Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:41 | Σεραφειμ Τομαρας

    Για υο αντικειμενικο συστημα προσδιορισμου των ακινητων μπορει να υπαρχει τραπεζα ενημερωσης για τις διαμορφουμενες τιμες των ακινητων για την πληροφορηση του αγοραστικου κοινου , η πολιτεια οφειλει με βαση αυτη την ενημερωση να εκδιδει ανα εξαμηνο υποργικη αποφαση που θα δεσμευει ολα τα μερη για καθε πραξη ειτε φορολογικη ειτε για το τραπεζικο συστημα ,αλλα και για τις μεταβιβασεις των ακινητων και τον προσδιορισμο φορου μεταβιβασης και λοιπν πραξεων . Αν θελουμε να ειμαστε Κρατος Δικαιου οφειλει να εχει ενιαιους κανονες για ολους και για καθε πραξη

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:00 | Θεόδωρος

    Είμαι συνταξιούχος Στρατιωτικος. Αποστρατεύτηκα κανονικά με 35ετία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.Από μκρός Αξκός, αρχές 10ετίας 1980, ακούω για ατραπούς,τούνελ,μονοπάτια,διαδρόμους στενά κλπ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις,από τα οποία θα βγει η οικονομία μας.εφθασα κοντά στα 60 και ακόμα τα ίδια ακούω.Υπέστην 5-6 λιτότητες και πληθώρα «ΘΑ» και υποσχέσεων που ποτέ δεν εκπληρώθηκαν.
    Ελεος πια φτάνει. Πότε εγώ και η οικογένειά μου θα ζήσουμε χωρίς άγχος,στερήσεις, ήρεμα σαν πολίτες που διανύουν την 6η δεκαετία της ζωής τους?
    Στο κάτω κάτω τι φταίω εγώ και τα παιδιά μου, που παρότι υπήρξα νομοταγής πολίτης και αξκός με λευκό μητρώο, να πληρώνω ΔΙΑ ΒΙΟΥ, διότι νιός ήμουν και γέρασα,τις δικές σας(όχι προσωπική αναφορά) ολογωρίες, ατασθαλίες, σκάνδαλα,ατολμίες, υποσχέσεις και το αλαλούμ που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φρενοκομείο?
    Γιατί φταίω, επειδή με κοροιδεύετε και με κοροιδεύανε 3 δεκαετίες?
    Γιατί πρέπει επειδή έχω εισόδημα πάνω από 2000 να μην δικαιούμαι αυξήσεως από το 2009,ήδη με την προηγούμενη κυβέρνηση,επειδή το σύστημσ δεν στάθηκε στο ύψος και τις ευθύνες του?
    Γιατί εγώ ο ΣΥΝΕΠΗΣ φορολογούμενος και ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ πολίτης πρέπει να σηκώσω πάλι το βάρος των δικών σας ευθυνών?
    Πότε θα σταματήσετε να πειραματίζεστε στην πλάτη μου?
    Πότε επιτέλους θα με αφήσετε να ζήσω την 3η ηλικία μου ήσυχος?
    Φταίω εγώ κύριοι που διαχρονικά κάποιοι κυβερνώντες αποδείχθηκαν ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων?
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι αναφορές μου δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα ούτε έχουν σκοπό να θίξουν πρόσωπα,αλλά επιλογές και καταστάσεις που βίωσα 30 χρόνια.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:39 | Διαλεκτάκη Ε.

    Κύριε Υπουργέ, πργματικά σας συγχαίρω που και σας ευχαριστώ που μας δίνετε αυτή τη δυνατότητα να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισότερες πράξεις και λιγότερα λόγια, θάρος και αποφασιστηκότητα, νόμοι και κανόνες του παιχνιδιού πάνω και όχι κατω από το τραπέζι, ισονομία και ισοπολιτεία για όλους,να σταματήσουν να επιβιώνουν στη χώρα μας μόνο τα έρπετά τα τρωκτικά και τα αρπακτικά.

    Πιστεύω ότι με αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είναι καιρός πια να δημιουργήσετε το ενιαίο μισθολόγιο για όλλους, με κατώτερο όριο τα 1500e και ανώτερο όριο τα 5.000e, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα επαγγέλματα οι θέσεις, τα επιδόματα και οι υπερωρίες. Οι διαφορετικές κλίμακες να είναι βάσει πραγματικών προσόντων και απόδοσης. Από αυτά να μην εξαιρείται κανείς, ούτε Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, καλιτέχνες, κ.λ.π. Σε όποιες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνουν το ανώτερο όριο η φορολογία να είναι στο 80-90%.
    Για να μπορέσετε να εφαρμόσετε τέτοια είδους μέτρα θα πρέπει να ξεκινάτε πρώτα από τους εαυτούς σας. Δώστε μας το παράδειγμα. Γιατί οι μισθοί σας να ξεχωρίζουν όταν η αποδοτικότητα πολλών από εσάς είναι πολύ κατώτερη, από αυτής πολλών άλλων σκληρά εργαζομένων, γιατί να δικαιούστε σύνταξη με πολύ λίγα χρόνια εργασίας;
    Δεν θα μπορούσατε όταν δεν εκλεγεστε πια να ξανετοποθετήστε σε διάφορους εργασιακούς τομείς και να παίρνετε σύνταξη με τους όρους που θα ισχύουν για όλους, χωρίς προκλητικά να ξεχωρίζετε, και να μην ισχύουν τα μέτρα της πραγματικής λιτότητας-ισότητας-ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους άλλους εκτός από εσάς;

    Πραγματικά το οικονομικό και το όποιο άλλο πρόβλημα μπορεί να λυθεί, όταν πραγματικά το θέλουμε και όταν όλοι ενταχθούμε στη διαδικασία επίλησης χωρίς να εξαιρείται όμως κανείς.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:02 | Σεραφειμ Τομαρας

    Το συστημα αντικειμενικων αξιων δεν υφισταται σε καμια χωρα της ευρωπης και οφειλει να αντικατατασταθει και να ληφθουν μετρα που θα ισχυουν ως κανονες για ολους τους Ελληνες και για ολες τις πραξεις .
    Μπορει η διοικηση να δημιουργησει ταραπεαζα εμπορικων αξιων αφου βρισκομαστε στην ηλεκτρονικη διακυβερνηση , ομως αυτη η διαφανης διαδικασια οφειλει να συνδυαζεται με εκδοση υπουργικης αποφασης για τις σταθερες τιμες για ολους και για ολες τις πραξεις . Δεν μπορει να ειναι δυο ταχυτητων γιατι οδηγει στην οικονομικη εκμεταλευση και μεταφορα πλουτου με την συνδρομη κρατικης εξουσιας και νομιμων κατα τα αλλα διαδικασιων .

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 10:26 | ΠΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΙΖΟΝΤΕ ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ <>,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ. ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΩΡΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΝ.ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣκ.τ.λ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ,ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 06:14 | ΦΡΥΝΗ.Γ

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ- ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ» ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΗΔΗ
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ?
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΖΙΡΑΡΕΙ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ.
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΩ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΤΟ » ΔΙΟΙΚΕΙΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ».
    ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ,
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ(ΟΠΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΘΕ
    ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ
    ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΗΣΗ
    ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΕΛΜΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΤΕ.
    ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ
    ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ Η ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ?
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    1.ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ,ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ
    ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    2.ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ(Π.Χ.
    ( ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ)
    3.ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
    KAI ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ
    ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
    ( EUR.3.000 ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ?ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕ……Σ)
    4.ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ Π.Χ.EUR.2 ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΩ Κ.Ε.Π
    5.Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠ.ΕΛΛ.ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ Ξ.ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ
    ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ
    ΠΟΣΑ Π.Χ ΑΝΩ ΤΩΝ EUR.500
    6.ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ)
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ(ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ
    ΤΩΡΑ Π.Χ.ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ
    ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ
    ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 05:49 | Οδυσσέας Λαερτιάδης

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, κατ’ αρχήν.

    Επιθυμώ να συνεισφέρω στον διάλογο με τα εξής σημεία:

    1. Απλοποιήστε την φορολογική δήλωση όσο δεν παίρνει: παρακαλώ μην ξεχνάτε οτι πάνω από το 60% των Ελλήνων πολιτών είναι «οργανικά αναλφάβητοι». Ο αναλφάβητος ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΡΑΠΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ».

    2. Καθιερώστε ΕΝΝΙΑΙΑ φορολογική κλίμακα 22% για όλους και για όλα: αγρότες, υπαλλήλους, ταξιτζήδες, εφοπλιστές, εργάτες, επιχειρηματίες, όλους. Δείτε πώς το κάνει η Κύπρος, η Σιγκαπούρη ή το Ντουμπάι και απλώς αντιγράψτε τους.

    3. Απλοποιήστε, ελαττώστε και παγιώστε τους φόρους ακίνητης περιουσίας: είναι δυνατόν να μην ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει από χρονιά σε χρονιά? Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ζούμε?

    4. Απλοποιήστε τις διαδικασίες έναρξης και λήξης επιχειρήσεων: δείτε πώς το κάνει η Κύπρος, η Αγγλία και άλλα κράτη με επίδοση στο επιχειρείν (έναρξη λειτουργίας επιχείρησης σε… 3 εργάσιμες μέρες) και απλώς αντιγράψτε το. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία εδώ: αυτοί που έχουν όρεξη για δουλειά ας αφεθούν να δουλέψουν.

    5. Αν η Κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για να συντηρήσει τον εαυτό της και τις συνταγματικές υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες που την συντηρούν, τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει να δεί τι θά κάνει με το πρόβλημά της και όχι να μετακυκλύει το πρόβλημα στους πολίτες. Μ’ άλλα λόγια:

    – απολύστε πλεονάζοντες Δημοσίους Υπαλλήλους,
    – καταργήστε την μονιμότητά τους
    – σταματήστε επιτέλους τα «πακέτα εθελουσίας εξόδου» (μα πού ακούστηκε αυτό? Γιατί σε εμάς του ιδιωτικού τομέα κανένας δεν δίνει τέτοια «πακέτα»?)
    – κάντε το Κράτος από πληγή και πηγή ταλαιπωρίας σε εργαλείο ανάπτυξης: το παραμικρό να χρειάζεται ο πολίτης από το Δημόσιο πρέπει να ξοδεύει μέρες για να λύσει το θέμα του.
    – κάντε κάτι με την διαφθορά: υπάλληλος, προϊστάμενος ή πολιτικός, τωρινός ή του παρελθόντος, κάποιος πρέπει να πάει στη φυλακή, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    [Αλλιώς… γιατί «να κάνουμε θυσίες»? Για να φτιάξουμε με τον ιδρώτα μας τις μαρμάρινες βίλλες όποιου δημόσιου άνδρα ή λειτουργού αισθάνεται παντοτινά ασφαλής να «κάνει ένα δώρο στον εαυτό του»? (Αυτό με το «δώρο» το είπε ο Α. Παπανδρέου για κάποιον του περιβάλλοντός του σε σχέση με ένα από τα πολλά σκάνδαλα της εποχής του – δεν θυμάμαι ποιό από όλα.)]

    6. Υπογράψτε συμφωνίες διπλής φορολογίας με Καναδά, Αυστραλία και ΗΠΑ: χωρίς τέτοιες συμφωνίες ούτε τα χρήματά των ομογενών μπορούν να επενδυθούν εδώ αλλά ούτε και τα Ελληνικά χρήματα μπορούν να βγούν στον Κόσμο.

    7. Ο ρόλος του Κράτους και των πολιτικών είναι να προβλέπει το Μέλλον, να νομοθετεί ανάλογα (βασικός ημεδαπός Αριστοτέλης!) και να μένει μακριά από το παιγνίδι – κάτι σαν τον γκρουπιέρη της ρουλέττας. Αφήστε τις μπίζνες σε αυτούς που έχουν κάτι να χάσουν και όχι σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν (βλ. δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς χωρίς φόβο τιμωρίας).

    Αυτά! και Καλή Χρονιά !!!
    Οδυσσέας

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 04:14 | Κωνσταντίνος Μ.

    Πρόταση: άμεση (και σημαντική) φορολογία στη διαφήμιση.

    Μεγαλύτερη φορολογία στα μέσα διαφήμισης με άμεσο περιβαλλόντικο κόστος, ιδιαίτερα στη διαφήμιση με αλληλογραφία, στη διανομή φυλλαδίων, στις διαφημιστικές πινακίδες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Φορολογία στην διαφήμιση ΜΜΕ – τηλεοπτική, ραδιοφωνική και sponsoring (στη διάρκεια εκπομπών – «ύπουλο» διαφημιστικό κόλπο).

    Φορολογία ΚΑΙ στην internetική διαφήμιση – συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης μέσω κειμένου (text ads). Φορολογική επιβάρυνση σε κάθε «taken link». Κάθε adserver με service στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι υποχρεώμενος να πληρώνει για να προβάλει τα προϊόντα του.

