Άρθρο 150: Γενικές πληροφορίες προς τους αντισυμβαλλομένους ασφαλίσεων κατά ζημιών (άρθρο 183 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ)

1. Σε περίπτωση που ο κίνδυνος βρίσκεται στην Ελλάδα και ο αντισυμβαλλόμενος ασφαλιστικής σύμβασης κατά ζημιών είναι φυσικό πρόσωπο, ενημερώνεται πριν από τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης από την ασφαλιστική επιχείρηση για τα εξής:
α) το εφαρμοστέο στην ασφαλιστική σύμβαση δίκαιο, εάν τα μέρη δεν έχουν δικαίωμα επιλογής,
β) το γεγονός ότι τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν το εφαρμοστέο στην ασφαλιστική σύμβαση δίκαιο και το δίκαιο που προτείνει η επιχείρηση,
γ) τον τρόπο και το χρόνο διαχείρισης από την επιχείρηση των αιτιάσεων των αντισυμβαλλομένων συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσφυγής σε αρμόδιο όργανο με την επιφύλαξη της δυνατότητας του αντισυμβαλλομένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
2. Όλες οι αναγκαίες πληροφορίες που γνωστοποιούνται στον ασφαλισμένο πριν την σύναψη της σύμβασης ως και οι ασφαλιστικές συμβάσεις, συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα όταν η ασφάλιση είναι υποχρεωτική ή συντρέχουν οι κάτωθι προϋποθέσεις:
α) Το εφαρμοστέο δίκαιο στη σύμβαση είναι το ελληνικό.
β) Δεν καλύπτονται μεγάλοι κίνδυνοι κατά την έννοια της παραγράφου 27 του άρθρου 3 παρόντος νόμου.
3. Με απόφαση της Εποπτικής Αρχής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος.