Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:46 | Παπαδόπουλος Χρήστος

    Ενώ το αυτονόητο (απόδοση ιθαγένειας στους γεννηθέντες στην Ελλάδα και φοίτηση στην Ελληνική εκπαίδευση για 6 συνολικά χρόνια) ειναι θεμιτό το προτεινόμενο νομοσχέδιο έχει πλήθος διατάξεων και υποδιατάξεων που παραβιάζει την παραπανω αρχή και επιχειρει να νομιμοποιήσει όποιον τυχαίνει και κατοικεί για πάνω από τρια χρόνια στην Ελλάδα.

    Η ιθαγένεια και η Ελληνικότητα δεν είναι ζητημα καταγωγής (για αυτό ναι στην νομιμοποίηση των παιδιών που γεννηθήκαν εδώ και συμμετείχαν της παιδείας) αλλά ΔΕΝ είναι και ζήτημα «ειδα φως και μπηκα» για αυτό ΟΧΙ στην αποδοση ιθαγένειας στους γονείς τους με τρια χρονια διαμονής και σε κάθε άλλο τυχαρπαστο με 5 χρονια διαμονής.

    Αν θέλετε κάντε τα 5 ετη παραμονής 8 ή 10 και φυσικά εκτός απο ελληνική γλώσσα συμπεριλάβετε αμεσα εξετάσεις νεωτερης (1821>) ιστορίας του Ελληνικού Εθνους. Το να είσαι Ελληνας η Γερμανος η Αμερικάνος δεν είναι ζήτημα τοπολογίας (ακόμα)

    Δεν ειμαστε ρατσιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε σε τερατολογήματα όπως με το 3 χρονια εδώ και αυτοματα έγινες Ελληνες. Πουθενα και ποτε (ούτε στις ΗΠΑ) δεν έχει γινει αυτο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:53 | Δημητρης

    Σκεφτείτε επιτέλους το Έθνος καποια στιγμή. Ολες οι υπόλοιπες χωρες το κάνουν και εσείς για να δείξετε ότι κάτι κάνετε δε σκέφτεστε τις επιπτώσεις.

    Αν το κάνετε να φροντίσετε να εχουν ελληνική παιδεία και να γνωρίζουν Ελληνικά και να τραγουδούν το Εθνικό μας ύμνο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:57 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΣΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 1821.ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:47 | μπουκουβαλας δημητρης

    οι ελληνες ειμασταν παντοτε » οπου γης και πατρις» τωρα εφτασε η ωρα οτι καναν οι ξενοι για μας, να κανουμε και εμεις για τους ξενους. γιατι δηλ. να λεμε οτι ο σπυρος αγκνιου ελληνας ομογενης πηγενε για την προεδρια των ηπα ή ο ταδε ελληνας την καταγωγη διεκδηκουσε ενα χρησμα στο ενα ή στο αλλο κομα σε καπιο αλλο κρατος και να μην γινει το ιδιο και για καπιον μεταναστη στη χωρα μας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:33 | ΚΩΣΤΑΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ… ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:57 | ΚΩΣΤΑΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ <> 2 ΓΕΝΙΑΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ(ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ).

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ.

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΛΥΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ…..

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ,ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ…..

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:23 | Ε.Παπαδοπούλου

    Επειδή λοιπόν η «φιλάνθρωπος» και «ειρηνοποιός» Δύση εισέβαλε στην Ανατολή και ξεσπίτωσε εκατομμύρια ανθρώπους, πρέπει τώρα εμείς, για «ανθρωπιστικούς» λόγους, να πληρώσουμε τα σπασμένα, αποδεχόμενοι μια άλλου είδους εισβολή, μια πολιτισμική εισβολή, ικανή να μας αποδεκατίσει, αργά-αργά, «πολυπολιτισμικά» και «ανθρωπιστικά».
    Ο ελληνικός λαός στη σύγχρονη ιστορία του δε θέλησε να ενοχλήσει άλλους λαούς, σεβάστηκε την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, καθώς και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζουν ελεύθεροι εκεί όπου ανέπτυξαν τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους. Οι έλληνες πάντα αποδοκίμαζαν τη δυτική εισβολή, αντιτασσόμενοι στον πόλεμο, υποστηρίζοντας τους μουσουλμάνους και το δικαίωμά τους να κυριαρχούν στις πατρίδες τους. Γιατί λοιπόν τώρα τα ίδια δικαιώματα δε γίνονται σεβαστά και για εμάς!
    Δεν τίθεται θέμα ανθρωπισμού: Σε όλα τα κυρίαρχα κράτη ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών προσδιορίζεται από τις ανάγκες του κράτους για εργατικό δυναμικό, ενώ οι πρόσφυγες διέπονται από τις διεθνείς συνθήκες.
    Ένα τέτοιο (παρα)νομοσχέδιο ίσως δεν είχε και τόση σημασία πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμη αφορούσε αριθμούς και πολιτισμούς που μπορούσαν να απορροφηθούν από την ελληνική κοινωνία. Τώρα όμως ισοδυναμεί με δυναμική αλλοίωση της σύστασης του ελληνικού λαού, με πραγματική εισβολή.
    Σε κάθε περίπτωση, αν επιμένετε να τακτοποιήσετε κάποιον αριθμό αλλοδαπών, δώστε στους νόμιμους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα πάνω από πέντε έτη, άδεια αορίστου διαμονής, από την οποία θα απορρέουν εκπαιδευτικά, επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ίσες με των ελλήνων πολιτών και η οποία θα αφαιρείται με την αμετάκλητη καταδίκη τους για κακούργημα ή πλημμέλημα στρεφόμενο κατά της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας, της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, οπότε και θα απελαύνονται μετά την έκτιση της ποινής. Επίσης θα αφαιρείται και στην περίπτωση που απομακρυνθούν από την Ελλάδα για πάνω από τρεις μήνες ή και μικρότερο διάστημα, εφόσον στη δεύτερη περίπτωση προκύπτει από τη συμπεριφορά τους πρόθεση εγκατάστασης σε άλλη χώρα.
    Τέλος, αν επιμείνετε στη ρύθμιση, προκηρύξτε δημοψήφισμα. Ο ελληνικός λαός είναι για ακόμη μια φορά πρόθυμος να ανταποκριθεί στο αίτημά σας για οικονομικές θυσίες, δεν αντιδρά στα σκληρά μέτρα και ελπίζει σε αποτελέσματα που θα αναδείξουν κάποτε μια ισχυρή Ελλάδα. Μην προβαίνετε λοιπόν σε ρυθμίσεις που διαλύουν αυτό το όραμα, γιατί τότε μας αφαιρείτε και τους λόγους της συναίνεσης και δυναμιτίζετε κοινωνικές συγκρούσεις. Αλλιώς, τουλάχιστον ρωτήστε τον, προκηρύξτε δημοψήφισμα!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:22 | Γερασιμος Σ

    Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο…πρεπει να γινει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να αποφασισει ο λαος…

    αλλιώς να είστε ετοιμοι οτι ο λαος θα ξεσικωθει….και οχι μονο θα ξεσικωθει αλλα θα σας πάρει και με τις πέτρες…..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:42 | Σοφοκλής

    Κύριοι κυβερνώντες.
    Έχετε γονατίσει το Ελληνικό λαό με τους φόρους, ενώ δε τολμάτε να μειώσετε τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων γιατί αποτελούν την εκλογική σας πελατεία.
    Και από την άλλη θέλετε να προχωρήσετε την μεγαλύτερη αλλοίωση του έθνους στο όνομα της Δημοκρατίας για να αυξήσετε την εκλογική σας πελατεία με καινούργθιους πελάτες.
    Ο κόσμος βράζει. Το σχέδιο σας δε θα περάσει. Ως εδώ και μη παρέκει.
    Θέστε το ερώτημα στον λαό και θα πάρετε απάντηση που θα είναι συντριπτική.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:22 | Marios Vrachos

    κυριοί… με απλά λόγια… ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

    ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ευχαριστώ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:56 | michalis

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Θεωρώ το προτεινόμενο νομοσχέδιο ανθρωποκεντρικό και τις λύσεις που προτάσσει σχεδόν αυτονόητες. Δηλαδή, παιδιά μεταναστών που από αντικειμενικά κριτήρια προκύπτει ότι έχουν σύνδεσμο ουσιαστικό με τη χώρα να λαμβάνουν την ελληνική υπηκοότητα, ιθαγένεια ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το (εκτός από εθνικότητα που έχει άλλο νόημα).

    Το ότι έχετε γίνει κυβέρνηση με ισχυρό προβάδισμα σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε λογικά πλην όμως, όπως προκύπτει από τις δημοσιεύσεις, μη δημοφιλή μέτρα. Ένα από αυτά είναι και αυτό. Μη διστάσετε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:27 | Ιάκωβος

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το προσχέδιο του νόμου.

    Τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν εδώ και πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο θα πρέπει μέσο διαδικασίων να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

    Οι διαδικασίες πιθανά να είναι η επαρκής παρακολούθηση και συμμετοχή του σχολείου «Όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας είναι έλληνας»

    Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη ξένων ήταν και είναι συνιφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας απο αρχαιοτάτων χρόνων η διαφορά σήμερα είναι η μαζικότητα της παράνομης εισόδου στην χώρα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:11 | Αθηνά Αθανασιάδου

    Δημοψήφισμα τώρα για την απόκτηση ή όχι ιθαγένειας από αλλοδαπούς

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:10 | γεωργιαδης αντωνης

    κε πρωθυπουργε αλλο πραγμα η χορηγιση αδειων παραμονης αλλο η ηθαγενεια..αν ξεκινησουμε με τα παιδια β γενειας θα ακολουθησει η γ δ ε γενεια..ειμαι υπερ της επιλεκτικης χορηγισης υπηκοοτητας υπο προυποθεσεις{γνωση γλωσσας ιστοριας υπηρεσιας στον ελλ στρατο} οπως ομως πατε να το κανετε φοβαμε πως σε λιγα χρονια θα ζησουμε την βοσνιοποιηση της ελλαδας..μη ξεχνατε οτι στο παρελθον πολλοι ιμπεριαλιστες επαιξαν με τις μειονοτητες..χιτλερ στην σουδιτια μουσσολινι-τσαμιδες στην ελλαδα το 40 τουρκοι το 74 στην κυπρο..στο κοσσοβο μεχρι το 44 οι αλβανοι δεν ηταν πανω απο 200.000 ανοιξε ο τιτο το 46 τα συνορα εδωσε πολιτικα δικαιωματα και ειδαμε τι εγεινε το 99.. ιδη η τουρκια μας πιεζει στην θρακη..φανταστειτε αν με την χορηγιση ιθαγενειας σε λιγα χρονια εκτως απο την «τουρκικη» μας προκυψη «αλβανικη» η ‘μακεδονικη» μειονοτητα..αυτα δεν ειναι εθνικιστικες φοβιες..ειναι αναφορες σε προσφατα γεγονοτα και σε δηλωσεις επισημων γειτονων..γιατι πρεπει να βαζουμε μονοι μας προβληματα που δεν χρειαζονται στην πλατη μας..δωστε επιλεκτικες υπηκοοτητες..οχι ομως μαζικες ιθαγενειες..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:23 | valadis

    ΛΥΣΑΜΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ?ΒΡΗΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:24 | Κωνσταντίνος

    ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον της χώρας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:08 | Αναστασιος Αντωνίου

    Επιτέλους θα γίνει κάτι για το ζήτημα αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για παιδιά που έχουν γεννηθεί έχουν έρθει πολύ μικρά εδώ και άλλη πατρίδα από την ελλάδα δεν ξέρουν. Μιλάνε τη γλώσσα το ίδιο καλά με τα ελληνόπουλα, έχουν ελληνική παιδεία, ζουν εδώ, δεν έχουν που αλλού να πάμε. Κάποιοι που λένε για την φυλετική καθαρότητα της χώρας και πώς θα τη διατηρήσουν, ας προσπαθήσουν λίγο να θυμηθούν ποιοι τα έλεγαν αυτά. Εξάλλου στην Ελλάδα πάντα υπήρχε πέρασμα πάμπολων λαών, είτε λόγω εμπορίου, είτε λόγω των πολιτικών συμβάντων τηε εποχής. Και μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ελληνων να κοιτάξουμε, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για εντελώς ανομοιογενές μείγμα, σε αντίθεση με άλλες πιο απομονωμένες χώρες.
    Συγχαρητήρια σε αυτούς που συνέταξαν το σχέδιο νόμου, ακόμα κι αν η αφορμή είταν φοροεισπρακτική

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:47 | ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:13 | Γιώργος

    Κάντε δημοψήφισμα κύριοι.
    Αυτή είναι η λαική βούληση.
    Εκτός κι αν γράφετε κι εσείς στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τον ελληνικό λαό όπως οι προηγούμενοι και φοβάστε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία.
    Αλλά αυτοί που σας ψήφισαν κι εγώ ανάμεσά τους έχουν απαιτήσεις να τους σέβεστε.
    Αλλιώς στις επόμενες εκλογές θα ψάχνετε τη ψήφο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | ΓΟΝΤΙΚΑΚΗΣ Κ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ? ? ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:10 | Βασίλης Σταυρακάκης

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….Στοιχειώδης σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ενσωμάτωση κι ΟΧΙ αποκλεισμός όσων η τυχη τους ανάγκασε να φύγουν από την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα. Αν και με καθυστερηση 20 χρόνων, επιτέλους εισήχθη και μάλιστα γρήγορα τέτοιο νομοσχέδιο. Σε κάποια μαντάμ η κύριο ποιο πάνω…..ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!!!

    Κι αν δε σκεφτόμαστε κανέναν άλλον, ας σκεφτούμε τις χιλιάδες Νηγιριανάκια, Αλβανάκια, Ουκρανάκια, Φιλιππινεζάκια, που την πατρίδα των γονιών τους δεν την έχουν δει ποτέ, έχουν γεννηθεί εδώ κι αμέσως μετά το σχολείο, αρχίζει ο Γολγοθάς τους….Χωρίς Χαρτιά;;;;;;;Τα παιδάκια αυτά;;;;Δεν είναι σκέτο έγκλημα;Δεν είναι εγκληματικές οι αδιαφορίες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων;

    Και πολύ άργησε. Αντε μετο καλό και η ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος για την υποδοχή και την περίθαλψη των Προσφύγων, με ανθρώπινους όρους και θεσμοθετημένες εγγυήσεις.

    Και σε κάποια άλλη μαντάμ ή Κύριο…ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ;;;Μα στο δημοψήφισμα θα ψηφίσουν μόμο Έλληνες, όχι οι μετανάστες,που τους καίει.Εμείς θα αποφασίσουμε για την τύχη άλλων;;;Σοβαρευτείτε μαντάμ, ή κύριε

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:46 | Δημήτρης Αδαμόπουλος

    Συγχαρητήρια,
    επιτέλους η Ελλάδα φέρεται ως πολιτισμένη χώρα και ως χώρα της οποίας οι πολίτες, ως μετανάστες, ωφελήθηκαν τα μέγιστα από ανάλογες νομοθεσίες άλλων χωρών.

    Και ας μην ξεχνάμε ότι η μόνη επικίνδυνη μειονότητα είναι αυτή των ρατσιστών.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟ 1990 ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.
    ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!!! ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ,ΛΗΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ κλπ. ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 500.000 (ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 3.100.000!!!) ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΚΕΤΟ!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΡΦΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΙΘΕΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ. ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?? ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ!! ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ!

    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.
    ΘΑ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!? ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ?! ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:54 | Aristidis Lisimachou

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

    Για τετοια σοβαρα ζητηματα απαιτουνται και σοβαρες λυσεις απο σοβαρες κυβερνησεις. Το σοφοτερο θα ηταν να προχωρουσατε σε δημοψηφισμα για να αποφασισει ο κυριαρχος ελληνικος λαος το μελλον του τοπου του. Κινησεις που αφηνουν τον λαο εκτος αποφασεων, το μονο αποτελεσμα που φερνουν ειναι να τον κατεβασουν στους δρομους. Και ιπιστεψτε με, απο τα γραφεια σας δεν πιανετε σφιγμο, ειδικα τωρα που οι καταστασεις φτανουν στο απροχωρητο…

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:31 | ΚΕΝΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    1.ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ
    2.ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
    3.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΛΑΣΗΣ ΚΛΠ ;
    4.Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ; ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ (Η ΕΠΟΜΕΝΗ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ» ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ).
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Ή ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
    5.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ «ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ» ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:41 | Αλέξανδρος