    Φορολογία σε κάθε sms και τηλέφωνο διαφημιστικού περιεχομένου που λαμβάνου οι χρήστες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας χωρίς τη συγκατάθεση τους.

    Οικονομία: Κατάργηση κρατικών διαφημίσεων σε όλα τα έντυπα και μέσα. Ο πολίτης που χρειάζεται να ενημερωθεί θα πρέπει να μπορεί ξεκινώντας από μια και μόνη πηγή στο διαδίκτυο, να βρει και να ενημερωθεί για την πορεία των έργων της κυβέρνησης του.

    Δε γνωρίζω την ακριβή νομοθεσία, ούτε έχω το χρόνο να αναζητήσω συναφείς προτάσεις. Όμως αυτή η πρόταση είναι τεχνικά εφικτή και συνάδει με ένα σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος που σέβεται τους πολίτες του και δεν επιτρέπει την οπτική/ηχητική/ηλεκτρονική μόλυνση.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 00:18 | Βασίλης Π.

    Νομίζω πως γνωρίζετε κάλιστα που πάνε τα χρήματα μας!!! Πρέπει να γνωρίζετε πως ξέρουμε οτι ξέρετε!!!Μπορείτε να ελέγξετε όποιονδήποτε θέλετε με εύκολο τρόπο, και το κάνετε όταν οι καταστάσεις το απαιτούν!!!
    Τώρα βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση… «Πρόεδροι» – «τομεάρχες» – «περιφερειάρχες» – «κομματάρχες» – «συνδικαλιστές» – «μέλη επιτροπών» – «κρατικοί λειτουργοί» και λοιποί αυλικοί έχουν μερίδιο ευθύνης.Η προσφορά υπηρεσιών για την καλυτέρευση του τρόπου της ζωής μας από αρμόδια όργανα και ερευνιτικές επιτροπές μας έχει κοστίσει πολύ ακριβά.Εξάλλου μέσω του διαλόγου μπορείτε να πάρετε πολλές καλές συμβουλές χωρίς να σπαταλάτε χρήματα…
    Όσοι έχουν ιδέες για το καλό της χώρας, δεν τις πουλάνε αδρά,αλλά τις χαρίζουν απλόχειρα.Όσοι πληρώθηκαν και έσφαλαν βάζοντας μας σε περιπέτειες καλό θα ήταν να ξεκινήσουν την αυτοκριτική τους!!!Και εδώ θέλω να συμπεριλάβω όλες τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 30 ετών.
    Ξέρετε λοιπόν…αρχίστε από τους παχυλούς μισθούς του δημοσίου.Δώστε στους δημόσιους κίνητρα να εργασθούν σωστά.Το «μπούκωμα» με λεφτά (για μισθούς άνω των 1800 ευρώ) δεν τους κάνει ποιό παραγωγικούς.Συνδέστε την απόδοση τους με μετρήσιμα στοιχεία(τι αποδίδει ο κάθε οργανισμος;ή ο κάθε εργαζόμενος;),μήπως το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού του δημοσίου απλά δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε;
    Αφήστε την ιδιωτική πρωτοβουλία ελεύθερη…ελέξτε σωστά τους επιχειρηματίες,ΟΧΙ στην κακοποίηση των εργατών αλλά ΟΧΙ και στην παραφιλολογία των συνδικαλιστών(καλό θα ήταν οι τελευταίοι να δουλεύουν που και που για να θυμούνται τι πρεσβεύουν).
    Τέλος για το καλό της χώρας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ όπως και ΛΑΘΟΣ απόφαση ή τακτική. Γι’αυτό δείξτε το θάρρος να πολεμάτε μαζί.Ο απλός λαός έχει διάθεση να βοηθήσει.Έχουν σταματήσει πλέον οι «κόντρες» μεταξύ των «αντίθετων οπαδών»(πλήν των εχόντων μόνιμο συμφέρον),γι’αυτό δώστε νέο όραμα στο λαό βάλτε την Ελλάδα μπροστά!!!
    Ξέρετε και οι 300 τι πρέπει να κάνετε…είναι η ώρα να το κάνετε.

    Καλή δουλειά

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 00:34 | μ. γ. διακάκης

    το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας είναι πλασματικό. Είναι ντροπή για τον Υπουργό να παραπονιέται ανερυθρίαστα πως 5.5 εκ. Ελλήνων δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα των 30.000 ευρώ. Μάλιστα, σε συνδυασμό με εξελίξεις σε όλο το φάσμα της παραγωγής, κυρίως της βιομηχανικής, και τις επερχόμενες εξελίξεις στην ενέργεια, ακόμη και καλά δομημένες οικονομίες θα περάσουν περίοδο νέας ύφεσης. Ποια ήταν η τελευταία φορά που ο Υπουργός κοίταξε το κόστος δημιουργίας μόνιμης θέσης στη βιομηχανία στην οικονομία των G7 ή την μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων (περίπου 3% κατ’ έτος); Μία πρόχειρη εκτίμηση, τόση θα είναι τουλάχιστον η ετήσια αύξηση του αποπληθωρισμένου κόστους της ενέργειας και της μείωσης της παραγωγής για την επόμενη δεκαπενταετία.

    Αυτά μάλιστα συμβαίνουν τη στιγμή που η καμπύλη που διαγράφει το χρέος του κράτους έδειξε σαφή τα σημάδια των εκθετικών της καταβολών. Μήπως ο κ. Υπουργός γνωρίζει κάποια οικονομία που από αυτή τη θέση έλεγξε το χρέος της με τα μέτρα που έχει δηλώσει πως θα πάρει; Η μόνη συνετή αντίδραση σε τέτοια περίπτωση δεν είναι να παρακαλέσουμε να μας αφήσουν να δανειστούμε λιγότερο (και να έχουμε τους Γερμανούς να παραπονούνται πως μας έπιασαν με το χέρι στο πορτοφόλι τους), αλλά να σταματήσουμε αμέσως να δανειζόμαστε και να αρχίσουμε την αποταμίευση.

    Αντί το κράτος τόσα χρόνια να ελέγξει τις επιχειρήσεις και την ποιότητα των συνθηκών εργασίας, άφησε να ανθίσει μία τάξη δουλεμπόρων (μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για την τάξη που συνεισέφερε στον κουμπαρά κυρίως του κυβερνώντος κόμματος). Δεν είναι ακριβώς τυχαίο πως σήμερα ζούμε σε συνθήκες που χώρες του Τρίτου Κόσμου θα θεωρούσαν ανεπιθύμητες. Μήπως η κυβέρνηση έχει δει το κόστος ενσωμάτωσης των μεταναστών σε βάθος, ας πούμε, πεντηκοντατετίας; Ποιος ακριβώς είναι ο προγραμματισμός της; Αυτή η φαινομενικά άσχετη παρατήρηση απαντά στην καρδιά του προβλήματος. Σχεδόν όλες οι κρατικές παρεμβάσεις αποτελούν μορφές δανεισμού από τις επόμενες γενεές. Σε ένα τουριστικό κράτος την καταστροφή του περιβάλλοντος με την αλόγιστη δόμηση (η πραγματική ραχοκοκκαλιά του ‘οικονομικού θαύματος’ των ετών 1994-2006), δημιουργία περιφερειακών ‘πανεπιστημίων’ για την υποστήριξη πελατειακών σχέσεων και τη σύσφιξη σεπτών κομματικών δεσμών, αποκρατικοποιήσεις με ταυτόχρονη αύξηση του δημόσιου τομέα.

    Λοιπόν τα προφανή. Να επαναλάβω λοιπόν, άρση μονομότητας στον δημόσιο τομέα, μείωση και μισθών (ας πούμε κλιμακωτά από 30-3%) και αριθμού υπαλλήλων στο ύψος πρότυπων οικονομιών της Ευρώπης (μήπως ξέρει ο κ. Υπουργός πόσες ώρες εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση οι υπάλληλοι που θα κληθεί να πληρώσει;), ανάπτυξη και εφαρμογη κριτηρίων παραγωγικότητας, και στη βάση τους ανανέωση στο δημόσιο των λιγότερο αποδοτικών υπαλλήλων σε ποσοστό ανάλογο με την απόκλιση των αποτελεσμάτων από τους στόχους της διοίκησης. Από την πλευρά των εσόδων δε, σημαντική μείωση του αφορολόγητου, με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών.

    Κυρίως παιδεία και καλά μυαλά–αν και η προσδοκίες μας προς το παρόν περιορίζονται στα ‘καλά κρασά’. Aς ξαναδεί δε το επιτελείο του κ. Υπουργού την εκθετική συνάρτηση, και να τους συγχαρώ για την αξιοθαύμαστη αντίσταση που επιδεικνύουν στην άρση του τραπεζικού απρρήτου–τί ακριβώς θα κάνετε με τη διαφθορά;

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 22:47 | Βασίλης Ευθυμίου

    Το πλάνο που θα σας εκθέσω,
    εκτός απο την δικαιότερη κατανομή των φόρων ,
    έξυπηρετεί σκοπούς όπως ή ανάπτυξη νέας συνειδητότητας σε πλατύ κοινωνικό επίπεδο που θα επιφέρει μείωση του κυκλοφοριακού ,
    μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,
    δίνοντας μία πνοή ελπίδας στην ανάπτυξη.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

    Το σήμα τελών κυκλοφορίας να έχει μέγεθος που να ευνοεί την αναγνώριση απο μακριά της ημερομηνίας λήξης του.(π.χ: 28/6/10)

    Να διατίθεται μάλλον απο τα ΕΛ.ΤΑ αν όχι απο τα Κ.Ε.Π
    αλλά μόνο κατόπιν επίδειξης βεβαίωσης ασφάλισης
    και πιστοποιητικού τεχνικοό ελέγχου επιπλέον της ισχύουσας* άδειας κυκλοφορίας.

    Η διάρκεια να είναι δωδεκάμηνη ή και εξάμηνη.

    Εκδιδόμενο απο το τυπογραφείο του κράτους σε μορφή ειδικού χαρτιού στις 28 κάθε μήνα να μπορεί ο πολίτης να το προμηθεύεται όποτε πρέπει χωρίς να χρεώνεται αναδρομικά για μήνες που δεν του αναλογούν.

    Τέρμα και στα ειδοποιητήρια και δυνατότητα διατήρησης και διαχείρισης μή κυκλοφορούντων οχημάτων απο τους νόμιμους ιδιοκτήτες μόνο εκτός δρόμων κατόπιν επίσημης καταγραφής σε ειδικό αρχείο*(με σημείωση σε ειδικό σημείο στην άδεια) χωρίς την επιστροφή των πινακίδων .

    Αναλόγως και για τα δίκυκλα .

    Να δοθούν συγχρόνως κίνητρα για δίπλωμα ειδικής μετεκπαίδευσης των μηχανικών για να μπορούν πλέον καί να υπογράφουν τα δελτία τεχνικού ελέγχου,αρχικά των μοτό , με στόχο την γρήγορη ανάπτυξη της υποστηρικτικής βιομηχανίας γύρω απο τα τροχοφόρα στον τόπο μας που πλήττεται απο, κυρίως,εκτός Ελλάδος οικονομικά συμφέροντα ,αλλά και την ευρύτερη δικτυακή διάδοση της αγωγής και αναπόσπαστα και της ηθικής που περιέργως παρουσιάζει ελλείψεις ,γενικώς, στις τάξεις της κοινωνίας των εποχούμενων στην χώρα μας.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 22:17 | ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους,

    Προσωπικά πιστεύω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε αυτήν την δυσμενή οικονομική κατάσταση αποκλειστικά λόγω της φοροδιαφυγής, όχι λόγω έλλειψης παιδείας αλλά λόγω έλλειψης κινήτρων. Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει οι αποδείξεις να αποτελέσουν την απόλυτη βάση του νέου φορολογικού συστήματος. Με βάση λοιπόν αυτήν μου την άποψη, η πρότασή μου είναι η ακόλουθη:

    ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ. ΤΟ ΌΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΊΞΕΩΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ.

    Για παράδειγμα ο Α έχει εισόδημα 50.000 ευρώ. Το όριο αποδείξεων για αυτόν θα είναι 50.000 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδείξεις 50.000 ευρώ θα απολαύσει το μάξιμουμ της απαλλαγής επί του εισοδήματος του δηλ. 40%, δηλ. 20.000 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδείξεις 25.000 ευρώ θα απολαύσει την μισή της απαλλαγής δηλ. 20% δηλ. 10.000 ευρώ:

    Για να γίνει πιο κατανοητή η πρότασή μου την έχω συνοψίσει στον ακόλουθο τύπο:

    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ/ΕΙΣΟΔΗΜΑ=ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ*(ΕΙΣΟΔΗΜΑ*40%)=ΑΠΑΛΛΑΓΗ

    Το παράδειγμά , με βάση τον ανωτέρω τύπο, διατυπώνεται ως εξής:

    – 50000 αποδ/50000 εισοδ = 1 * (50.000 εισοδ * 40%) = 20000 απαλ.
    – 25000 αποδ/50000 εισοδ = 0,5 * (50.000 εισοδ * 40%) = 10000 απαλ.
    – 10000 αποδ/50000 εισοδ = 0,2 * (50.000 εισοδ * 40%) = 4000 απαλ.

