Άρθρο 93
Διοικητικό Συμβούλιο Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 301 ν. 4957/2022
Στo τέταρτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 301 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), περί Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., οι λέξεις «Καθηγητές Πανεπιστημίου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «εν ενεργεία ή ομότιμοι ή αφυπηρετήσαντες Καθηγητές Πανεπιστημίου», και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Η διοίκηση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ασκείται από το Δ.Σ., το οποίο είναι επταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και πέντε (5) συμβούλους με τους αναπληρωτές τους. Καθήκοντα γραμματέα ασκεί διοικητικός υπάλληλος του φορέα κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τον οποίο ορίζει το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και οι αναπληρωτές τους διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τέσσερα (4) από τα μέλη του Δ.Σ., μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος, είναι εν ενεργεία ή ομότιμοι ή αφυπηρετήσαντες Καθηγητές Πανεπιστημίου. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι είτε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη αυξημένων προσόντων δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, είτε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αυξημένα ειδικά προσόντα. Για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο ακολουθείται η διαδικασία του Κεφαλαίου Β’ του ν. 4735/2020 (Α’ 197). Για τον διορισμό του Προέδρου απαιτείται η προηγούμενη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της. Η αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. που απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του ή κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο για διάστημα άνω των τεσσάρων (4) μηνών ή απουσιάζει χωρίς σοβαρό λόγο για περισσότερες από τρεις (3) συνεχόμενες συνεδριάσεις γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που εκδίδεται μετά από γνώμη του Δ.Σ. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».
Άρθρο 94
Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών – Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 303 ν. 4957/2022
Στο άρθρο 303 του ν. 4957/2022 (Α’141), περί του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) η παρ. 2 αντικαθίσταται, β) στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3, βα) μετά από τις λέξεις «τίτλοι σπουδών» οι λέξεις «βασικοί και μεταπτυχιακοί» διαγράφονται, ββ) μετά από τις λέξεις «τα προσόντα» οι λέξεις «των υποπερ. βα) και ββ)» διαγράφονται, και, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, το άρθρο 303 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 303
Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών
- Ιδρύεται Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών. Στο Μητρώο τηρείται κατάλογος αξιολογητών κατά επιστημονικό κλάδο.
- Ως αξιολογητές επιλέγονται μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ή μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) και ερευνητές σε Ερευνητικά Κέντρα εποπτευόμενα από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, στις αντίστοιχες με τα μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. βαθμίδες. Σε περίπτωση που σε επιστημονικό κλάδο δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών από μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. ή ερευνητές του πρώτου εδαφίου, επιλέγεται ως αξιολογητής όποιος διαθέτει τα παρακάτω προσόντα:
α) Πτυχίο ή δίπλωμα Α.Ε.Ι. ή αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής, που καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της θέσης ή συναφές με αυτό γνωστικό αντικείμενο.
β) Επιστημονική εξειδίκευση στον επιστημονικό κλάδο της θέσης που αποδεικνύεται με διδακτορικό δίπλωμα Α.Ε.Ι. ή αναγνωρισμένο της αλλοδαπής.
γ) Άριστη ή πολύ καλή γνώση τουλάχιστον της αγγλικής γλώσσας.
- Για την εγγραφή στο Μητρώο προηγείται δημόσια πρόσκληση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., η οποία δημοσιεύεται τουλάχιστον σε δύο (2) εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Με την προκήρυξη εξειδικεύονται κάθε φορά οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών και μπορεί να καθορίζεται ως πρόσθετο προσόν δεύτερη ευρωπαϊκή γλώσσα, προβλέπονται το επίπεδο γλωσσομάθειας της τελευταίας, η απαιτούμενη εμπειρία, η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, και δύναται, για όλους ή μέρος των επιστημονικών κλάδων, να απαιτούνται ορισμένα μόνο από τα προσόντα της περ. β) της παρ. 2.
- Η επιλογή των αξιολογητών γίνεται με βάση τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων, με απόφαση του Δ.Σ., η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Προέδρου.
- Η αποζημίωση των αξιολογητών καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
- Οι πράξεις που αφορούν στην επιλογή, τον ορισμό, τις μετακινήσεις εκτός έδρας και την αποζημίωση των αξιολογητών αναρτώνται στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, ανά τρίμηνο.
- Τα εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο Αξιολογητών του παρόντος δεν εμπίπτουν στο άρθρο 1 του ν. 3213/2003 (Α’ 309) και δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, μόνο εκ της συμμετοχής τους σε διαδικασίες αξιολόγησης του παρόντος, από την ημερομηνία σύστασης του Μητρώου.
- Το Δ.Σ. διενεργεί ετησίως δειγματοληπτικό έλεγχο του έργου των αξιολογητών και στη βάση των πορισμάτων επικαιροποιεί το Μητρώο.».
Άρθρο 95
Διαδικασία ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης-Τροποποίηση παρ. 2 και 4 άρθρου 310 ν. 4957/2022
- Στο άρθρο 310 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), περί της διαδικασίας ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στην παρ. 2: αα) στο δεύτερο εδάφιο οι λέξεις «Το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.», αβ) στο τρίτο εδάφιο οι λέξεις «το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.» αντικαθίστανται από τις λέξεις «ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.», β) στην παρ. 4, βα) στο πρώτο εδάφιο, οι λέξεις «δύναται να» διαγράφονται, ββ) τα εδάφια τρίτο και τέταρτο αντικαθίστανται, βγ) το πέμπτο εδάφιο διαγράφεται, βδ) στο νέο έκτο εδάφιο οι λέξεις «δύναται να εκδοθεί» αντικαθίστανται από τη λέξη «εκδίδεται», και, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, το άρθρο 310 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 310
Διαδικασία ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης
- Η αναγνώριση της ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης γίνεται με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του Προέδρου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., κατόπιν της διαδικασίας του παρόντος.
- Η αίτηση αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς και η ανάρτηση όλων των σχετικών δικαιολογητικών που καθορίζονται από το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και περιλαμβάνουν, κατ’ ελάχιστον, (α) πιστοποιητικό ταυτοποίησης, (β) τον τίτλο σπουδών, (γ) επίσημο πιστοποιητικό μαθημάτων (official transcript) με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών φοίτησης και (δ) παράρτημα διπλώματος (diploma supplement), εφόσον υπάρχει, υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης, ενημερώνει τον αιτούντα για την πληρότητά της ή τα ελλείποντα έγγραφα. Πέραν των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. δύναται να ζητά πρόσθετα στοιχεία και να καλεί τον ενδιαφερόμενο για συμπληρωματικές επεξηγήσεις. Η αίτηση συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., το ύψος του οποίου καθορίζεται και μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Eθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
- Αν υπάρχει προηγούμενο αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης όμοιων τίτλων, ο φάκελος εισάγεται στον Πρόεδρο, ο οποίος είναι αρμόδιος να εκδώσει τη σχετική απόφαση αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης.
- Για τα προγράμματα σπουδών πρώτου κύκλου, αν δεν υπάρχει προηγούμενο αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης όμοιων τίτλων για την κρίση της ύπαρξης ουσιωδών διαφορών, ο Πρόεδρος αναθέτει τον φάκελο του κάθε αιτούντος, σε έναν (1) αξιολογητή του ίδιου ή συναφούς κλάδου από τον κατάλογο του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών, ο οποίος οφείλει, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, να υποβάλει στον Πρόεδρο γραπτή εισήγηση για την ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου ή την υποβολή του αιτούντα σε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών, η αίτηση ανατίθεται σε άλλον αξιολογητή, του ίδιου ή συναφούς κλάδου, από τον κατάλογο του Εθνικού Μητρώου, ο οποίος οφείλει, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, να υποβάλει στον Πρόεδρο γραπτή εισήγηση. O Πρόεδρος εκδίδει απόφαση για την ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου ή την υποβολή του αιτούντα σε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα σύμφωνα με την εισήγηση του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου, μεριμνά για τον έλεγχο νομιμότητας και δύναται να αναπέμψει μια (1) μόνο φορά τον φάκελο στον αξιολογητή που υπέβαλε την εισήγηση, αν κρίνει ότι αυτή δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη και να ζητήσει την εκ νέου υποβολή της. Αν ο αξιολογητής εμείνει στην αρχική εισήγηση, ο Πρόεδρος είτε εκδίδει πράξη σύμφωνη με την εισήγηση, είτε ορίζει επιτροπή απαρτιζόμενη από τρία (3) μέλη του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών συναφούς γνωστικού αντικειμένου, η οποία εξετάζει τον φάκελο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών και υποβάλει την εισήγησή της στον Πρόεδρο, ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει πράξη σύμφωνα με την εισήγηση της τριμελούς επιτροπής. Η τελική πράξη υπογράφεται από τον Πρόεδρο. Αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο πτυχίο της ημεδαπής για να εξεταστούν ουσιώδεις διαφορές και να χρεωθούν αντισταθμιστικά μέτρα, εκδίδεται βεβαίωση ότι ο υπό εκτίμηση τίτλος είναι πτυχίο πρώτου κύκλου, με την προϋπόθεση ότι τόσο το ίδρυμα όσο και ο τύπος του τίτλου περιλαμβάνονται στα Μητρώα του παρόντος.
- Για τους τίτλους σπουδών δεύτερου και τρίτου κύκλου, ο φάκελος εισάγεται στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκής Ισοδυναμίας, ο οποίος εισηγείται στον Πρόεδρο την αναγνώριση ή μη του τίτλου με βάση τα Μητρώα του άρθρου 304. Ο Πρόεδρος δύναται κατ’ εξαίρεση να ζητά τη γνώμη του Δ.Σ. Κρίνεται αυτοτελώς χωρίς την κατοχή προπτυχιακού τίτλου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. της αλλοδαπής:
α. Μεταπτυχιακός τίτλος μουσικών, θεατρικών, σπουδών χορού και κινηματογράφου Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής του Εθνικού Μητρώου Ιδρυμάτων, ο οποίος απονεμήθηκε μετά από εισαγωγή και φοίτηση, σύμφωνα με τον κανονισμό μεταπτυχιακού προγράμματος του εν λόγω Α.Ε.Ι., εφόσον:
αα) κατά τον χρόνο εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν είχε ακόμα απονεμηθεί πτυχίο αντίστοιχης ειδίκευσης από ελληνικό Α.Ε.Ι. και
αβ) οι σπουδές έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα απονομής του τίτλου.
β. Διδακτορικό δίπλωμα μουσικών, θεατρικών, σπουδών χορού και κινηματογράφου Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής του Εθνικού Μητρώου Ιδρυμάτων, εφόσον υπάρχει αναγνωρισμένος μεταπτυχιακός τίτλος, σύμφωνα με την περ. α’.
- Σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με τον τίτλο και το περιεχόμενο των σπουδών, ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. επαληθεύει με το σημείο επαφής ή με τον αρμόδιο φορέα στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου:
α) κατά πόσον η εκπαίδευση στο ίδρυμα που παρέσχε την εκπαίδευση έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στο κράτος καταγωγής του τίτλου,
β) κατά πόσον οι τίτλοι εκπαίδευσης που έχουν εκδοθεί είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί αν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος καταγωγής του τίτλου και
γ) εφόσον πρόκειται για ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην ημεδαπή, κατά πόσον οι τίτλοι εκπαίδευσης οδηγούν στα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στη χώρα απονομής.
- Σε περίπτωση αμφιβολιών, ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ζητεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους απονομής επιβεβαίωση του γνησίου των υποβαλλόμενων εγγράφων και των τίτλων εκπαίδευσης που χορηγούνται σε αυτό το κράτος.
- Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση σχετικά με την αναγνώριση ή μη του τίτλου ή με την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων στον αιτούντα, εντός μηνός από την υποβολή των εισηγήσεων και πάντως εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή της αίτησης και του πλήρους φακέλου. Εφόσον επιβάλλονται αντισταθμιστικά μέτρα, ο Πρόεδρος εκδίδει απόφαση αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοδυναμίας τίτλου, αν τα επιβληθέντα μέτρα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς από τον αιτούντα, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. των σχετικών αποδεικτικών επιτυχούς ολοκλήρωσης.
- Η διαδικασία εξέτασης αίτησης ακαδημαϊκής αναγνώρισης ισοδυναμίας τίτλου ανώτατης εκπαίδευσης ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός τριών (3) μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου του αιτούντος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
- Ο ενδιαφερόμενος δύναται να ασκήσει άπαξ αίτηση επανεξέτασης ενώπιον του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και να ζητήσει την ακύρωση ή την τροποποίηση της απόφασης ή της παράλειψης έκδοσης της απόφασης της παρ. 1 εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίησή της. Η προσφυγή συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., το ύψος του οποίου καθορίζεται και μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. γνωστοποιεί στον προσφεύγοντα την απόφασή του το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες.
- Η απόφαση επί της αίτησης επανεξέτασης της παρ. 10 ή η μη έκδοσή της, δύναται να προσβληθεί με ένδικα μέσα ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.».
- Οι αποφάσεις του Προέδρου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., περί επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων του άρθρου 311 του ν. 4957/2022, που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη του παρόντος και δεν έχουν εκτελεστεί λόγω της υπ’ αρ. 1360/2025 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν: α) ταυτίζονται με την εισήγηση της παρ. 2 του άρθρου 310 του ν. 4957/2022, εκτελούνται κανονικά, β) δεν ταυτίζονται με την ανωτέρω εισήγηση, εκδίδεται νέα απόφαση του Προέδρου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., η οποία ακολουθεί το περιεχόμενο αυτής. O Πρόεδρος εκδίδει απόφαση για την ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου ή την υποβολή του αιτούντα σε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα σύμφωνα με την εισήγηση του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου, μεριμνά για τον έλεγχο νομιμότητας και δύναται να αναπέμψει μια (1) μόνο φορά τον φάκελο στον αξιολογητή που υπέβαλε την εισήγηση, αν κρίνει ότι αυτή δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη και να ζητήσει την εκ νέου υποβολή της. Η γραμματεία του εκάστοτε τμήματος Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εγγράφει υποχρεωτικά και αμελλητί τους αιτούντες στις εξετάσεις των μαθημάτων που ορίστηκαν ως αντισταθμιστικά μέτρα, εφόσον προσκομιστεί η ως άνω βεβαίωση. Εφόσον συντρέχει η περ. β), δύναται να ασκηθεί η αίτηση επανεξέτασης της παρ. 10 του άρθρου 310 του ν. 4957/2022, αν αυτή δεν έχει ήδη ασκηθεί.
Άρθρο 96
Αίτηση επανεξέτασης των αποφάσεων αναγνώρισης ή μη τίτλων σπουδών πρώτου κύκλου σπουδών του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης- Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 313 ν. 4957/2022
Στην παρ. 1 του άρθρου 313 του ν. 4957/2022 (Α’141), περί αίτησης επανεξέτασης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις α) στο τέταρτο εδάφιο μετά από τις λέξεις «αποφαίνεται το ταχύτερο» προστίθενται οι λέξεις «σύμφωνα με την εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Επανεξέτασης του πρώτου εδαφίου», β) μετά το τέταρτο εδάφιο προστίθενται νέα εδάφια, πέμπτο και έκτο, και η παρ. 1 του άρθρου 313 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Οι αιτήσεις επανεξέτασης των αποφάσεων αναγνώρισης ή μη τίτλων σπουδών πρώτου κύκλου σπουδών του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., που αφορούν σε αντισταθμιστικά μέτρα, ασκούνται εντός εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης στον ενδιαφερόμενο και εξετάζονται από την τριμελή Ειδική Επιτροπή Επανεξέτασης, η οποία αποτελείται από τρεις (3) αξιολογητές του ίδιου ή συναφούς κλάδου από το Μητρώο Αξιολογητών του άρθρου 303 με τους αναπληρωτές τους που ορίζονται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Η Ειδική Επιτροπή εξετάζει το θέμα και εισηγείται σχετικά εντός τριάντα (30) ημερών στο Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Στις ειδικές επιτροπές επανεξέτασης δεν συμμετέχουν αξιολογητές που εξέτασαν αρχικά το συγκεκριμένο θέμα. Το Δ.Σ. αποφαίνεται το ταχύτερο, σύμφωνα με την εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Επανεξέτασης του πρώτου εδαφίου, και πάντως εντός τριών (3) μηνών και πληροφορεί σχετικά τον ενδιαφερόμενο. Το Δ.Σ. δύναται να αναπέμψει μια (1) μόνο φορά τον φάκελο στην Ειδική Επιτροπή Επανεξέτασης που υπέβαλε εισήγηση, αν κρίνει ότι αυτή δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη και να ζητήσει την εκ νέου υποβολή της. Αν η Ειδική Επιτροπή Επανεξέτασης εμμείνει στην απόφασή της, το Δ.Σ. αποφαίνεται σύμφωνα με την Εισήγηση της Επιτροπής.».




Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτους των ΤΕΙ.
Παρακαλώ οπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ οπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ οπός προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει τους αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού.
Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Για τους αποφοίτους των ΑΤΕΙ θα δοθεί κάποια λύση; Είμαστε όμηροι στην ίδια μας την χώρα στην οποία φοιτήσαμε γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την αντιστοίχηση των πτυχίων μας, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου αναγνωρίζονται κανονικά!
Παρακαλώ οπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Καλημέρα σας ,
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
τους αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Παρακαλείσθε όπως συμπεριλάβετε ρύθμιση αντιστοίχισης των πτυχίων Πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ΑΕΙ. Τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ εν μια νυκτί, με τα ίδια προγράμματα σπουδών, ίδιους καθηγητές, ίδια ύλη. Τα πτυχία μετονομαστηκαν σε πτυχία ΑΕΙ- οι πτυχιούχοι ΤΕΙ, όμως παραμείναμε πτυχιούχοι ΤΕΙ για πάντα. Κατωτεροι μισθολογικα στο δημοσιο τομέα, χωρίς δυνατοτητες ανελιξης, με τους αποφοίτους ΕΑΠ να προηγούνται έναντι ημων που η εισαγωγή μας έγινε με πανελλήνιε.
ενω ταυτόχρονα αποδεικνυουμε καθημερινα σε όλους και ξεχωριζουμε για τις ικανοτητες μας. Τα ΤΕΙ εχουν επιτελεσει ΣΠΟΥΔΑΙΟ διδακτικό έργο ολα τα ετη της λειτουργίας τους, με καποια απο αυτα να εχουν λαβει και παγκοσμιες διακρισεις.
Είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ οι αποφοιτοι τους να αντιμετωπίζουμε τοσο έντονο ρατσισμό απο τον ίδιο το δημόσιο τομεα,και να αναγκαζομαστε να δινουμε κατατακτηριες εξετασεις στα τμήματα απο οπου εχουμε ηδη πτυχιο, να αναγνωρίζονται 10-12 μαθηματα και να παρακολουθουμε απο την αρχη το ΙΔΙΟ προγραμμα σπουδων, να ξαναδινουμε εξετάσεις σε ολα τα μαθήματα κτλ. Παρακαλείστε οπως συμπεριλαβετε τροπολογια επίλυσης του προβληματος αντιστοιχισης ισοτιμίας πτυχίων ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ΑΕΙ, καθότι το συγκεκριμένο ζητημα αφορά πανω απο 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ.
Παρακαλώ να προστεθεί ειδικό άρθρο που να ρυθμίζει με σαφήνεια το ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά πτυχία.
Είναι θετικό ότι επιχειρείται η επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, οι οποίοι για περισσότερα από σαράντα χρόνια αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα. Ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης, διεθνώς αναγνωρισμένος και καταξιωμένος σε ανεπτυγμένα κράτη εντός και εκτός Ευρώπης, παρείχε στην ελληνική κοινωνία και στην παραγωγική διαδικασία επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν ουσιαστικά – και συνεχίζουν να συμβάλλουν – στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ υπηρέτησαν διαχρονικά τον σκοπό ίδρυσης των ιδρυμάτων τους, παρά την περιορισμένη θεσμική και πολιτική υποστήριξη. Σήμερα δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε όλο το φάσμα της οικονομίας, διαθέτουν υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και πολλοί εξ αυτών έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από ελληνικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παρά τις αντιξοότητες και τις συντεχνιακές αντιδράσεις που συχνά αντιμετώπισαν, συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταφορά και εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στην παραγωγή, γεφυρώνοντας την έρευνα με την πράξη.
Η ελλιπής στήριξη του τεχνολογικού τομέα εκ μέρους της Πολιτείας είχε ως συνέπεια τη μειωμένη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και, κατ’ επέκταση, την περιορισμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η πλήρης θεσμική εξομοίωση και ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα δύναται να λειτουργήσει ως μοχλός αναπτυξιακής ώθησης, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα ενισχύσει τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας ως ελεύθερων επαγγελματιών, θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα και θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.
Παράλληλα, θα διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού με τους αποφοίτους αντίστοιχων ιδρυμάτων του εξωτερικού, χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς που δημιουργούν ανισότητες. Στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, της κινητικότητας και της δια βίου μάθησης, οι πτυχιούχοι οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους.
Για τον λόγο αυτό, ζητείται να εξεταστεί συνολικά και δίκαια το ζήτημα που αφορά περισσότερους από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αντιστοίχισης των πτυχίων τους ανεξαρτήτως χρόνου αποφοίτησης. Η διαδικασία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα προγράμματα σπουδών, τις πιστωτικές μονάδες (ECTS), τα ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακά και διδακτορικά) καθώς και τη συναφή επαγγελματική εμπειρία κάθε αποφοίτου, ώστε να δοθεί μια οριστική, δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Εδώ και χρόνια βασανίζονται οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ όσον αφορά στην αντιστοίχιση τους με αυτούς των πολυτεχνικών σχολών. Υπάρχει απόφαση για αυτό ;
Επίσης το πρόβλημα κι άλλες ειδικότητες όπως πχ : λογιστές , γεωπόνους κτλ που δεν έχουν ούτε αυτοί πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα :
Για τους λόγους αυτούς η ρύθμιση θα πρέπει:
1. Να περιλαμβάνει όλους τους αποφοίτους των ΤΕΙ και όλων των ειδικοτήτων, από την ίδρυσή τους έως και την απορρόφησή τους από τον Πανεπιστημιακό τομέα.
2. Η διαδικασία της αντιστοίχισης των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου.
3. Κατά την υποβολή αίτησης αντιστοίχισης στο συναφές Πανεπιστημιακό τμήμα (με τον βασικό τίτλο σπουδών ΤΕΙ) οι απόφοιτοι ΤΕΙ να έχουν το δικαίωμα να επισυνάπτουν μαζί με το πτυχίο τους και τις συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) ή άλλες συναφές σπουδές εντός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να προσμετρώνται οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) που απορρέουν από αυτές για την συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού πιστωτικών μονάδων για την χορήγηση της βεβαίωσης αντιστοίχισης. Η συνάφεια μπορεί να διασταυρωθεί άμεσα, είτε από τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβούλιων για όσους αποφοίτους ΤΕΙ υπηρετούν στο Δημόσιο Τομέα, είτε από το εφαρμοζόμενο μοντέλο ελέγχου που χρησιμοποιεί ο ΑΣΕΠ για όλους τους υπόλοιπους. Με το άθροισμα των πιστωτικών μονάδων του βασικού τίτλου σπουδών και των μεταπτυχιακών μπορεί να κριθεί γρήγορα και εύκολα η αντιστοίχιση, διευκολύνοντας έτσι τη διοικητική διαδικασία/έλεγχο και περιορίζοντας στο ελάχιστο τον φόρτο εργασίας των Πανεπιστημίων.
4. Κατά την υποβολή αίτησης αντιστοίχισης στο συναφές Πανεπιστημιακό τμήμα (με τον βασικό τίτλο σπουδών ΤΕΙ) οι απόφοιτοι ΤΕΙ να έχουν το δικαίωμα να επισυνάπτουν μαζί με το πτυχίο τους και την συναφή εργασιακή τους εμπειρία ώστε να προσμετρώνται οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) που απορρέουν από αυτή για την συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού πιστωτικών μονάδων για την χορήγηση της βεβαίωσης αντιστοίχισης. Η συνάφεια της εργασιακής τους εμπειρίας μπορεί να διασταυρωθεί άμεσα εφαρμόζοντας το μοντέλο ελέγχου που χρησιμοποιεί ο ΑΣΕΠ (βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από τον e-ΕΦΚΑ) και με το άθροισμα των πιστωτικών μονάδων που απορρέουν από αυτή και του πτυχίου μπορεί να κριθεί γρήγορα και εύκολα η αντιστοίχιση, διευκολύνοντας έτσι τη διοικητική διαδικασία/έλεγχο και περιορίζοντας στο ελάχιστο τον φόρτο εργασίας των Πανεπιστημίων.
5. Κατά την υποβολή αίτησης αντιστοίχισης στο συναφές Πανεπιστημιακό τμήμα (με τον βασικό τίτλο σπουδών ΤΕΙ) οι απόφοιτοι ΤΕΙ να έχουν το δικαίωμα να επισυνάπτουν μαζί με το πτυχίο τους και τυχόν βεβαίωση κατοχής πιστωτικών μονάδων (ECTS) που έχουν προκύψει από την παρακολούθηση/αναγώριση/εξέταση μαθημάτων από συναφές πανεπιστημιακό τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις. Αυτές οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) να μπορούν να προσμετρώνται για την συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού πιστωτικών μονάδων για την χορήγηση της βεβαίωσης αντιστοίχισης. Η συνάφεια εντοπίζετε άμεσα και σε συνδυασμό με το άθροισμα των πιστωτικών μονάδων μπορεί να κριθεί γρήγορα και εύκολα η αντιστοίχιση, διευκολύνοντας έτσι τη διοικητική διαδικασία/έλεγχο και περιορίζοντας στο ελάχιστο τον φόρτο εργασίας των Πανεπιστημίων.
6. Απόφοιτοι που προέρχονται από Τμήματα ΤΕΙ που απορόφήθηκαν/μετράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα άλλου γνωστικού αντικειμένου να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αντιστοίχισης σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστημιακό τμήμα απόλυτης συνάφειας με το βασικό τίτλο σπουδών του ΤΕΙ που αποφοίτησαν.
7. Απόφοιτοι που προέρχονται από Τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν πλήρως, δεν απορόφήθηκαν/μετράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα και δεν υπάρχει αντίστοιχο Πανεπιστημιακό τμήμα, να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αντιστοίχισης σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστημιακό τμήμα σχετικής/μερικής συνάφειας με το βασικό τίτλο σπουδών του ΤΕΙ που αποφοίτησαν.
8. Για τους Απόφοιτους ΤΕΙ που θα απαιτηθεί η παρακολούθηση μαθημάτων/εργαστηρίων προκειμένου να λάβουν την αντιστοίχιση, να έχουν το δικαίωμα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι θεσμοθετημένη, εφαρμόζεται στα Πανεπιστήμια, θα καταστήσει τη ρύθμιση εφαρμόσιμη στην πράξη και είναι απαραίτητη για ευνόητους λόγους.
Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν και να αμείβονται με ίσους όρους με τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά αρκετές χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας μας την δυνατότητα να αντιστοιχηθούν τα πτυχία μας ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών, τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή μας εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα Πανεπιστημιακά.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ οπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Το πτυχιο μου ειναι απο ΤΕΙ το 2004 και ειναι επειτα απο 4ετη φοίτηση.
Αναγνωρίζονται 3ετη Bachelor εξωτερικού σαν ΠΕ και το δικο μου παραμένει ΤΕ.
αντιστοιχιστε επιτέλους τους Τίτλους ΤΕΙ με ΑΕΙ
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει τους αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Επιδιώκετε να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα και αυτό είναι θετικό. Ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να παραβλέπεται μια ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία επιστημόνων: οι απόφοιτοι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης αποτελεί βασικό πυλώνα εκπαίδευσης στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραγωγή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που στηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Στην Ελλάδα, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ επί τέσσερις δεκαετίες υπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα ιδρύματα αυτά. Παρά τις περιορισμένες πολιτικές στήριξης που συχνά αντιμετώπισαν, κατάφεραν να εδραιωθούν επαγγελματικά και κοινωνικά. Σήμερα δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε πλήθος επαγγελματικών κλάδων, διαθέτουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο και πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους τόσο από ελληνικά όσο και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ετών, οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ συνέβαλαν ουσιαστικά στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την έρευνα στην παραγωγή, λειτουργώντας ως κρίσιμος σύνδεσμος μεταξύ θεωρητικής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής. Αυτό επιτεύχθηκε παρά τα εμπόδια που συχνά προέρχονται από επαγγελματικές συντεχνίες και άλλους περιοριστικούς μηχανισμούς που εξακολουθούν να υφίστανται.
Η περιορισμένη θεσμική υποστήριξη προς τον τεχνολογικό τομέα είχε ως συνέπεια να μην αξιοποιηθεί πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η ουσιαστική ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στο πανεπιστημιακό πλαίσιο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, θα διεύρυνε τη συμμετοχή επιστημόνων στην αγορά ως ελεύθερων επαγγελματιών, θα αύξανε τα δημόσια έσοδα μέσω της φορολογίας και θα συνέβαλλε στη μείωση της ανεργίας.
Παράλληλα, θα επέτρεπε στους αποφοίτους των ΤΕΙ να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους αντίστοιχους πτυχιούχους των ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς να αντιμετωπίζουν τεχνητά εμπόδια που συχνά εξυπηρετούν περιορισμένα συμφέροντα. Σε μια εποχή όπου η γνώση, η καινοτομία και η διαρκής εκπαίδευση αποτελούν βασικούς παράγοντες προόδου, είναι εύλογο να παρέχονται οι απαραίτητες δυνατότητες για επιστημονική και κοινωνική εξέλιξη, ώστε κάθε επαγγελματίας να μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που του επιτρέπουν οι ικανότητες και η προσπάθειά του.
Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να εξεταστεί σοβαρά το ζήτημα που αφορά περισσότερους από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ. Η διαδικασία αντιστοίχισης των τίτλων σπουδών τους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησης, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών, τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) των μαθημάτων, τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά που έχουν αποκτηθεί, καθώς και τη συναφή επαγγελματική εμπειρία κάθε αποφοίτου.
Μια τέτοια προσέγγιση θα διασφάλιζε μια δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση στο θέμα, επιτρέποντας την οριστική διευθέτηση μιας εκκρεμότητας που απασχολεί εδώ και χρόνια μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων της χώρας.
Τέλος θεωρώ αυτονόητο το δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ όλων των πτυχιούχων Μηχανικών και να σταματήσει να υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός.
Θέματα Ακαδημαϊκών Τίτλων
Παρακαλώ οπός προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθερο
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ οπός προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
ρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ
Παρακαλώ οπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
ρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ
Παρακαλώ οπός προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγετε. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Πρόταση προσθήκης άρθρου για την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ
Παρακαλούμε όπως προστεθεί άρθρο που να ρυθμίζει συνολικά και δίκαια το ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) με τα πανεπιστημιακά πτυχία.
Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ αποτελούν μια πολυπληθή και επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα, η οποία επί περισσότερα από σαράντα έτη συνέβαλε ουσιαστικά στην κοινωνική, οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, παρά την ανεπαρκή θεσμική υποστήριξη. Η τεχνολογική εκπαίδευση έχει διεθνώς αναγνωρισμένο ρόλο στη σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή, ρόλο που οι απόφοιτοι ΤΕΙ υπηρέτησαν με επιτυχία.
Πολλοί απόφοιτοι ΤΕΙ κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από ελληνικά και αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία και στελεχώνουν με επιτυχία τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παρά ταύτα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αδικαιολόγητους περιορισμούς, γεγονός που μειώνει τόσο τις επαγγελματικές τους δυνατότητες όσο και τη συνολική ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Η αντιστοίχιση όλων των αποφοίτων ΤΕΙ με τον πανεπιστημιακό τομέα θα ενισχύσει την ανάπτυξη, θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα και θα εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού με τους αποφοίτους άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ζητούμε η αντιστοίχιση να πραγματοποιείται ανεξαρτήτως έτους αποφοίτησης, με αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών, τις πιστωτικές μονάδες (ECTS), την αναλυτική βαθμολογία, τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους καθώς και τη συναφή επαγγελματική εμπειρία, ώστε να δοθεί οριστική και δίκαιη λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά περισσότερους από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ μεπανεπιστημιακά. Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα αλλά έχετε ξεχάσειτου αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικήςεκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές καιμη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικάκαταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στηνπρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τουςυπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν τηναναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στηνελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τουςεπαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουνμεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και απόαναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίεςακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικώνπορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μηυποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλήανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένηςσυμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγήόλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμανα υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματατόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο τωνδημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροιεπαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνονταςτην ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσουςόρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούναπό την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας πουμπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στηνκοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν τηνδυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν ταυψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητεςτους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα πουαφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα νααντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικήςβαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, τηνσυναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότηταμε τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ μεπανεπιστημιακά.Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσειτου αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικήςεκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές καιμη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικάκαταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στηνπρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τουςυπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν τηναναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στηνελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τουςεπαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουνμεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και απόαναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίεςακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικώνπορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μηυποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλήανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένηςσυμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγήόλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμανα υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματατόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο τωνδημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροιεπαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνονταςτην ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσουςόρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούναπό την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας πουμπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στηνκοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν τηνδυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν ταυψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητεςτους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα πουαφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα νααντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικήςβαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, τηνσυναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότηταμε τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Παρακαλώ να εξεταστεί η προσθήκη ειδικού άρθρου που να ρυθμίζει το ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) με τον πανεπιστημιακό τομέα.
Η μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια επιχείρησε να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Ωστόσο, παραμένει μια σοβαρή εκκρεμότητα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ, οι οποίοι για δεκαετίες αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.
Τα ΤΕΙ λειτούργησαν επί περίπου 40 χρόνια ως ανώτατα ιδρύματα εφαρμοσμένων επιστημών, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση και στελέχη με σημαντική συμβολή στην οικονομία, τη βιομηχανία, τις τεχνικές υπηρεσίες, την πληροφορική, την υγεία και πολλούς ακόμη τομείς. Οι απόφοιτοί τους έχουν αποδείξει στην πράξη την επιστημονική και επαγγελματική τους επάρκεια, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλος αριθμός αποφοίτων ΤΕΙ έχει αποκτήσει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από ελληνικά και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο γνώσεων και την ακαδημαϊκή επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού που παρήγαγαν τα ιδρύματα αυτά.
Παρά ταύτα, η απουσία ενός σαφούς και δίκαιου μηχανισμού αντιστοίχισης ή ακαδημαϊκής αναβάθμισης των πτυχίων τους δημιουργεί σήμερα σημαντικές ανισότητες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί Έλληνες επιστήμονες να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με αποφοίτους αντίστοιχων ιδρυμάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου η τεχνολογική εκπαίδευση έχει πλήρως ενταχθεί στο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.
Για τον λόγο αυτό θεωρείται αναγκαίο να θεσπιστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιστοίχισης ή ακαδημαϊκής αναβάθμισης των πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη αντικειμενικά κριτήρια όπως:
το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος,
τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) των μαθημάτων,
τη διπλωματική εργασία και την πρακτική άσκηση,
τυχόν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές,
καθώς και τη συναφή επαγγελματική εμπειρία των αποφοίτων.
Μια τέτοια ρύθμιση θα αποκαταστήσει μια μακροχρόνια θεσμική εκκρεμότητα που αφορά περισσότερους από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αξιοποίηση ενός σημαντικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας.
Η πλήρης ένταξη και ισότιμη αξιοποίηση των αποφοίτων της τεχνολογικής εκπαίδευσης μπορεί να ενισχύσει την παραγωγική βάση της οικονομίας, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
Η επίλυση του ζητήματος με δίκαιο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο θα αποτελέσει μια σημαντική θεσμική τομή και θα κλείσει οριστικά μια εκκρεμότητα δεκαετιών στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.
Παρακαλώ όπως προτεθεί και άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.
» Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Είναι απίστευτο που στην Αγγλία αναγνώρισαν το πτυχίο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος που έχω ολοκληρώσει και στην ίδια μου την χώρα να μην μου το αναγνωρίζετε. Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα.
Είναι απίστευτο που στην Αγγλία αναγνώρισαν το πτυχίο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος που έχω ολοκληρώσει και στην ίδια μου την χώρα να μην μου το αναγνωρίζετε. Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με
πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλώ να προστεθεί ειδικό άρθρο που να ρυθμίζει με σαφήνεια το ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά πτυχία.
Είναι θετικό ότι επιχειρείται η επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, οι οποίοι για περισσότερα από σαράντα χρόνια αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα. Ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης, διεθνώς αναγνωρισμένος και καταξιωμένος σε ανεπτυγμένα κράτη εντός και εκτός Ευρώπης, παρείχε στην ελληνική κοινωνία και στην παραγωγική διαδικασία επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν ουσιαστικά – και συνεχίζουν να συμβάλλουν – στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ υπηρέτησαν διαχρονικά τον σκοπό ίδρυσης των ιδρυμάτων τους, παρά την περιορισμένη θεσμική και πολιτική υποστήριξη. Σήμερα δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε όλο το φάσμα της οικονομίας, διαθέτουν υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και πολλοί εξ αυτών έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από ελληνικά και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παρά τις αντιξοότητες και τις συντεχνιακές αντιδράσεις που συχνά αντιμετώπισαν, συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταφορά και εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στην παραγωγή, γεφυρώνοντας την έρευνα με την πράξη.
Η ελλιπής στήριξη του τεχνολογικού τομέα εκ μέρους της Πολιτείας είχε ως συνέπεια τη μειωμένη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και, κατ’ επέκταση, την περιορισμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η πλήρης θεσμική εξομοίωση και ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα δύναται να λειτουργήσει ως μοχλός αναπτυξιακής ώθησης, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα ενισχύσει τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας ως ελεύθερων επαγγελματιών, θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα και θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.
Παράλληλα, θα διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού με τους αποφοίτους αντίστοιχων ιδρυμάτων του εξωτερικού, χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς που δημιουργούν ανισότητες. Στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, της κινητικότητας και της δια βίου μάθησης, οι πτυχιούχοι οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους.
Για τον λόγο αυτό, ζητείται να εξεταστεί συνολικά και δίκαια το ζήτημα που αφορά περισσότερους από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αντιστοίχισης των πτυχίων τους ανεξαρτήτως χρόνου αποφοίτησης. Η διαδικασία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα προγράμματα σπουδών, τις πιστωτικές μονάδες (ECTS), τα ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακά και διδακτορικά) καθώς και τη συναφή επαγγελματική εμπειρία κάθε αποφοίτου, ώστε να δοθεί μια οριστική, δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα.
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με τα πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει
του αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και
μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά
καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην
πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους
υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την
αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην
ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους
επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν
μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40
χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες
ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών
πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη
υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης
συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή
όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα
τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι
επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας
την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν
από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που
μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην
κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την
δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες
τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που
αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να
αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους,
λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες
(ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής
βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την
συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι
δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα
με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ. «
Παρακαλώ όπως προστεθεί άρθρο σχετικά με την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά.
Προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα και καλά κάνετε, αλλά έχετε ξεχάσει τους αποφοίτους των ΤΕΙ που παρόλο που ο θεσμός της τεχνολογικής
εκπαίδευσης καταξιώθηκε σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές και μη, τροφοδότησε την κοινωνία και την παραγωγή με επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην πρόοδο των χωρών. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά από 40 χρόνια παρουσίας τους υπηρέτησαν τον στόχο δημιουργίας των ιδρυμάτων και παρότι δεν είχαν την αναγκαία υποστήριξη από την πολιτεία έχουν καταξιωθεί σημαντικά στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούν επιτυχώς ως στελέχη σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχουν επιστημονική κατάρτιση, κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα από ελληνικά και από
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τους εξωτερικού. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στα 40 χρόνια συνέβαλαν, παρόλα τα εμπόδιά που υπάρχουν από διαφορές συντεχνίες ακόμα σήμερα, στην εφαρμογή των επιστημονικών και τεχνολογικών πορισμάτων διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή. Αποτέλεσμα της μη υποστήριξη από την πολιτεία στους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι η χαμηλή
ανταγωνιστικότητα της χώρας στους διάφορους τομείς λόγω της μειωμένης συμμετοχής του τεχνολογικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων ΤΕΙ στον πανεπιστημιακό τομέα θα έχει σαν αποτέλεσμα
να υπάρξει ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα με τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση τόσο των
δημόσιων οικονομικών της χώρας λόγο της συμμέτοχής τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην αγορά, πληρώνοντας τους φόρους αλλά και μειώνοντας την ανεργία. Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους
όρους τους πτυχιούχους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι να μειονεκτούν από την παρεμβολή κάθε είδους εμποδίων χάριν μιας μικρής μερίδας που μπορεί να θίγεται. Πρέπει στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, στην κοινωνία των ανοικτών συνόρων και της δια βίου εκπαίδευσης, να έχουν την δυνατότητα να προάγονται επιστημονικά και κοινωνικά και να κατακτούν τα
υψηλότερα δυνατά επίπεδα καταξίωσης που τους επιτρέπουν οι ικανότητες τους και η θέλησή τους. Γι΄ αυτό παρακαλώ να ασχοληθείτε με το θέμα που αφορά πάνω από 600.000 αποφοίτους ΤΕΙ δίνοντας τους την δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους ασχέτως από το χρόνο αποφοίτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα σπουδών και τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας κάθε αποφοίτου, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, την συναφή εργασιακή τους εμπειρία. Ώστε η επίλυση του προβλήματος να είναι δίκαιη και ολοκληρωμένη και να κλείσει μια για πάντα αυτή η εκκρεμότητα με τους απόφοιτούς των ΤΕΙ.
Παρακαλείσθε όπως συμπεριλάβετε ρύθμιση αντιστοίχισης των πτυχίων Πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ΑΕΙ.
Τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ εν μια νυκτί, με τα ίδια προγράμματα σπουδών, ίδιους καθηγητές, ίδια ύλη.
Τα πτυχία μετονομαστηκαν σε πτυχία ΑΕΙ- οι πτυχιούχοι ΤΕΙ, όμως παραμείναμε πτυχιούχοι ΤΕΙ για πάντα. Κατωτεροι μισθολογικα στο δημοσιο τομέα, χωρίς δυνατοτητες ανελιξης, με τους αποφοίτους ΕΑΠ να προηγούνται έναντι ημων που η εισαγωγή μας έγινε με πανελλήνιες….
ενω ταυτόχρονα αποδεικνυουμε καθημερινα σε όλους και ξεχωριζουμε για τις ικανοτητες μας.
Τα ΤΕΙ εχουν επιτελεσει ΣΠΟΥΔΑΙΟ διδακτικό έργο ολα τα ετη της λειτουργίας τους, με καποια απο αυτα να εχουν λαβει και παγκοσμιες διακρισεις.
Είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ οι αποφοιτοι τους να αντιμετωπίζουμε τοσο έντονο ρατσισμό απο τον ίδιο το δημόσιο τομεα,και να αναγκαζομαστε να δινουμε κατατακτηριες εξετασεις στα τμήματα απο οπου εχουμε ηδη πτυχιο, να αναγνωρίζονται 10-12 μαθηματα και να παρακολουθουμε απο την αρχη το ΙΔΙΟ προγραμμα σπουδων, να ξαναδινουμε εξετάσεις σε ολα τα μαθήματα κτλ.
Παρακαλείστε οπως συμπεριλαβετε τροπολογια επίλυσης του προβληματος αντιστοιχισης ισοτιμίας πτυχίων ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ΑΕΙ, καθότι το συγκεκριμένο ζητημα αφορά πανω απο 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ.