Άρθρο 137: Διαχωρισμός δραστηριοτήτων ασφάλισης ζωής και ζημιών (άρθρο 169 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ)

1. Υποκαταστήματα υπαγόμενα στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου ασκούν στην Ελλάδα είτε ασφαλίσεις κατά ζημιών είτε ασφαλίσεις ζωής.
2. Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στην προηγούμενη παράγραφο, υποκαταστήματα υπαγόμενα στις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου, που κατά την 1η Ιανουαρίου 1981 ασκούσαν στην Ελλάδα ταυτόχρονα ασφαλίσεις ζωής και κατά ζημιών μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους αυτή, εφόσον τηρούν τις περί διακριτής διαχείρισης διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 49 του παρόντος .
3. Υποκαταστήματα της προηγούμενης παραγράφου, των οποίων η επιχείρηση της έδρας ασκεί ασφαλίσεις ζωής μαζί με ασφαλίσεις κατά ζημιών και τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου 1981 ασκούσαν στην Ελλάδα μόνον δραστηριότητες ασφάλισης ζωής, μπορούν να συνεχίσουν την άσκηση ασφαλίσεων ζωής μέσω υποκαταστήματος. Εφόσον η επιχείρηση αυτή επιθυμεί να ασκήσει στην Ελλάδα και ασφαλίσεις κατά ζημιών, τότε για την άσκηση ειδικά ασφαλίσεων ζωής απαιτείται η ίδρυση θυγατρικής ελληνικής ασφαλιστικής επιχείρησης.