    Αφαιρώντας το ποσό απαλλαγής μένει το «ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ» το οποίο από εκεί και πέρα θα φορολογείται κανονικά με τις υπάρχουσες κλίμακες κλπ.

    Ελπίζω να έχω διατυπώσει την πρότασή μου τόσο απλά όσο απλή είναι. Δεν ξέρω αν την βρίσκεται καλή, αλλά πιστεύω ότι αν εφαρμοστεί θα αναγκάσει τον καθέ πολίτη με εισόδημα 5.000 ευρώ αλλά και 500.000 ευρώ να επιδωθεί σε ένα απόλυτο κυνήγι αποδείξεων, δεδωμένου ότι αυτές θα καθορίζουν πλεόν το αφορολόγητό του, συνθλίβοντας την φοροδιαφυγή. Ελπίζω να δοκιμαστεί.

    Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, όπως και η σύζυγός μου, και έχουμε 2 ανήλικα παιδάκια.

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 22:32 | Γιάννης – Κ

    Τα οποιαδήποτε φορολογικά μέτρα που θα ληφθούν για να γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες πρέπει να δίνουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, άρα πρέπει πρώτα να αφορούν τους διοικούντες. Αναφέρομαι στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Να ανακοινωθούν πρώτα μέτρα για αυτούς όπως κατάργηση κάθε είδους φορολογικής απαλλαγής και πλαφόν στους μισθούς που παίρνουν ετησίως. Επίσης όταν ακούγεται αύξηση ορίων για σύνταξη και μείωση συντάξεων των μισθωτών θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάργηση της σύνταξης των βουλευτών.

    Στο σημείωμα του Υπουργού Οικονομικών για το διάλογο για ένα Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα υπάρχουν προτάσεις για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Για αποτελεσματικότερο;

    Για να είναι δίκαιο ένα φορολογικό σύστημα θα πρέπει να υπάρχει ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο για την ορθή αναδιανομή του εισοδήματος.

    Δεν θα προτείνω κάτι για να γίνει πιο δίκαιο. Αρκετά άρθρα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο προς την σωστή κατεύθυνση και ακόμη περισσότερα προτείνουν αρκετοί συμπολίτες μας, αν και νομίζω ότι και μόνο η εφαρμογή των σημερινών νόμων θα το έκανε αρκετά πιο δίκαιο (αν υπήρχαν και μηχανισμοί ελέγχου).

    Θα ήθελα όμως να επιμείνω στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα οποία θεωρώ απαραίτητα για να γίνει και αποτελεσματικό ένα φορολογικό σύστημα γιατί από φορολογικούς νόμους έχουμε αρκετούς, στην πράξη κολλάμε.

    Τα πρακτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι:

    1)Λειτουργία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ με εφαρμογή του πόθεν έσχες για κάθε αγορά ακινήτου. Χωρίς αυτό καμία φορολογική μεταρρύθμιση δεν πετυχαίνει γιατί το πολύ χρήμα από μη νόμιμες συναλλαγές πάει κυρίως στα ακίνητα.

    2)Δημιουργία ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ (εάν είναι δυνατό εκτός ΥΠ. ΟΙΚ.) με πρόσβαση παντού, παράλληλα με την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου. Να επανδρωθεί με υπαλλήλους του υπουργείου αλλά και από ιδιώτες. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν χωρίς έλεγχο δεν γίνεται τίποτε, σε λίγους μήνες όλα ξεχνιούνται (το έχουμε ζήσει επανειλημμένα τα τελευταία 35 χρόνια).

    3)Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (π.χ. Internet) και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ λειτουργία του ΤΑΧΙS. Να μπορεί ο έφορος αλλά κυρίως το Σώμα Αδιάφθορων on line να ελέγχει τα πάντα για τον φορολογούμενο (δημιουργία εικόνας του φορολογουμένου). Δηλαδή σύνδεση TAXIS με τράπεζες, υποθηκοφυλακεία, δήμους και με Δημόσιες Υπηρεσίες χωρίς να υπάρχει κανένα απόρρητο.

    4)Εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για όλα (αγορά ακινήτου, ίδρυση εταιρίας κλπ).

    5)Και το πιο σημαντικό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

    Αν πετύχετε το τελευταίο μπορεί κάτι να γίνει και για τα υπόλοιπα γιατί αυτά που ακούγονται για αποδείξεις κλπ είναι αέρας (ασπιρίνη σε καρκινοπαθή) μόνο για το σήμερα. Και αύριο τι γίνεται; Πως θα μειωθεί το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Με τις αποδείξεις;

    Tα παραπάνω μέτρα τα θεωρώ αναγκαία αν και θα έχουν φυσικά απόδοση σε βάθος χρόνου. Κάποτε όμως πρέπει να γίνει μια αρχή.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 22:53 | Βασίλης Ευθυμίου

    Το πλάνο που θα σας εκθέσω,
    εκτός απο την δικαιότερη κατανομή των φόρων ,
    έξυπηρετεί σκοπούς όπως ή ανάπτυξη νέας συνειδητότητας σε πλατύ κοινωνικό επίπεδο που θα επιφέρει μείωση του κυκλοφοριακού ,
    μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,
    δίνοντας μία πνοή ελπίδας στην ανάπτυξη.
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

    Το σήμα τελών κυκλοφορίας να έχει μέγεθος που να ευνοεί την αναγνώριση απο μακριά της ημερομηνίας λήξης του.(π.χ: 28/6/10)

    Να διατίθεται απο τα ΕΛ.ΤΑ μόνο κατόπιν επίδειξης βεβαίωσης ασφάλισης
    και πιστοποιητικού τεχνικοό ελέγχου επιπλέον της άδειας κυκλοφορίας.

    Η διάρκεια να είναι δωδεκάμηνη ή και εξάμηνη.

    Εκδιδόμενο απο το τυπογραφείο του κράτους σε μορφή ειδικού χαρτιού στις 28 κάθε μήνα να μπορεί ο πολίτης να το προμηθεύεται όποτε πρέπει χωρίς να χρεώνεται αναδρομικά για μήνες που δεν του αναλογούν.

    Τέρμα και στα ειδοποιητήρια και δυνατότητα διατήρησης και διαχείρισης μή κυκλοφορούντων οχημάτων απο τους νόμιμους ιδιοκτήτες μόνο εκτός δρόμων κατόπιν επίσημης καταγραφής σε ειδικό αρχείο χωρίς την επιστροφή των πινακίδων .

    Αναλόγως και για τα δίκυκλα .

    Να δοθούν κίνητρα για ειδική εκπαίδευση μηχανικών που να μπορούν και να υπογράφουν τα δελτία τεχνικού ελέγχου αρχικά των μοτό και με στόχο την γρήγορη ανάπτυξη της υποστηρικτικής βιομηχανίας γύρω απο τα τροχοφόρα στον τόπο μας που πλήττεται απο κυρίως εκτός Ελλάδος οικονομικά συμφέροντα.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 22:41 | Γιωργος Βλασσης

    Κύριε Υπουργε,σας ακουσα και είδα, σε τηλεοπτική εκπομπή το πρώι,και θάθελα μέσα από αυτές τις λιγες γραμμες,να σας συγχαρώ,να σχολιάσω την δήλωση «…αν δεν πετύχω θα πάω σπίτι μου κ.λ.» και να σας δόσω και μια …συμβουλή.Πρώτα,
    Να σας συγχαρώ γιατί μέσα από τα λεγομένα σου διαπίστωσα ότι έχεις προγραμμα,και θέληση, να εφαρμόσεις μια οικονομική πολιτική και ένα φορολογικό σύστημα που πραγματικά θα βοηθήσει τους οικονομικά αδύνατους, θα φορολογίσει δίκαια ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, θα πιασει τους φοροφιγάδες,και θα καθιερώσει μια άλλη νοοτροπία στους Έλληνες που μέχρι τώρα συνοψιζόταν στο Δούλεψε να φας και ΚΛΕΨΕ νάχεις.
    Δεύτερο ερωτώ, έχεται την δύναμη και την καθολική εκ μέρους του κομματός μας και του Πρωθυπουργού την υποστήριξη να πολεμήσεται τα συμφέροντα, συνδικαλιστικά συντεχνιακά,κ.α.και τα κοινώς αναφερώμενα «νταβατζίδικα» που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου και που με διάφορα εκβιαστικά,και άλλα μέσα εκβιάζουν βουλευτές ,Υπουργούς, ακόμα και πρωθυπουργούς, όπως ίδαμε στην προηγούμενη κυβέρνηση?? Τρίτον Για την εφαρμογή ένος δίκαιου συστήματος έχετε βάλει τους εγκέφαλους να καθορίσουν τι είναι αρκετό ατομικό η οικογενειακό εισόδημα,μεσαιό,η μεγάλο, ώστε μέσω μια φορολογικής κλίμακας να παρακρατείται ανάλογος φόρος.Τέταρτο είναι δυνατόν να υπάρχουν επαγγέλματα να φορολογούνται με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα και να αρνούνται έκδοση αποδείξεων (ταξί, πρατήρια βενζίνης κ.λ.π και να απειλούν για απεργίες??Μια πρόταση,αυξήστε το τερκματό εισόδημα υψηλά και ζήτήστε τους να αποδείξουν ότι έχουν πολλά διαπιστωμένα έξοδα!!Πέμπτο Μην εκβιάζεσθαι από το δήλημα ότι θα υπάρξει ανεργία αν οι οποιεςδηποτε επιχειρησεις δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ που εισέπραξαν από τους αγοραστές.Αυτό λέγεται υπαιξέραιση καιδεν δικαιολογήται.Τα λεφτα τα τρώνε σε εξοχικά ,μεγάλα αυτοκίνητα,ακριβές διακοπές,και μεγάλη ζωή.Κλείστε τους!!! Η ανεργεία δεν προκειται να μεγαλώσει.Δυναμώστε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και εφαρμόστε την τεχνολογία και τον νόμο για να ανατρέψτε το σύνδρομο του » αρματολου και κλεφτη» που υπάρχει στο νεοελληνικό DNA.Αρχίστε από το κοινοβούλιο την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή αληθινού «ποθεν έσχε σε βάθος 5/ετίας για τους 300 αλλά και για κάθε δημόσιο υπάλληλο ΟΤΑ η ΔΕΚΟ σε οποιαδήποτε βαθμό ιεραρχείας,με αυστιρές ποινές και πρόστιμα και κατασχέσεις, ώστε να μειωθεί η διαφθορά, και ο έλεγχος των δηλώσεων τους να γίνεται από ΔΟΥ αλλες από αυτές των μονιμων κατοικιών τους,
    Τέλος από τι θέσεις τους δεν παραιτούνται αλλά απολύονται οι υπουργοι από τον πρωθυπουργό,Προχώρα γρήγορα, ο λαός είναι ετοιμος . Περιμένει την Αλλαγή Καλή δύναμη.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 21:24 | Ανθή Κορμποπούλου

    Κύριε υπουργέ,
    θα ήθελα να επισημάνω ότι έσοδα δεν είναι μόνο η φορολογία εισοδήματος και οι ΕΦΚ.
    Υπηρετώ ως τελωνειακός υπάλληλος σε επαρχιακό τελωνείο, όπου έχω παρατηρήσει ότι ένα μεγάλο πρόβλημα (εκτός του ότι δεν έχουμε ουσιαστική εκπαίδευση, μέσα για την πρόληψη του λαθρεμπορίου και φυσικά προσωπικό) είναι οι ανείσπρακτες καταλογιστικές πράξεις ή αυτές που ακυρώνονται από τα δικαστήρια λόγω λαθών.
    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην επαρχία, και κυρίως σε μικρά τελωνεία (είναι πολλά) οι προϊστάμενοι αλλάζουν συχνά ή δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις δικαστικού, το οποίο είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι ακόμα και με 20 χρόνια υπηρεσίας δεν μπορείς να μάθεις όλα τα αντικείμενα.
    Θα πρότεινα να δημιουργηθεί μια υπηρεσία από έμπειρους νομικούς τελωνειακούς ανά περιφέρεια. Έτσι οι υπηρεσίες μπορούν να επικεντρωθούν στην πρόληψη και καταστολή του λαθρεμπορίου χωρίς να ανησυχούν για τα περαιτέρω. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει σημαντικό εισόδημα από παραβάσεις που μέχρι τώρα δεν μπορούμε να χειριστούμε σωστά.

    Ευχαριστώ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 20:41 | ΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ

    Μείωση του αριθμού των φορολογικών υπηρεσιών δηλαδή των ΔΟΥ, των Ελεγκτικών Κεντρων και των Περιφερεικαών Υπηρεσιών της ΥΠΕΕ και η ανασυκρότησή τους σε μεγάλες και ολιγάριθμες ελεγκτικές μονάδες.Οι μανάδες αυτές προτείνουμε να εμπεριέχουν, πέραν των υπαρχόντων τμημάτων των ΔΟΥ, τμήματα ελέγχου με εξιδίκευση στο αντικείμενο του ελέγχου, τμήματα δίωξης της φοροδιαφυγής και της οικονομικής απάτης, τμήμα νομικής υποστήριξης των φορολογικών ενεργειών και πράξεων.
    Ευχαριστώ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 20:50 | Αθανασιάδου Μαρία

    Κύριοι, σας καθιστώ υπέυθυνους για τη σύγχιση που έχει δημιουργηθεί στα πρατήρια βενζίνης. Απαιτητικοί πελάτες δεν πείθονται από τα λεγόμενα των βενζινοπωλών καιεπιμένουν να ζητούν απόδειξη για τη βενζίνη. Από την άλλη έχετε αφήσει τα Μ.Μ.Ε. με τους γελοίους παρουσιαστές ειδήσεων να το «παίζουν» ειδήμονες και να χλευάζουν επαγγελματίες χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες των αντικειμένων τους και να δίνουν λάθος εντυπώσεις στον Έλληνα φορολογούμενο.
    Μήπως είναι σκόπιμη αυτή η τακτική?

    Να σας ενημερώσω ότι δεν έχω ζητήσει απόδειξη από κανέναν, δεν θα γίνω ελέγκτρια στη θέση του ανίκανου αλλά καλοπληρωμένου δημόσιου υπάλληλου και ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 20:46 | ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ
    Οι δηλώσεις Φ.Π & Ν.Π γενιά πρέπει πάσει θυσια να υποβάλονται μέχρι τις 30 Απριλίου. Η αποστολή τους στο ΚΕΠΥΟ να ολοκληρώνεται μέχρι 30 Ιουνίου . Το Β΄εξάμηνο οι ΔΟΥ να ασχολούνται με τους ελέγχους και τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τον ΦΠΑ.
    Σήμερα απλά σκοτώνουν τον καιρό τους άσκοπα και άδικα.

    ΕΛΕΓΧΟΣ
    Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται μόνο από τις ΔΟΥ Α τάξης και το τμήμα ελέγχου να αποκτήσει ανεξαρτησία απο άλλες ασχολίες.

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
    Προτείνω να δημιουργηθεί σε κάθε ΔΟΥ Α΄τάξης , γραφείο ειδικευμένο στην τεκμηρίωση του πόθεν έσχες , απο 3-4 υπαλλήλους ΠΕ. Σε αυτό το γραφείο να καταλήγουν όλες οισχετικές πληροφορίες απο το TAXIS το ΣΔΟΕ – και από το τμήμα κεφακαίου γιά όλες τις αγοραπωλησίες . Θα επεξεργάζεται κάθε περίπτωση και θα τεκμηριώνει κατά πόσο το εισόδημα
    του φορολογούμενου συμβαδίζει με τις δαπάνες του ή όχι.για τα
    περαιτέρω.

    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ.
    Για να αντιμετωπισθεί η διαχείρηση του όγκου των αποδείξεων που θα εκπίπτουν οι φορολογούμενοι, σκέπτομαι τα εξής.
    Α Ο μεγάλος όγκος ειναι αποδείξεις τροφίμων και κυρίως των S/M
    και των πρατηρίων .
    Β Να προβλεφθεί ένα έντυπο σαν βεβαίωση που θα το έχουν οι
    επιχειρήσεις αυτές και όποιες άλλες θέλουν.
    Γ Οι πελάτες – αγοραστές θα μπορούνε , σε τακτά χρονικά διαστή-
    ματα ( 2-3 φορές το χρόνο) να προσκομίζουν τις ΑΛΠ στις
    συγκεκριμμένες εοιχειρήσεις, οι οποίες θα τους δίδουν μία
    βεβαίωση αντίστοιχης αξίας , γιά το ύψος των αγορών τους.
    Ετσι κάπως περιορίζεται το πρόβλημα .

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 20:18 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜ

    Φορους στην καταναλωση φορους που θα πληρωσουν οι καταναλωτες μησθωτοι και συνταξιουχοι.Αυτοι ειναι που εχουν και κατεχουν;Αυτον τον τροπο διακηβερνησης εχεται σκοπο να κανεται;Αποτυχαται να το γνωριζεται.Τετοια κηβερνηση ειχαμαι και την διοξαμαι.Το κακο ειναι οτι δεν εχουμαι εναλακτηκη λιση οποτε να περιμενεται το ξεσπασμα του κοσμου που ειμαι συγουρος οτι θα ειναι ακρεο και εποδινο για την χωρα.Καημενη ΕΛΛΑΣ τι σου εμελε να παθης.
    Υ.Γ.
    Ο Αδρεας Παπανδρεου ακουγε την γνωμη του κοσμου,τοτε ειχαμαι τις ΤΟ, και προφτεναι το κακο τωρα ακουει κανεις το opengov?

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 19:07 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

    ΘΕΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ-2

    ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ / ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-ΑΣΘΕΝΩΝ:
    ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ / ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ.
    ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ.

    ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ ΣΥΝΤΑΓΩΝ:
    ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΥΝ.
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕ.
    ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ» ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ «ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ» ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΗΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, Κ.Λ.Π.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 19:18 | Κλεάνθης Αργυρίδης

    Όλες οι αποδείξεις ανεξαιρέτως να συμμετέχουν εις το αφορολόγητο (ακόμα και αυτές των ΔΕΚΟ και της αγοράς αυτοκινήτων), για να βρούμε επιτέλους ποιοι και ποια εισοδήματα έχουν, τα παιδιά της κάθε οικογένειας για δικό τους μελλοντικό όφελος (γνώσεις και τάξη) αντί να ασχολούνται με άχρηστα πράγματα στο internet, να καταθέτουν τις αποδείξεις της οικογένειας σε μια ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών και μετά να εκτυπώνονται τα στοιχεία των αποδείξεων και να υποβάλλεται συγκεντρωτική κατάσταση μαζί με τη φορολογική δήλωση.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 19:50 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

    ΚΥΡΙΟΙ,

    1)Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.

    2)ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ,ΔΙΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    3)ΑΥΤΟΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 18 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ 6-7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ.ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ.

    4)ΓΙΑΤΡΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ 19 ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ,ΣΤΑ 45 ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ.

    5)ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ,ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΓΧΟΥΣ,ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΤΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,ΤΩΝ ΕΦ’ΑΠΑΞ,ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ.

    6)75 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΗ ΑΥΤΗ Η ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ,ΔΗΛΑΔΗ 7.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΩΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ??????????

    7)ΕΑΝ ΘΕΛΑΜΕ 50 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ,ΤΟΤΕ ΔΙΑ ΜΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ,ΤΩΝ 1000-1300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ.ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΛΙΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 1

    Α)ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

    Β)ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 100,000 ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3-4 ΕΤΩΝ.

    Γ)ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΞΙΟΥΧΩΝ , ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΩΝ.

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΟΠΩΣ: ΡΙΣΚΟ,ΑΝΑΣΦΑΛΙΑ
    ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΤΛ..ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΟΣΟ ΣΕ Φ.Π.Α.

    ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ,(ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΤΙΑ),ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,(ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ).

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

    ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ (ΚΛΕΦΤΗΣ)ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ,Ο ΑΓΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΠΟΛΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΤΩΣΗ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

    ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΑΦΟΠΟΛΟΓΗΤΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ??? ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝ Φ Π Α ΘΑ ΗΤΑΝ 4000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΡΣΕΔΕΣ(ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ)

    ΕΑΝ ΔΗΛΩΝΕ 40.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΣΝΤΕΛΕΣΤΗ 20% ΤΟΤΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ 4.000 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΕ 8.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΘΑ ΑΜΟΙΒΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΣ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 2

    ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑTΤΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΕΑΝ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ 80 ΔΙΣ ΤΟΤΕ Ο ΦΠΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ 16 ΔΙΣ??

    ΕΑΝ ΤΟ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ 280 ΔΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 3% ?/????

    Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΚΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

  • Θα ήθελα να προσθέσω τα εξής σχόλια
    1) Οσον αφορά τους Δημοσίους υπαλλήλους είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και ο λόγος είναι απλός ο φόρος εισοδήματος παρακρατείται κάθε μήνα απο το μηχανογραφημένο έντυπο μισθοδοσίας τους.
    Αρα είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να κλέψουν απο την εφορία.
    2)Υποσχεθήκατε οτι οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώσουν το έλλειμμα
    Αλήθεια τι περιμένετε Μήπως οι έχοντες και κατέχοντες και για εσάς είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, Στρατιωτικοί και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι των 600 και 700 Εuro.Αυξήσατε τα τσιγάρα και τα ποτά και καλά κάνατε όμως σκεφτήκατε ποτέ ότι εάν όλοι οι Ελληνες αποφασίσουν να κόψουν το τσιγάρο απο που άραγε θα εισπράξετε το ποσό το οποίο λέτε? Επίσης αυξήσατε τον φόρο καυσίμων τον οποίο θα πληρώσει ο καταναλωτής όχι βέβαια ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ η ο τάδε μεγαλοβιομήχανος.
    Μειώσατε τους μισθούς κατά τριάντα ευρώ γιατί????
    Μιλάτε για περικοπές επιδομάτων των ένστολων γιατί? Δεν κάνουν πλέον την δουλειά που έχουν ταχθεί και ορκισθεί να κάνουν? Αραγε είναι τόσα πολλά?? Μάλλον κοροιδευόμαστε.
    Συγνώμη κύριοι αλλά μάλλον κοροιδευόμαστε. Εγώ θα ήθελα να δώ βήματα καταπολέμησης της διαφθοράς που ισχυρίζεστε ότι υπάρχει και που δεν αντιλέγω ότι υπάρχει θα ήθελα να δώ κινήσεις κατά των τραπεζών που παρουσιάζουν κέρδη εν μέσω κρίσεως και που τα ξέρετε θα ήθελα να δώ τους μισθούς μεγαλοστελεχών να κόβονται θα ήθελα να δώ τους παχυλότατους μισθούς τους δικούς σας να κόβονται στο ήμισυ δεν λέω προσφέρετε και πασχίζετε καθημερινά αλλά με τον ίδιο τρόπο πασχίζει και ο οικοδόμος μεσα στο κρύο και στο λιοπύρι γαι να πάρει 20 EURO μεροκάματο και που πολλές φορές ο μεγαλοκαρχαρίας ο πολιτικός μηχανικός του το τρώει και δηλώνει εισόδημα τον χρόνο 10.000 euro (ωιμέ τον κακομοίρη τον μηχανικό να του δοθεί επίδομα αλληλεγύη γιατί δεν μπορεί να ζήσει)
    Πολλά είπαμε όμως αλλά και κάτι ακόμα για τους κυρίους της Ευρωπαικής Ένωσης που ήρθαν να μας ελέγξουν θα ήθελα να πώ ότι θα ήταν καλύτερα να δώσουν στην Ελλάδα αυτά που χρωστάνε (ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΓΓΛΙΑ – ΜΑΡΜΑΡΑ κ.α.) και ας αφήσουν τις τσιριμόνιες και τις απειλές τι πρόκειται να κάνουμε επιτέλους κάποιος απο εσάς θα πρέπει να τους δείξει την πόρτα της εξόδου. Ξέρω θα μου πείτε φταίμε συμφωνώ όμως αυτοί δεν είναι και οι καλύτεροι θα μπορούσα να δεχθώ κριτική απο κάποιους που θα ήταν καλύτεροι απο μένα αλλά και πάλι δεν δέχομαι κριτική για την χώρα απο …………. ας μην χαρακτηρίσω χώρες θα αρκεστώ να πώ όμως απο χώρες που δανείζονται ιστορία απο άλλες για να κάνουν εντύπωση.
    Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά είμαι αγανακτισμένος και επειδή η εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπο του Προέδρου και Πρωθυπουργού είναι τεράστια θα ήθελα να πώ μην προδώσετε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:53 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ

    Είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό Τομέα και έχω αγανακτήσει να χρηματοδοτώ με τον μόχθο μου τους τεμπέληδες του Δημοσίου Τομέα. Καθημερινά παράγω έργο στην εργασία μου για το οποίο φορολογούμαι πολύ υψηλά ενώ αντίθετα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι χωρίς να παράγουν έργο έχουν υψηλές αμοιβές στην τσέπη τους και επί πλέον τους πληρώνουμε και τις εισφορές και τους φόρους τους. Οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα αφιερώνουμε εννέα, δέκα, ένδεκα ώρες… την ημέρα στην εργασία, πάθος μεράκι, ψυχή, χρόνια πολλά σε σπουδές, συνεχή επιμόρφωση και είμαστε περίγελοι, θύματα των πολυεθνικών, καπιταλιστές, κοροΐδα για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βολεύθηκε στο Δημόσιο, έχει γελοιοποιήσει την αξία της εργασίας και ζει με μαγκιά εις βάρος των υπολοίπων δηλώνοντας ενίοτε με αλαζονεία ότι κάνει αντίσταση. Πέραν αυτών επί τέλους τιμωρείστε τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Πάρτε την άδεια από έναν γιατρό και έναν ταξιτζή που δεν δίνει αποδείξεις. Είναι οικονομικό έγκλημα η αποφυγή των φόρων και θέμα Δημοκρατίας η μη ισότιμη συνεισφορά όλων.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:19 | NEKTARIA

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ :

    ΕΝ ΕΤΗ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕ « ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ» ( ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΟΥ Σ΄ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Σ ΄ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ .)
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ , ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ,ΕΓΩ, Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ «ΚΥΝΗΓΟΣ» ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ; ΟΠΩΣ:
    1. ΠΑΓΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΩΣ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟ. ( Π.Χ. ΑΝΥΠΑΝΔΡΟΣ . 15.000,00€ , ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ,20.000.00€ Κ.Τ.Λ. , ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Π.Χ. ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ 150.000.€ Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .

    2 .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΠΕΙ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ . ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ Μ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ;

    3 .ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΥΚΟΝΟΣ , Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ Τ΄ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ 6% & 13%. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 90 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΤΩΧΕΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΠΑ 9% & 19% ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ 6% & 13% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
    ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ.

    4. ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΆΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ;
    ( Π.Χ. ΜΙΑ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ , ΤΩΝ 120€-150€ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ , ΜΕ 8 ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ. ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ, ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ, ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ.
    ΑΡΑ ΕΧΩ 24 ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ 135,00€ ( ΜΕΣΟ ΟΡΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ), ΕΠΙ 120 ΗΜΕΡΕΣ ( ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ) ΣΥΝΟΛΟ 388.800,00€ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ.
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΝΟΜΙΜΑ

    5 . ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ( ΑΓΟΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ.). ΕΣΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.

    6. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΚ/ΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΠΑ. (Φ1) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΔΗΛΩΣΗ. (ΠΙΕΣΗ- ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ.Π.)
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΡΙΩΝ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ.
    ΞΕΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΠΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.

    7. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤ’ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ, ΑΘΗΝΑ –ΛΑΜΙΑ ΜΕΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

    8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Κ.Β.Σ.( ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ) ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΣΚΑΦΕΑ, ΝΑ ΒΑΦΕΙ ,ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ
    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΑΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ.
    ΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ , ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ( ΑΓΟΡΕΣ -ΔΑΠΑΝΕΣ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ- ΦΠΑ ΚΤΛ). ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ , ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ.

    9. Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ . ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ , ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ( ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ , ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.) ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ . ΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΟΝ ΞΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ Ν΄ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ . Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ.

    10. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΜΕΝΑ 850€ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΚΑ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.) 423€. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ 50€.
    ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ « ΚΟΚΚΙΝΟ»;
    Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ , « ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ, ΑΣΥΔΟΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ… ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Π.Χ. ΤΟ ΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΑΠΟ Τ0 2002 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.) , ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ , ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ , ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.» ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ .
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ , ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ , ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΝΑ ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ , ΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ
    ΝΕΚΤΑΡΙΑ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:47 | Μπαδάνης Κων/νος

    ότι και να λέμε για δημόσια διαβούλευση αν δεν αλάξει η παιδεία και η νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει τίποτα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΟΥΝ. Δεν χρειάζεται να έρθει κανένας έλεγχος απο την ΕΕ όλοι έχουμε παραδείγματα σπατάλης δημοσίου χρήματος. Ρωτήστε τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους να σας πουν για άλλες υπηρεσίες του δημοσιού τι χρήματα σπαταλούν. Καλή χρονιά και με την ελπίδα που πεθαίνει τελευταία ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 17:25 | ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
    1. Τείνουν να μετατρέψουν τους πολίτες σε αντικαταστάτες του (ελλιπούς επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανύπαρκτου επί Ν.Δ.) κρατικού ελεγκτικού – εισπρακτικού μηχανισμού (βασικός λόγος τις ασυδοσίας που επικρατεί).

    2. Στρέφονται και πάλι, άδικα και λανθασμένα, κατά τον εύκολων θυμάτων (Μισθωτοί & Συνταξιούχοι. Άδικα γιατί είναι οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν (δεν μπορούν)και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα αργήσουν να αντιδράσουν δυναμικά. Λανθασμένα γιατί μείωση της αγοραστικής τους δύναμης ισοδυναμεί με μείωση της κατανάλωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

    3. Δεν συμβαδίζουν στο ελάχιστο με τις προεκλογικές θέσεις – υποσχέσεις του Προέδρου και του Οικονομικού επιτελείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (άλλα λέμε και μετά άλλα κάνουμε;), ούτε με τα ιδεώδη που πρέπει να εκπροσωπεί μια Σοσιαλιστική Κυβέρνηση.

    4. Αν θυμάμαι καλά μιλούσατε για αυξήσεις όλων (και όχι όσων δεν υπερβαίνουν μικτά και με επιδόματα τα 2.000 ευρώ) των μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού, για αύξηση (και όχι μείωση στο μισό για τους μισθωτούς – συνταξιούχους και κατάργησή του στους υπόλοιπους) του αφορολογήτου, για μη αύξηση (και όχι αύξηση στο 30% του εργαζόμενου πληθυσμού) των ορίων ηλικίας κλπ.

    5. Επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κρίση, το έλλειμμα, την κατάσταση της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, απαντούσατε ότι έχετε γνώση, σχέδιο και πως τα χρήματα υπάρχουν (μάλλον εννοούσατε ότι τα έχουν και θα πάρετε πάλι από τους γνωστούς – Μισθωτούς – Συνταξιούχους΄, απλά εμείς δεν το καταλάβαμε).

    6. Τείνουν να μετατρέψουν τους πολίτες σε συλλέκτες – καταγραφείς αποδείξεων και δημιουργούν κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ επαγγελματιών και ιδιωτών

    7. Το 2005 αυξήθηκαν οι συντελεστές Φ.Π.Α. κατά 1 μονάδα.
    Ποιος ήταν ο στόχος του μέτρου αυτού; (Προφανώς η αύξηση των εσόδων από Φ.Π.Α.).
    Έγινε αξιολόγηση αν ο στόχος επιτεύχθηκε; (Από τη πείρα μου ως Λογιστής – Φοροτεχνικός μπορώ να απαντήσω ότι ο προς απόδοση Φ.Π.Α. την περίοδο από το 2005 έως σήμερα αναλογικά μειώθηκε).
    Άρα τι σκοπό εξυπηρετεί μια εκ νέου πιθανή αύξηση του Φ.Π.Α., αφού αδυνατεί το κράτος να το εισπράξει και το καρπώνονται οι επιχειρηματίες. Εκτώς αν σκοπός είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις (παρακρατώντας το Φ.Π.Α.) λόγω οικονομικής κρίσης.

    8. Μειώσατε (τόσο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1996 – 2004, όσο και η Ν.Δ. το 2004 – 2009) τόσο τους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, όσο και τους συντελεστές φορολογίας κερδών των εταιριών.
    Η μείωση αυτή ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερη – ευνοϊκότερη για τις εταιρίες με τα (μάλλον σωστά) επιχειρήματα της οικονομικής ανάπτυξης, της προσέλκυσης κεφαλαίων για επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ.
    Τέθηκαν τότε στόχοι;
    Υπήρξε έλεγχος – αξιολόγηση αν οι στόχοι επιτεύχθηκαν;
    Μήπως τα οφέλη (ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας κλπ.) ήταν μικρότερα από το κόστος (απώλεια εσόδων από φόρους);
    Έδωσε ποτέ κανείς σαφείς απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα;

    ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

    1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η Μη Εφαρμογή των Υφιστάμενων Νόμων και όχι η έλλειψη Νόμων.

    · ΘΕΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ
    · ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    · ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΞΤΕ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    · ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ
    (Καμία κυβέρνηση δεν το έχει κάνει, όλες ξεκινούν ανάποδα)

    2. Επανδρώστε αξιοκρατικά κυρίως τις υπό διάλυση υπηρεσίες ελέγχου, και στη συνέχεια τις Δ.Ο.Υ. και τα Υπουργεία Οικονομίας – Οικονομικών με επιπλέον (τριπλάσιο από το υπάρχον σήμερα) ικανό προσωπικό, η επιλογή του οποίου θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια
    · Γνώσεις Οικονομικές, Χρηματοοικονομικές, Λογιστικές, Φορολογικές, Νομικές και Πληροφορικής
    · Γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
    · Ψυχοτεχνικά κλπ αξιοκρατικά (Πολλαπλών Επιλογών για να μην αμφισβητούνται) Τεστ (πολλοί θα κοπούν ως ακατάλληλοι)

    3. Θέστε στους υπαλλήλους στόχους και θεσπίστε οικονομικά κίνητρα για την επίτευξή τους και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης αυτών.

    4. Πραγματοποιείστε (σωστούς – αξιοκρατικούς – στοχευόμενους και όχι του τύπου “αφού ήρθα σε γράφω για μια απόδειξη και σηκώνομαι και φεύγω αφού έκανα τη δουλειά μου”) σε καθημερινή βάση ελέγχους παντού (ο Έλληνας δυστυχώς, λόγω έλλειψης παιδείας, μόνο με το φόβο της τιμωρίας συμμορφώνεται)

    5. Τα πάντα κινούνται γύρω από τις πληροφορίες και οι νέες τεχνολογίες μας τις παρέχουν πλουσιοπάροχα, αξιοποιήστε τις οργανώνοντας – στελεχώνοντας μια σοβαρή υπηρεσία με γνώστες του αντικειμένου, η οποία θα σας παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη λήψη σωστών αποφάσεων.

    6. Οι ποινές που θα επιβάλλονται να είναι τέτοιες που θα έχουν στόχο τη συμμόρφωση του παραβάτη και όχι φοροεισπρακτικές – εξοντωτικές (θα πρέπει να σχετίζονται με το μέγεθος της παράβασης – φοροδιαφυγής).

    7. Περιορίστε (στις απολύτως αναγκαίες) τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό, με αξιοκρατικές (και όχι ρουσφετολογικές) μετατάξεις – αποσπάσεις – μεταθέσεις κλπ.

    8. Τα προσόντα (λόγω του ανταγωνισμού) που έχουν όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο τα τελευταία 10 χρόνια με Α.Σ.Ε.Π. (είτε με γραπτό διαγωνισμό, είτε με μόρια) είναι υπεραρκετά (πτυχία, διδακτορικά, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, γνώση Η/Υ, συναφής προϋπηρεσία κλπ.). Όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι (κυρίως ιδιωτικοί υπάλληλοι και επαγγελματίες), πολλές φορές όχι άδικα, το προσωπικό αυτό δεν είναι παραγωγικό, έχει λάθος νοοτροπία και υψηλές αμοιβές (το τελευταίο είναι μύθος, καθώς υπάλληλος πτυχιούχος Παν/μίου με Μεταπτυχιακό, άριστη γνώση ξένης γλώσσας, πενταετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, σύμφωνα με τη 2/36028/0022 του 2008 τελευταία απόφαση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, λαμβάνει 985 € Μικτό Βασικό Μισθό και 45 € Μικτό Επίδομα Μεταπτυχιακού Διπλώματος σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Ν. 3208/2003. Πόσα άραγε θα έπαιρνε κάποιος με τα αντίστοιχα προσόντα σε μια σοβαρή επιχείρηση του Ιδιωτικού τομέα;). Για το 90% όσων κατηγορούνται συνήθως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι υπεύθυνοι δεν είναι οι ίδιοι αλλά το σάπιο σύστημα (βουλευτών, πολιτευτών, κομματικών παραγόντων, συνδικαλιστών, προϊσταμένων, διευθυντών, γενικών γραμματέων και λοιπών λαμόγιων) που θέλουν το Δημόσιο ξέφραγο αμπέλι για να κάνουν τη δουλειά τους (ξέρουν αυτοί).

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    Κατ αρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι τα κατωτέρω μπορούν να γίνουν αντιληπτά σε όσους έχουν γνώσεις Λογιστή – Φοροτεχνικού – Ελεγκτή Εφοριακού.

