως Αμερική, Ρωσία, κ.λπ Τότε το παιδί σου θα κληθεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του από ξένους διεκδικητές, αυτούς δηλαδή που σήμερα εσύ δέχεσαι ως φτωχούς λαθρομετανάστες.

    Αν θέλεις να βοηθήσεις στους λαθρομετανάστες να ξέρεις ότι τροφοδοτείς τους αυριανούς δολοφόνους του παιδιού σου.

    Πηγή: http://elekklesia.blogspot.com/2009/12/blog-post_5523.html

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:04 | Βίλη

    Έχω μείνει πράγματι άφωνη από τα μέχρι τώρα σχόλια που έχω διαβάσει για τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

    Ε’ιναι απολύτως σωστή κι αναγκαία η νέα νομοθετική ρύθμιση. Είναι αναγκαία διότι αυτό το μέτρο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο (αν όχι τον πιο ανώδυνο) για την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στη΄ν ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος ότι εάν στους μετανάστες δοθούν οι ευκαιρίες ( με την απόκτηση ιθαγένειας κλπ) για μια αξιοπρεπή διαβίωση στη χώρα μας θα περιοριστεί η παρανομία, η βία.

    Γιατί ένα παιδί δέυτερης γενιάς αλλοδαπών το οποίο γεννιέται στην Ελλάδα να μην αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια? Εφόσον θα μεγαλώσει εδώ, στην ελληνική κοινωνία θα ζεί, την ελληνική γλώσσα θα μιλάει? Εάν δεν του δοθεί η ευκαιρία αυτή για πρόοδο, δε θα είναι πιο εύκολο να παρανομήσει, να στραφεί σε άλλους δρόμους που θέτους σε κίνδυνο την α΄σφάλεια τη δική του αλλά και τη δική μας. Δεν υπάρχει πλέον εμείς κι οι άλλοι. Όσοι προσφέρουν σε αυτή τη χώρα, ζουν εδώ εργάζονται εδώ, μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ, σπουδάζουν εδώ στα πανεπιστήμιά μας (!) πόσο μάλλον γεννιούνται εδώ πρέπει να έχουν και δικαιώματα.

    Δε θέλουμε θυμωμένους μετανάστες. Η βία κι η αδικία φέρνει βία κι όσοι μεγαλώνοιυμε παιδιά σίγουρα δεν επιθυμούμε θυμωμένους ανθρώπους κι αδικημένους να ζουν δίπλα μας ή να εργάζονται για εμάς.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:38 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΙΧΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 9ΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ,ΟΧΙ ΔΙΠΛΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ,ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ , ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ 18 ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΚΟΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:54 | Νέλλη

    Κε Πρωθυπουργέ και Υπουργοί,

    Η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Η Ελλάδα απειλείται από γειτόνους οι οποίοι δεν έχουν και τις καλλίτερες προθέσεις γι αυτήν. Γι’αυτό το λόγο δεν νομίζω ότι είναι σωστό να δώσουμε ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα οι περισσότεροι που είναι από μακρινές χώρες όπως Πακιστάν, Αφγανιστάν και από το πρώην ανατολικό μπλόκ νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι έμποροι ναρκωτικών, νταβατζήδες κλπ.κλέφτες και απατεώνες. θα ήταν καλλίτερο λοιπόν να βοηθηθούν στην χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι να τους μαζεύουμε εδώ να πλένουν τζάμια και να ζητιανεύουν. Έχουν γεμίσει όλοι οι δρόμοι με ανάπηρους που τους βάζουν να ζητιανεύουν και τους παίρνουν τα χρήματα κάποιοι έξυπνοι. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους διώξετε από την χώρα. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει αυτό το χάλι.
    Σας ψηφίσαμε για να φέρετε την Ελλάδα σε ηρεμία και να την κάνετε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα και όχι να κρατήσετε εδώ όλους τους λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κλέφτες και εμποροι ναρκωτικών. Το ξέρετε ότι οι ελληνικές οικογένειες στενάζουν και χάνουμε τα ελληνόπουλα από τα ναρκωτικά.
    Εσείς όπως πάει θα μας κάνετε μουσουλμανικό κράτος, σκεφτήκατε τι θα γίνει σε μερικά χρόνια από αυτους τους μουσουλμάνους.

    Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να μην έχει λόγο για τόσο σοβαρό θέμα που τον αφορά.

    Ευχαριστώ, και πιστεύω ότι θα λάβετε υπόψη της γνώμη του λαού γιατί αλλιώς σας βλέπω πάλι Αντιπολίτευση και για αυτούς τους λόγους που γράφω παραπάνω θα είναι είσθε για πολλά-πολλά χρόνια. Διότι τον έλληνα όλες οι Κυβερνήσεις τον έχετε καταστρέψει οικονομικά αλλά τουλάχιστον αφήστε τον να ζει σε μία ήρεμη χώρα ήσυχα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:20 | Mha yai

    Το αρθρο 1 δεν χρειαζετε 1Α ! Ειταν και ειναι ξεκαθαρο ! Ελληνας απο Ελληνα η Ελληνιδα !
    Το συστημα που θελετε να μας επιβαλλετε το εχουν εφαρμωσει αλλα κρατοι της Ευρωπης χωρις επιτυχια .
    Οι αλλοδαποι εχουν ξεκαθαρα την συνειδηση τον γοννεων τους , δεν θα γεινουν ποτες Ελληνες στην καρδια !
    Σαν Ελληνας μεταναστης εχω δει τα αποτελεσματα στο μερος οπου μενω , μετα απο 5 γενιες μονο 1/20 δηλωνει ετοιμος να πολεμησει(επισημη επισκοπηση) για το κρατος οπου μενει και γεννηθηκε . Και οχι μονο , ειναι ο κυριοτερος παραγοντας εγκληματικοτητας .

    Να αποσηρθει αμεσα αυτη η αλλαγη !

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:13 | Γιώργος Νεμεσιάδης

    Οταν υποχρεωτικά υπηρέτησα την πατρίδα για 21 μήνες της ζωής μου το είδα σαν μία αγγαρεία, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της αγγαρείας έδωσα και ένα αναθεματισμένο όρκο να φυλάω τη πατρίδα.
    Σε κόντρα των καιρών είμαι από τους ανθρώπους που μένουν πιστοί στους όρκους και τις υποσχέσεις τους και περιμένω με χαρά την ημέρα που θα δοθεί το στρατιωτικό κέλευσμα να προσέλθουν αυθόρμητα οι χιλιάδες των Ελλήνων που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τους προδότες να σβήσουν το Ελληνικό έθνος από την Ιστορία.
    Οταν κατέβηκε το κόμμα σας στις εκλογές, με δόλιο τρόπο παραλείψατε να κάνετε έστω και μία αναφορά στις προθέσεις σας να βάλετε ταφόπλακα στην έννοια του έθνους στον Ελλαδικό χώρο, και τώρα προσπαθείτε να εκτελέσετε ένα πληρωμένο συμβόλαιο σε κάποιους που μόνο ο πρωθυπουργός σας γνωρίζει.
    Εβλεπα σε απευθείας σύνδεση τα μούτρα όλων στο υπουργικό συμβούλιο την ώρα που απαγγέλατε τους στίχους της προδοσίας, ενώ παίζατε ένα θεατρικό μονόλογο με ένα παπά, που εάν ζούσε ο μακαριότατος Χριστόδουλος, θα τον ξύριζε με τα ίδια του τα χέρια, μόνο και μόνο γιατί δέχτηκε να είναι παρόν την ώρα που εσείς εκστομίζατε τις ύβρεις προς όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους διαχρονικά για να υπάρχει σήμερα ζωντανό το Ελληνικό έθνος.
    Στο κράτος που ο κάθε λαθρομετανάστης βγάζει χαρτιά λαδώνοντας δημόσιους υπαλλήλους, θέλετε να μας πείτε οτι λαδώνοντας δημόσιους υπαλλήλους θα έρθει το τέλος του Ελληνικού έθνους?
    Ειστε τόσο γελοίοι που πιστεύετε οτι η ιστορία θα γράψει οτι το Ελληνικό έθνος έσβησε, οχι από κάποιο πόλεμο, όχι από κάποια εισβολή βαρβάρων, αλλά επειδή οι κάτοικοί του δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την προδοσία ενός πρωθυπουργού και την συνέργια κάποιων διεφθαρμένων δημοσίων υπολλήλων?
    Ειστε σοβαροί?
    Μου ζητάτε να δεχτώ οτι τα μικρά χωριά στις άκρες της χώρας θα έχουν αλβανό δήμαρχο που θα έχει την αλβανική σημαία κρεμασμένη στο δημαρχείο?
    Μου ζητάτε να δεχτώ οτι θα έχω Πακιστανό αντιδήμαρχο που θα μου καθορίζει τη καθημερινότητά μου στην Αθήνα?

    Κύριοι να πάτε εσείς να ζήσετε, όπου σαν κάνει ορεξη και να αφήσετε σε αυτόν το τόπο να ζούνε οι λίγοι Ελληνες που εμειναν στον πλανήτη.

    Ετσι και αλλιώς με την προδοτική πολιτική σας (και της ΝΔ), σβήνουμε σαν έθνος με την υπογεννητικοτητα που μαστίζει τα νέα ζευγάρια και εσείς δεν κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε αυτό, απεναντίας προσπαθείτε με μανία να βάλετε όσους περισσότερους αλλοδαπούς μπορείτε στη χώρα μας για να μας τελειώνετε όσο το δυνατόν ταχύτερα.

    Η συμβουλή μου προς εσάς, είναι να αυξήσετε τα μέτρα ασφαλείας της βουλής, γιατί με αυτά που κάνετε θα έρθετε αντιμέτωποι με στρατιές 40ρηδων Ελλήνων που δε θα σταματούν σε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και παρέα με τα ΜΑΤ που εσείς θα έχετε βάλει να σας προστατεύουν θα μπούνε μέσα στη βουλή να σας βρούνε… και δε θα είναι για να σας πούνε τα κάλαντα, αλλά για να σας οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο Γουδί που θα έχει στηθεί στο χώρο της πλατείας Συντάγματος.

    Αυτή είναι η γνώμη μου ως Ελληνα, μην την υποτιμήσετε γιατί καμιά φορά τα σχέδια που καταστρώνετε μπορεί να σας διαψεύσουν και μετά να μην έχετε που να κρυφτείτε.

    Εάν θέλετε κύριοι να γεμίσετε τις Ελληνικές φυλακές με 40ρηδες Ελληνες οικογενειάρχες τότε, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:59 | krisaion

    Με αυτή τη λογική αν βάλλω υποψήφιος με νέο κόμμα καί γίνω κυβέρνηση,θα επαναφερω τη θανατικη ποινή χωρίς να ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων..
    Έτσι με νομοθετικό διατάγμα;
    Αν είναι τόσο απλά να αλλάζεις το Σύνταγμα , σύντομα θα επέρθει το χάος…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:54 | Μανώλης

    Για τέτοιου είδους σοβαρά θέματα το Σύνταγμα μας προβλέπει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

    Δεν είναισωστό να αφαιρείτε δικαιώματα από τον Ελληνικό Λαό, χωρίς να τον ρωτάτε… πόσοι από τους γονείς μας γνωρίζουν και έχουν ΙΝΤΕΡΝΕΤ;;;

    Εξ άλλου αν κρίνουμε από τη διαβούλευση για το Επίδομα Κοιν. Αλληλεγγύης που τίποτα δεν λάβατε υπόψη σας… (αφού τσιγκουνευθήκατε να δώσετε κάτι ψίχουλα στις οικογένειες με πάνω από 6 παιδιά…) πως θα πεισθούμε ότι αυτή είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;;

    για αυτό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…ΤΟΛΜΗΣΤΕ!

    Δυστυχώς με ξεγελάσατε και σας ψήφισα…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:25 | Aρτεμις Φ

    Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας. Η ιθαγένεια δεν μπορεί να δίνεται στον οποιοδήποτε διαμένει λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Ιδίως όταν η πλειονότητα των μεταναστών προέρχονται από γείτονες χώρες με κακόβουλα σχέδια για την ανεξαρτησία μας και την ακεραιότητα των εδαφών μας. Δεν μπορείτε να καταστρέψετε αυτή τη χώρα μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
    Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον της χώρας πρέπει να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός!
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ !!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:40 | ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ

    Θα γίνει η Ελλάδα Κόσσοβο.Δεν έχετε το δικαίωμα να υπονομεύεται το μέλλον των παιδίων μας. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό θα είναι προδοσία. Θα διώξετε τα παιδιά μου. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ για να μιλήσει ο λαός πριν αλλοιθεί ανεπανόρθωτα η σύνθεσή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:11 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

    Ο νόμος αυτός είναι απολύτως απαραίτητος για να απαγκιστρωθεί επιτέλους η Ελλάδα από νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος που συντηρούν την κοινωνική οπισθοδρόμηση της χώρας μας. Το σχέδιο νόμου αυτό πρέπει να περάσει έτσι ακριβώς όπως διατυπώνεται από την Ελληνική Βουλή και τα παιδιά αυτά να γίνουν Έλληνες όπως ακριβώς ονειρεύονται και να γινουν κοινωνοί αυτής της μεγάλης πατρίδας. Η Ελλάδα υφίσταται σε αυτό το γεωγραφικό χώρο αφομοιώνοντας με τον πολιτισμό της και την παράδοσή της όλους όσους πέρασαν από αυτή «την τυφλή γλώσσα της Γεωγραφίας», (Διονύσης Σαββόπουλος), Πέρσες, Γαλάτες, Ρωμαίους, Γότθους, Βυζαντινούς, Άβαρους, Άραβες, Ρώσους, Βίκινγκς, Σταυροφόρους, Φράγκους, Ενετούς, Τούρκους και ένα σωρό άλλους επιδρομείς σε πείσμα όσων «Ελλήνων» δοσιλόγων συνεργάστηκαν με όλους αυτούς για το προσωπικό τους όφελος. Η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε για το πρόγραμμά της και αυτό πρέπει να τηρηθεί. Το νομοσχέδιο να περάσει από την Ελληνική Βουλή το συντομότερο για να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν υποστεί οι ξένοι μας και τα παιδιά τους. Τότε μόνο θα ελπίζουμε σε κοινωνική ειρήνη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:47 | Όλυμπος

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010, 23 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!
    ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΟΤΙ, ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ : ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ. ΟΠΟΙΟΙ-ΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ. ΟΤΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ-ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:
    ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΠΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:59 | Γιώργος

    Υπηκοότητα ναι, ιθαγένεια όχι, ψήφο όχι.
    Συμφωνώ με τον ΦΙΛΟΘΕΟ (στην πρώτη σελίδα των σχολίων)που επισημαίνει:

    Κατά πρώτον η ιθαγένεια κληρονομείται και δεν αποκτάται όπως η υπηκοότητα για την οποία συμφωνώ φυσικά με προϋποθέσεις.

    Δεύτερον, δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να αισθανθεί ένας Νιγηριανός ή Πακιστανός και Ινδός, κατά τον εορτασμό εθνικών επετείων όπως η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου.

    Τρίτον και τελευταίο, δε νομίζω ότι είναι σωστό μετά από 20-30 χρόνια να έχει η Ελλάδα Πρωθυπουργό, Υπουργό ή Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων αλλοδαπό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:34 | Βικυ Πρωτοπαπα

    Ποιος σας δινει το δικαιωμα να μοιραζετε ιθαγενειες?Ρωτησατε εμας τον λαο?γι’αυτο σας βαλαμε στην εξουσια?για να βοηθησετε στην δημιουργια της » μεγαλης Αλβανιας»?Ντροπη και αισχος.Ανθελληνες!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:41 | Kostas

    Με τετοια γελοια νομοσχεδια υπερ των ξενων δεν προκειται να ξαναψηφισω το πασοκ. Εγω ψηφισα το πασοκ για να φτιαξει την οικονομια και οχι για να καθεται να χαριζει στον καθε ξενο την Ελληνικη υπηκοοτητα.

    Αρκετοι απο αυτους τους ξενους θα επρεπε η να επαναπροωθουνται πισω στις χωρες τους η τουλαχιστον θα επρεπε να παιρνανε απο διαγωνισμο εφοσον θελουν την υπηκοοτητα (οπως ακριβως γινεται και στην Γερμανια) και οχι να καθομαστε να τους το παιζουμε «Μητερα Τερεζα των Βαλκανιων» και να ειμαστε «μπατε σκυλοι αλεστε» και «περαστε κοσμε»…

    Ολοι οι πολιτικοι αυτης της δεκαετιας-εικοσαετιας τελικα ειστε ξενοδουλοι, γραφειοκρατες, αφελης, πολυλογαδες και διεφθαρμενοι.
    Λειπουν οι πραγματικοι ηγετες με πραγματικο πατριωτισμο οπως ηταν ο Ελευθεριος Βενιζελος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:30 | Nektarios Lykiardopoulos

    Αυτό είναι καθαρά ένα ανθελληνικό σχέδιο. Είναι ντροπή ακόμα και το γεγονός ότι σκεφτόμαστε το δημοψήφισμα!
    Μαιευτήριο της Ασίας και της Αφρικής θα γίνει η Ελλάδα και΄κάτι τέτοια σχέδια οδήγησαν οι προδοτικές κυβερνήσεις του παρελθόντος και θα υλοποιήσουν οι προδοτικές κυβερνήσεις του παρόντος.. Ελπίζουμε σε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση του μέλλοντος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:04 | Κωνσταντίνος Δ. Τσιακμάκης

