Άρθρο 134: Κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας και ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση (άρθρο 166 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ)

1. Υποκαταστήματα ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών επιχειρήσεων τρίτης χώρας εγκατεστημένα στην Ελλάδα διαθέτουν επιλέξιμο ποσό ιδίων κεφαλαίων αποτελούμενο από τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 75 του παρόντος.
Η Κεφαλαιακή Απαίτηση Φερεγγυότητας και η Ελάχιστη Κεφαλαιακή Απαίτηση υπολογίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ενοτήτων 4 και 5 του Κεφαλαίου ΣΤ’ του παρόντος Μέρους και αφορούν μόνο στις εργασίες ασφαλίσεων ζωής και κατά ζημιών που συνάπτονται από το εν λόγω υποκατάστημα.
2. Το επιλέξιμο ποσό των βασικών ιδίων κεφαλαίων που απαιτούνται για την κάλυψη της Ελάχιστης Κεφαλαιακής Απαίτησης και το κατώτατο όριο αυτής διαμορφώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 75 του παρόντος.
3. Το επιλέξιμο ποσό των βασικών ιδίων κεφαλαίων δεν δύναται να είναι κατώτερο του ημίσεως του απολύτως κατωτάτου ορίου που προβλέπεται στην περίπτωση (δ) της παραγράφου 1 του άρθρου 102 του παρόντος.
Η εγγύηση που κατατίθεται σύμφωνα με την περίπτωση (ε) της παραγράφου 1 του άρθρου 130 του παρόντος συνυπολογίζεται στα επιλέξιμα βασικά ίδια κεφάλαια για την κάλυψη της Ελάχιστης Κεφαλαιακής Απαίτησης.
4. Τα στοιχεία του ενεργητικού με τα οποία αντικρίζεται η Κεφαλαιακή Απαίτηση Φερεγγυότητας τηρούνται υποχρεωτικά έως το ύψος της Ελάχιστης Κεφαλαιακής Απαίτησης εντός Ελλάδος και για το υπερβάλλον εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.