    Δεν πρέπει να δοθεί η Ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Όχι επειδή τους θεωρούμε κατώτερους ή εχθρούς αλλά γιατί αν γίνει αυτό θα επισημοποιηθεί η διάσπαση της εθνικής συνοχής της πατρίδας μας. Η μετανάστευση θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη εάν γινόταν με έλεγχο και μέχρι ενός ορισμένου αριθμού μεταναστών. Η χαοτική όμως μετανάστευση που έλαβε χώρα ζημιώνει την Ελλάδα και εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξεως Πραγμάτων αποδυναμώνοντας το Ελληνικό έθνος. Και αυτό γιατί εφαρμόζεται το «διαίρει και βασίλευε» κατά το οποίο η εθνική κυριαρχία μπορεί να παραβιάζεται από το ΝΑΤΟ οπουδήποτε στη γη κρίνει αυτό ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
    Ο μοχλός για την ανατροπή της παλαιάς τάξης και την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων «δίχως σύνορα» είναι η δίχως έλεγχο μετανάστευση. Έτσι υποχωρούν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας για να γίνουν πλειοψηφία οι παντός είδους μειονότητες! Ο ρατσισμός προς τις μειονότητες είναι πρόσχημα μια που κανείς δεν ασχολείται με τον ρατσισμό έναντι στη πλειονότητα! Εμείς στην Ελλάδα είχαμε μια μοναδική ομοιογένεια εθνική, θρησκευτική και γλωσσική και προκειμένου να χτυπηθεί στη ρίζα ο συνδετικός μας κρίκος που είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, κατακλύζεται η Ελλάδα από διάφορες μειονότητες ώστε να γίνει η χώρα μας πολυφυλετική, πολυγλωσσική και πολυθρησκευτική.
    Οι μετανάστες από τη μία και η κατάληψη των ζωτικής σημασίας θέσεων των Επισκόπων όχι από Ορθοδόξους αλλά από Οικουμενιστές είναι τα δύο βασικά πλήγματα που δεχόμαστε μια που η Ελλάδα ήταν άλλοτε προμαχώνας της Ορθοδοξίας, φωτοδότης πολιτισμού και πρότυπο ηρωισμού.
    Αν οι μετανάστες αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να αποτελούν το κρίσιμο πληθυσμιακό ποσοστό για την εκλογή κυβέρνησης. Ύστερα θα μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας στη δημόσια διοίκηση. Σε μια Ελλάδα που γερνάει και η νεολαία της δυσκολεύεται να επιβιώσει ενώ το πλήθος των μεταναστών θα αυξάνεται, είναι αναμενόμενο να τεθεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.
    Αν η Ελλάδα μεταβληθεί σε «λίγο από όλα τα κράτη» θα πάψει ουσιαστικά να υφίσταται. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολυπολιτισμό όταν αναφερόμαστε στη μετανάστευση διότι δεν πραγματοποιείται κοινωνία πολιτισμών αλλά συσσώρευση ισοπεδωμένων πολιτισμικά μαζών.
    Οι Έλληνες έχοντας πιστέψει ότι έγιναν νεοέλληνες περιφρόνησαν τα ιδανικά τους, τον Ήρωα, τον Φιλόσοφο και τον Άγιο και μιμήθηκαν και μιμούνται τα υποπροϊόντα του Αμερικανικού πολιτισμού, δηλαδή το καταναλωτισμό και τον τρόπο ζωής του «να περνάμε καλά» οπότε τι να πολιτισμό να παρουσιάσουν στους ξένους; Αλλά και οι ξένοι παρόλο που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικά έθνη και θρησκείες έχουν εξίσου μυηθεί μέσω της ψυχαγωγίας και των ΜΜΕ στο Νέο Διαφωτισμό που εστιάζει στον ωμό ρεαλισμό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:33 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

    Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε μία περίοδο όπου πολλοί υποβαθμίζουν τη χώρα μας κι άλλοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα καθώς και την ιστορία μας θα ήταν σοφό από τη πλευρά της κυβέρνησης ,που ναι μεν έχει το δικάιωμα να αποφασίσει λόγω του «κατ εκλογη», να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν για να αποστωμόσει κάθε ξενική αντίδραση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | Ενας Ακριτας

    Οταν η Νεα Δημοκρατια ζητησε να αλλαξει ο εκλογικος νομος και να ψηφιζουν οι Ελληνες της Διασπορας, το αρνηθηκατε!
    Τωρα ερχεστε εσεις και αλλαζετε τον εκλογικο νομο δινοντας την δυνατοτητα σε λαθρομεταναστες να ψηφιζουν!
    Εχετε καταλαβει οτι ειστε κυβερνηση του Ελληνικου κρατους και οχι των Ηνωμενων Εθνων? Ο κοσμος σας ψηφισε για να τον υπηρετησετε και να τον βοηθησετε και οχι να τον αποτελειωσετε!
    Ο Αντρεας Παπανδρεου καποτε ελεγε «Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες»! Και τωρα ηρθατε εσεις και λετε «Η Ελλαδα ανηκει στους μεταναστες της»!
    Δινετε την βοηθεια σας με τα χρηματα τα δικα μας σε λαθρομεταναστες. Εμας ποιος θα μας βοηθησει?
    Να θυμαστε κατι, με αυτα που κανετε, μετα απο 4 χρονια δεν θα ξαναδειτε την Βουλη ουτε απο φωτογραφια γιατι ο κοσμος δεν ξεχνα!
    Εφοσον μιλατε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ρωτηστε την γνωμη του κοσμου και αφηστε τα νταβατζιλικια! Ζηταμε ενα Δημοκρατικο Δημοψηφισμα!

    Υ.Γ.(1) Στο Φαρμακονησι αυτη την στιγμη επειδη καταγομαι απο εκει ζουν 50 ηλικιωμενοι μονιμοι κατοικοι και 300 πεινασμενοι λαθρομεταναστες οι οποιοι αυξανοντε καθημερινα. Μπορειτε μεσα απο τις βιλες σας και την πλουσια ζωη σας να καταλαβετε το τι συμβαινει αυτη την στιγμη στο νησι? Ισως οχι, επειδη εσεις δεν εχετε δει εξαθλιωμενο μεταναστη ουτε ζωγραφιστο στην γειτονια σας!

  • Κύριοι Κυβερνόντες αυτή τη χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδας μας. Σταματήστε επιτέλους τις »ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ» (βλέπε λαθρομετανόστες) και ασχοληθείτε σοβαρά με τα σοβαρά (οικονομικά και ασφάλειας) προβλήματα που έχει ο Ελληνικός Λαός.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν μπορεί να μπεί στο ίδιο τσουβάλι με την Αμερική και τα άλλα »ΜΩΣΑΪΚΑ» που υπάρχουν στον πλανήτη!!!
    Και επιτέλουν για να τελειώνουμε με αυτό και να μη αποπροσανατολίζουμε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ πραγματοποιήστε ένα δημοψήφισμα να δείτε και να δουν οι »ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΓΕΝΕΙΣ» την βούληση του Ελληνικού Λαού. …ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ…!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:23 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π.

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ,
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ? ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΜΑΖΑ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
    ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ -ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ! ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΥΛΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ(??) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΥΛΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΞΕΛΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΥΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΩΔΕΣ!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ…., ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ Η ΓΕΝΝΑΙΔΩΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΦΥΛΑ, ΛΟΓΩ ΧΥΔΑΙΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ. ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ? ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΩ…ΘΡΩΣΚΟΝΤΑ!

    Η κ.ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΕ, ΣΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ, ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!!

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΣΕΛΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ….

    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ …»ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΕΔΩ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ -ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ- ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???????????????

    ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

    (ΥΠΗΡΞΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΛΠΙΖΑ ΝΑ ΔΩ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:04 | Κώστας

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    Τίποτε άλλο.
    Το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες.
    Δεν είναι δυνατόν μόνο 160 άνθρωποι να αποφασίσουν για αυτό το Τεράστιο θέμα.
    Δεν θέλω να ακούσω για πλειοψηφία στην Βουλή γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλειοψηφία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:15 | Zanglos

    Κύριε Παπανδρέου,
    Οι Έλληνες πολίτες σας ψηφισαν να κυβερνήσετε, όχι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα!
    Δημοψήφισμα τώρα!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:50 | Γεωργιάδης Κων/νος

    Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας.
    Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε δημοψήφισμα, αλλιώς να το πάρετε πίσω ΤΩΡΑ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:34 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΛΗΡΩΝΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ (ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | Βασίλης Λυμπέρης

    Διαφωνώ ριζικά. Κάποτε οι πρόγονοί μας, σκότωναν τις Ελληνίδες που έμειναν έγκυοι μετά από βιασμό από ξένους κατακτητές, ακριβώς για να μην γίνει επιμειξία.
    Ας σεβαστούμε τουλάχιστον το αίμα αυτών των γυναικών.
    Ντροπή που Έλληνες πολιτικοί το σκέφτηκαν έστω.
    Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τους πολιτικούς μας που μπροστά στην καρέκλα τους θυσιάζουν τα πάντα…..Ακόμα και την ψυχή των πατεράδων τους.
    Έτσι κύριε Γεώργιε Παπανδρέου Νεώτερε?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:24 | Π. Αντωνίου

    τα λόγια είναι περιττά.

    ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει για κάτι τόσο σημαντικό αποκλειστικά και μόνο μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

    Εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη διενέργεια δημοψηφίσματος θα είναι έκθετη στα μάτια του ελληνικού λαού.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:23 | ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΑΡΛΙΓΚΟΣ

    Τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί είμαι τόσο αφελής. Όταν ήρθατε στην εξουσία ήλπισα και σχεδόν πίστεψα ότι κάτι προς το καλύτερο θα άλλαζε στην χώρα μας, αλλά όπως φαίνεται πέσαμε από τον Άννα (ΝΔ) στον Καιάφα (ΠΑΣΟΚ) . Οι πρώτοι μας τελείωσαν οικονομικά και σεις θα μας τελειώσετε εθνολογικά. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική βάζετε αυτούς που παράνομα κάτσανε στο σβέρκο μας, να συναποφασίζουνε για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Αν σας έχει μείνει κάποιο ίχνος ντροπής για αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε, προχωρήστε σε ενα δημοψήφισμα τουλάχιστον, και ρώτηστε τον λαό που τόσο πολύ αγαπάτε αν θέλει ή όχι να δωθεί δικαίωμα ψηφου στους μετανάστες και στα παιδιά αυτών. Έχω αρχίσει να γίνομαι λιγότερο αφελής. Πιστεύω ότι το σχολιό μου στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα διαβαστεί καν, αλλά τουλάχιστον έχω ήσυχη την συνειδησή μου ότι δεν έμεινα απαθής μπροστά στο έγκλημα που θα πράξετε κατα τις πατρίδας μας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:39 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ,
    ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ!
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:12 | Kostas K

    Πρώτα από όλα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υπηκοότητας και ιθαγένειας, και αυτό σκοπίμως αποσιωπάται. (Η τροποποίηση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση…. Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει, βλ. σχετικά Γ. ΜΑΡΙΔΑΚΗ, Ιδιωτικόν Διεθνές Δίκαιον καθά ισχύει εις την Ελλάδα..)

    Υπήκοος Έλληνας μπορεί να γίνει ένας αλλοδαπός μετά από μακροχρόνια (τουλάχιστον 10 χρόνια) νόμιμη παραμονή στη χώρα (νόμιμη δεν σημαίνει νομιμοποιημένη εκ των υστέρων για ψηφοθηρικούς λόγους) και εφόσον ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και στα σύμβολα του κράτους, όπως εξ άλλου γίνεται στις άλλες χώρες.

    Η ιθαγένεια είναι εντελώς άλλο πράγμα. Το ελληνικό δίκαιο της ιθαγένειας είναι δίκαιο του αίματος και εκφράζεται με την αυτοδίκαιη απόκτηση της ιθαγένειας των γονέων (μόνο του πατέρα ώς το 1984) από το παιδί, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου αυτό γεννήθηκε. Ο κανόνας λοιπόν είναι πως «Ελληνας γεννιέσαι». Το λεγόμενο δίκαιο του εδάφους χρησιμοποιείται ελάχιστα. Με απλά λόγια, η γέννηση ενός ανθρώπου στην Ελλάδα δεν οδηγεί στην κτήση της ιδιότητας του έλληνα πολίτη.

    Άρα:

    1. Μιλάμε για απονομή υπηκοότητας (citizenship) και ΟΧΙ ιθαγένειας (naturalization) σε αλλοδαπούς.
    2. Ελάχιστος χρόνος ΣΥΝΕΧΟΥΣ παραμονής στην Ελλάδα 10 χρόνια
    3. Νόμιμη παραμονή και ΟΧΙ εκ των υστέρων και με μη σύννομες διαδικασίες «νομιμοποιημένη». Π.χ. Όσοι εισήλθαν παρανόμως, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή πλαστά έγγραφα, ή παρέμειναν στη χώρα μετά τη λήξη της θεώρησης VISA, είναι ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ και πρέπει να θεωρούνται ΩΣ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ.
    4.Όρκος πίστης στο Σύνταγμα και τα σύμβολα του κράτους – στρατιωτική θητεία για τους άνδρες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:08 | μιχαλατος ευαγγελος

    η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που τοσο συχνα αναφερετε, απαιτει να αποφασισει ο λαος για ενα τοσο σοβαρο και ακρως εθνικο θεμα. το δημοψηφισμα ειναι η μονη λυση!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | konstantinos1972

    Μερικά σχόλια επί του άρθρου 1:

    1.Δεν υπάρχει ιδιαίτερη παράγραφος που να ρυθμίζει τα θέματα χορήγησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε ομογενείς μας (πχ. σε ομογενείς που στερούνται το δικαίωμα της διπλής ιθαγένειας, βάση εθνικής νομοθεσίας των χωρών διαμονής τους).
    Δεδομένου ότι ο Ελληνισμός της διασποράς ανέρχεται σε 4 με 5 εκατομμύρια, θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την διευκόλυνση της χορήγησης της ιθαγένειας στους ομογενείς μας.
    Το παρόν άρθρο αγνοεί τον ελληνισμό που ζει εκτός των Ελληνικών συνόρων, ιδίως αυτών που διαβιούν σε χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και μετανάστες 2ης , 3ης γενιάς κ.οκ.

    2.Παράγραφος 1. Και οι δύο γονείς θα πρέπει κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα μας επί δέκα συνεχή έτη, αλλιώς θα παρατηρηθεί το φαινόμενο όταν ένας αλλοδαπός συμπληρώνει τα 5 έτη να φέρνει σύζυγο από τον τόπο καταγωγής της (πιθανόν ήδη έγκυος) για να τεκνοποιήσει και να λάβει το παιδί τους αμέσως την ιθαγένεια.

    3.Παράγραφος 2. Το τέκνο των αλλοδαπών θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει όλες τις τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικό – Γυμνάσιο) και όχι μόνο τις τρεις πρώτες τάξεις.

    4.Παράγραφος 4. Σε κάθε περίπτωση για την χορήγηση ιθαγένειας θα πρέπει να προηγείται αίτηση του ιδίου ή των γονέων ( του για τις υποπεριπτώσεις α’ και β’, ενώ η γ’ καλύπτεται πιστεύω από την παράγραφο 1.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:30 | Aλέξανδρος Σάντας

    Δεν υπάρχει λόγος να ανφερώ κι εγω ούτε τα αίτια μιας τέτοιας αποφασης ούτε τις συνέπειες…τα γνωρίζετε πολύ καλα «Κ»ύριοι….εγω μονο ένα έχω να σας πώ. Πιστεύω πραγματικα οτι θα φθάσει η ώρα που θα σταματήσει η καπύλευση της χώρας μας…θα φθασει η ώρα που θα σταματήσετε να αγνοείτε τις επιθυμίες του λαού…για εκείνη τη στιγμη σας οικτίρω….

    Καντε ότι θέλετε..ρημάξτε τα όλα…μην αφήσετε τίποτα όρθιο…γιατι μετα την υβρη έρχεται η κάθαρσις….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:18 | ΞΥΠΟΛΙΤΑΚΟΣ ΜΑΝΟΣ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ, το να δίνεται ιθαγένεια έτσι απλά έιναι ολέθριο για οποιαδήποτε χώρα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ κυριοι, ούτε προκειται να γίνουμε κατ αυτον τον τρόπο ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. Γιατί λοιπόν? ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΗΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ??

    Δώστε υπηκοότητα και αυτό μετα από πολύ αυστηρότερα κριτήρια απο τα αστεία που έχουν τεθέι για την ιθαγένεια

    Θα πρέπει να ξαναγίνει δημοψήφισμα και για τα κρητήρια της υπηκοότητας ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (χωρίς να γελάμε λεγοντάς το)

    Τι να κάνουμε, ένα δημοκρατικό πολίτευμα έχει μπερδέματα και «τρέξιμο» ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ. Διαφορετικά αλλάξτε και την ονομασία του πολιτεύματος μας να μην μπερδεύονται και οι αδαείς

    Σεβαστείται τους ψηφοφόρους σας και τους ιθαγενέις αυτού του έθνους, η ανέλιξη στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι για 4 χρόνια, ή όσο τελοσπάντων, 160 άτομα θα αποφασίζουν για εμάς ότι γουστάρουν

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:08 | Λευτέρης Γούναρης

    Κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχετε το δικαίωμα να ψηφίζετε τέτοιας βαρύτητας θέματα μέσω της Βουλής.
    Το θέμα της παροχής ιθαγένειας ή υπηκοότητας σε παράνομους μετανάστες δεν είναι κάτι βραχυπρόθεσμο ή συγκυριακό, αφορά τον κοινωνικό ιστό της χώρας και, αν μη τί άλλο, δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα με άλλα πολιτικά, θεσμικά ή οικονομικά θέματα.
    Είναι η ζωή μας, είναι τα παιδιά μας, είναι τα πάν για το μέσο Έλληνα.
    Δικαιούμαστε τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα, είναι το ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα που πρέπει να μας αναγνωρίσετε.
    Με τί πρόσωπο θα βγούμε στην μικρο-κοινωνία μας στις επόμενες εκλογές να υποστηρίξουμε το κόμμα;
    Ακόμη και οι συγγενείς και οι πιό κοντινοί φίλοι θα μας κοιτάζουν με καχυποψία, για να μην πώ τίποτε άλλο.
    Ο κόσμος είναι έξαλλος με την απόφασή σας αυτή.
    Φοβάμαι ότι ταφόπλακα στο πασόκ δεν θα είναι τα επιβεβλημένα οικονομικά μέτρα που λαμβάνετε, αλλά η παροχή της Ελληνικής ιθαγένειας ή υπηκοοότητας σε ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες.
    Σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις πριν μας βάλετε σε μή αναστρέψιμη πορεία.
    Έχετε ζήσει στη Σουηδία (όπως και εγώ επί 12 χρόνια) αλλά είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι, για πολλούς λόγους (γεωγραφικούς, οικονομικούς, κλπ), η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να γίνει Σουηδία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:59 | Δανία του Νότου

    Πώς γίνεται κάποιος Δανός πολίτης

    Στη Δανία κάποιος γίνεται πολίτης αν:

    * Έχει έναν γονέα Δανό πολίτη με τη γέννηση του
    * Εάν υιοθετηθεί έως την ηλικία των 12 ετών από Δανό πολίτη
    * Εάν η μητέρα του παντρευτεί Δανό πολίτη πριν γίνει 18 ετών
    * Με δήλωση για πολίτες Νορδικών χωρών (Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία), μια απλοποιημένη διαδικασία πολιτογράφησης υπό προϋποθέσεις
    * Με πολιτογράφηση

    Βλέπουμε δηλαδή πως στη Δανία η ιθαγένεια λαμβάνεται αυτόματα μόνο με βάση το δίκαιο του αίματος, με τις αυτονόητες διαδικασίες (υιοθεσία, γάμος) στις οποίες ένα παιδί εντάσσεται σε μια οικογένεια Δανού πολίτη ο οποίος δεν είναι ο φυσικός του γονέας.

    Ιθαγένεια με πολιτογράφηση

    Το πιο ενδιαφέρον σημείο αφορά την Δανέζικη διαδικασία πολιτογράφησης, αφού ακριβώς αυτή είναι που προσπαθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στη χώρα μας.

    Τί πρέπει να κάνει κάποιος ο οποίος δεν έχει γονέα Δανό για να γίνει Δανός πολίτης;

    * Ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία
    * Πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχεικατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν βρεθεί αργότερα πως απέκρυψε κάτι, μπορεί να αφαιρεθεί η ιθαγένεια
    * Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του
    * Να είναι 9 χρόνια συνεχώς μόνιμος νόμιμος κάτοικος της Δανίας
    * Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί
    * Να μη χρωστά στο κράτος
    * Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος 4.5 τουλάχιστον από τα τελευταία 5 χρόνια
    * Γνώση της Δανέζικης γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου
    * Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη Δανέζικη κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία

    Συγκρίνετε τι γίνεται με τις δύο «Δανίες» και σκεφθείτε ότι η Δανια του Βορρά δεν είναι πέρασμα μεταναστών!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:12 | Γιώργος

    Επειδή θα πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα μπορούν αν θέλουν να αποκτήσουν Ιθαγένεια όταν ενηλικιωθούν; Τι σου προσφέρουν οι τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού;
    Το να έχεις Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι μόνο κάτι διαδικαστικό που θα σε διευκολύνει στη συναλλαγή σου με το Δημόσιο. Η Ιθαγένεια είναι κάτι το διαφορετικό.

    Μην το βλέπετε ψηφοθηρικά απο τους μετανάστες νόμιμους ή λαθραία εισαγώμενους. Το ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την «πληρώσει» η ιθαγένεια. Ας σταματήσει το όποιο κόμμα να κοιτάει το πως θα ξαναβγεί στην εξουσία και ας κάνει κάτι χρήσιμο σε αυτόν τον τόπο.

    Τέλος,για ένα τέτοιο ζήτημα θα ήταν σωστό να γίνει δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ο λαός.Ο λαός που σας εξέλεξε αλλά αρχίζει να το μετανιώνει…Κάντε επιτέλους δημοψήφισμα σε αυτήν την χώρα που έχει να γίνει απο το 1974.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:35 | Περίοπας

    https://acrobat.com/#d=avpYy0n0gH9HpuhPt-36wg
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ,

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΠΡΟΣ:
    – Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    – Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
    – Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
    – Την Εθνική Αντιπροσωπεία.
    – Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.
    – Κάθε αρμόδια δικαστική αρχή.

    ΚΟΙΝ:
    – Την Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
    – Τις Νομαρχίες και Δήμους
    – Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των χωρών
    μελών της Ε.Ε

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

    1.1 Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την παραχώρηση μαζικά, της Ελληνικής Ιθαγένειας και του δικαιώματος Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι ,σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, δεν αποτελεί προϊόν της θέλησης, του ελληνικού Λαού.

    1.2 . Η πολιτική αυτή δεν παρουσιάστηκε στους Έλληνες πολίτες, προεκλογικά, ούτε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ούτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόταν «κρυμμένη», με ασαφή διατύπωση , στα «ψιλά γράμματα», του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    1.3. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η σπουδή, με την οποία η κυβέρνηση, σπεύδει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προς τις οργανώσεις των αλλοδαπών και τις διεθνείς ΜΚΟ, δεσμεύεις τις οποίες απέκρυψε προεκλογικά από τον Ελληνικό Λαό, υιοθετώντας ένα εμφανέστατα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο καταστρατηγεί και την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό, του Οκτώβριου του 2008, που αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών.

    1.4. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η «άνεση»,με την οποία η κυβέρνηση εισάγει διατάξεις που παραβιάζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας. «Το άρθρο 5 §2 του Συντάγματος, λέει ότι: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους , χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων ». Δεν λέει πουθενά , ότι αποκτούν πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθαγένεια, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Όλες οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του ελληνικού λαού και του ελληνικού Έθνους. Δεν υπάρχουν υπέρ των λαθρομεταναστών και των παιδιών τους.

    Read more… http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/12/blog-post_8817.html

  • Η απόδοση ιθαγένειας με τόσα λίγα κριτήρια θα δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν θα λύσει.

    Ιθαγένεια θα πρέπει να λαμβάνουν όσοι τηρούν τα παρακάτω:

    1) Ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας
    2) Έχουν παντρευτεί Έλληνα/Ελληνίδα και έχουν παιδί μαζί του.
    3) Έχουν παντρευτεί Έλληνα/Ελληνίδα, διαμένουν στην χώρα νόμιμα για πάνω από 7 χρόνια (χωρίς απουσία μεγαλύτερη του 6αμήνου ανά έτος) και γνωρίζουν αποδεδειγμένα την Ελληνική γλώσσα (γραφή / ανάγνωση) και βασικά στοιχεία του πολιτεύματος (σίγουρα δεν διδάσκονται στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού!!!).
    4) Διαμένουν νόμιμα στην χώρα για πάνω από 10 έτη, έχουν τουλάχιστον 2000 ένσημα, γνωρίζουν αποδεδειγμένα την Ελληνική γλώσσα (γραφή / ανάγνωση) και βασικά στοιχεία του πολιτεύματος.

    Άλλο θέμα είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία και άλλο η απόδοση ιθαγένειας. Με το δεύτερο δεν πετυχαίνεις το πρώτο.

    Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό που πάτε να κάνετε θα ξεσηκώσει τρομερές αντιδράσεις από την Ελληνική κοινωνία. Αν νομίζετε ότι τώρα υπάρχει ρατσισμός και ξενοφοβία, τολμήστε να εφαρμόσετε αυτή την ανοησία και τότε θα δείτε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:01 | Angelos Bavellas

    Η άποψή μου ειναι ότι, για μεν τους Πόντιους ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής θα μπορούσε να αποδοθεί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ & ΥΠΟΚΟΟΤΗΤΑ, για τους λοιπούς μετανάστες, νομιμους η μη νομιμους, που εχουν οικογενειες και παιδια που εχουν γεννηθεί στην Ελλαδα, νομίζω ότι μόνον η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ειναι αρκετή, αλλα για κανένα λόγο ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ εκτός και εχουν προγόνους ΕΛΛΗΝΕΣ με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

  • Ὅποιος γνωρίζῃ ἔστω καὶ ἐλάχιστη ἱστορία, κατανοεῖ ὅτι τὰ σημερινὰ κύματα λαθρομεταναστῶν σὲ τίποτε δὲν διαφέρουν ἀπὸ τὰ βαρβαρικὰ στίφη Άβάρων, Σλαύων, Βουλγάρων, Πετσενέγκων, Σαρακηνῶν καὶ ἐν τέλει Σελτζούκων Τούρκων, ποὺ κατὰ καιροὺς εἰσέβαλαν στὴν ἀνατολικὴ Ρωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία μας. Τόσο ἐκεῖνοι ὅσο καὶ οἱ σημερινοὶ εἰσβολεῖς δὲν ἔρχονταν (ἀρχικά, τοὐλάχιστον) ὡς ὡργανωμένα κράτη μὲ στρατὸ ἀτάκτων -ἔστω- ὅπως οἱ Οὗννοι καὶ οἱ Πέρσες ἢ οἱ Νορμανδοὶ ἀλλὰ πρὸς ἀναζήτησι καλλίτερης τύχης, ἐπειδὴ προφανῶς οἱ συνθῆκες δὲν ἦταν ρόδινες στὴν πατρίδα τους. Τὰ ἀποτελέσματα ὑπῆρξαν τὰ ἴδια: α) λεηλασίες, β) δημιουργία μειονοτήτων ἐντὸς τῶν συνόρων, γ) προσωρινὴ κατοχὴ ποὺ ἀπαιτοῦσε στρατιωτικὴ δρᾶσι γιὰ νὰ ἐξαλειφθῇ καὶ δ) ἐδαφικὸς ἀκρωτηριασμὸς καὶ ὑποδούλωσι. Ὅσοι αὐτοκράτορες ἐπέλεξαν κατευναστικὴ πολιτικὴ μὲ παραχώρησι γαιῶν καὶ ὑπηκοότητος κληροδότησαν ἀνεπανόρθωτες, μὴ ἀναστρέψιμες καταστάσεις στοὺς διαδόχους τους. Κρῖμα ποὺ δὲν ζῇ ἡ ἀείμνηστος Ἀγγελικὴ Λαΐου (+2008), μέλος ἐν ζωῇ τοῦ ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιὰ νὰ ἐπιβεβαιώσῃ τὰ γραφόμενά μου.
    Τί θέλετε, κύριοι τοῦ ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Νὰ γίνουμε οἱ Ἕλληνες μειονότητα στὴν πατρίδα μας; Νὰ καταστρέψουμε τὸ κράτος ποὺ δημιουργήσαμε μὲ θυσίες καὶ αἷμα ἀπὸ τὸ 1821 μέχρι σήμερα; Ἂν, ὄπως εἶναι μὲ μαθηματικὴ ἀκρίβεια βέβαιον ὅτι θὰ συμβῇ, οἱ ξένοι εἰσβολεῖς ἐπικουρούμενοι ἀπὸ ἐχθρικοὺς γείτονες καὶ συμμάχους μᾶς κακομεταχειριστοῦν μὲ ποιὰ δύναμι θὰ ὑπερασπίσουμε τὰ δίκαιά μας; Θέλετε νὰ καταντήσουμε σἂν τοὺς Κούρδους στὴν Τουρκία καὶ τοὺς Παλαιστινίους στὸ «κράτος τοῦ Ἰσραήλ»;
    Προσέξτε, ἂν ἐπιβάλετε τέτοιο νόμο, θὰ εἶστε ὑπόλογοι ἔναντι τῶν ἐπερχομένων γενεῶν.
    Ἐπὶ τέλους, γιὰ ἐκλογὴ πολιτικῶν ἀρχηγῶν καταφεύγετε στὴν λαϊκὴ ἐτυμηγορία. Γιὰ τὴν συνθήκη τῆς Λισσαβῶνος εἴχατε προτείνει διενέργεια δημοψηφίσματος. Ρωτήστε τὸν ἑλληνικὸ λαὸ γι’ αὐτὸ τὸ ζήτημα, εἶναι πολὺ πιὸ σημαντικό.
    Εὐχαριστῶ._