25) Ποιες άλλες διαδικασίες που προβλέπονται για τη συμμόρφωση προς τη φορολογική νομοθεσία πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν ή να απλοποιηθούν χωρίς κίνδυνο απώλειας φορολογικών εσόδων για το δημόσιο;

Ποιες άλλες διαδικασίες που προβλέπονται για τη συμμόρφωση προς τη φορολογική νομοθεσία πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν ή να απλοποιηθούν χωρίς κίνδυνο απώλειας φορολογικών εσόδων για το δημόσιο;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 21:21 | Δημήτριος Ιωάννου

    Α) Προαιρετική υποβολή όσων εντύπων μέχρι τούδε υποβάλλονται σε έγχαρτη μορφή, ηλεκτρονικώς ή μέσω τηλεομοιοτυπίας.
    Β) Προαιρετική τήρησις των βιβλίων Α’ & Β’ κατηγορίας σε ηλεκτρονική μορφή και υποβολή των σε μορφή εκτυπώσεως από υπολογιστή.
    Γ) Κατάργησις των ανά μήνα επιβαλλομένων προσαυξήσεων μετά την καταληκτική ημερομηνία εμπροθέσμου καταβολής. Από το 1985, όλα τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων (Lotus 1-2-3, Quattro, FRAMEWORK, Paradox, IBM Assistant Series, αργότερα EXCEL, κ.λ.π.) έχουν την δυνατότητα υπολογισμού ημερησίου εκτοκισμού. Συνεπώς οφειλή καταβλητέα π.χ. στις 31/08/2010, εάν καταβληθεί στις 10/10/2010, να επιβαρθυνθεί με προσαύξηση 40 ημερών και όχι 2 μηνών. Τοιουτοτρόπως, αποφεύγεται ο συνωστισμός εμπροθέσμων αλλά και εκπροθέσμων οφειλετών στα Ταμεία, το δε Δημόσιο, αποκτά ένα έρεισμα γιά την σύντμηση και πολλαπλασιασμό των περιόδων εξωφλήσεως με προφανή ταμειακά οφέλη.
    Δ) Κατάργησις των όρων επαναθεωρήσεως φορολογικών στοιχείων, όπως Επιμελητήριο, Ασφαλιστική Ενημερώτητα, κ.λ.π. « … δεν μπορείς να ζητάς ΕΕΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, από τον πνιγμένο που προσπαθεί να θεωρήσει αποδείξεις και τιμολόγια, γιά να συνεχίσει να πουλάει μπάς και ρεφάρει και τακτοποιήσει τα χρέη του … ». ΄Οποιος έχει κάνει έναρξη εργασιών/επιτηδεύματος, είναι γνωστός, δεν φεύγει, να συνεχίσει να δουλεύει θέλει.
    ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ: Θεωρώ ως πανάκεια την δημιουργία ταυτότητος βασιζόμενης – όπως ανέφερα και σε προηγούμενη πρότασή μου – στα αμφιμονοσήμαντα στοιχεία καταγραφής όπως Α.Δ.Τ. Α.Φ.Μ. Α.Μ.Κ.Α. Πέραν της διευκολύνσεως των Αρχών αλλά και του Πολίτου με την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίησή του, μπορεί να λειτουργήση καταλυτικώς εναντίον της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, την ανάγκη εκδόσεως αποδείξεων από τις παραδοσιακά φοροδιαφεύγουσες κατηγορίες επαγγελματιών, έως την ορθολογική διαχείριση των δαπανών κοινωνικής ασφαλίσεως.
    Παραδείγματα:
    Συνταγογράφησις (ΤΑΜΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ: Ποιός γιατρός, ποιά φάρμακα, γιά ποιόν ασθενή).
    Περίθαλψις (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΑΜΕΙΑ: Ποιός σε ποιό Νοσοκομείο, πόσες γάζες, πόσες Αξονικές)
    Καύσιμα (ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Ποιό αυτοκίνητο, ποιού οδηγού, ποιό πρατήριο)
    Οικοδομικές Εργασίες (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, ΙΚΑ: Ποιά άδεια, ποιού φορολογουμένου, ποιός μηχανικός, πόσα πλακάκια, πόσα ημερομίσθια).
    Συνταξιοδότησις (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Πόσα έχει δώσει, γιά πόσο διάστημα, με ποιό μισθό/εισφορά)
    και πλείστα όσα.
    Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι, παραδόξως, η άπαξ μετάπτωσις σε περιβάλλον ηλεκτρονικής καταγραφής και ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως από έγχαρτες χειροκίνητες διαδικασίες είναι λιγότερο κοστοβόρα από τον εκσυχρονισμό και την επικαιροποίηση διαδικασιών στο υφιστάμενο πλαίσιο.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 18:28 | Μοσχούλας Άγγελος

    Κύριε Υπουργέ σύμφωνα με την ΕΣΥ ποιο αφορολόγητο ποσό πρέπει να έχει μία δεκαμελής οικογένεια πολύτεκνη με οκτώ τέκνα, δύο αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο, τέσσερα φοιτούν στο πανεπιστήμιο, ένα στο λύκειο και ένα στο γυμνάσιο.
    Δουλεύω σε δύο εργασίες νόμιμα με εισφορές (όχι μαύρα) για να ανταποκριθώ στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις και φορολογούμαι με 40% και έχω πληρώσει και την έκτακτη εισφορά επί Ν.Δ. Εσείς ως κυβέρνηση ποια κοινωνικά μέτρα θα πάρετε για τους πολύτεκνους διότι εκτός από το οικονομικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το δημογραφικό πρόβλημα διότι κράτος χωρίς πολίτες δεν υπάρχει.

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    1. Το αφορολόγητο σήμερα για τα τρία τέκνα είναι 10000, και για οκτώ 15000. Θα πρέπει και για το τέταρτο, πέμπτο, έκτο κλπ, να ισχύει το αφορολόγητο ποσό του τρίτου παιδιού.
    2. Το εισόδημά μου φορολογείται ως ατομικό ή ως οικογενειακό; Όταν εργάζονται και οι δύο σύζυγοι τα εισοδήματά τους φορολογούνται χωριστά ή μήπως πρέπει για να μην υπάρχει άνιση φορολογία όταν η σύζυγος (πολύτεκνη) δεν εργάζεται ο σύζυγος να έχει επιπλέον το αφορολόγητο της συζύγου ως πολύτεκνος.
    3. Πρέπει να δώσετε μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές όταν υπάρχουν περισσότερα τέκνα, όπως για παράδειγμα οι απαλλαγές να αφαιρούνται από το εισόδημα και όχι από το φόρο.

    Ευχαριστώ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 16:37 | ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    K.Πρωθυπουργε ειμαι ελευθ επαγγελμ 58 ετων εχω θυμωσει και αγανακτηση για καποια πραγματα. Εχουν γεμισει οι πλατειες μας απο συνταξιουχους με μαυρα μαλλια κατω των 50 στρατιωτικοι πυροσβεστες ΔΕΗ ΟΤΕ Ολυμπιακοι Αστοινομικοι ολοι απο το δημοσιο και να μην εφτανε αυτο στο νομο μου εχουμε 9 βουλευτες Χ 10000 $ το μηνα απο τους οποιους οι περισοτεροι μαθαινουν τα νεα της κυβερνησης απο τα δελτ ειδησεων αν δεν το ξερετε Τελος Οκτωβριου /09 με εξωτερικη θερμοκρασια 17 C και ηλιο καμπανα ετυχε και περασα απο ΙΚΑ Πρωτοδικειο και εφορια και παντου τα καλοριφερ ηταν στο φουλ με ανοικτα παραθυρα ΕΛΕΟΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ Αμα διορθωσετε λιγα απ αυτα δεν χρειαζονται μετρα ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 12:26 | AΓΑΘΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Θα ήθελα να προτείνω να μη ισχύσει η μη αύξηση για αποδοχές άνω των 2.000 Ευρώ για τους συνταξιοδοτούμενους το 2010.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 06:12 | ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΥΡΙΩς ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ , ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΠ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΟΜΩΣ ΕΝΩ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
    ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
    1) ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΟ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦ/ΚΩΝ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Ο ΚΑΘΕ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ Η ΚΑΙ 6ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ-ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΘΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘ/ΣΕΩΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    2) ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η/Υ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ INTERNET ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.(ΒΛ. EUROPA, ΚΛΠ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ e-mail ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΑ ΠΡΟΑΊΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝ.Δ/ΝΤΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ.

    Π.Χ. ΕΑΝ Ο ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Ή ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΘΜΙΔΑ (Δ/ΝΤΗ), ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΡΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    3) Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝ/ΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΡΓΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ INTERNET ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΣΙΝΤΖΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ SITE (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ.

    ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ, ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΝΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΖΗΤΗΣΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΕΜΑΘΑ, ΟΧΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΑΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ….
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 00:58 | Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

    Προτείνω, να υπάρχει ένας ηλεκτρονικός φάκελος για τον κάθε φορολογούμενο, με όλα τα οικονομικά στοιχεία που τον συνοδεύουν.Συμφωνώ σε όλα με την εισηγήτρια Μαίρη Πιπεράκη. Συμπληρώνω, να στέλνονται έγκαιρα τα ειδοποιητήρια πληρωμών, γιατί και εγώ και πολλοί πολίτες, έχουμε πέσει θύματα του μόνιμου πονηρού κόλπου της εφορίας, να σου στέλνει δηλαδή εκπρόθεσμα το ειδοποιητήριο, για να πληρώνεις πρόστιμο 3%.Σας επισημαίνω, πως απώτερος σκοπός του κράτους δεν πρέπει να είναι, η απώλεια εσόδων, αλλά αυτά τα έσοδα να είναι μόνιμα. Αν λοιπόν, οι διαδικασίες είναι απλές, τα φορολογικά μέτρα δίκαια,και δεν έχουν απώτερο σκοπό την αφαίμαξη της κοινωνίας, αλλά την ανάπτυξη, τα έσοδα θα είναι μόνιμα. Εγώ προσωπικά, από το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο στο σύνολό του, δεν συμπέρανα, όλα αυτά τα θετικά που εισηγούμαι. Προσέξτε το.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:20 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:54 | Κώστας Παναγιωτόπουλος

    Τα τεράστια πρόστιμα να καταργηθούν, κλείνουν οι επιχειρήσεις, δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

    25.1 Να γίνει ρύθμιση για οτιδήποτε οφειλές έχει ένας φορολογούμενος παρελθόντων ετών, ή κάνει δήλωση γι’ αυτές τώρα παρελθόντων ετών κληρονομιάς, χαρτοσήμου, ΦΠΑ και οτιδήποτε άλλη οφειλή, να πληρώνεται με προσαύξηση το ανώτερο 0,3% τον μήνα και έως 20% συνολικά, που θα μειώνεται στο ήμισυ η προσαύξηση, εάν πληρωθεί μετρητοίς ή να ρυθμίζεται χωρίς άλλη προσαύξηση για 10 χρόνια. Έτσι πάρα πολλοί φόροι θα μπορέσουν να πληρωθούν, τώρα με την μεγάλη κρίση θα κλείσουν νοικοκυριά.

    25.2 Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα και η απόρριψη λογιστικών βιβλίων. Να πηγαίνει προσαύξηση στα έσοδα 100% όλων των διαφορών που προκύπτουν, που θα συμψηφίζονται με τα έξοδα. Όπως είναι τώρα ο ΚBΣ κλείνει τις επιχειρήσεις. Από πού θα έχει έσοδα μετά το κράτος; Που θα εργαστούν οι πολίτες; Πως θα έχουν έσοδα τα ασφαλιστικά ταμεία; Πως θα πληρώνονται οι μεγαλοδιευθυντές του Υπουργείου Οικονομικών και πως θα πάρουν σύνταξη; Με τις υπάρχουσες διατάξεις δίδεται στους ελεγκτές η δυνατότητα να κλείσουν μια επιχείρηση ή να πλουτίσουν.

    25.3 Όχι επιτροπές Δ.Ε.Κ. για την εγκυρότητα των βιβλίων, αλλά τοπικές επιτροπές της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. που θα αποτελείται από τον φορολογούμενο, τον λογιστή του, τον έφορο ως προεδρεύοντα, εκπρόσωπο του συλλόγου που μετέχει ο φορολογούμενος, εκπροσώπου του Επιμελητηρίου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου του τόπου του φορολογούμενου.

    25.4 Να σταματήσουν οι έλεγχοι των επιχειρήσεων, αλλά να γίνεται έλεγχος μέσω TAXIS καθημερινά των εσόδων – εξόδων των επιχειρήσεων, όπου καθημερινά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά καταστάσεις αυτών.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 22:14 | ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ(ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ)ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ Η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ,ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ.ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΑΠΟ 170 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 1170 ΕΥΡΩ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ 100 ΕΥΡΩ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,5 ΕΥΡΩ.ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΦΟΡΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 40ΕΥΡΩ ΕΩΣ 150 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΚΑΘΕ ΔΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΥΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 170ΕΥΡΩ-1170ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΔΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ 40 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ 150

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 18:05 | Μαίρη Πιπεράκη

    Να υπάρχει γενικό αρχείο για κάθε φορολογούμενο που θα περιλαμβάνει εκτός από τη δήλωσή του και όλα τα περισιουακά του στοιχεία, τα κληρονομικά, τα αυτοκίνητα και οτιδήποτε άλλο. Οι υπάλληλοι να είναι κάτοχοι στοιχείων αλφαβητικά, δηλαδή όταν κάποιος Παπαδόπουλος πάει στην εφορία για οποιοδήποτε όλο θα πηγαίνει στο Π και εκεί θα υπάρχουν τα πάντα γι αυτόν. Να καταργηθούν τα τμήματα εσόδων, κληρονομιάς, ΦΠΑ κλπ. Όλα να υπάρχουν σε ένα φάκελλο και οι υπάλληλοι να είναι όλοι ενημερωμένοι, όχι να σε στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 20:33 | N.SOΤΟ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 3% ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
    Αν μια Τεχνική εταιρία ή εργολάβος πραγματοποιεί τζίρο πχ 10.000.000 ευρώ τη χρήση 2009 θα παρακρατηθεί φόρος 3% επί της αξίας των τιμολογίων ήτοι 300.000 ευρώ και ο οποίος θα αποδοθεί από τους λήπτες των τιμολογίων στην Δ.Ο.Υ.
    Η τεχνική εταιρία (ή ο εργολάβος) θα συμπεριλάβει αφαιρετικά από τον κύριο φόρο το ποσό του παρακρατηθέντος φόρου στην δήλωση του έτους 2009 που θα υποβάλλει την 10/5/2010 (πχ στη περίπτωση που είναι ΑΕ).
    Αν η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες θα προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο για επιστροφή.
    Η διαδικασία αυτή επιφέρει τα παρακάτω;
    α/ Το Δημόσιο κατ’ αρχήν πρόσκαιρα εισπράτει τον παρακρατηθέντα αυτόν φόρο από τους λήπτες των τιμολογίων και τον οποίο όμως μετά αφαιρεί με την υποβολή της δήλωσης η τεχνική κλπ εταιρία.
    Αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.Μόνο προείσπραξη.
    Η τεχνική εταιρία με 10.000.000 τζίρο για να ισοβαθμίσει το ποσό των 300.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάσει καθαρά κέρδη 1.200.000 ευρώ ήτοι 12% επί του τζίρου ,οπότε με φορολόγηση 25% ο προκύπτων κύριος φόρος ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
    Για να πληρώσει δε διαφορά θα πρέπει να εμφανίσει ΚΚ πάνω από 12% που για τις σημερινές εποχές και τη φύση των βιβλίων που τηρούν(Γ κατηγορίας) είναι πολύ δύσκολο για να μη πώ ανέφικτο.
    Επομένως το υπόλοιπο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιστωτικό πρός επιστροφή.
    Μετά πρέπει να απασχοληθούν και άλλοι υπάλληλοι από τη Δ.Ο.Υ ή τα ΠΕΚ ή ΔΕΚ να ελέγξουν,να επιστρέψουν κλπ.
    β/ Στην περίπτωση που για κάποιο λόγω δεν αποδοθεί ο παρακρατηθείς φόρος από τους λήπτες των τιμολογίων στη Δ.Ο.Υ με δήλωση, τότε θα πρέπει να γίνει σ’ αυτούς προσωρινός έλεγχος ή αν δεν γίνει ποτέ(το πιό πιθανόν) θα βρεθεί από τον τακτικό έλεγχο όταν γίνει ίσως και μετά από χρόνια).
    Ο εκδότης του τιμολογίου όμως θα έχει αφαιρέσει το φόρο από τη δήλωση εισοδήματος,γιατί θα πάρει τη βεβαίωση από τον λήπτη του τιμολογίου στην οποία μπορεί εύκολα αυτός να γράψει ότι αποδόθηκε στη ΔΟΥ, οπότε η ζημιά του Δημοσίου είναι διπλή.
    γ/ Για να υποβληθούν οι δηλώσεις απόδοσης του παρακρατηθέντος φόρου θα απασχοληθούν υπάλληλοι των εταιριών ,του Δημοσίου,να εκδόσουν χαρτιά ,βεβαιώσεις,να στηθούν στα γκισέ κλπ.
    Πιστεύω ότι η διάταξη αυτή όπως και η παρακράτηση του φόρου προμηθειών πρός το Δημόσιο ,που λειτουργεί το ίδιο για τις επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 16:07 | Ηλίας Κίτσος

    Υπάρχουν κάποια κακώς κείμενα, τα οποία μετά τα τόσα χρόνια που υφίστανται, αποτελούν πλέον τόσο ισχυρό έθιμο, που πρέπει θέλοντας και μη να τα αναγνωρίσουμε ως στρεβλή μεν, πραγματικότητα δε. Γνώμη μου είναι ότι τέτοια φαινόμενα αντί να χρονίζουν και να καμωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν, πρέπει να τακτοποιούνται με έναν τρόπο που δεν θα προσβάλλει, τουλάχιστον κατάφορα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τέτοιο φαινόμενο είναι μεταξύ των άλλων (αυθαίρετα, υμιυπαίθριοι κλπ) και η δεύτερη εργασία στην οποία επιδίδονται πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και η οποία ως γνωστόν απαγορεύεται (στην πραγματικότητα επιτρέπεται υπό πολύ ασφυκτικές προϋποθέσεις) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια όχι ευκαταφρόνητη πηγή παραοικονομίας. Έτσι με τα χρόνια, έχει γίνει πλέον θεσμός, ο εκπαιδευτικός να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, ο εφοριακός να κρατά λογιστικά βιβλία, ο αστυνομικός να περνά air contition το απόγευμα (μου έχει τύχει προσωπικά), ο δημοτικός υπάλληλος να δουλεύει ως οδηγός ταξί κ.ο.κ και φυσικά όλα αυτά «μαύρα». Αυτό το υπαρκτό φαινόμενο γεννά και άλλα προβλήματα εκτός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Πώς να ζητήσεις για παράδειγμα απόδειξη για το ιδιαίτερο του παιδιού από τον καθηγητή του δημόσιου σχολείου, ή για το air contition που σου έβαλε ο αστυνομικός? Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί κατά τη γνώμη μου ως εξής: Να νομιμοποιηθεί η δυνατότητα ασκήσεως επαγγέλματος από τους δημόσιους υπάλληλους στην ευρύτερη κατηγορία επαγγελμάτων «παροχής υπηρεσιών», να αποκλείεται δηλαδή «δεύτερη» δουλειά εξαρτημένης εργασίας (ιδιωτικός υπάλληλος). Προκειμένου βέβαια να ικανοποιηθεί σε κάποιο βαθμό το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θα πρέπει όσοι από τους δημόσιους υπάλληλους επιλέξουν να εξασκούν και δεύτερο επάγγελμα, να έχουν μια κάποια οικονομική επιβάρυνση. Για το λόγο αυτό, σε όσους θα επιθυμούσαν να ασκήσουν και δεύτερο επάγγελμα, θα μπορούσε να επιβληθεί μια μείωση των αποδοχών τους της τάξεως του 25% (δεδομένου ότι θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τη μονιμότητα της κύριας δουλειάς τους αλλά και την απαλλαγή τους από την υποχρέωση ασφάλισής τους στο ΤΑΕΕ – πρώην ΤΕΒΕ). Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπήρχε καμία απολύτως δικαιολογία για κάποιον δημόσιο υπάλληλο να εργάζεται παρανόμως σε δεύτερη δουλειά και ο νόμος θα μπορούσε να είναι πολύ αυστηρός εάν συλλαμβανόταν κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο (πχ παρακράτηση του «εφ άπαξ» ως πρόστιμο, ή / και απόλυση). Από την άλλη το κράτος (δηλαδή το κοινωνικό σύνολο) θα καρπωνόταν την μείωση του μισθού του κατά ένα σημαντικό ποσοστό, αλλά και τους φόρους που αντιστοιχούν στη μείωση του μισθού δεν θα έχανε, αφού προφανώς για να δεχτεί κάποιος να του κόψουν κατά 25% το μισθό του θα λογάριαζε να εισπράττει (άρα και να δηλώνει) τουλάχιστον το ίδιο ποσό από τη δεύτερη εργασία του;-). Πιστεύω, ότι κάποιος που βγάζει πάνω από 1000 ευρώ από τη δεύτερη δουλειά (και εκτιμώ ότι είναι αρκετοί), θα δεχτεί να χάσει 300 και 400 ευρώ (τόσο περίπου είναι το 25% των καθαρών αποδοχών ενός δημοσίου υπαλλήλου) προκειμένου να είναι νόμιμος. Στο κάτω κάτω δεν έχετε να χάσετε τίποτα νομοθετώντας το, παρά μόνο να κερδίσετε.

  • 1.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ .ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    2.ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ
    ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΛΠ) ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΦΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ ΚΑΤ’ΑΠΟΚΟΠΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 12:12 | μαρια βελησσαρη

    Αγαπητοί κύριοι και κυρίες βουλευτές,

    Τόσες μέρες ακούμε συνέχεια για μείωση των αποδοχών μας είτε έμμεσα με τους επιπλέον φόρους που μας επιβάλετε είτε άμεσα στους μισθούς μας που δεν μας δίνετε αυξήσεις. Ρωτώ ως πολίτης που φορολογείται συνεχώς και βομβαρδίζεται καθημερίνως από κακές προβλέψεις για την τσέπη του, πότε εσείς οι βουλευτές θα ασχοληθείτε με τις δικές σας υπέρογκες αμοιβές και δαπάνες που εμείς οι φορολογουμένοι σας πληρώνουμε χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Πότε επιτέλους θα αποφασίσετε ότι είστε ίσοι πολίτες με μας και πρέπει και εσείς να πληρώσετε την κρίση που εσείς μας δημιουργήσατε? Πότε θα κόψετε όλα αυτά τα επιπλέον που λαμβάνετε και είναι δικά μας λεφτά αλλά δεν έχετε καθόλου σκεφτεί ότι αυτά τα χρήματα λείπουν από δημόσια ταμεία (π.χ. απόσο γνωρίζω σας πληρώνουμε μέχρι και τα κινητά σας)??? Πότε θα ασχοληθείτε με το δικό σας ποσοστό που πρέπει να πληρώσετε για να σώσουμε την χώρα μας από τον πλήρη ξεπεσμό??

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 12:10 | ΚΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΥΠΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ
    ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. εΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΑ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 2ΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ.
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
    ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    ΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΩΤΑ .ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑΙ! ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 01:55 | Κυριάκος Αναστασάκος

    1. Να εφοδιασθεί καθε μισθωτός με ηλεκτρονική κάρτα τραπέζης. Χρεωστική ή πιστωτική. Να εκπίπτει κάθε εμπορική συναλλαγή που διενεργείται ηλεκτρονικά με βάση εκκαθαριστικό σημείωμα ετησίων συναλλαγών της εκδότριας της κάρτας τράπεζας το οποίο θα χορηγείται κάθε έτος απο αυτην στον μισθωτό ατελώς. Η πίστωση της «φορολογικής μερίδας» του πωλητή «εμπόρου» θα γίνεται αυτόματα απο την τράπεζα σε απευθείας σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ.
    2. Να δικαιούται και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας να υπαχθεί στο ανωτέρω μέτρο με απλή δήλωσή του στην αρμόδια ΔΟΥ.
    3. Να εκπίπτει από το φορολογητέτο εισόδημα φυσικών προσώπων το 50% κάθε δαπάνης μικρότερης των 50 ευρώ που αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο (ηλεκτρονική αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας) και μέχρι το 30% του συνολικού ετησίου εισοδήματος με ανώτατο όριο αναγνωρίσιμης δαπάνης τα 10.000 ευρώ.
    4. Κάθε αμοιβή δικηγόρου, γιατρού, συμβολαιογράφου και μηχανικού να καταβάλλεται με δίγραμμη τραπεζική επιταγή που θα χορηγείται ατελώς από τις τράπεζες στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Κατά την είσπραξη της επιταγής θα παρακρατείται από την τράπεζα ποσοστό 20% που θα αποδίδεται στο δημόσιο. Σε δελυτερη φάση, η επιταγή αυτή θα λαμβάνει αυτόματα κατά την έκδοσή της μοναδικό αριθμό σήμανσης που θα αντιστοιχείται κατά την έκδοση με το ΑΦΜ του δικαιούχου.
    5. Κάθε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ιδιαίτερων μαθημάτων να εκπίπτει εις ολόκληρον ανεξαρτήτως εισοδήματος μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ ετησίως ανά προστατευόμενο τέκνο ηλικίας 12-18 ετών.
    6. Να εκπίπτει η δαπάνη καυσίμων των επιχειρήσεων μόνον εφόσον εξοφλείται μεσω πιστωτικής κάρτας ηλεκτρονικά.
    7. Από 1/1/2011 να επιτραπεί μόνον η κυκλοφορία δίγραμμων προσωπικών επιταγών. Να διευκολυνθεί η κυυκλοφορία τους με σύζευξη των τραπεζικών συστημάτων πληροφορικής ώστε να καταργηθεί το valeur.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 00:04 | καρναβας παυλος

    ο λυκος την ανταρα χαιρεται ελεγε η μανα μου

    μην κοιτας ποσα βγαζεις κοιτα ποσα ξοδευεις ελεγε η μανα μου

    και οποιος καταλαβε καταλαβε

    οι λυσεις ειναι απλες αν καταλαβουμε το προβλημα

    μπορει καποιος να μου περιγραψει το προβλημα της ελληνικης οικονομιας?

    ειναι τα εξοδα η τα εσοδα

    οταν τα χρηματα που εχεις λιγα η πολλα δεν ξερεις που πανε πως περιμενεις καποιος οποιοσδηποτε να σε εμπιστευθει,να γινει δηλαδη φορολογικα συνηδητος η να σε δανισει,ΜΠΟΡΕΙ?

    ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΟΔΩΝ

    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
    ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ
    ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΣΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΟΦΗΛΕΙ.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 18:05 | panagis mourelatos

    ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ «ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ» ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κ ΑΓΑΘΑ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝ LINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟ.Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕ ΚΙΝΙΤΡΑ (ΟΠΩΣ ΑΥΞΜΕΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΚΛΠ) ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 11:59 | NG

    9. Ο μηχανισμός πάταξης της φοροδιαφυγής πρέπει να στραφεί σε ομάδες επαγγελμάτων που στατιστικά είναι διαπιστωμένο ότι δημιουργούν μεγάλες τρύπες στα δημόσια έσοδα. Σε αυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν οι έλεγχοι ώστε να παράγεται και οικονομικό αποτέλεσμα για το κράτος. Δεν είναι λογικό να κινητοποιήσεις έναν μηχανισμό που θα σου στοιχίσει 1000 για να πετύχεις στόχο που θα σου αποδώσει 500. Τότε θα είσαι 500 μείον και άρα αναποτελεσματικός. Άρα αυστηροί έλεγχοι αρχικά από ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του σπορ της φοροδιαφυγής.
    10. Για την πάταξη βέβαια του σπορ της φοροδιαφυγής απαιτούνται ξεκάθαροι κανόνες για τους παίκτες, αδιάφθορος διαιτητής, 4ος διαιτητής αγώνα για έλεγχο των αποφάσεων του 1ου διαιτητή αλλά και μηχανισμός επιβολής πειθαρχικών και ποινικών μέτρων κατά των επίορκων. Θα πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυστηροί παράλληλα όμως και εντός ενός αυστηρά τυπικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει παιχνίδια από πλευράς του ελεγκτή ώστε αυτός να πιέζει έμμεσα τον ελεγχόμενο σε συναλλαγή. Το κλιμάκιο των ελεγκτών θα πρέπει πάντα να επιλέγεται με κάποιο σύστημα κλήρωσης από περιοχές εκτός της ελεγχόμενης περιοχής (πχ Από άλλους νομούς). Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ο επανέλεγχος ενός σεβαστού αριθμού υποθέσεων (πχ 25%) από άλλο κλιμάκιο που θα επιλέγεται επίσης με τυχαίο τρόπο. Ο επανέλεγχος θα έχει ως στόχο τον έλεγχο του πρώτου ελέγχου έτσι ώστε όταν διαπιστώνονται καταχρήσεις ή και συναλλαγή από μέρους των ελεγκτών του πρώτου κλιμακίου να αποδίδονται οι ευθύνες και να ασκούνται διώξεις.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 08:18 | ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    Μείωση του κόστους και του χρόνου των συναλλαγών με ταυτόχρονη πάταξη της φοροδιαφυγής.

    1. Επιβολή καθεστώτος ΦΠΑ στους ΠΑΝΤΕΣ.

    2. Ταμειακές μηχανές και μηχανές ’Ζ’ που θα διαβάζουν ηλεκτρονική κάρτα σε 24ωρη on line σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ.

    3. Χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας σε όλα τα ΑΦΜ. Με την κάρτα αυτή ή με απλή αναγραφή του ΑΦΜ (πώληση από απόσταση) θα γίνονται ΟΛΕΣ οι συναλλαγές λιανικής και χονδρικής. Το κράτος γνωρίζει αμέσως το ύψος του τζίρου, ΦΠΑ κλπ των επιτηδευματιών , ο πολίτης δεν χρειάζεται να μαζεύει αποδείξεις γιατί θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική του κάρτα και θα τις υποβάλει στο τέλος του έτους με αντιγραφή από την κάρτα (ίσως δεν θα χρειάζεται γιατί θα υπάρχουν ήδη στο ΚΕΠΥΟ)

    4. Η κάρτα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συναλλαγές μας με το δημόσιο, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικούς οργανισμούς, υγεία κλπ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχω άλλο αριθμό για την εφορία, άλλο για ασφάλιση κλπ και να μην υπάρχει ένας και μοναδικός αριθμός από την ώρα που γεννιέται κάποιος μέχρι να πεθάνει και ο οποίος θα ισχύει για τα πάντα)

    5. Φορολόγηση του εισοδήματος που δεν δαπανήθηκε και όχι του συνολικού.Αυτό και δίκαιο είναι γιατί αυτός που το ξόδεψε, πλήρωσε 19% ΦΠΑ, και δίνει κίνητρο για κατανάλωση άρα και ανάπτυξη.

    Με εκτίμηση
    Αγγέλου Τριαντάφυλλος

    Υ.Γ. Μέχρι να γίνουν αυτά θα πρέπει για τις αποδείξεις που μαζεύουμε φέτος να βρείτε κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να τις καταχωρεί ηλεκτρονικά κατά την διάρκεια του έτους γιατί στο τέλος και πολλές θα είναι και θα σβήσουν γιατί οι περισσότερες είναι θερμογραφικές.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 03:05 | ΓΑΖΗ.ΦΡΥΝΗ

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
    ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
    ΘΕΩΡΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ
    ΑΠΟ 1. ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ
    2.ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΜΑΥΡΑ
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ
    ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ » ΕΚΒΙΑΣΜΟ»ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ,ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ
    ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
    3.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
    (4.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
    ( ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ? )
    5.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
    ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ)ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 01:05 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι και η φοροδιαφυγή να αντιμετωπίζεται με τον Αστικό Και Ποινικό κώδικα. οι έλεγχοι να γίνονται από Ορκωτούς Λογιστές. Οι φορολογικοί νόμοι έγιναν γιατί το κράτος είναι ανίκανο να βρεί την φοροδιαφυγή και προσπαθεί με τεκμαρτό τρόπο να αυξήσει τα έσοδά του. Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι να εξασφαλίσουν τον μισθό τους αδιαφορόντας για τους υπόλοιπους.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:24 | Μηχανικός

    Μονολεκτικά σχεδόν:

    Η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:18 | ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

    για να υπάρξει συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία δεν φτάνει μόνο να παρθούν μέτρα (που καλά κάνετε και θα πάρετε)
    Πρέπει να αλλάξει ο Έλληνας που θεωρεί τον ευατό του έξυπνο και θα κλέβει το Κράτος, ΠΑΙΔΕΙΑ λοιπόν, αυτό δεν έχουμε και αν αυτό δεν θα αλλάξει δεν θα αλλάξουν και τα υπόλοιπα.
    και κάτι ακόμα, να μην νοιώθουμε πλέον ότι για όλα θα πληρώνουμε οι λίγοι και οι πολλοί θα απολαμβάνουν.
    ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 11:55 | Καρυστινός Παντελής

    A. Είναι απαράδεκτο να υφίστανται φορολογικοί μηχανισμοί και Θεωρημένες αποδείξεις. Είμαστε η μόνη χώρα μαζί με την Ρουμανία που έχουμε αυτό το σύστημα. Καμμία άλλη χώρα στο κόσμο δεν το έχει. Δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να καταφέρνει να πατάσσει την φοροδιαφυγή και εμείς να χρησιμοποιούμε τα θεωρημένα για να το κάνουμε !!!!
    B. Συζητάμε για μείωση μισθών και συντάξεων όταν ένα από τα μεγαλύτερα καρκινώματα των εξόδων ιδίως των ασφαλιστικών φορέων είναι η απασχόληση ατόμων σε
    a. Διαδικασίες άχρηστες και γραφειοκρατικές. (μόνο και μόνο για να δικαιολογούμε θέσεις). Καλύτερα να πληρώνουμε με επιδόματα τους άνεργους που θα προκύψουν από την απενεργοποίηση άχρηστων θέσεων, παρά να τους πληρώνουμε και να ταλαιπωρείται ο πολίτης και να χάνει μεροκάματα για την διεκπεραίωση αυτών των διαδικασιών.

    b. Επιτροπές κάθε είδους. Ας περικοπούνε οι εξτρά αμοιβές στις επιτροπές και θα δείτε πώς θα αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
    —————————————————-
    —————————————————-

    Π.χ. Από προσωπική εμπειρία: Μετά από ατύχημα στο γόνατο, γιατρός κρατικού Νοσοκομείου έγραψε άδεια 7 ημερών. Το ΙΚΑ ΔΕΝ αποδέχεται την γνωμάτευση του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ιατρού (Έντυπο 1ο ) και ζητά:
    i. Υπογραφή από υπάλληλο του Νοσοκομείου (μόνο πρωί εργάσιμης ημέρας) από το βιβλίο περιστατικών ότι όντως παρευρέθη στα επείγοντα (Άχρηστη Υπηρεσία 1η – Έντυπο 2ο – εργάσιμη μέρα 1η)
    ii. Υπογραφή του ανωτέρω χαρτιού από ελεγκτή του ΙΚΑ του συγκεκριμένου νοσοκομείου κάποιο από τα επόμενα πρωινά μόνο (Άχρηστη Υπηρεσία 2 η – Έντυπο 2ο – εργάσιμη μέρα 1η)
    iii. Ραντεβού με γιατρό του ΙΚΑ για να γράψει εκείνος την άδεια (Απαξίωση του ΚΡΑΤΙΚΟΥ Ιατρού) ο οποίος πρέπει την υπογράψει την ίδια ημέρα ου συμβάντος (πράγμα αδύνατο διότι πρέπει να κλείσεις πρώτα ραντεβού – ή σε άλλη περίπτωση τι γίνεται αν το συμβάν είναι αργία ή Σαββατοκύριακο) αλλιώς θα πρέπει να υπογράψει παραπεμπτικό για επιτροπή. (Άχρηστη Υπηρεσία 3 η – Έντυπο 3ο – εργάσιμη μέρα 2η)
    iv. Κλείσιμο ραντεβού για επιτροπή επιτόπου σε γραφεία του ΙΚΑ κατά τα λεγόμενα του ιατρού του ΙΚΑ. (Άχρηστη Υπηρεσία 4η –εργάσιμη μέρα 3η)
    v. Επιτροπή του ΙΚΑ όπου δεν είναι απαραίτητο να παρευρεθεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος για να υπογράψει κάποιος ή κάποιοι ένα χαρτί. (Άχρηστη Υπηρεσία 5 η – Έντυπο 4ο – εργάσιμη μέρα 4η)
    vi. Δήλωση ατυχήματος από τον ασφαλισμένο. Ίσως το μόνο έντυπο που έχει κάποια σημασία μαζί με το χαρτί του κρατικού ιατρού. (Έντυπο 5ο διπλότυπο σύνολο 6 φύλλα )
    vii. Δήλωση από τον εργοδότη. (Έντυπο 6ο )
    viii. Στο τέλος να περάσεις από τις Παροχές του ΙΚΑ μαζί με το συρφετό των εντύπων (πολλά από τα οποία είναι και φωτοτυπίες και όχι προτυπωμένα) και των υπογραφών για να περιμένεις στην ουρά να πάρεις τα χρήματά σου. (Άχρηστη Υπηρεσία 6 η– εργάσιμη μέρα 5η)
    • Απολογισμός και κοστολόγιο της ανωτέρω διαδικασίας:
    1. 5 άχρηστες Υπηρεσίες που προϋποθέτει αντίστοιχες 5 άχρηστες θέσεις εργασίας με το αντίστοιχο κόστος σε απόδοση μισθών
    2. 6 έντυπα με σύνολο 11 φύλλα εκ των οποίων τα 5 είναι φωτοτυπίες (κόστος πολύ μεγαλύτερο από τα προτυπωμένα) και τα μόνα που έχουν νόημα είναι τα διπλότυπα (6 φύλλα προτυπωμένα) και το χαρτί του κρατικού ιατρού.
    3. 4 εργάσιμες ημέρες του ασφαλισμένου για να διεκπεραιώσει όλες αυτές τις εργασίες με σκοπό να πληρωθεί για τις 5 εργάσιμες που έλλειψε επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει από το ατύχημα. Παρεμπιπτόντως στην περίπτωσή μου η μία μέρα της άδειας ήταν και επίσημη αργία.
    Συνέπεια των ανωτέρω ήταν
    a. Ο εκνευρισμός του ασφαλισμένου
    b. Το Χάσιμο των ημερών αδείας διότι συμψηφίστηκαν ουσιαστικά από τις χαμένες εργάσιμε ημέρες
    c. Το κόστος σε υλικά και σε εργατοχρόνους για το ΚΡΑΤΟΣ που σε μεγαλύτερη κλίμακα από την αντιστοιχία του σε έναν ασφαλισμένο είναι Πάρα πολύ μεγάλο !

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 10:02 | ΓΙΩΡΓΟΣ Γ

    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΑ ΕΣΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.
    ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ -ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 16 ΜΙΣΘΟΥΣ !!!!!! ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 2 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ.-ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ?

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΚΟΙΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ,ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΑ ΒΑΡΗ.

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ.

    ΜΑΧΑΙΡΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΜΠΑΙΔΩΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:36 | ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΝ-LINE ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΚΑΡΤΑ Ή ΜΕΤΡΗΤΑ). ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΑΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.

    ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ) ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΤΑΚ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ 3,5,10,14,18 25 ΚΛΠ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ (ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΤΕΛΩς ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΟΡΕΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ 4,5 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΘΕ CAFE.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗς ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  • Εξορθογισμός στις αμειβές των συμβολαιογράφων. Η αυτόματη σύνδεση της αμοιβής με την αντικειμενική αξία του ακινήτου που μεταβιβάζεται δημιουργεί μια τεράστια στρεύλωση. Κατάργηση του τέλους υπέρ των δικηγόρων εφόσον δεν συμμετέχουν στην διαδικασία μεταβίβασης.