Δέσμευση 12: Δράσεις Ενημέρωσης νέων Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανοιχτά δεδομένα

Υφιστάμενη κατάσταση
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διαθέτει έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με το ευρύ κοινό των νέων (δηλαδή των μελλοντικών πολιτών) μέσω των Σχολικών Μονάδων και των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης, τις οποίες και εποπτεύει.
Στο παρόν χρονικό σημείο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρότι προβαίνει κατά καιρούς σε πλήθος ενημερωτικών δράσεων, δεν έχει δυστυχώς προβεί σε καμία δράση που να αφορά την ενημέρωση των νέων σε θέματα ανοιχτών δεδομένων και επαναχρησιμοποίησής τους.

Περιγραφή Δέσμευσης
Στα πλαίσια της προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενημερώσει για την χρηστικότητα των ανοιχτών δεδομένων, μπορούν να οργανωθούν προγράμματα / δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Αρχές OGP
Συμμετοχικότητα

Φορείς υλοποίησης,
Υλοποίηση: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Στοιχεία επικοινωνίας υπαλλήλου: Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλομοίρα Μαρούγκα. Τηλέφωνο 2103442012. Email t11kalma@minedu.gov.gr.

Εμπλεκόμενοι:
• Δημόσια Διοίκηση
• Μαθητές
• Φοιτητές

Στόχος
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις μέσω προγραμμάτων / δράσεων θα έχουν στόχο την διάχυση της ωφελιμότητας των open data στο κοινωνικό σύνολο και της επαναχρησιμοποίησής τους, μέσω της ενημέρωσης των νέων, χρησιμοποιώντας ως δίαυλο ενημέρωσης, το δίαυλο των Σχολικών Μονάδων και των δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και της Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Μέσα για την υλοποίηση της δέσμευσης
Δράσεις / Προγράμματα

Βασικά ορόσημα – Χρονοδιάγραμμα
• Έλεγχος και πιθανές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο έως Μάιος 2017
• Ένταξη δράσεων στη Δευτεροβάθμια / Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης Δεκ 2017