    Κύριοι επειδή ο στόχος σας είναι να εισπράξετε κυρίως το Φ.Π.Α. και το Φόρο Εισοδήματος από αυτούς που φοροδιαφεύγουν σας προτείνω να κάνετε σχετικό έλεγχο (για συντομία ρωτήστε κάποιο σοβαρό εφοριακό ή λογιστή – φοροτεχνικό, όχι θεωρητικούς Οικονομολόγους του Princeton ή του London School of Economics γιατί η γνώσεις τους είναι γενικές και έχουν σχεδόν άγνοια της Ελληνικής Νομοθεσίας για Φορολογία – Κ.Β.Σ. – Φ.Π.Α., Εργατικά – Ασφαλιστικά κλπ., ούτε συνδικαλιστή ή περιφερόμενο τηλεοπτικό μαϊντανό γιατί αυτοί θα πουν αυτά που θέλετε να ακούσετε) και θα δείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων τηρούν βιβλία Β΄ Κατηγορίας, σημαντικά λιγότερες βιβλία Γ΄ Κατηγορίας και ελάχιστες Βιβλία Α΄ Κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
    Αυτό που θα δείξει ο έλεγχος είναι ότι οι επιχειρήσεις που σταθερά καταβάλουν κάθε τρίμηνο Φ.Π.Α. και ενίοτε Φόρο Εισοδήματος (αν ξεπεράσουν το αφορολόγητο) είναι όσες τηρούν Βιβλία Α΄ Κατηγορίας του Κ.Β.Σ., λόγω της υποχρεωτικής εξωλογιστικής μετατροπής (με συντελεστές) των αγορών – δαπανών σε πωλήσεις.

    Επειδή η φοροδιαφυγή γίνεται κυρίως στο λιανικό εμπόριο με τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης. (Στην χονδρική πώληση έχουμε, κατά 99%, έκδοση τιμολογίου οπότε καταγράφεται από τον πωλητή και τον αγοραστή η συναλλαγή)

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ (δεν αφορούν τη Γ΄ Κατηγορία που μένει ως έχει)

    1. ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.

    2. ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ) ΑΠΟ 0,01 ΛΕΠΤΟ.

    Το πρώτο μέτρο θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
    · Οι αγορές θα μετατρέπονται σε πωλήσεις, οπότε κάθε τρίμηνο θα καταβάλλεται το αναλογούν Φ.Π.Α.
    · Επίσης στο τέλος του έτους θα προκύπτει εκ των πραγμάτων κέρδος το οποίο αν υπερβαίνει το αφορολόγητο θα καταβάλλεται ο αναλογούν Φόρος.

    Το δεύτερο μέτρο θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
    · Όλες οι αγοροπωλησίες μεταξύ επιχειρήσεων γίνονται με τιμολόγιο, οπότε θα δηλώνονται όλες ηλεκτρονικά (με το νέο όριο υποβολής για συναλλαγές από 0,01 λεπτό, ενώ με το ισχύον για συναλλαγές άνω των 300,00 ευρώ) στο ΚΕ.Π.Υ.Ο. με υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών.
    · Άρα κανένας δεν θα μπορεί να κρύψει αγορές που έχει κάνει και συνεπώς θα φορολογηθεί (Φόρος Εισοδήματος & Φ.Π.Α.) ανάλογα.

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
    · Στην αξιοκρατική επιλογή (με κριτήρια ίσως την περιοχή και τα έτη άσκησης επαγγέλματος κλπ), ανά επάγγελμα, συντελεστών (ΜΣΚΚ) μετατροπής των αγορών σε πωλήσεις

    ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
    · Κάποιοι επαγγελματίες θα πουν (ελάχιστοι δικαίως) ότι δεν είναι δυνατό ότι αγόρασα να το πούλησα εντός μήνα – τριμήνου – έτους. Εδώ θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα μέτρο υπολογισμού ως αποθέματος του 10% π.χ. των αγορών ή να εφαρμοστεί υποχρεωτική τήρηση βιβλίου αποθήκης από όλους (δύσκολο το 2ο).
    · Κάποιοι λογιστές θα αντιπαραθέσουν ότι είναι δύσκολο, χρονοβόρο και επίπονο να υποβληθούν συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών με όλες τις συναλλαγές λόγω μεγάλου όγκου. Αυτό δεν στέκει λόγω της Μηχανογράφησης, (χρήση Η/Υ, λογισμικών κλπ.) που πραγματοποιεί τα παραπάνω σε ελάχιστο χρόνο (Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις Χειρόγραφης τήρησης των βιβλίων).

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (εκεί τα πράγματα είναι όντως δύσκολα) ΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:
    1. Ο συνεχής μέρα νύκτα εξονυχιστικός έλεγχος (Αν εφαρμοστούν τα προηγούμενα μεγάλο μέρος του ελεγκτικού μηχανισμού απελευθερώνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ).
    2. Ίσως θα έπρεπε να επανέλθει (με περισσότερες εξειδικεύσεις – εξομαλύνσεις) ο τεκμαρτός υπολογισμός του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και όσων δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών.
    3. Να εφαρμοστεί με αυστηρότητα, κυρίως στις ανωτέρω κατηγορίες, το πόθεν έσχες (καταθέσεις, αγορές, μετοχές, αμοιβαία, πιστωτικές κάρτες κλπ.).

    ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    Λογιστής – Οικονομολόγος

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 16:38 | ΑΕΤΟΣ

    Θλίβομαι βλέποντας τον κ. Πρόεδρο της «ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» να συνηγορεί στην άρνηση των 300 «εθνοπατέρων», αλλά και πολυπληθέστερων και προκλητικά ευνοημένων (με τους δεκαέξι -γιατί άραγε- μισθούς!!!) υπαλλήλων της Βουλής, να συμβάλλουν και εκείνοι με μείωση των αποδοχών τους στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, προβάλλοντας μάλιστα παιδαριώδεις δικαιολογίες και νηπιακής λογικής επιχειρήματα. Αρνούνται αυτοί που κατα το μάλλον ή ήττον, είναι και οι υπεύθυνοι της οικομικής κατάντιας της χώρας, είτε διότι δε κυβέρνησαν καλά, είτε διότι δεν έκαμαν αποτελεσματρική αντιπολίτευση.

    Αν λοιπόν δεν ανταποκρίνονται οι εθνοπατέρες, γιατι να ανταποκριθεί ο απλός και κατα την συντριπτική πλειοψηφία πολύ φτωχότερος Έλληνας πολίτης.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 16:20 | Κωστής

    Δεν νομίζω κανείς να περιμένει ότι η σχεδιαζόμενη νέα φορολογική επιδρομή κατά της χαμηλότερης και μεσαίας τάξης δεν πρόκειται να αποδώσει, γιατί δυστυχώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Ευτυχώς στο τέλος η Ευρώπη θα βάλει το χέρι στην τσέπη για λόγους κύρους. Το θέμα είναι ότι για την ώρα δεν το κάνει, για εκπαιδευτικούς ίσως λόγους. Η κοινωνία μας όμως δεν νομίζω να αντέχει περισσότερη υποβάθμιση. Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός μας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα έπρεπε να εξευρωπαϊσει (πώς λέγαμε παλιότερα να «διεθνοποιήσουμε το Κυπριακό») το ελληνικό δημοσιονομικό ζήτημα. Κι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν όφελος για τη χώρα τους να βοηθήσουν (Θαπατέρο). Επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού έθνους.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 15:57 | Γιαννης Κ

    Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν τα κοτσια να αρχισετε τις περικοπες απο την βουλη και αυτους που εχουν βολευτει εκει , μην τολμησει κανεις να παει να κανει περικοπες στους μισθους των μικρων μισθωτων και των συνταξιουχων. Δυστυχως οι βολευτες μας δινουν το χειροτερο παραδειγμα στη κοινωνια. Αν δεν δωσουν οι κυβερνωντες το πρωτο παραδειγμα για την αναγκη θυσιων, περιμενετε να το δεχτουνε ολοι οι υπολοιποι? Κριμα, δεν θα παει καλα.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 14:06 | Μανώλης

    Κε ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!!

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ;;

    ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ
    ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 14:24 | Μανώλης

    ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Π.Χ
    ΕΠΙΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ.

    Π.Χ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 600€ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΉ 200€ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ 550€!ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ 30€ ΠΕΡΙΠΟΥ.

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΗΓΗ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 13:40 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

    ΘΕΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ-1

    ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
    ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.
    ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ 1500€, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 1000€, ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ “team” ΤΟΥ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ:
    ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ,
    2 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 1000€ = 2000€
    5 ΠΕΛΑΤΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Χ 70€ = 350€
    ΜΕΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2500€
    ΣΕ 20 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ: 500.000€ , ΕΝΩ ΣΕ 1 ΕΤΟΣ ΜΕ 10,5 ΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 525.000€.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 13:56 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Έχω μια πρόταση για την κατάσταση των αποδείξεων που θα συμπληρώνουμε με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
    Σε αυτήν την κατάσταση να υπάρχει η δυνατότητα επικόλλησης από αρχείο excel της κατάστασης που θα δημιουργούμε σιγά-σιγά όλο τον χρόνο (εφόσον βέβαια το επιθυμεί κάποιος) για να μην μας πέφτουν μαζεμένα στο τέλος με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 12:44 | Panagiotis

    Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρή στάση και να φτάσει το φόρο πάνω από το 60% μόνο έτσι:

    * θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά καθώς η συσσώρευση περιουσίας δε θα είναι πλέον χρήσιμη
    * θα δοθούν ίσες ευκαιρίες στο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και θα επιβραβευθούν όσοι πραγματικά εργάζονται

    ΝΑΙ στο υψηλό φόρο κληρονομιάς!
    ΝΑΙ σε κάθε φόρο μεταβίβασης περιουσίας!
    ΝΑΙ στην αυστηρή τιμωρία τον επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν!
    ΝΑΙ στη μείωση μισθών στο δημόσιο!

    Στηρίζουμε τη κυβέρνηση σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί και ολίγοι μόνο διαμαρτύρονται.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 11:07 | stamos

    Η Ελλαδα χρειαζεται αναπτυξη πανω απο ολα, για να αυξηθη το εισοδημα του κρατους και των πολιτων που θελουν να εργαστουν. Για να υπαρξει αναπτυξη πρεπει να μπουν μεσα χρηματα και οχι να φευγουν. Η Ελλαδα πρεπει να γινει μεγαλο χρηματοπιστωτικο κεντρο. Με καταλληλη νομοθεσια που να στηριχθη απο μεγαλη πλειοψηφια της Βουλης πρεπει να ενθαρρυνονται οι Ελληνες, οι Ελληνες του εξωτερικου, το Ναυτιλιακο συναλλαγμα αλλα και αλλοδαποι να τοποθετουν τα χρηματα τους στην Ελλαδα σε καταθεσεις η επενδυσεις. Ειναι και πρεπει να ειναι η μεγαλη μας βιομηχανια. Υπαρχουν τρομακτικα κεφαλαια που ζητουν πατριδα. Εφοσον δεν προερχονται απο εγκληματικες ενεργειες [υπαρχουν διεθνη κριτηρια γι’αυτο] πρεπει να γινονται ευπροσδεκτα με τις αναλογες ενθαρρυνσεις και πανω απο ολα εγγυησεις [η εμπιστοσυνη ειναι το Α και το Ω σ’αυτα]. Σε πρωτη φαση πρεπει να δοθουν κινητρα για επαναπατρισμο κεφαλαιων. Ο ισχυρισμος οτι επιβραβευονται οι Ελληνες που νομιμοποιουν μαυρο χρημα ειναι αστοχος. Δηλαδη οσα χρηματα Ελληνων παρεμειναν στο εσωτερικο ειναι ολα απο φορολογημενες πηγες? οταν το συνολο σχεδον των Ελληνων δηλωνει εισοδημα κατω απο το επιπεδο διαβιωσης? και αντιστροφως, οσοι εστειλαν τα χρηματα τους στο εξωτερικο ηταν για να αποφυγουν τη φορολογια?
    Συναφες με το παραπανω ειναι και το «ποθεν εσχες» για αγορα ακινητων. Γιατι, αληθεια, υπαρχει? τι κερδιζει, μαλλον ποσα χανει το κρατος? Ειναι δυνατον να πιστεψει κανεις οτι θα υπαρξει πολιτης που θα αγορασει ακινητο αν δεν μπορει να δικαιολογηση τα χρηματα με τον ενα η αλλο τροπο? Γιατι να υπαρχει αυτη η τεραστια διαφορα μεταξυ αντικειμενικης και αγοραιας αξιας? Για να δημιουργουνται τα λεγομενα μαυρα χρηματα? Για να βλεπουμε συμβολαια αγορας με τιμες ας πουμε 265354,13 ευρω? πραγματικα σκληρη διαπραγματευση πωλητη/αγοραστη!! με αποτελεσμα δημιουργια του λεγομενου μαυρου χρηματος [εν γνωσει ολων], απωλεια εσοδων του κρατους και παγωμα της οικοδομικης δραστηριοτητας.
    Ας σταματησει αυτη η ανοησια, οι αντικειμενικες να ειναι στα επιπεδα των αγοραιων τιμων και να πληρωνεται φορος επ’ αυτων με συμμετοχη 50/50 αγοραστη/πωλητη, να μπαινει η πραγματικη τιμη αγορας στο συμβαλαιο και να μειωθουν η καταργηθουν τα γελοια δικηγορικα και συμβολαιγραφικα εξοδα.
    Κατα τα αλλα η συλλογη του ΦΠΑ και περιστολη των δαπανων απο μηδενικη βαση ειναι η λυση στα ελλειματα που βλακωδως ογκωθηκαν τις τελευταιες δεκαετιες.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 11:41 | joanna

