10) Προτείνεται η αποτελεσματική φορολόγηση των ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.

Προτείνεται η αποτελεσματική φορολόγηση των ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.

Ποια μέτρα κρίνετε ότι θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπισθεί η φοροαποφυγή που συντελείται μέσω των offshore ακινήτων;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 23:31 | Νίκος Γεωργιλάς – πρώην εφοριακός

    Ναι

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 22:05 | Πάνος Κούβας

    Απλούστατα, με κατάργηση της προκλητικά ευνοϊκής αντιμετώπισης των offshore εταιριών.
    Υπαγωγή όλων (φυσικών προσώπων, εταιριών, μονών, ιδρυμάτων κλπ) σε ενιαίο και μοναδικό καθεστώς. Θέλει τόλμη!

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 21:43 | ΑΡΗΣ

    ΑΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πολλές των περιπτώσεων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αξιών και θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, θα είναι δίκαιο. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο να είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες των πραγματικών, με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, Αφορολόγητο γονικών παροχών …) να μην μπορούν ακόμη και να πουληθούν, αφού ο αγοραστής πέραν των φόρων, έχει και πρόβλημα τεκμηρίου αγοράς
    Η λύση της προσφυγής δεν είναι το σωστό και δίκαιο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ.

    ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΜΕ Δ.Ο.Υ.
    Για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να συνδεθούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους όλα τα ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ της Χώρας και οι ελεγκτικές Υπηρεσίες να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά
    ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ
    Δεν ελέγχθηκαν ποτέ για τα πραγματικά εισοδήματα που έχουν οι κάτοχοι ακινήτων, αυτά που δηλώνουν υπολείπονται κατά πολύ από αυτά που εισπράττουν. Δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπουν ελάχιστο ποσό μισθώματος και δηλώνουν όσα θέλουν (συμφωνία ιδιοκτητών και ενοικιαστών).
    ΕΚΟ ΞΕΦΤΙΛΑ
    Οι τιμές του ΕΚΟ (Ελάχιστου Κόστους Οικοδομών) είναι πάρα πολύ χαμηλές, δεν αγγίζουν ούτε το 1/3 του πραγματικού κόστους.
    Ανεγείρονται οικοδομές, (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες) για τις οποίες πραγματοποιούνται δαπάνες τεράστιες και το ΕΚΟ επειδή είναι πολύ μικρό, δεν ζητούνται τα αντίστοιχα παραστατικά για λόγους αποφυγής τόσο του ΦΠΑ, όσο και του πόθεν έσχες, οπότε η φοροδιαφυγή βολεύει και τα δύο μέρη

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 18:06 | Μάνος Τριανταφύλλου (Οικονομολόγος)

    Εκτός από την με νόμο υποχρεωτική καταγραφή όλων ανεξαιρέτως των περιουσιακών στοιχείων στη φορολογική δήλωση, φυσικά και των καταθέσεων, πρέπει να υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν υπεύθυνα και την ύπαρξη εταιρειών offshore με την επωνυμία τους και τη χώρα της έδρας τους, δηλαδή το φορολογικό παράδεισο, όπως επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία που κρύβονται σε αυτές
    (ακίνητα που ανήκουν στις offshore αυτές, καταθέσεις, τίτλους, σκάφη πολυτελείας, κλπ.. Αυτό θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας αν, όπως πρότεινα και σε άλλη παράγραφο του παρόντος σχεδίου νόμου, ψηφιστεί άμεσα και πάντως έγκαιρα πριν την επόμενη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, νόμος που να καθιστά τη φοροδιαφυγή και την με δόλο απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων σε κακούργημα.
    Μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου πρέπει να γίνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών μέσω της TV και των λοιπών ΜΜΕ για να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη πριν κάνουν την φορολογική τους δήλωση.
    Οι ποινές κράτησης ή και κάθειρξης που θα προβλέπει ο νόμος αυτός πρέπει να κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της αξίας της φοροδιαφυγής, να συνοδεύονται και από ανάλογα πρόστιμα και για την απόκρυψη στοιχείων με δόλο απλά να είναι οι ποινές κράτησης πιο ήπιες, αλλά όχι και τα πρόστιμα.
    Επίσης πρέπει να καταργηθεί το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων για το Υπουργείο Οικονομικών αν δεν έχει καταργηθεί ήδη και όλων των συναλλαγών μέσω των τραπεζών και να γίνει υποχρεωτική η ονομαστικοποίηση των μετοχών και λοιπών ανώνυμων τίτλων, ώστε να μπορούν να αποκαλυφθούν έτσι και οι εξωχώριες εταιρείες και κυρίως οι ιδιοκτήτες τους, αρκεί να ψάξει το Υπουργείο Οικονομικών την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών κάποιων « ευυπόληπτων» πολιτών όχι μόνο για το παρόν αλλά μέχρι και για το απώτερο παρελθόν και εννοώ και μέχρι πριν το 1999, ο λόγος προφανής (τι έγινε το 1999 στο χρηματιστήριο ; … της αρπαχτείς !!!)
    Βέβαια το άμεσο παρελθόν έχει και αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον (Βατοπέδιο, δομημένα ομόλογα, « Γερμανός» και άλλα ενδιαφέροντα.
    Όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στη χώρα μας και ανήκουν σε εταιρείες offshore, τα οποία μπορούν εύκολα να εντοπιστούν, αν θέλουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να φορολογούνται με τριπλάσιο φόρο έναντι των υπόλοιπων ακινήτων, ώστε να είναι παντελώς ασύμφορο να συνεχίσουν να ανήκουν σε εταιρείες offshore, μια που δυστυχώς δεν είναι παράνομο.
    Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε εταιρίες offshore και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με μόνη διαφορά ότι αυτές πρέπει να φορολογούνται πάνω στο τζίρο και όχι στα κέρδη ο δε φόρος πρέπει να είναι τόσο υπέρογκος ώστε να είναι καταστροφικό για την επιχείρηση να συνεχίσει να ανήκει σε εταιρεία offshore.
    Για τη συλλογή στοιχείων των εταιρειών offshore και για τα ακίνητα που τους ανήκουν μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν και οι τράπεζες στην Ελλάδα, όπως επίσης και τα υποκαταστήματα τους που διαθέτουν σε κάποιους φορολογικούς παραδείσους, με πρώτη την αδελφή χώρα Κύπρο, όπου κρύβονται και οι περισσότερες εξωχώριες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
    Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος αυτού του φαινομένου (εταιρίες offshore ),εκτιμάται διεθνώς ότι πρέπει ο αριθμός τους να ξεπερνά τις 500.000 (υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες εκτιμήσεις) στις οποίες κρύβεται συσσωρευμένος πλούτος που ξεπερνά το 35 % του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ελληνικών συμφερόντων φέρονται να είναι πάνω από 10.000, δηλαδή το 2% του συνολικού αριθμού, τεράστια αναλογία αν λάβει κανείς υπόψη ότι πληθυσμιακά μας αναλογεί έναντι του παγκόσμιου πληθυσμού μόνο 0,00183%. Οι εκτιμήσεις για τον συσσωρευμένο πλούτο αυτών των Offshore ελληνικών συμφερόντων ξεπερνούν τα 500 δις Ευρώ, υπό μορφή ακινήτων, καταθέσεων, μετοχών και λοιπών τίτλων, σκαφών πολυτελείας, θαλαμηγών, χρήματα της δημόσιας διαφθοράς πολιτικών και δημόσιων λειτουργών, όπως και χρήματα της ιδιωτικής διαφθοράς ( βλέπε την υπόθεση Siemens με όλα τα γνωστά ονόματα των κορυφαίων στελεχών –«λουλουδιών»- της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ), αλλά και μαύρο χρήμα και πλούτος παράνομων δραστηριοτήτων, όπως βέβαια και πλούτος από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

    Εδώ βρίσκεται μια γρήγορη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και θα άξιζε να ασχοληθεί εντατικά το Υπουργείο Οικονομικών με τους κατάλληλους ανθρώπους και τα όποια αναγκαία κίνητρα στους υπαλλήλους που θα ασχοληθούν με αυτό το κεφάλαιο και όχι μόνο σε σχέση με τα ακίνητα των εξωχώριων εταιρειών, αλλά με ολόκληρο τον πλούτο που κρύβουν στους περίπου 80 φορολογικούς παραδείσους.

    Μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν ασχολήθηκαν όσο θα μπορούσαν οι διάφορες κυβερνήσεις με το θέμα αυτό επειδή θα έβγαιναν και τα δικά τους άπλυτα στη φόρα ή έστω μελών των κυβερνήσεων και κορυφαίων κομματικών στελεχών.
    Σε αυτή τη κυβέρνηση δεν έχω λόγους να έχω αυτή την άποψη , επειδή όπως ανέφερα και σε άλλο άρθρο του παρόντος σχεδίου νόμου, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης είναι νέοι άνθρωποι και στην ηλικία και στη πολιτική και τα λίγα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν και σε προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδωσαν μέχρι σήμερα την εικόνα πολιτικών που έχουν σχέση με τη διαφθορά και με σκάνδαλα. Αυτό ισχύει προ πάντων και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που είναι και το σημαντικότερο.
    Συνεπώς τι να συμπεράνω αν δεν ασχοληθεί σοβαρά και αυτή η κυβέρνηση με αυτό το θέμα που είναι ίσως ο κριμένος θησαυρός της χώρας μας, ότι δεν έχει την ικανότητα ή τι άλλο ; Ας παρακολουθήσω υπομονετικά αν θα ασχοληθεί και πόσο τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα δούμε.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 00:43 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Με τους ξένους που έρχονται με χρήματα αγνώστου προέλευσεως και αγοράζουν όλη την Ελλάδα τι θα γίνει? Και εννοώ ιδιώτες. Είναι δίκαιο εγώ σαν Έλληνας να φορολογούμαι για ακίνητα που απέκτησα νόμιμα, να μου ζητείται το πόθεν έσχες και αυτοί να τα αποκτούν χωρίς πόθεν έσχες και χωρίς να φορολογούνται από το Ελληνικό κράτος γιατί τα κατέχουν? Άρα ενώ εγώ θα αναγκάζομαι να τα εκποιώ γιατί δεν θα μπορώ να τα κρατήσω λόγω φορολογίας ή να τα μεταβιβάσω στα παιδιά μου, αυτοί θα έρχονται και θα τα παίρνουν σε τιμή ευκαιρίας, όπως γίνεται ήδη και τώρα. Δηλαδή απλά θα αλλάξουν χέρια και από Έλληνες θα πάνε σε ξένους. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να πληρώνω κάτι που έχω νόμιμα, τότε δεν είμαι ιδιοκτήτης αλλά ενοικιαστής στην ιδιοκτησία μου. Σε αυτό που κάποιοι έχουν βάλει τον κόπο τους για να το δημιουργήσουν και να το μεταβιβάσουν στα παιδιά τους. Με λίγα λόγια αν κάποιοι κόπιαζαν παραπάνω για να κάνουν κάτι, τώρα θα είναι λιγότερο παραγωγικοί γιατί ότι περισσεύει θα το παίρνει το κράτος.
    Πάντως να γνωρίζετε ότι το μαύρο χρήμα ανεβάζει τις τιμές των ακινήτων και όχι η αγορά. Αν χαθεί το μαύρο χρήμα οι τιμές θα πάνε στον πάτο. Όλοι ξέρουμε πόσο μπορεί να κοστίζει ένα ακίνητο. Υπάρχει η εμπορική και η πραγματική τιμή. Η εμπορική τιμή μπορεί να ανέβει ανάλογα με την αγορά και την ζήτηση. Αν υπάρχει μαύρο χρήμα, ένα ακίνητο μπορεί να πουληθεί σε αστρονομικά ύψη, αλλά στην αγορά κανένας δεν θα δώσει αυτή την τιμή. Άρα πρέπει να δούμε τις πραγματικές τιμές και όχι τις εμπορικές που μπορεί να ανεβούν όπως οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο όταν κάποιοι κάνουν τζόγο, γιατί θα την πληρώσουν οι φουκαράδες που βρέθηκαν να είναι κάπου εκεί που γίνονται αυτές οι αγοραπωλησίες.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 22:35 | Σωτήρης Βοργιάς

    ΓΙΑ ΤΙΣ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΩΡΑΣ-ΕΔΡΑΣ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 19:25 | Μαίρη Πιπεράκη

    Ή θα τα φορολογήσετε όλα με μέτρα που θα βρείτε εσείς, ή να καταργήσετε τις off-shore.

    Ο κόσμος δεν ξέρει τι προσφέρουν αυτές οι εταιρείες στην Ελλάδα.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 18:45 | Κώστας

    Ο ν. 3808/2009 αφορά την έκτακτη οικονομική εισφορά για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληγγεγγύης.

    Η εισφορά αυτή επιβλήθηκε και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αν δεν κάνω λάθος, με το άρθρο 3 παρ. 1 η έκτακτη εισφορά αυτή επιβλήθηκε στην μεγάλη ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων.

    Γιατί εξαιρέθηκαν οι offshore εταιρείες;

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 01:16 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΟΒΑΣ

    Βεβαίως και να φορολογούνται όπως και όλα τα υπόλοιπα. Και μάλιστα σε περίπτωση που ο φόρος ακίνητης περιουσίας δεν πληρώνεται για τα ακίνητα που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες, τότε το κράτος να προχωρά σε κατάσχεσή τους.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:39 | Φ. ΖΩΡΖΟΥ

    Να εναρμονισθεί η φορολογία των off shore με ότι θα ισχύει για τα ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς καμία εξαίρεση.
    Γα την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής μπορεί να διερευνηθεί η ύπαρξη σημαντικού μέρους των ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ (μόνο για οικόπεδα δε θα είναι δυνατόν) και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Κτηματολογίου.
    Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί τέλος χρήσης ακινήτων με αντικειμενική αξία ανώτερη από ένα σημαντικό ποσό. Το τέλος θα μπορούσε να χρεώνεται σε ετήσια βάση, μέσω της ΔΕΗ, που ουσιαστικά ελέγχει την χρήση του ακινήτου, και να πληρώνεται στην εφορία. Από το τέλος θα απαλλάσσονται οι χρήστες που ειναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες του ακινήτου, εφόσον φορολογούνται ήδη γιά το συγκεκριμένο ακίνητο. Επίσης, θα απαλλάσσονται οι χρήστες που δεν είναι και ιδιοκτήτες αλλά των οποίων το φορολογητέο εισόδημα δικαιολογεί την χρήση του δεδομένου ακινήτου. Ανάλογη λύση θα μπορούσε να δοθεί μέσω ειδικών τελών κυκλοφορίας γιά πολυτελή σκάφη και αυτοκίνητα. Το σύστημα αυτό απαιτεί βέβαια πολύ καλή μηχανοργάνωση, ώστε να είναι δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 21:13 | Ιωάννης Π.

    Οι κάτοχοι μεγάλων ιδιοκτησιών ακινήτων με τη δυνατότητα ίδρυσης offshore εταιριών εμπαίζουν όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και το Υπ.Οικονομικών διαχρονικά εμφανίζεται ως να μη γνωρίζει το θέμα.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 21:52 | Ιωάννης Π.

    Πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να βρει λύση για όλες τις σκανδαλώδεις περιπτώσεις ιδιοκτησιών που ανήκουν σε off-shore εταιρίες των οποίων τα βιβλία τηρούνται σε δικηγορικά γραφεία της οδού Βασ. Σοφίας και πίσω από αυτές κρύβονται φοροδιαφεύγοντες Έλληνες πολίτες (αγορές ακινήτων χωρίς «πόθεν έσχες» και μεταβιβάσεις περιουσιών ακινήτων χωρίς φόρους, απλά με μεταβίβαση των off-shore εταιριών).

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 00:05 | καρναβας παυλος

    ΤΟ ΛΥΚΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΝΤΟΡΟ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ

    το ακινητο ειναι εδω και δεν φευγει ενω ο ιδιοκτητης αλλαζει φευγει κρυβεται και αντε να τον βρης.

    χρεωση με οποιον φορο θελεις μαλλον ο ποιο κατανοητος ειναι ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    Βρες κατοπιν τον τροπο και το υψος φορολογησης αναλογα με την αξια η την αποδοτικοτητα και χρεωσετηνε στο κτηριο,η ανακοινωση του χρεους θα τοιχοκολειται στην αυλοπορτα του σπιτιου αν δεν μπορουμε να βρουμε τον ιδιοκτητη και το χρεος θα πιστωνεται στη μεριδα του κτηριου,εντοκο ετσι που πριν απο οποιαδηποτε μεταβιβαση θα υποχρεωνει τον κυριο που το κατεχει να πληρωνει τους φορους που χρωσταει.
    σε περιπτωση που οι φοροι δεν πληρωνονται για καποια χρονια το ακινητο να βγαινει στην δημοπρασια προς εισπραξη των φορων.

    με αυτον τον τροπο δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι ο κατοχος και δεν θα ψαχνω εγω να τον βρω αλλα θα με ψαχνει εκεινος.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 13:07 | ΧΑΡΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ,ΠΧ ΟΤΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ OFFSHORE ΔEN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ .

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 09:08 | helen

    Εννοείται ότι θα φορολογηθούν οι offshore…. Ημαρτον με τα παραθυρακια που εκμεταλλεύονται οι εχοντες για να επιβαρύνεται η πλειοψηφία του λαου.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 01:15 | Πετρος

    Από την στιγμή που δεν υπάρχει καταγραφή στο Ε9 τα ακίνητα των offshore
    εταιρειών τα πράγματα θα ήταν δύσκολα και θα έπρεπε να ψάχνουμε ακίνητο ακίνητο σε ποιόν ανήκει, διότι εμείς τώρα θέλουμε να φορολογήσουμε το ακίνητο και όχι τον φορέα.
    Με το κτηματολόγιο όμως και την διασταύρωση των στοιχείων έχουμε όλα τα ακίνητα στις λίστες μας, έξυπνους και συνεπείς υπαλλήλους θέλει για να βρεθεί η άκρη με τις offshore, να δημεύσουμε όσα ακίνητα και επί τόσαχρόνια δεν πλήρωναν φόρους και να σταματήσουμε αυτήν την αιμορραγία κεφαλαίων.
    Δύο τρία επανωτά κτυπήματα χρειάζεται.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:54 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

    1. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:41 | Σουμπασακος Ιωαννης

    Και βεβαια οι εξωχωριες εταιρειες πρεπει να φορολογουνται οπως οι Ελληνικες ομοιες. Γιατι να υπαρχει προτιμησιακη αντιμετωπιση στο φορολογικο σκελος; Ηδη εχουν την ανωνυμια του πραγματικου ιδιοκτητη, ας αρκεστουν σε αυτο.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 18:59 | Mαρία Γοργορίνη

    Τα ακίνητα των off shore πωλούνται συνήθως στο «μιλητό» στα στελέχη των εταιρείων που τα κατέχουν και μπορείτε εύκολα να δείτε τα συμβόλαια στις εφορίες οταν αυτά κατατίθενται.
    Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τους επιχειρηματίες και τους ιδιώτες που έχουν την δυνατότητα να ιδρύσουν Οff shore γιατί πιθανά πολλοί απο αυτούς μας κάνουν κηρύγματα φιλοπατρίας.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 11:43 | Κωνσταντίνος

    Ασφαλώς ναι .Εάν για επενδυτικούς λόγους απαιτούνται εξαιρέσεις, να καθορίζονται οι προυποθέσεις ξεκάθαρα.Φορολόγηση όπως καιη ακίνητη περιουσία των φυσικών προσώπων.