    Κατά τη γνώμη μου, οι διαφορετικοί λαοί είναι ένα στοιχείο που ομορφαίνει τον κόσμο μας, είναι μια κληρονομιά για τον πλανήτη και τον πολιτισμό μας. Σε τι θα ωφεληθούμε αν καταστρέψουμε αυτή την ομορφιά; Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις στην Ολλανδία Ολλανδούς, στην Κένυα Κενυάτες και στην Ελλάδα Έλληνες.
    Δυστυχώς, σήμερα τον πολυπολιτισμό τον νοούμε ως το ακατάσχετο ανακάτεμα ανθρώπων διαφορετικής φυλής ή πολιτισμού. Πολύ φοβάμαι πως έτσι θα οδηγηθούμε στον απολιτισμό μιας απροσδιόριστης μάζας ανθρώπων.
    Από τη μέρα που άκουσα για το εν λόγω νομοσχέδιο έχω απογοητευθεί. Τους μετανάστες πρέπει να τους βοηθήσουμε να γυρίσουν στις πατρίδες τους προσφέροντάς τους κίνητρα μεταξύ αυτών και οικονομικά.
    Πιστεύω ότι από τη διαδικασία νομιμοποίησης θα βγούμε χαμένοι μακροπρόθεσμα κυρίως στον πολιτισμικό τομέα. Όταν άλλοι αναζητούν την χαμένη τους ταυτότητα εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν τη χάσαμε ποτέ. Αν αρχίσουμε να εντάσσουμε μετανάστες, αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τον ερχομό και ένταξη όλο και περισσότερων που νομοτελειακά θα αλλοιώσουν τα πολιτισμικά μας στοιχεία.
    Εν πάσι περιπτώσει, θέλω μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, με όλα τα καλά και τα κακά που αυτοί κουβαλούν, με τον πολιτισμό τους, με τους καβγάδες τους, με τις ιδιοτροπίες τους και τα ελληνικά χαρακτηριστικά τους.
    Δυστυχώς, πρέπει να σας πω ότι σε περίπτωση που προωθήσετε τελικώς το νομοσχέδιο, τα ονόματά σας δύσκολα θα αποφύγουν την αναγραφή τους με μαύρα γράμματα στην ιστορία αυτού του τόπου. Μην παρασύρεστε από εφήμερες ιδέες και πρόσκαιρες αντιλήψεις. Καταλαβαίνω την ηθική και ιδεολογική ανάγκη που νοιώθετε για να προχωρήσετε, παρά ταύτα πρέπει να σας πώ ότι μπορεί να κάνετε λάθος. Έχουμε, ως Έλληνες, τεράστιες παρακαταθήκες για να ασχοληθούμε, να διαφυλάξουμε και να εξελίξουμε. Αν δεν ενδώσουμε και διατηρήσουμε αυτά που με πολύ αγώνα και αίμα δημιούργησαν οι πρόγονοί μας, θα είναι οι απόγονοί μας υπερήφανοι για μας αλλά και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα μας αναγνωρίζει και θα μας τιμά.
    Τέλος, πέραν των ανωτέρω, θα πρέπει για ένα τέτοιο ζήτημα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφίσματος και μάλιστα να απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να περάσει. Καταλαβαίνετε ότι η αλλαγή που προωθείται είναι μεγάλη και θα επηρεάσει την χώρα μας για πάντα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:12 | ΚΟΤΣΙΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Νομιζω πως για ενα τετοιο θεμα τετοιας σημασιας θα επρεπε να αποφασισει ο Ελληνικος λαος μεσω δημοψηφισματος.
    Εκτος αν τρεμετε τα αποτελεσματα και δυσαρεστησετε καποιους περιεργους που μιλανε για open society χωρις την γνωμη των λαων.

    Εχουμε δημοκρατια?Αποδειξτε το.Αλλιως κινδυνευεται να χαρακτηριστειτε με διαφορα επιθετα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:20 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ)Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,ΤΟ ΚΥΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,ΦΥΓΑΔΩΝ ΚΛΠ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ(ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ) ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΟΥ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ:»ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
    ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:20 | δημητρης

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ,ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:40 | ΚΟΤΣΙΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Εγω πιστευω οτι το νομοσχεδιο θα πρεπε να αναγεφερεται ως «Αλβανοποιηση των Ελληνων» η’ «Εξω οι Ελληνες απ την Ελλαδα».Για ονομα του θεου 8α προκαλεσεται λαικη εξεγερση.Για να παρετε μια ιδεα της πραγματικοτητας θα πρεπει να μιλησετε με οικογενειες η’ ακομη και στα καφενεια θα ακουσετε την αληθεια.Αποκλειεται να την ακουσετε απ τα ΜΜΕ.Ο κοσμος εχει σιχαθει τις Ειδησεις,τους δημοσιογραφους ,τα παραθυρα και τους εκπροσωπους των κομματων.Ακομη και στο δημοψηφισμα μπορει να υπαρξει νο8εια.Ποιος δε 8υμαται το μαθητη εκ Αλβανιας που ειχε αναστατωσει την Ελλαδα θελωντας να γινει σημαιοφορος στην παρελαση και αργοτερα εφυγε στην Αμερικη και σε συνεντευξη ειπε «με πιεζαν να αισθανθω Ελληνας».Ακουσατε?Πως δεχεστε ανθρωπους που δεν αισθανονται Ελληνες να λεγονται Ελληνες?πως?με την πρωτη ευκαιρια θα στραφουν εναντιον μας.Το δεκεμβρη με οσα εγιναν βγηκε ενα μερος να ρημαξει περιουσιες.Φανταστειται το ιδιο μαζικο.Η’ με το παραμυθι με το κορανι.Ταξιδι να θελουμε να παμε στην Αμερικη 8α περασουμε απο χιλια μυρια κυματα,σκεφτειτε να θελουμε να γινουμε Αμερικανοι.Ισως σε αλλη ζωη.Σας Ευχαριστω.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:32 | Παναγιώτης

    Θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν ‘Ελληνική συνείδηση’ και να νοιώθουν Έλληνες. Ένα μέτρο είναι να αρνηθούν την υπηκοότητα της μέχρι εχτές πατρίδας τους (να μην έχουν δεύτερη υπηκοότητα).
    Να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό (Άνδρες και Γυναίκες).
    Δώστε πρώτα ΨΗΦΟ στους Έλληνες του Εξωτερικού στον τόπο διαμονής όπως επιτάσσει το Σύνταγμα (Έχουν Προτεραιότητα).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:13 | K.K.

    Φιλοξενία

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:53 | evita

    πολυ σωστο μέτρο. Ας τεέιωνουμε πλέον με το θεμα του «καθαρού» Ελληνα. Εμείς οι ίδιοι κακοποιούμε χρόνια τη χώρα μας και τη πατριδα μας, πολύ πριν ερθει το μεταναστευτικό κύμα, με τον να κλέβουμε ο ένας τον άλλο, να καταστρέφουμε το περιβάλλον μας για ίδιο ώφελος, να μην εχουμε ιχνος κοινωνικής συνείδησης, να εκμαυλίζουμε τα παιδιά μας με τα χρηματα και να τα στερουμε απο τη προσοχη και την φροντιδα μας. Αυτα είναι τα προβλήματα της χώρας μας δεκαετίες τωρα και όχι οι μετανάσετς που σε πάρα πολλες περιπτωσεις έχουν προσφέρει στη πατριδα μας. Δεν φταίνε εκείνοι που η χώρα μας δεν είχε μεταναστευτικη πολιτικη, όπως εχουν ολα τα σοβαρα κρατη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:35 | Ιωάννης

    Είχα την τύχη (ή ατυχία) να γεννηθώ στη Γερμανία και να ζήσω τουλάχιστον επί 5 συναπτά έτη.Κανείς δε με «προσκάλεσε» να γίνω Γερμανός πολίτης.Βλέποντας δε και συγκρίνοντας το βιοτικό επίπεδο Γερμανίας-Ελλάδας είναι προφανές το ποια είναι η χώρα που «μάλλον» κινείται στη σωστή κατεύθυνση.Δεν είναι στραβός ο γιαλός κύριοι,εσείς στραβά αρμενίζετε.
    Πήρατε την ψήφο μου με την ελπίδα της αντιμετώπισης των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας.Αντ’αυτού ασχολείστε με την «ιθαγένεια» (σχήμα οξύμωρον και αδόκιμος όρος) αλλοδαπών για τους οποίους δε γνωρίζετε ούτε το ποινικό μητρώο τους.Παρακαλώ να σοβαρευτείτε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:05 | NEKTARIOS ZOTOS

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.
    ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ 40-50 ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΙΚΑ «ΔΑΓΚΩΤΟ» ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΛΕΓΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ.
    ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΤΕ…;ΕΛΕΟΣ

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:48 | K.K.

    Υπάρχουν σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα. Στην πρωτεύουσα τεράστια κομμάτια της πόλης έχουν υποβαθμιστεί από την απόλυτη κυριαρχία του Ι.Χ. αυτοκινήτου που επιβλήθηκε στην μεταπολεμική Ελλάδα με διαφήμιση και προπαγάνδα και καθόρισε τη μορφή της πόλης: ασφαλτόδρομοι παντού και πολυκατοικίες και πουθενά δέντρα και πάρκα και πράσινο.(π.χ. Αχαρνών, Κέντρο, Πατήσια). Εκατοντάδες χιλιάδες περιουσίες ελλήνων υποβαθμίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από αυτή την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ταυτόχρονα τα ναρκωτικά και η πορνεία οργιάζουν και ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ πολιτική πρωτοβουλία ούτε καν συζήτηση δεν υπάρχει για αυτό. Στην επαρχία επίσης ναρκωτικά και πορνεία ντόπια και ξένη:αριθμός καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης που κατασχέθηκαν μέσα στο 2006 με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα H Καθημερινή 18/11/2007: N. Μεσσηνίας 2.557, Ν.Αρκαδίας 2.352, Ν.Ηλείας 1.560, Ν.Χανίων 4.430, Ν.Ρεθύμνου 4.988, Ν.Ηρακλείου 7.211, Ν.Λασιθίου 1.514. Σύνολο στην Ελλάδα 32.170 δενδρύλλια το 2006. Πάνω από 80 τόνοι η ετήσια παραγωγή με τζίρο 80 εκ. ευρώ ετησίως.ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; θα ελέγξετε τα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών που άμεσα ή έμεσα με τα πρότυπα που συστηματικά προβάλλουν προωθούν την επόρνευση:ημίγυμνες από το πρωί μέχρι το βράδυ που πληρώνονται με μυθικά ποσά και ζουν πολυτελώς και προκλητικά, αμερικάνικες ταινίες Δ΄κατηγορίας και μεταμεσονύχτιο πορνό; Τι πρότυπα δίνονται στη νεολαία; Πρόκειται για ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ. Θα μιλήσετε για όλα αυτά; Μέσα σε αυτό το χάος θέλετε ο κόσμος να καταλάβει τη σημασία της ένταξης των μεταναστών; Στο κάτω κάτω πού να τους εντάξουμε όταν η αθλιότητα περισσεύει για εκατομμύρια Έλληνες; Η ιστορία έχει διδάξει πως σε καιρούς προκλητικής οικονομικής ανισότητας και συνακόλουθης πολιτισμικής ένδειας, όπως σήμερα δηλαδή, τα εξαθλιωμένα ή τα εν δυνάμει εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα προφανώς συντηρητικοποιούνται. Αναβαθμίστε επί της ουσίας την οικονιμική και κοινωνική πραγματικότητα. Και τότε μόνο θα χωρέσει η φιλοξενεία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:29 | Nίκος Ασπιώτης

    Συμφωνώ κατ’ αρχήν με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα τέκνα των αλλοδαπών, έτσι όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, με τον όρο ότι αυτή θα παραμένει για όσο χρόνο θα έχουν την Ελλάδα ως μόνιμο τόπο εγκατάστασης. Και αυτό γιατί αν κάποια στιγμή φύγουν για την πατρίδα τους θα εξακολουθήσουν να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και θα μπορούν να έρχονται να ψηφίζουν, ενώ οι έλληνες ομογενείς του εξωτερικού δεν θα μπορούν να ψηφίζουν. Αυτό κατά τη γνώμη μου εισάγει μιαν άδικη μεταχείριση εις βάρος τους η οποία είναι απαράδεκτη. Όλοι οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, πρέπει να έχουν πολιτικά δικαιώματα, τα οποία ενώ τα αναγνωρίζουν οι χώρες που κατοικούν, τα αρνείται η δική τους πατρίδα. Δεν είναι παράλογο; Ποιος νομοθέτης είναι εκείνος και κυρίως με ποια κριτήρια κρίνει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει να έχουν λόγο γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα τους; Δεν είναι αντίφαση από τη μια να συστήνουμε του Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις των αποδήμων με την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να μην τους επιτρέπουμε τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, που με μεγάλη απλοχεριά (και σωστά)αποδίδουμε στους ξένους; Να αγκαλιάσουμε τους ξένους, αλλά να αγκαλιάσουμε και τους Έλληνες του εξωτερικού, που η ίδια η πατρίδα τους έδιωξε κάποια στιγμή. Γι’ αυτό ας φέρετε για συζήτηση και το υπάρχον νομοσχέδιο για τη ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:01 | kl

    Να δοθεί ιθαγένεια μόνον στούς ομογενείς καί σέ ευρωπαίους πολίτες
    χριστιανούς τό θρήσκευμα,διαφορετικά η Ελλάδα θά γίνει Ελλαδιστάν.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:33 | Αντώνης Στεφανουδακης

    Δέν κάνω κανένα σχόλιο.
    Ζητώ για το Θέμα αυτό να γίνη Δημοψήφισμα για να αποφασίση
    ο Ελληνικός Λαός και όχι ο καθένας όπως τον Βολεύει.
    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:10 | Πάνος

    H Ελλάδα είναι το ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το κράτος δηλαδή που φτιάχτηκε και υπάρχει για τη προστασία των ελληνικού έθνους. Οι δικοί μας founding fathers αυτό το σκοπό είχαν όταν έκαναν την επανάσταση του 21 και αυτοί είναι η πολιτική νομιμότητα στη χώρα. Εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να αυτοκαταργήσουν το έθνος-κράτος τους δίνοντας ψήφο συμμετοχής στα τεκτενόμενα της χώρας σε κάθε τριτοκοσμικό εισβολέα είναι δικαίωμα τους, αλλά πρέπει να ρωτηθούν πρώτα!
    ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! ΕΊΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:00 | Βίκτωρ Μ.

    Η ιστορία μπορεί να είναι στο μέλλον πολύ σκληρή μαζί σας, αλλά το ίδιο θα κάνει και με εμάς, αν αφήσουμε το έθνος να χαθεί από τα νοσηρά σας σχέδια.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ «ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙ».

    ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:21 | Ανδρέας Παπανδρέου

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    Κανένα πολιτικό δικαίωμα στους ξένους.

    Ανδρέας Παπανδρέου

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:11 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΛΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΖΕΙ…ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 16ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 119 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ + 6 ΜΗΝΕΣ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ +12 ΜΗΝΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ…ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΙΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ …. ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ (ΠΧ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ) ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ…ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:33 | kostas

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:30 | νικόλαος μπάκας

    ημουν αυστραλία 20 έτη τα παιδία μου δεν έχουν δικαιωμα ψήφου στην αυστραλία και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ για την πατρίδα τους απο εκει που εργαζονται δυστυχως για καποιυς λόγους. ΕΔΩ λοιπον γιατι να αποφασιζουν καποιοι αλλοι ΞΕΝΟΙ προς αυτον τον τοπο για αυτους που μενου εδω

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:50 | mixalis kyriakidis

    μπραβο σας κυριε υπουργέ για αυτη σας την πρωτοβουλία.
    Πολύ σωστό το νέο νομοσχέδιο .
    Ο λαος σας εμπιστέυθηκε για να πράξετε σοσιαλιστικά όχι εθνικιστικά όπως κάνουν όλα τα μέλη του ΛΑΟΣ και αλλων ακροδεξιών οργάνων που πήραν γραμμή μεσα απο τις ιστοσελίδες τους να μπούν στην διαβούλευση μαζικά και να δημιουργήσουν κλίμα.

    Το μεγαλύτερο δημοψήφισμα ηταν οι εκλογές. Το σοσιαλιστικο κίνημα με σαφή διαφορά και νωπή εντολή προωθεί μέτρα εξυγίανσης.
    Προχωρήστε έτσι.
    Είμαστε μαζί σας.

    Κανένας ανθρωποςε δεν χάνει τα δικαιώματα του περνώντας απο τα οπιαδήποτε σύνορα.
    Ολοι οι ανθρωποι είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος. καταγωγής.
    Οι οικονομικοί μετανάστες πληρώνουν φόρους, ασφαλίζονται κανονικά , σπουδάζουν.
    Είναι καιρός να αποκτήσουν δικαιώματα.

    Και πάλι μπράβο σας. Οι εθνικιστικές κορώνες είναι πολύ λίγες μπροστά στα εκατομμύρια λαού που σας εμπσιτευθηκε και σας στηρίζει

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:36 | anastasios

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι εθνοκτόνο. Ν’αποσυρθεί άμεσα. Εάν θέλετε

    ν’αλλάξετε τον ισχύοντα νόμο, να εφαρμόσετε τον αντίστοιχο νόμο που

    ισχύει στο Ι Σ Ρ Α Η Λ , για απόκτηση της ισραηλινής ιθαγένειας.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως την τελική απόφαση να την πάρει ο λαός.

    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Τ Ω Ρ Α.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:56 | SIMATOROS

    ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΥΠΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ κ.ο.κ.ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ DNA TOΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.
    ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΣΤΕΓΝΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΑΣ ΨΗΦΩΝ.
    ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ.
    Η ΕΠΙΒΟΛΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 70% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ.
    ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ …10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ !

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:38 | PANOSATHENS

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ?

    ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΣΟΚΟΙ!

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:15 | Βιώσιμο Ζεφύρι

    α) Πολύ μεγάλης σημασίας («αλλαγή παραδείγματος») η κτήση ιθαγένειας στη βάση του εδάφους και όχι του αίματος. Στη βάση αυτής της αρχής, περισσότεροι άνθρωποι θα αγαπήσουν την Ελλάδα, θα ενσωματωθούν στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της, θα έχουν περισσότερα κίνητρα να προσφέρουν και να νιώσουν οργανικά μέλη μιας κοινωνίας. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή έχει συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε στην ελληνικότητα. Είναι καιρός πια να δούμε πιο ουσιαστικά το πως αντιλαμβανόμαστε την εθνική ταυτότητά μας και να προχωρήσουμε λίγα βήματα πιο πέρα….αναγνωρίζοντας ότι η ιδιοπροσωπία μας μπορεί να διατηρείται χωρίς αποκλεισμούς πληθυσμιακών ομάδων που θέλουν να αποκτήσουν πατρίδα…η εθνική ταυτότητα δεν είναι μια έννοια στατική και άκαμπτη….προϋποθέτει δυναμικές προσαρμογές και επαναοριοθετήσεις έτσι ώστε να επιτυγχάνεται αρμονία με το περιβάλλον και την ανάγκη ευημερίας και προόδου.
    β) Η οικονομική διάσταση του θέματος είναι σημαντική αλλά βρίθει ανακριβειών, ασαφειών και παραπλανητικών επιχειρημάτων. Η συνεισφορά των νέων συμπολιτών μας (αλλοδαποί που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια) είναι όχι μόνο σημαντική για το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και «ηρωϊκή» αφού χιλιάδες άνθρωποι θα εισέλθουν στο σύστημα όταν αυτό θα απαιτεί πολύ περισσότερες συνεισφορές από τις όποιες μελλοντικές αποδόσεις (συντάξεις)! Με άλλα λόγια, οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα θα συνεισφέρουν περισσότερα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης) ενώ θα απολαύσουν πολύ περιορισμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα (μείωση ορίων αναπλήρωσης).
    γ) Η φιλολογία περί αυξημένης εγκληματικότητας των αλλοδαπών επίσης συναντά προβλήματα εμπειρικής επιβεβαίωσης: 1) δεν διακρίνεται η ποιοτική διαφοροποίηση του όποιου εγκλήματος, 2) οι απόλυτοι αριθμοί δεν έχουν καμία σημασία αλλά τα ποσοστά αδικημάτων σε συνάρτηση με δεδομένα πληθυσμιακά μεγέθη (πχ. αδικήματα ανά 10000), 3)τα στερεότυπα των «κακών αλλοδαπών» βοηθούν πολιτικά κάποιους να διαιωνίζουν την ύπαρξή τους αλλά δεν βοηθούν στην εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:18 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

    Το Ελληνικό έθνος ήταν πάντα μονο-εθνικό, μονο-πολιτισμικό και μονο-θρησκευτικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ας ελπίσουμε το ΠΑΣΟΚ στα λίγα χρόνια που θα μείνει κυβέρνηση να μην αλλοιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Εμείς, ο λαός, θα σας εμποδίσουμε στην εφαρμογή αυτής της νεοταξικής πολιτικής. Τελευταίο ανάχωμα, όπως γράφει το Ελληνικό Σύνταγμα, «ο πατριωτισμός των Ελλήνων».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:59 | Ioannis

    Δέν σχολιάζω τά άρθρα, δέν σάς δίνω τό δικαίωμα νά άνεβάζετε άρθρα καί νομοσχέδια πού δέν μέ έκφράζουν. Αύτά πού κάνετε ύπηετούν άπωθημένα καί ξένα κέντρα πού ύπηρετείτε. Οί πρωθυπουργοί τής Έλλάδας πού άμαύρωσαν τό όνομά τους είναι λίγοι εσείς κι ό Σημίτης. Ιμια καί κατάργηση τού θρησκεύματος δέν θά ξαναπεράσουν, βάλτε το καλά στό μυαλό σας. Στό συγκεκριμένο ζήτημα καί ξεκινώντας από τήν άρχη, έχουμε παράνομη είσοδο στή χώρα μας λαθρομεταναστών. Διότι πω΄ς άλλιώς μπορεί νά λέγεται ένας πού μπαίνει λαθραία παράνομα. Κατά σύμπτωση ό άριθμός είναι έξωφρενικά μεγάλος, έκατομύρια καί σείς μιλάτε γιά χιλιάδες, κατά σύμπτωση τό 95% τών είσβολέων είναι μουσουλμάνοι, στόχος ή θρησκευτικη συνοχή τών Έλλήνων, κατά σύμπτωση όλο τό έργατικό καί όχι μόνο δυναμικό τών άλβανών βρίσκεται στήν Ελλάδα. Ομορη χώρα ή Αλβανία κι έχουμε στή χώρα μας τούς άλβανούς μέχρι 40 έτών οπλισμένους. Στόχος ή έθνική μας συνοχή. Γνωρίζουμε δέ ότι έγείρουν άνύπαρκτα ζητήματα μειονότητας, τσαμουρια κτλ. Αύτά τά δύο μέτωπα κατά τής έθνικής καί θρησκευτικής μας συνοχής δημιουργήθηκαν από παράνομους πού βάσει σχεδίου είσβάλουν καί έποικίζουν τή χώρα μου. Αν θέλετε νά κάνετε κάτι γιά τή χώρα μου σταματήστε τήν παράνομη είσοδο, στείλτε τους πίσω στίς χώρες τους, (θά μάς στιχίσει λιγώτερο) καί μετά καλέστε μέ διακρατικές συμφωνίες όσους χρειαζόμαστε νόμιμα μέ διαβατήρια, μέ έπίσημα έγγραφα μέ διεύθυνση κατοικίας, δηλαδή μέ σχέδιο, δικό μας σχέδιο, πού νά έχει σχέση μέ τίς άνάγκες τής χώρας μας, κι όχι νά υπηρετείτε σχέδια δουλεμπόρων δυστυχισμένων άνθρώπων, σχέδια κρατών πού μάς έπιβουλεύονται. Είναι ντροπή, δέν είσαστε άτζέντης πού διεκπεραιώνει ύποθέσεις τών άφεντικών του, είσαστε πρωθυπουργός τής Έλλάδας, δυστυχώς γιά μάς, πού ύπήρξαμε στρατιώτες τής »άλλαγής» τότε στά δύσκολα χρόνια τής μεταπολίτευσης. Τότε πού σέ πήγαιναν στό τμήμα άκόμη καί γιά »παράνομη» άφισοκόλληση.
    Είναι δυνατόν νά θέλετε νά νομιμοποιήσετε άνθρώπους πού πετάνε τά χαρτιά τους στή θάλλασσα, ή δέν έχουν καθόλου χαρτιά καί ΚΑΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ λένε οι ίδιοι οί λιμενικοί πού τούς »μαζεύουν» έχουν τό τάδε όνομα καί προέρχονται από τήν τάδε χώρα; Ανύπαρκτοι πολίτες στήν κυριολεξία, έφαρμόζουν τό ρητό πού ίσχύει στόν τόπο μας, στήν Έλλάδα είσαι ότι δηλώσεις, κυριολεκτικά.
    Λοιπόν όλοι πίσω , όχι όπως ήρθαν, άλλά μέ άψογο τρόπο πού άρμόζει σέ Έλληνες. Τότε μπορούμε νά μιλήσουμε γιά νομοσχέδια, όταν έμείς θά κανονίσουμε τίς άνάγκες μας καί σάς πούμε θέλουμε τόσους. Σ’ αύτή τήν περίπτωση άν χρειαστεί θά μιλήσουμε γιά ύπηκοότητα διότι θά είναι όρισμένου χρόνου καί δέν θά μπαίνει θέμα ίθαγένειας πού κανονικά δέν μπαίνει ποτε. Θά ήθελα νά σάς ύπενθυμήσω ότι διαλέξατε τό δύσκολο δρόμο είσαγόμενων ψηφοφόρων όμήρων, κι όχι τόν εύκολο δρόμο νά μάς πείσετε ώς Ελληνες. Αύτό σημαίνει ο΄τι δέν μπορείτε νά μάς πείσετε γιατί λέτε ψέμματα, καί ότι έκτελείτε έντολές άνωθεν, κέντρα έξουσίας δηλαδή έκτός Έλλάδος. Δέν νομίζω ότι είναι στό χέρι σας νά τό άλλάξετε καί πιστεύω ότι θά σάς άνατρέψουν είτε μέσα από τό κόμμα σας είτε ό ξεσηκωμός καί ή κατακραυγή μας. Σάς εύχομαι καλή τύχη γιατί δέν ξέρω άν πιστεύετε σέ κάτι άλλο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:53 | Ηλίας Παπαδόπουλος

    Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
    είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού συντάσσεται με τις προοδευτικές σας απόψεις γιαυτό μην φοβηθήτε να κάνετε ένα Δημοψήφισμα για το εν λόγω τόσο ασήμαντο θέμα. Έτσι και αλλιώς είναι υπέρ σας το 95% των ψηφοφόρων (βάσει κομματικών ποσοστών), τα κανάλια, οι εφημερίδες και όλα τα ΜΜΕ που από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί θα προπαγανδίζουν το σοφό σας νομοσχέδιο.

    Με εκτίμηση

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:03 | Αθανασιος Χρυσινας

    Δεν συμφωνω,ολη η Ευρωπη σκεπτεται τωρα διαφορετικα και εμεις παμε να κανουμε το αποονενοημενο διαβημα,κριμα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:42 | Παύλος

    ΚΥΡΙΕ ΠΤΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:25 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Γιατι δεν περνεται παραδειγμα απο την αρχαια Αθηνα δειτε τι καναν στην αρχαια Αθηνα με τα ζητηματα των «μετεικων» και απλα καντε και εσεισ το ιδιο. Να ζησουν και να δουλεψουν εδω νομιμα μονο οσους πραγματικα χρειαζομαστε και οι υπολοιποι να επαναπατριστουν. Αυτοι που θα μεινουν να εχοθν χαρτια να δουλευουν νομιμα χωρις ομως ποτε να εξισωθουν με τους Ελληνες

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 07:51 | Σταύρος Κ.

    Δημοψήφισμα τώρα. Θα γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 07:12 | Βασίλης Κοντός

    «Η ΕΛΛΑΔΑ ανοίκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ» (Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου)

    Και Έλληνες δεν είναι αυτοί που ήρθαν χωρίς να μας ρωτήσουν,
    είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και δεν μπορεί
    αυτοί ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ να έχουν τα ίδια δικαιώματα
    (ιθαγένεια και δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι)
    με τους ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Ο ΙΔΡΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ το έλεγε (και εννοούσε) στους λόγους του απ’ τα μπαλκόνια ‘Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ…;
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ SISMIC….!!!

    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Τ Ω Ρ Α !!!
    «ΜΩΛΟΝ ΛΑΒΕ» ._