    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ 200(ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ).ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 10:09 | ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΕΔΕΣΣΑ

    Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα όσα ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη, στελέχη της αντιπολίτευσης και από απλούς πολίτες που καταθέτουν τις απόψεις τους μέσα στην ιστοσελίδα.
    Θεωρώ πως είναι αδιανόητο να διαπιστώνεται πως οι κυβερνώντες και οι κυβερνήσαντες αυτόν τον τόπο δεν μπορούν να βρουν τρόπο δίκαιας φορολόγησης, σωστής λειτουργίας του κράτους και κανόνες που να στηρίξουν το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας άπαξ και δια παντός.
    Είμαι βέβαιος πως γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Το θέμα είναι γιατί δεν το κάνουν; Και αυτό το γιατί κάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να απαξιώνει τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μονάχα για να ικανοποιήσουν προσωπικές και μόνο φιλοδοξίες (που αφορούν και στην οικονομική τους εξασφάλιση) και τίποτα περισσότερο.
    Ουδείς μέχρι τώρα από τους κυβερνώντες και κυβερνήσαντες δεν έχει πάει φυλακή για τα τεραστία οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπραχτεί σε βάρος του λαού τούτου τα τελευταία 50 χρόνια και για τα οποία προφανώς κάποιος φταίει. Εγκλήματα που έχουν διαπιστωθεί και αποτελούν μάλιστα τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα των κομμάτων στους αγώνες διαδοχής τους στην εξουσία. Και μάλιστα αυτοί που διέπραξαν τέτοια οικονομικά εγκλήματα είτε ζητούν την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν ξανά είτε μας κυβερνούν κιόλας.
    Κι επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου θα πω μια απλή σκέψη που κάνω, έναν απλό συλλογισμό. Λίγο πριν τις εκλογές του Οκτώβρη βοούσε το σύμπαν για το σκάνδαλο της Ζήμενς. Ένα υπαρκτό σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προς όφελος μιας πολυεθνικής εταιρείας.. ΤΟ σκάνδαλο έγινε μιας και η εταιρεία πήρε εκείνο που ζητούσε από τον ΟΤΕ και το κράτος γενικά. Στο Δ.ΣΔ του ΟΤΕ της εποχής εκείνης συμμετείχε ο σημερινός υπουργός περί την οικονομία κος Παπακωνσταντίνου. Ο άνθρωπος αυτός συναίνεσε στο να κερδίσει η Ζήμενς αυτό για το οποίο χρημάτισε πολιτικούς.
    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΧΕΓΓΥΟ ΓΙ’ ΑΥΤΌ. ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
    Να εξηγηθώ πως δεν υπαινίσσομαι πως ο άνθρωπος έχει χρηματιστεί. Αλλά ένας ικανός οικονομικός επιστήμονας που δεν μπόρεσε να δει το παιχνίδι μιας πολυεθνικής από τα μέσα πώς μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.
    Ωστόσο πέραν της κριτικής που έχω φαντάζομαι το δικαίωμα να κάνω θέλω να καταθέσω και κάποιες προτάσεις σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση. Αυτά που θα πω προέρχονται πέραν των προσωπικών μου απόψεων και από τη σχετική εμπειρία που αποκόμισα σαν κάτοικος της Γερμανίας για περίπου 6 χρόνια, όταν εργάστηκα εκεί.
    Τι προτείνω λοιπόν:
    1. Υποχρεωτικά να δηλώνονται όλοι οι πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, Έλληνες ή αλλοδαποί , στις δημοτικές αρχές του τόπου που κατοικούν.
    2. Υποχρεωτικά δηλώνουν εκεί την εργασία που κάνουν και τον ασφαλιστικό φορέα που τους καλύπτει.
    3. Υποχρεωτικά δηλώνουν έναν τραπεζικό λογαριασμό μέσα από τον οποίο υποχρεούνται να διεξάγουν τις οικονομικές τους συναλλαγές. Ο τραπεζικός αυτός λογαριασμός θα αποτελεί την εικόνα της οικονομικής θέσης του κάθε πολίτη και συνεπώς από την παρακολούθηση της κίνησης του λογαριασμού αυτού θα μπορεί το Υπ. Οικονομικών να φορολογήσει. Θα αποτελεί δηλαδή τη βάση της δίκαιης φορολόγησης του λαού.
    4. Υποχρεωτικά όλες οι οικονομικές συναλλαγές , πάνω από ένα λογικό όριο, 1000 ή 2000 ευρώ να γίνονται μέσω τραπεζών και με τη χρήση του δηλωμένου τραπεζικού λογαριασμού.
    5. Εισαγωγή πόθεν έσχες τη στιγμή της εμφάνισης χρηματικών ποσών πάνω από ένα λογικό όριο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής συναλλαγής μέσω της τράπεζας. Να είναι δηλαδή υποχρεωμένος ο πολίτης να δηλώσει στην τράπεζα πού βρήκε τα χρήματα που καταβάλει για την όποια οικονομική συναλλαγή του.
    6. Θεσμοθέτηση τεκμηρίων διαβίωσης για τη δίκαιη φορολόγηση πολιτών που εμφανίζουν ελάχιστα για την κοινωνική τους θέση και δραστηριότητα έσοδα.
    7. Θεσμοθέτηση τελών κυκλοφορίας οχημάτων με βάση το πόσο ρυπαίνουν (βεβαιωμένα εργοστασιακά δεδομένα) και όχι με βάση το πότε αυτά κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δηλαδή να θεσπιστεί ένα όριο ρύπων μέχρι το οποίο τα αυτοκίνητα να μην πληρώνουν καθόλου ή να πληρώνουν ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας (κίνητρο απόκτησης ηλεκτροκίνητων ή υβριδικών οχημάτων) και από κει και πάνω να πληρώνεται ένα ποσό ανά μικρογραμμάριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    8. Αντί να επιδοτείται η απόσυρση των αυτοκινήτων και η αγορά νέων, που σε μια εποχή δημοσιονομικής αδυναμίας σημαίνει απώλεια εισοδήματος του κράτους, μπορεί να επιδοτηθεί η αλλαγή καταλυτών και αισθητήρων λάμδα , όπου αυτή είναι δυνατόν να γίνει και να καταστούν ελάχιστα ρυπογόνα , χωρίς να αλλαχτούν αυτοκίνητα της γενιάς καταλυτών ΕΥΡΩ 2.
    Εννοείται πως μπορώ να αναλύσω το όφελος του κράτους από την εφαρμογή καθεμιάς από τις παραπάνω προτάσεις, πράγμα που δεν κάνω τώρα σεβόμενος την οικονομία χώρου στο διαδίκτυο. Ωστόσο αυτά και άλλα πολλά που πολύ καλά γνωρίζουν όσοι έζησαν σε χώρες που το κράτος δεν έχει πελατειακές σχέσεις με κατηγορίες πολιτών είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν φτάνει αυτοί που κυβερνούν να θέλουν.
    Δυστυχώς η όλη συζήτηση που γίνεται εστιάζεται σε επι μέρους θέματα που αποτελούν προσωπικά προβλήματα αυτών που καταθέτουν άποψη και που δεν παίρνουν υπόψη τους τα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου γενικά. Το να γράφει κάποιος για τον τρόπο που πρέπει να φορολογείται ένα κότερο ή για το αν θα πρέπει να μπουν οι αποδείξεις από παιδικούς σταθμούς στο αφορολόγητο είναι αστεία ζητήματα μπροστά στη λογική πρέπει μα κάνει ο πολίτης σαφάρι αποδείξεων ή πρέπει να βγει η πολιτεία τον τρόπο να μην μπορεί κανείς να φοροδιαφύγει;
    Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να μπει είναι :Θέλουν οι σημερινοί κυβερνώντες να μας πείσουν πως η εφαρμογή της γνωστής «μπακαλίστικης συνταγής» βάζω φόρους και τελείωσα είναι η λύση στο πρόβλημα; Η εφαρμογή αυτής της συνταγής δεν προϋποθέτει επιστήμονες κυβερνώντες. Δε μας χρειάζονται οι περγαμηνές της κας Κατσέλη και των επιτελείων που ο πρωθυπουργός κουβάλησε . Αυτό το κάνει κι ο μπακάλης της γειτονιάς μας , μη σας πω πως μπορεί αυτός να βρει και κάτι δικαιότερο, γιατί αυτός έζησε και πείνασε για να κατακτήσει το μικρό του μεροκάματο.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 09:02 | Κυρική Σαλαμουρα

    Αφού το χρήμα παγκοσμιοποιήθηκε,ο πλανήτης είναι ηπερπληθησμιακός και δεν αρκή για όλους,οι φόροι μας πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα των χρεών με αποτέλεσμα την εξαγωγή συναλάγματος και δεν ήμαστε η μόνη χωρα στην ένωση με προβλήματα, γιατί δεν κόβει ΝΕΟ χρήμα η Ευρώπη εννοώ και χωρίς μεσαζοντες να μοιραστεί στους πολιτες της,να ισοφαρίσει και το δολλάριο?Γιάτι δεν τραβάτε πίσω τις γραμμες παραγωγής από Κίνα και άλλες χώρες εκτός ένωσης που ψίχουλο-ψίχουλο μας φάγανε τη φρατζόλα..!

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 09:40 | Τάσος

    Έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών, όταν κάποιος πελάτης πηγαίνει για να κάνει κάποιες εξετάσεις στο πρωτότυπο της απόδειξης που παίρνει ο πελάτης να αναγράφονται όλες οι εξετάσεις και το ποσό που πληρώνει στο δε αντίγραφο να αναγράφεται κατά 5 και πλέον φορές μικρότερο. Προτείνω να γίνεται δειγματοληπτική αντιπαραβολή των πρωτότυπων αποδείξεων με τα αντίγραφα.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 09:06 | CZ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,

    ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΟ SITE ΑΥΤΟ, SITE ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ POSTS, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΑΝ ΕΓΩ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ PUBLIC BRAINSTORMING, ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠ’ ΤΗΝ «ΚΑΚΗ» ΕΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ
    ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (BLOGGING, RSS, FORUMS ΚΛΠ) ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ OPENGOV ΚΟΥΤΣΟΦΤΙΑΧΤΗΚΕ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΓΙΝΕ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο Κ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Η ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS (!) ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ… ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.

    ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.

    ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ (ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ OPENGOV ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ…

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 09:54 | Δέσποινα Δρυμαλίτου

    Το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας.
    Οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ καταβάλονται μόνον για την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων και διατίθενται για τον εμπλουτισμό της τεχνικής βιβλιοθήκης του που είναι επισκέψιμη από όλους τους πολίτες, την μελέτη ειδικών τεχνικών θεμάτων, την λειτουργία επιστημονικών επιτροπών κλπ. Συνεπώς δεν πρόκειται για κοινωνικούς πόρους.
    Γιατί οι δημοσιογράφοι λαμβάνουν τις εισφορές από τις διαφημίσεις? Αυτοί επιτελούν έργο, όχι οι μηχανικοί? Γιατί δέχεστε σε οποιαδήπτε συναλλαγή σας να πληρώνετε χαρτόσημο ΟΓΑ? Για να αγοράζουν οι τιμημένοι αγρότες διαμερίσματα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για τα παιδιά τους? και να μας ταϊζουν τρόφιμα γεμάτα με παρασιτοκτόνα και άλλες βλαβερές ουσίες?
    Οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής είναι μύθος. Πρόκειται για επιδόματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας αυτών των υπαλλήλων. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτοί οι υπάλληλοι πρέπει να δίνουν το παρόν όχι μόνον για 8 ώρες την ημέρα αλλά όποτε τους ζητηθεί ανεξάρτητα ημέρας και ώρας σε σχέση με τις εργασίες της Βουλής. Συχνά αυτοί οι υπάλληλοι συμμετέχουν σε κλιμάκια που υποστηρίζουν την εύριθμη λειτουργία της Βουλής έως τις 3 το πρωί.
    Για αυτό ακριβώς τον λόγο αυτά τα επιδόματα θεσπίστηκαν επί Βενιζέλου.
    Καλό είναι να ενημερωνόμαστε πριν λιβελογραφούμε και να κρατάμε λίγα καλάθια για τα δημοσιογραφικά αυγά!!!

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 08:55 | G.PAPANASTASSIOU

    KΥΡΙΟΙ,
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ :
    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ Ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΤΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΙΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Ν Α Μ Η Ν Π Α Ν Ε
    Σ Τ Η Φ Υ Λ Α Κ Η ΑΛΛΑ Ν Α Δ Ω Σ Ο Υ Ν Π Ι Σ Ω Τ Α Χ Ρ Η Μ Α Τ Α Π Ο Υ Κ Α Τ Α Χ Ρ Α Σ Τ Η Κ Α Ν Ή Π Η Ρ Α Ν !!!!!

    ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ !!!)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ Ή ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΟ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ). ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α !!!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΑΡΧΙΟΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΝΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟ ΤΑΧΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ),ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΟΙ ΕΦΟΡΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥΣ !!! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ,ΣΤΙΣ ΛΑϊΚΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΙΧΤΑΔΙΚΑ, ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΟΝΟΔΑ (ΕΙΔΙΚΑ Ο ΕΧΩΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ),ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑ Ή ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ή ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ.ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΚΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΤΙ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.(Π.Χ.ΣΥΝΧΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΑ ΜΠΑΡ- ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ)
    ΤΕΛΟΣ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ (ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 07:51 | Θεόδωρος Μπακάλης

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ???
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ????
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕ ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…… ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ !!!!!!!!!ΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ????ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΨΤΕ ΤΑ>>>>>>>>
    ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ VISAS. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΩΝ????ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ????ΠΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ?????ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΞΥΠΝΟ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ….ΘΑ ΔΙΕΛΑΘΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ….ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ???ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ..ΛΕΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ?????????ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.
    ΚΟΨΤΕ – ΚΟΨΤΕ -ΚΟΨΤΕ …ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
    ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ….ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΠΟΙΩΝ?????????????????ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ….ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ….ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ?????

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 07:20 | Θεόδωρος Μπακάλης

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΙΑΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΣΩΝ ΠΟΛΥΘΠΛΗΘΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?????ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΡΑΤΟΣ ΓΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΠΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ , ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ , ΠΟΙΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ????ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!! ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ????ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ . ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΧ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑΤΟ …ΕΕ…, ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΙΡΑΝ , ΙΝΔΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ,ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΛΠ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΘΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ??ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ??ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ….ΑΝ .!!!!!!ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ???ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΧ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 06:01 | ΜΕΛΑΝΔΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Αγαπητοί κύριοι,
    Θα ήθελα να σας θέσω ένα θέμα που είναι πρόβλημα πάρα πολλών ανθρώπων. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι με αποδείξεις εισπράτουν περίπου 500 με 600 ευρώ τον μήνα πραγματικό εισόδημα και εξ αυτών δίνουν περίπου τα 280 ευρώ για αυτασφάληση. Πως λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εξακολουθούν να ζουν με τόσο χαμηλό εισόδημα. Γιαυτό πολλοί για να αποφύγουν αυτό το έξοδο δεν εκδίδουν αποδείξεις και προτιμούν να μένουν ανασφάλιστοι γιατί απλά δεν τους φτάνουν τα λεφτά να ζήσουν. Ενας πολύ σοβαρός λόγος που υπάρχει μαύρη εργασία είναι αυτός και όχι η διάθεση των ανθρώπων αυτών να φοροδιαφύγουν ή να εισφοροδιαφύγουν γιατί κανένας δεν πιστεύω να θέλει να δουλεύει ανασφάλιστος.
    Και κάτι άλλο σημαντικό επίσης. Το επίδομα αλληλεγγύης θα έπρεπε να δοθεί μόνο σύμφωνα με τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία διοτι πάρα πολυς κόσμος εργαζόμενος ανασφάλιστα δεν είναι πουθενά γραμμένοι ή δηλωμένοι για να μπορούν έστω να δουλεύουν μαύρα με αυτά τα πολύ λίγα εισοδήματα που εισπράτουν.
    Άν και δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ εύχομαι η κυβέρνηση να πετύχει για το καλό όλων μας.
    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.-

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 05:45 | ΓΑΖΗ.ΦΡΥΝΗ

    -ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ «ΒΟΛΕΥΤΩΝ»
    -ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ
    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ
    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ
    ΘΗΤΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ(ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ )Η ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ EUR.10.000 KAI ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ
    ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ
    -ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
    -ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
    ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ(ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ)ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    -ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΙΔΩΛΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ
    ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΛΑΟΣ,
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.
    (ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ
    ΣΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΣΤΟ
    ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣ.
    -ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Σ.Δ.Ο.Ε ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    -ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ
    ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΕΛΗ-ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ
    ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ)ΚΑΙ ΝΑ
    ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ
    ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ Κ.Λ.Π ΣΤΟ Κ.Ε.Π.Υ.Ο
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 05:51 | K..P. GERASOUDIS

    Το θέμα της φοροδιαφυγής , με τεχνοκρατικούς όρους :

    ΓΡΑΦΗΜΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑ
    Αδυναμίες φορολογούμενου ποσοστιαία συμβολή,(%), αδυναμιών του φορ/νου, στην αύξηση της φοροδιαφυγής
    φιλότιμο 30
    ευαισθησία 10
    αδιαφορία 10
    ατομικό συμφέρον 40
    απληστία 10

    (στοιχεία κατά προσέγγιση)

    Ο φοροφυγάς γνωρίζει και εκμεταλλεύεται τις ανθρώπινες αδυναμίες του Έλληνα καταναλωτή, προς το συμφέρον του, δηλαδή , για να φοροδιαφύγει.

    Ερμηνεία της συμπεριφοράς του Έλληνα φορολογούμενου:

    Το τρίπτυχο: φιλότιμο, ευαισθησία & αδιαφορία έχουν κοινό παρανομαστή
    που έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, την παιδεία του, την
    απογοήτευση που νιώθει , από την διαφθορά των πολιτικών,
    για την ατιμωρησία των παραβατών, για τα κακώς κείμενα γενικώς της ελληνικής κοινωνίας,
    και έτσι εύκολα επηρεάζεται από τους επιτήδειους φοροκλέπτες, οι οποίοι ποντάρουν
    ακριβώς σε αυτό , δηλ. στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα, προσπαθώντας να τον κάνουν κοινωνό της φοροδιαφυγής
    ότι όπως πράττουν αυτοί, πχ με το να μην εκδίδουν αποδείξεις, ότι μέσω των ιδίων τιμωρεί και ο ίδιος ο φορ/νος
    το κακό σύστημα της κοινωνίας, ότι δλδ, δεν φταίνε αυτοί, αλλά οι μεγάλοι φοροφυγάδες που δεν πληρώνουν,
    άρα γιατί να είναι σωστοί και αυτοί, ή ότι δεν τα βγάζουν πέρα για να ζήσουν, πόσο μάλλον αν κόψουν απόδειξη
    και φορολογηθούν, ή ότι το ΦΠΑ το πληρώνουν με την αγορά , πάλι θα πληρώσουν ( κουτοπονηριές)
    που όμως περνάνε στον μέσο Έλληνα καταναλωτή, κλπ

    Το ατομικό συμφέρον συνίσταται στην επιθυμία του καταναλωτή, να συμπράξει μεν στην φοροδιαφυγή ,
    αλλά με το αζημίωτο , δηλ, να μειωθεί ο λογ/σμός, να πληρώσει λιγότερα,
    φυσικά σε αυτήν την περίπτωση ο επιτηδευματίας στις περισσότερες φορές τον κοροϊδεύει, διότι
    πχ επί παροχής υπηρεσιών πάντα του λέει μεγαλύτερη τιμή από όσο κάνει η εργασία ή το προϊόν, οπότε να μπορεί
    να του παίξει παιχνίδι με την μικρότερη τιμή, εάν δεν υποχρεωθεί να κόψει απόδειξη,
    ενώ στην πραγματικότητα εκείνος εισπράττει την πραγματική αξία συν τον ΦΠΑ, και χωρίς απόδειξη.

    Η απληστία αναφέρεται στους ανθρώπους εκείνους που είναι εντεταλμένοι από την πολιτεία για να τον ελέγξουν
    αν δηλ. τηρεί τις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του, ως επιτηδευματίας, έναντι της πολιτείας
    και αντί για αυτό, εκείνοι καλύπτουν τις άνομες πράξεις ή παραλείψεις του, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους
    παίρνουν ένα μικρό ποσό χρημάτων σε σχέση με το ύψος της φοροδιαφυγής που ανακαλύπτουν
    και φυσικά εάν τους δωροδοκήσει μια φορά, μετά γίνονται υποχείριά του και κάθε λίγο
    είναι στην πόρτα τους, ζητώντας τους εκδουλεύσεις , ίσως να επηρεάσουν και άλλους συναδέλφους τους,
    για να γίνει η δουλειά του και πάντα , με ένα πολύ ευτελές αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους,
    αλλά οι κύριοι αυτοί ποντάρουν στην ποσότητα. Δλδ. λίγαΧπολλές επιχ/σεις= πολλά .

    Η πολιτεία πρέπει να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι αδυναμίες του φορ/νου με συνέπεια
    να ελαχιστοποιηθεί σε πρώτη φάση και να εξαλειφθεί με την πάροδο του χρόνου, η φοροδιαφυγή

    Πρέπει να χρησιμοποιήσει τις αδυναμίες του Έλληνα φορολογούμενου , προς την θετική πλευρά τους,
    δλδ να εκμεταλλευτεί το φιλότιμο , την ευαισθησία και την αδιαφορία , προς το συμφέρον της πολιτείας
    πώς θα το κατορθώσει αυτό? Με πολλούς τρόπους:
    Μ ε την ενημέρωση για την χρησιμότητα των φόρων που πρέπει να καταβάλλει ο κάθε ένας από εμάς ανάλογα
    με την φοροδοτική του ικανότητα, με την ανταποδοτικότητα της κοινωνίας με προσφορά καλύτερων κοινωνικών αγαθών
    με την περιστολή των αλόγιστων κρατικών δαπανών, με την αξιοκρατία στο δημόσιο, ώστε να μην νιώθει παραγκωνισμένος
    και πολίτης δεύτερης κατηγορίας, με το να του παρέχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα της διοίκησης, με την
    κατάργηση του ρουσφετιού, με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, με χίλια μέτρα ώστε να πειστεί ο Έλληνας
    φορολογούμενος ότι είναι προς το συμφέρον του και το συμφέρον της Ελλάδας γενικότερα, να ευαισθητοποιηθεί , να φιλοτιμηθεί
    και να ενδιαφερθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Το ατομικό συμφέρον του Έλληνα φορολογούμενου : πάλι η πολιτεία πρέπει να πάρει εκείνα τα μέτρα ώστε να τον πείσει
    με κάποιο χρηματικό όφελος που θα του παρέχει επιπλέον ή κάποια απώλεια που θα έχει ,εάν δεν ζητάει αποδείξεις
    με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και κάνοντας του σαφές , (με αξιόπιστη και ήπια προσέγγιση)
    ότι συνεργώντας στην φοροδιαφυγή οι απώλειες που θα έχει ως μέλος της κοινωνίας , θα είναι μεγαλύτερες από τα
    τυχόν πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη που του δίνει ο φοροδιαφεύγων ( σταγόνα στον ωκεανό)

    Η απληστία των φόρο-ελεγκτών αντιμετωπίζεται με αυστηρές ποινές, αξιόπιστο σύστημα εσωτερικών ελέγχων
    της υπηρεσίας τους , για τα πεπραγμένα των φόρο-ελεγκτών και κοινωνική εκπαίδευση.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 02:52 | ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Η χώρα είναι χωρισμένη σε δύο κομάτια: το ευνοημένο δημόσιο και τον πιεσμένο ιδιωτικό τομέα…
    Ας επέρθει δικαιοσύνη και ισορροπία για να μην έχουμε ταραχές και δυσάρεστες ξελίξεις…
    Ο κόσμος δεν θα δεχτεί κανένα μέτρο αν δεν μειωθεί ο δημόσιος τομέας , κανείς δεν θα δεχτεί έλεγχο στην περιουσία του αν δεν πληρώσουν πρώτα οι μεγάλοι, κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρα την κυβέρνηση αν δεν προστατέψει την παραπαίουσα πραγματική οικονομία, που είναι οι δυνάμεις της αγοράς , της παραγωγής, της εργασίας .

    Αν δεν μπορούν να απολυθούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι Υπάλληλοι ας συγρατηθούν οι μισθοί τους, αν δεν μπορούν να κοπούν τα εφάπαξ, ας κοπούν άλλα Bonus.
    Είμαστε εκθετοι στα μάτια όλου του σύγχρου Κόσμου για το Τριτοκοσμικό τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής.