Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 23:44 | πέτρος

    Ανήκω στην επαγγελματική ομάδα των φροντιστών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.Είμαστε μια τελείως ανοχύρωτη επαγγελματική ομάδα διότι καθηγητές του Δημοσίου ,φοιτητές ,καθηγητές που δεν έχουν πάρει πτυχίο παραδίδουν μαθήματα περίπου στο 50% των μαθητών της χώρας(ανεπίσημα στοιχεία που έχουμε αντλήσει από την τοπική κοινωνία μας),χωρίς βέβαια να διαθέτουν άδεια εργασίας και βέβαια χωρίς να καταγράφεται η εργασία τους πουθενά και φυσικά χωρίς να αποδίδουν στην εφορία τον φόρο που τους αναλογεί ,στερώντας στο κράτος στην σημερινή οικονομική κρίση ,έσοδα που δεν είναι καθόλου αμελητέα.Πολλές επιχειρήσεις βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται γιατί δεν είναι δυνατόν να ανταγωνισθούν όλους αυτούς που κινούνται αόρατοι στον χώρο των ιδιαίτερων μαθημάτων έχοντας μηδενικά έξοδα , φοροδιαφεύγοντας συστηματικά.. Θα θέλαμε η σημερινή κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να προστατέψει τον επαγγελματικό μας χώρο ,εισπράττοντας ταυτόχρονα τεράστια ποσά που αυτή τη στιγμή φοροδιαφεύγουν.Σε μικρές επαρχιακές πόλεις πιστεύουμε ότι είναι πολύ εύκολα να παταχθεί όλη αυτή η μορφή παραοικονομίας .Μπορούμε να σας προτείνουμε κάποια απλά μέτρα που νομίζουμε ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικά.Η υπάρχουσα εμπειρία μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πάταξη αυτoύ του φαινομένου που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες είναι ανέφικτη.Τι μπορεί να γίνει ?
    1.Το καλοκαίρι και πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά εκπρόσωπος της εφορίας και της αστυνομίας ενημερώνει τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου για τις προθέσεις της κυβέρνησης να εξυγιάνει τον χώρο (μπορεί να τους ενημερώσει ότι υπάρχουν προφορικές καταγγελίες που αφορούν φιλολόγους και μαθηματικούς τις οποίες θα ελέγξουν στην προσεχή χρονιά ),γνωστοποιώντας ότι φέτος θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι.
    2.Σήμερα το 95% των μαθητών ιδιαίτερα της Γ Λυκείου κάνουν κάποιο φροντιστήριο.Αποστέλλεται από την Εφορία και αστυνομία στους γονείς των μαθητών ενημερωτικό έντυπο που θα τους ενημερώνει για την συνενοχή τους στο αδίκημα ,εφ’όσον επιλέξουν κάποιον καθηγητή που δεν δίνει αποδείξεις.Πριν την έναρξη ο κάθε γονιός δηλώνει το φροντιστήριο στο οποίο παρακολουθεί μαθήματα το παιδί τους.(σε περίπτωση που δεν δηλώνουν τίποτε τους γνωστοποιείται ότι στην διάρκεια της χρονιάς θα ελέγχονται συστηματικά- κάτι που θα γίνεται.)
    3.Η Εφορία συλλέγει πληροφορίες (δεν είναι δύσκολο) για τους καθηγητές που παραδίνουν παράνομα μαθήματα .Τους ενημερώνει ότι βρίσκονται στο¨μικροσκόπιό της¨ και στην διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς τους ελέγχουν με πολλούς τρόπους.
    Ελπίζουμε η κυβέρνηση σε αυτήν την χρονική συγκυρία παράλληλα με την ανασύνταξη του ευρύτερου εθνικού πλαισίου να βάλει τάξη και στον δικό μας χώρο όπου η παραοικονομία μαίνεται ανεξέλεγκτα χρόνια τώρα αφήνοντας μόνους και απροστάτευτους τους φροντιστές .

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 23:27 | Κώστας

    Γειά σας νομίζω πως αν ρωτήσουμε 10.000.000 έλληνες για τον τρόπο που
    θέλουν να φορολογηθούν θα έχουμε και τον ανάλογο αριθμό απόψεων.
    Σίγουρα χωρίς καμία αμφιβολία το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν οι μισθωτοί
    και οι συνταξιούχοι οι οποίοι μάλιστα δέν μπορούν να ξεφύγουν με τίποτα.
    Ας ξεκινήσουμε απο το θέμα των αποδείξεων είναι υπερβέβαιο πως
    εάν δέν είναι ονομαστικές ή έστω να φέρουν τον ΑΦΜ του φορολογούμενου
    ότι αγοράζει ο ίδιος κάποια εμπορεύματα ειτε κάνει κάποια συναλλαγή,τότε η σύζυγος τα παιδιά η γιαγιά ο παππούς ο γείτονας
    και ότι περισεύει απο τους πελάτες του λογιστικού γραφείου θα μπαίνουν
    στην φορολογική δήλωση αυτού που τις έχει ανάγκη επομένως επιβάλεται
    να διασφαλιστεί αυτό.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 23:08 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Να υπαρξει ποσοστο συμμετοχης….αναλογα το Νομό και την Πολη που διαμενει.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:59 | Alexandros Alexandrakis

    Πολύ καλή η προσπάθεια της διαβούλευσης.

    Μερικά σχόλια, για ότι και να κάνετε:

    – Θεσπίστε στόχους και κριτήρια επιτυχίας (π.χ. πόσες φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν μετά από ηλεκτρονική αίτηση .. σε σχέση με πόσες εκδόθηκαν μετά από φυσική επίσκεψη σε ΔΟΥ. Πόσο ΦΠΑ πληρώνεται ηλεκτρονικά και πόσα σε ΔΟΥ , Εκκαθάριση και επιστροφή φόρου εντός 2 μηνών κ.τ.λ. )

    – Oι προσυμπληρωμένες δηλωσεις είναι το ελάχιστο .. δώστε έμφαση στην απλοποίηση των δηλώσεων. Πρέπει να είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις στον γενικότερο κανόνα.

    – Δώστε κίνητρα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (π.χ οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται εντός 2 μηνών για επιστροφή φόρου) αλλα μην το επιβάλετε γιατί δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω (η επαρχια και οι ηλικιωμένοι θα ταλαιπωρηθούν)

    – Οι μισθωτοί (εξορισμού δεν φοροδιαφεύγουν). Μη δώσετε άλλοθι στους ελεύθερους επαγγελματίες με όρια φορολογητέου εισοδήματος. Εντείνετε τους ελέγχους και δημιουργήστε γραμμή καταγγελιών (υπάρχουν τρόποι με point system ώστε να αποφεύγονται κακόβουλες προσπάθειες)

    -Ποινικοποιήστε το λάδωμα για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους.

    – Με τα έσοδα που θα πετύχετε, αν δεν αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες προς τον Πολίτη (πάλι σύμφωνα με στόχους και κριτήρια επιτυχίας) γρήγορα θα μας απογοητεύσετε και σεις.

    Καλή τύχη

    ΥΓ. Για τα αυτοκίνητα κάντε κάτι απλό. Βάλτε φόρο σύμφωνα με τα κυβικά και μόνο, γνωρίζοντας ότι μέχρι 1600 μιλάμε για χαμηλά εισοδήματα. 1800 για μεσαία και 2000 για υψηλά. Τώρα αν κάποιος θέλει τη μία μάρκα ή την άλλη τη διαφορά την πληρώνει στη συντήρηση του αυτοκινήτου. Η ηλικία δεν έχει σχέση .. αυτός που έχει τη δυνατότητα αλλάζει αυτοκίνητο πιο συχνά.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:13 | Δερμανούτσος Γιάννης

    Προτείνω να αφαιρείται εξολοκλήρου το ποσό του ενοικίου που ο φορολογούμενος πληρώνει από το ενοίκιο που εισπράττει για κατοικία όπου λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας ή άλλής αιτίας δεν διαμένει.

    πχ 1)Ο φορολογούμενος έχει κατοικία που εκμισθώνει στην Αθήνα αλλά επειδή δουλεύει στην επαρχία νοικιάζει άλλη κατοικία. Στην περίπτωση αυτή προτείνω να αφαιρείται το ποσό του ενοικίου που δίδει από το ενοίκιο που εισπράττει.

    2)Ο φορολογούμενος έχει κατοικία που εκμισθώνει σε περιοχή Α των Αθηνών αλλά διαμένει σε περιοχή Β των Αθηνών. Στην περίπτωση αυτή προτείνω να αφαιρείται το ποσό του ενοικίου που δίδει από το ενοίκιο που εισπράττει.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:38 | Γιώργος Δρόσος

    Κύριε Υπουργέ
    Σχετικά με την αδικία του Νόμου για την χρονομίσθωση αυτοκινήτων θα επιθυμούσα να σας επιστήσω την προσοχή στα εξής τρία σημεία:
    1. Γιατί ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο μηχανικός, ο συμβολαιογράφος!! κ.λ.π. έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν αυτοκίνητα υψηλού και ενίοτε προκλητικά υψηλού κυβισμού και παράλληλα να εκπίπτουν το μίσθωμα από τη φορολογική τους δήλωση, όπως επίσης να εκπίπτουν τα καύσιμα και λοιπά έξοδα για το αυτοκίνητο.
    2. Πώς τα αυτοκίνητα με χρονομίσθωση θα αποτελέσουν τεκμήρια διαβίωσης εφόσον ανήκουν στο όνομα των χρονομισθοτικών εταιρειών.
    3. Γιατί εγώ ως καθηγητής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καλούμαι να αιτιολογήσω πόθεν έσχες αγοράς, να αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης και να μην εκπίπτω καμμία δαπάνη από την εφορία ενώ αιτιολογημένα το χρησιμοποιώ καθημερινά κάνοντας 50 km για την εργασία μου.

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Δρόσος
    Καθηγητής ΑΤΕΙΘ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:43 | Απόστολος Ν.

    Διάβασα στο internet ότι οι απολαβές των δημοσιογράφων , εκφωνητών και άλλων υπαλλήλων της ΕΡΤ κυμαίνεται μεταξύ 60000 ευρώ και 325000 ευρώ ετησίως .Επίσης διάβασα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 03-01-2010 πως δημόσιες υπηρεσίες όπως εφορίες , πολεοδομίες κλπ αποτελούν άντρα διαφθοράς (χρηματισμού) όπου ποινικές παραβάσεις δικάζονται μετά από 8-10 χρόνια και πολλές φορές παραγράφονται .Πληροφορήθηκα ότι τα έξοδα μεταβίβασης ψιλής κυριότητας κατοικίας 102τμ είναι: ο φόρος 100 ευρω ,υπέρ ταμείου νομικών 800 ευρώ αμοιβή συμβολαιογράφου 1000ευρώ
    και έξοδα μεταγραφής κλπ επιπρόσθετα ακούω τελευταία στην τηλεόραση για κάτι παράξενα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων όπως επίδομα έγκαιρης προσέλευσης , επίδομα διδακτικής πρετοιμασίας για τους δασκάλους και άλλα πολλά, κοντά στα επιδόματα προσθέτω και την εικονική υπερωρία.
    Γνωστή επίσης είναι η δημοσιονομική κατάσταση του κράτους με τον προϋπολογισμό να καταβροχθίζεται από τους δημοσίους υπαλλήλους και την κυβέρνηση να προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση και να καλεί τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο .
    Αυτά που ενδεικτικά παρέθεσα και άλλα όσα συμβαίνουν τα οποία λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε αποτελούν μια ζοφερή εικόνα.
    Αναρωτιέμαι : μπορούν όλα αυτά να συμβαίνουν σε ένα μέλος της ΟΝΕ ; μπορούμε έτση έτσι να είμαστε ανταγωνιστικοί ;
    αυτή είναι η δημοκρατία;;; ένας να πεθαίνει της πείνας και ο άλλος να αμοίβεται με εκατομμύρια ;;; τόσο σοφοί και αναντικατάσταοι είναι;;
    Εξηγούμαι : οι μισθοί του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πρέπει προοδευτικά αρχίζοντας από πάνω να μειωθούν στα επίπεδα αυτού
    του ιδιωτικού τομέα ο οποίος άλλωστε κινεί την οικονομία . Το δημόσιο πρέπει πάση θυσία να σταματήσει να αποτελεί
    πόλο έλξης για τους νέους που δυχτυχώς όλου στοχεύουν στο’βόλεμα’ στο δημόσιο . Έτσι θα κατευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα (κάποιοι
    από αυτούς είναι επιχειρρηματικά ταλέντα , θα δημιουργήσουν επιχειρήσεις και θα προσφέρουν στην οικονομία ).
    Στους επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου κυρίως αυτούς που λαδώνονται , πρέπει να εξαντλείται η ποινική δικαιοδοσία του κράτους και μάλιστα με σύντομη διαδικασία (πόθεν έσχες , διαθεσιμότητα , φυλάκιση , δήμευση περιουσιας )
    Δεν το καταλαβαίνω , εγώ θα πληρώσω τη σύνταξη των νομικών ;;; πληρώνουν αυτοί τη σύνταξη των άλλων ;;;
    τι θα πει αμοιβή συμβολαιογράφου 1000 ευρώ για μεταβίβαση ψιλής κυριότητας διαμερίσματος 100τμ
    Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά επαγγέλματα να γεμίσει συμβολαιογράφους και να υπάρχει ανταγωνισμός . Δεν μπορεί άλλοι να αγωνίζονται
    να για τον επιούσιο μέρα-νύχτα και άλλοι να βρίσκονται στο απυρόβλητο
    Δεν χρειάζεται διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για διατήρηση ή μή των επιδομάτων , φορολογικά εργασικά κλπ. Ευνόητο ότι κάθε φορέας
    θα υποστηριξεί τα δικαιώματά του . Πρέπει να κοπούν τα επιδόματα πλήν ορισμένων . Τέλος πρέπει να επέλθει εξομοίωση των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα . Όλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα , ίδια έτη υπηρεσίας και αριθμό τέκων πρέπει να έχουν τις ίδιες αποδοχές .

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 22:48 | Ελένη Κ.

    Αγαπητοί κύριοι,

    Αν και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι απειροελάχιστος (εργαζόμενη μητέρα δύο πολύ μικρών παιδιών) θεώρησα πρωτότυπη και ιδιαίτερα εποικοδομητική τη νέα αυτή προσπάθεια της Κυβέρνησης, γι’ αυτό και θέλησα να συμμετάσχω.
    Τα μέτρα που μπορούν να παρθούν προκειμένου να ξεπεραστεί η Μεγάλη Οικονομική Κρίση της Χώρας μας (γιατί θεωρώ ότι η κρίση της χώρας μας δεν είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης) είναι πολλά και ποικίλα και όλα θεωρώ ότι ξεκινούν από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΥΠΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ που κατακυριεύει την Ελλαδίτσα μας. Όλοι φοροδιαφεύγουν. Γνωστοί και άγνωστοι, φίλοι και γείτονες… όλοι πέραν των μισθωτών που με 1.500 ευρώ θεωρούνται πλούσιοι!!! Το φορολογικό μας σύστημα αφενός είναι αναποτελεσματικό, αφετέρου άδικο… Υπάρχουν επαγγέλματα «κύρους» που είναι παντελώς παράνομα… Υπάρχει καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και δίνει απόδειξη; Φυσικά όχι! Υπάρχει φωτογράφος που να καλύπτει μυστήριο, τελετή κλπ και να δίνει απόδειξη; Φυσικά όχι! Διαιτολόγος, ψυχολόγος, ιατρός, μηχανικός, υδραυλικός, τεχνίτης γενικότερα, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων βαρκών, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στα νησιά κλπ που να δίνει απόδειξη; Μάλλον σπάνια!!! Δεν έχω φυσικά τίποτα με τις ανωτέρω κατηγορίες επαγγελμάτων και σίγουρα και μέσα σ’ αυτές υπάρχουν οικονομικά «ηθικοί» πολίτες μα δυστυχώς λιγοστοί. Οι περισσότεροι αν τους ζητήσεις απόδειξη σε κοιτούν αρχικά σαν εξωγήινο και κατόπιν σου μιλάνε για νέα οικονομική διαπραγμάτευση….τουτέστιν «έχω και το ΦΠΑ, είναι και η εφορία που μου τα παίρνει… κλπ» και εκεί που είναι για παράδειγμα να πληρώσεις 80 ευρώ αυτομάτως γίνονται 100 ευρώ! Και φυσικά αφού κανείς δεν διαθέτει μηχανή παραγωγής χρημάτων επιλέγει να πληρώσει τα 80 ευρώ και να μην πάρει απόδειξη!!! Κάποια από τα μέτρα που προσωπικά πιστεύω θα μπορούσαν να εξυγιάνουν την οικονομία μας είναι τα ακόλουθα:
    1. Πολλά και διαφορετικά κλιμάκια ελέγχου επιχειρήσεων. Κλιμάκια που θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες αλλά και κλιμάκια από διαφορετικές Υπηρεσίες που θα επανελέγχουν τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε. Δημόσιος υπάλληλος που με αποδείξεις χρηματίσθηκε θα ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!!! Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που διαφωνούν με τον χρηματισμό και υποχρεώνονται –συχνά υπό την απειλή του προϊσταμένου τους-να υπογράψουν πρακτικά ελέγχου με τα οποία διαφωνούν. Ο φόβος και φυσικά η εφαρμογή της προαναφερθείσας ποινής θα αποτρέψει και τους δύο από «ανήθικες» δοσοληψίες.
    2. Καθορισμός ανώτατου μισθού δημοσίου υπαλλήλου. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι με υπέρογκους μισθούς δίχως φυσικά την παροχή ανάλογων υπηρεσιών. Όταν διορίζεσαι στο δημόσιο πρέπει να γνωρίζεις τα θετικά και τα αρνητικά του. Δεν μπορείς να απαιτείς μισθό Προέδρου Τράπεζας!!! Αν συμφωνείς καλώς, αν όχι ο Ιδιωτικός Τομέας σε περιμένει…
    3. Ενιαίο αξιοπρεπές μισθολόγιο σε όλους τους δημόσιους φορείς. Η διαφορά στα μισθολόγια υπαλλήλου π.χ Νομαρχίας με υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών με τα ίδια ακριβώς προσόντα είναι μεγαλύτερη από το διπλασιασμό!!!
    4. Να δοθεί τέλος στα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων για την συμμετοχή τους σε συμβούλια, εκλογές κλπ. Εκτός από το ότι γίνεται πραγματικά «σκοτωμός» για το ποιος θα συμμετάσχει, είναι πολλά τα χρήματα σε σχέση με την προσφορά των υπηρεσιών του υπαλλήλου! Να γίνεται κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους υπαλλήλους και να δίνεται ένα bonus ανάλογο ή κάποιες extra μέρες κανονικής άδειας.
    5. Να συσταθούν κλιμάκια ελέγχου ακίνητης περιουσίας τα οποία θα εργάζονται με βάρδιες 24ώρου σε περιοχές υψηλής αντικειμενικής αξίας. Με εισαγγελική εντολή οι υπάλληλοι θα μπορούν να «χτυπούν» την πόρτα των «οικονομικά ισχυρών» και να ζητούν την φορολογική τους δήλωση!!! Δεν είναι δυνατόν ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα Βόρεια ή Νότια Προάστια να δηλώνουν επί χρόνια άνεργοι και να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα «ενίσχυσης» των ασθενέστερων!!! Ομοίως ο έλεγχος θα πραγματοποιείται σε μαρίνες σκαφών, ακριβά θέρετρα, σχολές ενοικίασης ιδιωτικών αεροπλάνων, ιστιοπλοϊκών κλπ. Κυρώσεις φυσικά θα επιβάλλονται σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης στοιχείων.
    6. Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών και «άνοιγμα» επιτέλους των «κλειστών επαγγελμάτων» όμοια με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Είναι άδικο επαγγέλματα που μπορούν «να απειλούν» με αποχή από τα «καθήκοντά» τους να βρίσκονται πάντοτε σε πλεονεκτική θέση. Κανένας οίκτος-καμία υποχώρηση της Κυβέρνησης. Δουλειά για όλους!
    7. Όλοι οι Έλληνες διαθέτουν κάποιον λογαριασμό τραπέζης. Οι τράπεζες θα μπορούσαν να εκδώσουν χρεωστικές κάρτες για όλους, ενώ παράλληλα όλες οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να αποκτήσουν ηλεκτρονικές συσκευές τύπου (EFT/POS). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να γίνονται περισσότερο «ελεγχόμενες» δοσοληψίες. Παράδειγμα η Γαλλία με την γνωστή Carte Blue.
    8. Κίνητρα σε νέους-όχι νέους ηλικιακά- αγρότες με ταυτόχρονα κίνητρα για αποκέντρωση. Δυστυχώς η αγροτική κάποτε χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρα υπαλλήλων και εμπόρων. Τα αστικά κέντρα έχουν «πλημμυρίσει» από κόσμο που παλεύει για μία εργασία των 700ευρώ, οι κάποτε αγρότες κάθονται στα καφενεία «σπαταλώντας» επιδοτήσεις και τα χωράφια στην καλύτερη περίπτωση «δουλεύονται» από αλλοδαπούς (ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί). Να δοθούν ακόμη και εδάφη σε χωριά σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα υπό την προϋπόθεση ότι τα εδάφη αυτά θα παραχωρούνται για όσο διάστημα καλλιεργούνται από τους ιδίους. Δεν θα υπάρχει κληρονομικό «δικαίωμα»!
    9. Να γίνει η φοροδιαφυγή ποινικό αδίκημα. Αν «πιαστείς» εις τριπλούν «καίγεσαι». Χάνεις την άδειά σου!!!
    10. Να μηχανογραφηθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου και να γίνεται μεταξύ τους online σύνδεση. Να δίνεται η δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων όλων των πολιτών.
    11. Πόθεν Έσχες για ΟΛΟΥΣ και δημοσιοποίησή του σε ειδική σελίδα στο διαδίκτυο!!!
    12. Σελίδα στο διαδίκτυο με Δυνατότητα ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ! Η σελίδα αυτή θα ελέγχεται από συγκεκριμένους υπαλλήλους οι οποίοι θα κρατούν στατιστικά των καταχωρήσεων. Μηνιαία θα συγκεντρώνονται καταγγελίες που αφορούν σε συγκεκριμένα άτομα και κλιμάκια ελέγχου θα τους «γραπώνουν»… Δημόσιοι υπάλληλοι διαθέσιμοι υπάρχουν πολλοί. Το μέτρο συνεπώς είναι «ανέξοδο» για το Κράτος και «εποικοδομητικό».
    13. Να δοθούν κίνητρα για να απαιτεί ο πολίτης απόδειξη. Για να σωθεί η οικονομία μας, όσο και αν φαίνεται κουτό, ίσως χρειάζεται ακόμη και να επιστρέφεται ο ΦΠΑ στον πολίτη με ταυτόχρονη «επιβράβευσή» από την συγκέντρωση αποδείξεων π.χ κλήρωση ανάμεσα στους πολίτες που έφτασαν σε συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων με παράλληλη παροχή π.χ σπιτιού από την Εργατική Εστία, ποσού χρηματικού, έκπτωσης από το γενικότερο εκκαθαριστικό του, παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών κλπ
    14. Κίνητρα στις οικογένειες. Αύξηση της φοροαπαλλαγής σε όλους τους γονείς. Γενναία αύξηση του επιδόματος τέκνου. Τα δύο με τα τρία παιδιά δεν απέχουν και πολύ στα έξοδα. Σε μία εποχή έντονης υπογεννητικότητας δεν μπορούν οι γονείς να «υποφέρουν». Αύξηση του επιδόματος γέννας.
    15. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πληροφορικής. Δημιουργία ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος, τύπου taxisnet, με αυξημένες αρμοδιότητες και σε όλο το εύρος των φορολογούμενων. Το σύστημα αυτό θα είναι ενιαίο ανά φορολογούμενο δηλαδή θα περιλαμβάνει φορολογικά, λογιστικά και ασφαλιστικά θέματα. Ταυτόχρονα θα συνδεθούν όλες οι ταμειακές μηχανές, φορολογικοί μηχανισμοί κτλ, με αυτό ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή ενημερωμένο χωρίς να υπάρχουν λογιστικά βιβλία. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα «επικοινωνίας» του συστήματος με τις Τράπεζες ώστε να γνωστοποιούνται οι καταθέσεις του φορολογούμενου, τυχόν χαρτοφυλάκιο, τυχόν δάνεια που έχει πάρει κλπ. Θα μπορούσε επίσης να γίνεται η έκδοση των αποδείξεων λιανικής ονομαστικά ή με Α.Φ.Μ. από τις επιχειρήσεις και να ενημερώνεται αυτόματα ή με ηλεκτρονικές καταστάσεις με το αντίστοιχο ποσό ο ιστότοπος του φορολογουμένου με αποτέλεσμα να γνωρίζει το κράτος τις δαπάνες βάσει αποδείξεων των ιδιωτών ώστε να μη χρειάζεται η προσκόμιση τους με τη δήλωση εισοδήματος. Βάσει αυτού του συστήματος θα υπάρχει μια ενιαία εικόνα του κάθε φορολογούμενου ώστε να μη μπορούν να αποκρυφτούν στοιχεία.
    16. Κατήργηση της εθελουσίας εξόδου με τις υπέρογκες αποζημιώσεις. Απαράδεκτο και προκλητικό!
    17. Κατήργηση αποζημιώσεων σε περίπτωση μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων (βλέπε Ολυμπιακή)
    18. Κατάργηση της παραγραφής αδικημάτων.
    19. Τσουχτερά πρόστιμα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παράνομη στάθμευση, όρια ταχύτητας, πρόκληση ατυχήματος κλπ). Αν η τροχαία «στηθεί» τις Κυριακές στις περιοχές γύρω από Γήπεδα κατά τη διάρκεια αγώνων μοιράζοντας πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση θα συγκεντρωθούν χρήματα ικανά να «σώσουν» ακόμη και τα ταμεία μας!
    20. Τσουχτερά πρόστιμα στις περιπτώσεις πρόκλησης καταστροφής δημοσίας περιουσίας (φθορά πινακίδων, σχολικών κτηρίων σε περίπτωση καταλήψεων, δημοσίων κτηρίων σε περιπτώσεις απεργίας-πορείας κλπ). Αποκατάσταση των ζημιών από τους υπεύθυνους ή σε περίπτωση ανηλίκων από τους κηδεμόνες τους. Κίνητρα σε πολίτες για την καταγγελία απρεπούς συμπεριφοράς.
    21. Εξαγορά της στρατιωτικής θητείας έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου.
    22. Η κατηγορία Ι5 στο στρατό να γίνει εξαγοράσιμη υπό προϋποθέσεις.
    23. Εξαγορά ποινών φυλάκισης έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου υπό προϋποθέσεις.
    24. Αύξηση των δημοτικών τελών (ποσοστό των οποίων θα λαμβάνει το αρμόδιο Υπουργείο) σε ευνοημένες περιοχές. (περιοχές πολλών δημοσίων έργων, περιοχές απότομης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των οικημάτων-οικοπέδων).
    25. Αξιοποίηση όλης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Μεταφορά δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιόκτητα αξιοπρεπή κτήρια.
    26. Υπενοικίαση με ανοιχτούς διαγωνισμούς, όχι πώληση δημοσίων χώρων σε ιδιώτες (ολυμπιακά ακίνητα, γήπεδα, πλαζ, αεροδρόμιο Ελληνικού, κτήματα κλπ).
    27. Επαναδιαπραγμάτευση του χώρου του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού για την πραγματοποίηση της Formula 1. Υψηλά έσοδα, παγκόσμια διαφήμιση, άριστη αξιοποίηση.

    Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει άμεσα, με σύνεση και δίχως το φόβο πολιτικού κόστους να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι οι πολίτες άλλοι φανερά και άλλοι βαθιά μέσα τους (όταν ανήκουν στις ευνοημένες κατηγορίες πολιτών) θέλουν να δουν την Ελλάδα να ξαναλάμψει! Όλοι θέλουμε να ξεπεραστεί η κρίση και να ξαναποκτήσει η χώρα μας την χαμένη της αίγλη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί με την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών! Πάρτε δραστικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον περιορισμό των περιττών δαπανών στο δημόσιο, τον περιορισμό των «ευνοημένων» πολιτών, την παροχή κινήτρων για ενασχόληση με μαραζωμένες δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα… δώστε και εσείς (βουλευτές, πολιτικοί κλπ) με τη σειρά σας το σωστό παράδειγμα και η πλειοψηφία των πολιτών θα σταθεί στο πλευρό σας.
    Με εκτίμηση.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:30 | Νικόλας Α.

    Στην κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας να μη συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό της Eurovision ο οποίος δεν προάγει σε τίποτα τον πολιτισμό, είναι ένα πανηγύρι και μάλιστα στημένο. Τα χρήματα που θα δώσουμε ας τα χρησιμοποιήσουμε για να καλυφθούν άλλες πιο σημαντικές ανάγκες.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:55 | Δημήτρης Μ.

    Πέραν από την ανάγκη να εισπραχθούν φόροι με δικαιότερο σύστημα, να γεμίσουν τα ταμεία (έστω και πρόσκαιρα) ώστε να κοροϊδέψουμε τους “κουτόφραγκους” που μας δανείζουν τα χρήματα τους και απαιτούν σωστή διαχείριση (και μετά βλέπουμε), έχει σκεφθεί κανείς ότι σαν λαός έχουμε ξεφύγει εντελώς και ότι δεν έχουμε ούτε την ελάχιστη φορολογική συνείδηση ? έχει σκεφτεί κανείς ότι ταυτιστήκαμε με αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε λαϊκό ήρωα, δηλαδή τον Καραγκιόζη (“μου ’δωσες εσύ έφαγα και από σένα” έτσι δεν λέει?) και φροντίζουμε ανελλιπώς να διδαχθούν και τα παιδιά μας όλη τη λαμογιά που διδάσκει. Όχι δεν έχω τίποτε με τον Καραγκιόζη. Με κάποιους καραγκιόζηδες που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τα έχω, οι οποίοι αντί να δώσουν τη σωστή παιδεία στον λαό με τη στάση τους, τη συμπεριφορά τους, το παράδειγμα τους (το όνομα Βουλγαράκης θα μείνει στην ιστορία) και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα προάγουν τη φορολογική συνείδηση του λαού και θα ανταμείβουν τους έντιμους και συνεπείς τιμωρώντας τους ασυνείδητους, έκαναν και τους ελάχιστους εναπομείναντες έντιμους (συνειδητά ή ασυνείδητα) να αισθάνονται τα κορόιδα της υπόθεσης. Ακόμη και τώρα που είμαστε στο χείλος του γκρεμού διαπιστώνει κανείς την υποκρισία των περισσοτέρων, οι οποίοι συμφωνούν μεγαλόστομα στην δίκαιη φορολόγηση όλων, πλην όμως εννοούν όλους τους άλλους και όχι και τους εαυτούς τους (του κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε οι κκ βουλευτές).
    Προτείνω λοιπόν να συμπεριληφθεί και ένα άρθρο στο νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί τρόπους απόκτησης φορολογικής συνείδησης. Ενδεικτικά προτείνω:
    Α. Με διδασκαλία από το δημοτικό σχολείο, για το τι είναι φόρος, γιατί εισπράττεται, που πηγαίνουν ή έπρεπε να πηγαίνουν τα λεφτά και τι αδίκημα και σε βάρος ποιων διαπράττουν οι φοροδιαφεύγοντες. Κλπ, κλπ κλπ.
    Β. Επιβράβευση των ειλικρινών φορολογουμένων. Μπορείτε να φτιάξετε ένα point system.
    Γ. Δημοσίευση των ονομάτων όσων φοροδιαφεύγουν στο διαδίκτυο (και μη μου πει κανείς για προσωπικά δεδομένα και άλλα τέτοια που αποτελούν τη καλύτερη άμυνα για τους απατεώνες, γιατί αυτό μας μάρανε). Δικαιούμαστε οι νομοταγείς να γνωρίζουμε ποιοι ζουν σε βάρος μας.
    Δ. Απολογιστικά το Υπουργείο να δημοσιεύει που πηγαίνουν τα λεφτά από τους φόρους κατ’ έτος και τι επιπλέον στόχους θέλει να πετύχει με αυτά (και όχι λόγια αλλά να βλέπουμε βελτίωση των υπηρεσιών που πληρώνονται από τους φόρους μας).
    Ε. Όσοι φοροδιαφεύγουν να μη τη βγάζουν με πρόστιμα που συνήθως ουδέποτε πληρώνουν ή από τους πολλούς διακανονισμούς ξεχνάνε τι έπρεπε να πληρώσουν, αλλά να αποκλείονται αυτόματα και από όλες τις υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από τους φόρους (π.χ. να τους αφαιρείται η ασφάλιση ή το βιβλιάριο υγείας). Ίσως πει κάποιος ότι είναι σκληρά μέτρα τα προτεινόμενα, αλλά δεν είναι τίποτε μπροστά στα όσα υφίστανται οι ειλικρινείς πολίτες από τους ασυνείδητους φοροφυγάδες.
    Στ. Πάνω από όλα όμως πρέπει να ανακτήσει το κράτος την αξιοπιστία του, να πείσει τον πολίτη ότι όσα θεσμοθετεί θα τα εφαρμόσει (να μην αρχίσουν τα παραθυράκια) και να δείξει με συγκεκριμένους τρόπους ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τις ομαδούλες του στενού κομματικού μηχανισμού και των παραφυάδων τους. Τέλος από τα πιο σημαντικά είναι να στείλει σπίτι τους κάποιους λύκους (εφοριακούς, πολεοδόμους, επιθεωρητές, δασάρχες και λοιπούς συγγενείς) που φυλάνε (!) τα πρόβατα.
    Μας έχετε δώσει ελπίδες ότι θα πάμε μπροστά. Τα λαμόγια θα σας πολεμήσουν αλλά δεν μπορεί παρά να επικρατήσει το δίκαιον. Καλή δύναμη.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:18 | θανος

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ Η ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΗ ΣΥΖΗΓΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΡΟΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:12 | Χαρά

    Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα golden boys του Δημοσίου (Ε.Ρ.Τ., Δ.Ε.Η. και άλλων Δ.Ε.Κ.Ο.);

    Η φορολογική κλίμακα να μην σταματάει στο 45% αλλά για μεγάλα εισοδήματα (π.χ. άνω των 150.000 ευρώ) να φτάνει στο 60% ή 70%.

    Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης χωρίς καμία εξαίρεση (βουλευτές, αθλητές, τραγουδιστές, πιλότοι) να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2009 όπως και η καινούργια κλίμακα και να μην ξεκινήσει από το 2010.

    Εγώ με τη σύνταξη των 389 ευρώ είμαι διατεθειμμένη να συνεισφέρω, από το υστέρημά μου στο κράτος σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, σε έναν ενδεχόμενο οικονομικό μαραθώνιο ή με άλλο τρόπο, αλλά θα πρέπει πρώτα την αρχή να την κάνουν και οι 300 βουλευτές στερούμενοι ίσως ένα μισθό ή κάποια από τα πολλά προνόμια που τους παρέχονται. Ο Έλληνας έχει φιλότιμο. Αν κάνει την αρχή η εξουσία θα ακολουθήσει και αυτός.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:22 | ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΩΣΗΦΙΝΑ

    Διαθέτω κομμωτήριο σε σύνολο 23, νόμιμα λειτουργούντων σε πόλη 15,000 κατοίκων. Απο έρευνα που έχουμε κάνει, λειτουργούν σε κατοικίες η απο σπίτι σε σπίτι πλανόδιοι κομμωτές (χωρίς νόμιμα παραστατικά) περισσότεροι απο 70.
    Όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις καλούνται να συμβάλουν με αυξημένους φόρους στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.
    Θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της μαύρης εργασίας η οποία πλήττει τις νόμιμες επιχειρήσεις αλλά δεν αποδίδουν και τους αναλογούντες φόρους στο Κράτος ή για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν οι ίδιοι γνωστοί επαγγελματίες ;

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 21:41 | ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ

    Για το θέμα του ΦΠΑ προτείνω τα εξής:
    α)Να παραμείνει στο 9% για είδη διατροφής-σούπερ μάρκετ-καθημερινής χρήσης-φάρμακα καθώς και των λογαριασμών ΔΕΚΟ.
    β)Να πάει στο 15% για τα υπόλοιπα είδη-υπηρεσίες που τώρα είναι στο 9%
    και
    γ)Να παραμείνει στο 19% για τα έιδη-υπηρεσίες που ηδη είναι σε αυτό το ποσοστό.
    Για το θέμα των τελών κυκλοφορίας προτείνω να υπάρχει συνδυασμός εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και μόλυνσης του περιβάλλοντος (π.χ. άλλο ένα αμάξι 20ετίας που είναι καλοσυντηρημένο και δεν μολύνει και άλλο ένα ίδιας παλαιότητας που δεν έχει συντηρηθεί καλά και μολύνει) αλλά και της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου ασχέτως κυβικών-ίππων ή παλαιότητας
    (π.χ. άλλα τέλη κυκλοφορίας για OCTAVIA 1600cc αξίας 18.000 ευρώ και άλλα για BMW ή AUDI 1600cc αξίας 25.000 με 30.000 ευρώ).
    Προφανώς αυτοί που παίρνουν πιο ακριβά αμάξια μπορούν να τα ξεπληρώσουν και να τα συντηρήσουν ταυτόχρονα οπότε να πληρώσουν παραπάνω.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:43 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΡΤ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠ΄ΤΟΝ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,Ή ΤΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΚΛΗ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,ΚΛΠ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ,ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.ΑΣ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΤΟ 49%και το 51% ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ(ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ)ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ,ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ!ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΔΕΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:33 | ΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ? ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?

    ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 3: 5% , 10% ,20%, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:29 | Ελευθέριος Κουφός

    Επειδή γίνεται συζήτηση για έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ότι είναι προς την μεγαλύτερη επιβάρυνση των μη εχόντων καθώς θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα τα φτωχά νοικοκυριά.Σε αυτή την τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας στιγμή, πρέπει με σωστή διαχείρηση να λαμβάνονται αποφάσεις και όχι με πυροτεχνήματα που όπως παρατηρήσαμε και από την προηγούμενη διακυβέρνηση αυτά είναι που οδήγησαν τη χώρα μας σε τέτοιο αδιέξοδο.Δύο φορολογικοί συντελεστές να ισχύουν: αν δεν επιθυμούμε το 9%, να γίνει στρογγυλό 10% για τα είδη πρώτης ανάγκης.Το 19% όμως να παραμείνει μόνο στα ακίνητα και στα αυτοκίνητα.Στις λοιπές παροχές υπηρεσίων κανονικά πρέπει να γίνει από 12%-14%, προκειμένου να ζητάνε όλοι μα όλοι αποδείξεις από τον ελεύθερο επαγγελματία που συναλλάσονται πχ υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, γιατρό, δικηγόρο κτλ και φυσικά να μπορούνε να πληρώσουνε όλοι μα όλοι έστω και αυτό το ΦΠΑ πάνω στην τιμή που ζητάνε κάθε φορά οι επαγγελματίες αυτοί προκειμένου να κόψουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
    Ένα όμως επιπλέον που πρέπει να γίνει προκειμένου όλα τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής να έχουν και σωστή εφαρμογή είναι η άμεση σύσταση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).Είναι αδιανόητο να βλέπουμε σε μία σύγχρονη χώρα και μία σύγχρονη δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πλήρη διάλυση του Ελεγκτικού Μηχανισμού.Πού αλλού στον κόσμο, υποδείξτε μου έστω και μία σύγχρονη δημοκρατία όπου δεν υπάρχει Ελεγκτικός Μηχανισμός! Υποδείξτε μου μία σύγχρονη δημοκρατία όπου τα δημόσια οικονομικά τα διαχειρίζεται ο οποιοσδήποτε και όχι οι οικονομολόγοι!

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:10 | ΗΡΑ 16

    ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ Φ.Π.Α ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ.
    ΒΑΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΟΤΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ,ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ Φ.Π.Α ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Τα μέτρα που προτείνετε σύντροφε Υπουργέ είναι δίκαια και αποτελούν τομή για τα οικονομικά πράγματα της χώρας μας οπου χρόνια τώρα πληρώνουν τα μόνιμα «υποζύγια» μισθωτοί και συνταξιούχοι.
    Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να στοχεύει στα εισοδήματα απο ελευθέρια επαγγέλματα οπου «οργιάζει» η φοροδιαφυγή και στα εισοδήματα απο εμπορικές επιχειρήσεις, μέσα απο συνδυασμό κριτηρίων οπως ελάχιστο δηλούμενο εισόδημα,πόθεν εσχες, δαπάνες διαβίωσης αυστηροί έλεγχοι κλπ. Προτείνω να θεσπιστούν ενδιαμεσοι φορολογικοί συντελεστές για εισοδήματα απο μισθούς και συντάξεις (πχ 15% γιά εισοδήματα μέχρι 30000€) προκειμένου να ελαφρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα.
    Θά πρέπει να δείτε οπωσδήποτε τό θέμα των τελών κυκλοφορίας οπου πραγματικά υπήρξαν μεγάλες αδικίες,το θέμα του φόρου γονικών παροχών και δωρεών οπου αμεσα θα πρέπει να ορίσετε τα κλιμάκια του φόρου το αφορολόγητο κλπ. για να γνωρίζει ο πολίτης τι πληρώνει.
    Επίσης κάτι αλλο παρεπιπτόντως που θα ηθελα να προσθέσω και να δείτε εστω και αν δεν αφορά την συγκεκριμένη διαβούλευση αλλα απτεται των αρμοδιοτήτων σας είναι το θέμα της χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος.Συγκεκριμένα εχω τρία παιδιά απο τα οποία σπουδάζουν τα δύο στό Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και χρειάζονται για τα εξοδά τους ενα μισθό μηνιαίως και δεν παίρνω εδω και πέντε χρόνια το φοιτητικό επίδομα διότι υπερβαίνω το οριο τω ν 38000€ καθότι εχω οικογενειακό εισόδημα γύρω στίς 40000€ σαν μισθωτοί του δημοσίου με την σύζυγο μου.
    Φυσικά το φοιτητικό επίδομα το παίρνουν γιατροί, συμβολαιογράφοι,δικηγόροι ,επιχειρηματίες κλπ που δηλώνουν 10000€ ετησίως. Επειδή τό κόστος ζωής συνεχώς αυξάνετε οπως ασφαλώς γνωρίζετε
    θα πρέπει αυτή η αδικία να αρθεί με αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων που παραμένουν τα ιδια επι σειρά ετών για τούς μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και καθιέρωση και άλλων κριτηρίων για τους εχοντες εισοδήματα απο ελευθέρια επαγγέλματα επιχειρήσεις κλπ. Με αυτά τα λόγια και με την σιγουρια και την πίστη οτι θα πετύχετε στο πολύ δύσκολο εργο που αναλάβατε
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:34 | Νικολαος Κορφοξυλιωτης

    Μα αν είναι δυνατον… Εχετε διαρευσει εδώ και δύο μέρες ότι θα βάλετε φ.π.α 15% σε όλα τα είδη… Θα πέσουν οι τιμές σε τηλεοράσεις και έπιπλα (αν πεσουν και δεν πάνε στις τσέπες των επιχειρηματιών) και θα ανέβουν στο ψωμί το γάλα και στον καφέ…. Ελεος κύριοι… ακόμα και η λεγόμενη μεσαια τάξη έχει αρχίσει να τα βγάζει δύσκολα πέρα…

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:28 | ΗΡΑ 16

    ΖΩ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΠΟΤΕ.
    ΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΞΟΔΕΥΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ 1.ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 2.ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡ 3.ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟ 4.ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 5.ΒΡΑΔΥΝΗ ΚΑΤΕΦΘΗΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 6.ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΑΝΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 2000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΒΥ NIGHT.7. AΓΟΡΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΕ 500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΑΓΟΡΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.
    ΚΑΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Π.Α ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
    ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΩ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ Φ.Π.Α.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΑΞΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ 150 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:44 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    κ. Υπουργέ,

    Πιστεύω ο,τι στην φάση που βρισκόμαστε σαν κράτος, και με τις ριζικές αλλαγες που προσπαθείτε να κάνετε, πρέπει να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά από όλους και να Θυμίσουμε σε όλο τον πλανήτη τις Αρχαίες Ελληνικές αξίες, και την αξία της Δημοκρατίας!
    Διαφάνεια στα πάντα! Είναι γνωστό απο την αρχαιότητα ό,τι όλοι οι ισχυροί είχαν έσοδα από φόρους!
    Γι’αυτο προτείνω αντι ταμειακών μηχανών , Η/Υ με ΟΝ LINE σύνδεση στις αρμόδιες ΔΟΥ των φορολογουμένων και κάθε απόδειξη να καταχωρείται με το που κόβεται, με αναγραφόμενα και τα στοιχεία του αγοραστή(ΑΦΜ) ώστε να υπάρχει πραγματικό πόθεν ΄έσχεσς παντού και σε όλους! Εβδομαδιαία κατάθεση τιμολογίων , μέσω δικτύου, έτσι ώστε να υπάρχει μια δυναμική και πραγματική οικονομία!
    Με τον τρόπο αυτό 8α οργανωθούν καλύτερα και οι αγορές αφου ένα υπολογιστής ολο και περισσότερα στοιχεία μπορεί να διαχειριστεί για όλους! Υπουργείο, Φορολογούμενους – Επαγγελματίες , και 8α δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε τεχνικούς, προγραμματιστες!Λιγότεροι εφοριακοι υπάλληλοι στα γραφεί περισσότεροι και με πραγματικά στοιχεία εξω για ελέγχους μέχρι να ΧΩΝΕΨΕΙ ο Έλληνας ότι με πάταξη της φοροδιαφυγής και με ΔΙΑΦΑΝΗ έλεγχο και ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ καθώς και με μέτρα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ των ΜΑΚΡΥΧΕΡΙΔΩΝ 8α κάνουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    Το τεχνικό και οικονομικο κόστος μιας τέτοιας όμως οργάνωσης … απαιτεί αίμα,,, σε όλους..κρατος και λαό…

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π

    Ολοι δημόσιοι υπάληλοι και ιδιαίτερα αυτοί με υψηλότερα ποσοστά διαφθοράς (εφοριες,πολεοδομίες,δασαρχεία κτλ ) να αποκτήσουν ΑΦΜ με αρχικό ψηφίο ενιαίο, ώστε να αναγνωρίζεται άμεσα. Ολοι λογαριασμοί και οι συναλλαγές που θα γίνονται και θα εμπεριέχουν τέτοιο ΑΦΜ θα αναγνωρίζονται εύκολα και θα κοσκινίζονται από ειδική δια τραπεζική υπηρεσία. Με το αρχικό ψηφίο που θα χαρακτηρίζει τον δημόσιο υπάλληλο θα είναι ποιο εύκολο το ο,τιδήποτε μέχρι και το ΄΄τρέξιμο΄΄ ειδικων software εντοπισμού συναλλαγών μεταβιβά;σεων και μεταφοράς κεφαλαίων. Επίσης η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού θα πρέπει να αλλάξει αν εντοπίζεται τέτοιο ΑΦΜ.
    Το ΑΦΜ να γίνει γενικός αριθμός δηλ. να είναι και αριθμός ταυτότητας και αριθμός διαβατηρίου γαι να απλοποιηθούν πολλά πράγματα
    Η φορολογική δήλωση ως δημόσιο έγγραφο από που προκύπτει ότι είναι απόρρητη; Είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο; Εφόσον μέσα από εκεί ο καθένας μας συμμετέχει στην λειτουργία του κράτους μας σύφωνα με τις δυνάμεις μας όπως ορίζεται στο Σύνταγμα, δεν θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Ελλήνας πόσο ειλικρινής είναι ο γειτονάς του; Κάτι ανατρεπτικό θα ήταν να είναι δημόσιες οι δηλώσεις και όχι εμπιστευτικές(δεν νομίζω ότι υπάρχει απαγόρευση). Έτσι θα μπορεί ο κάθε πολίτης να υποβάλλει ενσταση αν γνωρίζει οποιαδήποτε δήλωση ότι είναι ψευδής ή ότι αποκρύπτονται εισοδήματα. Να δημοσιευονται στο διαδίκτυο οι δηλώσεις όλων και φυσικών και νομικών προσώπων και να έχει ο καθένας ΑΝΩΝΥΜΑ, αλλά αιτιολογημένα,εμπεριστατομένα και με επιχειρήματα να υποβάλλει ένσταση για να αναληθή δήλωση (το επώνυμο εφευρεθηκε από τα λαμόγια για εκφοβίζονται κάποιοι, άλλωστε αν αποδειχθεί η αλήθεια το όνομα αυτου που κατήγγηλε τι το θέλετε;) το ιντερνετ είναι ότι πρέπει για αυτό. Εχουμε βαρεθεί εμείς οι μισθωτοί να προκαταβαλουμε τον φόρο και να τρώνε και να πίνουν οι ταξιτζήδες,δικηγόροι,γιατροί,ελευθεροι επαγγελματίες, έμποροι κα, στην υγεία του κορόιδου. Δώστε μας την δυνατότητα να τους καρφώσουμε!!! Όταν βλέπεις το αφεντικό σου να πληρώνει λιγότερα από εσένα δεν νιώθεις κορόιδο; Οταν βλέπεις το δικηγόρο να ζει σαν βασιλιάς και εσύ να μαζεύεις αποδείξεις μπας και πάρεις κανένα ευρώ πίσω δεν σου την δίνει;
    Ακολουθεί κατάσταση κάστρων φοροδιαφυγής
    Περίπτερα κάποια ενοικιάζονται για ερκετές χιλιάδες ευρώ τον μήνα, γιατί δεν κόβουν αποδείξεις;
    Ταξιτζήδες η βάρδια ενοικιάζεται για πάνω από 15.000 τον χρόνο (μαύρα) πόσα θα πρέπει να βγαλει αυτός που την νοικιάζει; γιατί δεν κόβουν αποδείξεις; αν τους επιβλιθεί θα τρίβετε τα ματια σας.
    Δικηγόροι ιδιαιτέρως αυτοί που αχολούνται με ποινικά, εκεί η διαβίωσή τους είναι ανακόλουθη από την δήλωσή τους.
    Γιατροί το φακελλάκι πάει σύννεφο και εκεί η διαβίωση θα πρέπει να είναι το κριτήριο φορολόγησης
    Μηχανικοι πολιτικοί και αρχιτέκτωνες εκεί πας και σου λένε ότι θέλουν , αυτοι και οι δύο προηγούμενοι θα πρέπει να απελευθερωθούν ως επαγγέλματα και ηαδιαβίωση να είανια κριτήριο φορολόγησης.
    Κιλυκεία κάθε λογής, ξέρετε στην ΄΄μαύρη΄΄ πόσο πάει το κυλικείο σχολείου; Γαιτί δεν κόβουν αποδείξεις στα παιδιά;
    Μπουζούκια, εκεί αν βάλετε χέρι θα σας παραδεχθώ, για τολμήστε να ζητήσετε απόδειξη σε μεγάλο μαγαζι; εκεί το απόστημα πιάνει από αστυνομία, εφορία μεχρι βουλευτές.
    Προιστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών (τι σας φαίνεται παράξενο;) κανένας δεν βάζει στην δήλωσή του αυτά που παίρνει από επιτροπές, οδοιπορικά και ότι αλλό εκτός του τακτικού μισθού του, αμφιβάλλετε; δείτε το. αναζητήστε τα ΑΦΜ μέσω ΥΔΕ και αντπαραβάλλετε τις δηλώσεις.
    Αγορές ακινήτων η αντικειμενική και η πραγματική (καμμία σχέση) εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα, μόνο μέσω τραπεζών μπορείτε να τους πιάσετε
    Καλή τύχη αν έχετε διάθεση να φτιάξετε κάτι τώρα είναι ο χρόνος

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:39 | Ιωαννης Τσιρκας

    Αυτο το εξοργιστικο προνομιο των 16 μισθων για το προσωπικο της Βουλης ποτε θα σταματησει? Ακομη αν χρειαστει τωρα στα δυσκολα’ ισως πρεπει να αφαιρεθει και ο 13ος για ολους μισθωτους και συνταξιουχους.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 19:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ Β ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Π.Χ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΤΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α 30%,ΕΛΛΕΙΜΑ 8% , ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1% , ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ-ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΘΕΤΙΚΟ 10% ΚΛΠ}

    Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ,{Π.Χ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ Φ.Π.Α -Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ, Η ΣΤΟΧΟΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ -Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ)

    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 3 ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( Π.Χ α)ΣΤΟΧΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ 8% β)7,9% ΚΑΙ γ) 7,8%)

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗΣΙΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΘΕΙ ΣΕ 6 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΥΣ
    ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

    ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ,ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΛΠ)

    ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΦΙΑΛΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑΣ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 18:34 | Μαίρη Χ.

    Κύριοι,
    από τους μεγαλύτερους φορφυγάδες και για να κυριολεκτησω…φοροκλέφτες…είναι οι Γιατροί του ΕΣΥ που εχουν χειρουργική ειδικότητα.
    Το μεγαλύτερο δε παζάρι γινεται με τους Γυναικολόγους των Κρατικων Μαιευτηρίων και για την Αθήνα το Αλεξάνδρας και το Ελενα Βενιζέλου.
    Οποιαδήποτε γυναίκα, η οποία προσέρχεται για να χειρουργηθεί για να γεννήσει ή να κανει απόξεση(κυρίως εκτρώσεις), πληρώνει τον Γιατρό. Υπάρχει μάλιστα ταρίφα …απο τον ειδικευόμενο 800-1000 ΕΥΡΩ ο τοκετός, απο Επιμελητή 1200-1500 ΕΥΡΩ και απο Διευθυντή κάτι ανάλογο (δεν γνωρίζω).
    Ολα αυτα μαύρα, αφορολόγητα και άμεσα απαιτητά.
    Θεωρώ ότι είναι από τις μεγαλύτερες φοροκλοπές.
    Ευχαριστώ….Μπορείτε να το ελέγξετε και να το διασταυρώσετε….

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 18:49 | Υψηλάντης Τζούρος

    Αγαπητέ Κε Παπακωνσταντίνου,

    μετά από μακράν περίοδο σκέψης για το αν και κατά πόσο θα έπρεπε να συμμετέχω σε παρόμοιες διαδικασίες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι χρέος όλων μας να γίνουμε κοινωνοί και συμμέτοχοι στις διαδικασίες αυτές. Έτσι, στρέφοντας το βλέμμα μας στο μέλλον της δημοκρατίας και με βαθιά επίγνωση του παρελθόντος μας, να εφαρμόσουμε όλοι μας με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο, μέσω των νέων εργαλείων που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, το τελειότερο πολίτευμα που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία, την άμεση δημοκρατία.

    Η επίτευξη αυτού του στόχου θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κοινωνικού – πολιτικού και οικονομικού ιστού της χώρας και στη σύσφιξη των σχέσεων, μεταξύ των πολιτών. Σχέσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί, χάνοντας τελικά το νόημα τους, προφανώς εξαιτίας του γενικότερου ηθικού ξεπεσμού και της κατάπτωσης των οραμάτων μιας ολόκληρης γενιάς. Πρέπει, επομένως να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και δεν εστιάζεται στη φορολογική συνείδηση, αλλά στην ύπαρξη αυτής γενικότερα.

    Η καλλιέργεια αυτής της συνείδησης είναι βαρύ και δύσκολο έργο, όμως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ένα πρώτο βήμα.

    Άλλωστε, σαν οικονομολόγος γνωρίζετε ότι το σύστημα μπορεί να βελτιωθεί, αρκεί να υπάρχει ορθή σκέψη. Η οικονομία είναι ένα σύστημα που χρειάζεται το απαραίτητο «λιπαντικό» για να λειτουργήσει. Αυτό είναι η ψυχολογία και απαραίτητη προϋπόθεση αυτής, η εμπιστοσύνη.

    Εκεί, πρέπει να επενδύσετε κύριε υπουργέ και όχι σε ευκαιριακές πολιτικές, υπαγορευόμενες από περιστάσεις που αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζονται με φαντασία και καινοτόμο πνεύμα.

    Αποτέλεσμα; Η μεγέθυνσή τους αύριο..

    Υψηλάντης Τζούρος
    Σύμβουλος Επιχειρήσεων

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 17:53 | Νικολαος Αγγελης

    -Να εξομοιωθεί ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ με εκείνον όλων των επιχειρήσεων.
    -Το αυτό να νομοθετηθεί και για τις OFF-SHORE εταιρείες & τις εταιρείες τυχερών παιγνιδιών.
    -Τα κέρδη από ΧΡΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ή ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε οποιαδήποτε ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ να φορολογούνται με τους κανονικούς συντελεστές φυσικών προσώπων.
    -Να υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις για επενδυόμενα κέρδη σε παραγωγικές επιχειρήσεις και σε εταιρείες που συντελούν στην μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
    -Μείωση φορολογικών συντελεστών σε εταιρείες έρευνας και τεχνολογίας
    και εταιρείες μεταπτυχιακών σπουδών.
    -Θέσπιση ανώτατου ορίου πλουτισμού,πέραν του οποίου η φορολόγηση θα είναι υπερβολική (>60%).
    -Θέσπιση κλίμακας για τη φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων. Δίκαια προσαρμογή προς τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων. Πίεση των επιχειρήσεων για επανεπένδυση κερδών – προσανατολισμός στον παραγωγικό κλάδο.
    -Οι φοροδιαφεύγοντες να χάνουν βασικά δικαιώματα στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
    Να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να μην έχουν δωρεάν παιδεία και νοσηλεία, να πληρώνουν ειδικό ασφάλιστρο διακράτησης των δικαιωμάτων τους κατά την περίοδο εξόφλησης ρυθμισθέντων οφειλών προς το Δημόσιο ή καλλίτερα το Κοινωνικό Ταμείο.
    -Δήμευση περιουσιών για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Ταμείων που αποδεικνύονται επίορκοι στο έργο τους και φυσικά απόλυση απο το δημόσιο χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.
    -Απαγόρευση ανάληψης ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ και ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ σε όσους απεδείχθη ότι καταχράσθηκαν το παραμικρό ποσό ή όρο σύμβασης με το δημόσιο. ΠΛΗΡΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ISO ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ στο πεδίο αυτό. Βαρύτατες ποινές και στους δημόσιους λειτουργούς που από ΠΡΟΘΕΣΗ, ΑΜΕΛΕΙΑ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ συνετέλεσαν στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 16:55 | ΗΛΙΑΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΤΣΙΓΑΡΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:33 | Konstantinos Spyropoulos

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

    1)ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!! ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 1-12000 EURO ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 5%, ΑΝΤΙ ΜΕ Ο%, ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ,ΦΑΡΜΑΚΩΝ ,ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ….ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    2)ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 12000 ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ 3.OOO.OOO ΜΙΚΡΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ……ΒΛΕΠΕ ΨΗΦΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ METRO ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ MPOUMERANG ΔΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ..P.X ΑΝ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 12000 ΑΠΟ SUPERMARKET ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ? ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ THEN ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SUPERMARKET.

    3)ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ.

    4)ΒΑΛΤΕ ΚΛΙΜΑΚΕΣ 5-15-25-35-45% ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΔΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ 60%.

    5)ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ 6-10000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΙΜΑΚΑ.

    6)ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 10000 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΩΣΤΕ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.

    K.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:04 | ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

    1. Να καταργηθεί σε κάθε περίπτωση,η περαίωση υποθέσεων,βάσει Υπουργ.Αποφάσεων με προκαθορισμένα κριτήρια ελέγχου ή με ποσοστό προσαύξησης των δηλουμένων εσόδων ή αξιών (π,χ Φορολ.εισοδ.,ΦΜΑΠ,κλπ.)
    2. Να καθιερωθεί ο φορολογικός έλεγχος χωρίς κλισέ,αλλά βάσει των γενικών ελεγκτικών αρχών.
    Να δοθεί απεριόριστη πρωτοβουλία στην επινοητικότητα του φορολογικού ελεγκτή και να οικοδομηθεί με μεθοδικότητα η εμπιστοσύνη προς τους φορολογικούς ελεγκτές,με ουσιαστική αναβάθμιση του έργου τους και καθιέρωση ειδικού μισθολογίου και Υπηρεσιακής εξέλιξης ανάλογης των δικαστών.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

    Προτείνω δύο μέτρα:
    1.Σε κάθε οικονομικη συναλλαγή πάνω απο 10.000 € να δηλώνονται είται σε Τράπεζα είται σε Δημόσια Εφορία, τα ΑΦΜ.
    2. Για να βγούμε απο το οικονομικό αδιέξοδο ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:18 | Α.Τ.

    Πρώτα απ’όλα πρέπει να προβληματιστούμε για την μεγάλη και σχεδόν καθολική φοροαποφυγή που υπάρχει στην πολιτεία μας.
    Μήπως οι πολίτες πρέπει να πεισθούν ότι τα χρήματα που δίνουν σαν φόρο πιάνουν τόπο και δεν κατασπαταλιόνται ούτε μπαίνουν άνομα στη τσέπη κάποιων ???

    Αν πράγματι οι πολίτες έχουν την αίσθηση της κακοδιαχείρισης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος τότε το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην φοροαποφυγή.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:04 | πανος15

    Όλοι μιλάνε για ελέγχους.Ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν-ή και όχι μόνο σε αυτές.Το θέμα είναι όμως οτι κανείς δεν μιλάει για το γεγονός οτι το κράτος είναι διεφθαρμένο έχει νόμους παρωχημένους και ο δημόσιος «φορέας» ελεγκτής έχει την διακριτική ευχέρεια να βάλει πρόστιμα από – έως ακόμα και για ανούσια λάθη.Επομένως όλες οι επιχειρήσεις φροντίζουν να βγάζουν κάτι παραπάνω κρυφά από το κράτος ώστε να μπορούν όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν και τον έλεγχο-που σίγουρα θα βρεί κάτι..Η λύση είναι απλή.ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ για απλά λογιστικά λάθη εγγραφής ή λεπτομέρειες των βιβλίων οι οποίες ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν συνιστούν απόκρυψη εισοδήματος.Για να καταλάβουμε γιατί κανένας δεν πιστεύει το κράτος και τη δήθεν σταυροφορία κατά της φοροδιαφυγής : ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου έφαγε βαρύ πρόστιμο γιατί ξέχασε να γράψει στο μαθητολόγιο ένα μαθητή του που βρήκε ο έλεγχος μέσα στην τάξη : ήταν το παιδί του…. Όσο αντιμετωπίζω τέτοιο κράτος θα φοροδιαφεύγω και θα είμαι και υπερήφανος γιαυτό.Και επιτέλους : πληρώνουμε άμεσο φόρο εισοδήματος,ξαναπληρώνουμε φόρο στην βενζίνη στα προιόντα στις αγορές μας πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας ασφάλιστρα διόδια φόρο περιουσίας φόρο από τους τόκους από τα ενοίκια φόρο για να πάρουμε την περιουσία των γονιών μας και μετά αναρωτιέστε γιατί φοροδιαφεύει ο ελληνικός λαός κια γιατί δεν γίνονται επενδύσεις..καλά…

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 15:42 | Δρ Γιώργος Σκρουμπέλος

    Τα αδήλωτα εισοδήματα δεν εντοπίζονται εύκολα. Κάλλιστα κάποιος μπορεί να κινεί δημιουργεί αφανή κεφάλαια και να τα χρησιμοποιεί κάνοτας αφανή έξοδα. Π.χ. κάποιος εισπράττει ετήσια 30,000€ αδήλωτες προμήθειες διευκόλυνσης ποσόν το οποίο το χρησιμοποιεί:
    Στην ανακατασκευή του σπιτιού του με συνεργεία ανασφάλιστα χωρίς απόδειξη, σε αγορά πολυτελών ειδών, σε διασκεδάσεις, στην αγορά μετάλλων, ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
    Όλα είναι θέμα νοοτροπίας και παιδείας.
    Ο φορολογούμενος πολίτης έχει αποδείξει ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην ευημερία του κράτους αρκεί τόσο όσο και οι εκπρόσωποί του δηλαδή εσείς οι ίδιοι.
    Η συνπεριφορά των πολιτών ανακλά τη δική σας συμπεριφορά. Ο πολίτης σας μιμείται μια και ηγείστε.
    Ο πολίτης φοροδιαφεύγει επειδή εσείς φοροδιαφεύγετε.
    Ο πολίτης έχει άδηλους πόρους επειδή εσείς έχετε.
    Ο πολίτης δεν παρέχει αξιόπιστα στοιχεία επειδή εσείς ψεύδεστε.
    Ο πολίτης προσπαθεί να βολευτεί επειδή εσείς βολεύεστε.
    Ο πολίτης έχει αναπτύξει εσωστρέφεια επειδή εσείς αδιαφορείτε.
    Ο πολίτης δεν ενεργεί επειδή εσείς αδρανείτε.
    Ο πολίτης παρανομεί επειδή εσείς έχετε θέσει εαυτούς στο νομικό απυρόβλητο.
    Ο πολίτης δεν εμπιστεύεται γιατί τίποτα δεν ελέγχεται και άρα δεν εφαρμόζεται.
    Ο πολίτης αισθάνεται ότι καλείται να θυσιάσει τη δική του ευημερία για να διατηρήσετε τη δική σας.
    Δώστε το παράδειγμα και ο πολίτης θα ακολουθήσει.
    Δεν θέλουμε να είστε ούτε σεμνοί, ούτε ταπεινοί, ούτε αλάθητοι. Θέλουμε να είστε στοιχειωδώς ειλικρινείς και προσγειωμένοι. Συνδεθείτε με την καθημερινότητα του πολίτη με περισσότερη φροντίδα και λιγότερη υποκρισία. Κάντε τις προθέσεις σας ορατές και ο πολίτης θα ανταποκριθεί.
    Αγαπήστε εσείς τον τόπο περισσότερο από τον εαυτό σας και θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο άμεσα ο μέσος πολίτης θα το ανταποδώσει.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 14:36 | ΝΙΚΟΣ

    Πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Αντιλαμβανόμαστε ότι επιδιώκεται η αύξηση των φόρων μεταβιβάσεων κλπ. για να αυξήσει τα έσοδα το κράτος.
    Αντί να εκμεταλλευτούμε την μοναδική ευκαιρία για να έχουμε ανάπτυξη με τόσα χρήματα, που είχαν εισρεύσει από τα Ευρωπαικά κονδύλια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη πτώχευση της πατρίδας μας και σε κανένα υπευθυνο δεν καταλογίσθηκε ευθύνη (να πληρώσει τουλάχιστον κάτι από αυτά που καρπώθηκε ή σπατάλησε).
    Αφού τώρα καλούμαστε όλοι να υποβληθούμε σε θυσίες δεν θα έπρεπε τουλάχιστον τα εκτός του φόρου έξοδα μεταβιβάσεων (Σ/φων, Δικηγόρων, Υποθηκοφυλακείων κλπ) να υπολογίζονται με τις ισχύουσες σήμερα τιμές, εάν όχι και με μικρότερους συντελεστές ? Εγώ προτείνω να τολμήσει η κυβέρνηση να συμπεριλάβει και σχετική Δ/ξη,άλλωστε προς όφελός τους τελικά θα είναι, γιατι θα συνεχισθεί ένα μεγάλο μέρος των μεταβιβάσεων και θα εξασφαλισθεί η κοινωνική ανοχή από την αύξηση του φόρου.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 14:29 | Π.Χ

    Μη ζητάτε αλλά χρήματα, κόψτε τις δαπάνες αυτοπροβολής σας και συνέχισης της εξουσίας σας.
    Έχετε μπερδέψει τον πολλαπλασιασμό με την διαίρεση.
    Έχουν περάσει μήνες και εσείς ακόμα δεν έχετε κόψει τον προϋπολογισμός της ΕΡΤ κατά 70%. Δώσατε με το καλημέρα πρόωρη συνταξιοδότηση στον ΟΛΠ.
    Και τώρα μας λέτε ότι θα μας πάρετε για γονικές παροχές και δωρεές, όσα αποφασίσετε μετά από 3 μήνες.
    Σας πείραξε κιόλας που σας τα λένε οι αξιωματούχοι της ΕΕ. Εδώ σας τα λέει ο λαός και πάλι τους γράφετε.
    Ωραία είναι να είστε χωμένοι μέσα στο ξένο χρήμα και την θαλπωρή της εξουσίας.
    Χρειάζεται διαβούλευση για να μην φορτώνετε τον κόσμο με χρέη?
    ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!?

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 13:32 | A. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ 15 ΚΑΙ 16 ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ. ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΤΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΑΧΥΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 100.000 ΕΥΡΩ. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΣΠΑΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 13:57 | Βασίλειος Λουζιώτης

    Έχω στείλει και μερικά σημειώματα για επί μέρους θέματα, σκέφτηκα όμως να γράψω και ένα γενικό….

    Πολύ χρήσιμη ιδέα η δημόσια διαβούλευση και ο διάλογος αυτός. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να πού με αυτό που νομίζουμε. Το ζήτημα είναι βέβαια αν αυτά που γράφουμε θα διαβαστούν από κάποιον και πολύ περισσότερο άπό κάποιον αρμόδιο/υπεύθυνο — κατά προτίμηση πολιτικό πρόσωπο΄– ώστε να φτάσει η φωνή μας στο κατάλληλα αυτιά…

    Το πρώτο γενικό μου σχόλιο για τη φορολογία είναι ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι σταθερή πολιτική, μακροχρόνιος προγραμματισμός και αποφάσεις και κυρίως συνέπεια… Οι συχ΄νές αλλαγές των φορολογικών νόμωω, οι συχές αλλαγές των κριτηρίων, των μεθόδων υπολογισμού κάθα άλλο παρά συνέπεια και μακροχρόνιο σχεδιασμό δείχνουν. Υπαγορεύονται συνήθως από τις ταμιακές ανάγκεςς του τρέχοντος προϋπολογισμού και κάνουν αδύνατο τον προγραμματισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων του πολίτη. Ίσως θα έπρεπε κάθε αλλαγή στο φορολογικό σύστημα να αρχίζει να ισχύει πολύ αργότερα από την ψήφισή της, έστω 3 χρόνια. Αυτό θα ανάγκαζε την εκάστοτε κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά κάθε αλλαγή και θα επιτρέψει και στον πολίτη αλλά και στην πολιτεία να προγραμματίσει.

    Το δεύτερο σχόλιο αφορά στην εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων. Δεν είναι δυνατόν να κρεμόμαστε στην ερμηνεία των διατάξεων δημοσίων υπαλλήλων (εφοριακών). Χρειάζονται λεπτομερείς κανόνες για το τι σημαίνει το κάθε τι (πχ. ποιές δαπάνες αναγνωρίζονται σαν έξοδα) ώστε να λείψει η ‘διαπαραμάτευση’ με τον εφοριακό. Ακόμα, νομίζω ότι θά έπρεπε να απλουστευτεί και να συντομευτεί η διακασία αμφισβήτησης του φόρου. Αν πρέπει να πληρώση την οφειλή που θεωρώ άδικη και μετ’α να ξοδέψω πολύ χρήμα και χρόνο για να διεκδικήσω τα χρήματά μου πίσω, καταλαβαίνετε ότι είναι ‘φθηνότερο΄να βρώ λύση με τον εφοριακό. Αν το θέμα λυθεί γρήγορα και η δικαιοσύνη αποφασίσει, τότε δεν θα υπάρχει εκβιασμός των πολιτών και το δημόδιο θα εισπράττει γρήγορα αυτά που πρέπει (αντί μέρος τους να καταλήγει στις τσέπες δημοσίων ‘λειτουργών’ Θα έλεγα επίσης όταν σχεδιάζετε την εφαρμογή μέτρων, νόμων, κλπ. να μη συμβουλέθεστε μόνο τους ‘υπηρεσιακούς παράγοντες. Πολύ συχνά αυτοί έχουν σαν κύριο μέλημά τους την προστασία των προνομίων και συμφερόντων του κλάδου τους. Μπορείτε να πάρετε ιδέες από ειδικούς που βρίσκονται στα πανεπιστήμια, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (πολλές διαδικασίες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν από το ότι συμβαίνει εκεί) ή και να αντιγράψετε τις διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

    Το τελευταίο σχόλιο αφορά με την συνέχεια της δημόσιας διοίκησης. Όλες οι κυβερνήσεις λένε ότι είναι κυβερνήσεις όλων των Ελλήνων και ότι ή διοίκηση της πολιτείας είναι ενιαία. Και όμως αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι κάθε κυβέρνηση αγνοεί πολλά από τα πεπραγμένα της προηγούμενης, αναιρεί αποφάσεις, ξαναρχίζει από την αρχή. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάζουν (και μάλιστα πιστεύω ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν). Ο τρόπος, όμως, και ο χρόνος εφαρμογής έχουν σημασία. Τέτοιες αλλάγές θέλουν θάρρος, θέλουν χρόνο και θέλουν μέθοδο εφαρμογής που να πείθει ότι η αλλαγή είναι πράγματι χρήσιμη.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία… Καλή επίτυχία

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | Χρηστος Ε. Τοκαμανης

    ΦΠΑ 6% για δαπανες συντηρησης κτιριων, εγκαταστασεων.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 13:43 | ΓΑΝΝΗΣ ΛΙΟΤΑΣ

    Σταματειστε ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΡΓΕΛΑΦΟ των αποδειξεων . Το μετρο αυτο δειχνει περιφρονηση στο χρονο και την αξιοπρεπεια του δοκιμαζομενου, εξ αιτιας, σας πολιτη. Τελος στις σπασμοδικες και ερασιτεχνικες κινησεις. Δειξτε λιγη σοβαροτητα και αποδειξτε τελος παντων γιατι θελατε να αναλαβετε την διακυβερνηση της χωρας. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θελατε να παρετε την εξουσια. Τι ειχατε στο μυαλο σας? Τις απο δειξεις σκεπτοσασταν,τα τελη ή μηπως τους φορους και τις περικοπες.

    Μιλαγατε για ελπιδα για αισιοδοξια ,μιλαγατε για κλιμα αναπτυξης μιλαγατε για δικαιοσυνη. Ο λαος περιμενει,δεν μιλαει αλλα περιμενει, οταν μιλησει ισως ειναι αργα για σας.

    Ο λαος προσπαθει με το παλιο του Ι Χ να τα φερει βολτα. Μερικοι αλλοι, ομως εχουν προβλημα να ξαναφορεσουν δυο φορες την ιδια γραβατα και το ιδιο κοστουμι, αυτοι αραγε εχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τα μοντελακια που αλλαζουν καθημερινα. Φτασαμε στο σημειο μερικοι να ντρεπονται να κυκλοφορησουν με αυτοκινητο πενταετιας.

    Ενας λαος που αγνοει την ιστορια του δυστυχως δεν εχει μελλον.
    Ενας κυβερνηης που αγνοει τον λαο του εχει σιγουρα μελλον,το μελλον του αναθεματος.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:49 | ΣΤΟΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Κύριε υπουργέ,

    Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι η φορολογία είναι ένα ανταγωνιστικό σύστημα παροχής υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.
    Οι παράμετροι που τη διέπουν είναι οι εξής:
    1. Τι μου παρέχει το κράτος για τους φόρους που πληρώνω;
    2. Υπάρχει τρόπος να πληρώνω λιγότερα χωρίς να παρανομώ;
    3. Εάν παρανομώ τι κόστος έχω;

    Το πρόβλημα με το Ελληνικό κράτος είναι ότι και στους 3 τομείς αυτούς δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό. Και εξηγούμαι:
    1. Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τον έλληνα πολίτη ως υπήκοο με κακή ποιότητα υπηρεσιών και ένα διεφθαρμένο δημόσιο τομέα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σαφώς δεν θέλω να πληρώνω φόρους για δημοσίους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν, δεν αξιολογούνται και για να κάνουν το παραμικρό απαιτούν λάδωμα (για να στείλουν τη μεταβίβαση ενός αυτοκινήτου από ένα νομό σε άλλο απαιτούν 30€ για ετοιμασία φακέλου).
    2. Σε γειτονικά κράτη (Κύπρος, Βουλγαρία) που ανήκουν στην Ε.Ε. η φορολογία είναι πολύ μικρότερη με αποτέλεσμα να προτιμούν όσοι έχουν μεγάλα έσοδα να τηρούν (νόμιμα) τα βιβλία τους εκεί.
    3. Το κόστος της φοροδιαφυγής για τον έλληνα πολίτη είναι μηδαμινό και επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποφύγω έστω και παρανομώντας τη φορολογία.

    Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο προκειμένου να πετύχει μια φορολογική πολιτική να γίνει ανταγωνιστικότερη στις 3 αυτές παραμέτρους.
    1. Σε σχέση με τις υπηρεσίες θα πρέπει αφενός να προχωρήσετε στην αξιολόγηση (και απόλυση κάτω από ένα όριο) των δημοσίων υπαλλήλων, αφετέρου να κάνετε κακούργημα (με άμεση φυλάκιση) τη δωροληψία έστω και 10€ στο δημόσιο τομέα.
    2. Σε σχέση με το ποσοστό φορολόγησης των εισοδημάτων είναι πιο λογικό να γίνει το αφορολόγητο όριο 10.000€/άτομο (δηλαδή για μια 4μελή οικογένεια να είναι 40.000€) και από εκεί και πάνω να γίνει μια κλίμακα ως εξής:
    >10.000 και 20.000 και 30.000€/άτομο, φόρος 30%
    Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα κερδίσετε από την κατακράτηση επιχείρησεων και ελευθέρων επαγγελματιών στην Ελλάδα αλλά και θα αρχίσουν να εκδίδουν ΑΠΥ και οι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.λ.π.
    Εάν δε πληρώνουν ΦΠΑ όλες οι κατηγορίες επαγγελμάτων, τότε θα έχετε άμεσα κέρδη από το ΦΠΑ.
    3. Να απλοποιηθεί η νομοθεσία – κλείνοντας όλα τα παράθυρα αποφυγής και μη αντικειμενικών κριτηρίων – και να γίνει η φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και κακούργημα με άμεση φυλάκιση.

    Σε σχέση με τις επιχειρήσεις προτείνω τα εξής:
    1. Να πέσει η φορολογία των κερδών στο 20% (ανταγωνιστική σε σχέση με γειτονικά κράτη).
    2. Να καταργηθεί η έννοια των παγίων στοιχείων και να μην αφαιρούνται οι αποσβέσεις από τα κέρδη των επιχειρήσεων γιατί αποτελούν ένα πολύ ασφαλές μέσο φοροδιαφυγής και δημιουργίας λαθεμένης εικόνας για την πραγματική εικόνα των επιχειρήσεων.
    3. Να αφαιρούνται άμεσα οι επενδύσεις από τα κέρδη ώστε να τονωθεί η αγορά και να επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις για τις επενδύσεις τους.
    4. Εννοιείται ότι θα πρέπει να καταργηθούν και όλα τα κλειστά επαγγέλματα και αντίθετα να δημιουργηθούν πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια για την εξάσκηση κάθε επαγγέλματος ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν οι αετονύχηδες που εξασκούν για ένα φεγγάρι κάθε επάγγελμα κοροϊδεύοντας τον κόσμο. (Ένα απλό παράδειγμα: Για να γίνεις δάσκαλος του σκι στην Ευρώπη, πρέπει να περάσεις από ειδικά σχολεία που κοστίζουν περίπου 20.000€, αντίθετα στην Ελλάδα κάθε «παλιός» σκιέρ αυτοχρήζεται δάσκαλος και εισπράττει αμοιβές (μαύρες) για μαθήματα σκι.)

    Ελπίζοντας να καταφέρετε να νικήσετε τις μειονότητες που δυναστεύουν τη χώρα μας.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:29 | ΣΦΥΚΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΠΑ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ
    Φ.Π.Α ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ο ΦΠΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ
    ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ Φ.Π.Α ΧΑΜΗΛΟ 8-10% ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Ο Φ.Κ.Ε ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΠΑ ΕΙΣΡΟΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:29 | ΑΓΑΘΗ Σ.

    ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΘΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ (27 ΕΤΩΝ) ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ.ΓΙΑΤΙ?ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 6.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:48 | ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ Α.

    Θα ήθελα να κάνω μια γενική πρόταση που ίσως βοηθήσει τον εμπορικό κόσμο. Είμαι επιχειρηματίας και ανήκω στη «μεσαία» τάξη (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ακόμα, γιατί τίνει να εξαληφθεί). Προτείνω λοιπόν, να υπάρχει για όλους τους εμπόρους, μια εμπορική κάρτα τραπέζης, τύπου πιστωτικής, με την οποία να γίνονται όλες οι εμπορικές συναλλαγές. Η κάρτα αυτή θα παρέχεται στον εκάστοτε έμπορο, μέσω τραπέζης. Εφόσον η τράπεζα λάβει υπ’ όψιν τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου ή της επιχείρησης (φυσικά με την προυπόθεση να μην υπηρετεί τα υπερκερδή συμφέροντά της αλλά να απλά να εξασφαλίζεται νομίμως),θα δίνει στον έμπορο ένα εύλογο πιστωτικό όριο, με το οποίο θα μπορεί να κάνει συναλλαγές του με τους προμηθευτές του. Έτσι, και οι προμηθευτές θα έχουν εξασφαλίσει τα χρήματά τους (μια και ούτε η επιταγή αποτελεί πια εξασφάλιση) και ο έμπορος θα έχει να κάνει με την τράπεζα. Το αποτέλεσμα αυτού, θα είναι πιο υγειής εμπορικές σχέσεις, ανακύκλωση του χρήματος γρήγορα, ξεκαθάρισμα της αγοράς από όλους τους τυχάρπαστους που το υπάρχον σύστημα, τους επιτρέπει να διατηρούν καταστήματα, όντας δικαίως στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, με αναρύθμητες ληξηπρόθεσμες υποχρεώσεις.

    Αγαπάω την Ελλάδα και με πονάει να βλέπω ότι είναι μια χώρα που επικρατεί το χάος σε όλους τους τομείς, διαπρέπει η διαφθορά και έχουμε πάψει πια να ΠΟΝΑΜΕ αυτή τη δόλια τη χώρα. Ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε βιώσιμη (γιατί τίνει να μην είναι πια) και αντάξια της ιστορίας και των προγόνων μας.

    Με την ελπίδα να εισακουστεί η πρότασή μου…..αποστέλλω

    την εκτίμησή μου
    Τσαμτσούρη Α.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:09 | ΤΑΣΣΟΣ

    ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ , ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

    Ο Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ,ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ.Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ …….
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ .

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:38 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

    Κύριε Υπουργέ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    Ούτε οι διαβουλεύσεις θα φέρουν αποτέλεσμα ούτε οι καλές προθέσεις.
    Όπως γνωρίζουμε όλοι σ΄αυτή τη χώρα, το σύστημα δε λειτουργεί για δύο λόγους.
    1. Νόμους έχουμε αλλά δεν εφαρμόζονται. Ούτε αυτός που εσείς θα ψηφίσετε πρόκειται να εφαρμοστεί, παρά μόνο στο ποσοστό εκείνο των πολιτών (κορόιδα) που πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν, είτε γιατί έχουν συνείδηση ή επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, (μισθωτοί-συνταξιούχοι). Σ΄αυτούς στηρίζεσθαι και αυτούς ξεζουμίζετε κάθε φορά. Και πως να εφαρμοστούν οι νόμοι αφού κάθε τόσο ψηφίζεται μία παράγραφος ενός άσχετου νομοσχεδίου η οποία αναιρεί μία άλλη του βασικού (αρχικού) νόμου; Γνωρίζετε πόσα και ποια υπουργεία ενημερώνουν ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ -όπως θα περίμενε κανείς- τους εποπτευόμενους φορείς; Ζητήστε από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων τις σχετικές εγκυκλίους ενημέρωσης και θα δείτε ότι είναι ελάχιστες.
    2. Δε λειτουργεί η δημόσια διοίκηση. Οι προϊστάμενοι των φορέων του δημοσίου, διαθέτουν μόνο τον τίτλο. Δεν γνωρίζουν ακόμα και τη διαδικασία, για το πως θα καλέσουν σε απολογία τον «παραβάτη» συνάδελφό τους -με αποτέλεσμα στο τέλος όλοι να μένουν ατιμώρητοι- πως λοιπόν θα «συλλάβουν» τον αετονύχη;

    Έχουμε φτάσει σαν χώρα Κύριε Υπουργέ,στον πάτο του βαρελιού. Μας καταστρέψατε το όραμα, μας σβήσατε την ελπίδα για το αύριο με όλα αυτά που συμβαίνουν και γι΄ αυτό επεύθυνο είναι το πολιτικό σύστημα και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική. ΠΡΕΠΕΙ να τολμήσετε να «μαζέψετε» όλους αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες – κάθε λογής-που ζουν καλά, ενώ η Ελλάδα παραπαίει.
    Να πληρώσει ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Αυτό είναι το σλόγκαν.
    θα διακινδυνεύσετε την επανεκλογή σας. Είναι βέβαιο.
    Θα χάσετε ώς κόμμα τις επόμενες εκλογές, ενδεχωμένως.
    Θα επανεφέρετε όμως την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για το αύριο σ΄αυτή τη χώρα. Τολμήστε. Όλοι όσοι έχουν φιλότιμο θα σας στηρίξουν. Και είναι πολλοί.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:16 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΙΕΡΑΚΗΣ

    1.Οι χαμηλοσυνταξιούχοι υπερήληκες ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους για την αμοιβή κάποιου προσώπου (αλλοδαπού συνήθως) που τους εξυπηρετεί,χωρίς να ζητούν αποδείξεις είτε γιατί το εν λόγω πρόσωπο δεν μπορεί να τις εκδίδει είτε γιατί(και κυρίως) μια τέτοια διαδικασία θα ανέβαζε το κόστος σε απαγορευτικά για την πενιχρή τους σύνταξη ύψη.Σημαντικό επίσης μέρος της σύνταξής τους αναλώνεται στην εξόφληση των λογαριασμών ΟΚΩ.Τέλος οι πολίτες αυτής της κατηγορίας επιβιώνουν, συνήθως και με την οικονομική συνδρομή των παιδιών τους,άλλων συγγενικών τους προσώπων κ.λ.π.
    Γεννιούνται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
    -Πού θα βρούν αποδείξεις αυτοί οι πολίτες;(τις οποίες σημειωτέον και αν τις βρούν, αδυνατούν να καταγράψουν,εκτός εάν πληρώνουν και γι’ αυτό)
    -Μπορεί να υπάρξει πρόνοια, στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο ώστε να διευκολύνεται η ειλικρίνεια της φορολογικής τους δήλωσης χωρίς επί πλέον οικομική επιβάρυνση; (στην οποία αδυνατούν βεβαίως να ανταπεξέλθουν). Για παράδειγμα να μην είναι υποχρεωμένοι να συγγεντρώνουν αποδείξεις ή να επιδοτείται με κάποιο τρόπο καιως ένα βαθμό η φροντίδα των υπερηλίκων ή να δηλώνεται ως έσοδο-εκπιπτώμενο, αντίστοιχα, έξοδο η οικονομική τους ενίσχυση(ως ένα ύψος φυσικά).

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 12:10 | Βασίλης Βρέντζος

    Ανοίξτε ενα λογαριασμό σε μια τραπεζα -λογαριασμός εθνικης ευθυνης η σωτηριας -που ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του να συνεισφέρει στη εθνικη οικονομια
    Ηδη το 70% δέχεται να κάνει θυσιες κάτι πρωτοφανές.Ανοίξτε το λογαριασμό να δούμε αν το εννοούν και αν υπάρχει πραγματικά το φιλότιμο η ειναι μύθος

  • Κύριε υπουργέ
    Σε συνέχεια των κατά καιρούς προτάσεων μου θα ήθελα να σας παρουσιάσω μία ακόμη που έστω και σε προσωρινή βάση αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε θα επιφέρει ένα αρκετό κέρδος.Η πρότασή μου αφορά τους αποσπασμένους στο εξωτερικό υπαλλήλους.
    Όπως γνωρίζεται με την λήξη και αντικατάσταση των υπαλλήλων αυτών πληρώνεται ένα σημαντικό ποσό στον υπάλληλο που φεύγει και ένα επίσης σημαντικό ποσό στον υπάλληλο που τον αντικαθιστά για τα έξοδα μετακίνησης τους κλπ.
    Έτσι λοιπόν με μια παράταση στην θητεία τους για ένα ή δύο χρόνια,σε εθελοντική βάση, θα απαλλάξει το δημόσιο από ένα μεγάλο ετήσιο οικονομικό βάρος αρκετών εκατομμυρίων.