ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Άρθρο 36 Υποβολή σχεδίου επιχειρησιακού προγράμματος των δήμων σχετικά με τις υποχρεώσεις που θεσπίζονται από τον ν. 4830/2021 – Τροποποίηση περ. α’ παρ. 2 άρθρου 3 ν. 4830/2021

Στο πρώτο εδάφιο της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4830/2021 (Α’ 169) διαγράφονται οι λέξεις «προς έγκριση» και η περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 3 διαμορφώνεται ως εξής:
«(α) Την περιοδική σύνταξη και υποβολή στο Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει τις αναγκαίες δράσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δήμων που θεσπίζονται με τον παρόντα προς τον σκοπό της ευζωίας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και της πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων, εντός των διοικητικών ορίων κάθε δήμου. Κάθε επιχειρησιακό πρόγραμμα συνοδεύεται από προϋπολογισμό των επιμέρους κονδυλίων που απαιτούνται για την υλοποίησή του, καθώς και από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης.».

  • 18 Σεπτεμβρίου 2023, 11:30 | Μαρία

    Χρειάζεται έλεγχος, δυστηχώς, και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς γιατί ως γνωστό υπάρχει απροθυμία,
    έλεγχος αν υποβλήθηκε, έλεγχο τι περιλαμβάνει, έλεγχο τι πραγματοποιεί επί της ουσίας(ωραια λόγια αλλά πράξεις?)έλεγχο αν διευκολύνει ή βάζει εμπόδια στις υπηρεσίες και στους εθελοντές, ποιες υπηρεσίες εμπλέκει ή επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, έμμεσα ή άμεσα, στις υπηρεσίες που εμπλέκονται (κοβονται πρόστιμα οπότε δείχνει ότι κάνει δουλεία αλλά στη συνέχεια ήτε λογο νομικής παράλειψης κατά τον έλεγχο, είτε λόγο πολιτικου ή δικοιηκιτικού προιστάμενου, διαγράφονται).
    τέλος χρειάζονται να λειτουργήσει το σύστημα επιβράβευσης αλλά και συμμόρφωσης/τιμωρίας αλλιώς οι δήμοι δεν θα δηλώσουν ποτέ προθυμοι να το κάνουν. Θα είναι κ μια καλή «δικαιολογία» που θα χρησιμοποιούν, ότι δηλαδή αν δεν συμμορφωθούν κόβονται από την «τάδε» χρηματοδότηση.

  • 17 Σεπτεμβρίου 2023, 11:32 | Ανδριάνα Τσάγκα

    Αν βγει η λέξη εγκριση, ποτέ δεν θα γίνει σοβαρή δουλειά στο θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού γιατι έτσι δινουμε την ευκαιρία στους δήμους να μην ασχοληθουν σοβαρα. Και ο σωστός επιχειρησιακος σχεδιασμός βάσει επιχειρησιακού σχεδίου ειναι η βάση για να αποτιμήσει ενας δήμος τις ανάγκες του.
    Εχω δει επιχειρησιακα σχεδια δήμων για τα αδεσποτα που ειναι να γελάς. Έκθεση ιδεών έχουν γραψει όχι επιχειρησιακό σχέδιο. Γιατι βγήκε η λέξη έγκριση? δεν υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση μηπως στο υπουργειο να αξιολογήσει τα επιχειρησιακά σχεδια?

  • 15 Σεπτεμβρίου 2023, 08:29 | Γιάννης

    Κάντε κάτι για τις μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Στην περιφέρεια δεν υπάρχουν επαρκής δημόσιες συγκοινωνίες. Τα καύσιμα πανάκριβα. Μετακινούμαστε καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις για να εργασθούμε.